Den store Japanreisen

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Unik kulturrundreise i Øst-Asias gamle keiserrike

Fra moderne popkultur i Tokyo til det tradisjonelle Japan i stemningsfulle Kyoto! Her venter storbyopplevelser i Tokyo og storslått natur i Hakone Nationalpark med det hellige Fuji-fjellet. I den gamle keiserbyen Kyoto møter du templer, sofistikerte geishaer og et raffinert kjøkken. I Hiroshima ser du minnesmerkene fra andre verdenskrig og får en båttur ut til tempeløya Miyajima med den verdensberømte orange torii-porten. I Kagoshima venter vulkanøya Sakurajima og fotbad i varme kilder. Rund av i Osaka med tid til å gjøre de siste innkjøp. På reisen kjører vi med det verdensberømte ekspresstoget Shinkansen.

Klikk på kartet for å se det i stort format
  • Type Rundreise, Togreise

  • Reiseleder Norsk/svensk

  • Visum Nei

  • Vaksinasjon Nei

  • Valuta Yen

Dagsprogram 13 dager
Dag 1
Avreise fra Norge
Dag 2
Ankomst til Tokyo. Japans største shintotempel Meiji Jingu, Shibuya og velkomstmiddag
Dag 3
Tokyo. Asakusa-tempelet, tv-tårnet Skytree, Ginza, Tokyo International Forum og parken ved keiserpalasset
Dag 4
Utflukt til Hakone Nasjonalpark
Dag 5
Med Shinkansen-toget til Kyoto. Shinto-tempelet Fushimi Inari-taisha, Nishiki-markedet og den sjarmerende geisha-bydelen Gion
Dag 6
Kyoto. Utflukt til Nara, Nijo-borgen og Gullpaviljongen
Dag 7
Kyoto. Besøk ved zen-hage og bambuslund i forstaden Arashiyama
Dag 8
Shinkansen-toget til Hiroshima. Atombombekuppelen, Fredsparken, Fredsminnemuseet og tempeløya Miyajima
Dag 9
Shinkansen-toget til Kagoshima. Sengan-en-hagen
Dag 10
Kagoshima. Vulkanøya Sakurajima med fotbad, kamikazemuseum og sandbad i Ibusuki
Dag 11
Shinkansen-toget til Osaka. Shoppinggaten Dotonbori og avskjedsmiddag
Dag 12
Buss til Kansai-lufthavnen. Fly til Oslo
Dag 13
Ankomst til Oslo

Avreisedatoer

Avreise Varighet Pris Avreiseflyplass Bemerk
55 998,–
Oslo
53 998,–
Oslo
Klikk på en dato for å se riktig program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Avreise fra Norge

Vi møtes i lufthavnen og letter med kurs mot Tokyo, Japans hovedstad. Det er full forpleining om bord i flyet.

Dag 2
Ankomst til Tokyo. Japans største shintotempel Meiji Jingu, Shibuya og velkomstmiddag
Et bryllup i shintotempelet Meiji Jungi

Vi lander i Tokyo midt på dagen og tar straks fatt på de mange opplevelsene som venter oss. Tokyo var en gang en liten fiskerby, men er i dag en av verdens største og mest moderne storbyer. Den består av mange små bydeler, hver med sin egen stemning og sitt eget særpreg, og vi skal besøke noen av de mest spennende.

Dagens utflukt begynner med et besøk ved Japans største shintotempel, Meiji Jingu. Templet stod ferdig i 1920 og er et symbol på keiserens viktige rolle i det japanske samfunnet – både som politisk og religiøst overhode. Først etter andre verdenskrig mistet keiseren sin politiske innflytelse og sin status som guddommelig. På vei inn til tempelet går vi under en enorm torii-port og fortsetter gjennom den fredfulle skogen som omgir tempelet. Trærne som vokser her ble plantet som gave fra hele Japan til keiserens tempel da det ble bygd.

Heretter skal vi til byens aller mest berømte område – både blant japanerne selv og blant turistene, nemlig Shibuya, som ligger midt i byen med en togstasjon som er en av Tokyos trafikk-knutepunkt. I Shibuya-krysset strømmer neonlys, reklame, og musikkvideoer ut fra storskjermer på skyskraperne. Hundrevis av travle japanere – alt fra dresskledde forretningsfolk til skoleelever i uniform og trendy ungdom med hypermoderne frisyrer – tar seg over gaten når lyset skifter til grønt. Foran stasjonen står en liten statue av en hund – Hachikó statuen – som er byens mest berømte møteplass. Historien om den lojale hunden Hachi som dag etter dag ventet trofast på sin eier ved stasjonen – selv lenge etter hans død – er rørende. Historien om Hachi ble til en film i Japan på 80-tallet før den kom ut i en Hollywood-versjon i 2009 med Richard Gere i hovedrollen som hundens eier.

Om kvelden begynner vi for alvor på vårt japanske eventyr med en velkomstmiddag på et japansk spisested. Det japanske kjøkkenet er et av verdens sunneste og mest varierte, med masse fisk og grønnsaker, og det rommer et hav av andre spennende retter enn bare sushi. Maten er i seg selv en stor del av opplevelsen når man besøker Solens rike. På en del restauranter er det bilder av rettene – ja, til og med plastmodeller i naturstørrelse av de enkelte rettene – så det er gode muligheter til å kaste seg ut i noe nytt og spennende!

I forbindelse med ankomstdagen til Tokyo kan dagsprogrammet variere alt etter ankomsttidspunktet til Japan. Derfor er det ikke sikkert at vi når alle programsatte ting på ankomstdagen (gjelder også velkomstmiddagen). Samtlige programpunktet vil bli gjennomført i løpet av oppholdet i Tokyo, noen blir bare flyttet til de kommende dagene i byen. (velkomstmiddag eventuelt på dag 3).

Dag 3
Tokyo. Asakusa-tempelet, tv-tårnet Skytree, Ginza, Tokyo International Forum og parken ved keiserpalasset

På dagens utflukt, som foregår med T-bane og til fots, begynner vi med et besøk i Asakusa, en gammel bydel som ligger i «den lave byen» langs Sumida-elven. Her skal vi se Sensoji-tempelet og Kaminari-porten (tordenporten) med sin særegne, store røde lykt, og her kan du få et inntrykk av tradisjonelle Tokyo. Det er fortsatt noen få gamle, godt bevarte trehus som overlevde ødeleggelsene under andre verdenskrig. Gå på oppdagelsesferd i de små sidegatene rundt tempelet, hvor de små snacksbodene frister med både søtt og salt. Prøv for eksempel nystekt senbei, de berømte japanske kringlene, som finnes i forskjellige smaker og størrelser. Du finner de ikke bedre enn akkurat her.

Hvis du ønsker å ha piffet opp kjøkkenet med japanske kjøkkenartikler – eller bare vil ha en Tokyo-opplevelse utenom det vanlige – så ta turen innom kjøkkengaten Kappabashidori, som kan nås til fots fra tempelet. Her finner du alt kjøkkentilbehør, fra matfigurer i plast til gryter, spisepinner, japansk keramikk, tekanner i støpejern, grønn te, skarpe kniver og mye mer.

Etter Asakusa, rett over Sumida-elven, besøker vi Tokyos høyeste bygning, TV-tårnet Skytree, og beundrer utsikten over den gigantiske millionbyen fra toppen av tårnet.

Vi tar Ginza-linjen, byens eldste T-banelinje, nesten hundre år gammel, til Ginza-distriktet. Ginza betyr «sølvsmed» og har i mange år vært Tokyos mest eksklusive shoppingområde. Alle de dyre merkevarene fra Japan og hele verden er representert her. Vi tar en spasertur nedover Ginzas livlige og stilige hovedgate, hvor folk på shopping og travle forretningsmenn preger gatebildet. Ginza er kjent for sin ofte ukonvensjonelle arkitektur og arkitektoniske kunst i alle nyanser: her er alt fra futuristiske gigantiske bygninger til kjedelige kontorbygg – en blanding av stiler uansett hvor du ser. Det er mange meninger om Tokyos arkitektur og byplanlegging, men én ting er sikkert: å utforske Tokyos gater er alt annet enn kjedelig.

Fra Ginza fortsetter vi til fots til en ekte arkitektonisk perle. Vi går en tur gjennom det store konferansesenteret Tokyo International Forum fra 1996, hvis store stål- og glasskonstruksjon minner om skroget til en veldig lang båt. Her holdes konferanser, messer, konserter og utstillinger! Videre på turen besøker vi parken ved Keiserpalasset og tar en prat om imperiet og den nåværende keiserfamilien.

Dag 4
Utflukt til Hakone Nasjonalpark
En av torii-portene i Hakone nasjonalpark

I dag drar vi på utflukt til Hakone Nasjonalpark vest for Tokyo. Det vakre og majestetisket fjellet Fujiyama er Japans mest berømte symbol og et av landets helligste steder. Hvis været tillater det, kan det sees fra flere vinkler på veien til nasjonalparken. Med sine 3776 meter over havet er Fujiyama Japans høyeste fjell. Her i det vulkanskapte landskapet, som bare er 40 000 år gammelt,  opplever vi en gondolbane opp i fjellet, den aktive vulkanske Owakudani-dalen med den kjennetegnende svoveldampen og et båttur på kratersjøen. Vi spiser lunsj med utsikt til innsjøen og tilbake i Tokyo tidlig om kvelden.

Dag 5
Med Shinkansen-toget til Kyoto. Shinto-tempelet Fushimi Inari-taisha, Nishiki-markedet og den sjarmerende geisha-bydelen Gion
Det berømte lyntoget Shinkansen

Fra Tokyos moderne storbystemning skal vi med det berømte lyntoget Shinkansen videre til den gamle keiserbyen Kyoto. På togreisen får vi et inntrykk av hvor tettbefolket Japan er, og om værgudene vil det, kan vi underveis se det hellige Fujiyama.

Shinkansen-toget er komfortabelt, presist og svært raskt. Før vi stiger om bord, er det mulig å kjøpe en "o-bento", en typisk japansk nistepakke, til toget. En o-bento kan fås i et hav av varianter og består typisk av ris og forskjellige former for lekkert tilbehør og småretter – i form av fisk, kjøtt, grønnsaker og forskjellige salater. Lekkert og ikke særlig dyrt!

Vi kommer til Kyoto om ettermiddagen, og vi drar straks ut på oppdagelse i den vakre tempelbyenved å besøke shintohelligdommen Fushimi Inari-taisha. Vi går en tur gjennom templets lange arkade av oransjerøde torii-porter, som ligger i hundrevis tett i tett og former veien. De oransjerøde portene står i fin kontrast til den grønne skogen omkring. Dette er en av Kyotos mindre kjente attraksjoner, men for mange besøkende likevel et av de helt store høydepunktene!

Etterpå går vi en tur gjennom Kyotos sagnomsuste Gion-kvarter. Her ligger stemningsfulle spisesteder side om side med de tradisjonelle, diskrete tehusene, der byens berømte geishaer arbeider. Er vi heldige, ser vi noen av dem trippe av sted i sine dyre kimonoer med vakkert oppsatt hår. Vi legger også veien forbi Kyotos legendariske Nishiki-marked. Her finner man et vell av japanske spesialiteter vakkert presentert – fra frukt og grønt til fisk, kjøtt, pickles og snacks.

Kyoto er kjent for sin ypperlige kvalitet på den berømte japanske grønne teen, så prøv også å kikke innom hos en av de mange små spesialbutikkene med te, og kjøp med deg en liten smaksprøve på Japan hjem. Skal opplevelsen være fullkommen, er det også mange muligheter til å kjøpe med seg håndlaget keramikk, deriblant tekrus.

I Kyoto er det mer enn 1600 buddhistiske templer og 270 shintohelligdommer. I tillegg kommer keiserpalasset, shogunens Nijo-borg, keiserlige villaer og hager og en rekke av Japans beste museer. 

Kyoto ble som den eneste japanske storbyen spart for bombeangrep under andre verdenskrig, etter sigende på grunn av byens enestående kulturskatter. Dessverre har bystyret ikke vist byen samme respekt, så de store sammenhengende kvarterene av vakre trehus er nesten forsvunnet. Men ingen har våget å røre de tusener av templer, helligdommer og vakre hager. Særlig i utkanten av byen føler man seg hensatt til en annen tid, der skjønnhet og estetikk var i høysetet.

Dag 6
Kyoto. Utflukt til Nara, Nijo-borgen og Gullpaviljongen
Den vakre Gullpaviljongen i Kyoto

Vi drar sørover fra Kyoto til den hyggelige byen Nara, som var Japans første permanente hovedstad. Nara rommer noen av de eldste og mest imponerende bygningene i landet.

Her besøker vi verdens største trebygning, Todaiji-templet, er på størrelse med en tolvetasjers blokk og rommer blant annet verdens største bronsefigur, en 22 meter høy buddha. Vi kan også besøke Kasuga Taisha, en 1335 år gammel shintohelligdom. Veien dit er flankert av ikke mindre enn 3000 stein- og bronselykter. Overfor templet ligger en spennende botanisk hage. I hele Naras parkområde går det rundt mer enn tusen sika-hjorter. Mange er etter hvert blitt så tamme at de nærmest stjeler maten ut av hendene på turistene.

Etterpå skal vi til et annet av Kyotos helt store landemerker, den imponerende og godt bevarte borgen Nijo. Den militære øverstkommanderende i keisertidens Japan var shogunen. I lengre perioder av landets historie var han også den mektigste mannen i riket. Keiserens rolle var mer tilbaketrukket og av symbolsk karakter. I 1603 oppførte den toneangivende shogunslekten Tokugawa denne borgen, som er den best bevarte i Japan. Bygningene er av svært høy kvalitet. De beste håndverkerne ble satt til å bygge borgen, og datidens fremste kunstnere utsmykket den. Nattergalgulvet er et godt eksempel på hvor raffinert borgen er. Gulvet er konstruert slik at det knirker når man går på det – dette for at eventuelle snikmordere ikke skulle kunne nærme seg uten å bli hørt. Treskurden og de mange maleriene som pryder vegger og tak er av stor kunstnerisk verdi.

Vi avslutter dagen med Kyotos mest berømte attraksjon: Gullpaviljongen. Gullpaviljongen i byens nordlige utkant er en nøyaktig kopi av den over 500 år gamle bygningen som en sinnssyk tempelprest satte fyr på i 1955. Gullpaviljongens berømmelse forstår man til fulle når man står ansikt til ansikt med den stemningsfulle gullkledde paviljongen som speiler seg i sjøens vann.

Dag 7
Kyoto. Besøk ved zen-hage og bambuslund i forstaden Arashiyama
Bambuslunden i Arashiyama i Kyoto

Vi besøker forstaden Arashiyama ved foten av fjellene i den vestlige delen av Kyoto. Her besøker vi det UNESCO-fredede templet Tenryu-ji, som er berømt for sin vakkert anlagte zen-hage fra 1300-tallet. Templet stod ferdig i 1339 og er en del av Rinzai-skolen innenfor den japanske buddhistiske verden. Senere går vi en tur gjennom den vakre bambuslunden, der en tykk skog av høy bambus anslår den eksotiske stemningen langs elven.

Dag 8
Shinkansen-toget til Hiroshima. Atombombekuppelen, Fredsparken, Fredsminnemuseet og tempeløya Miyajima
Ved den "svevende" torii-porten i Miyajima

Den 6. august 1945 ble Hiroshima lagt i ruiner, og over 100 000 mennesker ble drept da verden for første gang opplevde at en atombombe ble sprengt. I dag står en enkel kuppelformet ruinbygning som et minne om de enorme ødeleggelsene som eksplosjonen forårsaket. I nærheten ligger den vakre fredsparken med en fredsflamme som først blir slokket når det siste atomvåpenet er destruert.

Vi besøker parken og Fredsminnemuseet, som saklig og instruktivt viser hva som skjedde. I dag er Hiroshima fullstendig gjenoppbygd, og byen er annerledes enn de fleste andre japanske byer med sine brede og luftige gater og det velordnede bybildet. Vi spiser lunsj i Hiroshima og skal deretter oppleve et av Japans mest berømte, fotograferte og elskede motiver – nemlig den "svevende" oransjefargede torii-porten ute i vannet ved øya Miyajima, som vi besøker med båt. Vakkert, poetisk og klassisk japansk!

Vi overnatter i Hiroshima.

Dag 9
Shinkansen-toget til Kagoshima. Sengan-en-hagen
Den tradisjonelle japanske hagen Sengan-en

Vi kjører med Shinkansen direkte videre til Kagoshima, den sørligste byen på Kyushu, som er den tredje største og sørligste av de fire japanske hovedøyene. Den direkte Shinkansen-linjen til Kagoshima ble åpnet i mars 2011, og det gir oss denne fantastiske muligheten til å oppleve et lite kjent hjørne av Japan.

Kagoshima blir ofte kalt Japans Napoli, for byen er liksom Napoli landets sørligste hovedby, ligger ute ved kysten, har et lunt og solrikt klima og en deilig, tilbakelent stemning med masser av hjerterom. Som prikken over i-en har Kagoshima en ytterst aktiv vulkan som nabo: Sakurajima, som er byens motstykke til Napolis Vesuv. Ikke bare Kagoshima, men hele Kyushu, er kjent for en livlig termisk aktivitet.

Den røde tråden i Kagoshimas historie er Shimazu-klanen, som i nesten 700 år – gjennom hele 29 generasjoner – dominerte byen. Og da Japan i en periode på mer enn 200 år nærmest var hermetisk lukket for omverdenen, var Kagoshima blant de første stedene i Japan som hadde utenlandsk kontakt. I mange år var byen knutepunkt for landets handel med kineserne, også etter at Japan offisielt var lukket for all kontakt med omverdenen under Tokugawa-styret (1603–1867). Paradoksalt nok var det da også her opprøret mot shogunatet begynte – det opprøret som senere styrtet det, slik at en ny æra etter mer moderne vestlig forbilde kunne begynne.

Vel ankommet til Kagoshima begir vi oss straks ut på dagens første utflukt. Vi besøker den vakre tradisjonelle japanske hagen Sengan-en, også kalt Iso-teien, som ble anlagt i 1658 som sommerresidens for Shimazu-klanen. Hagen ble utvidet til sin nåværende form i 1848, og selve plasseringen er en genistrek med en enestående utsikt over bukta og Sakurajima-vulkanen.

I Sengan-en er det blant annet anlagt et tjern fylt med store japanske karper, en bambuslund, et fossefall og en liten bekk, der Shimazu-klanen yndet å holde poesifester. En kopp sake ble satt ut i bekken, og før den hadde drevet ned til deltakerne, skulle de nå å skrive et haiku-dikt. Ved Sengan-en ligger det også et museum om Japans tidligste industialisering som hadde sitt utspring i denne delen av landet. 

Dag 10
Kagoshima. Vulkanøya Sakurajima med fotbad, kamikazemuseum og sandbad i Ibusuki
Vulkanøya Sakurajima

Vi tar fergen til øya Sakurajima, der Sakurajima-vulkanen ligger, for å se det månelignende lavalandskapet som gradvis er oppstått av de mange utbruddene. I dag følger forskerne nøye med i hver eneste lille bevegelse i vulkanen – at den ligger så nær byen, gjør det til en livsnødvendighet.

Vi skal også prøve et typisk Kagoshima-fotbad, et såkalt ashi-yu. Mens vi lar føttene slappe av lader vi opp til resten av dagens program. Vi skal besøke fredsmuseet for kamikazepiloter i byen Chiran, der pilotene ble utdannet under annen verdenskrig, og i krigens siste dager også kamikazepiloter. Chiran var den primære luftbasen i slaget om Okinawa, og flere hundre selvmordspiloter fløy herfra i et siste desperat forsøk på å vende krigen. På museet har de utstilt noen av flyene som ble brukt – egentlig bare torpedoer med vinger – og noen av pilotenes personlige eiendeler som brev, testamenter og fotografier.

Chiran har også vært hjemsted for en annen slags kriger, men vi må litt lenger tilbake i tid – nærmere bestemt til de historiske samuraikrigerne. Det er bevart et samuraikvarter i byen, som består av en cirka 700 meter lang gate med samuraihus og tilhørende hager på begge sider. Husene er rundt 250 år gamle og tilhørte de siste representantene for denne spesielle klassen av krigere og administratorer som ble oppløst på 1870-tallet da Japans hær ble modernisert.

Etter denne tidsreisen tilbake i verdenshistorien skal vi over til noe helt annet, nemlig sand og velvære. Sanden ved kystbyen Ibusuki oppvarmes av underjordiske kilder og inneholder natriumklorid, altså salt, som menes å ha en gavnlig virkning på blant annet gikt og blodomløpet. Vi gjør som de andre gjestene og lar oss bli begravd i sand så bare hodet stikker opp. Etter et kvarters avslapning reiser vi oss fra sandsengene våre og skyller sanden av i de nærliggende badene, og er forfriskede og avsalappede når vi drar tilbake til hotellet.

Dag 11
Shinkansen-toget til Osaka. Shoppinggaten Dotonbori og avskjedsmiddag
Slottet i Osaka

I dag står Osaka, Japans tredje største by, på programmet. Sammen med Kobe og Yokohama er Osaka en av Japans viktigste havnebyer og har siden sin tidlige historie vært en av Japans travleste og mest velstående handelsbyer. I likhet med mange andre av Japans byer led Osaka en sørgelig skjebne under andre verdenskrig, så det er ikke mye igjen av det opprinnelige Osaka. Til gjengjeld byr byen i dag på noe av Japans mest spennende og eksperimenterende arkitektur.

Et annet særkjenne ved Osaka er maten. Byen har status som en av Japans gastronomiske oaser og er særlig kjent for retten okonomiyaki, en slags japansk omelett som blir tilberedt på en stekeplate ved bordet og – etter eget valg – fylt med alt fra blekkspruter til grønt og kjøtt.

Vi går en tur i den livlige gaten Dotonbori som ligger langs Dotonbori-kanalen, og her trekker butikker, teatre og masser av små og store spisesteder folk til fra nær og fjern.

Det er i det hele tatt gode muligheter til å gjøre innkjøp i Osaka, så forhør deg hos reiselederen hvis det er spesielle ting du er ute etter. Byens tog- og metronett er raskt og velfungerende, så det er lett å komme rundt på egen hånd.

Vil du heller på en reise tilbake i tiden til et Japan med stolte og lojale samuraier kan du besøke den imponerende og berømte Osaka-borgen, som spilte en viktig rolle da Japan ble samlet til ett rike på 1500-tallet. Den nåværende borgen er en rekonstruksjon av den opprinnelige, som stod ferdig i 1583, og som daimyoen Toyotomi Hideyoshi var byggherre på. 100 000 mann hadde slitt i tre år for å få borgen ferdig. Osaka-borgen har vært brent og gjenoppbygd flere ganger og led også skade under andre verdenskrig. Den seneste restaureringen fant sted i 1997, og man kan se en spennende utstilling om Osaka, Toyotomi Hideyoshi og selve borgens historie.

Borgen er også kjent fra filmregissøren Kurosawas berømte samuraifilmer og fra storfilmen "Shogun" fra begynnelsen av åttitallet, en filmatisering av James Clavells roman av samme navn.
Om kvelden møtes vi til en hyggelig avskjedsmiddag.

Dag 12
Buss til Kansai-lufthavnen. Fly til Oslo

I dag har vi dagen på egen hånd i Kyoto før det er på tide å dra fra hotellet og kjøre til lufthavnen for å reise hjem til Norge. 

Dag 13
Ankomst til Oslo

Shinkansen

Vi reiser med Japan Rails berømte høyhastighetstog, Shinkansen, som siden 1964 har forbundet Tokyo med flere og flere av Japans storbyer. Maksfarten er 320 km/t, og årlig frakter togene omkring 300 millioner passasjerer rundt i landet. Togene kan bestå av opp til 16 vogner og være 400 meter lange. Siden Shinkansentog kjører på spesialskinner som ikke bliver brukt av andre tog er det nesten ikke forsinkelser – gjennomsnittlig forsinkelse per tog var bare på 36 sekunder i 2012. Togene er komfortable, har god benplass og seter som kan snurres så man alltid sitter med kjøreretningen. Røyking er ikke tillatt, bortsett fra på de nyeste togene som har spesielle røykekabiner. Les mer på: http://english.jr-central.co.jp/about/

Prisinformasjon

Reisens pris

Fra kr 53 998,– per person i delt dobbeltrom.
Se priser for alle avreisedatoer

Tillegg for enkeltrom

kr 5 798,–

Prisen inkluderer

• Norsk/svensk reiseleder
• Fly Oslo – Tokyo og Osaka – Oslo med mellomlanding
• Togreise med Shinkansen fra Tokyo – Kyoto – Hiroshima – Kagoshima – Osaka
• Innkvartering på hotell i delt dobbeltrom (tillegg for enkeltrom)
• Frokost daglig, 5 lunsj samt velkomst- og avskjedsmiddag
• Separat bagasjehåndtering i forbindelse med togreise
• Skatter og avgifter

Prisen inkluderer ikke

•  Avbestillingsforsikring ved sykdom, 7 % av reisens pris
•  Reiseforsikring
•  Eventuelle ekstra arrangementer
•  Tillegg for enkeltrom
•  Alt ikke nevnt under "Prisen inkluderer"

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Driks

I Japan gir man ikke driks.

Innkvartering

I Tokyo og Kyoto benytter vi oss av rene og koselige hoteller med små rom, eget bad og toalett, samt tv og internetoppkobling. Hotellene ligger som regel nære undergrunnsstasjonene, som på denne reisen utgjør rammen for våre utflukter. 

Ikke egnet for gangbesværede

Da vi bruker af offentlig transport i Japan i forbindelse med de planlagte utfluktene, vil det være forholdsmessig mange gåturer. Reisen egner seg derfor ikke hvis du er litt dårlig til bens.

Reiseforsikring

Vi oppfordrer deg til å sjekke at de reiseforsikringer du har gjennom det offentlige og evt. andre dekker alle viktige deler av din reise. Sjekk hvilken service du får om noe skulle hende og du behøver hjelp, sjekk hvilken egenandel du har og hvilke beløpsgrense det er dersom du for eksempel blir syk og trenger sykehusopphold og hjemtransport fra reisemålet. Det er den reisendes eget ansvar at den tegnede forsikring inneholder den nødvendige dekning. Ved behov for ekstra reiseforsikring, kan vi anbefale Gouda reiseforsikring som kan bestilles gjennom Albatros Travel.

Bagagetransport

Under denna resa använder vi oss av det japanska höghastighetståget, Shinkansen, där det finns begränsat utrymme för bagage. Bagaget kommer därför att transporteras separat till nästa ort. Under resan i Japan transporteras bagaget separat mellan Tokyo och Kyoto och mellan Kyoto och Osaka. Då det inte är möjligt med separat bagagetransport till Kagoshima rekommenderar vi att man tar med en mindre väska med plats för det man har behov av under de tre dagarna i Hiroshima och Kagoshima. 

Bagasje

Det kan være lurt å ha med en mindre ryggsekk eller veske til dagsturer/utflukter og reisedage der du ofte ikke ser bagasjen din igjen før om kvelden. Det er ikke nødvendig å ha med håndkle.

Deltakerantall

Denne reisen krever et deltakerantall på minimum 15 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4-6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Tilslutning med innenriksfly

Hvis du ønsker tilslutning med innenriksfly i Norge vil vi gjøre hva vi kan for å hjelpe deg med dette. I så fall bes du opplyse om det ved bestilling av reisen. I enkelte tilfeller må du selv administrere det, og vi anbefaler da at du sørger for å ha minst 2,5 time mellom et flyskifte.

Mer om Japan

Her kan du lese mer om Japan: www.albatros-travel.no/reisemaal/asia/japan

Les blant annet om klima og vær, tidsforskjell, driks og visumregler.

Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

På ekspedisjonsreiser med Albatros Expeditions bliver du møtt av en engelsktalende ekspedisjonsguide på destinasjonen og det vil også være engelsktalende ekspedisjonsteam som leder utfluktene og holder informasjonsmøtene som inngår på reisen. Vi gjør oppmerksom på at det ikke kan forventes en norsk reiseleder om bord.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Rated 5 out of 5 by from Fantastisk reise til Japan. Reisen til Japan har vert en fantastisk opplevelse og har oppfylt alle forventninger. Reisen var godt organisert og alt klappet tidsmessig perfekt og det ble ingen venting noen steder. Reiselederen Hans Jørgen gjorde en utmerket jobb, var hele tiden rolig og balansert og hadde svært gode kunnskaper om Japan. Han ga alle en god innføring i Japansk historie og kultur. Tidspunktet for reisen var "inner tier" og vi fikk oppleve den fantastiske blomstringen av Japansk kirsebær på sitt aller beste.
Date published: 2024-04-11
Rated 5 out of 5 by from En allsidig og flott sammensatt reise til Japan For de fleste av oss blir det vel kun denne reisen til Japan. Jeg er meget fornøyd med reisen mye takket være en enestående kompetent og omtenksom reiseleder Hans Jørgen. For meg var dagene sør på Kyushu litt av et høydepunkt. Gode hoteller og deilige måltider
Date published: 2024-04-08
Rated 4 out of 5 by from En travel reise med mye informasjon og historie! Meget dyktig reiseleder!
Date published: 2024-04-08
Rated 5 out of 5 by from Hvor mange ganger i livet besøker du Japan? Ikke så ofte. Men, der stod vi! Storøyde og døgnville og glante mot høyhus, neonlys, rene taxier, høflige mennesker og presise lyntog! I en kultur og i møte med et språk som var fullstendig utilgjengelig. Turen ble en strålende opplevelse takket være en blid og omgjengelig reiseleder som tegnet og forklarte, ga råd og vink slik at møtet med alt det nye ble en glede. Ekstra pris satte jeg på turen til Kagoshima, med vulkanutbrudd, kamikazemuseum og nedgraving i varm sand. Alle sammen fine minner!
Date published: 2024-04-04
Rated 5 out of 5 by from Herlig rundreise i Japan, med mange severdigheter Fin reise med mange severdigheter. Det fungerte veldig bra å reise på denne måten. Reiselederen var helt fantastisk, og gjorde mer enn vi kunne forvente. Hun kom med mange tips, og viste oss også mye som ikke sto i programmet.
Date published: 2024-03-22
Rated 4 out of 5 by from Fin tur i litt kjølig vær Fin tur i kjølig vær
Date published: 2024-03-19
Rated 4 out of 5 by from Et godt program gjennomført på imponerende liten tid . Selv om det hadde vært bra med lokale guider som kunne fortalt mer om saker og ting vi passerte ble det en vellykket tur. Det var Viktorias første tur men hun hadde rukket å forberede seg godt, en positiv og hjelpsom jente som som sjarmerte oss alle og også beholdt roen når ting ikke gikk helt som det skulle.
Date published: 2024-03-19
Rated 4 out of 5 by from Veldig lærerikt om Japan En flott reise i japansk kultur og historie. Reiselederen var kunnskapsrik, tok initiativer utover programmet og var svært opptatt av at deltagerne fikk et godt utbytte. Besøkene i byene og stedene var alle spennende på hver sin måte, men det var sterkt å oppleve Fredsmuseet i Kyoto og Kamikasemuseet i Kagoshima. Templene var imponerende, det samme med parkene. Flyturen med Emirates var bra, selv om det blir mange timer i fly når man ikke kan fly den mer effektive ruten fra Scandinavia over Russland av årsaker vi kjenner. I Japan forflyttet vi oss med Shinkansen, vanlig tog, buss og båt. Det ble mange kilometer, men det gikk veldig effektivt. Det ble mange fine lunsjer og middager, vi fikk virkelig anledning til å nyte det japanske kjøkkenet, Blomstringen hadde ikke helt kommet i gang, selv om det var noen trær som var utsprunget. Men det betød at vi slapp de veldig store folkemassene.
Date published: 2024-03-18
  • y_2024, m_4, d_19, h_6
  • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.41
  • cp_1, bvpage1
  • co_hasreviews, tv_2, tr_56
  • loc_no_NO, sid_JPRTR02, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
  • clientName_albatros-travel

Lignende reiser