Utflukter i Cape Town

Vinmarker i Sydafrika
Det er mer enn nok å ta seg til i Cape Town hvis du vil oppleve byen på egen hånd. Men vil du ha litt ekstra ut oppholdet i Afrikas - kanskje hele verdens - vakreste storby, kan du kjøpe noen av disse utfluktene.

Kapphalvøyas høydepunkter
Innhold: Llandudno, Hout Bay, Cape Point, Kapp det Gode Håp Naturreservat, Simon’s Town, Boulders Beach, Kirstenbosch Botaniske hage

Fra Cape Town går turen sørpå langs Atlanterhavet gjennom Cape Town-forstedene Sea Point, Clifton og Camps Bay. Vi gjør et stopp ved surfer-paradiset med de gode utsiktspunktene, Llandudno, før vi fortsetter til Hout Bay – en landsby med storslått utsikt over fjellene og stranden. Her er det mulighet for en båttur ut til området hvor selene holder til (sel-turene er avhengige av sesong og vær og er ikke inkludert i utfluktens pris).

Vi fortsetter til Cape Point og Kapp det Gode Håp Naturreservat. Her kan vi se nærmere på den karakteristiske Sørafrikanske fynbos-vegetasjonen, sebraer, antiloper og det enestående fuglelivet.

På turen tilbake mot Cape Town stopper vi i den historiske Simon’s Town og ved Boulders Beach, som er hjemsted for en pingvinkoloni med 3000

individer. Vi runder av dagen på Kapphalvøya i den berømte Kirstenbosch botaniske hage, som er en av de eldste i Sør-Afrika.
Varighet: kl. 8:30–17:30
Pris: 1100 rand pr. person

Halvdagsutflukt på Kapphalvøya
Innhold: Llandudno, Hout Bay, Cape Point, Kapp det Gode Håp Naturreservat, Simon’s Town, Boulders Beach

Fra Cape Town går turen sørpå langs Atlanterhavet gjennom Cape Town-forstedene Sea Point, Clifton og Camps Bay. Vi gjør et stopp ved surfer-paradiset med de gode utsiktspunktene, Llandudno, før vi fortsetter til Hout Bay – en landsby med storslått utsikt over fjellene og stranden. Her er det mulighet for en båttur ut til området hvor selene holder til (sel-turene er avhengige av sesong og vær og er ikke inkludert i utfluktens pris).

Vi fortsetter til Cape Point og Kapp det Gode Håp Naturreservat. Her kan vi se nærmere på den karakteristiske sørafrikanske fynbos-vegetasjonen, sebraer, antiloper og det enestående fuglelivet.

På turen tilbake mot Cape Town stopper vi i den historiske Simon’s Town og ved Boulders Beach, som er hjemsted for en pingvinkoloni med 3000 individer.
Varighet: kl. 8:30–13:00 eller 13:15–17:45
Pris: 800 rand pr. person

Kapphalvøyas høydepunkter og vinsmaking i Stellenbosch
Innhold: Llandudno, Hout Bay, Cape Point, Kap det Gode Håp Naturreservat, Simon’s Town, Boulders Beach, Stellenbosch

Fra Cape Town går turen sørpå langs Atlanterhavet og gjennom Cape Town-forstedene Sea Point, Clifton og Camps Bay. Vi gjør et stopp ved surfer-paradiset med de gode utsiktspunktene, Llandudno, før vi fortsetter til Hout Bay – en landsby med storslått utsikt over fjellene og stranden. Her er det mulighet for en båttur ut for å se etter seler (sel-turene er avhengige av sesong og vær og er ikke inkludert i utfluktens pris).

Vi fortsetter til Cape Point og Kapp det Gode Håp Naturreservat. Her kan vi se nærmere på den karakteristiske sørafrikanske fynbos-vegetasjonen, sebraer, antiloper og det enestående fuglelivet

På vei nordpå igjen stopper vi i den historiske Simon’s Town og ved Boulders Beach som er hjemsted for en pingvinkoloni med 3000 individer.

Vårt neste stopp er Stellenbosch – hjertet av den sørafrikanske vinindustrien. Her sender vi smaksløkene på rundtur og får et innblikk i fremstillingen av de edle dråpene.
Varighet: kl. 8:30–17:30
Pris: 1350 rand pr. person

Vinsmakingstur, hel dag
Vinsmaking i Stellenbosch, Franschhoek og Paarl

Denne utflukten går inn i hjertet av Cape Towns vinland og begynner i Sør-Afrikas vinhovedstad, Stellenbosch. Byen er en av landets eldste og sammen med Paarl er dette stedet man finner den beste sørafrikanske rødvin.
Etter dagens første vinsmaking i Stellenbosch fortsetter vi til byen Franschhoek, som er landets gourmethovedstad. Vi smaker på en av de lokale vingårdenes produkter og spiser lunsj på en av byens mange prisbelønte restauranter (ikke inkludert i utfluktens pris).Vi fortsetter til Paarl, et annet av Sør-Afrikas aller beste vindistrikter. Her skjemmer vi bort smaksløkene nok en gang før turen går tilbake til Cape Town.
Varighet: kl. 8:30–17:30
Pris: 1100 rand pr. person Reis med hjerte, hjerne og holdning

Vinsmakingstur, halv dag
Vinsmaking i Stellenbosch og Franschhoek

I løpet av en formiddag eller ettermiddag drar vi ut og ser og smaker på vinproduksjonen på to vingårder. Turen går inn i hjertet av Cape Towns vinland og begynner i Sør-Afrikas vinhovedstad, Stellenbosch. Byen er en av Sør-Afrikas eldste og sammen med Paarl er dette stedet man finner den beste sørafrikanske rødvin.

Etter dagens første vinsmaking i Stellenbosch fortsetter vi til byen Franschhoek, som er landets gourmethovedstad. Vi smaker på en av de lokale vingårdenes produkter og drar deretter tilbake til hotellet i Cape Town.
Varighet: kl. 8:30–13:00 eller 13:15–17:45
Pris: 540 rand pr. person

Halvdagsutflukt i Cape Town og Taffelfjellet
Innhold: Taffelfjellet (evt. Signal Hill), Company’s Gardens, Det Sørafrikanske Museum, Det Gode Håps Slott, Greenmarket Square, Bo-Kaap

Denne utflukten presenterer deg for det beste av Cape Towns natur, historie og kultur. Vi begynner på toppen av Cape Towns kjennemerke, Taffelfjellet, på 1086 meter. Vi tar taubanen opp og nyter den vakre ursikten (billett til taubanen er ikke inkludert i utfluktens pris). Hvis det blåser mye, eller fjelltoppen er innhyllet i skyer, drar vi i stedet til den 350 meter høye Signal Hill.

Neste stopp er Company’s Gardens, en fin park fylt med roser, fargestrålende frangipani-blomster og afrikanske flammetrær. Inne i Company’s Gardens besøker vi Det sørafrikanske museum med interessante utstillinger om landets natur- og kulturhistorie.

Vi fortsetter til Det gode håps slott, som er kjent som den eldste bygning i Sør-Afrika. Etter utforskningen av slottets gamle kunstskatter, legger vi turen forbi det livlige markedet på Greenmarket Square.

På utfluktens siste stopp ser vi nærmere på den maleriske Cape Town-bydel, Bo-Kaap. Områdets brolagte gater med små hus i ytterst friske farger snor seg oppover skråningene på Signal Hill.
Varighet: kl. 8:30–13:00 eller 13:15–17:45
Pris: 650 rand pr. person

Historisk byrundtur
Innhold: Bo-Kaap, Distrikt Seks, Cape Flats

Denne utflukten gir et fascinerende innblikk i Sør-Afrikas turbulente historie. Vi begynner i det maleriske området Bo-Kaap, som har en historie som går tilbake til 1700-tallet. Bo-Kaap gikk engang under navnet ”det malaysiske kvarter” på grunn av de mange sørøstasiatiske beboerne som kom hit som slaver. Stedet er et levende museum og hjemsted for en av de eldste moskeer på den sørlige halvkule.

Turen går videre til Distrikt Seks, som i 1966 ble endret fra å være et helt alminnelig beboelses-kvarter til å være et område kun for hvite mennesker. Apartheid-styret flyttet 60.000 sorte beboerne fra Distrikt Seks til townships i bydelen Cape Flats. De tomme husene ble jevnet med jorden, og store deler av området ligger fremdeles øde. Vi går en tur og besøker Distrikt Seks-museet som forteller hele historien.

Heretter drar vi til Cape Flats, hit ble beboerne fra Distrikt Seks tvangsforflyttet. Det meste av bydelen består stadig av slumkvarterer med små, interimistiske skur. Beboerne her har ikke flust av materialer til disposisjon og må ta i bruk materialer som tilfeldigvis finnes til å bygge deres ”boliger”, som ofte kun består av et tak og litt le. Et besøk i Cape Flats er allikevel en livsbekreftende opplevelse. Livet skal leves – også selv om man bor i søppelbøtta til det gamle apartheid-styret.

Det frarådes å dra til Cape Flats på egen hånd.
Varighet: kl. 8:30–13:00 eller 13:15–17:45
Pris: 650 rand pr. person

Utfluktene arrangeres av Albatros Travels lokale representant og bestilles og betales på stedet. Bemerk vennligst at prisene er med forbehold for endringer.