6 ting du kan gjøre i Lima

Det er ikke mange hovedstader som har en golfbane midt i byen – eller et shoppingsenter som er bygd inn i klippene!

Lima er en mangfoldig og annerledes by, og selv om man bare har noen få dager her er det masse å oppleve. Her er seks ting du kan fordrive tiden med mens du er i Lima.

Se alle reiser til Peru eller les våre heteste tips til Lima:

Opplev en av Limas imponerende pyramider, Huaca Pucllana. Pyramiden ligger Miraflores-distriktet, og ble bygget før inkaene kom av mennesker i Lima-kulturen. De brukte ikke stein, men håndlagde murstein av leire som ikke ble brent – heldigvis er klimaet langs kysten ekstremt tørt, så pyramidene eroderte ikke i de 1500 årene som har gått siden. For ikke mange år siden ble det oppdaget ved et tilfelle av det var gravkamre inne i pyramidens murer, og utgravningsarbeidet med å finne flere gravkamre pågår fremdeles.

Lær mer om Perus nyere historie på Museet for minner, toleranse og sosial inklusjon. På 1980- og 90-tallet utbrøt konflikten mellom geriljagruppen Lysende Sti og sikkerhetsstyrkene, noe som gikk voldsomt ut over befolkningen både som resultat av geriljaens handlinger og sikkerhetsstyrkenes mottiltak, arrestasjoner og "desapariciones", tvungne forsvinninger. Nesten 70 000 mennesker døde mellom 1980 og 2000. I 2014 åpnet dette museet både for å minnes det som skjedde og for å skape et frirom for forsoning og framtidig toleranse.

Føl på en litterær pilegrimsreise når du spaserer rundt i Miraflores. Dette distriktet er nemlig beskrevet i mange av den store peruvianske forfatteren Mario Vargas Llosas litterære verker. Vargas Llosa fikk Nobels litterturpris i 2010 og regnes som en av Latin-Amerikas aller største samtidsforfattere. Inntil nylig hadde han sin peruvianske residens i nabodistriktet Barranco, der mange av Perus kunstnere og forfattere bor blant små butikker, gallerier og barer.

Ta turen til bohem-distriktet Barranco og se noen av moteverdenens største fotografier på MATE-galleriet, som ble etablert av den kjente fotografen Mario Testino. Testino vokste opp i Lima før han flyttet til London og fikk en glitrende karriere i motebransjen, og for noen få år siden åpnet han MATE i en vakker bygning fra 1800-tallet. Her kan du i tillegg til peruvianske kunstnere se Testinos bilder, blant annet portrettene han tok av prinsesse Diana i 1997, ikke lenge før hun døde.

Dra på shopping i Limas mest eksklusive shoppingsenter, Larcomar. Det er bygd inn i klippeveggen og har fantastisk utsikt over Stillehavet og de uendelige bølgene som bryter over kysten. Når du har sett deg mett på nydelige alpakkaklær, friluftsutstyr, smykker og mye mer, kan du stille sulten i en av Larcomars hyggelige restauranter.

En av Limas beste restauranter ligger ytterst på en molo ute i havet. La Rosa Nautica har god service og fantastisk mat, men det absolutt beste ved stedet er den helt upåklagelige utsikten – her kan man lett sitte lenge og se ut over havet og studere Limas mange surfere i stillehavsbølgene. Har du ikke lyst på en fin middag kan du i stedet sitte i den berømte baren og nyte Limas ikoniske, lysegrønne cocktail pisco sour – og kanskje dele en tallerken ceviche, den herlige fiskeretten som stammer fra nettopp Limas spennende kjøkken.

MAKS 24 DELTAGERE

Peru – Inkarikets skatt

Enestående naturscenerier og kulturelt mangfold i det gamle Inkarikets høyborg, Peru.

4,8
  • 3 avreiser
  • 17 dager
  • Fra 43 998,–
fra Oslo