90-års fødselsdag til sjøs

Utsikt over den kroatiske øya Hvar
Inger Møller Jensen fra Dragør feiret sin 90-års fødselsdag med et cruise i Kroatias skjærgård – sammen med 27 medlemmer av den nærmeste familien

Barn, svigerbarn, barnebarn og ektefellene og kjærestene deres, samt to oldebarn. Alle var invitert med da Inger Møller Jensen i juli feiret sin fødselsdag om bord på det fine skipet Meridijan i den kroatiske skjærgården. Familien fylte en hel avgang på Cruise i Kroatias skjærgård, og aldersspredningen gikk fra 1 år for det yngste oldebarnet til Ingers 90 år.

Se alle reiser til Kroatia eller gå direkte til reisen Cruise i Kroatias skjærgård

Tredje fødselsdagsfest på havet

Som riktige Dragør-boere er familien glad i båtturer, og det er ikke første gang de har feiret Ingers fødselsdag med et cruise. Da hun fylte 85, var familien på cruise fra Barcelona, og til 88-årsdagen hennes gikk cruiset til Venezia. Da 90-års fødselsdagen nærmet seg, var familien i tvil om hvorvidt den gamle damen kunne klare å reise. Men da foreslo hun selv cruiset i Kroatia, og datteren Mette og mannen hennes, Steen, gikk i gang med å gjøre tanken til virkelighet.

"Det tiltalende for oss var at vi kunne være helt oss selv om bord på båten. Vi er en familie som fyller en del – i alle betydninger – og det ville ha vært synd for andre gjester om bord hvis de skulle være sammen med oss!" sier Mette. "En ekstra bonus var å være så nær sammen som man er på et lite skip. Noen i familien ser vi bare én gang om året, og det var deilig å være sammen i 8 dager."

Inger og familien hadde hele det lille skipet for seg selv

Det var naturlig nok forskjellige interesser og ønsker om feriens innhold hos familiemedlemmene, men det kunne jo ordnes. Noen ville rafte, andre ville på byvandring, og noen ville kanskje slappe av på båten. "Vi hadde en fantastisk reiseleder som var lydhør overfor ønskene våre, og som sørget for å arrangere det hele."

Hele familien kunne imidlertid samles om å bade fra skipet i det klare Adriaterhavet. Turplanen ble derfor tilpasset slik at det ble ekstra tid til dukkerter – noe det var behov for i den kroatiske sommervarmen.

Ingers fødselsdag falt på avreisedagen, men familien feiret med en fest på skipet noen dager senere. Som Mette sier: "Vi danset på dekket til levende musikk og hadde en fantastisk kveld. Det var en herlig familieopplevelse."

Les mer om Kroatia:
Reiser til Kroatia – Rundreiser i Kroatia – Cruise i Kroatia – Bilder fra Kroatia – Fakta om Kroatia – Vaksinasjon Kroatia – Klima og vær i Kroatia – Kart over Kroatia

Den store familien avsatte ekstra tid til å bade i det innbydende kroatiske vannet

Kroatiareiser

 • 5-stjerners hotell

  Kroatia for livsnytere

  Herlige kulturopplevelser og avkobling på 5-stjerners hotell ved Adriaterhavet

  4,3
  • 2 avreiser
  • 8 dager
  • Fra 15 998,–
  fra Oslo
 • Cruise i Kroatias skjærgård

  Øyhopping i Adriaterhavets krystallklare vann med Albatros’ lille skip. Inkl. besøk i Split og Dubrovnik

  4,7
  • 21-08-2024
  • 8 dager
  • 19 498,–
  fra Oslo
 • Den store Balkanreisen

  Historisk reise gjennom Bosnia-Hercegovina, Kroatia, Montenegro, Kosovo, Serbia og Nord-Makedonia

  4,4
  • 2 avreiser
  • 12 dager
  • Fra 19 998,–
  fra Oslo