En reise for livet – men hva skal jeg ta med meg?

Utsikt fra toget
Å reise med Rovos Rail, verdens mest eksklusive tog, er noe de fleste gjør bare en gang i livet. Det flotte toget glir gjennom det afrikanske landskapet med umiskjennelig stil, og de luksuriøse omgivelsene mangler virkelig ingenting – her blir du vartet opp etter alle kunstens regler, og utsikten du kan nyte imens er intet mindre enn spektakulær. Men hva i all verden skal man pakke til en slik reise? Albatros-reiseleder Jimmy Wallenholt minner oss om de essensielle tingene du må legge i kofferten.

Dressjakke
For herrene er dressjakke er et uunnværlig plagg (også for reiselederen!), og det gir jo det lille ekstra når alle kler seg pent til middag. Slips eller tversoversløyfe må man ha til jakken, og skulle man ha glemt det hjemme kan både slips og sløyfe kjøpes om bord. For damene kan det være fint å ha med seg et fint sjal til å ha over skuldrene hvis restaurantvognens aircondition blir litt i kjøligste laget – da kan man føle seg pyntet og holde varmen samtidig.

Kamera
Et bra kamera er selvfølgelig et must. Hvis man blir med toget på reisen tilbake i tiden kan man jo legge igjen det digitale kameraet hjemme, friske opp den gamle fototeknikken og ta med seg filmkameraet på reisen. Ellers er det kommet mange nye speilløse systemkameraer som tar veldig gode bilder uten å ta opp like mye plass i bagasjen som speilreflekskameraet gjør. Men det viktigste er jo at man kan ta mange, mange bilder – så husk ekstra minnekort (eller filmruller)! 

Kikkert
Man har jo ikke garanti for at savannens ville dyr holder seg nært toglinja når vi suser forbi. Å ha kikkert med seg sikrer at man kan se løveflokken der den døser i skyggen eller sebraflokken der den vandrer til nærmeste vannhull. Kvaliteten på kikkerten har mye å si, og det kan være lurt å investere i en kikkert med god optikk. Fra panoramaloungen har man rikelig med muligheter til å dra på lenestolsafari.

Sigarer og en god bok
Hvis dyrene ikke viser seg eller man er sliten i armene av å holde kikkerten er det tid til å synke dypere ned i lenestolen og filosofere over livet og landet man reiser gjennom. Drinken kan man selvfølgelig få servert på upåklagelig vis, og det gjør absolutt ingenting hvis man har jukset litt og tatt med seg en eske gode sigarer. Valg av lesestoff er heller ikke uten betydning, og det klassiske valget til reisen må jo være enten Hemingways noveller fra Afrika eller Agatha Christies Poirot-bøker. 

Tekst: Anja Skoglund