Hvor skal jeg reise i sommer?

Hvorfor ikke tilbringe sommerferien i vakre, eksotiske Vietnam i år?
Sommeren kan være herlig i Norge. Men den kan også være alt annet enn herlig.

Så vi sier: Stol ikke på værgudene, men bestill en reise til en av disse flotte sommerdestinasjonene. Ville det ikke være morsommere å se på kirker med løkkupler i Russland, eller kjenne jordens varme i de geotermiske områdene på Island enn å jakte solstråler hjemme i Norge?

Les videre nedenfor eller gå direkte til listen over sommerreiser 2022

Elvecruise i Russland

Russlands elver har i flere hundre år vært den foretrukne transportveien gjennom landets skoger. På et cruise på Volga kan du nyte livet om bord i fred og ro, mens de grønne elvebreddene og den ene kulturbyen etter den andre glir forbi. Du får sett de beste severdighetene i både Moskva og St. Petersburg, som er de byene vi reiser mellom. Innimellom blir du skjemt bort med vakre, gamle trekirker, fine middelalderbyer, autentisk kunsthåndverk og mye mer. Underveis på skipet kan du nyte stillheten og utsikten fra din egen utvendige lugar eller et av skipets fem dekk, eller du kan bli oppdatert på russisk kultur og historie på et av de mange foredragene om bord.

Se alle dine muligheter for å dra på elvecruise i Russland eller les mer om hvordan det er å være på elvecruise

Gjør din entré i St. Petersburg fra vannsiden

Island

Hvis du er på utkikk etter en sommerferie utenom det vanlige anbefaler vi å ta turen til Island. Her kan du bade i varme kilder, se på at geysirene sender kokende vann opp i høye stråler og rusle rundt mellom utrolige lavaformasjoner med et ekko fra de gamle islandske sagaene som din ledsager. Island er også stedet der du kan oppleve både naturens og historiens storhet ved "gudenes fossefall", som spilte en betydelig rolle i islendingenes skifte fra de nordiske gudene til kristendommen. Du kan spasere på strender av svart lavasand og nyte atmosfæren i en hovedstad som til tross for sin beskjedne størrelse, er full av kultur og gastronomi. Gled deg til en reise som både speiler de enorme kreftene i naturen og som gir deg en titt inn i sagaens fargerike univers.

Klikk her for å se alle våre reiser til Island, eller finn din neste rundreise på Island

Strokkur geysiren aktiveres hvert 8. minutt døgnet rundt

Vietnam

Bruk din sommerferie i Vietnam hvis du vil se myldrende storbyer, vidunderlig hvite sandstrender og seriøst lekker mat med masser av friske krydderurter. Du kan komme nærmere innpå levningene etter Vietnamkrigen i de berømte Cu Chi-tunnelene, følge hverdagslivets gang på og omkring vannet på Mekongdeltaets labyrint av vannveier og ta en båttur mellom de 3000 klippeknollene i den uvirkelig vakre Halonbukta. I byer som Hué, Hoi An og Ho Chi Minh-byen kan du føle arven fra keisertiden, beundre kolonitidens arkitekturperler og leve med den moderne vietnameseren blant skyskrapere og trafikkaos. La det hele synke til bunns med sand mellom tærne og solskinn på nesen ved stranden i Hoi An eller Ho Tram.

Klikk her og lær enda mer om Vietnam eller se alle rundreiser i Vietnam

Grønt med grønt på i Mekongdeltaet

Cruise i Kroatia

Hvis tanken om vakre skjærgårdsøyer, svømmeturer i krystallklart hav og utforsking av UNESCO-severdigheter høres tiltrekkende ut skal du bli med på cruise i Kroatia. På en god ukes cruise får du sett både de hemmelige hulene på øya Vis, på fottur gjennom den grønne øya Mljet og på byvandring gjennom Split i hælene på romerne. Du får også tid til å slappe av på noen av Europas beste strender og et snev av renessansen på stemningsfulle Korcula. Gled deg til en tilbakelent reise gjennom både grønt og blått om bord på et komfortabelt cruiseskip med kun Albatrosgjester.

Les alt du trenger å vite om Kroatia eller se våre cruise i Kroatia

Vil du også ut og reise resten av året? Da skal du lese våre anbefalinger: Hvor skal jeg reise i 2022?

Bli med på øyhopping i Kroatia bl.a. til øya Hvar

Normandie

Nord-Frankrike er full av idylliske landskap, ideelle muligheter for livsnyting og mye historie. Ikke minst fra andre verdenskrig, Omaha Beach med de 9000 hvite korsene i tverrgående rader og i Arromanches med rester av de kunstige Mulberry havnene. Middelalderen er også tilstede i Normandie. Nemlig i byen Bayeux, som er hjemmet til Bayeux-teppet fra 1000-tallet som forteller hele historien om Vilhelm Erobreren seier over engelskmennene i slaget ved Hastings. Ikke glem å nyt det gode liv i dette frodige hjørnet i Frankrike. Camembert, calvados og fersk fisk står i kø for å bli smakt på.

Klikk her for å se våre reiser til Frankrike eller varm opp til din neste tur med fakta om Frankrike

Skjønnhet med en trist historie på de amerikanske kirkegårdene

Georgia

Hvis du er ute etter en sommertur utenom det vanlige må du reise til Georgia. Her finnes det ikke masseturisme, men til gjengjeld ser vi vakre fjellregioner, tusen år gamle klostre og en ekstremt sjarmerende hovedstad. Tbilisi stammer fra 300-tallet og gamlebyen fortryller alle besøkende med sine skjeve gater og vakre, pastellfargede hus. Men begrens ikke reisen din til Georgia. Ta også turen til Mtskheta-området, hvor den ene UNESCO-beskyttede kirken etter den andre inviterer deg inn. En gammel by skåret direkte inn i fjellet, et museum på Josef Stalins fødested og en spasertur på en gangbro flere hundre meter over Okatse-juvet kan du også glede deg over i Georgia. Underveis på turen turen må du også huske å smake på den fantastiske georgiske vinen fra landets beste vinregion, Kakheti.

Se våre reiser til Georgia her, eller se på klimaet og været i Georgia

Vil du også ut og reise resten av året? Da skal du lese våre anbefalinger: Hvor skal jeg reise i 2020?

Den gamle Svetitskhoveli-katedralen er en av landets viktigste kirker