Hvor skal jeg reise i sommer?

Hvorfor ikke bruke sommerferien på safari i Sør-Afrika og holde utkikk etter ham her?
Sommeren kan være herlig i Norge. Men den kan også være alt annet enn herlig.

Så vi sier: Stol ikke på værgudene, men bestill en reise til en av disse flotte sommerdestinasjonene. Ville det ikke være morsommere å kikke etter bjørner i Canada eller spasere mellom risterrassene på Bali enn å jakte solstråler hjemme i Norge?

Les videre nedenfor eller gå direkte til listen over sommerreiser 2020

Elvecruise i Russland

Russlands elver har i flere hundre år vært den foretrukne transportveien gjennom landets skoger. På et cruise på Volga kan du nyte livet om bord i fred og ro, mens de grønne elvebreddene og den ene kulturbyen etter den andre glir forbi. Du får sett de beste severdighetene i både Moskva og St. Petersburg, som er de byene vi reiser mellom. Innimellom blir du skjemt bort med vakre, gamle trekirker, fine middelalderbyer, autentisk kunsthåndverk og mye mer. Underveis på skipet kan du nyte stillheten og utsikten fra din egen utvendige lugar eller et av skipets fem dekk, eller du kan bli oppdatert på russisk kultur og historie på et av de mange foredragene om bord.

Se alle dine muligheter for å dra på elvecruise i Russland eller les mer om hvordan det er å være på elvecruise

Gjør din entré i St. Petersburg fra vannsiden

Canada

Canada er fjell, fascinerende storbyer og helt utrolige nasjonalparker. Og så er været perfekt til en rundreise i sommermånedene. Ta turen gjennom Rocky Mountains og fall i staver over de snøkledde fjelltindene, glimtende sjøene og brusende fossene i kjente nasjonalparker som Banff og Jasper. Storbyer er kanadierne også mestre i, noe vi særlig ser i Vancouver – byen som forener pulserende byliv med en usigelig vakker beliggenhet. Nyt et par dager i den naturskjønne storbyen og føl kontrasten til de små fjellbyene som ligger strødd ut over The Rockies.

Klikk her hvis du vil lese mer om Canada eller se alle rundreiser i Canada

Spekkhogger utenfor Vancouver Island

Bali

Den indonesiske øya Bali er vakker året rundt, ikke minst om sommeren, som er den tørreste perioden på den paradisiske øya. På en sommerreise på Bali skal du vandre mellom de lysegrønne risterassene ved byen Ubud og mellom fossefall og frodighet i regnskogen. Du vil føle deg hensatt til tidligere århundrer i landsbyene med de fine templene og den gjestfrie befolkningen omkring Munduk. Og selvfølgelig skal du nyte livet på stranden og det myldrende livet under vannet ved Sanur Beach.

Se alle våre aktuelle reiser til Bali og Indonesia eller les alt du bør vite om Indonesia

Balinesiske rismarker

Safari i Sør-Afrika

Sommer her hjemme betyr vinter i Sør-Afrika. Det vil si at de afrikanske temperaturene holder seg på et moderat nivå og gir mer energi til både mennesker og dyr. En safarireise på den sørlige halvkule er opplagt i våre sommermåneder, når naturen er vakker og grønn etter høstens regnskyll. I området rundt Kruger nasjonalpark er det nærmest garanti for å få både løver, leoparder, elefanter, neshorn, flodhester og en masse flotte antiloper med hjem i kameraet. Du kan ta med deg hele familien, og på noen avreiser er det til og med planlagt ekstra barnevennlige aktiviteter for de yngste.

Se hvordan du kan dra på safari i Sør-Afrika eller les mer om Sør-Afrika

Dra på utkikk etter The Big Five i Sør-Afrika

USA

Californias nasjonalparker og storbyer, nybyggerånden i de vestlige ørkenstatene, New Yorks puls og utrolige Niagara Falls står alt sammen klar til å imponere deg sommeren 2020. USA kan by på mer enn de fleste land, og hvis du ikke kan velge, kan du jo bare ta turen tvers over hele landet fra vestkyst til østkyst. Vil du heller konsentrere deg om en enkelt kyst, kan vi anbefale deg å følge i nybyggernes fotspor mot det ville vesten til drømmenes by Los Angeles, utrolige nasjonalparker som Grand Canyon og Yosemite samt hedonismens hovedstad Las Vegas. Du kan også holde deg til landets østlige hjørne, der en moderne nasjon ble født, og der New York, Washington og Niagara-fallene bare er noen av høydepunktene.

Du kan lese mer om USA, eller se alle rundreiser i USA

San Francisco er skjønn om sommeren

Vietnam

Bruk din sommerferie i Vietnam hvis du vil se myldrende storbyer, vidunderlig hvite sandstrender og seriøst lekker mat med masser av friske krydderurter. Du kan komme nærmere innpå levningene etter Vietnamkrigen i de berømte Cu Chi-tunnelene, følge hverdagslivets gang på og omkring vannet på Mekongdeltaets labyrint av vannveier og ta en båttur mellom de 3000 klippeknollene i den uvirkelig vakre Halonbukta. I byer som Hué, Hoi An og Ho Chi Minh-byen kan du føle arven fra keisertiden, beundre kolonitidens arkitekturperler og leve med den moderne vietnameseren blant skyskrapere og trafikkaos. La det hele synke til bunns med sand mellom tærne og solskinn på nesen ved stranden i Hoi An eller Phan Thiet.

Klikk her og lær enda mer om Vietnam eller se alle rundreiser i Vietnam

Grønt med grønt på i Mekongdeltaet

Cruise i Kroatia

Hvis tanken om vakre skjærgårdsøyer, svømmeturer i krystallklart hav og utforsking av UNESCO-severdigheter høres tiltrekkende ut skal du bli med på cruise i Kroatia. På en god ukes cruise får du sett både de hemmelige hulene på øya Vis, på fottur gjennom den grønne øya Mljet og på byvandring gjennom Split i hælene på romerne. Du får også tid til å slappe av på noen av Europas beste strender og et snev av renessansen på stemningsfulle Korcula. Gled deg til en tilbakelent reise gjennom både grønt og blått om bord på et komfortabelt cruiseskip med kun Albatrosgjester.

Les alt du trenger å vite om Kroatia eller se våre cruise i Kroatia

Vil du også ut og reise resten av året? Da skal du lese våre anbefalinger: Hvor skal jeg reise i 2020?

Bli med på øyhopping i Kroatia bl.a. til øya Hvar