Vaksinasjon Kambodsja

Les mer om vaksinasjoner i forbindelse med reiser til Kambodsja.

Nedenfor kan du se gode råd og anbefalinger fra lege Mogens Rishøy som driver Albatros Vaksinasjonsklinikk ved hovedkontoret i København. Anbefalingene er veiledende og kan brukes til å gi deg et overblikk over hvilke vaksiner som kan vise seg å være aktuelle. Din egen lege eller nærmeste vaksinasjonsklinikk vil gi de endelige anbefalinger.

Gul feber
Gul feber-vaksinasjonssertifikat kreves av reisende som kommer fra et gul feber-område. Tidligere måtte en vaksine mot gul feber fornyes hvert 10. år. Det er forandret nå, så en vaksine gjør deg immun mot gul feber hele livet.

Malaria
Det er malaria i hele Kambodsja, men i de områdene turistene kommer til er risikoen for å bli smittet med malaria meget liten. Du trenger derfor ikke å ta forebyggende malariamedisin, men du bør være meget omhyggelig med å forebygge myggstikk. Bruk myggspray med DEET eller AUTAN, hvis du oppholder deg utendørs etter mørkets frembrudd, bruk impregnert myggnett eller bo på hoteller med aircondition. Malariamyggen stikker først etter mørkets frambrudd.

Hvis du får feber opp til 5 måneder etter hjemkomsten fra Kambodsja må du kontakte legen din med det samme.

Denguefeber
Det er denguefeber i hele Kambodsja, også i byene. Det finnes ingen vaksine eller medisin man kan ta forebyggende. Man skal være omhyggelig med å beskytte seg mot myggen med myggspray med DEET eller AUTAN. Denguemyggen stikker hyppigst akkurat rundt soloppgang og solnedgang.

Kambodsja­reiser

 • Khmerenes rike – en reise gjennom Sørøst-Asia

  Følg i fotsporene på khmerenes stolte høykultur gjennom Thailand, Kambodsja og Vietnam inkl. Angkor Wat og båttur på Mekongelva til Mekongdeltaet

  4,8
  • 16 avreiser
  • 15 dager
  • Fra 24 998,–
  fra Oslo
 • Elvecruise på Mekong fra Vietnam til Kambodsja

  Reis fra Ho Chi Minh City i Sør-Vietnam til Angkor Wat i Kambodsja med hyggelig elvebåt og opplev templer, storbyer og natur underveis

  4,8
  • 5 avreiser
  • 14 dager
  • Fra 39 998,–
  fra Oslo
Kontakt oss

Ring til oss på
tlf. 21 98 45 45
og hør nærmere