Reis til Barbados

Beboerne på naboøyene kaller Barbados for Little England, og øya har en bemerkelsesverdig britisk atmosfære midt mellom calypso-rytmene og den hjemmelagede rommen. Cricketkamper tiltrekker seg like mye oppmerksomhet som den årlige "crop over"-festen, der det med musikk, dans og drikkekonkurranser feires av sukkerrøravlingen er i hus. Barbados er en særegen kulturblanding, og øya er stedet der man lader opp på paradisiske strender, svømmer sammen med havskilpadder og utforsker huler med underjordiske fossefall.

Innbyggere 287 000
Hovedstad Bridgetown
Språk Engelsk
Visste du...
Barbados er den eneste koralløyen i regionen som kun har hvite sandstrender.
i hovedstaden Bridgetown står det en statue av Lord Nelson, som ble satt opp i 1813. Dette gjør den eldre enn statuen av den samme mannen i London!

Barbados' geografi

Barbados er Karibias østligste øy og ligger litt for seg selv et par hundre kilometer øst for øya Saint Vincent. Det lille landet har et areal på 430 kvadratkilometer. Landskapet er forholdsvis flatt, men hever seg til et kupert indre med Mount Hillaby på 336 meter som høyeste punkt. Barbados' åser er kledd i sukkerrørplantasjer, beitemarker for de særegne svartmagede sauene og skoger med høye fikentrær som ikke ser noen grunn til at rotnettet deres skulle holde seg under jorden. Disse landskapene er omkranset av fine sandstrender som igjen er omgitt av korallrev stort sett hele øya rundt.

Dyreliv

I tillegg til de brunsvarte sauene og rundt 280 000 innbyggere er Barbados befolket av utallige fuglearter og øyas animalske stolthet Barbados Green Monkey, eller grønn marekatt, med en pels som faktisk har et grønnlig skjær. Apene ble brakt til øya fra Vest-Afrika som kjæledyr for 300 år siden. De har tilpasset seg forholdene på Barbados og finnes nå i mange tusener på øya. Selv om de ser søte ut, blir de grønnlige apene etter hvert betraktet som skadedyr fordi de spiser avlingene. I Atlanterhavet rundt øya lever havskilpadder som tidligere var truet av utryddelse, men som nå finnes i litt større antall etter en målrettet bevaringsinnsats. Det er til og med mulig å ta en svømmetur blant de store lær- og karettskilpaddene, som ikke bryr seg særlig om sine tobente svømmepartnere.

Barbados' historie

På grunn av Barbados' beliggenhet utenfor rekken av karibiske øyer lot europeernes ankomst på øya vente på seg. Først i 1536 kom et portugisisk skip på vei til Brasil tilfeldigvis til øya og tok befolkningen av arawak- og karib-indianere med seg som slaver. Barbados var deretter stort sett ubebodd inntil engelskmennene overtok øya som kronkoloni i 1627. Engelskmennene på 1600-tallet lot ikke tiden gå uutnyttet. Skoger ble snart erstattet av sukkerplantasjer, og arbeidskraften til disse ble hentet i Afrika. Langt de fleste av Barbados' nåværende innbyggere er etterkommere av disse afrikanske slavene. Det britiske styret varte til 1966, da Barbados fikk status som selvstendig land. Men i likhet med mange andre øyer i Karibia er Barbados fortsatt medlem av Commomwealth of Nations og har derfor fremdeles den engelske monarken som statsoverhode.
Marinaen i Bridgetown, Barbados

Attraksjoner på Barbados

På Barbados har turismen overtatt stillingen som hovedinntektskilde fra tidligere tiders sukkerplantasjer og romdestillerier, og en ferie på Barbados står høyt på mange reisendes ønskeliste. Badegjester konsentrerer seg om sør- og vestkystens vakre sandstrender og rolige bølger, mens surfere blir tiltrukket av det friskere havet på østkysten. Sentrum i Barbados' hovedstad Bridgetown minner med sin glatte forretningsarkitektur om en moderne storbys. Men går man inn i sidegatene, åpenbarer listige rombarer, små trehus oppført som hjem for plantasjearbeidere og fine kolonibygninger i sterke farger seg. Tar man en kjøretur inn på øya på de lange alleene mellom sukkerrørplantasjenes grønne vegger, venter små, hyggelige landsbyer med gamle anglikanske landsbykirker og fargestrålende trehus. På den maleriske kjøreturen kan man passende legge veien forbi Harrison's Cave – et must på mange reiser til Barbados. Populære aktiviteter er golf, helikopterturer, dykking, svømming sammen med skilpadder og selvfølgelig de klassiske tropeøy-beskjeftigelsene som solbading, shopping og sipping av eksotiske drinker. Kontrasten mellom det britiske og det karibiske, som man ikke kan unngå å legge merke til på en reise til Barbados, kan man best oppleve under en av de mange cricketkampene (som av og til blir spilt på stranden) eller under det faste programmet på lørdag ettermiddag: hesteveddeløp.

Barbadosreiser

 • Karibia på første klasse

  Fantastisk kultur- og cruisereise mellom Jomfruøyene og Karibias vakreste øyer om bord på båten Celebrity Equinox

  4,6
  • 2 avreiser
  • 15 dager
  • Fra 28 998,–
  fra Oslo
 • Jul og nyttår i Karibia med storbyferie i New York

  Kom i julestemning på dette eksotiske cruiset fra "The Big Apple" til Jomfruøyene og feir nyttår under Karibias varme himmelstrøk

  • 20-12-2020
  • 16 dager
  • 38 998,–
  fra Oslo
Kontakt oss

Ring til oss på
tlf. 21 98 45 45
og hør nærmere

Del denne siden