Pass og visum De amerikanske Jomfruøyene

Les om pass og visum i forbindelse med reiser til De amerikanske Jomfruøyene her.

De amerikanske Jomfruøyene er i dag en del av USA. Hvis du er statsborger i Norge, trenger du ikke visum til USA dersom oppholdet er kortere enn 90 dager (amerikanerne kaller det Visa Waiver Program). Likevel er det en rekke formaliteter som må være i orden før avreisen.

1. Sjekk at passet ditt er gyldig – også noen måneder etter hjemreisedatoen fra De amerikanske Jomfruøyene.
Kopi av passet ditt (bare fotosiden) skal innsendes til Albatros Travel slik at vi kan sende de nødvendige opplysningene til flyselskapet.

2. Fyll ut innreisepapirene på nettet via ESTA (Electronic System for Travel Authorization) på hjemmesiden til https://esta.cbp.dhs.gov. Det koster $ 14, som betales med et bankkort. Systemet svarer raskt om innreise er godkjent, eller om det er nødvendig å søke om visum. Godkjennelsen er gyldig i to år. Siste frist for utfylling av innreisepapirer via ESTA er 72 timer før avreise, men vi anbefaler at du får det gjort snarest.

Hvis kravene er oppfylt, behøver du bare å ta med gyldig pass og nummeret på den såkalte ESTA-godkjennelsen. Avgivelse av opplysninger til ESTA og riktigheten av disse påhviler deg alene som reisende, og manglende eller mangelfull avgivelse av opplysninger kan i verste fall føre til avvisning ved innsjekkingen og dermed tap av reisen.

Du kan lese mer om utfyllingen av ESTA-formularene på: www.albatros.no/praktisk/innreise-i-usa-esta

Vær oppmerksom på at hvis du reiser med barn, skal barna ha hvert sitt pass. Barn innskrevet i foreldres pass blir ikke akseptert.