Fakta Jordan

Her kan du få opplysninger i forbindelse med reiser til Jordan.
 • Språk Arabisk
 • Hovedstad Amman
 • Innbyggere 8, 1 mill.
 • Religion Sunni-islam
 • Valuta Dinar
 • Areal 97 740 km2

Før avreisen

Tidsforskjell

Tidsforskjellen mellom Norge og Jordan varierer alt etter som Norge har sommer- eller vintertid:

Sommertid: + 2 timer
Vintertid: + 1 time

Transport i Jordan
Bussene i Jordan har ikke helt samme standard som vi kjenner fra Europa. Vi har naturligvis valgt den beste kategorien med luftkondisjonering der det er mulig.
Prisnivå i Jordan

Et godt måltid kan fås for cirka 100 NOK. Når det gjelder lommepenger er det vår erfaring at man kan klare seg for minimum 250 NOK pr. dag. Når man kjøper ekstra drikkevarer m.m. vil ekstra 50 NOK pr. dag pr. person være tilrådelig.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med stedets hverdagsliv og skikk og bruk. Det kan forekomme forhold du ikke er vant til, som for eksempel skikken med tips. I mange land er tipssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det kan være en forventning om at lokalguider, sjåfører og andre som hjelper underveis på tuen mottar en viss sum i tips som takk for hjelpen. Reisens pris inkluderer ikke personlige tips, da det er en individuell og frivillig sak. Tipssystemet er samtidig en del av den kulturen man velger å besøke, og som vi derfor oppfordrer til at man følger og respekterer. Vi anslår et cirkabeløp for hvor mye tips det er alminnelig å gi i reiseprogrammet slik at man kan ta høyde for dette hjemmefra. I praksis kan det ordnes slik at reiselederen samler inn pengene for hele turen og sørger for at de rette personene får de riktige beløpene.

Regn med å legge til 10 % i tips på den samlede regningen.

Ved cruise gjelder andre regler, se det spesifikke programmet for reisen din.

Valuta og bankkort

Valutaen i Jordan er jordansk dinar (JOD). 

Ta med enten USD eller EUR som valuta, for man får ikke kjøpt jordanske dinarer hjemme. Visa, MasterCard og American Express er svært utbredt og kan brukes på de fleste store hoteller og i visse butikker. MasterCard og Visa kan brukes til å ta ut kontanter i de fleste større byer.

Elektrisitet
Jordan har 220 volt, som Norge. Normalt er støpslene som i Norge, men til tider kan det være forskjellige typer. Ta med et adaptersett med mange valgmuligheter.
Telefon og internett

Den internasjonale landskoden for Jordan er + 962. Det er dyrt å ringe hjem fra Jordan. Sjekk eventuelt med mobilselskapet ditt om dekning og priser for å ringe fra Jordan og for å motta oppringninger.

I hovedstaden Amman er det en del Internett-kafeer, men i de mindre byene må man ikke regne med å finne noen. De fleste større hoteller tilbyr Internett-service mot betaling.

Drikkevann og hygiene

Hoteller og større restauranter har moderne/vestlige. Ute i byen kan man komme ut for såkalte pedaltoaletter og manglende toalettpapir. Standarden på offentlige toaletter eller ute på landet kan også forekomme primitiv. Ta selv med toalettpapir eller en pakke våtservietter og evt. hånddesinfeksjonsgel (fås på apoteket hjemme). Da er ikke behovet for vann så påtrengende.

Unngå å drikke vann fra springen; kjøp heller flaskevann.

Takt og tone

I Jordan har man en forholdsvis avslappet holdning til påkledningen. I nærheten av moskeer og andre hellige steder skal man vise respekt – også med påkledningen. Vi anbefaler at du er kledd slik at knær og skuldrer er dekket.

Shorts er ikke vanlig i Amman, men helt alminnelig for turister i Aqaba.

Røyking
Under all flyging og transport er det røykeforbud. Man får ikke røyke innendørs på offentlige steder, med mindre det foregår i spesielle røykerom.

Jordanreiser

 • Jordan – fra Petra til Dødehavet

  Opplev det beste av Jordan: en av verdens største menneskeskapte severdigheter, Petra, hovedstaden Amman, unike ørkenlandskaper og avslapning ved Dødehavet.

  4,5
  • 6 avreiser
  • 8 dager
  • Fra 18 998,–
  fra Oslo
 • Fra Jerusalem til Petra

  Fra Tempelhøyden og Klagemuren i Jerusalem til oldtidsbyen Petra og den naturskjønne Wadi Rum-ørkenen

  4,3
  • 2 avreiser
  • 10 dager
  • Fra 24 998,–
  fra Oslo
Kontakt oss

Ring til oss på
tlf. 21 98 45 45
og hør nærmere