Å Vestland, Vestland

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Geirangerfjorden og Nærøyfjorden med Bergen, Gudvangen og Flåm

Busreise

Bli med på en trivelig bussreise til Norges kanskje mest berømte landskap! Vi skal nemlig til Geirangerfjorden og Nærøyfjorden, der vi opplever det vakre fjordlandskapet fra landeveien og i båt. Vi kjører gjennom den flotte Gudbrandsdalen og starter Vestlandsreisen med Trollstigen før vi kommer til Geiranger. Her tar vi fergen det siste stykket til hotellet vårt. Dagen etter fortsetter vi videre sørover mot Bergen, der vi skal se oss rundt i byen og på Bryggen før turen går til den UNESCO-vernede Nærøyfjorden og en flott båttur fra Gudvangen til Flåm. Bli med på noen flotte dager på reise gjennom Vestlandet!

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise, Bussreiser

 • Reiseleder Norsk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Nei

 • Valuta NOK

Dagsprogram
Dag 1 Oslo–Hamar. Buss til Hamar til et sentralt hotell der en god middag blir servert
Dag 2 Hamar – Lillehammer – Trollstigen – Geiranger. Gjennom den naturskjønne Gudbrandsdalen, via den nifse Trollstigen og rett inn i fjordlandskapet
Dag 3 Geiranger – Hellesylt – Sognefjorden – Bergen. Båttur mellom Geiranger og Hellesylt
Dag 4 Bergen–Gudvangen–Flåm–Geilo. Byrundtur i Bergen og en magisk båttur på fjorden mellom Gudvangen og Flåm
Dag 5 Geilo–Oslo

Bilder

Klikk på bildene for å se dem større

Avreisedatoer

Avreise Varighet Pris Avreiseflyplass Bemerk
7 498,–
Klikk på en dato for å se riktig program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Oslo–Hamar. Buss til Hamar til et sentralt hotell der en god middag blir servert

Vi forlater Oslo tidlig på ettermiddagen og kommer snart til Hamar, som ligger vakkert til ved Mjøsa, Norges største innsjø, og det blir litt tid å kikke nærmere på den lille byen på egen hånd. På Domkirkeodden ligger ruinene av den 950 år gamle domkirken i Hamar. Et imponerende tak av stål og glass ble bygd i 1998 for å beskytte de gamle ruinene mot vær og vind. Vi sjekker inn på vårt utmerkede hotell, der vi skal tilbringe natten, og vi nyter en første middag sammen. 

Dag 2
Hamar – Lillehammer – Trollstigen – Geiranger. Gjennom den naturskjønne Gudbrandsdalen, via den nifse Trollstigen og rett inn i fjordlandskapet

Etter en velsmakende frokost drar vi nordover forbi Lillehammer, som har en spesiell plass i hjertet hos mange sportsinteresserte takket være vinter-OL i 1994, en av de største idrettsbegivenhetene i Norges moderne historie. Ferden går videre gjennom den naturskjønne Gudbrandsdalen, som er omgitt av sju store nasjonalparker. En av dem er Rondane nasjonalpark, som ble opprettet allerede i 1962 og var den første i Norge. Nasjonalparken er spesielt viktig som tilholdssted for en av Norges siste stammer av villrein og omfatter et variert fjellområde med frodige daler og mektige fjelltopper. Langs veien renner det elver med iskaldt brevann, og i de små vannene speiler tett skog seg i blanke vannflater. Jo lenger nordover vi kommer, desto smalere og villere blir dalen. Dagens høydepunkt blir likevel Trollstigen, en vei med elleve hårnålssvinger som ble åpnet i 1936 og ble innviet av kong Haakon VII. Veien byr på en absolutt formidabel utsikt over bratte klipper, fosser, dype fjorder og fruktbare daler. Det er Norges natur når den er på sitt mest dramatiske. De omgivende fjelltoppenes navn – Kongen, Dronningen og Biskopen – bekrefter deres storslåtthet. Der veien når sitt høyeste punkt, er det en utsiktsplass med restaurant og et museum med fotografier, modeller og verktøy fra tiden da veien ble bygd. Veien er stengt vinterstid og blir normalt åpnet igjen i slutten av mai eller begynnelsen av juni. Eventyret avsluttes med en fergetur over fjorden mellom Linge og Eidsdal, og snart er vi fremme i Geiranger, der vårt vakkert beliggende hotell byr på middag.

Dag 3
Geiranger – Hellesylt – Sognefjorden – Bergen. Båttur mellom Geiranger og Hellesylt
Utsikt over Geirangerfjorden

Oppkvikket av den friske luften våkner vi i vakre Geiranger til enda en fantastisk dag. Fosser dundrer ned nesten loddrett fra fjellene rundt Geiranger, og klippene er omgitt av glitrende tåkeslør som til betrakterens store forundring skaper skiftende regnbuer. Om morgenen venter en båttur på den berømte Geirangerfjorden på rundt en time mellom Geiranger og det postkortvakre Hellesylt. Geirangerfjorden blir ofte kalt juvelen i kronen blant alle Norges fjorder, med sitt eventyrlige landskap med majestetiske snøkledde fjelltopper som står i kontrast til den dypblå eller iblant smaragdgrønne fjorden. Der er mer enn tusen fjorder i Norge. Fjordene når langt inn i landet, med høye fjell som reiser seg på begge sider. Vi fortsetter sørover gjennom et landskap som imponerer med sin skjønnhet og dramatikk. Utpå kvelden er vi fremme i Hordaland og Bergen, Norges nest største by, der vi tar inn på et velrenommert og sentralt hotell.

Dag 4
Bergen–Gudvangen–Flåm–Geilo. Byrundtur i Bergen og en magisk båttur på fjorden mellom Gudvangen og Flåm
Bergen på en solskinnsdag

Om morgenen skal vi gjøre oss nærmere kjent med byen Bergen på en felles rundtur. Med norsk målestokk er Bergen en stor by, men den har likevel en herlig småbysjarm, og nærheten til havet og fjellene gir den en spesiell stemning. Bergen ble grunnlagt for mer enn 900 år siden av Olav Kyrre og har dermed røtter fra vikingtiden. Byen ble på 1200-tallet Norges første hovedstad. Bergen var senere i flere hundre år en av de viktigste handelsplassene i Hansaen og et knutepunkt mellom Norge og det øvrige Europa. Hansahavnen Bryggen er det tydeligste minnet fra denne tiden med sine typiske høye og smale trehus som ligger tett i tett langs kaien. Snart bærer det i vei østover mot nye eventyr, og vi tar sikte på Gudvangen, som betyr gudenes vang. Hvorfor stedet har fått dette navnet, er ikke vanskelig å forstå, og nå bærer det i vei på en totimers båttur til Flåm gjennom det UNESCO-registrerte fjordlandskapet som forfører, fortryller og forundrer. I tillegg til den storslåtte naturen opplever vi pittoreske småsteder og fjordbygder med kirker, tømmerhus og rødmalte hytter. Dette er Norge på sitt beste! Fra Flåm fortsetter vi senere til vintersportsstedet Geilo, der hotellet vårt venter med middag og gode senger.

Dag 5
Geilo–Oslo

Vi legger Geilo bak oss, og ferden går mot Oslo. Det karrige landskapet går etter hvert over i frodig grønt. Snart er vi fremme i Oslo igjen og sier på gjensyn til hverandre for denne gangen.

Bussreise

Bussreiser er en populær reiseform. Ta plass i bussen, og så trenger du ikke å gjøre noe annet enn å være  på ferie. Albatros’ kyndige reiseledere sørger for at opplevelsene kommer til deg, og det eneste du skal gjøre er å lene deg tilbake og nyte turen i ro og mak. Ferien starter rett og slett allerede når du går på bussen.

Slik er bussene

Vi kjører i moderne busser som minimum har 4 stjerner og lever opp til de eurpoeiske miljønormene Euro 6.

Alle busser har justerbare seter, fotstøtter, bord/klappbord, klimaanlegg, minikjøkken, "nød-toalett", hattehyller, leselamper, musikkanlegg, tvskjermer og 220v stikkontakter. Alle busser er røykfrie.

Valg av sete

På bussreiser med Albatros har du mulighet for å velge plass i bussen allerede ved bestilling.

Hvor vil du sitte i bussen? Vennligst kontakt oss for å reservere sete hvis du ønsker det.

Rekke 1,2,7,8 og 9 koster kr 100,– for reservasjon for hele reisen. 
Rekke 3–6 og 10–14 koster kr 75,– for reservasjon for hele reisen. 

Ønsker du ikke å reservere en plass vil du bli tildelt en fast plass ved ombordstigningen.
Vi gjør i den forbindelse oppmerksom på at setereservasjonen/fast plass ikke gjelder i eventuelle transferbusser.

Se påstigningssteder og tider under ”Før reisen”.

Prisinformasjon

Reisens pris

Fra kr 7 498,– per person i delt dobbeltrom.
Se priser for alle avreisedatoer

Tillegg for enkeltrom
1 998,–
Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Bussreise ifølge program
 • 4 netter i delt dobbeltrom 
 • 4 lunsjer
 • 3 middager (dag 1, 2 og 4)
 • Utflukter ifølge program
 • Båttur Geiranger–Hellesylt
 • Båttur Gudvangen–Flåm
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6% av reisens pris
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillegg for enkeltrom
 • Drikkevarer
 • Personlige fornødenheter
 • Alt ikke nevnt under Prisen inkluderer

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Deltagerantall

Denne reisen krever et deltagerantall på minimum 25 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4–6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Hoteller

Buss – avgang og ankomst

Avgang: Oslo – Bussterminalen ved Galleriet kl 13:00
Ankomst: Oslo – Bussterminalen ved Galleriet kl 14:00

Allmenn informasjon

En trygg reiseopplevelse

Vi vil at du skal føle deg trygg som en Albatros-reisende, fra du bestiller reisen til du kommer hjem med mange gode opplevelser - også i en verden med coronavirus. Derfor har vi iverksatt en rekke tiltak for å minimere smittefaren og samtidig gi deg alle reiseopplevelsene du drømmer om. Våre tiltak inkluderer:

 • Alle reiseledere er sertifisert i WHOs retningslinjer for smittebegrensning
 • Ekstra høye krav til våre samarbeidspartnere i forhold til rengjøring
 • Vi informerer alle reisedeltakerne våre om reiseforsikring og minimering av smitte

Les om alle tiltakene våre her

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Lignende reiser

21NOBUS04ANO0909