Karibia på første klasse

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Fantastisk kultur- og cruisereise mellom Jomfruøyene og Karibias vakreste øyer om bord på båten Celebrity Equinox

Vi starter med en overnatting i Miami før vi legger ut på den flotte cruisereisen. Her kan du leve ut drømmen om Karibia, og de flotte øyene er som tatt ut av en Bounty-reklame. Vi besøker blant annet Saint Croix, Saint Kitts, Antigua, Barbados og Saint Lucia.

Underveis skal vi blant annet på byvandring i Art Deco-distriktet i Miami, i Kingstown på Saint Vincent og i Castries på Saint Lucia. I tillegg kan man kjøpe en utfluktpakke med fem utflukter, bl.a. til fortet på Christiansted og til gamle sukkerrørplantasjer på Saint Kitts.

Oppgrader til utvendig lugar eller høyere kategori og få drikkepakke med i prisen.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise, Cruise

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Ja

 • Vaksinasjon Ja

 • Valuta Amerikanske dollar

Dagsprogram
Dag 1 Fly Oslo–Miami i USA. Innsjekking på hotellet
Dag 2 Miami i Florida. Spasertur i Art Deco-kvarteret i Miami, innsjekking på båten, avgang fra Fort Lauderdale og velkomstmiddag
Dag 3–4 På havet mot Jomfruøyene. Opplevelser om bord
Dag 5 Frederiksted på Saint Croix. Mulighet for utflukt til Christiansværn og byvandring i Christiansted. Frivillig byvandring i Frederiksted
Dag 6 Basseterre, St. Kitts. Mulighet for øyrundtur til gamle sukkerrørsplantasjer, festninger og skjønne badestrender
Dag 7 Bridgetown på Barbados. Øya der rommen ble oppfunnet. Mulighet for utflukt til den forrevne østkysten av Barbados og besøk på romdestilleri
Dag 8 St. George’s, Grenada. Mulighet for øyrundtur inkl. Grand Etang nasjonalpark, krydderplantasje, foss og strand
Dag 9 Castries på Saint Lucia. Frivillig fottur med reiselederen
Dag 10 Kingstown, Saint Vincent. Tid til egne eventyr og hyggelig spasertur med reiselederen
Dag 11 Saint John’s, Antigua. Mulighet for utflukt til Nelson’s Dockyard, utsiktspunktet Shirley Heights og Turner’s Beach
Dag 12–13 På havet mot Florida
Dag 14 Fort Lauderdale–Miami i Florida i USA. Hjemreise
Dag 15 Ankomst til Oslo

Celebrity Equinox

Celebrity Equinox er et skip i Solstice-klassen og er elegant innredet med tanke for de små detaljene. Skipet er et av rederiet Celebrity Cruises sin store skip med plass til 2 850 passasjerer og er fylt med gode muligheter for deilige opplevelser. Hva med en oppfriskende dukkert i bassenget, en avslappende behandling i spaet eller en tur til treningssenteret? Du kan også nyte en herlig middag fra en av skipets restauranter, oppleve et show eller nippe til en god drink mens du nyter utsikten fra skipets komfortable panoramalounge.

Klikk på bildene for å se dem større

Bilder

Avreisedatoer

Avreise Varighet Pris Avreiseflyplass Bemerk
OBS Denne avgangen har et litt annerledes program. Klikk på datoen for å se det.
36 998,–
Oslo
28 998,–
Oslo
Klikk på en dato for å se riktig program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Fly Oslo–Miami i USA. Innsjekking på hotellet
Miamis skyline

Vi flyr fra Oslo med kurs mot Miami. Etter ankomsten blir vi hentet og kjørt til hotellet rett ved stranden, og vi kan hvile ut etter reisen.

Dag 2
Miami i Florida. Spasertur i Art Deco-kvarteret i Miami, innsjekking på båten, avgang fra Fort Lauderdale og velkomstmiddag Avgang kl 16:00
Art Deco-arkitektur, Miami

Vi går en runde i South Beach-kvarteret, som er selve kjennemerket på Miami. Området var en ekte tropisk lekeplass for arkitekter i art deco-epoken på 20- og 30-tallet. De pastellfargede bygningene står side om side med utsikt mot Atlanterhavet og de hvite sandstrendene. Den mest berømte gaten er promenaden Ocean Drive, hvor det alltid er liv. Underveis forteller reiselederen om utvalgte bygninger, og vi hører historier om virkelige og oppdiktede personer som knytter seg til området. Etter vandreturen kjører vi til båten, hvor vi sjekker inn og kan nyte den første lunsjen om bord. Reiselederen forteller også om alle mulighetene om bord, og vi kan love en ting: Du kommer garantert ikke til å kjede deg! Om kvelden nyter vi vår første middag om bord mens cruiseskipet forlater Florida.

Dag 3–4
På havet mot Jomfruøyene. Opplevelser om bord

Vi nyter et par deilige dager om bord på båten på vei gjennom Det karibiske hav. Du har mulighet for å benytte deg av noen av de mange aktivitetstilbudene om bord, og hvis du vil ut og bevege deg litt, kan du ta noen runder på gang- og løperutene på båten eller gå en tur på treningssenteret. Det er også fristende bare å slappe av og nyte livet ved bassenget med en god bok. Mulighetene er mange, og du kan legge opp dagen akkurat som det passer deg. Om kvelden er det opplagt å ta en tur på teateret og kanskje runde av dagen med en drink og livemusikk.
I løpet av dagen står Albatros-reiselederen for forskjellige arrangementer og setter også opp møtetider.

Dag 5
Frederiksted på Saint Croix. Mulighet for utflukt til Christiansværn og byvandring i Christiansted. Frivillig byvandring i Frederiksted Ankomst kl 08:00, avgang kl 18:00
Fort Christian, Christiansted, St. Croix

Hvis du har kjøpt utfluktspakken, er dagens Albatros-tilbud en utflukt til hovedbyen Christiansted på nordkysten av øya. På veien dit passerer vi Salt River Bay, hvor Columbus og folkene hans gikk i land i 1493. Christiansted er én stor uvurderlig dansk kulturskatt som stadig lever og ånder, da de gamle bygningene fremdeles er i bruk – men til andre formål enn i dansketiden. Husene er gul- eller hvitkalkede og er alle sammen like høye. Mange av dem har balkong i andre etasje som overdekker skyggefulle arkader med butikker, kafeer, restauranter og hoteller. Byen er anlagt etter en streng byplan. Gatene, som har danske navn, står vinkelrett på hverandre akkurat som i Fredericia i Danmark, som er fra omtrent samme tid. Vi opplever byen til fots og starter ved Christiansværn, det gule fortet i Christiansted. Fortet ble bygget i 1749 på ruinene av et tidligere fransk fort fra 1645. Som så mange andre bygninger fra dansketiden er det oppført i solid, dansk murstein som hadde fungert som ballast på skipene på vei over Atlanteren. Det er det mest imponerende og best bevarte av de gamle danske fortene. Kanonene ser kampklare ut, og kanonkulene ligger stablet.

På fortet er det et lite museum som illustrerer levevilkårene for slavene, de menige og offiserene. Kommandantboligen ligger flott til, det er høyt under taket og lokalene har gode luftemuligheter. Innkvarteringen til offiserene, befalet og de menige var knapt så behagelig, og fangene satt i det såkalte hundehullet. Vi ser fortet utenfra (inngang er ikke inkludert i utfluktspakken). Etterpå ser vi blant annet Steeple Building overfor fortet, som tidligere var kirke i den lutherske menigheten, men som i dag fungerer som museum. Vi skal også se den gamle veieboden fra 1856, hvor man kontrollerte og veide rom, sukker, tobakk og annet før det ble sendt til Europa.

Til slutt legger vi veien forbi guvernørhuset i Kongensgade. Når den nåværende guvernøren besøker Saint Croix, bor han selvfølgelig her den dag i dag. Opprinnelig var det to hus som ble bygget på 1700-tallet, det ene av kjøpmann John William Schopens og det andre av plantasjeeier Adam Søbøtker. På 1830-tallet fikk imidlertid generalguvernør Peter von Scholten de to husene bygget sammen og laget en imponerende hovedtrapp. Den fører opp til den store, åpne forhallen, speilsalen, hvor han holdt sine storslåtte fester som er omtalt i datidens memoarlitteratur. Inventaret i speilsalen (speil, skamler og lysekroner) ble sendt til Danmark i 1917, da øyene ble solgt til USA, men i 1952 fikk den danske regjeringen laget kopier som i dag er å finne i salen sammen med et stort maleri av Frederik 7. Guvernørhuset regnes med rette for en av de flotteste guvernørboligene i hele Vestindia. Det er i utgangspunktet ikke adgang for offentligheten i guvernørhuset. Men er vi heldige, får vi som skandinaver lov til å kikke inn. Hvis ikke, kikker vi på det flotte byggverket utenfra. Etterpå blir det tid til å kikke seg litt rundt i byen på egen hånd før vi kjører tilbake mot båten og Frederiksted.

(Dagens bussutflukt er del av en spesiell utfluktspakke og er ikke inkludert i prisen for reisen. Se mer under prisinformasjon.)

Frederiksted er en liten, sjarmerende by, og den største severdigheten i byen er Fort Frederik fra 1740. Her satte Peter von Scholten slavene fri den 3. juli 1848 med de bevingede ordene: "Now you are free, you are hereby emancipated." Alternativet var et voldelig slaveopprør. I dagene opptil hadde nemlig tusenvis av misfornøyde slaver marsjert til Frederiksted for å kreve sin frihet. Fortet er i dag innrettet som museum, og 3. juli er helligdag på øyene. Byen ble mer eller mindre brent til grunnen under arbeideroppstanden i 1878. Noen hus ble imidlertid forskånet, blant annet Benjamin House. Her bodde nemlig dommer Reuben, som var godt likt blant de fargede arbeiderne. Vi går en liten tur rundt i byen, nedover Strandgade, forbi det gamle danske sykehuset Aldershvile fra 1848, samt Bell House, som i sin tid tjente som realskole for barn av danske embetsmenn, men som nå er innrettet til bibliotek. Navnet kommer av at eieren av huset plasserte en klokke på trappen for hvert av barna sine. I Hospitalsgade ser vi den tidligere danske kirken Trinitatis. Den ble bygget i 1791 og er den eldste kirken i byen. Lenger ned i gaten ligger det gamle militærsykehuset som i mange år ble brukt som kommuneskole og het The Dane School. Senere overtok de sosiale myndighetene bygningen, som dessverre ble svært ødelagt under orkanen i 1989. Siden den gang har det vært vanskelig å få det flotte huset reparert. Vi legger også veien forbi Fort Frederik, som vi ser utenfra, og etterpå kan du nyte byen på egen hånd før vi skal være tilbake på båten.

(Du kan spise lunsj på skipet, men vi anbefaler at du spiser i Frederiksted for å få mer ut av tiden der.)

Dag 6
Basseterre, St. Kitts. Mulighet for øyrundtur til gamle sukkerrørsplantasjer, festninger og skjønne badestrender Ankomst kl 07:00, avgang kl 16:00
Basseterre, St. Kitts

Saint Kitts er en av Karibias mindre kjente øyer, og det kan vi bare glede oss over, for dette er en liten uoppdaget perle! Store deler av øya er fullstendig uberørt, og overalt møter vi en hyggelig og tilbakelent stemning. Saint Kitts’ offisielle navn er Saint Christopher – navngitt av Columbus, som kom hit på sin andre reise til den nye verden i 1493 – og sammen med naboøya Saint Nevis har øya utgjort republikken ”Saint Kitts and Nevis” siden 1983, da de brøt med mer enn 200 års engelsk herredømme. 

Saint Kitts og Nevis er den klassiske karibiske historien om europeisk kolonisering, afrikanske slaver og sukkerrørsplantasjer. Sukkeret gikk direkte til London, der det tilfredsstilte engelskmennenes hang til søtsaker. Saint Kitts og Nevis er den eldste engelske kolonien i Karibia – og selv om franskmennene i en lengre årrekke også gjerne ville ha den frodige jorden på øyene, vant engelskmennene det endelig slaget og makten over øyene. 
I Saint Kitts’ hovedby, Basseterre, der vi legger til, fornemmer man tydelig både den franske og den engelske fortiden. Og er du historisk interessert, skal du selvsagt besøke det godt bevarte engelske festningsverket Brimstone Hill Fort, som ligger knapt en halv times kjøring fra Basseterre oppe på vestkysten. Her er det levninger fra ikke færre enn ni festninger, og det taler sitt tydelige språk om de maktkampene som utspilte seg i Karibia, der det var riktig mange penger å hente for de europeiske kolonimaktene – med England, Spania og Frankrike som de viktigste aktørene. Brimstone Hill Fort er den best bevarte og mest imponerende av Saint Kitts’ mange festninger og står på UNESCOs liste over verdens kulturarv. En tur rundt på øya er i det hele tatt en reise rundt i øyas dramatiske historie. 

Langs kysten med de mange festningene og spredt rundt i landskapet finner man ruiner av nedlagte sukkerrørsplantasjer og herskapsvillaer fra øyas storhetstid som sukkereksportør. De siste sukkerplantasjene stengte i 2005. Man selvsagt også opplagt å besøke en av øyas mange vakre strender og få seg en karibisk dukkert, men bare ut mot Det karibiske hav – Atlanterhavssiden er for voldsom. Nært Basseterre ligger Frigate Bay, der bademulighetene går hånd i hånd med golf, kasinoer og shopping.

Dagens utfluktstilbud er en rundtur i buss på øya. Underveis går vi på oppdagelsestur i historien og opplever verdenskulturarven.

(Dagens utflukt er ikke inkludert i reisens pris. En spesiell utfluktspakke kan kjøpes, se under priser bakerst i programmet).

Dag 7
Bridgetown på Barbados. Øya der rommen ble oppfunnet. Mulighet for utflukt til den forrevne østkysten av Barbados og besøk på romdestilleri Ankomst kl 10:00, avgang kl 18:00
Marinaen i Bridgetown, Barbados

Vi kommer i dag til Bridgetown på Barbados, som både er berømt for sine billedskjønne hvite sandstrender og for brennevinen rom. Midt på øya skjærer de lange alleene seg inn mellom de vaiende sukkerrørene, og rundt om i landsbyene ses gamle anglikanske landsbykirker og små typiske, fargerike og til tider falleferdige trehus.
Øyas innbyggertall er på cirka 260 000. Dessuten lever Barbados' Green Monkey her – apen som ble brakt til øya fra Vest-Afrika for rundt 300 år siden. Den har blant annet vært med på å redde mange menneskeliv gjennom produksjon av poliovaksine. I dag er det mange tusen aper på øya, men de blir etter hvert betraktet som skadedyr fordi de spiser avlingene. Man skal likevel være heldig for å få øye på en – de gjemmer seg som regel godt.

I motsetning til flertallet av de karibiske øyene var Barbados underlagt samme kolonimakt, nemlig den britiske, under hele kolonitiden – unntatt de aller første årene. Barbados er den av de karibiske øyene som ligger lengst ute mot Atlanterhavet, og det var da også først i 1536 at øya ble oppdaget av et portugisisk skip på vei til Brasil. Da besetningen gikk i land, oppdaget de arten Ficus citrofolia, fikentrær med lange, skjeggaktige luftrøtter som hang ned fra tretoppene. Derav har øya fått sitt navn, Barbados – de skjeggete.

Barbados er ikke en vulkanøy som mange av de øvrige karibiske øyene, men derimot et resultat av jordskorpens bevegelser og hevet havbunn. Undergrunnen er av kalkstein, og derfor fant man også tidlig store ferskvannsreservoarer. Det kom både øyas befolkning, sukkerproduksjonen og naboøyene til gode. Barbados var det første stedet der man begynte å produsere rom. Barbadosrom er i dag et ikon når det gjelder brennevin, og rundt om på øya ligger det romdestillerier der man kan se produksjonen av den gylne drikken, høre om rommens historie og naturligvis smake på varene.

Dagens utfluktstilbud tar oss til den forrevne østkysten av Barbados, hvor vi merker hvordan det mektige Atlanterhavet gjennom millioner av år har slått løs på klippene. Vi skal naturligvis også prøvesmake den lokale rommen når vi legger veien forbi et destilleri.

(Dagens utflukt er del av en spesiell utfluktspakke og er ikke inkludert i prisen for reisen. Les mer lenger ned i programmet.)

Dag 8
St. George’s, Grenada. Mulighet for øyrundtur inkl. Grand Etang nasjonalpark, krydderplantasje, foss og strand Ankomst kl 08:00, avgang kl 17:00
Utsikt over St. George's, Grenada

Grenada, som vi besøker i dag, er Karibias mest duftende øy og blir kalt ”Krydderøya”. Nelliker, kanel, ingefær og muskatnøtt er bare noen av de mange kryddervekstene som dyrkes på øya, og duften av dem ligger som en aromatisk dyne over den naturskjønne øya. Ikke minst muskatnøtter er viktige for Grenadas økonomi, og øyas forholdsvis lille størrelse til tross er Grenada verdens nest største produsent av muskatnøtter, bare overgått av Indonesia. Produksjonen ble imidlertid ganske hardt rammet da Grenada for noen år siden ble rasert av orkanen Ivan, som også ødela 80 prosent av alle bygningene på øya.

Vi legger til i hovedstaden St. George's, og kjører derfra i minibuss opp gjennom regnskogen med høye bambusstammer og enorme bregner. Vårt første stopp er i nasjonalparken Grand Etang, der vi ser sjøen som er dannet i et utslukt vulkankrater. I solskinn er den smaragdgrønn og fantastisk vakker. Deretter fortsetter vi til den vakre Annandale-fossen og går en tur i de frodige omgivelsene med regnskog og frukttrær, bananplanter og høye mahognitrær.

Intet stopp på Grenada er komplett uten at man ser øyas vell av krydderbusker og -trær, så vi stopper ved en krydderplantasje. Her skjærer vi bl.a. barken av kaneltreet og får en guidet omvisning der vi lærer om alle krydderproduktene på øya.

Vi avslutter dagen på en av Karibias beste strender: Grand Anse, der den kritthvite stranden møter det flotteste asurblå havet. En lekker strandrestaurant selger ananasburgere på takterrassen med Karibia, stranden og cruiseskipet som kulisse. Man får det ikke bedre!

(Dagens utflukt inngår i en spesiell utfluktspakke og er ikke inkludert i reisens pris. Se mer senere i programmet).

Dag 9
Castries på Saint Lucia. Frivillig fottur med reiselederen Ankomst kl 08:00, avgang kl 18:00
Castries, St. Lucia

Vi skal i dag oppleve en av de vakreste og frodigste av de karibiske øyene, nemlig St. Lucia, der vi legger til i hovedbyen Castries. Langs kysten finner man lange, hvite sandstrender, små hemmelige bukter og hyggelige fiskerlandsbyer, og midt inne på øya ligger det uberørt jungel, frodige bananplantasjer og de majestetiske Piton-fjellene, som er blitt øyas kjennemerke. Som på mange av de andre karibiske øyene er det også på St. Lucia en aktiv vulkan, som ligger på den sørlige delen av øya ved byen Soufrier. Her kan man oppleve boblende, sydende gjørme og en umiskjennelig svovellukt som taler sitt eget tydelige språk om den vulkanske aktiviteten. Der er varme kilder der det er mulig å ta en dukkert, og de mange mineralene i vannet skal ha en gunstig effekt på huden.

Bananeksport er fortsatt den største inntektskilden for St. Lucia, der turismen ennå ikke har overtatt. Først franskmennene – og siden engelskmennene – har vært koloniherrer på øya, som i 1967 fikk sin uavhengighet og i dag, i likhet med de mange andre tidligere engelske koloniene, er medlem av Commonwealth.
Du kan gå på oppdagelse i Castries, som er kjent for sitt sprudlende bymarked, der duftende krydder og fargerik frukt og grønt ligger til utstilling i markedsbodene. En tur gjennom byen bør også gå forbi torget Derek Walcott Square. Det er oppkalt etter øyas berømte forfatter Derek Walcott (f. 1930), som i 1992 fikk Nobelprisen i litteratur. Det var verket ”Omeros”, Walcotts karibiske utgave av Homers ”Iliaden”, som utløste nobelpriskomiteens roser. På torget kneiser et 500 år gammelt ”regntre” (Albizia saman) og symboliserer øyas store frodighet, og ved siden av torget ligger byens katedral, som er Karibias største kirke.

Reiselederen vår går en tur i nærområdet og alle er velkomne til å bli med!

Dag 10
Kingstown, Saint Vincent. Tid til egne eventyr og hyggelig spasertur med reiselederen Ankomst kl 07:00, avgang kl 16:00

I dag er vi framme ved Saint Vincent, som er en av de litt mindre kjente øyene i Karibia. Det betyr også at øya ikke har like mange turister som noen av de andre karibiske øyene. På 1400-tallet koloniserte franskmennene øya, men tapte fort til britene, som overtok Saint Vincent før det var gått et år. Etter mange år med krig og skiftende britisk og fransk styre ble Saint Vincent og Grenadinene endelig selvstendige i 1979.

Saint Vincent er kjent for sine vakre sandstrender med gyllen sand og utrolige korallrev som ligger beskyttet i det rolige vannet. Nyt en dag på stranden med svømming i havet, eller dra inn til Kingstown botaniske hage og nyt de mange forskjellige duftene av krydder, de imponerende plantende og den herlige stemningen.

Reiselederen vil gå en kort spasertur i nærområdet for dem som har lyst. Det vil også være mulighet til å melde seg på skipets rundturer på øya (bestilles og betales direkte på skipet).

Dag 11
Saint John’s, Antigua. Mulighet for utflukt til Nelson’s Dockyard, utsiktspunktet Shirley Heights og Turner’s Beach Ankomst kl 07:00, avgang kl 16:00
Havnen i St. John, Antigua

I dag legger vi til i hovedstaden på Antigua, Saint John’s. Den første europeiske oppdageren av øya, Christoffer Columbus, kom hit på sitt andre karibiske tokt i 1493 og oppkalte øya etter Santa Maria la Antigua, Sevillas skytshelgen. I 1632 kom en gruppe engelskmenn fra naboøya St. Kitts og etablerte bosetninger her. Det ble startskuddet på sukkerproduksjonen, som deretter nærmest eksploderte med over 150 sukkermøller.
Senere ble øya et viktig inngangspunkt til de karibiske koloniene, og den ble ofte kalt "Porten til Karibia". I hovedstaden Saint John’s kan vi oppleve flotte, restaurerte historiske bygninger, ikke minst St. John’s Cathedral med sine høye tårn som dominerer bybildet. Bolighusene er malt i sterke farger, og byen er et glimrende sted å nyte et spennende måltid og gjøre et funn i de rimelige butikkene.
Dagens Albatros-utflukt er en tur til en av de mest populære havnene på Antigua, English Harbour, på sørspissen av øya. På 1600- og 1700-tallet var den base for det engelske sjøforsvaret i Karibia. Lord Horatio Nelson skal etter sigende ha besøkt den flere ganger. Det er et imponerende byggverk, og havnen var perfekt for den britiske flåten. Bukten ligger i le for orkaner, og den eneste inngangen til havnen er en smal åpning mellom to landtanger, som selvfølgelig var godt bevoktet den gang.

Også det historiske verftsområdet fra 1745, Nelson’s Dockyard, som ligger tett på English Harbour, er i dag fint restaurert og et populært utfluktsmål. Området med det gamle skipsverftet og flåtehavnen har helt opp til våre dager bevart sin funksjon – nå som havn og samlingssted for store private lystyachter.

Fra utsiktspunktet Shirley Heights er det fremragende utsikt ut over havneområdet, og her kan du få godt inntrykk av hvorfor English Harbour var en så ettertraktet naturhavn.

Etter et dypdykk i historien, er det tid til en dukkert i bølgen blå. Vi kjører tvers over den frodige øya til Turner’s Beach, som er et prakteksemplar av de fantastiske sandstrendene som Antigua kan by på. Turner’s Beach er bare en av de 365 strendene på øya – en for hver av dagene i året – og her finner vi både en restaurant og andre fasiliteter. Etter et par timers avslapning på stranden kjører vi tilbake til båten.

(Dagens utflukt er del av en spesiell utfluktspakke og er ikke inkludert i prisen for reisen. Les mer lenger ned i programmet.)

Dag 12–13
På havet mot Florida

Det er tid for å nyte de siste hele dagene på havet med god mat og avslapning før vi ankommer USA.
Husk at du er på ferie, og på ferie er det som regel godt med litt fred og ro. Kanskje har du lyst til å trekke deg tilbake i lugaren og nyte en stille drink på balkongen, hvis du har det. Det kan også være du finner et fredelig område på soldekket hvor du kan sitte uforstyrret med en bok.

Albatros-reiselederen står fortsatt daglig for arrangementer og har møtetider der dere kan treffes.

Dag 14
Fort Lauderdale–Miami i Florida i USA. Hjemreise Ankomst kl 07:00
South Beach i Miami, Florida

Det er nå på tide å ta farvel med cruiseskipet. Selve utsjekkingen foregår forholdsvis avslappet, og etter landgang går vi om bord på bussen og kjører cirka en halv time sørover mot Miami og den internasjonale flyplassen i storbyen. Nå er det på tide å vende nesen hjemover mot nordiske himmelstrøk.

Hvis vi har tid, tar vi en kort byrundtur i Miami, hvor vi blant annet får se de flotte art deco-bygningene og strandpromenaden Ocean Drive, hvor både turister og de lokale koser seg med å gå tur eller gå på kafeer og restauranter. Vi nyter atmosfæren i Floridas største by og setter deretter kursen mod flyplassen.

Dag 15
Ankomst til Oslo

Vi kommer til Oslo med bagasjen full av gode minner etter det spennende cruiset.

Utfluktpakke

Vi har utarbeidet en utfluktpakke ledet av reiselederen vår, kun for Albatros Travels gjester. Pakken må kjøpes hjemmefra senest 45 dager før avreise.

Inkludert i utfluktpakken:
Saint Kitts – øyrundtur til gamle sukkerrørplantasjer, festninger og herlige strender
Saint Croix – halvdagsutflukt til Christiansværn og byvandring i Christiansted
Barbados – halvdagsutflukt til den forrevne østkysten av Barbados og besøk på romdestilleri
Grenada – øyrundtur inkl. Grand Etang nasjonalpark, krydderplantasje, fossefall og strand
Antigua – heldagsutflukt til Nelson’s Dockyard, utsiktspunktet Shirley Heights og Turner’s Beach

Pris kr 2 798,– per person

Prisinformasjon

Reisens pris

Fra kr 28 998,– per person i delt dobbeltrom.
Se priser for alle avreisedatoer

Tillegg for enkeltlugar

Innvendig enkeltlugar, kat. 10: kr 10 998,– ​

Tillegg for oppgradering av lugar

Enkeltlugar
Tillegg for utvendig enkeltlugar med vindu, kat. 07: kr 22 998,–
Tillegg for utvendig enkeltlugar med balkong, kat. 2B: kr 23 998,–

Dobbeltlugar
Tillegg for utvendig lugar med vindu, kat. 07: kr 5 998,– per person
Tillegg for utvendig lugar med balkong, kat. 2B: kr 6 998,– per person

Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Fly Oslo–Miami t/r med mellomlanding
 • 12 netters cruise med Celebrity Equinox i delt innvendig dobbeltlugar 
 • Byrundtur til fots i Miamis Art Deco-distrikt
 • Byvandring i Frederiksted, Philipsburg og Castries
 • 1 natt på turistklassehotell i Florida i delt dobbeltrom med frokost
 • Informasjonsmøter og foredrag ved reiselederen
 • Helpensjon på skipet
 • Kaffe, te og isvann på skipet
 • Driks på skipet (verdi kr 1426,– per person)
 • Havneskatter og avgifter på skipet (verdi kr 1112,– per person)
 • Transport ifølge program
 • Øvrige skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Utfluktpakke kr 2 798,–
 • Eventuelle utflukter i land
 • Tillegg for enkeltrom/lugar
 • Øvrige måltider
 • Drikkevarer
 • Driks til lokalguider, sjåfører og stuepike på hotellet (beregn ca. 9 USD per person, ved kjøp av utfluktpakke 17 USD)
 • Gebyr for innreiseregistrering til USA (ESTA, ca. 14 USD)
 • Personlige fornødenheter
 • Alt ikke nevnt under Prisen inkluderer

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Bagasje

Bagasje
Det kan være lurt å ha med en mindre ryggsekk eller veske til dagsturer/utflukter og reisedager der du ofte ikke ser bagasjen din igjen før om kvelden. Det er ikke nødvendig å ha med håndkle.

Hvis du vil låse kofferten din bør du bruke en såkalt TSA-lås. The Transportation Security Administration er de som kontrollerer bagasjen på fly til og fra samt via USA, og de har en ”hovednøkkel” som kan åpne TSA-låser. Har du låst kofferten din med en annen lås forbeholder de seg retten til å bryte opp låsen – dette gjelder også en lås som er innbygget i kofferten. TSA-låser kan kjøpes de fleste steder de selger kofferter og lignende.

Hvordan er lugarene på cruiseskipet?

Det er forskjellige lugarkategorier – fra pene, romslige innvendige lugarer til praktfulle suiter med egen balkong. Felles for alle er at de selvfølgelig har eget bad og toalett, rimelig med skap- og sitteplass samt enkeltsenger eller dobbeltseng. Dessuten er alle lugarene utstyrt med kjøleskap og hårføner. Hvis du ønsker å bestille en suite, må du rette en henvendelse til Albatros Travel.

Balkonglugar

Lugarkategori 2B. Utvendig lugar med egen privat balkong. Lugarene har stort gulv-til-tak-vindu og to enkeltsenger eller en dobbeltseng.

Mer om dine reisemål

Vil du vite mer om klima og vær, tidsforskjeller, driks og se om du trenger visum eller vaksinasjoner, kan du lese mer her:  www.albatros.no/reisemaal/karibia

Deltagerantall

Denne reisen krever et deltagerantall på minimum 15 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4–6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Utflukter – halvdag og heldag

Det er normal praksis å sondre mellom halv- og heldagsutflukter. Dette betyr ikke nødvendigvis at utfluktene varer hhv. en halv eller en hel dag. En halvdagsutflukt foregår vanligvis enten om formiddagen eller om ettermiddagen og vil ikke strekke seg over et måltid. Oftest er man hjemme igjen så det passer med frokost eller middag.

Utfluktene varer typisk 2–4 timer. En heldagsutflukt må man forvente varer ca. 5–9 timer og strekker seg typisk inn over et hovedmåltid, som ikke nødvendigvis er inkludert. Dette vil være angitt i utfluktbeskrivelsen.

Ankomst- og avgangstider

Tidsangivelsene i reisens program og de havneanløpene som er nevnt er med forbehold for endringer fra rederiets side. Vi opplever generelt meget få endringer i havneanløp, men enkelte små tidsendringer forekommer på nesten alle reiser der man er avhengig av vind- og værforhold. Vi velger allikevel å inkludere tidene i programmet, siden det gir et ganske godt bilde av hvor mye tid man kan regne med å ha i havn/land.

Ekstra rengjøring på hotell og busser

Ekstra rengjøring på hotell og busser

Albatros prioriterer våre gjesters trivsel og sikkerhet på reisen høyt og er i tett kontakt med våre samarbeidspartnere i USA. Dette for å sikre at rengjøring av busser og hoteller lever opp til de gjeldende regler og standarder. Bussene vi benytter blir daglig desinfisert av sjåførene og hotellene har laget ekstra strenge regler for rengjøring som løpende blir kontrollert av våre samarbeidspartnere. Innsjekk vil foregå kontaktløst og rommene vil bli ekstra rengjort og desinfisert. Det sikres at ingen andre får adgang til rommet etter rengjøringen før en gjest sjekker inn. Det blir tilgang til håndsprit flere steder på hotellet.

Før avreise

Pass

Passet må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Barn – uansett alder – må ha eget pass. Det er ikke nok at de står i foreldrenes pass. Send en kopi av passet ditt til Albatros Travel senest 14 dager etter at du har bestilt reisen. Legg merke til at navnet på flybilletten må stemme 100% overens med navnet ditt slik det står i passet. Konsekvensen ved at det ikke er likt kan i verste fall medføre at du blir nektet innreise i USA og må fly hjem for egen regning.

I USA er det ikke visumplikt for norske statsborgere ved opphold på opptil 90 dager, men før avreise må du fylle ut en elektronisk søknad om innreisetillatelse, som kalles ESTA i USA.

ESTA – innreisetillatelse til USA

Senest 72 timer før avreise må du søke om innreisetillatelse til USA.
Det gjør du ved å klikke her: https://esta.cbp.dhs.gov

Her får du en midlertidig innreisetillatelse og et nummer som du skal printe ut eller skrive ned og ha med på hele reisen. Flyplassmyndighetene i Norge eller USA kan kreve å få se det.

ESTA-tillatelsen koster et mindre beløp, ca. 14 dollar, som du betaler med kredittkort. Innreisetillatelsen er gyldig i to år eller til passet ditt går ut dersom dette skjer innen to år.

Hvis du reiser sammen med barn som ikke er dine egne, eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, må du ha en særskilt tillatelse i tillegg til ESTA-tillatelsen.

Les mer om søknaden om innreisetillatelse og om å reise til USA med barn her: www.albatros-travel.no/praktisk/innreise-i-usa-esta

Hånden på hjertet

Karibisk mentalitet

På engelsk bruker de uttrykket "caribbean mentality", som i bunn og grunn dekker de fastboendes avslappede holdning til livet og dagligdagen. Som europeere bør vi derfor være innstilt på at tingene foregår i et annet tempo enn vi er vant til. Dette ser vi for eksempel på restaurantene, hvor vi må smøre oss med en viss porsjon tålmodighet, selv på fire- og femstjerners hoteller. Den til tider langsomme servicen tilskriver vi derfor mer den lokale mentaliteten og kulturen enn at det er uttrykk for at de ikke bryr seg.

Allmenn informasjon

En trygg reiseopplevelse

Vi vil at du skal føle deg trygg som en Albatros-reisende, fra du bestiller reisen til du kommer hjem med mange gode opplevelser - også i en verden med coronavirus. Derfor har vi iverksatt en rekke tiltak for å minimere smittefaren og samtidig gi deg alle reiseopplevelsene du drømmer om. Våre tiltak inkluderer:

 • Alle reiseledere er sertifisert i WHOs retningslinjer for smittebegrensning
 • Ekstra høye krav til våre samarbeidspartnere i forhold til rengjøring
 • Vi informerer alle reisedeltakerne våre om reiseforsikring og minimering av smitte

Les om alle tiltakene våre her

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Lignende reiser

21USCOC14BNO1601