Vårcruise i Nederland og Belgia

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Reis gjennom Nederland og Belgia og opplev de kjente kulturbyene

Denne reisen på Rhinen begynner i tyske Köln, der vi stevner ut og går gjennom flere hundre år gamle kanaler langs Europas gamle vannveier. Vi anløper en ny, spennende by hver dag, og i løpet av reisen kan du gå en tur gjennom billedskjønne, gamle Nijmegen, besøke historiske Arnhem og se på kanalene i gullaldermalernes Amsterdam. Du kan også gå en tur gjennom billedskjønne Antwerpen og se de klassiske pakkhusene med egne øyne. Vi skal også besøke den moderne byen Rotterdam, Europas største havneby, og tradisjonelle Köln med den vakre domkirken. Reisen foregår med det hyggelige skipet Rhein Symphonie, og helpensjon om bord er inkludert.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise, Elvecruise

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Nei

 • Valuta EUR

Dagsprogram
Dag 1 Oslo–Köln. Kölns domkirke og innsjekking på skipet
Dag 2 Nijmegen. Mulighet til byrundtur til fots i hansastaden Nijmegen
Dag 3 Antwerpen, Belgia. Mulighet til byrundtur med historietema
Dag 4 Antwerpen. Mulighet til utflukt til den belgiske hovedstaden Brüssel (kjøpes om bord)
Dag 5 Rotterdam. Mulighet for utflukt med rundtur i Rotterdam og for kveldsutflukt til Amsterdam
Dag 6 Amsterdam. Mulighet til utflukt med båt på kanalene i Amsterdam og mulighet til utflukt til frilandsmuseum (kjøpes om bord)
Dag 7 Arnhem, Nederland. Mulighet for guidet tur gjennom Arnhem med Eusebiuskirken og Duivelhus (kjøpes om bord)
Dag 8 Ankomst kl 08.00

MS Rhein Symphonie

MS Rhein Symphonie er et behagelig og moderne elvecruiseskip med plass til 198 passasjerer fordelt på tre dekk.

Nyt den avslappende atmosfæren om bord på det romslige skipet, i loungebaren, over en god middag i restauranten, på det store soldekket eller mer privat i din egen lugar.

Det romslige skipet (132 meter langt og 11,4 meter bredt) kombinerer moderne komfort med en hyggelig atmosfære. Du kan nyte utsikten fra loungbaren eller slappe av i en liggestol på soldekk. Samtlige måltider (helpensjon) inntas i skipets restaurant. Her varierer man mellom buffet og servering ved bordet.

Du kan lese mer om skiper her:  https://www.nicko-cruises.de/en/fleet/ship/ms-rhein-symphonie/ 

Klikk på bildene for å se dem større

Bilder

Klikk på bildene for å se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Oslo–Köln. Kölns domkirke og innsjekking på skipet
Flotte Kölner Dom

Ved ankomsten til Frankfurt kjører vi direkte til Köln.
Etter ankomsten til Köln gir reiselederen en kort byvandring i den gamle romerske byen. Köln var etter sigende en av de største byene utenfor Roma og het Colonia Claudia Ara Agrippinensium. Den romerske historien er tydelig overalt i bybildet. Selv i parkeringskjellerne støter man ofte på rester fra romersk byggevirksomhet.

Vi starter i den gamle bydelen, Altstadt, som ligger ned mot Rhinen. Kölns Altstadt er ikke så imponerende som gamlebyen i mange andre tyske byer, men det er riktig hyggelig å gå en tur i de kronglete gatene. Der er et lite stemningsfullt torg, Alter Markt, og en del historiske bygninger, som imidlertid ikke er de opprinnelige, men gjenoppført etter andre verdenskrig, da Köln nesten ble jevnet med jorden. Det fortelles at beboerne etter de siste bombardementene kom opp fra tilfluktsrommene, så seg omkring og begynte å diskutere om de skulle bygge byen opp igjen eller flytte et annet sted. Men da de så at Kölner Dom på helt mirakuløst vis fremdeles stod der, bestemte de seg for å bli – og bare derfor.

Vi skal naturligvis også se den imponerende domkirken, som er et ypperlig eksempel på gotisk arkitektur og for øvrig er den største gotiske kirken i Nord-Europa. Kölner Dom er på UNESCOs liste over verdens kulturarv og er en av de mest besøkte severdighetene i Tyskland.
Deretter er det tid til litt lunsj i Köln på egen hånd før vi møtes igjen for å dra til skipet, der det er innsjekking etter klokken 14.

Dag 2
Nijmegen. Mulighet til byrundtur til fots i hansastaden Nijmegen Ankomst kl 04.00, avgang kl 12.00
Utsikt over Nijmegen

Om morgenen er vi framme i Nijmegen, som er Nederlands eldste by i landets største provins Gelderland. Vi kan nyte utsikten over de gamle kirkespirene og den flotte hanseatiske arkitekturen ved innseilingen i havnen tidlig om morgenen.

Albatros-utflukten består av en frivillig rundtur til fots i byen.  Den blir avsluttet i det historiske bysentret Grote Markt, der det er rikelig med kafeer som kan slokke evt. oppstått kaffetørst underveis. Man kan også besøke det nasjonale sykkelmuseet Velorama, der utstillingen på tre etasjer går igjennom utviklingen av sykkelen og byr på atskillige små historier/kuriosa som vedrører tohjulingene.

Et populært sted å besøke for både lokalbefolkning og turister på utkikk etter en mer avslappet opplevelse er parken Kronenburgerpark, som er anlagt midt i sentrum. Flotte fontener, ender, hegrer, velstelte gressplener og god stemning kjennetegner parken her. Byens andre kjente park, Valkhof Park, ligger også ganske tett ved sentrum, men i motsatt retning. Her kan man se ruinene av den gamle borgen og det bevarte borgkapellet – parken er alt i alt fin å besøke.

(Dagens utflukt er ikke inkludert i prisen for reisen. En separat utfluktpakke kan fås kjøpt – se mer lenger nede i programmet)

 

Dag 3
Antwerpen, Belgia. Mulighet til byrundtur med historietema Ankomst kl 02.00

Antwerpen stammer helt tilbake fra 800-tallet, og på midten av 1300-tallet hadde byen etablert seg som Vest-Europas førende handels- og finanssentrum takket være den travle havnen og ullmarkedet.
Da Antwerpen ble en del av Flandern i 1356, mistet den mange av privilegiene sine til Brügge, men på 1400-tallet fikk byen en økonomisk oppsving og ble til en by med stor betydning – og den ble også satt på verdenskartet av malere som Rubens, van Dyck og Jordaens på 1600-tallet.

På tross av ødeleggelser etter Napoleon og Den franske revolusjon ser Antwerpen fremdeles ut som en middelalderby med tallrike eksempler på middelalderens byggestil, og å gå en tur gjennom gatene og over Grote Markt, forbi rådhuset og langs gaten Hofstraat er som å gå inn i et postkort. Og nettopp de severdighetene skal vi oppleve i dag på byrundturen vår. Vi legger også veien forbi Vår Frue katedral, som med sitt 123 meter høye tårn gjør Antwerpens gotiske katedral til et monument som man ikke kan unngå å legge merke til.

Byen også en lang tradisjon for diamanter. Siden 1447 har man kjøpt og slipt diamanter her, og ca. 85% av verdens uslepne diamanter blir handlet her i Antwerpen. Hele 30 000 mennesker jobber i diamantbransjen – så kanskje er dette stedet å lete etter en ny edelsten til samlingen?

 

Dag 4
Antwerpen. Mulighet til utflukt til den belgiske hovedstaden Brüssel (kjøpes om bord) Avseiling kl 15.00

Om formiddagen har du mulighet til å delta i en ekstrautflukt til Belgias hovedstad Brüssel. Her venter severdigheter som Atomium, Grand Place og Manneken Pis. Det vil også være tid til å gå på oppdagelse på egen hånd og kanskje finne en hyggelig kafé og nyte en forfriskende belgisk øl.

Midt på ettermiddagen forlater skipet Antwerpen og legger kursen mot Rotterdam.

 

Dag 5
Rotterdam. Mulighet for utflukt med rundtur i Rotterdam og for kveldsutflukt til Amsterdam Ankomst Rotterdam kl 03.00, avseiling kl 12.15. Ankomst Amsterdam kl 20.15
Rotterdam har alltid vært en viktig havneby

I løpet av natten har skipet gått mot Rotterdam, der vi er framme tidlig om morgenen.
Deltaet rundt Rotterdam, Rhinen-Meuse-Scheldt, er et resultat av de mange elvene som renner sammen i området før de når Nordsjøen. Det blir ofte bare kalt Rhin-deltaet, siden Rhinen er den største enkelte bidragende elva. Det gjør området rikt på øyer, innsjøer og kanskje viktigst av alt: vannveier!

Vannveiene gjør Rotterdam til en dynamisk internasjonal by som har verdens fjerde største havn og absolutt en av de travleste. Her er det alltid livlig trafikk av tankskip, containerskip og de karakteristiske lange transportelvebåtene som vi i løpet av turen trolig får se flere ganger.

Dagens Albatros-utflukt har fokus på den moderne byen Rotterdam. Vi skal selvfølgelig se Erasmusbroen over elva Maas og få en fornemmelse av Rotterdams maritime miljø.

Om kvelden er skipet framme i Nederlands hovedstad, og hvis du har lyst kan du delta i skipets arrangerte kveldsutflukt og få et inntrykk av Amsterdams byliv om kvelden. Utflukten er ikke inkludert i reisens pris og bestilles og betales ombord.

(Dagens utflukt i Rotterdam er ikke inkludert i reisens pris. En spesiell utfluktpakke kan kjøpes, se mer senere i programmet.)

Dag 6
Amsterdam. Mulighet til utflukt med båt på kanalene i Amsterdam og mulighet til utflukt til frilandsmuseum (kjøpes om bord) Avseiling fra Amsterdam kl 14.00. Ankomst til Zaandam kl 15.30, avseiling kl 21.30

Etter frokost skal vi oppleve den nederlandske hovedstaden i dagslys. På byrundturen drar vi på en stemningsfull kanalrundfart gjennom byens mange kanaler – med utsikt mot husbåter og de karakteristiske smale pakkhusene som preger byens sentrum. Byen viser seg fra sin aller beste side i det gamle arbeiderkvarteret Jordaan. De små gatene mellom de tre store kanalene er best kjent som ”De ni smågatene” – De negen straatjes. Disse gatene er hjemsted for en rekke interessante designere, som får selskap av spesialbutikker, gallerier og de såkalte brune kafeene, som er gamle, patinerte vertshus med godt lokalt og belgisk øl.

Hvis trafikken på kanalene tillater det kommer vi også innom en av Amsterdams aller største attraksjoner, Anne Franks hus, som ligger ved kanalen Prinsengracht tett ved kirken Westerkerk. Her, der Anne Frank skrev sin berømte dagbok, får vi høre den rystende historien om jenta og hennes jødiske familie, som gjennom flere år gjemte seg i hemmelige rom i huset, inntil de ble avslørt og sendt i konsentrasjonsleir.

Velger du å tilbringe dagen i Amsterdam på egen hånd, kan du for eksempel besøke noen av byens museer. Amsterdam er på alle måter en sterk museumsby og arnested for en rekke av verdenshistoriens største kunstnere. Det er derfor imponerende samlinger som har fått plass på museumsveggene. Gå for eksempel på oppdagelsestur omkring Museumplein (museumskvarteret), der man finner byens mest prominente kunstmuseer. Rijksmuseum Amsterdam rommer en stor samling mesterverker: fra religiøs kunst til gullaldermalerier og verker av blant andre Rembrandt. På van Gogh-museet kan man se verdens største van Gogh-samling med mer enn 200 malerier og 500 tegninger av den store mesteren.

Moderne kunst har hjemme på Stedelijk-museet, mens en rekke andre utstillingsbygninger og museer på hver sin måte medvirker til å kaste lys over Nederlandenes historie som flåtenasjon og kolonimakt. Det gjelder blant annet Amsterdams spennende historiske museum, som med interaktive midler folder ut den store fortellingen i bygningen på Kalverstraat.

(Dagens utflukt i Amsterdam er ikke inkludert i reisens pris. En spesiell utfluktpakke kan kjøpes, se mer senere i programmet.)

Bemerk vennligst: Rederiet prøver så vidt mulig å få kaiplass i Amsterdam sentrum. Det er dessverre ikke alltid mulig, for selv om en kaiplass er bestilt og bekreftet, forbeholder havnen seg alltid rett til å flytte et skip – og det opp til få timer før ankomst. Det betyr at vi de tilfellene der kaiplassen er langt fra sentrum og utenfor gangavstand, bestiller en buss i forbindelse med byturer og andre arrangementer i programmet og utfluktpakken. Deltar man ikke i det planlagte programmet, eller ønsker man å legge inn egne programpunkter, er transport fra og til skipet på egen regning.  

Om ettermiddagen legger skipet til kai i Zaandam, der det er mulig å bli med på skipets utflukt til Nord-Nederland med besøk på et friluftsmuseum (kjøpes ekstra).

 

Dag 7
Arnhem, Nederland. Mulighet for guidet tur gjennom Arnhem med Eusebiuskirken og Duivelhus (kjøpes om bord) Ankomst kl 08.30. Avgang kl 14.30

I løpet av natten har vi gått mot sørøst fra Zaandam og er kommet til Nederlands største provins: Gelderland. Her skal vi besøke provinshovedstaden Arnhem, som ligger ved bredden av Nedre Rhin. Byens historie går langt tilbake i tiden, men det er den nyere historien som trenger seg på under besøket vårt. Mot slutten av andre verdenskrig opplevde byen harde kamper, blant annet på grunn av den viktige strategiske beliggenheten ved Rhinen.

Under Operation Market Garden i slutten av 1944 fikk engelske og polske tropper til oppgave å sikre broen i Arnhem. Det var den hittil største fallskjermoperasjonen fra de allierte, der også landtropper deltok. Bare en liten engelsk enhet nådde frem til broen og møtte hard motstand fra de tyske troppene. Den engelske enheten måtte til slutt oppgi kampen fordi den ikke hadde mer ammunisjon. Deretter ble de overlevende tatt til fange av tyskerne. De allierte soldatene ble så trukket tilbake. Det mislykkede forsøket på å erobre broen forsinket fremrykningen mot Tyskland til den følgende våren. Historien ble senere filmatisert i "Broen ved Arnhem" fra 1977 med blant andre Sean Connery, Michael Caine og Gene Hackman på rollelisten. Det andre slaget om Arnhem fant sted i mai 1945, da det lyktes de allierte å befri byen.

I dag kan du oppleve den fredelige iden av Arnhem på skipets guidede byrundtur (kjøpes ekstra). Her kan du oppleve den gjenoppbygde Eusebiuskirken fra 1560, som ble nesten totalt ødelagt under andre verdenskrig. Turen går videre gjennom de sentrale gatene i byen, og vi ser hvordan Arnhem har reist seg fra asken.

 

Dag 8
Ankomst kl 08.00

Etter frokost om bord på skipet sier vi farvel til mannskapet og kjører til lufthavnen i Amsterdam, der flyet hjem til Norge venter.

Utfluktpakke

Vi har satt sammen en utfluktpakke kun for Albatrosgjester. Utfluktene ledes av vår egen reiseleder. Pakken må kjøpes hjemmefra senest 45 dager innen avreise.

Følgende utflukter er inkludert:

 • Halvdagsutflukt til fots i hansabyen Nijmegen
 • Halvdags-byrundtur i buss og til fots i Antwerpen
 • Halvdagsutflukt i Rotterdam
 • Halvdagsutflukt med kanlalbåttur i Amsterdam

Pris kr 1 698,– per person

Prisinformasjon

Tillegg for enkeltlugar
 • Tillegg for utvendig enkeltlugar på Main-dekk kat. D kr 6 198,–
 • Tillegg for utvendig enkeltlugar på Main-dekk kat. C kr 7 698,–
 • Tillegg for utvendig enkeltlugar på Middle-dekk kr 12 998,–
 • Tillegg for utvendig enkeltlugar på Upper-dekk kr 18 498,–
Tillegg for oppgradering av lugar
 • Tillegg for utvendig lugar på Middle-dekk kr 2 998,– per person
 • Tillegg for utvendig lugar på Upper-dekk kr 6 198,– per person
Rabatt for lugarkategori (delt dobbeltlugar)

Rabatt for lugar på Main-dekk kat. D kr 600,– per person

Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Fly Oslo–Frankfurt t/r
 • Transport ifølge program
 • Informasjonsmøter ved reiselederen
 • 7 netters cruise på Rhein Symphonie i delt dobbeltlugar med vindu på Main-dekk kat. C
 • Helpensjon på skipet
 • Kaffe og te til måltidene på skipet
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Utfluktpakke og evt. øvrige utflukter
 • Tillegg for enkeltlugar
 • Eventuelle måltider på land
 • Drikkevarer utenom de nevnte
 • Driks til personalet på skipet (vi anbefaler 7–10 euro per dag/deltager)
 • Driks til lokalguider og sjåfører (beregn ca. 5 euro i alt per deltager)
 • Personlige fornødenheter
 • Alt ikke nevnt under Prisen inkluderer

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Bagasje

Det er lurt å ha med en mindre ryggsekk eller veske til dagsturer/utflukter og reisedager der du oftest ikke ser bagasjen din igjen før om kvelden. Det er ikke nødvendig å ha med håndkle.
Det er absolutt en god idé å ha med kikkert, man går glipp av mye uten.

Spesielle helseforhold

I henhold til rederiets regler er du pliktig å informere Albatros Travel om evt. sykdom eller kronisk sykdom, handikap, graviditet eller andre forhold som kan ha betydning for ditt velbefinnende eller din helsetilstand mens du er på cruise.

Hvem kan delta?

For å delta på dette elvecruiset er det et krav at du er mobil, selvhjulpen og kan ferdes uten hjelp til fots i byer og på stier i parker. Personer under 18 år må reise i følge med og bo sammen med personer over 18 år.

Deltagerantall

Denne reisen krever et deltagerantall på minimum 30 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4–6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Ikke egnet for deg som går dårlig

Utfluktene våre og rundturene i byene foregår til fots, og vi går ofte fra skipet til byenes sentrum. Da mange av byenes gamle bydeler er fredede og har smale brosteinsgater, er det ikke mulig å kjøre i buss. Vi opplever også stemningen på en helt annen måte når vi går. Vi bruker også offentlig transport som trikk og metro. Som deltager på turen må du derfor regne med å gå 6 kilometer om dagen i rolig tempo på byturene, som varer mellom 1,5 og 2,5 timer. Du må altså være mobil, selvhjulpen og kunne ferdes uten hjelp.

Vi gjør også oppmerksom på at reisen ikke egner seg for personer som går dårlig, siden man kan risikere å skulle gå fra båt til båt for å komme i land og tilbake på skipet igjen. Det er et sikkerhetskrav fra rederiet at alle passasjerer må kunne gå fra et skip til et annet uten hjelp fra besetning eller medpassasjerer.

Det er ikke tillatt å ta med rullestol/rullator på skipet. Dette er også på grunn av sikkerheten, siden det må være fri passasje i gangarealene mv.

 

Utflukter – halvdag og heldag

Det er normal praksis å sondre mellom halv- og heldagsutflukter. Dette betyr ikke nødvendigvis at utfluktene varer hhv. en halv eller en hel dag. En halvdagsutflukt foregår vanligvis enten om formiddagen eller om ettermiddagen og vil ikke strekke seg over et måltid. Oftest er man hjemme igjen så det passer med frokost eller middag. Utfluktene varer typisk 2–4 timer. En heldagsutflukt må man forvente varer ca. 5–9 timer og strekker seg typisk inn over et hovedmåltid, som ikke nødvendigvis er inkludert. Dette vil være angitt i utfluktbeskrivelsen.

Tidsangivelser i elvecruisenes programmer

Tidsangivelsene i reiseprogrammet og de havneanløpene som er nevnt er med forbehold for endringer fra rederiets side. Vi opplever generelt meget får endringer i havneanløp, men justeringer i tidspunktene forekommer på nesten alle reiser der man er i vinden og værets makt. Det er vanligvis slusetider, vannstand og elvetrafikk som ligger bak de mindre endringene. Vi velger allikevel å ta med tidspunktene i programmet, da det gir et ganske godt bilde av hvor mye tid man skal regne med å ha i havn og i land på hvert enkelt anløpssted.

Nicko Cruises

Nicko Cruises er et tyskeid rederi som driver 3- til 4-stjerners skip der komfort og service kan sammenlignes med et hotell i samme kategori. Det er overordnet forskjell på skipenes alder, fasiliteter og lugarer, så derfor skal man se på skipsbeskrivelsene på hver enkelt reise. Når det er sagt, så er opplevelsen om bord for de fleste fremdeles på et servicemessig og gastronomis nivå som er et godt stykke over det hverdagen hjemme kan by på.

Gjestene om bord på skipet er primært fra Skandinavia og Tyskland. Hovedspråkene er oftest tysk og på enkelte avganger engelsk. Det vil alltid være en Albatros-reiseleder med, som tar seg av Albatrosgruppen og vårt opplegg. Personalet på båten snakker engelsk og tysk.

Flytider

På de fleste cruisereiser har skipene en fastsatt tid til avgang på den første dagen. På reiser med lengre transfertid prøver vi derfor å fly tidlig, slik at vi er best mulig rustet ved forsinkelser, flyendringer eller køer. Det samme gjelder også for hjemreisen, der vi sikter mot senere flytider slik at vi har god tid.

Allmenn informasjon

En trygg reiseopplevelse

Vi vil at du skal føle deg trygg som en Albatros-reisende, fra du bestiller reisen til du kommer hjem med mange gode opplevelser - også i en verden med coronavirus. Derfor har vi iverksatt en rekke tiltak for å minimere smittefaren og samtidig gi deg alle reiseopplevelsene du drømmer om. Våre tiltak inkluderer:

 • Alle reiseledere er sertifisert i WHOs retningslinjer for smittebegrensning
 • Ekstra høye krav til våre samarbeidspartnere i forhold til rengjøring
 • Vi informerer alle reisedeltakerne våre om reiseforsikring og minimering av smitte

Les om alle tiltakene våre her

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Lignende reiser

DECRI10ANO