Vårcruise til De britiske øyer

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Opplev Skottland, Irland England og Frankrike på den helt riktige årstiden på dette komfortable cruiset med mange historiske opplevelser og vakker natur

Amsterdam – Dover – Portland – Liverpool – Belfast – Glasgow – Dublin – Cork – Le Havre – Amsterdam

På dette naturskjønne cruiset går skipet fra Amsterdam ut i Den engelske kanalen og over Irskehavet til Storbritannia og Irland. Underveis på toktet går vi i land i vakre Dover med de kritthvite klippene, Beatles’ Liverpool, nordirske Belfast og den trivelige irske hovedstaden Dublin med sin store tradisjon for musikk og publiv. Med skumsprøyt i håret går turen videre til skotske Glasgow, der det venter historiske fortellinger i skyggen av William Wallace og Robert.

Driks om bord er inkludert, og cruiset går med herlige Celebrity Reflection.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Cruise

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Nei

 • Valuta EUR

Dagsprogram
Dag 1 Oslo–Amsterdam og ombordstigning
Dag 2 Dover, England. Mulighet til besøk på Dover slott
Dag 3 Portland, England. Krigshistorie og vakre kystlandskaper
Dag 4 På havet mot Liverpool. Opplevelser til sjøs
Dag 5 Liverpool, England. The Beatles og tid på egen hånd
Dag 6 Belfast, Nord-Irland. Mulighet for utflukt til månelandskapet Giant’s Causeway og vakker irsk natur
Dag 7 Glasgow (Greenock), Skottland. Frivillig tur med reiselederen til Glasgow med tog
Dag 8 Dublin, Irland. Mulighet for byrundtur i Dublins Fair City med universitetet Trinity College og domkirken St. Patrick’s Cathedral
Dag 9 Cork (Cobh), Irland. Besøk i det hyggelige Cobh og frivillig tur til Cork sentrum med reiselederen
Dag 10 På havet mot Frankrike
Dag 11 Le Havre, Normandie, Frankrike. Spennende historie i det UNESCO-fredede Le Havre
Dag 12 På havet mot Nederland
Dag 13 Amsterdam, Nederland. Byrundtur i Amsterdam og hjemreise

Celebrity Reflection

Celebrity Reflection ble bygd i 2012, og det er tenkt på alt, slik at gjestene om bord skal få den ultimate cruiseopplevelsen

Celebrity Reflection ble sjøsatt i 2012 og er det nyeste medlemet av rederiet Celebrity Cruises moderne Solstice-klasse, med plass til 3000 passasjerer. Skipet er elegant innredet, utstyrt med toppmoderne fasiliteter og et servicenivå helt i topp. Skipet har et stort bassengområde med spafasiliteter og solsenger, masser av underholdningstilbud, og det er mulighet for gastronomiske opplevelser i flere lekre restauranter. Besøk også Michaels Club, der du kan velge mellom 50 forskjellige internasjonale ølmerker.

Klikk på bildene for å se dem større

Bilder

Klikk på bildene for å se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Oslo–Amsterdam og ombordstigning Avseiling kl 1700

Vi letter fra Oslo, flyr til Amsterdam og sjekker inn på det deilige skipet vårt, som vil være hjemmet vårt de neste 2 ukene.

Dag 2
Dover, England. Mulighet til besøk på Dover slott Ankomst kl 0700, avseiling kl 1900

Dovers hvite klipper står som et stolt symbol på Englands styrke og karakter. Disse klippene var det første synet av hjemlandet for de britiske soldatene som kom hjem fra slagmarken under andre verdenskrig. Dover er en etterkrigsby, og skjønnheten ligger mer i historien og stoltheten enn i bygningene. I tillegg til klippene er severdighetene her det enorme Dover slott og det arkeologisk enestående malte romerske huset som ble avdekket 8,5 meter under jorden av en gjeng veiarbeidere i 1970.

Dover slott kan dateres ca. 2000 år tilbake. Hvis du har lyst kan du bli med reiselederen på besøk på den enorme borgen. Her er det mulighet til å oppleve de hemmelige underjordiske tunnelene som det britiske militæret brukte under andre verdenskrig, blant annet til å evakuere troppene fra strendene i Dunkirk. 

(Transport og inngangsbillett på dagens utflukt er ikke inkludert i prisen for reisen.)

Dag 3
Portland, England. Krigshistorie og vakre kystlandskaper Ankomst kl 0800, avseiling kl 1800

Portland er en liten halvøy i det sørlige England, og den har en av verdens største menneskeskapte havner. Havnen stod ferdig i 1872 og ble anlagt for å beskytte Englands sørkyst. Den hadde en stor rolle i både første og andre verdenskrig. I dag drar folk til Portland for å nyte den vakre naturen og den knapt 30 km lange stranden. 

Det er ikke mulig å gå ut av havnen, men der er gratis shuttlebusser som tar deg til Castletown, den sørlige delen av Portland som ligger like utenfor havnen. Her kan man se byens D-day Museum og Portland Castle rett overfor. Derfra kan du dra ut til Portlands fyrtårn og se hvor langt det vakre kystlandskapet strekker seg. Vil du heller nord for havnen, kan du ta en gratis shuttle til Waymouth, som ligger på fastlandet og er en fargerik, hyggelig liten by som absolutt er verd et besøk. Derfra kan man dra videre ut i den fantastiske naturen langs den UNESCO-fredede Jurassic Coast, et kystlandskap som strekker seg fra Dorset til det østlige Devon. Reiselederen vil hjelpe til med ideer til hvordan dagen kan tilbringes.

Dag 4
På havet mot Liverpool. Opplevelser til sjøs Ankomst kl. 07.00, afsejling kl. 16.00

Dagen tilbringer vi til havs og koser oss sammen på vårt flytende hjem. Celebrity Reflection kan tilby alt fra spa og treningsrom til nattklubb. Prøv en av skipets 11 barer og lounger eller nyt synet av havet fra dekk og lad batteriene til morgendagens opplevelser i Liverpool.

Dag 5
Liverpool, England. The Beatles og tid på egen hånd Ankomst kl 0745, avseiling kl 1830

I dag kommer vi fram til Liverpool, til den berømte UNESCO-fredede havnefronten ved elva Mersey.

Dette er byen som nok er mest kjent for fire unge menneskers innsats i musikken. Liverpool fostret The Beatles – den gruppen som har bidratt til å skape den musikken som må sies å være kjennetegnende for slutten av 1900-tallet. Det er nok de færreste som ikke kan synge med på hit-låter som ”Hey Jude”, ”I Want To Hold Your Hand” og ”She Loves You”. Vi besøker det prisvinnende museet The Beatles Story, der vi ser hvordan de unge guttene gikk fra en beskjeden barndom i Liverpool til en hittil ukjent rockestjernestatus med hele verden som tilbedere. Dagen er på egen hånd, og du kan se nærmere på byen. Hvis det er stemning for det, vil reiselederen gå en frivillig tur rundt i byen.

Dag 6
Belfast, Nord-Irland. Mulighet for utflukt til månelandskapet Giant’s Causeway og vakker irsk natur Ankomst kl 0800, avgang kl 1800

I dag kommer vi til Belfast, hovedstaden i Nord-Irland, som er historisk kultur og fantastisk natur i ett. Den mangeårige åpne konflikten mellom irske katolikker og britiske protestanter, ”the troubles”, har hatt stor innflytelse på Belfast, og den var i 1970- og 1980-årene karakterisert som en av verdens farligste byer. Nå da konflikten er forbi, opplever man en rivende utvikling, med restaurering av hele bysentret med betagende arkitektur av både historisk og moderne form. Havnen hadde tidligere de største skipsverftene i Storbritannia, og blant annet ”Titanic” ble bygd her. Industrialiseringen gjorde byen til den mest velstående i Nord-Irland, noe de vakre kirkene, de store bankene og andre offentlige bygninger vitner om.

Ikke langt fra Belfast kan man finne det mystiske månelandskap Giant’s Causeway. I hjertet av en av Europas mest vidunderlige kyststrekninger finner man de mest unike klippeformasjoner. Giant’s Causeway er et resultat av et vulkanutbrudd for mange millioner år siden som den gang dannet tusener av basaltsøyler. Å gå på Giant’s Causeway er som å reise tilbake i tiden, og derfor er dagens Albatros-utflukt en tur til dette fantastiske fenomenet. 

(Dagens utflukt er del av en spesiell utfluktspakke og er ikke inkludert i reisens pris. Se mer under prisinformasjon.)

Dag 7
Glasgow (Greenock), Skottland. Frivillig tur med reiselederen til Glasgow med tog Ankomst kl 0800, avgang kl 2200

Vi kommer til havneområdet Greenock – en by som kan oppleves til fots, kanskje med en avstikker til åsene omkring. Her kan man nyte utsikten mot fjellene ”The Clyde”, som omkranser denne delen av landet. Byens havnepromenade ”The Esplanade” gir mulighet for en deilig spasertur langs havet med utsikt mot Helensburgh, Kilcreggan og det skotske høylandet. Albatros’ reiseleder arrangerer en felles frivillig tur til Glasgow med det lokale toget. Der pleier vi å gå fra kaia til togstasjonen. Vi går en kilometer til stasjonen og tar det offentlige transportsystemet (beregn derfor 8–9 pund i transportomkostninger per vei). Herfra setter vi kursen mot Glasgow og kjører underveis (25–45 minutter) gjennom litt av det skotske lavlandet, som både er landets mest frodige område og det mest folkerike – av Skottlands cirka 5,2 mill. innbyggere bor 75% i området i og omkring Edinburgh og Glasgow.

Skottlands historie og kultur er en mosaikk av innvandringer fra Irland, indo-europeiske stammer og Skandinavia, godt garnert med så vel innbyrdes kriger som kamper mot inntrengende romere, normannere og engelskmenn. Skottland kan inndeles i tre geografiske områder, med det sentrale lavlandet i midten, der Skottland er smalest. Nedenfor dette beltet finner man det sørlige høylandet, som preges av avrundede og gresskledde fjell, ideelle til sauehold. I kontrast til dette finner man det barske, fjellrike og ville høylandet nord for lavlandet, hjemsted for de sagnomspunne høylenderne, som blant annet kastet seg ut i moderniseringen av golfspillet og kjempet mot engelskmennene for sin frihet. 

Skottland er aldri blitt definitivt forent med England. Middelalderens kriger er ikke blitt glemt, og de skotske ”opprørs”-heltene William Wallace og Robert Bruce blir feiret, men også dronning Elisabeths Is svikefulle mord på Marie Stuart blir husket. Skottene har aldri riktig akseptert personalunionen med England av 1603 og det felles kongedømmet fra 1707, selv om de har hatt utbredt selvstyre, med egen administrasjon, kirke, skole – og rettsvesen. Først med opprettelsen av det skotske parlamentet i 1999 følte befolkningen seg frigjort fra det britiske åket. Vel fremme i det sentrale Glasgow blir det tid til at reiselederen tar gruppen på en liten uformell vandring rundt i Skottlands kulturby, som i 1990 fikk æren av å være Europas kulturhovedstad, før vi drar tilbake mot Greenock og skipet vårt.

Dag 8
Dublin, Irland. Mulighet for byrundtur i Dublins Fair City med universitetet Trinity College og domkirken St. Patrick’s Cathedral Ankomst kl 0130, avgang kl 2145

Med det gæliske uttrykket Cead Mile Failte, som betyr noe i retning av ”hundre tusen ganger velkommen”, blir vi ønsket velkommen til Dublin. Byen ble grunnlagt i 841 e.Kr. av norske og danske vikinger. I middelalderen overtok normannerne byen og bygde Dublin Castle som symbol på engelskmennenes overherredømme over Irland. Dette varte ved til påskeopprøret i 1916, og deretter ble Irland en selvstendig republikk.

Dublin er delt i to av elva Liffey, som renner tvers gjennom byen i øst–vest-retning. Gjennom århundrer har elva delt byen, ikke bare i fysisk forstand, men også som en mental grense mellom den tidligere fornemme bydelen sør for elva og den mindre fine nord for elva. Det nordlige Dublin ble utbygd på 1700-tallet, og på tross av områdets ry som mindre fint og velstående enn det sørlige Dublin bærer bydelen fremdeles preg av 1700-tallets flotte nyklassiske arkitektur. Nord-Dublins sentrale ferdselsåre er den imponerende innkjøpsgaten O’Connell Street, som er kantet av statuer, monumenter og fine, gamle hus. I tillegg til denne praktfulle bulevarden legger vi veien forbi det historiske General Post Office, der republikken Irland ble proklamert i 1916. 

Dagens Albatros-utflukt er en byrundtur i Dublin, der vi besøker universitetet Trinity College og domkirken St. Patrick’s Cathedral, som er Irlands største kirke. Vi vil både kjøre i buss og se byen til fots. Ettermiddagen er avsatt til egne eventyr i den hyggelige byen. Besøk for eksempel den klassiske kafékjeden Bewley’s, der man kan få servert en god kopp te eller kaffe med noen av de gode irske kakene, dra på shopping i Grafton Street, eller nyt en Guinness på Irlands eldste pub, The Brazen Head?

(Dagens utflukt er ikke inkludert i reisens pris. En spesiell utfluktspakke kan kjøpes – se under priser.)

Dag 9
Cork (Cobh), Irland. Besøk i det hyggelige Cobh og frivillig tur til Cork sentrum med reiselederen Ankomst kl. 10.00, afsejling kl. 20.00

Cobh ligger på en av de tre øyene i havnen som hører til byen Cork. Cobh vokste eksplosivt på slutten av 1700-tallet, da Cork ble brukt som hovedhavn for de britiske marineskipene. I dag er Cobh en hyggelig by bygd oppover en åsskrent. På toppen ligger St. Coleman’s Cathedral og dominerer horisontlinjen med sitt fine nygotiske spir med hele 47 klokker.

For tusener av irske emigranter var Cobh imidlertid stedet der man sa endelig farvel til fedrelandet. Denne dramatiske historien kan man lære mye mer om hvis man besøker Cobh Heritage Centre. Det ligger i en gammel viktoriansk stasjonsbygning fra den gang Cobh var kjent som Queenstown – et navn byen tok for å feire dronning Viktorias besøk i 1849. Byens dramatiske maritime historie involverer emigranter på flukt fra hungersnød til USA og Canada samt forbindelser til de tragiske historiene om ”Titanic” og ”Lusitania”. Sentret ligger tett ved stedet der skipet legger til, og reiselederen går en tur forbi for de interesserte (entré for egen regning). Det er verd å bruke en times tid på museet. Deretter går reiselederen til Cobhs katedral St. Colman’s, der man fristes til å ta bilder av skipet fra utsiktspunktet, hvis man altså ikke har det travelt med å ta bilder av katedralen.

Cobh er en hyggelig liten by som man absolutt kan bruke et par timer i. Hvis det er godt vær og stemning for det, tar vi toget inn til Cork sentrum (ta med ca. 10 euro til transport t/r) fra Cobh stasjon. Her stiger vi av på Kent stasjon og går en tur i gatene. Det er en ca. 10 minutters spasertur fra stasjonen ned til sentrum.

Dag 10
På havet mot Frankrike

Vi har en dag på havet, der vi kan slappe av mens vi venter på morgendagens opplevelser i Frankrike. Vi tilbringer hele dagen på havet og kan i ro og mak nyte stemningen på skipet. Det er rike muligheter til å benytte de skjønne fasilitetene om bord og nyte den avslappede og eksklusive atmosfæren. Begynn eventuelt dagen med en tur i treningsrommet. Eller sett av formiddagen til litt luksus i skjønnhetssalongen, etterfulgt av en tur i jacuzzien eller svømmebassenget.

Dag 11
Le Havre, Normandie, Frankrike. Spennende historie i det UNESCO-fredede Le Havre Ankomst kl 0700, avgang kl 2359

I dag kan du velge å tilbringe dagen på egen hånd eller å delta i en av skipets mange utflukter. Den franske regionen Normandie er mest kjent for de allierte styrkenes landgang her i 1944, som fikk kodenavnet Operation Overlord. Klokken 21.15 den 5. juni 1944 meddelte BBC den franske motstandsbevegelsen at en landgang på Normandies kyst var nær forestående, og at de derfor kunne begynne sabotasjen av områdets jernbaneskinner. Ved midnattstid begynte de allierte styrkenes fly å sende bomber nedover kysten, og klokken 1.30 den 6. juni hoppet de første allierte ut i fallskjerm ned på den tyskokkuperte Normandie-kysten. D-dagen hadde begynt.
Havnen i Le Havre ligger på den høyre siden av den mest besøkte vannveien, Den engelske kanal, ved Seines munning. Le Havre er i dag Frankrikes nest største havn, og inngangen til byenes by, Paris. Le Havre kom på UNESCOs liste over verdens kulturarv i 2005 på grunn av sin unike etterkrigsarkitektur, for byen ble helt gjenoppbygd i modernistisk stil etter krigen.

Dag 12
På havet mot Nederland

Vi har en siste, avslappet dag om bord mens skipet går mot Nederland.

Dag 13
Amsterdam, Nederland. Byrundtur i Amsterdam og hjemreise Ankomst kl 0600

Etter frokosten om bord er det tid til å si farvel til det herlige skipet vårt. Vi blir hentet og kjører mot Amsterdam, der vi skal på en stemningsfull guidet byrundtur gjennom Amsterdams mange gater og smug – med utsikt til husbåter og de karakteristiske smale pakkhusene som preger byens sentrum, når vi besøker Grachten-området. 

På byrundturen begir vi oss videre av sted til fots ut på eventyr i den fargerike kanalbyen, som i renessansen ble en av Europas viktigste sjøfartsbyer og handelssteder. Byen viser seg fra sin aller beste side i det gamle arbeiderkvarteret Jordaan. De små gatene mellom de tre store kanalene her er best kjent som ”De ni små gatene” – De negen straatjes – og er hjemsted for en rekke interessante designere som får selskap av spesialforretninger, gallerier samt de ”brune” kafeene, som er gamle, patinerte vertshus med godt nederlandsk og belgisk øl. 

I Jordaan finner man også en av Amsterdams aller største attraksjoner, Anne Franks hus, som ligger på Prinsengracht tett ved Westerkerk. Her, der Anne Frank skrev sin berømte dagbok, gjengis den rystende historien om den jødiske jenta og familien hennes, som gjennom flere år gjemte seg i hemmelige rom i huset på Prinsengracht inntil de ble avslørt og kom i konsentrasjonsleir. 

Amsterdam er på alle måter en sterk museumsby, og som moderby for en rekke av verdenskunstens aller største har den imponerende samlinger på museumsveggene. Ta for eksempel en oppdagelsestur omkring Museumplein (museumskvarteret), der man finner byens mest prominente kunstmuseer. Rijksmuseum Amsterdam rommer en stor samling nederlandske mesterverker – fra religiøs kunst til gullaldermalerier og verker av blant andre Rembrandt. På van Gogh-museet presenteres verdens største van Gogh-samling med mer enn 200 malerier og 500 tegninger av den store mesteren. Den moderne kunsten holder til på Stedelijk-museet, mens en rekke andre utstillingsbygninger og museer på hver sin måte medvirker til å kaste lys over Nederlands historie som flåtenasjon og kolonimakt. Det gjelder blant annet Amsterdams spennende historiske museum, som med interaktive midler folder ut den store fortellingen i bygningen på Kalverstraat.

Etter byrundturen drar vi mot flyplassen, der flyet vårt hjemover venter.

Utfluktspakke

Kun for Albatros Travels gjester har vi utarbeidet en utfluktspakke ledet av vår egen reiseleder. Pakken må kjøpes hjemmefra senest 45 dager før avreise.

 • Belfast. Heldagsutflukt til månelandskapet Giant’s Causeway, vakker irsk natur og Dunluce Castle
 • Dublin. Halvdagsutflukt med byrundtur i Dublin med reiselederen inkl. adgang til Trinity College, St. Patrick's Cathedral og Dublin Castle

Pris kr 1 098,– pr. person

Prisinformasjon

Tillæg for opgradering af kahyt

Dobbeltkahyt

 • Tillæg for dobbeltkahyt med Balcony Kat. 2A: kr. 7.998,– pr. person

Enkeltkahyt

 • Tillæg for enkeltkahyt med Balcony Kat. 2A: kr. 35.198,– pr. person
Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Fly Oslo–Amsterdam t/r
 • Transport ifølge program
 • Byrundtur i Amsterdam
 • Informasjonsmøter, utflukter i land og foredrag på cruiseskipet ved reiselederen
 • 12 netters cruise med Celebrity Reflection
 • Helpensjon på skipet
 • Driks om bord (verdi ca. kr 1 932,–)
 • Havneskatter og avgifter (verdi ca. kr 2 415,–)
 • Skatter og avgifter

Ved oppgradering til balkonglugar får du en Classic drikkevarepakke på hele cruiset. Pakken har en verdi av ca. kr 552,– per person per døgn og inkluderer utvalgte alkoholfri drikker, øl, vin (per glass), cocktails og husets brennevin uten begrensning. Se detljaert liste over drikkevarer her: https://www.celebritycruises.com/int/things-to-do-onboard/onboard-packages/beverage-packages
Drikkevarepakken gjelder kun for 1. og 2. person i lugaren og kun for gjester over 21 år.

Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Utfluktspakke (pris kr 1 098,– per person)
 • Eventuelle ekstra utflukter arrangementer
 • Tillegg for enkeltlugar, utvendig lugar med vindu og balkonglugar
 • Tillegg for enkeltrom
 • Drikkevarer
 • Driks til lokalguider og sjåfører (beregn ca. 4 EUR i alt, 8 EUR hvis du har utfluktspakke)
 • Personlige fornødenheter
 • Alt ikke nevnt under "Prisen inkluderer"

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Praktiske opplysninger

Hvordan er lugarene?

Der er forskjellige lugarkategorier – fra pene, romslige innvendige lugarer til praktfulle suiter med egen balkong. Felles for alle er at de naturligvis har eget bad og toalett og rimelig skap- og sitteplass, enkeltsenger eller dobbeltseng. Dessuten er alle lugarer utstyrt med kjøleskap og hårføner. Ønsker du å bestille en suite, bes du henvende deg til Albatros Travel.

Lugarkategori 11 «Inside Stateroom»

Innvendig lugar på dekk 7. Lugarene har to enkeltsenger eller en dobbeltseng. Det er hårføner, aircondition og naturligvis bad og toalett på lugaren. 

Lugarkategori 2A «Deluxe Ocean View with Balcony”

Utvendig lugar med egen balkong på dekk 7. Lugarene har stort gulv-til-takvindu og to enkeltsenger eller en dobbeltseng. Det er hårføner, aircondition og naturligvis bad og toalett på lugaren.

Brexit

Med valget i England i desember 2019 er Storbritannias utmelding av EU, det såkalte Brexit, en realitet. Dette kan få betydning for innreise til England og Skottland. Hvilke konsekvenser dette måtte medføre vet vi ikke enda, men så snart det endrer seg informerer vi naturligvis allerede bookede kunder direkte, samt oppdaterer nettsidene våre.

Utflukter – Halvdag og heldag

Det er normal praksis å sondre mellom halv- og heldagsutflukter. Dette betyr ikke nødvendigvis at utfluktene varer hhv. en halv eller en hel dag. En halvdagsutflukt foregår vanligvis enten om formiddagen eller om ettermiddagen og vil ikke strekke seg over et måltid. Slik vil man oftest være hjemme så det passer med lunsj eller middag. Utfluktene varer typisk i 2—4 timer. En heldagsutflukt må man forvente varer ca. 5—9 timer, og strekker seg typisk inn over et hovedmåltid, som imidlertid ikke alltid behøver å være inkludert. Dette vil likevel være angitt i utfluktsbeskrivelsen.

Tidsangivelser i cruisenes dagsprogrammer

Tidsangivelsene i reisens program og de havneanløpene som er nevnt, er med forbehold for endringer fra rederienes side. Vi opplever generelt meget få endringer i havneanløp, men enkelte små tidsendringer forekommer på nesten alle reiser, der man er i vinden og værets makt. Vi velger likevel å inkludere tidene i programmet, da det gir et ganske godt bilde av hvor mye tid man må regne med i havn/land på reisens stopp. Det er naturligvis en del av opplevelsen ved å delta på et cruise!

Bagasje

Det er lurt å ha med en mindre ryggsekk eller veske til dagsturer/utflukter og reisedager der du oftest ikke ser bagasjen din igjen før om kvelden. Det er ikke nødvendig å ha med håndkle.

Deltagerantall

Denne reisen krever et deltagerantall på minimum 15 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4–6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Tilslutning med innenriksfly

Det er dessverre ikke mulig å bestille tilslutning med innenriksfly på denne reisen.

Pass

Passet må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Barn – uansett alder – må ha eget pass. Det er ikke nok at de står i foreldrenes pass. Send en kopi av passet ditt til Albatros Travel senest 14 dager etter at du har bestilt reisen. Legg merke til at navnet på flybilletten må stemme 100% overens med navnet ditt slik det står i passet. Konsekvensen ved at det ikke er likt kan i verste fall medføre at du blir nektet innreise i USA og må fly hjem for egen regning.

Allmenn informasjon

En trygg reiseopplevelse

Vi vil at du skal føle deg trygg som en Albatros-reisende, fra du bestiller reisen til du kommer hjem med mange gode opplevelser - også i en verden med coronavirus. Derfor har vi iverksatt en rekke tiltak for å minimere smittefaren og samtidig gi deg alle reiseopplevelsene du drømmer om. Våre tiltak inkluderer:

 • Alle reiseledere er sertifisert i WHOs retningslinjer for smittebegrensning
 • Ekstra høye krav til våre samarbeidspartnere i forhold til rengjøring
 • Vi informerer alle reisedeltakerne våre om reiseforsikring og minimering av smitte

Les om alle tiltakene våre her

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Lignende reiser

NLCOC02ANO