Veien til Mandalay – det beste av Burma

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Utforsk det uberørte Burma med skinnende pagoder, eventyrlige landskap og eldgamle tradisjoner i Rangoon, Bagan, Mandalay og Inle-sjøen

Vi opplever den gamle kongehovedstaden Mandalay og verdens lengste trebro, og vi reiser til Bagan-sletten i det nordlige høylandet der den urgamle buddhistiske høykulturen har satt sitt preg på landskapet med utallige gylne tak og spir. Vi besøker Popa-fjellet og drar på båttur på Inle-sjøen, der man lever livet på vannet. I Yangon ser vi blant annet den guddommelig vakre Shwedagon-pagoden. Underveis kommer vi helt innpå den gjestfrie befolkningen når vi besøker markeder og nyter det burmesiske kjøkkenet.

Klikk på kartet for å se det i stort format
  • Type Rundreise

  • Reiseleder Norsk/svensk

  • Visum Ja

  • Vaksinasjon Ja

  • Valuta Kyat

Dagsprogram 12 dager
Dag 1
Avreise fra Norge
Dag 2
Ankomst til Yangon, Burma. Byrundtur med bl.a. Shwedagon-pagoden  
Dag 3
Yangon–Mandalay. Teaktrebroen U Bein og landets største munkekloster 
Dag 4
Mandalay. Byrundtur og båttur til Mingun
Dag 5
Mandalay–Bagan, Tempelfjellet Popa
Dag 6
Bagan. Landsbybesøk og tempelsletten
Dag 7
Bagan på egen hånd. Mulighet til sykkeltur eller utflukt til Pakokku
Dag 8
Bagan–Kalaw. Shan-platået og landsbybesøk
Dag 9
Kalaw–Inle-sjøen. Markedsbesøk og tid på egen hånd
Dag 10
Båttur på Inle-sjøen til pælehus, flytende hager, markeder og templer
Dag 11
Inle-sjøen og fly fra Heho til Yangon. Hjemreise
Dag 12
Ankomst til Oslo 

Bilder

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Avreise fra Norge

Fra Oslo setter vi kursen mot Sørøst-Asia. 

Dag 2
Ankomst til Yangon, Burma. Byrundtur med bl.a. Shwedagon-pagoden  
I Shwedagon-pagoden

Reisen vår begynner i Burmas største by, Yangon. Yangon, som tidligere het Rangoon, var landets hovedstad fra britenes erobring av det nordlige Burma i 1885 frem til 2005, da hele statsadministrasjonen ble flyttet til byen Nay Pyi Taw, snaut 400 kilometer nord for Yangon.

Selv om Yangon ikke lenger er landets hovedstad, er byen fremdeles landets økonomiske og intellektuelle sentrum, og denne tropiske storbyen byr på en spennende blanding av moderne byliv, vakre buddhistiske pagoder og noe av Sørøst-Asias best bevarte britiske kolonitidsarkitektur.

Vi drar på en orienterende byrundtur, ser noen av byens severdigheter og får et fint inntrykk av livet i byen. Vi legger veien forbi et lokalt tehus, som er en integrert del av burmesernes liv. Heretter fortsetter vi til en av byens grønne oaser, Kandawgyi-parken med den vakre Kandawgyi-sjøen («den kongelige innsjøen»), som ble dannet under det britiske kolonistyret for å forsyne byen med rent vann. Vi tar en kort fotopause ved den kongelige Saraweik-båten, som er en kopi av en gammel kongebåt.
Vi spiser lunsj på en lokal restaurant, og om ettermiddagen ser vi Yangons ubetinget mest berømte byggverk: den betagende vakre gull- og juvelbesatte Shwedagon-pagoden, som troner majestetisk på den hellige åsen Singuttara midt i byen. Uansett hvor i Yangon man befinner seg, kan man alltid orientere seg i forhold til den 98 meter høye forgylte pagoden.

Ifølge sagnet er Shwedagon-pagoden 2500 år gammel, mens arkeologer anslår at den er bygd mellom 500- og 900-tallet. Pagoden er landets viktigste buddhistiske helligdom med besøk av mange tusen pilegrimer hvert år, og det sies at den ble bygd for å beskytte åtte hår fra selveste Buddha. På denne tid av dagen er det en meget fortettet atmosfære, og templet ånder av religiøsitet.

Her sist på ettermiddagen er det beste tidspunktet å besøke stedet på. Det hersker en herlig stemning når troende og ikke-troende møtes med lokale familier på piknik og de fremdeles få turistene. På dette tidspunktet er lyset også flottest, og vi ser solnedgangen over Yangon fra tempelområdet. 
Vi avslutter dagen med å spise en hyggelig velkomstmiddag sammen på en lokal restaurant.

Overnatting i Yangon.

Dag 3
Yangon–Mandalay. Teaktrebroen U Bein og landets største munkekloster 
Teaktrebroen U Bein

Vi tar et morgenfly til Mandalay. Med et imponerende antall buddhistiske pagoder – mer enn 700 – og et stort antall klostre er Mandalay Burmas absolutte religiøse sentrum. Av landets 500 000 buddhistmunker bor cirka 60 prosent her i Mandalay og lever et liv i askese i samsvar med århundregamle prinsipper og ritualer. Mandalay er dessuten kjent for sine rike kunst- og kunsthåndverkstradisjoner. Under det burmesiske kongedømmet, som hadde sitt siste hovedsete her i Mandalay, var mange av de lokale kunstnerne og kunsthåndverkerne leverandører til hoffet, og de stolte, kreative tradisjonene består den dag i dag.

Vi starter litt utenfor Mandalay, der Amarapura – den udødelige byen – ligger. Amarapura var i en periode på 50 år (1783–1833) landets hovedstad. Her skal vi se den berømte broen U Bein, som med sine 1,2 kilometer er verdens lengste gangbro i teaktre. Broen hviler på mer enn 1000 bropilarer over Taungthaman-sjøen og forbinder Taungthaman-øya med fastlandet. Selv om U Bein har mer enn 200 år på baken, er den fremdeles i fin stand. 

Der er ofte et yrende liv av lokale til fots eller på sykkel over broen, som er en av Burmas mest fotograferte severdigheter. Amarapura er også hjemsted for Burmas største buddhistkloster: Mahagandayon-klostret, som er hjemsted for mer enn tusen munker og munkenoviser.
I det burmesiske samfunnet er det en sterk sosial forventning om at gutter/menn minst to ganger i livet hengir seg til klosterlivet – dels som gutt (mellom 10 og 20 år), og igjen etter 20-årene som fullt ordinert munk. Munker nyter generelt veldig stor respekt i Burma, og det er derfor særdeles prestisjefylt for en familie å ha en sønn som er – eller i en periode har vært – munk. De 
burmesiske munkene har flere ganger markert seg sterkt politisk, senest i 2007, da en gruppe munker gikk i clinch med militærregimet i protest mot militærets angrep på fredelige demonstranter. 

Før lunsj besøker vi den berømte Mahamuni-pagoden. Midt i pagodens fortettede atmosfære er det en buddhafigur som man gjennom flere hundre år har klistret bladgull på. Som et morsomt kuriosum kan det nevnes at buddhafiguren hver morgen får børstet tenner og renset negler av munkene i templet. I området ser vi også nærmere på hvordan gull blir banket ut til bladgull.
Heretter kjører vi til hotellet vårt og sjekker inn. Senere på ettermiddagen tar vi en spasertur gjennom Mandalays gater.

Overnatting i Mandalay. 

Dag 4
Mandalay. Byrundtur og båttur til Mingun

Vi starter dagen med å kjøre til toppen av Mandalay Hill, der vi har fin utsikt over byen. Neste stopp blir ved det lille, men utrolig vakre Shewendaw-klosteret, som for det meste består av sirlig og detaljert utskåret teaktre. Opprinnelig var bygningen forgylt både utvendig og innvendig, men tiden har satt sine spor, og nå er det bare inne at lyset skinner i de gylne flatene.

Heretter ser vi «verdens største bok», Kuthodaw-pagoden. De 729 hvite stupaene som området består av inneholder alle en steintavle med et skriftstykke fra Buddha.

Vi spiser lunsj på en lokal restaurant før vi skal ut på Burmas viktigste og lengste elv, Irrawaddy. Målet vårt er Mingun, der vi skal se Mingun-klokken – en av verdens tyngste klokker på rundt 90 tonn. I Mingun ser vi også nærmere på den hvite Hsinbyume-pagoden, som med sin farge symboliserer det buddhistiske mytiske Meru-fjellet. Vi går tilbake til Mandalay med båt og kjører tilbake til hotellet vårt.

Overnatting i Mandalay.

Dag 5
Mandalay–Bagan, Tempelfjellet Popa

Vi forlater Mandalay og kjører mot Bagan, og underveis gjør vi holdt ved tempelfjellet Popa. På toppen av Popa-fjellet, som kalles Burmas svar på Olympos, ligger et malerisk kompleks av klostre, stupaer og templer, og hvert år arrangeres det store religiøse fester her som tiltrekker et stort antall pilegrimer. Er du i god fysisk form kan turen opp til toppen gjøres unna på rundt en halvtime. Men det krever et oppmerksomt blikk – blant annet for å unngå å gli i eventuelle etterlatenskaper etter aper. Sko og sokker skal avleveres ved foten av fjellet, så man må gå barbent. 

På veien spiser vi lunsj på en lokal restaurant, og utpå ettermiddagen er vi framme ved Bagan, det berømte 42 km² store sletteområdet som er hjemsted for mer enn 3000 historiske buddhisttempler. Så langt øyet rekker, popper de karakteristiske spisse tempeltårnene opp i det flate slettelandskapet, og det hele har et skjær av mystikk og uvirkelig eventyrlandskap over seg.

Overnatting i Bagan.

Dag 6
Bagan. Landsbybesøk og tempelsletten
På tempelsletten i Bagan

Vi bruker den første delen av dagen til å se nærmere på hverdagslivet her i Bagan. Vi er langt ute på landet, og det er nesten sånn at man føler at man har reist et par hundre år tilbake i tiden. Her går livet sin vante gang, og på det lokale fruktmarkedet ligger eksotisk frukt og grønnsaker på rad og rekke mens lokale husmødre nøye velger ut dagens innkjøp. Livet her leves som det har blitt gjort i århundrer, og livet på landet er slitsomt. Få mekaniske eller moderne maskiner har funnet veien til Bagan, og på turen gjennom det vakre landskapet med peanøttåkrer som venter på å bli høstet med sigd og ljå møter man et oksespann som sakte rasler av gårde på de tørre og støvete veiene. 

Vi begynner med å besøke byens marked, der man handler med all slags frukt og grønt. Her feiler gjestfriheten ingenting, og uansett hvor man er blir man møtt med nysgjerrige blikk og smil.
Vårt innblikk i hverdagslivet fortsetter når vi stopper ved et av de mange templene som ligger langs elvebredden. Her får vi en lokal snack og en kopp te. Ikke langt herfra ligger Lawkananda Wildlife Sanctuary, som blant annet arbeider for å redde den truede burmesiske stjerneskilpadden. Stjerneskilpadden er i høy kurs spesielt på det kinesiske markedet, men siden 1997 har de klart å øke bestanden her.
Vi spiser lunsj sammen på en lokal restaurant der noen av områdets ungdommer hjelper til med å lage og servere maten – slik får de utdannelse og ferdigheter de kan bruke fremover.
Vi bruker ettermiddagen på å se noen av Bagans viktigste pagoder. Starten på byggingen av det første templet på Bagan-sletten fant sted i 1057. Konge etter konge føyde flere og flere templer til, helt til Kublai Khans mongolske tropper 230 år senere erobret området.

Hele 4400 templer ble bygd på sletten, og på tross av utfordringer som jordskjelv, oversvømmelse og erosjon er mer enn 3000 templer bevart den dag i dag. Området kandiderer til å komme på UNESCOs liste over verdens kulturarv, men en verserende tvist mellom myndighetene og UNESCO om renoveringsmetoder har satt prosessen på pause.

Vi besøker blant annet Ananda-templet, et hvitkalket mesterverk som kombinerer mon-arkitektur med indisk arkitektur. Ifølge et sagn fikk kong Kyanzittha drept de åtte munkene som bygde templet, så de ikke kunne bygge et lignende tempel andre steder. Tett ved Ananda-templet finner vi også Thatbyinnyu-templet og den gylne Shwezigon-pagoden, som sies å inneholde en tann og en knokkelbit fra selveste Buddha. 
Vi avslutter dagen med å nyte solnedgangen over Bagan-sletten.

Overnatting i Bagan.

Dag 7
Bagan på egen hånd. Mulighet til sykkeltur eller utflukt til Pakokku
Folk her bruker fremdeles oksekjerre

Dagen i dag er satt av til opplevelser på egen hånd i Bagan eller rett og slett bare avslapping ved bassenget. Du kan leie en sykkel og sykle rundt i eget tempo blant de mange templene. 

Det er også mulig å kjøpe en heldagsutflukt til Pakokku. Hvis du har kjøpt utflukten til Pakokku står vi tidlig opp og kjører til den lille landsbyen Myitche på den andre siden av elvebredden. Her besøker vi det store og veldig lokale morgenmarkedet, et sted som veldig få turister finner fram til. Vi ser nærmere på noen av varene som blir solgt her og tar også en titt på hvordan de blir produsert: fra lokale snacks og godteri til sukkerrør. Vi fortsetter med båt oppover Irrawaddy-elva til vi er framme i byen Pakokku. 

Jorda rundt byen og elva er utrolig fruktbar, og her blir det dyrket alt fra tobakk og bomull til chili og peanøtter. Alt etter årstiden ser vi nærmere på plantingen eller innhøstingen av de forskjellige grødene det blir arbeidet med.  Her kan vi se de lokale bøndene over skulderen.

Vi spiser lunsj på en lokal restaurant i Pakokku, og heretter har vi litt tid til å snuse rundt i byen og besøker blant annet et hus der de lager sigarer. Etter litt tid i Pakkoku setter vi oss til rette i båten vår og drar tilbake til Bagan. Vi er framme i Bagan utpå ettermiddagen, når kveldslyset er et mykt skjær over templene.
Utflukten er ikke med i reisens pris. Se mer lenger nede i programmet.

Overnatting i Bagan.

Dag 8
Bagan–Kalaw. Shan-platået og landsbybesøk
Munker og noviser i Kalaw

Vi forlater Bagan og kjører om morgenen mot Shan-platået i Shanfjellene, som strekker seg fra foten av Himalaya og inn i Thailand. Målet er Kalaw, en gammel britisk «hill station» som har en eim av kolonihistorie. Underveis gjør vi holdt de stedene der vi synes det er noe interessant. Vi stopper blant annet ved en landsby og får se litt av hverdagen til dem som bor der. Vi spiser lunsj underveis på en lokal restaurant og er framme i Kalaw utpå ettermiddagen. Turen fra Bagan til Kalaw er på ca. 275 km og tar 5–6 timer.

Dag 9
Kalaw–Inle-sjøen. Markedsbesøk og tid på egen hånd
Inle-sjøens flytende landsbyer

Vi kjører til byens marked, der de lokale kommer for å kjøpe mat og andre ting de trenger – frukt, grønnsaker og kjøtt sammen med alskens tekstiler. Før vi forlater Kalaw ser vi også byens katolske kirke fra den britiske kolonitiden. Heretter fortsetter vi mot Inle-sjøen, men før vi kommer så langt blir vi klokere på hvordan man lager det papiret som blant annet blir brukt til å framstille fargestrålende parasoller. 
Vi fortsetter til byen Nyanaung Shwe, som ligger et par kilometer nord for selve Inle-sjøen. Her skifter vi bussen ut med mindre båter og drar til hotellet vårt ved innsjøen. Vi får et inntrykk av livet på innsjøen allerede på veien dit.

Den 116 km² store ferskvannssjøen ligger på 900 meters høyde, omgitt av frodige grønne fjell. På sjøen både bor og arbeider cirka 70 000 personer fra intha-folket. Alle hus står på pæler, og i de karakteristiske flytende hagene dyrker man alt fra tomater til appelsiner. 

De neste par dagene ser vi nærmere på livet i og omkring sjøen. Fiske er fortsatt en viktig inntektskilde, og de lokale fiskerne praktiserer en helt spesiell rostil som ikke så lett lar seg kopiere: De står oppreist i båten og ror med det ene benet snodd om åren. På denne måten har de begge hender fri til å senke fiskerusene, og denne nærmest akrobatiske stilen er imponerende å se på. 

Før vi er framme ved hotellet skal vi også se Shandel-statens viktigste hellige pagode, Phaung Daw Ow-pagoden fra 1700-tallet. Her blir det oppbevart fem små buddhastatuer som hvert år føres rundt på Inle-sjøen i forbindelse med sjøens viktigste fest. Gjennom årene har pagoden nærmest utviklet seg til et valfartsmål, og de fem buddhafigurene er så overdekket med bladgull at de i dag nesten har mistet sin form.
Ved ankomst til hotellet er det tid på egen hånd mens roen senker seg over Inle-sjøen. 

Overnatting ved Inle-sjøen.

Dag 10
Båttur på Inle-sjøen til pælehus, flytende hager, markeder og templer
Med båt på Inlesjøen

Vi ser landsbyer som står på pæler ute i sjøen, og de flytende hagene der det blir dyrket blant annet tomater, agurker og auberginer. Trafikken på sjøen er en blanding av langhalebåter, som transporterer mennesker, og bønder som drar rundt i robåter for å samle inn planter til de flytende markedene sine.

Vi går i land på sjøens vestbredd og besøker Inn Dein-pagodekomplekset, som ligger godt gjemt og kan nås via en rekke trappetrinn. Det venter oss enda et imponerende syn når vi ser hvordan stupaene nærmest vokser opp av jorden, og hele området virker som om det er gått i ett med naturen. 

Underveis spiser vi lunsj på en lokal restaurant og besøker også et av de lokale markedene som flytter rundt i området alt etter ukedag.

Overnatting ved Inle-sjøen. 

Dag 11
Inle-sjøen og fly fra Heho til Yangon. Hjemreise

Det er blitt tid til å forlate Inle-sjøen og Myanmar. Vi kjører nordover til den lille flyplassen i Heho, der vi tar flyet tilbake til Yangon. Her begynner hjemreisen vår.

Dag 12
Ankomst til Oslo 

Vi lander i Oslo.

Heldagsutflukt til Pakokku

Vi står tidlig opp og kjører til den lille landsbyen Myitche på den andre siden av elvebredden. Her besøker vi det store og veldig lokale morgenmarkedet, et sted som veldig få turister finner fram til. Vi ser nærmere på noen av varene som blir solgt her og tar også en titt på hvordan de blir produsert: fra lokale snacks og godteri til sukkerrør. Vi fortsetter med båt oppover Irrawaddy-elva til vi er framme i byen Pakokku. 
Jorda rundt byen og elva er utrolig fruktbar, og her blir det dyrket alt fra tobakk og bomull til chili og peanøtter.

Alt etter årstiden ser vi nærmere på plantingen eller innhøstingen av de forskjellige grødene det blir arbeidet med.  Her kan vi se de lokale bøndene over skulderen.

Vi spiser lunsj på en lokal restaurant i Pakokku, og heretter har vi litt tid til å snuse rundt i byen og besøker blant annet et hus der de lager sigarer. Etter litt tid i Pakokku setter vi oss til rette i båten vår og drar tilbake til Bagan. Vi er framme i Bagan utpå ettermiddagen, når kveldslyset er et mykt skjær over templene.

Utflukten gjennomføres med Albatros-reiseleder og koster kr 248,–.

Prisinformasjon

Prisen inkluderer
  • Norsk/svensk reiseleder    
  • Fly Oslo–Yangon t/r med mellomlanding
  • 2 innenriksfly
  • Utflukter og entreer ifølge program    
  • Innkvartering i delt dobbeltrom    
  • Frokost dagligt
  • 9 lunsjer (dag 2–6 og 8–11)
  • Velkomstmiddag på dag 2
  • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
  • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 7% av reisens pris    
  • Reiseforsikring    
  • Tilslutning med innenriksfly    
  • Eventuelle ekstra arrangementer    
  • Tillegg for enkeltrom    
  • Visum til Burma, USD 50
  • Driks til lokalguider og sjåfører (beregn ca. USD 75 per person)
  • Personlige fornødenheter    
  • Alt ikke nevnt under Prisen inkluderer    

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Visum til Burma

Du må ha visum for å reise til Burma. Visumet søker du selv via Burmas online E-Visa-system. Det koster 50 USD.

Vi har utarbeidet en visumveiledning til deg, så du kan få hjelp til å fylle ut skjemaet. Veiledningen sender vi sammen med fakturaen når du har bestilt reisen.

Valuta

Myntfoten i Burma er kyat (MMK). I Burma veksler man lettest fra US-dollar og noen få steder også fra euro. Annen valuta blir sjelden akseptert. Minibanker blir det stadig flere av – særlig i de større byene, blant dem Yangon og Mandalay. Selv om det flere og flere steder kan betales med kredittkort (Visa og MasterCard), råder vi til at man tar med nye US-dollarsedler som veksles til kyat i Burma og ellers tar med et kredittkort til å supplere med.

Deltagerantall

Denne reisen krever et deltagerantall på minimum 15 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4–6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Påkledning

På reisen besøker vi templer og andre helligdommer der det er påkrevd med tekkelig påkledning. Det betyr at eventuelle shorts og kjoler MÅ dekke knærne (gjelder begge kjønn). Utringede topper er heller ikke tillatt, og skuldrene må være tildekket ved besøk i templer og lignende. 

Det er heller ikke tillatt å ha på sko eller sandaler ved besøk i templer og andre helligdommer. Man kan med fordel ta på seg sandaler eller klippklapper på de dagene det er tempelbesøk.

Mer om Burma

Her kan du få vite mer om Burma: https://www.albatros.no/reisemaal/asia/burma
Les blant annet om klima og vær, tidsforskjell, driks og se om du trenger visum eller vaksinasjoner

Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

På ekspedisjonsreiser med Albatros Expeditions bliver du møtt av en engelsktalende ekspedisjonsguide på destinasjonen og det vil også være engelsktalende ekspedisjonsteam som leder utfluktene og holder informasjonsmøtene som inngår på reisen. Vi gjør oppmerksom på at det ikke kan forventes en norsk reiseleder om bord.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Rated 4 out of 5 by from En flott reise med mange fine opplevelser Spennende land .. flotte hotell . Hyggelige og blide lokal folk. Litt mange pagoder . Kunnskapsrik lokal guide. Blid og hjelpsom Albatros guide som snakket svensk .
Date published: 2020-02-14
Rated 5 out of 5 by from En kjempeflott tur Guidene, Tom og Shila utfylte hverandre på en god måte. Shila var utrolig dyktig og bød på seg selv hele turen.
Date published: 2020-02-11
Rated 1 out of 5 by from Fantastisk flott tur Utrolig kunnskapsrik reiseleder og guide
Date published: 2020-02-08
Rated 3 out of 5 by from En flott tur, med mange opplevelser. opplysninger jeg ønsket at jeg viste var: Det var kaldt om natten og morgen ved inle lake,
Date published: 2020-02-07
Rated 4 out of 5 by from Fantastisk reise! Helt fantastisk tur og et vakkert og spennende land! Det jeg synes kan forbedres er de praktiske og organisatoriske tingene som fører til litt unødig frustrasjon.. (Var ikke så fornøyd med reiselederen som virket veldig uproff mht hva slags info, når gi info osv.)
Date published: 2019-12-29
Rated 4 out of 5 by from En fin reise i et spennende land En spennende reise i et land som har mye å by på. Storslagen natur, vennlige mennesker og hektiske storbyer. Et av høydepunktene var dagene ved Inlesjøen.
Date published: 2019-11-26
Rated 4 out of 5 by from opplevelsesrik Spennende og kontrastfylt tur.For kort tid i Bangkok ved utreise. For lang hjemmreisedag. Ingen svikt i opplegget bortsett fra bytte av hotell i Mandaley .
Date published: 2019-11-23
  • y_2024, m_4, d_25, h_8
  • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.42
  • cp_1, bvpage1
  • co_hasreviews, tv_0, tr_7
  • loc_no_NO, sid_MMRTR05, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
  • clientName_albatros-travel

Lignende reiser