Adventstur til Wien med Wiener Sängerknaben

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Årets vakreste julekonsert med sangere fra det verdensberømte guttekoret Wiener Sängerknaben, julemarkeder og besøk på Schönbrunn

Bli med på denne herlige juleturen til Wien den første adventshelga. Julemarkedene er åpne og julestemningen sprer seg over byen med glitrende lys og krydderduft, og vi har sikret oss plasser til den årlige konserten i Minoritenkirche med noen av guttene fra det velkjente koret Wiener Sängerknaben.  Vi drar på utflukt til Bratislava, spaserer i sentrum av begge hovedstedene og snuser inn den gode stemningen i det muntre vinområdet Grinzing.
 

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise, Storbyferie

 • Reiseleder Svensk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Nei

 • Valuta Euro

Dagsprogram 5 dager
Dag 1
Wien. Innkvartering og tid på egen hånd
Dag 2
Byrundtur til fots i gamlebyen, kirkekonsert og wienerschnitzel
Dag 3
Bratislava. Spasertur i sentrum og adventsstemning
Dag 4
Wien. Panoramarundtur, Schönbrunn-slottet, julemarked og middag i Grinzing
Dag 5
Hjemreise

Bilder

Klikk på bildene for å se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Wien. Innkvartering og tid på egen hånd

Vi er framme i Wien tidlig på dagen og har tid til å finne oss til rette, gå en tur inn til sentrum (omkring 2 km) eller bare spise en god lunsj. I dag er det også mulig å besøke de gode museene, for eksempel Gustav Klimt-samlingen på Belvedereslottet eller Sigmund Freudmuseet som ligger i nærheten, å spise Sachertorte på Café Sacher eller en kjempestor wienerscnitzel hos Figlmüller.
Vi spiser middag sammen på hotellet.

Dag 2
Byrundtur til fots i gamlebyen, kirkekonsert og wienerschnitzel

Om formiddagen skal vi ta en titt på det sjarmerende sentrum i Wien, og vi tar med oss en kyndig lokalguide som viser oss kjente og ukjente sider av byen. Blant annet går vi forbi statsoperaen, Stephansdom, Hofburg og museumsbydelen. Det blir også mulighet til å besøke de lokale julemarkedene om ettermiddagen, når vi har litt tid på egen hånd. 

Vi samles igjen ved Minoritenkirche, der vi skal oppleve den flotte, årlige kirkekonserten med en del av Wiens verdensberømte guttesangkor, Wiener Sängerknaben. Koret har eksistert som det er i dag siden 1924, men historisk kan det føres tilbake til 1498. I sin nåværende form består Wiener Sängerknaben av fire kor med 24 medlemmer i alderen 10–14 år i hvert kor. Korene turnerer verden rundt med hvert sitt repertoar, og til sammen har de omkring 300 konserter årlig. Wiener Sängerknaben er anerkjente verden over, også for matrosuniformene sine, som var på moten på tjuetallet og har blitt et slags vartegn for koret.

Konserten foregår i en kirke. Siden det er vinter og ingen garderobe i kirken kan utsikten mot koret være begrenset. Det er en vakker opplevelse å høre den vakre korsangen.

Etter adventskonserten drar vi på en typisk wienerrestaurant der vi spiser klassisk, sprø Wienerschnitzel.

Dag 3
Bratislava. Spasertur i sentrum og adventsstemning Kjørestrekning ca 140 km

I dag kjører vi ut av Wien og følger Donau til Slovakias hovedstad Bratislava. Det er en kort og fin tur på snaue 7 mil. Vi tilbringer formiddagen i Bratislava der vi ser nærmere på en av Europas minste, men kulturhistorisk viktige hovedsteder, med en historie som går tilbake til yngre steinalder. Den nordlige delen av byen er den eldste, mens bydelen på den sørlige siden av Donau er bygd i den kommunistiske perioden og bærer preg av det.
Et av byens historiske vartegn er Bratislava slott, som er bygd på et høydedrag 85 meter over Donau. Slottet i sin nåværende form er en gjenoppbygning fra 1950, etter at det brant ned i 1811 og sto som ruin i over hundre år. 

Vi kommer også forbi domkirken St. Martin, som under en stor del av det østerriksk-ungarske keiserriket var kroningskirke for herskerne. Byen er full av vakre barokkbygninger. Bratislavas mer moderne vartegn er Det nasjonale slovakiske opprørets bro fra 1970-årene med et UFO-lignende utsikts- og restauranttårn. 

Det ligger julestemning over alle gater og smug, og lyden av slovakiske julesanger klinger gjennom hele byen. Det er lunsj på egen hånd samt tid til å gå rundt og se nærmere på byen før vi drar tilbake til Wien, der vi spiser middag sammen på en tradisjonell restaurant.

Dag 4
Wien. Panoramarundtur, Schönbrunn-slottet, julemarked og middag i Grinzing Kjørestrekning ca. 20 km
Klostret Heiligenkreuz

Vi legger ut med å bruke en del av formiddagen og litt av ettermiddagen på å se på Wien utenfor sentrum, eller «utenfor Ringen», som det heter. Vi drar blant annet forbi operahuset, Stephansdom, Hofburg, museumskvarteret, rådhuset, Belvedere-slottet og Hundertwasserhaus. Vi avrunder byrundturen med å passere Prater og det berømte pariserhjulet Riesenrad fra 1897, som ble foreviget i Orson Welles-filmen "Den tredje mann", og UNO-byen der vi finner FNs hovedkvarter med blant annet narkotikakontroll og kriminalitet under vingene sine.
Schönbrunn-palasset er den severdigheten i Wien som har flest besøkende hvert år, og palasset er vel verdt et besøk. Det var sommerresidens for keiserætten Habsburg av Østerrike, og de mest kjente personlighetene som har bodd her er keiserinne Maria Theresia, berømt for sine 12 barn, og keiser Franz Josef av Østerrike og hans kone, Sissi (Elisabeth av Østerrike). 

Ved Schönbrunn blir det holdt julemarked hvert år, og det får vi tid til å besøke. Det er mulig å gå inn i selve slottet – det er tid til en rundtur med audioguide på egen hånd (pris ca. 18 €) – eller å gå en tur i slottsparken.
Om kvelden skal vi nyte en meget tradisjonell middag på en av de lokale "Heurigerne" i Grinzing, smake på den berømte hvitvinen Grüner Veltliner fra området og høre på østerriksk musikk på folkelig vis slik man gjør ved et besøk på en Heuriger.

Dag 5
Hjemreise

Etter frokosten drar vi til flyplassen der flyet hjemover venter.

Prisinformasjon

Prisen inkluderer
 • Fly Oslo–Wien t/r med Austrian Air
 • Skandinavisk reiseleder
 • 4 netter på Hotel Bellevue inkl. frokost
 • Utflukter ifølge program med julemarkeder og glühwein
 • Konsert med Wiener Sängerknaben
 • 4 middager
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 7% av reisens pris    
 • Reiseforsikring    
 • Tillegg for enkeltrom    
 • Driks til lokalguider og sjåfører (beregn ca. 30 € per person)
 • Øvrige måltider og drikkevarer    
 • Entré og audioguide til Schönbrunn, ca 18 €
 • Alt ikke nevnt under Prisen inkluderer

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Kjøretider

Turen fra flyplassen i Wien til hotellet tar ca. en halv time.

Bagasje

Man kan ta med 1 kolli bagasje per person. Maks. 20 kg + håndbagasje (maks. 8 kg). Størrelsen på håndbagasjen må maks. være 118 cm3 totalt (lengde x bredde x høyde = f.eks. 55 x 40 x 23 cm). 
Det er lurt å ha med en mindre ryggsekk eller veske til dagsturer/utflukter og reisedager der du oftest ikke ser bagasjen din igjen før om kvelden. Det er ikke nødvendig å ha med håndkle.

Østerrikerne er ikke så formelle av seg, og på restaurant velger vi en pen og passende påkledning. Derimot pynter man seg på helligdager og store festlige anledninger, og derfor bør vi være ekstra pyntet på konserten. Husk å ta med sko som er gode å gå i.

Deltagerantall

Denne reisen krever et deltagerantall på minimum 21 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4–6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Hotell

Vi bor på Hotel Bellevue, som er et pent hotell med gode fasiliteter. Det ligger like utenfor Ringstrasse, men i gåavstand til sentrum og kort avstand til velfungerende offentlig transport med trikk, buss og U-bahn.

Sigmund Freud-museet ligger veldig nært hotellet. Hotellet har resepsjon, bar, restaurant, heis og gratis wifi overalt. Rommene har god plass og de nødvendige fasiliteter til et godt opphold.

Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

På ekspedisjonsreiser med Albatros Expeditions bliver du møtt av en engelsktalende ekspedisjonsguide på destinasjonen og det vil også være engelsktalende ekspedisjonsteam som leder utfluktene og holder informasjonsmøtene som inngår på reisen. Vi gjør oppmerksom på at det ikke kan forventes en norsk reiseleder om bord.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Rated 4 out of 5 by from En flott reise med mange opplevelser Vi opplevde mye og vi hadde en super reiseleder i Bodil fra Gøteborg. Hun ordnet det slik at alt gikk veldig greit. Hun tenker virkelig på sine reisedeltakere.
Date published: 2019-12-04
Rated 4 out of 5 by from Koselig julereise... Uten snø! Flink reiseleder, flotte utflukter. Mye for pengene men kjedelige middager, utom siste kvelden.
Date published: 2019-12-03
Rated 5 out of 5 by from Mye flott å se og lære om Ble godt tatt vare på
Date published: 2019-12-03
 • y_2023, m_3, d_19, h_22
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.34
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_2, tr_3
 • loc_no_NO, sid_ATVCB09, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende reiser