Adventstur til Wien med Wiener Sängerknaben

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Årets vakreste julekonsert med sangere fra det verdensberømte guttekoret Wiener Sängerknaben, julemarkeder og besøk på Schönbrunn

Den første helgen i advent begynner julestemningen å spre seg i den keiserlige hovedstaden. Vi ser byens severdigheter, inkludert Schönbrunn slott, og det er rikelig av muligheter til å fordype seg i adventstemningen på Wiens julemarkeder. Her er det lukter av Glühwein, ristede kastanjer og varm punch. Vi skal oppleve Wien både i det gamle sentrum og i de ytre distriktene. Vi skal også oppleve den gode stemningen i det muntre vinområdet Grinzing. Et av høydepunktene er den årlige konserten i Minoritenkirche med noen av guttene fra det kjente guttekoret Wiener Sängerknaben. Vi tar også en tur til Wienerwald, hvor vi besøker klosteret Heiligenkreuz fra 1193.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Jul og nyttår, Storbyferie

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Nei

 • Valuta Euro

Dagsprogram
Dag 1 Avreise til Wien, rundtur i buss, besøk på Schönbrunn, julemarked, utforsk nærområdet omkring hotellet, middag
Dag 2 Byrundtur til fots i gamlebyen, kirkekonsert og wienerschnitzel. Ca. 5 km
Dag 3 En dag på egenhånd og middag i Grinzing. Ca. 20 km
Dag 4 Wienerwald, adventsstemning, Heligenkreuz, Baden, middag, ca. 90 km
Dag 5 Hjemreise. Ca. 20 km

Bilder

Klikk på bildene for å se dem større

Avreisedatoer

Avreise Varighet Pris Avreiseflyplass Bemerk
9 798,–
Oslo
Klikk på en dato for å se riktig program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Avreise til Wien, rundtur i buss, besøk på Schönbrunn, julemarked, utforsk nærområdet omkring hotellet, middag

Vi ankommer Wien tidlig på dagen. Vi skal tilbringe en del av morgenen og litt av ettermiddagen ved å se på Wien og dens fortreffelighet. Vi vil se blant annet statsoperaen, Hofburg, museumskvartalet, rådhuset og Belvedere slott.

Schönbrunn slott er den mest besøkte attraksjonen i Wien. Det ble bygget som et sommerslott for den keiserlige slekten Habsburg i Østerrike. De mest kjente personlighetene som bodde her var keiserinne Maria Theresia, kjent for sine 12 barn, og keiserinne-paret Franz Josef fra Østerrike og hans kone Sissi (Elisabeth av Østerrike).

En noe tragisk barndom tilbrakte også Napoleon Is sønn, Napoleon II, her etter farens fengsling. Det sies også at det var her den eneste 5 år gamle gutten fra Salzburg, Wolfgang Amadeus Mozart, holdt sin første konsert.

På Schönbrunn arrangeres et av byens store julemarkeder som vi får tid til å besøke. Du kan også ta en spasertur i slottsparken eller besøke selve slottet. En omvisning med lydguide på egen hånd koster ca. 18 €.

Etter Schönbrunn er det på tide å finne hotellet og sjekke inn.

Middag på hotellet.

Dag 2
Byrundtur til fots i gamlebyen, kirkekonsert og wienerschnitzel. Ca. 5 km

Om formiddagen skal vi ta en titt på det sjarmerende sentrum i Wien, og vi tar med oss en kyndig lokalguide som viser oss kjente og ukjente sider av byen. Blant annet går vi forbi statsoperaen, Stephansdom, Hofburg og museumsbydelen. Det blir også mulighet til å besøke de lokale julemarkedene om ettermiddagen, når vi har litt tid på egen hånd. 

Vi samles igjen ved Minoritenkirche, der vi skal oppleve den flotte, årlige kirkekonserten med en del av Wiens verdensberømte guttesangkor, Wiener Sängerknaben. Koret har eksistert som det er i dag siden 1924, men historisk kan det føres tilbake til 1498. I sin nåværende form består Wiener Sängerknaben av fire kor med 24 medlemmer i alderen 10–14 år i hvert kor. Korene turnerer verden rundt med hvert sitt repertoar, og til sammen har de omkring 300 konserter årlig. Wiener Sängerknaben er anerkjente verden over, også for matrosuniformene sine, som var på moten på tjuetallet og har blitt et slags vartegn for koret.

Konserten foregår i en kirke. Siden det er vinter og ingen garderobe i kirken kan utsikten mot koret være begrenset. Det er en vakker opplevelse å høre den vakre korsangen.

Etter adventskonserten drar vi på en typisk wienerrestaurant der vi spiser klassisk, sprø Wienerschnitzel.

Dag 3
En dag på egenhånd og middag i Grinzing. Ca. 20 km

Det er nå på tide å finne seg til rette, ta en tur inn til sentrum (ca. 2 km), prøve ut det lokale kollektivtilbudet eller ta en god lunsj.

Det er også muligheten til å besøke noen av de interessante museene, for eksempel Gustav Klimt-samling på Belvedere-slottet. Ellers kan man spise sachertorte på Cafe Sacher eller spise en gigantisk wienerschnitzel på Figlmüller.

Om kvelden vil vi nyte en veldig tradisjonell middag på en av de lokale Heurigers i Grinzing, vi får sjansen til å smake på den berømte Grüner Veltliner fra området og høre lokal østerriksk musikk på den populære måten du bør under et Heuriger-besøk.

Dag 4
Wienerwald, adventsstemning, Heligenkreuz, Baden, middag, ca. 90 km

I dag kjører vi ut i Wienerwald, det store skogområdet sør og sørvest for Wien. Vi skal kun 30-40 km fra Wien, og her midt i dette vakre skogområdet ligger Heiligenkreuz kloster fra 1193.

Cistercienserordenen dyrker taushet og stillhet. Dette var grunnen til at klosteret ble bygget dypt i skogen. I klosteret er det fortsatt rundt 80 munker, som i 2008 tok verden med storm med sin gregorianske korsang, som ble utgitt på CD og toppet listene over hele verden.

Vi besøker klosteret der det er en fantastisk atmosfære. Vi koser oss med en kopp kaffe og stedets berømte kake "Klosterschnitte", en lett butterdeigkake med vaniljekrem, kremfløte og skogsbær.

Ikke langt fra Heiligenkreuz ligger Baden, en kjent spa-by med svovelbad omgitt av stille grønne skoger. Baden er fylt med vakre hus i typisk Biedermeier-stil, også kjent som empirisk stil.

Vi drar tilbake til Wien og spiser middag på en tradisjonell wienerrestaurant.

Dag 5
Hjemreise. Ca. 20 km

Det vil etter frokost være transport til lufthavnen.

Prisinformasjon

Reisens pris

Fra kr 9 798,– per person i delt dobbeltrom.
Se priser for alle avreisedatoer

Tillegg for enkeltrom
2 498,–
Prisen inkluderer
 • Fly tur/retur med Austrisn Air 
 • Norsk/svensk reiseleder
 • 4 netter med frokost på Arthotel Ana Enzian 
 • 1 middag i Grinzing
 • 1 middag på hotellet
 • 1 middag på en lokal restaurant 
 • 1 middag med Schnitzel
 • Vandretur i Wien sentrum med lokal guide og en bussrundtur 
 • Julemarked ved Schönbrunn
 • Julemarked ved Wiens rådhusbygning
 • Utflukter som beskrevet
 • Glühwein underveis
 • Kaffe og Klosterschnitte
 • Konsert med Wiener Sängerknaben
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6% av reisens pris 
 • Reiseforsikring
 • Tillegg for enkeltrom
 • Driks til lokalguider og sjåfører (beregn ca. 30 € per person)
 • Øvrige måltider og drikkevarer 
 • Entre og audioguide til Schönbrunn, ca. 18 €
 • Personlige fornødenheter
 • Alt ikke nevnt under Prisen inkluderer

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Hotell

Vi bor på Arthotel Ana Enzian, som ligger rett utenfor Ringstrasse ca. 2,8 km fra sentrum. Bussen og metroen til sentrum ligger 100 meter unna og hotellet ligger i nærheten av Belvedere slott med sine fine kunstutstillinger av blant annet Gustav Klimt. På hotellet finner vi resepsjon, bar og restaurant.
Hyggelige rom med telefon, satellitt-TV, safe, wifi, hårføner og bad.

Deltagerantall

Denne reisen krever et deltagerantall på minimum 21 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4–6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Kjøretider

Turen fra lufthavnen i Wien til hotellet i sentrum tar ca. ½ time

Bagasje

Man kan ta med 1 kolli bagasje per person. Maks. 20 kg + håndbagasje (maks. 8 kg). Størrelsen på håndbagasjen må maks. være 118 cm3 totalt (lengde x bredde x høyde = f.eks. 55 x 40 x 23 cm). 
Det er lurt å ha med en mindre ryggsekk eller veske til dagsturer/utflukter og reisedager der du oftest ikke ser bagasjen din igjen før om kvelden. Det er ikke nødvendig å ha med håndkle.

Østerrikerne er ikke så formelle av seg, og på restaurant velger vi en pen og passende påkledning. Derimot pynter man seg på helligdager og store festlige anledninger, og derfor bør vi være ekstra pyntet på konserten. Husk å ta med sko som er gode å gå i.

Allmenn informasjon

En trygg reiseopplevelse

Vi vil at du skal føle deg trygg som en Albatros-reisende, fra du bestiller reisen til du kommer hjem med mange gode opplevelser - også i en verden med coronavirus. Derfor har vi iverksatt en rekke tiltak for å minimere smittefaren og samtidig gi deg alle reiseopplevelsene du drømmer om. Våre tiltak inkluderer:

 • Alle reiseledere er sertifisert i WHOs retningslinjer for smittebegrensning
 • Ekstra høye krav til våre samarbeidspartnere i forhold til rengjøring
 • Vi informerer alle reisedeltakerne våre om reiseforsikring og minimering av smitte

Les om alle tiltakene våre her

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Rated 4 out of 5 by from En flott reise med mange opplevelser Vi opplevde mye og vi hadde en super reiseleder i Bodil fra Gøteborg. Hun ordnet det slik at alt gikk veldig greit. Hun tenker virkelig på sine reisedeltakere.
Date published: 2019-12-04
Rated 4 out of 5 by from Koselig julereise... Uten snø! Flink reiseleder, flotte utflukter. Mye for pengene men kjedelige middager, utom siste kvelden.
Date published: 2019-12-03
Rated 5 out of 5 by from Mye flott å se og lære om Ble godt tatt vare på
Date published: 2019-12-03
 • y_2020, m_8, d_11, h_16
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.10
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_2, tr_3
 • loc_no_NO, sid_ATVCB09, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende reiser

20ATVCB09BNO2611