Albatros’ store tokt til Antarktis med Ocean Victory

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Ekte cruiseekspedisjon med Albatros’ eget nybygde ekspedisjonsskip, Ocean Victory

Albatros har gjennomført mange cruisereiser og ekspedisjoner til Antarktis i den sørlige halvkulens sommer. Her preger det stabile været de ellers så barske kystene, og seler, pingviner og sjøfugler er aktive og arbeider hardt for å føre slekten videre før isen igjen isolerer hele kontinentet.

På denne spesialreisen med Albatros’ eget, nybygde 5-stjerners skip Ocean Victory, som er et perfekt ekspedisjonsskip til farvannet ved Antarktis, kombinerer vi den komfortable cruisereisen med ekspedisjonsreisens fantastiske landstigninger på jordens sørligste kontinent. Vi går i land på Sør-Shetland-øyene og på selve den Antarktiske halvøya. Ofte blir havflaten brutt av hvalenes karakteristiske blåst, og kort etter ser man knølhvalens brokete halefinne komme opp av vannet.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Ekspedisjonscruise

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Ja

 • Valuta Argentinsk peso

Dagsprogram
Dag 1 Avreise fra Oslo
Dag 2 Ankomst til Buenos Aires. Innkvartering på hotell, byrundtur og velkomstmiddag
Dag 3 Buenos Aires–Ushuaia. Byrundtur
Dag 4 Tierra del Fuego nasjonalpark og ombordstigning på skipet
Dag 5–6 På vei til Antarktis. Beaglekanalen og Drakestredet
Dag 7 Sør-Shetlandsøyene
Dag 8–10 Antarktishalvøya
Dag 11–12 Drakestredet
Dag 13 Ushuaia. Fly til Buenos Aires
Dag 14 Hjemreise Buenos Aires–Oslo
Dag 15 Ankomst til Oslo

Ocean Victory

Revolusjonerende og stilfullt: Ocean Victory har alle de fordelene man kan ha med et lite ekspedisjonsskip kombinert med den stabiliteten og komforten man vanligvis finner på store cruiseskip. Den enestående, patenterte stevnen, en såkalt X-Bow, gjør at Ocean Victory skjærer seg gjennom bølgene i stedet for å gå over dem som tradisjonelle skip. 

Det er plass til maksimalt 189 passasjerer om bord, og det gjennomarbeidede designet skaper en intim stemning. Sammen med den personlige servicen fra skipets personale sørger det for en uforglemmelig opplevelse.

Klikk på bildene for å se dem større

Avreisedatoer

Avreise Varighet Pris Avreiseflyplass Bemerk
88 998,–
Oslo
Ocean Victory
84 998,–
Oslo
Ocean Victory
Klikk på en dato for å se riktig program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Avreise fra Oslo

Vi flyr fra Oslo til Buenos Aires med flyskift i Europa.

Dag 2
Ankomst til Buenos Aires. Innkvartering på hotell, byrundtur og velkomstmiddag
Byrundtur i det fargerike Buenos Aires

Ankomst om morgenen og transport til et godt hotell i sentrum av byen. Om ettermiddagen er det byrundtur i elegante og historiske Buenos Aires, som av mange blir betraktet som “Sør-Amerikas Paris”. Turen varer omkring tre timer og omfatter noen av de mest interessante severdighetene i Buenos Aires.

Vi begynner på Plaza de Mayo (Maiplassen), der man for alvor kan føle historiens vingesus. For enden av torget troner presidentpalasset, som ikke uten grunn blir kalt Casa Rosada, det lyserøde huset, for murverket har en markant lyserød farge. Det var fra balkongen her i presidentpalasset at Eva Perón – på folkemunne bare kjent som Evita – holdt tale til sine trofaste støtter blant landets mange fattige. Det var også her på Plaza de Mayo at en gruppe mødre til forsvunne barn og unge under den argentinske militærjuntaen, kjent som “Las Madres de Plaza de Mayo”, i årene 1977–2006 fast møttes én gang om uken og demonstrerte for å få frem sannheten om sine forsvunne kjære.

Vi besøker også byens mest fargestrålende og sjarmerende bydel, La Boca, som til og med er et av byens eldste kvarterer. På 1800-tallet ble La Boca hjemsted for tusener av italienske og spanske immigranter som søkte lykken i den argentinske hovedstaden. Gaten El Caminito er kjent for sine fargestrålende hus, og det er også her i arbeiderkvarteret La Boca at sportsklubben Boca Juniors holder til. Selv om en lang rekke markante argentinske fotballspillere gjennom årene har spilt for klubben, er det mer enn noen den nasjonale fotballhelten Diego Maradona som har gjort klubben kjent verden over.

I bydelen Palermo – byens grønne pustehull – nyter vi de vakre, storslåtte parkanleggene og minnesmerkene som gir oss innblikk i landets brokete historie. Vi fortsetter til bydelen Recoleta, som er et av byens mest fasjonable områder med elegante, franskinspirerte hus. Det er også i Recoleta vi finner den pompøse kirkegården med gravsteder for alle byens fornemme familier, inklusive Evita Perón, som ligger begravet på et familiegravsted under navnet Duarte. 

Om kvelden byr vi på velkomstmiddag og smaker på de lokale vinene.

Dag 3
Buenos Aires–Ushuaia. Byrundtur
Argentina kaller Ushuaia »Verdens sørligste by«

Om morgenen flyr vi sørover over pampasen og Patagonia til Ushuaia, som Argentina kaller »Verdens sørligste by«. Det stemte inntil for noen få år siden, da tettstedet Puerto Williams på den sørlige, chilenske siden av Beaglekanalen vokste fra en håndfull hus til en by med mer enn 1000 innbyggere. Ushuaia har også ekspandert i de siste årene, og byen har nå ca. 57 000 innbyggere. Naturen her minner om Nord-Norge, med snødekte fjelltopper og bratte fjellsider som forsvinner ned i det iskalde havet. 

Etter ankomsten til Ushuaia skal vi på rundtur i byen, og vi skal blant annet se den flotte utsikten over Ushuaia Bay og Beagle Channel. På byens hovedgate, Avenida San Martin, ligger det butikker og historiske bygninger, som det gamle pionerhuset og det tidligere fengselet, som nå er museum. Etter byrundturen blir vi kjørt til hotellet vårt der vi skal overnatte.

Dag 4
Tierra del Fuego nasjonalpark og ombordstigning på skipet

Etter frokosten drar vi på utflukt til Tierra del Fuego nasjonalpark, som ligger i det argentinske «ildlandet» og kan by på en fantastisk og dramatisk natur med fjell og store skogområder. Parken har 20 pattedyrarter og 90 fuglearter. For de fugleinteresserte er det mulig å glede seg over synet av  magellanspett, magellangås og den mektige andeskondoren som man noen ganger kan se sveve over tindene.

Om ettermiddagen setter vi kursen mot Ushuaia havn, der skipet vårt, Ocean Victory, venter. Etter ombordstigning og gjennomgang av sikkerheten er det tid til å sette kursen mot «Det hvite og syvende kontinent». 

Dag 5–6
På vei til Antarktis. Beaglekanalen og Drakestredet
Gjennom den vakre Beaglekanalen

I løpet av natten har skipet gått gjennom Beaglekanalen og ut i Drakestredet. På denne årstiden er Beaglekanalen usedvanlig vakker, og fjellene på begge sider er fremdeles dekket av vinterens snø. Nordsiden av stredet utgjøres av argentinsk Tierra del Fuego, og sørsiden er den chilenske øya Isla Navarino.

Tidlig på andredagen av toktet går vi ut i det berømte Drakestredet. Her møtes det kalde vannet fra Antarktis og det varme atlanterhavsvannet. Havet er utrolig næringsrikt, og i farvannet er det mulig å se forskjellige typer av hvaler, som for eksempel finnhval, knølhval og timeglassdelfin. Her ser vi også spennende havfugler, blant annet vandrealbatross og svartbrynalbatross, men også sørkjempepetrell og stormsvale. Drakestredet var tidligere den forjettede porten mellom det kjente og det ukjente – den uoverstigelige barrieren der man møter de første isfjellene. Det er et av verdens mest urolige farvann, med hyppige stormer og høye bølger. Dagen igjennom kan vi fra broen nyte den friske vinden og sjøfuglene. Det beste stedet å iaktta de store sjøfuglene er bakerst, der fuglene følger skipets akterstevn og utnytter vindforskjellene fra le til luvart.

Det er også tid til å gjøre oss klar til Antarktis, og vi skal høre foredrag om hvordan vi skal forholde oss når vi plutselig står midt i en pingvinkoloni, og vi får lære noen triks av skipets profesjonelle fotograf, som gir oss råd om hvordan vi får med oss de beste minnene på bilde.

Dag 7
Sør-Shetlandsøyene
Landgang på Sør-Shetlandsøyene

Programmet for de neste dagene avhenger av mange faktorer, og det vil alltid være ekspedisjonslederen som hver dag i samarbeid med kapteinen legger opp den endelige ruten og avgjør hvor vi skal gå i land. 

Offiserene på broen og Albatros’ ekspedisjonsleder kontrollerer de seneste is- og værkartene for å finne de beste landgangene under de omstendighetene vi befinner oss i. Til landgangene bruker vi store, sikre zodiacs, og ofte blir vi nødt til å ta en omvei rundt seler og pingviner som ikke er sky for de fredelige tilskuerne. Vi passerer storslått landskap, der vi krysser mellom isflak og kalvende isfjell. Mest sannsynlig vil vi komme i land ved kolonier av de tre typiske pingvinene: bøylepingvin, ringpingvin og adeliepingvin, som ofte lever i selskap med andre fuglearter.

Vårt første anløp ved Antarktis er vanligvis en av de nordlige øyene i Sør-Shetlandsøyene, for eksempel Barrientos eller en annen av Aitcho-øyene. Som på så mange andre av landingsstedene våre er det pingvinkolonier her, spesielt bøylepingvin og ringpingvin. Det er gode sjanser for å se sjøelefant som hviler seg på land.

Før vi fortsetter mot Den antarktiske halvøya håper vi å få en landing mer i South Shetland-området. Det kan for eksempel bli på Deception Island, en enorm sovende vulkan der Ocean Victory under gode værforhold kan gå gjennom den smale åpningen «Neptune’s Bellows», Neptuns blåsebelg, og inn i selve krateret. Med zodiacene våre kommer vi i land enten i Whalers Bay eller Telephone Bay, begge tidligere hvalfangerstasjoner. Enkelte pingviner holder til ved strendenes varme kilder, og ellers er det gode muligheter til å observere mange spennende fugler som for eksempel flekkpetrell og wilsonstormsvale.

Dag 8–10
Antarktishalvøya
Tid til å oppleve og utforske det 7. kontinentet!

Videre sørover kommer skipet frem mot fastlandet på Antarktishalvøya. Vi går inn i det spektakulære Gerlachestredet mellom halvøya og Anvers Island, der det ofte kan observeres knølhvaler. Kanalen ble første gang navigert av den belgiske polarforskeren Adrien de Gerlache i 1888 om bord på S/S Belgica. 

En landstigning kunne eventuelt være på den lille, bratte Cuverville-øya, der vi ofte finner antarktisk pelssel, weddellsel og leopardsel mellom isflak i det storslåtte landskapet med gråbrune klipper og breer. Der er også kolonier av bøylepingviner. For enden av kanalen ligger Port Lockroy, den første permanente engelske stasjonen på Sørpollandet. Hytta ble renovert i 1996, og om sommeren er den bemannet av tre personer. Det er muligvis det mest populære stedet å besøke langs halvøya, og det kan ikke garanteres at vi får tillatelse til å kaste anker og gå i land på stasjonen.

Wilhelmina Bay og Paradise Harbour er også populære destinasjoner, og underveis er vi i kontakt med andre skip i området om deres ferdsel og med de vitenskapelige stasjonene langs kysten.

Lemairekanalen, som ligger i forlengelse av Gerlachestredet, kan være en flott avslutning på besøket ved halvøya. Her er det høye fjellvegger og dramatiske, kalvende breer som falder bratt ned mot det blanke vannet. På vår siste dag ved Antarktis, og før vi går tilbake over Drakestredet, velger vi ofte å besøke enda en av de fantastiske øyene ved South Shetland. Det kunne for eksempel være den vakre Half Moon Island med den argentinske forskningsstasjonen Cámara Base, eller halvøya ved Yankee Harbour med den store kolonien av ringpingviner. En vakker avslutning på en uforglemmelig tur før skipet igjen beveger seg ut i Drakestredet. 

Dag 11–12
Drakestredet
Vi forlater “Det hvite kontinentet” og stevner ut i Drakestredet

Med stevnen mot nord stikker Ocean Victory ut i Drakestredet, oppkalt etter den engelske sjøfareren Sir Francis Drake. For britene var han en helt, men for spanierne var han en sjørøver fordi han gjorde livet surt for de spanske sølvtransportene fra den nye verden. 

Skipet har forlatt “Det hvite kontinentet” og går tilbake gjennom et av klodens mest stormfulle områder. Hvis været tillater det, passerer vi Kapp Horn ganske nær, og deretter går vi inn i Beaglekanalen, som er oppkalt etter Darwins berømte skip på toktet til bl.a. Galapagosøyene. Er man tidlig oppe om morgenen, kan man følge innseilingen. Som regel følger delfinene baugen på skipet, og på de små øyene i kanalen ligger hundrevis av pelsseler omgitt av magellanskarv og taremåker.

Dag 13
Ushuaia. Fly til Buenos Aires

Vi er framme i Ushuaia om morgenen. Fra havnen er det busstransport til flyplassen, og herfra er det ca. 5 timers flyging over Patagonias sletter lander vi igjen i Buenos Aires’ innenrikslufthavn Jorge Newbery. Etter innkvartering på hotellet vårt er ettermiddagen på egen hånd. Om kvelden er det tid til å si farvel til Argentina med middag, vinsmaking og tangoshow.

Dag 14
Hjemreise Buenos Aires–Oslo

Transport til Buenos Aires’ internasjonale lufthavn. Derfra flyr vi tilbake til Europa og Oslo med en mellomlanding underveis.

Dag 15
Ankomst til Oslo

Prisinformasjon

Reisens pris

Fra kr 84 998,– per person i delt dobbeltrom.
Se priser for alle avreisedatoer

Tillegg for enkeltlugar

Tillegg for enkeltlugar kategori G: kr 12 998, – per person

Tillegg for oppgradering av lugar

Les mer om lugartypene under Praktiske opplysninger.

 • Tillegg for lugar kategori B2: kr 11 498, – per person
 • Tillegg for lugar kategori A: kr 17 998, – per person
 • Tillegg for lugar kategori E: kr 5 990, – per person
 • Tillegg for lugar kategori C: kr 6 498, – per person
Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Fly Oslo–Buenos Aires t/r samt Buenos Aires–Ushuaia t/r
 • 9 netters cruise på Ocean Victory i delt utvendig dobbeltlugar ifølge program
 • 2 netters opphold med frokost i Buenos Aires på sentralt turistklassehotell
 • All nødvendig lokaltransport
 • Byrundtur i Buenos Aires
 • Velkomstmiddag og avskjedsmiddag i Buenos Aires
 • Byrundtur i Ushuaia samt besøk i Torres del Paine nasjonalpark
 • Informasjonsmøter og foredrag om bord
 • Helpensjon, kaffe og te om bord
 • Alle ekskursjoner, zodiac-turer og utflukter på cruiset
 • Alle flyplasskatter og havneavgifter
 • Bidrag til Rejsegarantifonden og EU-ansvarsrisiko
 • Engelsktalende ekspedisjonsteam og foredragsholdere om bord på skipet
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6% av reisens pris
 • Tillegg for enkeltlugar og/eller oppgradering av lugarkategori
 • Driks til skipets personale (beregn ca. 13,50 USD per natt)
 • Eventuelle ekstra utflukter eller arrangementer
 • Drikkevarer utenom kaffe og te på skipet
 • Øvrige måltider i land
 • Personlige fornødenheter
 • Tilslutning med innenriksfly
 • Alt ikke nevnt under Prisen inkluderer
Opplev mere
 • Kajakkpadling ved Antarktis: kr 7 098,– per gang
 • Truger og vandring på Antarktis: kr 1 698,–

Begge utflukter bestilles og betales om bord.

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Forsikrings informasjon

Forsikrings informasjon

Vi gjør oppmerksom på at det er en forutsetning for deltagelse på denne reisen at du som kunde har tegnet en reiseforsikring som dekker minimum USD 200.000 ved akutt behov for hjemtransport i forbindelse med sykdom eller en annen form for nødsituasjon.

Vi anbefaler at du tegner reiseforsikring hos Gouda gjennom Albatros, da denne forsikringen inneholder ubegrenset dekning ved behov for hjemtransport.

Dersom du allerede er forsikret gjennom et annet forsikringsselskap, ber vi deg om å undersøke om forsikringen din inneholder den nødvendige dekningen og å ta med deg forsikringsbeviset på reisen.

Opplysninger om reisen

Ekspedisjonscruisekonseptet

Albatros har gjennom flere år utviklet en cruiseform som er særlig egnet til polare forhold. Is i kombinasjon med en begrenset infrastruktur og en utilgjengelig ødemark gjør at reisene må bli av mer ekspedisjonslignende karakter – ideelt hvis man er på jakt etter den unike reiseopplevelsen. Dette er en eksklusiv naturreise, som skiller seg ut fra tradisjonelle cruisereiser. De relativt få deltakerne betyr at reisen føles mer som en gruppereise der alle kan delta i landstigninger, besøk på forskningsstasjoner, ekskursjoner, foredrag og hvalsafari samtidig.

Reisen er forholdsvis komfortabel og uten obligatoriske strabaser eller spesielle krav til deltakerne. Men det forutsettes at man er frisk og førlig og har lyst til å oppleve naturen på naturens egne premisser. Man bør være oppmerksom på at reisen skiller seg ut fra vanlige turistreiser i og med at vi ikke har samme muligheter til å planlegge reisen i detalj. Mange elementer er uforutsigelige, og ruten bestemmes i vid utstrekning av vind, vær, is og strømforhold. Rutebeskrivelsen bør ses som det ideelle målet, men den vil med sikkerhet bli endret, selv om vi skulle oppleve flere uker med høytrykk og strålende solskinn.

Ekspedisjonslederen legger i samråd med skipets kaptein opp rute og dagsprogram underveis, og vil derved sikre det størst mulige utbytte av reisen på bakgrunn av de aktuelle forholdene. Går man eksempelvis plutselig rett gjennom en flokk hvaler, kan dagsprogrammet meget vel bli endret på stedet.

En viktig del av reisen er cruise og landstigninger i de medbrakte gummibåtene av zodiactypen, som skal transportere oss inn på øde kyststrekninger, langs brefronter og på hvalsafari. Skipet er forsynt med en utvendig senketrapp (leider), og derfra kommer vi om bord i gummibåtene, som er forsynt med en kraftig motor. Skipet går så tett som mulig innpå severdigheter, breer og fuglefjell, og deretter stiger vi om bord i gummibåtene for å gå i land eller krysse rundt mellom hvaler, seler, isfjell eller fugleøyer. Det er forholdsvis lett for alle med full førlighet, men kan være et problem for handicappede. Og så kan det for øvrig også være en ganske kald og våt fornøyelse. Det står enhver fritt å bli om bord på skipet, som er utstyrt med et lite bibliotek. Når vi bruker ordet ekspedisjon, skal det tas helt bokstavelig. Reisene er ekspedisjoner, og det betyr at vi ikke kan forutsi den pågjeldende reisens forløp i alle detaljer. Den ovenstående dag-til-dag-beskrivelsen er en grov skisse eller ønsketenkning, som med stor sikkerhet vil bli endret.

Om skipet

Revolusjonerende og stilfullt: Ocean Victory har alle de fordelene man kan ha med et lite ekspedisjonsskip kombinert med den stabiliteten og komforten man vanligvis finner på store cruiseskip. Den enestående, patenterte stevnen, en såkalt X-Bow, gjør at Ocean Victory skjærer seg gjennom bølgene i stedet for å gå over dem som tradisjonelle skip. 
Det er plass til maksimalt 189 passasjerer om bord, og det gjennomarbeidede designet skaper en intim stemning. Sammen med den personlige servicen fra skipets personale sørger det for en uforglemmelig opplevelse.

Lugarene 

 • Kategori A: Juniorsuite, 42 m2 

Juniorsuitene om bord på Ocean Victory har en fantastisk utsikt fra øverste lugardekk. Suitene har en dobbeltseng eller to enkeltsenger, sitteområde, romslig bad med badekar og privat balkong. 
Plassert på dekk 7. 

 • Kategori B: Familiesuite med balkong, 28 m2 

Familiesuitene på Ocean Victory har dobbeltseng eller to enkeltsenger, sovesofa, sitteområde, bad med badekar og privat balkong. Familiesuitene har plass til tre voksne eller to voksne og to barn. 
Plassert på dekk 4 og 6. 

 • Kategori C: Lugar med balkong, 24 m2 

Lugarene med balkong har en dobbeltseng eller to enkeltsenger, bad med badekar og privat balkong.
Plassert på dekk 4 og 6. 

 • Kategori D: Standardlugar, 22 m2 

Standardlugarene har to enkeltsenger, kuøye og bad med badekar. 
Plassert på dekk 3 og 4.

 • Kategori G: Standard enkeltlugar, 18 m2 

En standard enkeltlugar har en stor enkeltseng, kuøye og bad med badekar. 

 • Kategori E: Standardlugar med fransk balkong, 16 m2 

Standardlugarene har fransk balkong, dobbeltseng, panoramavindu og bad med badekar.
Plassert på dekk 7. 

Klima

I Antarktis er klimaet svært omskiftelig – det ene øyeblikk kan det være strålende solskinn, og det neste øyeblikk voldsom snøstorm. Middeltemperaturen for november–mars er -5 til +5 grader. Mer eller mindre sterke vinder kan forekomme, og det betyr at man må være forberedt på en del sjøgang. I reiseperioden er det ofte fint vær med høy, blå himmel, men det er som kjent vanskelig å spå om været.

I Ushuaia og sørligere på Tierra del Fuego/Ildlandet ligger temperaturene typisk mellom 10 og 20 grader. Også her kan det blåse (svært) frisk vind. I Buenos Aires er det til gjengjeld svært varmt, med en middeltemperatur på 25–35 grader.

Visum

Ingen visumkrav for norske statsborgere. Ikke-norske statsborgere bør kontakte kontoret eller de respektive ambassadene. Etter internasjonal overenskomst er det blitt innført besøkstillatelse til Antarktis. Tillatelsen gis av de argentinske myndighetene, og eneste krav er at man er blitt gjort kjent med bestemmelsene for besøk på Antarktis, og at man har skrevet under på å ville følge disse. Senere på skipet vil det bli gitt nærmere informasjon om dette.

Pass

Gyldig pass må tas med på reisen. Passet må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreise fra Argentina. Viktig: Det navnet som opplyses ved bestilling av reisen må stå nøyaktig som navnet i passet.
ALBATROS TRAVEL TRENGER EN KOPI AV GYLDIG PASS 14 DAGER ETTER RESERVASJON.

Valuta

Den argentinske valutaen heter pesos (ARS) (1 peso = 100 centavos). Pesoen var tidligere bundet til dollaren, men er nå fristilt, og det har medført store prisfall på stort sett alt i Argentina. Om bord på skipet er euro standardvaluta.

Driks

Etter internasjonal standard i servicebransjen er det vanlig å gi driks til skipets besetning ved slutten av reisen. Alle driks vil bli delt blant hele besetningen. Det oppkrevde beløpet er 13,50 USD per dag og vil automatisk bli oppkrevd på skipsregnskapet via ditt cruise card.

Mat og drikkevarer

Om bord på skipet er helpensjon inkludert. Alle måltider serveres i skipets restaurant. Kokkene vil gjøre sitt beste for å oppfylle spesielle diettkrav (bes opplyst på påmeldingsblanketten), men det gis ingen garantier.

Bagasje

Forsøk å begrense mengden av bagasje, siden der ikke er stor plass i lugarene. Bagasje kan etterlates til oppbevaring på hotellet i Buenos Aires. Fartøyets besetning hjelper med å bære bagasjen om bord. Det skal alltid stå tydelig navn og adresse på all bagasje, og du vil før avreise motta et spesielt navnemerke som må settes på bagasjen slik at personalet raskt kan identifisere kofferten og bære den til riktig lugar. Husk å skrive på lugarnummeret ditt. Det anbefales at man også legger en lapp med navn og adresse øverst i kofferten, da den utvendige merkingen kan falle av.

Tidsforskjell

Buenos Aires og Ushuaia er 5 timer etter norsk tid.

Elektrisitet

Strømstyrken om bord er 220V.

Før avreisen

Helseopplysninger

Vi ber dere om å fylle ut skjemaet på nedenstående nettadresse senest 2 måneder før avreise. Skjemaet ber om helseopplysninger fra dere. Disse opplysningene er nødvendige for oss å ha slik at teamet vårt om bord kan reagere korrekt når det er nødvendig, for eksempel hvis man har nedsatt hørsel, kroniske sykdommer eller allergier. Skjemaet på denne nettadressen er ikke det samme som en helseerklæring, slik som forsikringsselskapene ofte ber kundene sine om å fylle ut når det er over 70 eller 80 år.

https://albatros-expeditions.com/participant-declaration-and-contact-information

Forsikring

På denne reisen er det et krav at deltakerne er dekket av reiseforsikring med bl.a. sykeledsagelse ved eventuell hjemtransport. En slik kan tegnes gjennom Albatros Travel/Gouda eller annet reiseforsikringsselskap. Se det tilsendte helseskjemaet.

Veiledning for besøkende til Antarktis

La Antarktis forbli jomfruelig

I 1991 vedtok Antarktistraktatens land en protokoll om miljøbeskyttelse. I dette ble hele kontinentet definert som naturreservat. Sørpollandet er det største villmarksområdet på jorden, og det er ennå stort sett uberørt. Hittil er det ikke blitt påvirket nevneverdig av menneskets mer eller mindre heldige aktiviteter. Hjelp til med til å bevare det slik!

 • Kast ikke fra deg avfall, hverken på land eller i havet. Heller ikke sigarettstumper.
 • Skad ikke bygninger, det være seg bebodde eller historiske bygninger. 
 • Hold minst 5 meters avstand til fugler og minst 15 meters avstand til seler. Husk at plutselige, voldsomme bevegelser skremmer og stresser dem, så beveg deg alltid langsomt og rolig. Forstyrr dem ikke; det er jo hjemmet deres. Den antarktiske sommeren er kort, så fuglene og dyrene har veldig kort tid til å pare seg, bygge reir, ruge, klekke, føde, mate avkommet osv. Kommer du for tett innpå dyrene, risikerer du å være den som ødela deres forplantning det året. Gå aldri så tett innpå dyrene at de begynner å endre atferd, især ikke i rugetiden og når ungene er helt små. Dyrene/fuglene må naturligvis hverken fores eller berøres.
 • Hold lydnivået på et minimum for ikke å forstyrre dyrelivet, eventuelle beboere eller andre besøkende.
 • Matvarer kan under ingen omstendigheter tas med på land.
 • Fjern ingenting fra de stedene vi besøker – hverken planter, steiner, bein eller annet.
 • Gå aldri på det stykket strand som er mellom vannkanten og seler/sjøløver som ligger på stranden. Dyrenes vei til havet skal alltid være fri.
 • Pass på plantene. Se deg for der du går. Tråkk ikke på plantene, heller ikke på mose eller lav. 
 • Forstyrr ikke igangværende vitenskapelig forskning, installasjoner eller instrumenter i forbindelse med dette.
 • Vær forberedt på dårlig og svært skiftende vær. Sørg for at utstyret ditt og klærne dine kan leve opp til antarktiske forhold. Ha alltid i tankene at det antarktiske miljøet er ugjestfritt, uforutsigbart og potensielt farlig.
 • Kjenn dine begrensninger og sett alltid sikkerheten øverst.
Pakkeliste

Om bord

Påkledningen om bord på skipet er meget avslappet og i riktig “ekspedisjons-ånd”. Dette er ikke et luksuscruise i Karibia, der det kreves mørk dress og lang kjole. Vi vil sikkert se mange jeans og gensere.

Antarktis og Tierra del Fuego/Ildlandet

Husk at luft er et utmerket isolasjonsmateriale når den lukkes inne mellom flere lag tøy. Man har størst sjanse til å holde varmen med flere tynne lag klær enn med ett eller to lag tykt tøy. Dette gjør det også lettere å justere påkledningen etter værets skiftninger – og som nevnt tidligere skifter det ofte og brått. Reisende som driver med vintersport kan bruke sportsklær, men husk at man her er langt mindre aktiv enn når man står på ski og derfor vil ha behov for et tykkere mellomlag.

Votter, strømper og sokker

Mange foretrekker et par ullvanter inne i et par vannavvisende overtrekkshansker/votter, eventuelt med et gummidekke i håndflaten på det ytterste laget; det gir et bedre grep på islagte flater. Fotografer foretrekker et par tynne hansker inne i et par tykke hansker eller votter, siden man på den måten kan unngå stivfrosne fingrer. Skihansker er helt ideelle. Strømper eller varme sokker av ullfrotté eller polypropylen. Gjerne knestrømper, og heller to tynne par enn ett tykt par.

Gummistøvler

Høyskaftede gummistøvler er helt nødvendig å ha når man går i land. Ocean Atlantic har gode solide støvler til alle deltakere. Oppgi derfor skostørrelse ved bestilling av reisen! Selv om personalet som betjener gummibåtene hjelper til når man skal gå i land, så er det nesten uunngåelig at man innimellom må ut i den lave brenningen. I tillegg til at gummistøvlene holder vannet ute i forbindelse med landstigningen, er de lette å rengjøre etter et besøk i en pingvinkoloni, der man ofte vasser rundt i ekskrementer som kan ødelegge et par fine fjellstøvler.

Sko

Landgang er alltid med gummistøvler, men ta med deg et par hverdagssko med en god sklisikker såle for å ferdes utendørs på skipet.

Jakke

En pålitelig vind- og vanntett jakke med hette er svært viktig, kanskje faktisk det viktigste plagget på en antarktisreise. Jakken behøver ikke å være tykk. Mange antarktisreisende foretrekker å bruke en skalljakke av Gore-Tex-typen med gensere (fleece) under.
På dette toktet vil dere motta en Albatros-jakke som dekker alle behov. Ytterligere informasjon om jakke og størrelser vil bli sendt ut før avreise.

Bukser

Vanntette overtrekksbukser er nødvendige – enten av Gore-Tex-typen eller vanlige regnbukser. Buksene skal være robuste og ikke altfor ubehagelige å gå i. I tillegg trenger du et par behagelige og varme bukser under overtrekksbuksene, og naturligvis et par lange underbukser, gjerne i ullfrotté. Det er ikke sikkert man får behov for så mye, men vær heller på den sikre siden.

Gensere

Ull er varmest – selv når det er vått. Fleece er nesten like varmt, men tørker raskere. Heller en tynn og en tykk genser enn én veldig tykk en.

Skjerf

Et godt skjerf eller en hals/buff er nødvendig når det blåser.

Lue

Er absolutt nødvendig, for en svært stor del av varmetapet fra kroppen skjer fra hodet. Lua bør være vann- og vindtett og gå nedover ørene. Ta en god titt i skapet før du går ut og investerer i nytt utstyr. Det er ikke noen krav eller forventninger om at man må ha helt nye og moderne klær.

Annet utstyr

Solbriller og solkrem
I Antarktis er UV-strålene betydelig sterkere enn vi er vant til. Solbriller av god kvalitet med UV-beskyttelse er en nødvendighet. Bruker du briller, bør du snakke med optikeren din – og ta med et ekstra par briller i reserve! Husk en solkrem med høy faktor.

Kikkert
Absolutt nødvendig hvis man gjerne vil se fugler og hvaler. Helst en av god kvalitet, gjerne med 8–10 gangers forstørrelse og en frontlinsediameter på minst 30 mm. Man må nok opp på over tusen kroner for en god kikkert.

Kamera
Større kameraer bør oppbevares i en vanntett ryggsekk. Skuldervesker er tunge å drasse rundt på, og man må regne med skumsprøyt. Ta med rikelig med reservebatterier og film eller minnekort. En liten dagsryggsekk, helst med vanntett overflate, til personlige ting under fotturene. Tingene kan også legges i en plastpose i ryggsekken.

Vanntett ryggsekk og plastposer    
Ta med en vanntett ryggsekk. Plastposer er meget praktiske til å skille skittent og vått tøy fra rent og tørt.

Medisinveske

 • Plaster og kompresser
 • Våtservietter
 • Nesedråper
 • Lebepomade
 • Fuktighetskrem
 • Hodepinetabletter (helst febernedsettende)
 • Immodium eller tilsvarende
 • Personlig medisin
 • Sjøsykemiddel. Sjøsykeplaster (Scopoderm eller lign.) virker helt eller delvis for de fleste. Sjøsykepiller er et alternativ. Konsulter din lege og prøv midlene før avreise for å vite hvordan de påvirker deg.

Bøker
Forvent ikke å finne engelskspråklige bøker i særlig stort omfang i Argentina. Om bord på skipet er der nok et lite bibliotek, men ikke noe salg av bøker. Det beste er å ta med relevant litteratur hjemmefra.

Allmenn informasjon

En trygg reiseopplevelse

Vi vil at du skal føle deg trygg som en Albatros-reisende, fra du bestiller reisen til du kommer hjem med mange gode opplevelser - også i en verden med coronavirus. Derfor har vi iverksatt en rekke tiltak for å minimere smittefaren og samtidig gi deg alle reiseopplevelsene du drømmer om. Våre tiltak inkluderer:

 • Alle reiseledere er sertifisert i WHOs retningslinjer for smittebegrensning
 • Ekstra høye krav til våre samarbeidspartnere i forhold til rengjøring
 • Vi informerer alle reisedeltakerne våre om reiseforsikring og minimering av smitte

Les om alle tiltakene våre her

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Rated 5 out of 5 by from En fantastisk reise! Kravene til helse var ikke så stor som jeg tenkte med hensyn til å komme ut i zodiac (aldri prøvd før) og komme på land. Veldig bra. Isfjellene var rene kunstverk - fantastisk. Informasjonen om bord var meget bra!! Foredragene var interessante og lærerike. Meget god mat. Kvaliteten på lugaren og daglig renhold var meget bra. .
Date published: 2018-02-13
 • y_2021, m_10, d_16, h_19
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.19
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_1
 • loc_no_NO, sid_ARCSC01, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende reiser

22ARCSC01MNO1802