Argentina – gjennom Patagonia til vinlandet

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

En storslått reise gjennom Argentina: Kultur, arkitektur og lidenskap i Buenos Aires, storslått natur i Patagonia og det berømte vinlandet i Mendoza

Argentina har alt hjertet kan begjære – store kulturopplevelser, spennende historie og en natur som kan ta pusten fra de fleste. Reisen vår starter i Buenos Aires, som også kalles Sør-Amerikas Paris, og her skal vi spasere på de brede bulevardene til «La Casa Rosada», det rosa presidentpalasset, spise store biffer og stifte bekjentskap med den lidenskapelig tangoen. I Sør-Patagonia skal vi se den berømte Perito Moreno-breen, som dekker hele 250 km2 og har en imponerende høyde på over 70 meter. Lenger mot nord i Patagonia bor vi i Bariloche, som ligge ved foten av Andesfjellene og i hjertet av det kjente og vakre innsjødistriktet. Her har vi det perfekte utgangspunktet til å utforske området. Reisen avrundes i Argentinas berømt vindistrikt, Mendoza, der spesielt Malbec-druen blir dyrket til perfeksjon. Her skal vi besøke vingårder og smake på de fortrinnlige vinene.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise

 • Reiseleder

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Ja

 • Valuta USD

Dagsprogram
Dag 1 Fly Oslo–Buenos Aires
Dag 2 Ankomst Buenos Aires. Byvandring og operahuset Teatro Colón
Dag 3 Buenos Aires. Byrundtur og tangoshow med middag (kjøpes ekstra)
Dag 4 Buenos Aires. Pampas, gauchoer og lekker lunsj på ranch (kjøpes ekstra)
Dag 5 Buenos Aires–El Calafate. Fly til Patagonia og ettermiddag på egen hånd
Dag 6 El Calafate. Perito Moreno-breen
Dag 7 El Calafate. Båttur til Upsala- og Spegazzini-breene (kjøpes ekstra)
Dag 8 El Calafate–Bariloche. Fly til innsjødistriktet ved Andesfjellene
Dag 9 Bariloche. Utflukt til Nahuel Huapi-sjøen og Llao-Llao-halvøya
Dag 10 Bariloche–Mendoza. Fly til Argentinas berømte vinland
Dag 11 Mendoza. Vinsmaking og lunsj på vingård
Dag 12 Mendoza–Buenos Aires. Fly til Buenos Aires og hjemreise
Dag 13 Ankomst Oslo

Hoteller

Novotel Buenos Aires

 • 129 rom
 • 0 km til sentrum
 • Døgnåpen resepsjon
 • Restaurant
 • Bar
 • Heis
 • Mindre badebasseng
 • Wi-fi gratis (overalt på hotellet)
 • Treningsrom
 • Tyrkisk bad/hammam (mot betaling)

Moderne hotell med gode fasiliteter og belliggenhet i gåavstand til Colón-teatret, presidentpalasset samt mange flere av Buenos Aires store severdigheter. Hotellet har restaurant, bar, treningsrom og et bassengområde med et mindre badebasseng og solstoler. Hotellet har også et tyrkisk bad (mot betaling). Det er gratis wi-fi overalt på hotellet 

Du kan lese mer om hotellet her:
https://all.accor.com/hotel/6503/index.en.shtml

Design Suites Calafate

 • 60 rom
 • Døgnåpen resepsjon
 • Restaurant
 • Bar
 • Heis
 • Lite innendørs basseng
 • Wifi (gratis)
 • Treningsrom
 • Sauna

Herlig hotell med perfekt beliggenhet ved Argentino-sjøens bredd. Hotellets arkitektur passer perfekt inn i Patagonias rå natur, og utsikten til innsjøen og de snødekte Andesfjellene er rett og slett enestående. Det er gode fasiliteter, som restaurant, bar og treningsrom, og det er også et lite oppvarmet basseng samt sauna. Det er gratis wifi overalt på hotellet.

Rom
Lyse og hyggelige rom på 28 m2. De er innredet med to enkeltsenger eller to dobbeltsenger, og det er tv på rommet, safe, minibar, hårføner og gratis wifi.

Du kan lese mer om hotellet her:
https://www.designsuites.com/calafate.php

Design Suites Bariloche

 • 78 rom
 • Døgnåpen resepsjon
 • Restaurant
 • Heis
 • Innendørs og utendørs svømmebasseng
 • Wifi (gratis)
 • Treningsrom
 • Sauna

Flott hotell med enestående beliggenhet i et naturområde nær Nahuel Huapi-sjøen. Hotellet har restaurant, vinbar, treningsrom og sauna. Dessuten er det både innendørs og utendørs svømmebasseng, og de er begge oppvarmet. Det er gratis wifi overalt på hotellet. 

Rom 

Lyse og store rom på 45 m2. Rommene er innredet med to enkeltsenger eller to dobbeltsenger og har tv, safe, minibar, hårføner og gratis wifi. 

Du kan lese mer om hotellet her: 

https://www.designsuites.com/bariloche.php

NH Mendoza Codillera

 • 105 rom
 • Døgnåpen resepsjon
 • Restaurant
 • Bar
 • Heis
 • Utendørs svømmebasseng
 • Wifi
 • Treningsrom

Et moderne hotell med beliggenhet i sentrum av Mendoza – nært det sentrale torget – og ligger i et område med mange gode restauranter og butikker. På hotellet er det restaurant, bar, utendørs svømmebasseng og treningsrom. Det er gratis wifi på hele hotellet. 

Rom 

Lyse og moderne rom på 22 m2. De er innredet med to enkeltsenger eller to dobbeltsenger og det er tv, safe, minibar, hårføner og gratis wifi på alle rom. 

Du kan lese mer om hotellet her:

https://www.nh-hotels.com/hotel/nh-mendoza-cordillera

Bilder

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Fly Oslo–Buenos Aires

Vi setter kursen fra Norge mot Argentina.

Dag 2
Ankomst Buenos Aires. Byvandring og operahuset Teatro Colón

Vi lander i Buenos Aires om morgenen og kjører til hotellet for å friske oss litt opp før vi drar på byvandring i den sentrale delen av tangobyen. Buenos Aires er kjent som Sør-Amerikas svar på Paris, og det stemmer at arkitekturen og de brede alleene lett kan sende tankene til hovedstaden i Frankrike.

Buenos Aires er en by med en gyllen fortid, og vi starter byvandringen ved operahuset, Teatro Colón, som ble bygget i 1908 og er innbegrepet av det rike Buenos Aires. Vi blir vist rundt i den overdådige bygningen og ser den store salen med scenen der de klassiske dramaene stadig utspiller seg.
Deretter vandrer vi langs de brede alleene i byen til Plaza de Mayo (Maiplassen), der man for alvor fornemmer historiens vingesus. På den andre siden av torget troner presidentpalasset, som ikke uten grunn kalles Casa Rosada, det rosa huset, da murverket har en markant rosa farge. Det var fra balkongen her i presidentpalasset at Eva Perón – på folkemunne bare kjent som Evita – holdt tale til sine trofaste tilhengere blant de mange fattige i landet. Det var også her på Plaza de Mayo at en gruppe mødre av forsvunne barn og unge, kjent som "Las Madres de Plaza de Mayo", under den argentinske militærjuntaen i årene 1977–2006 møttes fast én gang i uken og demonstrerte for å få frem sannheten om de forsvunne barna.
Herfra fortsetter turen nedover gågaten, Calle Florida, hvor små butikker og større forretninger ligger side om side. Det blir også tid til en deilig lunsj på en av de verdenskjente restaurantene i Buenos Aires, såkalte steakhouses, der vi kan nyte smaken av en førsteklasses biff.

Overnatting i Buenos Aires.

Dag 3
Buenos Aires. Byrundtur og tangoshow med middag (kjøpes ekstra)
Folkelige La Boca i Buenos Aires

Denne morgenen får vi se litt mer av Buenos Aires. Vi besøker den fargerike og sjarmerende bydelen, La Boca, som i tillegg er et av de eldste kvarterene i byen. På 1800-tallet ble La Boca hjemsted for tusenvis av italienske og spanske immigranter som søkte lykken i den argentinske hovedstaden. Gaten El Caminito er kjent for sine fargestrålende hus, og det er også her i arbeiderkvarteret La Boca at sportsklubben Boca Juniors holder til. Selv om en lang rekke markante argentinske fotballspillere har spilt for klubben gjennom årenes løp, er det først og fremst den nasjonale fotballhelten Diego Maradona som har gjort klubben verdensberømt. 

Videre i bydelen Palermo – byens grønne lunge – nyter vi de vakre, storslåtte parkanleggene og minnesmerkene som gir oss et innblikk i landets brokete historie. Vi fortsetter til bydelen Recoleta, som er et av de mest fasjonable boligområdene i byen med elegante, franskinspirerte hus. Det er også i Recoleta at vi finner den pompøse kirkegården med gravsteder for alle de fornemme familiene i byen, inklusive Evita Perón, som ligger gravlagt i en familiegrav under navnet Duarte. I tillegg er La Recoleta også hjemsted for de svært rike argentinerne som normalt forlater herskapsboligene sine i sommervarmen. Om vinteren kan man se de fine fruene spasere opp og ned byens fornemme strøk iført pels og med flotte frisyrer, ofte på vei til tesalonger for å møte venninnene sine. 

Om kvelden skal vi nyte en treretters middag og et flott tangoshow. Kan du forestille deg mer perfekte rammer for en kveld i tangoens tegn enn nettopp her i tangoens hjemby? Dansen – med sin raffinerte blanding av nostalgi, drama, eleganse og sensualitet – har sitt opphav i immigrantmiljøet i Buenos Aires-bydelen San Telmo på slutten av 1800-tallet, og selv om tangoen i starten ble betraktet som alt annet enn stueren, tok det ikke lang tid før også det pene borgerskapet tok dansen til seg. 

Bemerk at aktivitetene denne dagen må kjøpes ekstra. Se informasjon under "Utflukter i Buenos Aires". 

Overnatting i Buenos Aires.

Dag 4
Buenos Aires. Pampas, gauchoer og lekker lunsj på ranch (kjøpes ekstra)
Den argentinske pampas er hjemsted for de famøse gauchoer

Den argentinske pampasen strekker seg med en radius av nesten 1000 kilometer fra Buenos Aires. Det store sletteområdet har gjennom flere århundrer vært hjemsted for de legendariske argentinske cowboyene, såkalte gauchoer. Og med den frodige landbruksjorden og pampaskveget, som typisk ender sine dager som noen av de møreste biffene i verden, utgjør pampasen selve nerven i den argentinske økonomien. På dagens utflukt går vi i gauchoenes fotspor og setter kursen mot pampasen, hvor vi skal besøke en estancia, som er en stor, argentinsk ranch. Her spiser vi en tradisjonell asado-lunsj med deilig, grillet kjøtt og empanadas – små halvmåneformede, fylte brød. På estanciaen får vi også se et folkloreshow med tradisjonell argentinsk musikk og dans. Etter en avslappende dag på gården, reiser vi tilbake til Buenos Aires. 

Bemerk at aktivitetene denne dagen må kjøpes ekstra. Se informasjon under "Utflukter i Buenos Aires". 

Overnatting i Buenos Aires.

Dag 5
Buenos Aires–El Calafate. Fly til Patagonia og ettermiddag på egen hånd

Vi forlater Buenos Aires og flyr til El Calafate, som ligger sør i Patagonia. Her ligger den sørlige delen av Andesfjellene og Argentinas mest ville og imponerende natur. El Calafate ligger i hjertet av Los Glaciares nasjonalpark. Byen har en flott plassering ved Argentino-sjøen, og den ligger bare 80 kilometer fra Perito Moreno-breen. Vi ankommer til El Calafate midt på dagen, og ettermiddagen er fri til å utforske byen eller til å slappe av på det herlige hotellet vårt som ligger ved Argentino-sjøens bredd. 

Overnatting i El Calafate.

Dag 6
El Calafate. Perito Moreno-breen

I dag skal vi se en av Argentinas største severdigheter, den berømte Perito Moreno-breen. Den dekker 250 kvadratkilometer, har en lengde på 3 mil og en gjennomsnittshøyde på 74 meter. Perito Moreno er en av de 48 breene som forsynes av iskappen i Sør-Patagonia. Mens størstedelen av de andre breene i regionen blir mindre år for år, holder Perito Moreno åp størrelsen sin. Isbreen munner ut i Argentino-sjøen og ligger i Los Glaciares nasjonalpark. Her er det 4,7 kilometer stier i området over isbreen, og mens vi er her blir det god ti til å gå rundt på egen hånd og nyte det flotte synet.

Overnatting i El Calafate.

Dag 7
El Calafate. Båttur til Upsala- og Spegazzini-breene (kjøpes ekstra)

Dagen er fri til å nyte stemningen i El Calafate, der det er trivelige butikker og restauranter. Du har også muligheten til å kjøpe en utflukt med båttur på Argentino-sjøen og observasjon av Upsala- og Spegazzini-breene. Du kan lese mer om denne utflukten lenger nede i programmet.

Overnatting i El Calafate.

Dag 8
El Calafate–Bariloche. Fly til innsjødistriktet ved Andesfjellene
Innsjødistriktet i Bariloche

Vi forlater El Calafate og flyr langs Andesfjellene opp til Argentinas berømte innsjødistrikt, som med sine grønne skoger, blå innsjøer og snødekte fjelltopper er det perfekte motivet til feriepostkortet. Innsjødistriktet ligger nord i Patagonia, og det inviterer til fotturer og mange andre utendørsaktiviteter.

Bariloche ligger ved Nahuel Huapi-sjøens bredd i nasjonalparken av samme navn. Byen er omgitt av flott natur og kan by på et stort utvalg av koselige restauranter og kafeer, og den er spesielt kjent for sjokoladebutikkene sine.

Overnatting i Bariloche.

Dag 9
Bariloche. Utflukt til Nahuel Huapi-sjøen og Llao-Llao-halvøya

I dag skal vi utforske innsjødistriktet, og vi starter turen ved Nahuel Huapi-sjøen, som ligger ved foten av Andesfjellene. Utsikten over sjøen og de snødekte fjellene i bakgrunnen er enestående. Turen fortsetter til Llao-Llao-halvøya, hvor vi gjør et stopp ved Argentinas mest berømte hotell, Llao-Llao Resort, som har en ganske så imponerende beliggenhet. Vi kjører gjennom frodig skog, langs skogssjøer og over små broer for til sist å komme frem til utsiktspunktet over Llao-Llao-halvøya. Herfra er det mulig å ta en stolheis helt opp til toppen – godt 1000 meter over havets overflate. 

Overnatting i Bariloche.

Dag 10
Bariloche–Mendoza. Fly til Argentinas berømte vinland

Vi har en rolig morgen i Bariloche før turen går videre nordover til Mendoza-provinsen, som er berømt for sin fremragende vin. Provinshovedstaden (også kalt Mendoza) er landets viktigste vinby, siden den leverer 70% av Argentinas samlede vinproduksjon. Mendoza by har utviklet seg markant de siste tiårene og har vokst sammen med flere av de mindre byene rundt, som nå samlet kalles for «Gran Mendoza».

Overnatting i Mendoza.

Dag 11
Mendoza. Vinsmaking og lunsj på vingård

Det blir produsert god vin i flere av Argentinas provinser, men Mendoza-provinsen er stjernen som overstråler alle de andre. Vinmarkene ligger på 600–1100 meters høyde, og det er ideelt til dyrking av vindruer. Langt de fleste vinene fra Mendoza blir laget på en enkelt druesort, og den mest brukte er malbec, men gode og velkjente druer som cabernet sauvignon, cabernet franc og merlot blir også dyrket her. I dag skal vi besøke noen av vingårdene der vi får kjennskap til vinproduksjonen, og vi skal naturligvis også prøvesmake vin som er typisk for regionen. Vi nyter også en herlig lunsj på en av vingårdene.

Overnatting i Mendoza.

Dag 12
Mendoza–Buenos Aires. Fly til Buenos Aires og hjemreise

I dag tar vi flyet til Buenos Aires, og herfra er det videre forbindelse hjem.

Dag 13
Ankomst Oslo

Utflukter i Buenos Aires

Ved kjøp av denne utfluktpakken får du alle de aktivitetene som er beskrevet i rundreisens program på dag 3 og 4:

 • Byrundtur i Buenos Aires til bydelene La Boca, Palermo og La Recoleta
 • 3 retters middag inkl. vin og tangoshow
 • Heldagsutflukt til pampasen med besøk på farm og tradisjonell argentinsk lunsj

Utfluktpakken må bestilles hjemmefra ved kjøp av reisen og gjennomføres ved minimum 10 deltagere. Reiselederen deltar på utflukten.
 

Utflukt til Upsala- og Spegazzini-breene

Vi kjører til den nordlige siden av Argentino-sjøen, og herfra er det avgang i båt. Båtturen går gjennom det klare vannet og forbi vakre isfjell til de to breene Upsala og Spegazzini, som ligger i Los Glaciares nasjonalpark. Upsala har faktisk fått navnet sitt etter Uppsala universitet i Sverige, som sponset de første isbre-studiene i området. Denne breen viser tydelige tegn på klimaforandringer og blir markant mindre år for år. Spegazzini-breen er ikke den største i nasjonalparken, men den er kjent for sin enorme høyde på 135 meter, og man kan bare se den ordentlig fra sjøsiden.

Utfluktpakken må bestilles hjemmefra ved kjøp av reisen og gjennomføres ved minimum 10 deltagere. Reiselederen deltar på utflukten.

Prisinformasjon

Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder    
 • Fly Oslo–Buenos Aires t/r med mellomlanding
 • Fly Buenos Aires–Calafate
 • Fly Calafate–Bariloche 
 • Fly Bariloche–Mendoza
 • Fly Mendoza–Buenos Aires
 • Utflukter ifølge program    
 • Innkvartering i delt dobbeltrom 
 • Frokost daglig
 • Lunsj dag 2 og 11
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6% av reisens pris    
 • Reiseforsikring    
 • Tilslutning med innenriksfly    
 • Eventuelle ekstra arrangementer    
 • Tillegg for enkeltrom    
 • Utfluktpakke i Buenos Aires (pris 3 998 kr. per person)
 • Utflukt til Upsala- og Spegazzini-breene (pris 1 998 kr. per person)
 • Øvrige måltider
 • Drikkevarer
 • Driks til lokalguider og sjåfører (beregn ca. 100 USD i alt)    
 • Personlige fornødenheter    
 • Alt ikke nevnt under Prisen inkluderer

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Informasjon om reisen

Pakkeliste

 • Liten ryggsekk eller veske til utflukter
 • Vind- og vanntett jakke, bukser og evt hansker til oppholdet i Patagonia
 • Tursko eller lette turstøvler
 • Sommertøy og gode sportssandaler til Buenos Aires og Mendoza
 • Badetøy (håndkle ikke nødvendig)
 • Myggspray
 • Lommelykt
 • Solkrem, solhatt og/eller solbriller

Valuta

Vi anbefaler at du tar med amerikanske dollar, da det kan være problematisk både å bruke kredittkort som betaling og å ta ut kontanter i minibankene.

Deltagerantall

Denne reisen krever et deltagerantall på minimum 15 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4–6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Tilslutning med innenriksfly

Hvis du ønsker tilslutning med innenriksfly i Danmark må du opplyse dette ved bestilling av reisen. Det tas forbehold for utsolgte avganger, og innenrikstilslutningen kan derfor ikke garanteres.

Mer om dine reisemål

Vil du vite mer om klima og vær, tidsforskjeller, driks, visum og vaksinasjoner, kan du lese mer her:

Argentina: www.albatros.no/reisemaal/soer-amerika/argentina

Allmenn informasjon

En trygg reiseopplevelse

Vi vil at du skal føle deg trygg som en Albatros-reisende, fra du bestiller reisen til du kommer hjem med mange gode opplevelser - også i en verden med coronavirus. Derfor har vi iverksatt en rekke tiltak for å minimere smittefaren og samtidig gi deg alle reiseopplevelsene du drømmer om. Våre tiltak inkluderer:

 • Alle reiseledere er sertifisert i WHOs retningslinjer for smittebegrensning
 • Ekstra høye krav til våre samarbeidspartnere i forhold til rengjøring
 • Vi informerer alle reisedeltakerne våre om reiseforsikring og minimering av smitte

Les om alle tiltakene våre her

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Lignende reiser

ARRTR11ANO