Elvecruise på Rhinen og Mosel

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Ta båt fra Köln gjennom Rhindalen og opplev de hyggelige middelalderbyene og UNESCO-fredede elvelandskapet med borger, fjell og vinstokkledde skråninger

Bli med på båttur på to elver og forbi Rheinland-Pfalz’ vinstokkledde elvebredder til det franske Strasbourg på Rhinen og Mosels vakreste strekninger. Og hvem vet om vi ikke hører sirenens sang når vi passerer den sagnomspunne Lorelei-klippen?

Kapteinen vår sørger for at vi får en rolig og vakker tur om bord på det komfortable og moderne 4-stjernersskipet vårt, MS Rhein Symphonie, når vi glir stille forbi det ene vakre elvelandskapet etter det andre. Et av turens absolutte høydepunkter er den eventyrlige tyske Rhindalen, der fjell veksler med terrasse-vinmarker og pittoreske borgruiner.

Underveis opplever vi noen av Nord-Europas kulturelle tungvektere som Köln med domkirken Kölner Dom, og Strasbourg i Alsace med den UNESCO-fredede middelalderbykjernen. Vi skal også besøke noen av de små hyggelige byene og Mannheim midt i Tysklands største vindistrikt.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise, Cruise

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Nei

 • Valuta Euro

Dagsprogram
Dag 1 Fly Oslo– Frankfurt. Busstransport til Köln, byvandring, innsjekking på skipet og avgang
Dag 2 Cochem og Bernkastel. Mulighet for besøk ved det eventyrlige Eltz-slottet
Dag 3 Bernkastel. Mulighet for byvandring i Bernkastel med vinsmaking
Dag 4 Gjennom Rhindalen, passering av Lorelei og Mainz. Mulighet for byrundtur med trykkeren Gutenberg som tema
Dag 5 Mannheim. Mulighet for temabyrundtur i bilpioneren Bertha Benz fotspor
Dag 6 Strasbourg, Frankrike. Mulighet for byrundtur i den UNESCO-fredede middelalderbykjernen. Mulighet for utflukt gjennom Alsace-landskapet
Dag 7 Passering av Lorelei
Dag 8 Köln – Frankfurt og hjemreise

MS Rhein Symphonie

MS Rhein Symphonie er et behagelig og moderne elvecruiseskip med plass til 198 passasjerer fordelt på tre dekk.

Nyt den avslappende atmosfæren om bord på det romslige skipet, i loungebaren, over en god middag i restauranten, på det store soldekket eller mer privat i din egen lugar.

Det romslige skipet (132 meter langt og 11,4 meter bredt) kombinerer moderne komfort med en hyggelig atmosfære. Du kan nyte utsikten fra loungbaren eller slappe av i en liggestol på soldekk. Samtlige måltider (helpensjon) inntas i skipets restaurant. Her varierer man mellom buffet og servering ved bordet.

Du kan lese mer om skiper her:  https://www.nicko-cruises.de/en/fleet/ship/ms-rhein-symphonie/ 

Klikk på bildene for å se dem større

Bilder

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Fly Oslo– Frankfurt. Busstransport til Köln, byvandring, innsjekking på skipet og avgang Avgang kl 1700
Domkirken i Køln

Ved ankomsten til Frankfurts lufthavn kjører vi de ca. 2 timene til Köln for sammen å dra på oppdagelsestur. Deretter er det tid til litt lunsj i Köln på egen hånd før vi møtes igjen for å dra til skipet, der det er innsjekking etter klokken 15.

Under oppholdet i Köln skal vi bl.a. på byvandring i den gamle romerske byen. Köln var etter sigende en av de største byene utenfor Roma og het Colonia Claudia Ara Agrippinensium. Den romerske historien er tydelig overalt i bybildet. Selv i parkeringskjellerne støter man ofte på rester av romersk arkitektur.

Vi starter i den gamle bydelen, Altstadt, som ligger ned mot Rhinen. Kölns Altstadt er ikke så imponerende som gamlebyen i mange andre tyske byer, men det er riktig hyggelig å gå en tur i de kronglete gatene. Der er et lite stemningsfullt torg, Alter Markt, og en del historiske bygninger, som likevel ikke er de opprinnelige. De er gjenoppført etter andre verdenskrig, da Köln nesten ble jevnet med jorden. Det sies at etter at de siste bombetoktene var overstått, kom beboerne opp fra tilfluktsrommene. De så seg omkring og begynte å snakke om hvorvidt de skulle bygge byen opp igjen eller flytte et annet sted. Men da de så at Kölner Dom på helt mirakuløst vis fremdeles stod der, besluttet de seg for å bli – og bare derfor.

Vi skal naturligvis også se den imponerende domkirken, som er et ypperlig eksempel på gotisk arkitektur og for øvrig er den største gotiske kirken i Nord-Europa. Kölner Dom er på UNESCOs liste over verdens kulturarv og er en av de mest besøkte severdighetene i Tyskland. 

Etter byrundturen er det mulig å gå på oppdagelsestur i Köln på egen hånd og kanskje nyte et glass eller to av det lokale ølet Kölsch, som smaker som pilsner og serveres i høye, slanke glass. Deretter møtes vi og kjører sammen til Rhinens bredd, der det herlige skipet vårt venter.

Etter innsjekkingsformalitetene kan man gå på oppdagelsestur om bord, og sent på ettermiddagen stevner vi ut og nyter vår første middag sammen.

Dag 2
Cochem og Bernkastel. Mulighet for besøk ved det eventyrlige Eltz-slottet Ankomst til Cochem kl 0800, avgang kl 1400. Ankomst til Bernkastel kl 2300
Ridderborgen Eltz Slott

Vi har nå passert Mosels utløp i Rhinen. Mosel og Rhinens flere enn 40 borger og slott stammer fra en tid da elva var en av de viktigste handelsveiene mellom Sentral- og Nord-Europa, og skipsfarten skulle sikres mot overfall fra lokale røvere. Elva hadde på 1400-tallet flere strømsteder og fosser som gjorde navigeringen krevende. Det er blitt lettere i dag, da sluser har gjort vannet rolig. Vi skal tidlig om morgenen passere ikke færre enn tre sluser før vi kommer til Cochem.

Cochem har som mange andre byer i området en historie som går tilbake til romertiden. Da Cochem på 1300-tallet fikk bystatus, ble festningsverket anlagt, og en del kan fortsatt ses i dag. Vi legger til på den motsatte bredden ved de gamle fiskerbyene Cond og Sehl, som ble lagt inn under Cochem da den første broen ble bygd i 1927.

Har du kjøpt utfluktspakken, drar vi i dag til Eltz-slottet, som overlevde alle kriger på 1600- og 1700-tallet uskadd og dermed aldri er blitt ødelagt. På vår guidede tur rundt på slottet, som har en del trapper, reiser vi gjennom åtte århundrers kulturhistorie. Hvert århundre er imponerende avspeilt i arkitekturen og utformingen av rommene. Skattkammeret inneholder mer enn 500 utstillingsgjenstander fra 1100- til 1800-tallet.

Midt på ettermiddagen kaster vi trossene og drar mot Bernkastel midt i vinlandet. Vi er fremme sent om kvelden.

(Dagens utflukt med besøk ved Eltz-slottet er ikke inkludert i reisens pris. En spesiell utfluktspakke kan kjøpes, se mer senere i programmet.)

Dag 3
Bernkastel. Mulighet for byvandring i Bernkastel med vinsmaking Avgang kl 1200

I en dal full av vinlandsbyer skiller Bernkastel seg ut som en av de absolutt mest fargerike. På Mosels østlige bredd ligger Bernkastel som en sjarmerende symfoni av tre, stein og skifer. På den vestlige bredden ligger tvillingbyen Kues, som var fødested for filosofen og matematikeren Nikolaus von Kues.

Skipet ligger ved kai i Bernkastel, og vi kan i dag fordype oss i den spennende atmosfæren i en gammel by som er full av historie og kultur. Bli f.eks. med på skipets arrangerte utflukt og nyt de berømte moselvinene ved en vinsmaking, og følg med på en byvandring gjennom den gamle bykjernen.

Alternativt kan du gå en tur på egen hånd, slå deg ned på en av de lokale vinbarene og nyte et glass med utsikt mot de karakteristiske vinterrassene langs Mosels bredd.

(Dagens utflukt er ikke inkludert i reisens pris. Utflukten bestilles og betales om bord. Hvis det blir tilstrekkelig mange deltakere, blir vår Albatros-reiseleder med.)

Dag 4
Gjennom Rhindalen, passering av Lorelei og Mainz. Mulighet for byrundtur med trykkeren Gutenberg som tema Ankomst til Mainz kl 1445, avgang kl 0000
Den berømte Lorelei-klippen

I løpet av dagen går vi gjennom den UNESCO-fredede elvedalen Mittelrhein, som er som tatt ut av et eventyr. Her veksler fjellandskapene med vinmarker i terrasser oppover skråningene. Og på hver fjelltopp ligger det pittoreske borgruiner strødd ut med rund hånd. På begge sider av elva ser vi småbyer som gir liv til områdets lange historie og rike kulturarv. Området er med rette kjent som den romantiske delen av Rhinen etter Goethes beskrivelse av sin reise på elva i 1770-årene.

Det kan anbefales å sitte på skipets soldekk og nyte utsikten. Vi kommer til Lorelei, det absolutt mest sagnomspunne stedet langs Rhinen. En nesten loddrett klippe av skifer reiser seg 132 meter i været, og sagnet forteller at her bor det en mystisk sirene som med sang lokker sjømenn i døden i elvas forræderiske strøm. Det er også Rhinens smaleste sted mellom Sveits og Nordsjøen, og det er nok den vanskelige passasjen som har avfødt sagnet.

Vi kommer i dag frem til den tidligere romerske provinsen Mainz, som nå er hovedstad i den tyske delstaten Rheinland-Pfalz. Byen ble grunnlagt som en militærpost av romerne sent i det første århundret, og senere ble den provinshovedstad i Germania Superior. Romernes tilstedeværelse i området ses tydelig den dag i dag, selv på båtturen vår gjennom Rhindalen. Det var nemlig romerne som lærte lokalbefolkningen å dyrke vin på de solrike skråningene som området er så kjent for. Mainz ligger midt i Rheinhessen, Tysklands største vindistrikt.

Skipet tilbyr i dag en gåtur i den restaurerte gamle bydelen med de fine bindingsverkshusene. Her finner vi også den tusen år gamle katedralen Mainzer Dom, som hadde stor betydning på 1100- og 1200-tallet, da den ble brukt til ikke færre enn sju kongekroninger. Mainz var i mange århundrer også et viktig sentrum for kultur og fremgang. Det var blant annet her Johann Gutenberg oppfant boktrykkerkunsten og gjorde det mulig å masseprodusere bøker – etter datidens skala naturligvis.

Men vi skal også oppleve den moderne byen. Mainz ble voldsomt ødelagt under andre verdenskrig, og etter krigen startet den største byggeboomen i byens historie. Arkitekten bak byens moderne rådhus er ingen ringere enn dansken Arne Jacobsen.

Du kan i dag også velge å besøke en av byens mange tradisjonelle vinbarer, som bl.a. serverer lokale delikatesser som "Spundekäs", en krydret kremost som meget passende kan få følge av et glass lokal vin.

(Dagens utflukt er ikke inkludert i reisens pris. Utflukten bestilles og betales om bord. Hvis det blir nok deltakere, blir også vår Albatros-reiseleder med.)

Dag 5
Mannheim. Mulighet for temabyrundtur i bilpioneren Bertha Benz fotspor Ankomst kl 0630, avgang kl 1500
På besøk i Mannheim

I dag kommer vi til kulturbyen Mannheim, som ligger i den tyske delstaten Baden-Württemberg og har omtrent 315 000 innbyggere.

I tillegg til sine mange museer, teatre og utdannelsessteder er byen også deilig lett å orientere seg i, med vinkelrette gater i et kvadratisk veinett. Mannheim ble grunnlagt i starten av 1600-tallet og er siden blitt gjenoppbygd løpende når kriger har skadet infrastrukturen – særlig under andre verdenskrig var byen et yndet bombemål for de allierte styrkene.

I Mannheim finner man blant annet det barokke Mannheim-slottet, telekommunikasjonstårnet Fernmeldeturm og det 60 meter høye barokke vanntårnet, som ligger ved Friedrichsplatz.

Har du kjøpt Albatros’ utfluktspakke, skal vi i dag på en guidet tur gjennom byen i Bertha Benz’ fotspor, eller kanskje snarere kjørespor. Temaet for utflukten er nemlig bilhistoriens spede begynnelse, da Bertha Benz i 1888 kjørte sin Benz Patent Motor-bil fra Mannheim til Pforzheim og dermed sikret seg en plass i verdenshistorien. Med denne første suksessrike langdistansebilturen dannet hun grunnlaget for et helt revolusjonerende transportmiddel og virksomhetens kommersielle suksess. Vi drar på oppdagelsestur gjennom Benz-familiens spennende historie og den byen som familien levde i gjennom mange år og dermed hjalp Mannheim ved Rhinens bredd med å oppnå historisk berømmelse.

(Dagens utflukt med byrundtur til i Bertha Benz’ fotspor er ikke inkludert i reisens pris. En spesiell utfluktspakke kan kjøpes, se mer senere i programmet.)

Dag 6
Strasbourg, Frankrike. Mulighet for byrundtur i den UNESCO-fredede middelalderbykjernen. Mulighet for utflukt gjennom Alsace-landskapet Ankomst kl 0400, avgang kl 1900
Katedralen i Strasbourg

Vi anløper i dag den fine, velholdte middelalderbyen Strasbourg tett ved den tyske grensen. Strasbourg er regionshovedstad i Alsaceprovinsen og en betydningsfull kultur- og handelsby fylt med museer, vakker arkitektur og en UNESCO-fredet gammel bydel på den vakre øya Grand Île.

På tross av et hav av stridigheter gjennom historien, da byen skiftevis har vært på tyske og franske hender, fungerer Strasbourg i dag som brobygger mellom de to nabolandene. Spesielt Strasbourg Universitet har skapt forståelse mellom områdets protestanter og katolikker. På universitetet, som er Frankrikes nest største, har blant andre den tyske dikteren Goethe studert og tilbrakt sine ungdomsår. Byen er naturligvis også kjent som hjemsted for Europaparlamentet, Europarådet og Den europeiske menneskerettighetsdomstolen.

I dag drar vi, som en del av dagens Albatros-tilbud, inn til byen for å kikke nærmere på den gamle bydelen. Vi ser byens små kanaler på elva Île og de gamle sluseanleggene samt den moderne bydelen med Europaparlamentet – en tur igjennom 2000 års historie. Vi går en tur i de smale gatene i det pittoreske kvarteret La Petite France, der vakre 4-etasjers bindingsverkshus ligger side om side. Spaserturen fører oss også forbi den veldige gotiske katedralen Notre Dame fra 1439, som ligger vakkert til på en av byens sentrale plasser, tett ved elva og det vakre Palais Rohan – palasset som ble bygd til byens biskop i starten av 1700-tallet.

Etterpå vil det bli mulig å slentre rundt på egen hånd eller kanskje nyte en kopp kaffe eller et glass kjølig hvitvin på en av byens mange kafeer og følge med i gatelivet.

(Dagens utflukt med byrundtur til i Strasbourg er ikke inkludert i reisens pris. En spesiell utfluktspakke kan kjøpes, se mer senere i programmet.)

Etter Albatros-utflukten har du også mulighet til å delta i skipets utflukt gjennom billedskjønne Alsace-landskaper gjennom hyggelige landsbyer med bindingsverkshus, vingårder og en rustikk atmosfære. Turen bringer deg gjennom sjarmerende, typiske landsbyer med bindingsverkshus, fargerike vinduskasser og smale gater. Mange av de små byene i Alsace har en middelaldermur, og landskapet mellom dem er dominert av store vinmarker og er berømt for sin Riesling og Pinot Blanc.

(Skipets utflukt gjennom Alsace-landskapet er ikke inkludert i reisens pris. Utflukten bestilles og betales om bord. Hvis det blir nok deltakere, blir vår Albatros-reiseleder med.)

Dag 7
Passering av Lorelei Ankomst til Königswinter kl 1630
I dag skal vi passere den berømte Lorelei-klippen igjen, men det er ikke slutt på opplevelsene etter det. Noen få ganger i året kan Rhinen nemlig by på en helt spesiell opplevelse, nemlig "Rhinen i flammer", og det skal vi være med på sist på ettermiddagen. Vi skal nemlig på båttur med hjuldamper, og mens dagslyset svinner over landskapet  blir borger og slott opplyst med lanterne og lamper, så Rhinen ser ut som om den står i flammer. Det er et spektakulært lysshow som blir akkompagnert av en hyggelig middag og avsluttet med festfyrverkeri. Det er et flott punktum for reisen vår!
Dag 8
Köln – Frankfurt og hjemreise Ankomst kl 0700
Vi anløper Köln, og etter frokost om bord på skipet sier vi farvel til skipets besetning og kjører til lufthavnen i Frankfurt, der flyet hjem til Norge venter.

Utfluktspakke

Kun for Albatros’ gjester har vi utarbeidet en utfluktspakke ledet av vår reiseleder. Pakken skal kjøpes hjemmefra senest 45 dager før avreise.

Inkludert i utfluktspakken:

 • Halvdagsutflukt fra Cochem til Eltz-slottet
 • Halvdagsutflukt i Mannheim i Bertha Benz’ fotspor
 • Halvdagsutflukt til Strasbourg med besøk i den gamle bydelen

Vi gjør oppmerksom på at halvdagsutfluktene typisk varer mellom 2 og 4 timer.

Utfluktspakken skal bestilles i forbindelse med reisen, kan kun kjøpes som en samlet pakke og gjennomføres med minst 20 deltagere.

Pris per person kr 1 498,–

Prisinformasjon

Tillegg for enkeltlugar
 • Tillegg for enkeltlugar på Main-deck kategori C 7 998 kr
 • Tillegg for enkeltlugar på Main-deck kategori D 7 598 kr
 • Tillegg for utvendig enkeltlugar på Main-deck 9 998 kr
 • Tillegg for utvendig enkeltlugar på Main-deck 13 998 kr

OBS: Tillegg for enkeltlugar kan variere mellom ulike avreisedatoer, se pris for din avreisedato ved å klikke på "Bestill"

Tillegg for oppgradering av lugar
 • Tillegg for utvendig lugar på Middle-deck 1 298 kr per person
 • Tillegg for utvendig lugar på Upper-deck 2 998 kr per person
Rabatt for lugarkategorier - delt dobbeltlugar
 • Rabatt for utvendig lugar på Main-deck kategori D 398 kr per person
Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Fly Oslo - Frankfurt t/r
 • 7 netters cruise på MS Rhein Symphonie i delt dobbeltlugar med koøye på Main-deck
 • Transport ifølge program
 • Helpensjon på skipet (eventuelle måltider på land på egen kostnad)
 • Kaffe og te til måltidene på skipet
 • Rengjøring av lugar daglig
 • Håndklær på lugaren
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Oppgradering av lugar
 • Utfluktspakke og eventuelle ekstra utflukter og arrangementer
 • Drikkevarer utover det nevnte
 • Driks på skipet (vi anbefaler 5-7 euro per person om dagen)
 • Driks til lokalguider og sjåfører (regn med 8 euro per person ved kjøp av utfluktspakke)
 • Alt ikke nevnt under "Prisen inkluderer"
Opplev mer

Kun for Albatros’ gjester har vi utarbeidet en utfluktspakke ledet av vår reiseleder. Pakken skal kjøpes hjemmefra senest 45 dager før avreise.

Inkludert i utfluktspakken:

 • Halvdagsutflukt fra Cochem til Eltz-slottet
 • Halvdagsutflukt i Mannheim i Bertha Benz' fotspor
 • Halvdagsutflukt til Strasbourg med besøk i den gamle bydelen
 • Halvdagsutflukt i Koblenz med svevebanetur og besøk på Ehrenbreitstein slott

Vi gjør oppmerksom på at halvdagsutfluktene typisk varer mellom 2 og 4 timer.

Pris: 1 398 kr per person

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Hvordan er lugarene

Fra de lyse og romslige lugarene har du god utsikt til elva og omgivelsene. Lugarene er utstyrte med to enkeltsenger/dobbeltseng, bad med toalett og dusj, telefon, hårtørker, varme/aircondition, safe og tv med internasjonale kanaler.

Lugar på Main-deck (kat C)

Utvendig lugar med koøye (kan ikke åpnes) på Main-deck (nederste passasjerdekk). To enkeltsenger. Ca 11,5 m2.

Lugar med fransk balkong på Middle-deck (kat B)

Utvendig lugar med storrt vindu på Middle-deck (mellomste passasjerdekk). To enkeltsenger eller dobbeltseng. Ca 14,5 m2.

Lugar med fransk balkong på Upper-deck (kat A)

Utvendig lugar med fransk balkong på Upper-deck (øverste passasjerdekk). To enkeltsenger eller dobbeltseng. Ca 14,5 m2.

Bagasje

Det er lurt å ha med en mindre ryggsekk eller veske til dagsturer/utflukter og reisedager der du oftest ikke ser bagasjen din igjen før om kvelden. Det er ikke nødvendig å ha med håndkle.

Deltagerantall

Denne reisen krever et deltagerantall på minimum 15 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4–6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Hvem kan delta?

For å delta på dette elvecruiset er det et krav at du er mobil, selvhjulpen og kan ferdes uten hjelp til fots i byer og på stier i parker. Personer under 18 år må reise i følge med og bo sammen med personer over 18 år.

Spesielle helseforhold

I henhold til rederiets regler er du pliktig å informere Albatros Travel om evt. sykdom eller kronisk sykdom, handikap, graviditet eller andre forhold som kan ha betydning for ditt velbefinnende eller din helsetilstand mens du er på cruise.

Ikke egnet for deg som går dårlig

Vi gjør også oppmerksom på at reisen ikke egner seg for personer som går dårlig, siden man kan risikere å skulle gå fra båt til båt for å komme i land og tilbake på skipet igjen. Dette skyldes at skipene i noen havner fortøyes langskips utenpå hverandre i en rekke når man legger til.

Det er ikke tillatt å ta med rullestol/rullator på skipet. Dette er på grunn av sikkerheten, siden det må være fri passasje i gangarealene mv.

Kaiplass

Når elvecruiseskipene legger til blir skipene flere steder fortøyd langskips utenpå hverandre. Det betyr at man kan oppleve å se inn  is siden på et annet skip i stedet for å ha utsikt til landskapet eller en by, når skipet ligger til ka, og at man må gå gjennom andre båter for å komme i land – eller at andre passasjerer går gjennom Sound of Music.

Vi vil prøve så vidt mulig å få kaiplass i sentrum av de byene vi besøker. Det er dessverre ikke alltid mulig, og selv om en kaiplass er booket og bekreftet forbeholder havnen seg alltid retten til å flytte skipet vårt inntil bare noen få timer før ankomst. Det betyr at vi bestiller busstransport i forbindelse med de utfluktene som er beskrevet i programmet i de tilfellene når kaiplassen er langt utenfor sentrum og utenfor gåavstand. Deltar man ikke i det planlagte programmet eller ønsker man å legge inn egne programpunkter er transport til og fra skipet for egen regning.

Soldekk

Skipet har et stort og herlig soldekk hvor det finnes mulighet for å oppholde seg når vi ligger for anker eller sakte glir framover i landskapet.

Vennligst bemerk at både soldekk kan være stengt i perioder hvor vi passerer lave broer eller sluser.

Hånden på hjertet

Seilingstider i programmet

Seilingstidene i reisens program er med forbehold fra rederiets side. Det forekommer vanligvis ikke endringerangående kaiene vi legger til ved, men visse tidsendringer forekommer på nesten alle cruise, avhengig av vær og vind. Det er for det meste slusetider, vannivå og elvetrafikk som påvirker tidene. Likevel velger vi alltid å ha tidene med i programmet ettersom det gir et godt bilde av hvor mye tid man kan forvente å ha ved kai/på land. Dette er en del av opplevelsen på elvecruise!

Allmenn informasjon

En trygg reiseopplevelse

Vi vil at du skal føle deg trygg som en Albatros-reisende, fra du bestiller reisen til du kommer hjem med mange gode opplevelser - også i en verden med coronavirus. Derfor har vi iverksatt en rekke tiltak for å minimere smittefaren og samtidig gi deg alle reiseopplevelsene du drømmer om. Våre tiltak inkluderer:

 • Alle reiseledere er sertifisert i WHOs retningslinjer for smittebegrensning
 • Ekstra høye krav til våre samarbeidspartnere i forhold til rengjøring
 • Vi informerer alle reisedeltakerne våre om reiseforsikring og minimering av smitte

Les om alle tiltakene våre her

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Rated 3 out of 5 by from Dette kan gjøres bedre - men reiselederen var topp. Selv Albatros ville ha sett at tidsskjemaet første dag i Køln var feil, slik at vi ikke rakk rundtur i byen og gikk glipp av Kølnerdomen. Det var også skuffende å reise forbi en perle som Rüdesheim to ganger, og hvorfor ble det ingen vinsmaking i hvitvinenes hjemland. At det var dårlig vær skyldes ikke Albatros, derfor var det en glede å møte en reiseleder - Ives - som er en vaskekte verdensborger, full av humør og sjarm. Han reddet turen for oss og Albatros.
Date published: 2019-06-04
Rated 3 out of 5 by from Påmange måter en fin reise,, men vi har noen innvendinger Reisen var på mange måter helt fin, men vi har noen bemerkninger (se nedenfor)
Date published: 2018-06-15
Rated 4 out of 5 by from Nydeleg cruise på Rhinen og Mosel Cruiset var fint på den måten at det var svært god oversikt til landskapet langs elvane; særleg var turen på Mosel nydeleg. Fin båt, med svært serviceinnstilt og hyggeleg mannskap. Guiden var grei og flink.
Date published: 2019-05-17
Rated 5 out of 5 by from Turen var som forventa, verdt pengane. Reiseleder var svært bra. Betjeningen på båten var serviceminded og stod hardt på for å tilfredstilla gjestene. Reiselederen var eit kapittel for seg, i positiv forstand.
Date published: 2019-05-18
 • y_2020, m_7, d_13, h_15
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.10
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_4
 • loc_no_NO, sid_DECRI07, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende reiser

DECRI07ANO