Beograd – Balkans kulturhovedstad

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Den serbiske hovedstaden byr på et rikt kulturliv, gourmetmat og et hav av opplevelser i og utenfor byen

Beograd overrasker de fleste med sine hyggelige kvarter, gode spisesteder og vestlig orienterte befolkning. Mye har skjedd i Beograd siden byen ble bombet av Nato under krisen i Kosovo på slutten av 90-tallet. Med kreative krefter, hyggelige bydeler og gode spisesteder har Beograd mye å by på – og med et oppland som ånder av historie er det ikke uten grunn at den serbiske hovedstaden er en av Sørøst-Europas mest interessante storbydestinasjoner.

På denne reisen har vi inkludert alle de tradisjonelle besøkene i storbyen og lagt til opplevelser i landets nest største by, Novi Sad. Vi skal også legge veien forbi Titos imponerende museum, gå oppdagelsestur i det hyggelige Skadarlija-kvarteret og smake på den gode serbiske vinen.

Vi bor på et fint 4-stjerners hotell , som med sin sentrale plassering er den perfekte rammen om vårt opphold i den serbiske hovedstaden.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Storbyferie

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Nei

 • Valuta Serbiske dinarer

Dagsprogram
Dag 1 Ankomst til Beograd og byrundtur inkl. Kalemedan-festningen og velkomstmiddag
Dag 2 Beograd. Matmarked, Saint Sava-kirken og Titos museum inkl. lunsj på lokal restaurant
Dag 3 Beograd–Sremski Karlovci–Novi Sad–Beograd. Honning – og vinproduksjon inkl. lokal lunsj, Europas nest største festning Petrovaradin og Novi Sads gamle bydel
Dag 4 Tid på egen hånd eller ekstrautflukt med sykkeltur til Zemun inkl. lokal lunsj. Avskjedsmiddag i Skardalijia
Dag 5 Tid på egen hånd og hjemreise

Hoteller

Hotel Royal Inn

 • 97 rom
 • 0,5 km til byens sentrale torg
 • 24/7 resepsjon
 • Restaurant
 • Cocktailbar
 • Heis
 • Wifi på alle rom
 • 200 meter til nærmeste supermarked
 • 150 meter til nærmeste busstopp

Med en fantastisk plassering i den gamle bydelen i Beograd og med gangavstand til byens sentrale torg og gågate er Hotel Royal Inn et perfekt utgangspunkt for et opphold i den serbiske hovedstaden.

Hotellet er oppført i 1885 og har en herlig frokostbuffet, restaurant med internasjonal cuisine samt en hyggelig cocktailbar.

Alle rommene har wifi, safe, hårføner m.m.
Les mer på www.royalinn.rs

Bilder

Klikk på bildene for å se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Ankomst til Beograd og byrundtur inkl. Kalemedan-festningen og velkomstmiddag
Kalemegdanborgen i Beograd

Vi flyr fra Oslo og lander i den serbiske hovedstaden midt på ettermiddagen.

Med godt og vel to millioner innbyggere er Beograd en av Sørøst-Europas største byer, og med en historie som strekker seg flere tusen år tilbake, er den også en av de eldste. Beliggenheten ved elvene Donau og Sava har gjort byen ettertraktet for skiftende overherredømmer fra romerne til osmanene. Byen fikk en hard medfart under andre verdenskrig, men ble siden politisk og kulturelt sentrum i Jugoslavia. I dag er Beograd den storbyen i det tidligere Jugoslavia som har størst fremdrift, med masser av spennende områder å utforske.

Vi kjører direkte fra flyplassen til byens vartegn, Kalemedan-festningen. Festningen har i flere århundre fungert som vern for byen og dens skiftende overherrer. I tillegg til lekeplasser, en liten dyrehage, museum og steder der man kan spise og få en kopp kaffe, byr området rundt festningen også på en blendende utsikt over elvene Donau og Sava.

Hvis det er tid nok går vi til byens sentrale plass, Republikk-plassen og spaserer ned hovedgaten Knez Mihailova og de mange hyggelige butikkene, caféene og restaurantene. Ut på ettermiddagen drar vi til vårt sentralt beliggende hotell og etter vi har mottatt nøklene til rommene våre, tar vi oss en velfortjent middag.

Dag 2
Beograd. Matmarked, Saint Sava-kirken og Titos museum inkl. lunsj på lokal restaurant
Serbisk eplekake

Vi starter morgenen med å gå marked sammen med de lokale og se hvordan de daglig handler inn og hvordan dagens sladder blir utvekslet ved de mange forskjellige matbodene.

Vi kjører forbi landets parlament og den vakre Slavia-plassen før vi stanser ved St. Sava-kirken, som er en av verdens største ortodokse kirker. Vi fortsetter til mausoleet for den tidligere jugoslaviske presidenten Josip Broz Tito. Det ble oppført i 1975, 5 år før Titos død, og fikk det kunstferdige navnet Blomsterhuset på grunn av de mange vakre blomstene i området. I dag er blomstene fjernet, selv om Tito fremdeles nyter stor aktelse blant serbere flest. I museet rett ved fortelles historien om Jugoslavias store leder som sto i spissen for den jugoslaviske samling i nesten 30 år. Underveis stopper vi på en lokal restaurant og spiser en god lunsj.

Resten av ettermiddagen er avsatt til opplevelser på egen hånd.

Dag 3
Beograd–Sremski Karlovci–Novi Sad–Beograd. Honning – og vinproduksjon inkl. lokal lunsj, Europas nest største festning Petrovaradin og Novi Sads gamle bydel Transport ca. 19 mil

I dag skal vi på utflukt ut av byen. Vi kjører buss mot Novi Sad, Serbias nest største by, med et innbyggertall på ca. 250 000. Flertallet utgjøres av serbere, men her er også et stort ungarsk mindretall. Før første verdenskrig var byen det kulturelle sentrum for alle serbere, og Novi Sad er fortsatt en stor kulturby med et ortodokst bispesete. Byen var utnevnt til Europeisk kulturhovedstad i 2021 men på grunn av pandemien blir byen feiret i år.

Underveis stopper vi ved byen Sremski Karlovci, som ligger i provinsen Vojvodina for foten av fjellet Fruska Gora. Tidligere var byen hovedsete for den serbiske ortodokse kirken og regionens kulturelle vugge. Området er virkelig frodig og det dyrkes både vin og andre fødevarer her. De mange markene og blomstene har gitt området en av Balkans beste honning. Vi besøker en lokal birøkter og hører mer om dette spennende emnet. I Sremski Karlovci finner vi også noe av Serbias beste vin og nesten alle hus her har sine egne vinmarker. Vi har selvfølgelig inkludert et besøk hos en lokal vinbonde.

Vi begir oss ut på den siste strekningen mot Novi Sad og den imponerende festningen Petrovaradin, som er Europas nest største. Den ble oppført i perioden 1692–1780 og ligger vakkert til på den andre siden av Donau, som deler byen i to. Derfra er det en praktfull utsikt over de mange kirkene, som representerer flere forskjellige trosretninger.

Vi spiser lunsj i området før vi drar inn til den gamle byen Novi Sad. Byen ble grunnlagt i 1694 og den fikk i 1748 status av fristat. Den stigende handelen og konsentrasjonen av særlig serbisk kultur førte etter hvert til at byen ble omtalt som det serbiske Athen.

Novi Sad ligger ved en av Europas viktigste korsveier, og byens historie som et multinasjonalt handelssentrum og transitt har gitt den atskillige historiske og kulturelle severdigheter, som selv mye større byer har vanskelig for å matche. Vi legger veien forbi byens store sentrale plass Trg Slobode (Frihetsplassen) og det vakre rådhuset i neo-renessansestil samt byens eldste gate Zmaj Jovina.

Vi er tilbake i hovedstaden sist på ettermiddagen.
Resten av dagen er til egne opplevelser.

Dag 4
Tid på egen hånd eller ekstrautflukt med sykkeltur til Zemun inkl. lokal lunsj. Avskjedsmiddag i Skardalijia Transport på sykkel ca 2,5 mil

I dag er det mulig å oppleve den serbiske hovedstaden på egen hånd hvis man ikke ønsker å kjøpe den ekstra utflukten som er en sykkelutflukt til Zemun.

Zemun er en mindre forstad til Beograd som minner mer om en liten bohemsk landsby med mange små restauranter og gallerier. Vi leier sykler, krysser elven og sykler gjennom det nye Beograd. Vi skal forbi Palace of Federation som ble oppført på slutten av 1940-tallet og i dag huser flere serbiske ministerier. Herfra fortsetter vi mot den hyggelige landsbyen Zemun der vi skal til byens vartegn den vakre Hellige treenighetskirken som ligger på en bakketopp med fin utsikt over hovedstaden.

Vi spiser en god lunsj ved en av de hyggelige restaurantene før vi begir oss tilbake til storbyen. (sykkelturen er ikke inkludert i reisens pris og skal bestilles separat)

Vi samles igjen om kvelden for å gå ut og spise en god middag i området Skararlijia som på grunn av de fargerike hus og brostensgater markedsføres som Serbias svar på Montmartre.

Dag 5
Tid på egen hånd og hjemreise

Beograd har utrolig mye å by på, og denne formiddagen er tiden satt av til opplevelser på egen hånd. Det gamle industriområdet nær elven Sava oser i dag av liv med mange små butikker og gallerier. Hvis man heller vil ha god kaffe og kikke på folkelivet er området rundt Knez Mihailova og de mange vakre paleene et perfekt sted. Reiselederen vil selvfølgelig også være hjelpsom med gode råd og veiledning.

Vi samles tidlig om ettermiddagen på hotellet og drar mot flyplassen der flyet til Norge venter på oss.

Sykkelutflukt til Zemun

På denne ekstra utflukten er det mulig å oppleve det nye Beograd og den hyggelige bohemske landsbyen Zemun på den andre siden av Sava-elven. Det foregår på sykkel og vi kommer derfor ekstra tett på det lokale livet i og rundt hovedstaden.

Vi skal f.eks. forbi Palace of Federation som ble oppført på slutten av 1940-tallet. Vi nyter det vakre landskapet langs elven og hører mer om byens utfikling og dens strategiske betydning. Vi besøker Zemuns vartegn den vakre Hellige treenighetskirken, går på oppdagelse i den hyggelige byen og koser oss med en god lunsj på en lokal restaurant langs elven.

Sykkelturen foregår i hovedsak på sykkelstier og hele turen er i følge med en lokalguide som kan fortelle mye spennende om Beograds utvikling og historie.


Pris: 698 ,– pr. person

Prisen inkluderer

 • Sykkelleie og lokalguide
 • Lunsj på lokal restaurant i Zemun
Bro over Sava-elva i Beograd

Prisinformasjon

Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Fly Oslo–Beograd t/r med mellomlanding
 • Utflukter ifølge program
 • Innkvartering på 4-stjerners hotell i delt dobbeltrom
 • Halvpensjon. Frokost hver dag, lunsj dag 2 og 3 samt middag dag 1 og 4
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Reiseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Ekstrautflukt på sykkel til Zemun
 • Tillegg for enkeltrom
 • Drikkevarer
 • Personlige fornødenheter
 • Driks til lokalguider, sjåfører osv (frivillig – beregn ca. 30 euro)
 • Alt ikke nevnt under “Prisen inkluderer”

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Reisens krav til bevegelighet

Siden en stor del av utfluktene på denne reisen foregår til fots, forventes det at
alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå.

Klima

På våren og høsten kan det være litt kjølig om morgenen og kvelden og regnbyger kan også forekomme. Ta derfor med en genser og en lett jakke. Når det gjelder påkledning om kvelden på restauranter og lignende er serberne ikke spesielt formelle. Husk å ha med et par gode sko som du kan gå i både i naturen og i byen.

Allmenn informasjon

En trygg reiseopplevelse

Vi vil at du skal føle deg trygg som en Albatros-reisende, fra du bestiller reisen til du kommer hjem med mange gode opplevelser - også i en verden med coronavirus. Derfor har vi iverksatt en rekke tiltak for å minimere smittefaren og samtidig gi deg alle reiseopplevelsene du drømmer om. Våre tiltak inkluderer:

 • Alle reiseledere er sertifisert i WHOs retningslinjer for smittebegrensning
 • Ekstra høye krav til våre samarbeidspartnere i forhold til rengjøring
 • Vi informerer alle reisedeltakerne våre om reiseforsikring og minimering av smitte

Les om alle tiltakene våre her

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Lignende reiser