Berlins glitrende julemarkeder

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Julemarkedsreise til Berlin under advent.

Nyt fire fantastiske dager i kulturbyen Berlin, som i tillegg til sin spennende historie også kan tilby minst femti forskjellige julemarkeder. Vi skal selvfølgelig besøke flere av dem. Vi bor på et godt firestjerners hotell like ved Alexanderplatz i sentrum av Berlin, hvor du har gode sjanser til å gjøre en god julehandel. Prisnivået i Berlin er lavt, ikke minst på mat og drikke. Et av Berlins store julemarkeder på Alexanderplatz finner man rett utenfor hotellet, hvor man kan kose seg med litt Glühwein den første kvelden.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise, Storbyferie

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Nei

 • Valuta Euro

Dagsprogram
Dag 1 Fly til Berlin og tid på egenhånd. Felles tysk middag 
Dag 2 Julemarkeder på Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche og Potsdamer Platz.
Dag 3 Julemarkedene på Kulturbryggeriet i Prenzlauer Berg, Schloss Charlottenburg og Gendarmenmarkt.
Dag 4 Tid på egenhånd og fly hjem til Norge

Hoteller

Park Inn Hotel Berlin Alexanderplatz, Berlin

Et firestjerners topphotell med tre restauranter, et spa og rom med flatskjerm-TV og klimaanlegg. Park Inn Hotel Berlin Alexanderplatz er Berlins høyeste hotell og ligger rett ved Alexanderplatz i den gamle østtyske delen av Berlin. Alle rommene har bad i marmor med dusj og gulvvarme. Wifi er gratis på hele hotellet. Hotellet har en populær bar kalt Spagos Bar & Lounge. Du kan også slappe av på terrassen i toppetasjen, som tilbyr flott utsikt over Berlin sentrum. Park Inn Hotel Berlin Alexanderplatz ligger overfor Alexanderplatz stasjon. Derfra kan du ta buss, trikk, metro og pendeltog til alle deler av Berlin. Du kan gå til Museumsøya, Nikolaiviertel og den livlige Hackescher Markt på ti minutter.


https://www.radissonhotels.com/en-us/hotels/park-inn-berlin-alexanderplatz?cid=a:se+b:gmb+c:emea+i:local+e:pii+d:cese+h:BERP1

Bilder

Klikk på bildene for å se dem større

Avreisedatoer

Avreise Varighet Pris Avreiseflyplass Bemerk
6 498,–
Oslo
Klikk på en dato for å se riktig program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Fly til Berlin og tid på egenhånd. Felles tysk middag 

Vi lander på en av Berlins to flyplasser, vanligvis ved lunsjtid, og kjører til vårt sentralt beliggende firestjerners hotell og sjekker inn. Resten av dagen er så satt av til tid på egenhånd. Hvis vi lander tidlig vil det være mye tid til å glede oss over den høytidelige byen. På en annen side kan rommene ikke brukes før sent på ettermiddagen, men vi kan alltid bruke hotellets bagasjerom.

Berlin er en by man alltid kan komme tilbake til. Severdigheter finnes i dobbeltutgaver og gamle og nye står side om side. Nesten ingen andre storbyer i Europa har endret seg så mye de siste 30 årene som Berlin. Den vennlige atmosfæren i byen endrer seg imidlertid ikke, noe som gjør at mange er glade for å komme tilbake. Berlin med sin interessante historie har lenge tiltrukket seg de historieinteresserte, men også kreative sjeler fra hele Europa. Berlin er en kosmopolitisk storby, en kulturell smeltedigel og en levende historiebok. Den korte flytiden og det at det er rimelig, gjør Berlin til den perfekte weekend-byen. Her finner du det siste innen mote, kunst, arkitektur og musikk. Byens kunstmuseer er verdensberømte og viser både det gamle og nye.

Hvis man vil fordype seg i gamle kulturer, er Pergamonmuseets praktfulle samlinger et must. I vestlige Berlin finner vi paradegaten Kurfürstendamm og varehuset KaDeWe, et av de største i Europa med eksklusive butikker og sannsynligvis verdens største mat- og delikatesseavdeling av sitt slag. Unn deg et glass champagne i en av champagnebarene. Tilsvarende på østsiden er Friedrichstrasse med luksuriøse 
butikker og varehus. På Alexanderplatz er det store varehus med litt lavere priser. Brukt- og vintagebutikker er best i Kreuzberg. Prenzlauer Berg er moteriktig og elegant med små butikker, markeder og øko-klær. Når det er tid for en pause, er det bare å gjøre som berlinerne gjør og gå inn på en "Kneipe", et av de koselige ølhusene du finner i nesten alle nabolag. På gater og torg selges den såkalte currywursten overalt. For andre kulinariske opplevelser er det restauranter fra hele verden og i alle prisklasser.

Den første kvelden møtes vi for å gå sammen gjennom et julepyntet Berlin til det nærliggende Nikolaik-distriktet, den aller eldste delen av Berlin. Området fikk sin nåværende utseende gjennom en stor ombygging under 1980-tallet, da leilighetene i bygningene etter andre verdenskrig ble gjort om til moderne og middelaldersinspirerte boliger. Her koser vi oss med en tysk treretters middag på en tradisjonell og koselig restaurant. 

Dag 2
Julemarkeder på Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche og Potsdamer Platz.

 Etter frokost skal vi dra ut i den spennende og vinterkledde verdensbyen. “Ich habe noch einen Koffer in Berlin” sang Marlene Dietrich i 1957, da hun beskrev sin melankolske kjærlighet til byen. Berlin har en spesiell plass i hjertene til mange, og et opphold i byen byr alltid på noe nytt, selv om du har vært i Berlin flere ganger før.

Sammen med reiselederen drar vi til hjertet av det vestlige Berlin med T-banen, som i grenseområdene mellom det gamle øst og vest tar oss med til høyden med fin utsikt. I det sentrale Vest-Berlin finner vi Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche, en minnekirke som ble reist på slutten av 1800-tallet til minne om Wilhelm I. I 1943 ble kirken ødelagt av en bombing under andre verdenskrig og har siden den gang vært en bevart ruin.

I løpet av sin storhetstid målte kirkens tårn totalt 113 m høyde og var da en av Berlins høyeste bygninger. Arkitekt Egon Eiermann tegnet en ny kirke som ble plassert ved siden av og innviet i 1961. Det nye klokketårnet kalles populært "leppestiften" og kirkens gudstjenestesal kalles "pudderboksen". Her finner vi et av de mest besøkte julemarkedene med over hundre boder å handle i. Her lukter det godt av stekte mandler og glühwein så det er ikke vanskelig å komme i skikkelig julestemning. Kjøp varme, strikkede gensere og leker til julegaver, og ikke minst vakker julepynt for å henge i juletreet. Også magen trenger noe her og det er nok av gode bratwurst, vafler, kandiserte epler og nøtter. I nærheten ligger også det mest berømte varehuset i Berlin, den fantastiske KaDeWe

Deretter fortsetter vi med undergrunnen til Winterwelt ved Potsdamer Platz og langs Alte Potsdamer Strasse. Potsdamer Platz var et av Berlins sentrale punkter i før i tiden, men ble øde under den kalde krigen da torget havnet i grenseområdene. Nå sprudler området nok en gang av liv, begjær og livsglede. Dette julemarkedet er litt sportsligere enn de andre med en skikkelig akebakke og en curling-skøytebane.

De sportslige attraksjonene blir selvfølgelig supplert med en rekke boder som selger tradisjonelle godsaker og suvenirer. Hele området minner om et Østerrike i vinterdrakt, og det er en glede å bare spasere blant håndverk og godsaker som varm gløgg og stekte mandler. Det lukter nydelig og stemningen minner om en vellykket after ski.

Kvelden er på egenhånd. Reiselederen hjelper gjerne til og gir tips om trivelige restauranter.

Dag 3
Julemarkedene på Kulturbryggeriet i Prenzlauer Berg, Schloss Charlottenburg og Gendarmenmarkt.

Dagen starter med et besøk på Luciamarkedet ved Kulturbryggeriet i Prenzlauer Berg på Eberswalder Strasse i gamle Øst-Berlin. Vi drar dit med metro. Dette er et julemarked som bare blir mer populært for hvert år! Den er oppkalt etter helgenen Lucia og er dedikert til de nordiske landene. 

Markedet ligger idyllisk til i Kulturbrauerei-området, som er en samling av mange vakre bygninger. Her kan du glede deg over gløgg og punsj. Gløgg er en skandinavisk gløggvin laget av rødvin og vodka samt krydder som kanel, kardemomme eller ingefær, servert med rosiner og skrellede mandler. Julemarkedet er basert på skandinaviske tradisjoner og her finner du alle slags delikatesser og håndverk og i bakgrunnen her og der blir skandinavisk musikk spilt.

Med metro flytter vi oss nå til Charlottenburg i gamle Vest-Berlin. En av Berlins mest populære attraksjoner, Schloss Charlottenburg blir hver vinter til en ekte julehistorie. Dette er det perfekte julemarkedet for deg som ønsker et fargerikt og nostalgisk julemarkedsbesøk. Her er små vakre karuseller og en liten miniatyrbane. Varm opp med varm drikke og stekte nøtter for et avslappende øyeblikk på slottet! Kombiner et besøk på julemarkedet med en koselig spasertur gjennom slottets hage.

Så går vi hjem igjen til hotellet vårt på Alexanderplatz. På dette julemarkedet kan du vanligvis finne mye håndverk, for eksempel finner vi glassblåsere og smeder som praktiserer yrkene sine. På Alexanderplatz finner du også det velkjente TV-tårnet hvor du har en 360-graders panoramautsikt over Berlin. Tårnet er over 200 meter høyt og ovenfra kan du blant annet se parlamentshuset, den nye sentralstasjonen og Olympiastadion. Besøk tårnet på egen hånd. Midt på julemarkedet finner du Europas største julepyramide med mer enn 5000 lamper som gir et munter lys over Alexanderplatz.

Om kvelden samles vi igjen for å ta T-banen til julemarkedenes julemarked, Gendarmenmarkt i konserthallen mellom den tyske og den franske Domen. Julemarkedet på torget Gendarmenmarkt, som er omgitt av historiske bygninger, er et av de vakreste i sitt slag i hele Tyskland. For å komme inn i markedet betaler man en euro i entre som går til veldedighet. Det er ikke bare turister og lokale som strømmer til dette pittoreske markedet, men også besøkende fra hele landet som ønsker å beundre det staselige juletreet og handle håndlagde julepynt.

Dag 4
Tid på egenhånd og fly hjem til Norge

På tide å forlate julepynten for denne gang, men avhengig av flytider er det mulighet til å glede seg over noen av den fantastiske kosmopolitiske byen Berlin. I god tid henter bussen oss på hotellet for å videre reise til flyplassen, og flyet som vil ta oss hjem til Skandinavia. Vi tar farvel med reiselederen og våre andre reisende etter en innholdsrik adventshelg sammen!

Prisinformasjon

Reisens pris

Fra kr 6 498,– per person i delt dobbeltrom.
Se priser for alle avreisedatoer

Tillegg for enkeltrom
1 398,–
Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder 
 • Fly Oslo–Berlin t/r 
 • Transfer flyplass – hotell t/r
 • Lokaltrafikkort i Berlin 
 • 3 netter i delt dobbeltrom  (Tillegg for enkeltrom)
 • Frokost daglig (tre frokoster)
 • En middag på restaurant
 • Julmarkeder etter program
 • Skatter og avgifter 
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6% av reisens pris 
 • Reiseforsikring 
 • Eventuelle ekstra-arrangement
 • Tillegg for enkeltrom 
 • Øvrige måltider og drikkevarer 
 • Personlige fornødenheter 
 • Alt ikke nevnt under ”Prisen inkluderer” 

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Informasjon om reisen

Deltagerantall

Denne reisen krever et deltagerantall på minimum 20 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4–6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Tips til pakkelisten

Ta med sko som er gode å gå i og varme klær, siden vi går mye og er mye utendørs på julemarkedene. Det kan være temmelig kaldt i Berlin i desember. Vi går blant annet til den inkluderte middagen og til og fra U- og S-Bahnstasjoner. All transport etter ankomst til hotellet og fram til avreisen foregår med offentlig transport.

Allmenn informasjon

En trygg reiseopplevelse

Vi vil at du skal føle deg trygg som en Albatros-reisende, fra du bestiller reisen til du kommer hjem med mange gode opplevelser - også i en verden med coronavirus. Derfor har vi iverksatt en rekke tiltak for å minimere smittefaren og samtidig gi deg alle reiseopplevelsene du drømmer om. Våre tiltak inkluderer:

 • Alle reiseledere er sertifisert i WHOs retningslinjer for smittebegrensning
 • Ekstra høye krav til våre samarbeidspartnere i forhold til rengjøring
 • Vi informerer alle reisedeltakerne våre om reiseforsikring og minimering av smitte

Les om alle tiltakene våre her

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Lignende reiser

20DEVCB07ANO1012