Big Five Safari

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Sør-Afrikas beste safari i trygge og eksklusive rammer

Bo på en lekker camp midt i Entabeni-reservatet – et av Sør-Afrikas beste reservater, og se hvordan 'the big five', løver, leoparder, elefanter, bøfler og nesehorn boltrer seg mellom høye fjell, dype slukter, vidstrakt savanner og speilblanke sjøer. Her behøver du bare stikke hodet ut av døra for å være på safari! Og så er området i tillegg malariafritt! Her venter det både safari i firhjulstrekkere og spennende vandresafarier.

I  tillegg til safariopplevelser byr turen på sørafrikansk grillmiddag under åpen himmel, byrundtur i Sør-Afrikas hovedstad, Pretoria og et spennende besøk i den berømte township Soweto – alt sammen i godt selskap med vår kyndige reiseleder.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise, Safari

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Ja

 • Valuta Sør-afrikansk rand

Dagsprogram 10 dager
Dag 1
Oslo – Johannesburg
Dag 2
Pretoria – byrundtur – Entabeni
Dag 3
Entabeni, morgensafari i ’lavlandet’
Dag 4
Entabeni, bush/gamewalk
Dag 5
Entabeni, ettermiddags-safari i ’høylandet’
Dag 6
Besøk på viltprosjekt
Dag 7
Entabeni, bush/game walk
Dag 8
Entabeni, safari og grillmiddag under åpen himmel (’bush braai’)
Dag 9
Johannesburg og Soweto
Dag 10
Ankomst til Oslo

Hoteller

Wildside Safari Camp

Campen består av 20 romslige værelser, som er oppført i kanvas på et tredekk, med eget bad med toalett og dusj. Teltenes møblering er helt klassisk: dobbeltseng med myggnett, et par stoler, skap, elektrisitet og safaristoler på terrassen. Det er ikke noe gjerde rundt campen, som ligger vakkert til ved foten av fjellkjeden.
 En ganske stor løveflokk holder ofte til i området – en ekte bush-opplevelse! Løvebrølene så nært leiren kan virke litt fryktinngytende, men bare rolig, det er bevæpnede rangere i leiren hele tiden.

Bilder

Klikk på bildene for å se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Oslo – Johannesburg

På ettermiddagen starter reisen fra Oslo via London til Johannesburg, som vi ankommer neste morgen (dag 2). Det serveres middag og frokost på flyet.

Dag 2
Pretoria – byrundtur – Entabeni

Etter ankomst møter vi reiselederen i lufthavnen og kjører nordøstover mot Pretoria, Sør-Afrikas hovedstad. Her skal vi på en liten byrundtur i den spennende sørafrikanske storbyen. Vi stopper blant annet ved den berømte og flotte Union Building, hvor det er en storslått utsikt over hele byen.

Etter lunsj (ikke inkludert) har vi ca. tre timers kjøring foran oss gjennom det flotte sørafrikanske landskapet. Vi beveger oss nordover mellom enorme hvete-, mais-, solsikke- og peanøttmarker.

Innimellom passerer vi mindre byer og landsbyer, som arkitektonisk mest av alt minner om ’ville vesten’. Etter et kort møte med millionbyene Johannesburg og Pretoria, er det interessant å se hvordan mindre byer i det moderne Sør-Afrika ser ut. Senere, lengre mot nord, reiser den vakre rødglødende Waterberg-fjellkjeden seg litt etter litt i synsfeltet. Her ligger Entabeni Game Reserve, som vi ankommer til sent på ettermiddagen.

De kommende dagene vil bestå av ekte afrikansk safari! Den ville naturen, de åpne bilene og de få besøkende er den helt ideelle kombinasjonen for en uforglemmelig Afrika-opplevelse. The Waterberg Range har fått navn etter de mange elvene, bekkene og våtmarksområdene som preger naturen i denne delen av Sør-Afrika. Waterberg er fellesbetegnelsen for et stort område som omfatter Sand River Mountains, Hoekberg, Swaershoek og Mopel Range, og er et av klodens eldste fjellområder med storslått og dramatisk natur i særklasse.

De sørlige skråninger er preget av steile, nakne fjellsider og helt særegne klippeformasjoner, mens de nordlige skråninger gradvis faller mot busklandet og de åpne savanneslettene. Entabeni betyr rett og slett »stedet med fjellet«, og når man først har sett den imponerende steinmonolitten som hever seg over området, forstår man navnevalget. Hvis det er tid til det når vi kommer frem, drar vi ut på en mindre vandresafari etter innlosjering på lodgen. Dermed får vi stukket litt på benene og tatt hull på den kommende ukes eventyrsafari.

Dag 3
Entabeni, morgensafari i ’lavlandet’

De følgende dagene blir vi på den flotte lodgen. Under oppholdet tilbys det safariopplevelser hver dag. Vi varierer opplevelsene fra dag til dag, og i Entabeni er mulighetene mange. Vi skal prøve tidlig morgensafari og ettermiddagssafari i firehjulstrekkere. Og de som har lyst, kan bli med på vandresafari som er lette og veldig spennende vandreturer i bushen.

Dessuten vil vi variere mellom safari som foregår ved foten av Entabeni-fjellmassivet i det våte lavlandet, og safari i ’høylandet’, hvor vi vil oppleve en helt annerledes natur og andre dyr. Vi skal også spise en god middag midt i det hele, med bl.a. gnuer, kuduer og de allestedsnærværende impalaene som tilskuere!

Gruppen vår vil ofte bli delt opp i mindre grupper under game drives og -walks, slik at vi ikke er for mange og dermed kommer til å forstyrre viltet unødig. Det er dessuten viktig å merke seg at rekkefølgen av de utfluktene som er beskrevet kan endre seg, avhengig av viltet og været – ennå en sjarm ved ekte safari.

I dag kjører vi en tidlig morgensafari. Vi starter ved soloppgang rundt kl. 6 og kjører rundt til kl. 9-10, avhengig av hva vi støter på. Før start kan man ta seg en kopp kaffe eller te i loungen til å våkne på. Det er ikke mye som kan måle seg med de sterkt krydrede morgenduftene og den helt spesielle gløden over savannen på en morgensafari! Det er kjølig, vi møter viltet ved vannhullene og elvene hvor dyrene stiller tørsten – alt ånder som regel av fred og ro nå da nattens jakt og strabaser er overstått. Erfaringsmessig har vi allerede før denne safari en er over sett mange av Afrikas berømte og beryktede savannevilt. Her ved foten av fjellmassivet er det særlig løve, flodhest, nesehorn, gnu, elan, kudu, vortesvin, giraff og impala vi kan være heldige å se. Det er ingen garanti for hva vi ser – når eller hvor – og nettopp dét er bidrar til å gjøre safarien til en så enestående ny og spennende opplevelse hver gang. 

Det kan være en kald fornøyelse å kjøre safari i åpne biler, spesielt i de tidlige morgentimene og etter at mørket faller på. Det er tepper i safaribilene, men en kraftig, vindtett jakke og en lue kan være god å ha. Når solen står høyt på himmelen er det en helt annen sak. 

Når vi kommer tilbake til Wildside Camp venter den helt store og velfortjente frokostbuffeten på oss.

Dag 4
Entabeni, bush/gamewalk

Dagen starter med et spennende alternativ til game drive. Entabeni tilbyr nemlig vandresafari, der man får mulighet til å se området til fots, i trygt selskap med en erfaren tracker og/eller en bevæpnet ranger. En helt fantastisk opplevelse som ikke er så farefull som mange tror.

Her kommer vi også tett på de små livene– som blant annet det enestående fuglelivet rundt våtmarksområdet og elvene, insekter, planter og trær. Her finner vi blant mye annet eksempler på noen av verdens eldste urpalmer eller sikader.

Vi kan også være heldige – i trygg avstand– å oppleve flodhestene som ligger og dovner seg hele dagen i mudder vannet, etter at de har gresset hele natten. Det skjer ofte ganske tett innpå entabenis lodge . Disse game walks kan også ha et spesielt tema. Det avhenger ofte av været og av hva rangeren finner spesielt spennende i nettopp den perioden som vi besøker Entabeni.

Dag 5
Entabeni, ettermiddags-safari i ’høylandet’

Denne ettermiddagen er avsatt til safarikjøring , og i dag kjører vi inn i fjellmassivet for å se hva ’høylandet’ byr på. Elefantene og sebraene her ser ut som de nærmest er født med klatrestøvler – og det er ikke uvanlig at man ser dem i full fart oppover de bratte skrentene.

Et ’Afternoon Game Drive’ starter sist på ettermiddagen rundt kl 16.00. dette er den lange ettermiddags/ kvelds-safarien hvor vi stopper og nyter solnedgangen med en kald forfriskning, før lyktene og de sterke spotlight-lysene tennes til nattsafari. Oppe på platået er landskapet nesten Serengeti-lignende, med utsikt til den imponerende Entabeni-toppen. Her på høysletta venter bl.a. elefanter, nesehorn, gnuer, giraffer, bøfler, strutser, sebraer samt et hav av antiloper.

Det er dessuten litt av en sansemessig åpenbaring når den sørlige halvkulen plutselig lyser opp stjernehimmelen, med nattens mange fremmedartede lyder som fyller ørene og duften av Afrikas røde jord og savannens sterkt krydrede dufter smyger seg inn i neseborene. Safari om kvelden og natten er helt annerledes enn om morgenen. Det føles som om man er i en annen verden. Når spotlysets hvite kjegle feier over buskaset, lyser hundrevis av store og små øyne – det hele forekommer plutselig mye nærmere. Et eller annet pusler og rasler i nærheten; er det en flokk gomlende gnuer eller har de sultne løvinner innledet nattens jakt? Spenningselementet er fantastisk, for her kan man være helt sikker på å være i de beste hender fra arrangørens side.

 

Dag 6
Besøk på viltprosjekt

Entabeni ligger i Waterberg-regionen  shvor man også finner en stor avlsstasjon for ville dyr som vi besøker. Her avler man opp ville løver, leoparder, bøfler og nesehorn. Den form for viltproduksjon vi her opplever blir mer og mer populær i Sør-Afrika, da det er flere penger å tjene på det enn tradisjonelt landbruk, der konkurransen fra Mozambique er stor.

Sent på ettermiddagen er vi tilbake i Entabeni.

Dag 7
Entabeni, bush/game walk

Vi skal atter en gang ut og oppleve bushen til fots, denne gang om ettermiddagen. Lyset er ofte fantastisk vakkert på denne tid av dagen, og det gir gjerne noen ekstra vakre fotografier.

Dag 8
Entabeni, safari og grillmiddag under åpen himmel (’bush braai’)

Etter frokost er formiddagen satt av til avslapning ved lodgen. Hver dag er det mulighet for å delta i forskjellige ekstrautflukter (som kjøpes på stedet), f.eks. spennende helikopterflyvninger av forskjellig varighet gjennom og over Waterbergs fantastisk flotte juv og daler. Man kan også ta fly opp på den ca. 1.800 meter høye og dramatiske klippen med navnet Hanglip, for å innta en bedre middag der. I tillegg kan man ta en ekstrasafari, hvis man tror man ikke får nok med det øvrige programmet. Alle ekstrautflukter bestilles og betales på lodgen.

Gjennom årene er viltet blitt vant til biler og besøkende, så derfor ser man ofte elefant, giraff og forskjellige antiloper gresse helt inntil safaribilene. Det er heller ikke uvanlig at en løveflokk hindrer den frie passasjen! Reservatet har imidlertid så mange tette skogsområder og utilgjengelige fjell at viltet har rikelig med skjulesteder og helt usjenerte områder. Derfor foregår safarien på viltets betingelser. Safaribilene er åpne terrenggående kjøretøyer, og det føles fryktinngytende når man oppholder seg få meter fra en gigantisk elefant, for ikke å snakke om løve eller nesehorn, uten et gjerde mellom. Men rovdyrene forbinder ikke en bil med passasjerer som mat - heldigvis!

Etter en god, lang safari, og etter at mørket faller på, skal vi oppleve en skikkelig ’bush braai’ i villniset. ’Braai’ er en spesiell Sør-Afrikansk utgave av en utendørs grill – og er på grunn av klimaet en rendyrket vitenskap. Et overdådig måltid i det fri, midt i den storslåtte afrikanske naturen under en formodentlig stjerneklar himmel!

Dag 9
Johannesburg og Soweto

Vi kjører mot Johannesburgnter . ’Joburg’ som den kalles i daglig tale, er Sør-Afrika største by med over seks millioner innbyggere.Den minner om en amerikansk storby med en kjerne av skyskrapere i et moderne forretningsområde som langsomt flater ut i små lave forstadsområder. Joburg er sentrum for verdens diamant- og gullhandel. Her er det hektisk og støyende, og som helhet er det ikke et sjarmerende sted som vi vil bruke mye tid på. Vi vil også besøke den berømte township Soweto, for å få et innblikk i dagliglivet her. Etter en lang og grusom historie som fysisk sett startet i 1944, er Soweto også i dag et enormt villnis av paradokser. Ikke alt er imidlertid negativt, for det er skjedd en hel del siden bulldoserne i 1976 kjørte ned streikende skoleelever. Soweto sprudler i dag av kreativitet og fornyelse og er en smeltedigel for kunst, musikk, teater og poesi.

Tidlig på kvelden kjører vi til lufthavnen i Johannesburg for å fly hjem til Oslo.

Dag 10
Ankomst til Oslo

Vi ankommer Oslo om morgenen.

Mulighet for tilkjøp av utflukter i Entabeni (kjøpes på lodgen)

Ekstra safari ca. 2 timer: 420 rand pr. pers. ved min 4 pers / 395 rand pr. pers. i 2019
Har du lyst på en ekstra safari, kan du kjøpe den for 380 Rand

Prisinformasjon

Tillegg for enkeltrom
3 298,–
Barnerabatt
Barn under 12 år får en rabatt på kr 2 998,-
Barnerabatten gjelder for maks. 2 barn u/12 år, ifølge m. 2 voksne, med oppredning på foreldrenes rom.
Det er ikke lov å ta med barn under 6 år på ”game drives” og barn under 16 er ikke tillatt på safari til fots.
Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Lokale guider, rangere og trackere
 • Fly Oslo - Johannesburg t/r
 • Innkvartering i delt dobbeltrom (tillegg for enkeltrom)
 • Safarier og utflukter jamfør program, dvs. safarikjøring på dag 3, 5 og 8 og vandresafari dag 4 og 7
 • Besøk på viltprosjekt
 • Frokost daglig, lunsj dag 3-8, middag dag 2-8
 • Alle flyskatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6% av reisens pris
 • Tillegg for enkeltrom (Se prislisten)
 • 2 lunsj og 1 middag
 • Drikkevarer (dog er det juice, kaffe, te m.m. til frokost)
 • Norsk innenrikstilslutning
 • Driks (beregn ca. 400 kr pr. person)
 • Eventuelle ekstraarrangementer
 • Reiseforsikring
 • Alt ikke nevnt under “Prisen inkluderer”

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

På ekspedisjonsreiser med Albatros Expeditions bliver du møtt av en engelsktalende ekspedisjonsguide på destinasjonen og det vil også være engelsktalende ekspedisjonsteam som leder utfluktene og holder informasjonsmøtene som inngår på reisen. Vi gjør oppmerksom på at det ikke kan forventes en norsk reiseleder om bord.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Forleng reisen

Storbyferie i Cape Town

Type Reiseforlengelse
Varighet 4 dager
Pris 2 898,–
4 dagers kultur, natur, gastronomi og shopping i Cape Town

Tenk deg fantastiske restauranter... spennende historie... trendy butikker... og et vell av spennende kulturtilbud - Velkommen til Cape Town - verdens vakreste storby!

Med Atlanterhavet som nabo, det 1000 meter høye Taffelfjellet midt i det hele og den naturskjønne Kapphalvøya i bakhagen kan Cape Town slå de fleste storbyer i en skjønnhetskonkurranse. Legg til en menge historiske severdigheter, fortreffelig shopping, lekker mat, gode viner og praktfulle strender.

Bilder
Klikk på bildene for å se dem større
Hotell

Du kan velge mellom tre hoteller:

Inn on the Square
Fint hotell beliggende på den historiske Greenmarket-plassen. Værelsene har alle nødvendige fasiliteter, gratis trådløst internett, kaffe- og tefasiliteter, aircondition og satellitt-tv. Hotellet har et oppvarmet basseng på taket med en fantastisk panoramautsikt over Taffelberget.

Les mer på http://aha.co.za/innonthesquare/

Pris
kr 2 898,– per person i delt dobbeltrom på Inn on the Square

Tillegg for enkeltrom
kr 1 698,–

Radisson Blu Le Vendome Hotel
Kvalitetshotell som ligger i Sea Point og bare et par minutter i taxi fra Victoria & Albert Waterfront. Hotellet har naturligvis de fasiliteter man kan forvente av et Radisson-hotell inkl. restaurant, bar og utendørs basseng.

Les mer på www.radissonblu.com/hotel-levendome-capetown

Tillegg for oppgradering av hotell
kr 1 700,– per person i delt dobbeltrom på Radisson Blu Le Vendome Hotel

Tillegg for enkeltrom
kr 7 448,–

Winchester Mansions
Herlig 4-stjerners hotell som ligger på promenaden Sea Point. Det elegante hotellet ligger rett ut til Atlanterhavskysten bare få minutters gang fra den berømte Victoria & Alfred Waterfront. Hotellets restaurant, Harveys, gir smaksløkene dine en opplevelse i det sørafrikanske kjøkkenet. Hotellet har svømmebasseng og wellnessenter.

Les mer på http://www.winchester.co.za/

Tillegg for oppgradering av hotell
kr 1 700,– per person i delt dobbeltrom på Winchester Mansions

Tillegg for enkeltrom
kr 7 448,–

Utflukter
I Cape Town kan du delta i en rekke utflukter. Se priser og beskrivelser: Utflukter i Cape Town

Prisen inkluderer
 • Fly Johannesburg – Cape Town
 • Transport til og fra hotellet ved ankomst og avreise
 • 4 netter på hotell i delt dobbeltrom
 • Frokost daglig
Bestilling
Reiseforlengelsen må bestilles i forbindelse med bestilling av selve reisen eller aller senest 75 dager før avreise. Vi anbefaler at du bestiller forlengelsen din i så god tid som mulig, da vi ikke kan garantere ledige plasser på hotell og fly på alle avreisedatoer. Bemerk at prisen på forlengelsen kan variere.

Opphold ved Victoriafallene

Type Reiseforlengelse
Varighet 5 dager
Pris Fra 10 998,–
5 dagers avslapning og enestående opplevelser ved verdens vakreste fossefall

Tenk deg et fossefall med en høyde på 100 meter... en bredde på to kilometer... og tett regnskog hele veien rundt... Velkommen til Victoriafallene!

Det er intet mindre enn et minne for livet å oppleve de voldsomme vannmassene, og et opphold ved Victoriafallene er den perfekte avslutningå på Afrika-eventyret ditt. På bantuspråk kalles fossene 'mosi-oa-tunya' (’røyken som tordner’), og det er nettopp det Victoriafallene ligner – noe midt mellom en enorm røyksky og et tordenbrak.

Bilder
Klikk på bildene for å se dem større
Hotell

Du kan velge mellom to hoteller:

The Kingdom at Victoria Falls
Skjønt 4-stjerners resort med tre swimmingpooler, tre restauranter, fire barer, spa, kasino og barneområde. Resortet ligger inne i Victoria Falls nasjonalpark i gåavstand fra selve fossefallet.

Les mer på www.africansunhotels.com/hotels/3/the-kingdom-at-victoria-falls

Pris
kr 10 998,– per person i delt dobbeltrom på The Kingdom at Victoria Falls
kr 14 496,– per person i enkeltrom på The Kingdom at Victoria Falls

Victoria Falls Hotel
Vidunderlig 5-stjerners hotell som oser av atmosfære og kolonihistorie. Her finner du alle tenkelige fasiliteter, inkl. flere gourmetrestauranter i toppklasse. Fossefallene ligger i 10 minutters gåavstand fra hotellet og kan både ses og høres fra hotellets område.

Les mer på www.africansunhotels.com/hotels/1/the-victoria-falls-hotel

Tillägg för uppgradering av hotell
2 000,– person i delt dobbeltrom på Victoria Falls Hotel
7 998,– per person i enkeltrom på Victoria Falls Hotel

Prisen inkluderer
 • Fly Johannesburg – Victoria Falls t/r
 • Transport mellom lufthavn og hotell
 • 3 netter på hotell ved Victoria Falls i delt dobbeltrom (inkl. frokost)
 • 1 natt på hotell i Johannesburg i delt dobbeltrom
 • Båttur i solnedgangen på Zambezi-elva
 • Spasertur rundt fossefallene
Bestilling

Reiseforlengelsen må bestilles i forbindelse med bestilling av selve reisen eller aller senest 75 dager før avreise. Vi anbefaler at du bestiller forlengelsen din i så god tid som mulig, da vi ikke kan garantere ledige plasser på hotell og fly på alle avreisedatoer. Bemerk at prisen på forlengelsen kan variere.

Avslapping på Mauritius

Type Reiseforlengelse
Varighet 7 dager
Pris Fra 11 498,–
Palmestrender, avslapping og nydelig mat midt i Indiske hav

Nyt 5 dager ved bassengkanten eller på stranden i det tropiske paradiset. For de mer aktive er det mange muligheter til å utforske øya eller dra på utflukter.

Dag 1 Overnatting i Johannesburg eller Cape Town
Dag 2 Johannesburg/Cape Town – Mauritius, transfer til hotellet
Dag 3–6 Herlige stranddager på Mauritius
Dag 7 Fly Mauritius–Johannesburg (om morgenen). Hotellrom til rådighet i Johannesburg. Fly Johannesburg–Norge (om kvelden)

Bilder
Klikk på bildene for å se dem større
Hotell

På denne forlengelsen kan du velge mellom 3 hoteller:

Casuarina Hotel
Det 3-stjerners hotellet ligger på den nordvestlige kysten av øya med utsikt over lagunen ved den verdensberømte kritthvite sandstranden Trou aux Biches. Det er 5 km til den livlige byen Grand Bay og 18 km til hovedstaden Port Louis. Halvpensjon er inkludert i oppholdet.
Les mer på
www.hotel-casuarina.com

Pris
kr 11 498,– per person i delt dobbeltrom på Hotel Casuarina
kr 14 896,– per person i enkeltrom på Hotel Casuarina

Sofitel Mauritius l’Imperial Resort & Spa
Dette 5-stjerners luksushotellet ligger på vestkysten, og her blir du skjemt bort for alle pengene. Det er flere restauranter og spa på hotelle, som ligger ned til stranden omgitt av en stor tropisk hage. Halvpensjon er inkludert i oppholdet.
Les mer på
https://sofitel.accorhotels.com/gb/hotel-1144-sofitel-mauritius-l-imperial-resort-spa/index.shtml

Tillegg for oppgradering av hotell
kr 3 398,– per person i delt dobbeltrom på Sofitel Mauritius l’Imperial Resort & Spa
kr 10 196,– i enkeltrom på Sofitel Mauritius l’Imperial Resort & Spa

Prisen inkluderer
 • Fly Johannesburg/Cape Town–Mauritius t/r
 • Transport mellom flyplass og hotell
 • 1 overnatting på hotell i Johannesburg eller Cape Town
 • Hotellrom til rådighet i Johannesburg på hjemreisedagen
 • 5 netter på hotell på Mauritius
Bestilling

Reiseforlengelsen må bestilles i forbindelse med bestilling av selve reisen eller aller senest 75 dager før avreise. Vi anbefaler at du bestiller forlengelsen din i så god tid som mulig, da vi ikke kan garantere ledige plasser på hotell og fly på alle avreisedatoer. Bemerk at prisen på forlengelsen kan variere.

Rated 5 out of 5 by from En eventyrlig opplevelse Denne safari turen var svært godt organisert, både fra Albatros sin side, og fra vår reiseleders side. Rangerene ga oss fantastiske natur- og dyreopplevelser, og vi var så heldige at vi fikk se alle de Fem Store! Vi ble fulgt veldig godt opp av vår kunnskapsrike reiseleder som både hadde god kontroll på programmet og aktivitetene, og var opptatt av at samtlige i gruppen hadde det bra! Gruppen fungerte veldig godt sammen slik at dette også ble en hyggelig tur også sosialt sett. Da det ble mye kjøring vil jeg ikke anbefale turen for familier med barn, men min 16 årige datter hadde en fantastisk tur og er veldig fornøyd!
Date published: 2016-02-29
Rated 4 out of 5 by from En fantastisk reise med mange fine opplevelser med dyrene i Entabeni Det var en spennende tur som fullt ut innfridde når det gjelder safari opplevelser. Vi var også med på daglige ekstra safarien. Vi hadde en ranger som var kunnskapsrik og som gav av seg selv og sine kunnskaper. All ære til Tapello. Reiseleder Jimmy tok også godt vare på oss og gav oss historie om Sør Afrika og hadde også kunnskaper om dyrene vi møtte. Trygt med en erfaren reiseleder. Campen Wildside lå idyllisk til midt i bushen og de ansatte innfridde både når det gjaldt mat og service. Vi var pga været uten strøm i 3-4 dager, men fikk på tross av det full service. Vi savnet imidlertid myggnetting i teltet som det sto i programmet at skulle være der. Det burde også vært mer info om at tilbudet i leiren var noe redusert pga brann for ett år siden. Helhetsvurderingen gjør at turen dit anbefales.
Date published: 2016-11-27
Rated 5 out of 5 by from Fantastisk ferie med flotte opplevelser i Sør Afrika Det var en fantastisk flott reise hvor vi fikk se og oppleve alle dyrene i Sør Afrika. Safari turene med Jeep hadde vi ca 2 ganger daglig og de var meget bra. Både guiden fra Sverige/Albatross og den lokale guiden som også var vår sjåfør gorde en topp jobb. Begge innehar stor kompetanse på dyr, mennesker, planter, historie med mer. Teltet var stort med gode senger. Måltidene var utmerket med mye god mat. Reisen var helt topp. En anbefaling er at dere gir deres reisende beskjed om at de ikke trenger penklær med på denne reisen. Vi brukte fritidsklær/safariklær hele tiden.
Date published: 2018-10-23
Rated 5 out of 5 by from Rett og slett fantastisk! Flott program med valgmuligheter dvs. hver enkelt kunne velge hvor mange utflukter en ønsket utover det som var inkludert. De fleste valgte å delta på ekstra safariturer til en helt grei pris. Dyktig reiseleder som så alle, kunnskapsrik og vi fikk svært gode råd og hjelp til vår tilleggsreise til Cape Town!!! Og Lakeside Lounge var jo helt fantastisk!
Date published: 2016-03-06
Rated 5 out of 5 by from En fantastisk tur med mange flotte opplevelser, hyggelige mennesker og en fantastisk reiseleder Vi er veldig fornøyde med hele turen. Vi møtte en hyggellg reiseleder på Gardermoen. Han var meget kunnskapsrik og orienterte kort og greit om det som skulle skje. Han var og omtenksom som grupperte oss fire sammen med to andre par som også skulle videre til Cape Town etter safari oppholdet. Vi ble godt kjent. Selve oppholdet i Entabeni nasjonalpark var bare helt fantastisk. Reiselederen plasserte oss 8 i samme bil hvor vi fikk beskjed om å rullere på plassene hver dag. Dette fungerte veldig bra. Omtenksomt. Både reiseleder og sjåfør var veldig kunnskapsrike og utrolig blide og morsomme. Vi så jo en masse dyr i mange forskjellige settinger. Oppholdet i campen var og flott. Uværet kom over oss med lyn og torden, hvorpå strømmen gikk og var borte i flere dager. Dette hindret oss ikke i å få nydelige måltider og blide mennesker som vartet oss opp veldig bra. Alt var lagt veldig godt til rette for oss 8 som dro videre til CT.
Date published: 2016-11-25
Rated 4 out of 5 by from En flott reise med store opplevelser, men ta med myggnett! Hovedinntrykket av reisen er veldig godt. Super, kunnskapsrik reiseleder var svensk/norske Jimmy som møtte oss på Gardermoen og loset oss trygt gjennom flyplasser og alt annet på en fin måte. Lodgen var under oppbygging etter brannen i fjor, noen hadde nye telt og andre gamle. Ingen hadde dessverre myggnett slik det står i reklamen, så det ble mange myggstikk. Staben på lodgen var veldig vennlige og imøtekommende og rangerne kunnskapsrike og vennlige. Maten var utrolig god og variert, all ære til kokketeamet! Vi var med på så mange game drives vi kunne, det var ikke dyrt å kjøpe ekstra drives. Vi så alle Big Five unntatt leopard, og masse annet vilt. En kveld hadde vi en elefant rett bak teltet, en annen gang hadde en sjiraff spasert rett gjennom leiren og vi hørte løvene like ved om natten. For meg har dette vært en stor opplevelse jeg ikke ville vært foruten. Vi fløy med BA, det føltes trangt på den lange turen. Maten ombord var heller ikke noe å skryte av. Flyreisen og mangelen på myggnett er det som trekker ned for min del.
Date published: 2016-11-20
Rated 5 out of 5 by from En spennende afrikansk reise Vår reise til Entabeni og Cape Town svarte fullt ut til våre forventninger. Safaridelen var spennende, med kjempeopplevelser av ville dyr. Helt supert. Reiselederen var meget kunnskapsrik og var med på å bidra positivt til opplevelsen.,
Date published: 2016-11-25
Rated 4 out of 5 by from En herlig reise med litt redusert «big five» Reisen var flott på mange måter. Bedre reiseleder skal man lete lenge etter. Veldig tilstede, alltid hjelpsom og god tilrettelegger. Betjeningen gjorde hele veien en god jobb, med smil og godt humør. Meget god service med istangjøring av rommet. Meget dyktig og kunnskapsrik ranger. Dyrelivet var mangfoldig, men bøfler på begrenset område i Viltreservat var noe stusselig. Den valgfrie utflukten med helikoptertur ble kansellert kvelden i forveien. Dette var utenfor reiseleders kontroll.
Date published: 2018-11-15
 • y_2022, m_12, d_5, h_21
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.34
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_31
 • loc_no_NO, sid_ZARTR02, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende reiser