Borneo, Kuala Lumpur & Singapore

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Regnskog, orangutanger og overnatting i langhus på Borneo, inkl. storbystemning i Kuala Lumpur og Singapore

Denne reisen er en helt spesiell blanding med tre av Sørøst-Asias mest spennende steder. Vi begynner reisen i sjarmerende og livlige Kuala Lumpur og fortsetter til nasjonalparkene i Borneos jungel blant neseaper og kjøttetende planter. I iban-folkets langhus overnatter vi og hører urfolkets sanger, i tretoppene går vi på gangbroer ut til fuglene og apenes verden, og vi reiser med båt på elv og innsjø. I Singapore møter vi den moderne verden igjen med kosmopolitisk stemning, shopping og silke. Her får du blanke skyskrapere, kolonihistorie og tusenårig kultur blandet med opphold i regnskogens hemmelighetsfulle verden der man aldri vet hva som skjuler seg bak løvverket.
Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise

 • Reiseleder

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Ja

 • Valuta Ringgit

Dagsprogram
Dag 1 Avreise fra Oslo
Dag 2 Ankomst til Kuala Lumpur, Malaysia
Dag 3 Kuala Lumpur. Byrundtur og ettermiddag på egen hånd
Dag 4 Fly Kuala Lumpur – Kuching, Borneo
Dag 5 Kuching – Bako nasjonalpark
Dag 6 Fotturer i Bako nasjonalpark
Dag 7 Bako nasjonalpark – Lemanak-elva. Iban-folkets langhus
Dag 8 Ibanenes langhus – Batang Ai-innsjøen
Dag 9 Tid på egen hånd i Batang Ai nasjonalpark
Dag 10 Batang Ai – Kuching. Tid på egen hånd
Dag 11 Fly Kuching – Singapore. Byrundtur
Dag 12 Singapore og hjemreise
Dag 13 Ankomst

Bilder

Klikk på bildene for å se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Avreise fra Oslo
Vi møtes på flyplassen og går om bord på flyet mot Malaysias hovedstad, Kuala Lumpur.
Dag 2
Ankomst til Kuala Lumpur, Malaysia
Petronas Towers, Kuala Lumpur
Vi lander i Kuala Lumpers internasjonale lufthavn. Etter innreiseformalitetene kjører vi til hotellet vårt. Vi har resten av dagen til å slappe av etter flyreisen eller se oss omkring i Kuala Lumpur.
Dag 3
Kuala Lumpur. Byrundtur og ettermiddag på egen hånd
Assyakirin-moskeen i Kuala Lumpur

Kuala Lumpur er konge- og parlamentsby for hele Malaysia, som foruten Malaccahalvøya består av statene Sarawak og Sabah på Borneo. På midten av 1800-tallet ble store forekomster av tinn starten på det velordnede økonomiske samfunnet som preger Malaysia i dag. En gruppe kinesiske tinnjegere lagde en midlertidig base ved møtestedet mellom elvene Klang og Gombak. Dette ble begynnelsen på nåtidens millionby. Snart strømmet tusenvis av eventyrere hit på jakt etter det nyttige metallet. Noen var heldige og skapte seg formuer som ble brukt til investering, og et blomstrende handelsliv utviklet seg. Det var i disse pionertider at landets nåværende etniske sammensetning ble skapt: malaysiere side om side med kinesere, indere og europeere.

Kuala Lumpur, eller KL, som byen ofte kalles, er en pulserende storby. Både arkitektonisk og stemningsmessig er byen en blanding av det rene og pene Singapore og det kaotiske og fargerike Bangkok. På harmonisk vis har de greid å forene den moderne byggestilens skyskrapere i glass og stål med både det tradisjonelle og en twist av den britiske kolonistilen som kan ses spesielt i Chinatown og i Little India. Kuala Lumpur er en by som skal ses, merkes og oppleves!

Vår byrundtur starte ved Masjid Jamek, en av byens eldste moskeer, som ikke kan unngå å sjarmere med sine kritthvite løkkupler, rosa murstein og indiskinspirerte bueganger. Moskeen er bygd av en engelsk arkitekt som fikk inspirasjon fra stormogulenes grandiose bygningsverk i India. Masjid Jamek står vakkert mellom grønne palmer der elvene Klang og Gombak løper sammen og byen ble grunnlagt.

Fra Kulala Lumpurs fødested begir vi oss til fots ut i den gamle delen av byen og får kjenne litt på byens puls. Vi går nordover, og snart får vi se sarier og høre Bollywood-musikk - vi er i Little India. Her går vi en liten tur før vi fortsetter til Merdeka Square, som er hjertet i kolonitidens Kuala Lumpur og omgitt av vakre kolonitidsbygninger. Her ble landet erklært uavhengig i 1957, og britenes cricketbane som fylte plassen ble skiftet ut med en gressplen og et kjempestort malaysisk flagg. Den ene siden av plassen domineres av Sultan Abbul Samad-bygningen, som ble oppført som sekretariat for kolonitidens administrasjon.

Nå kjører vi i buss til KLs mest populære park, Lake Gardens. Her bygde den britiske eliten i sin tid de elegante boligene sine og anla den vakre hagen rundt dem. Parken lever opp til navnet sitt, for den er full av sjøer med vannliljer, små bekker og rislende springvann. Vi slentrer en tur i det grønne og ser også inn i parkens orkidehage med tusenvis av blomstrende orkideer.

På vei tilbake til byen ser vi Den nasjonale moskéen (Masjid Negara) med den 73 meter høye minareten og turkisblå kuppelen og en bedehall med plass til 15 000 mennesker, og den helt spesielle gamle jernbanestasjonen. Den er bygd i indisk-islamsk stil, men etter engelske byggevedtekter, som blant annet foreskrev at taket skulle bygges solid nok til å bære vekten av flere tonn snø. Etter denne introduksjonen til Kuala Lumpur er resten av dagen på egen hånd.

Dag 4
Fly Kuala Lumpur – Kuching, Borneo
Makakeabe på Borneo

Etter en siste formiddag i Kuala Lumpurs myldrende gater flyr vi midt på dagen over Sør-Kinahavet til regnskogenes, orangutangenes og iban-folkets Borneo. Borneo er verdens tredje største øy etter Grønland og Ny Guinea, og øya har et av de mest unike økosystemene på kloden. Det meste av øya er dekket av regnskog har mange sjeldne dyre- og plantearter, blant annet orangutanger og neseaper.

I dag er Borneo delt mellom Indonesia og Malaysia. Den indonesiske delen kalles Kalimantan, mens den malaysiske delen under ett kalles Østmalaysia og består av delstatene Sabah og Sarawak. Vårt eventyr kommer til å utspille seg i Sarawak, som fram til 1966 ble regjert av Brooke-familien og ikke ble offisiel del av det britiske imperiet før etter Andre verdenskrig. I 1966 ble det selvstendige Malaysia formet, og etter en kort krig mot Indonesia ble Borneo delt mellom de to landene.

Vi lander i Kuching, hovedbyen i Sarawak, etter et par timers flytur. Etter at vi har sjekket inn på hotellet har vi resten av ettermiddagen til å se oss rundt i denne historiske byen. Kuching betyr ”katt” på malay, og man kan tydelig se at byen gjør sitt beste for å gjøre katten til sitt varemerke! I motsetning til andre byer i området ble de fleste av Kuchings historiske bygninger skånet under andre verdenskrig, og mange av dem er nydelig restaurert. Man kan derfor få seg en fin spasertur gjennom byens vakre sentrum, som slynger seg langs Sarawak-elva.

Dag 5
Kuching – Bako nasjonalpark
En fisker på Borneo

Etter frokost kjører vi til en av Malaysias mest spennende nasjonalparker, Bako. På veien stopper vi ved rehabiliteringssenteret Semenggoh. Her lever orangutanger og andre dyr som er foreldreløse eller har vært i ulovlig fangenskap. På Semenggoh lærer de å klare seg selv i jungelen igjen. Orangutangene lever i jungelen og kommer oftest bare til senteret når det er foringstid, og vi kan derfor ikke være helt sikre på å se de sjeldne oransjerøde menneskeapene. Heldigvis bor det også andre apearter og malaybjørner her. Vi går inn i jungelen til foringsplattformene via gangbroer bygd i trærne og håper orangutangene er sultne.

Etterpå er det tid til Bako, som er en av Malaysias mest spennende nasjonalparker med blant annet neseaper, varaner, villsvin, sambarhjort og flere sjeldne planter. Vi tilbakelegger strekningen i både buss og båt, og i løpet av den to timer lange turen kommer vi innom kokosplantasjer, mangrovesump og skog av nypa-palmer, som er en slags blanding av palmer og mangrovetrær.

Bako nasjonalpark er Sarawaks eldste nasjonalpark og ligger på et stort forberg ut mot Sør-Kinahavet. Parken har en pussig blanding av tett, grønn jungel samt bratte kystklipper og eroderte klippeøyer i de rareste fasonger. Dette er det beste stedet å se de sjeldne neseapene i Sarawak, og i tillegg til neseapene er det mange makak-aper her.

Når vi ankommer til Bako nasjonalpark sjekker vi inn på parkens eneste overnattingssted, der vi bor i enklere bungalows. Heldigvis veier den vakre naturen og de spennende opplevelsene opp for de manglende bekvemmelighetene!

Dag 6
Fotturer i Bako nasjonalpark
Hengebro i jungelen

Vi har hele dagen på oss til å vandre i regnskogen og klippelandskapet i Bako nasjonalpark. Vi kommer til å se planter som er helt forskjellige fra vår egen flora, blant annet flere arter av den kjøttetende planten kannebærer, som får en del av sin næring fra insekter og smådyr som faller ned i de kanneformede bladene. Vi vil sannsynligvis se villsvin, varaner og de frekke apene javamakakene, som ikke lar seg stoppe hvis de kan få noe godt å spise (pass på veskene!). De mer medgjørlige sølvlangurene, der de voksne apene har sølvgrå pels mens ungene er klart oransje, prøver vi også å få øye på.

Det dyret vi holder mest utkikk etter er neseapen. I Bako lever det omtrent 150 eksemplarer av denne sjeldne apen, som bare finnes på Borneo. Hvis vi beveger oss lydløst og holder ørene åpne vil vi kanskje høre den spesielle, gryntende lyden som apene lager mens de beveger seg gjennom tretoppene. Så får vi forhåpentlig syn for sagn! Er vi riktig heldige får vi kanskje se en hel flokk av de grå og rødbrune apene med hengeneser og hengemager.

Dag 7
Bako nasjonalpark – Lemanak-elva. Iban-folkets langhus
Langhus på Borneo

Etter frokosten forlater vi Bako nasjonalpark og kjører gjennom et malerisk landskap fylt med små landsbyer og pepperplantasjer. Underveis spiser vi lunsj i en av de små landsbyene vi kjører gjennom. Snart kommer vi til Lemanak-elva ikke langt fra grensen til Kalimantan og skifter bussen ut med en motorisert langbåt, som tar oss med til langhuset der vi skal overnatte.

Langhus er, som navnet indikerer, veldig lange hus bygd på pæler ved Borneos elver. Det er ikke uvanlig med hundre meter lange langhus, og denne boligformen har vært brukt av ibanfolket i flere hundre år. Et langhus er like mye levevis som bygning: Et enkelt langhus huser et helt samfunn, og ikke sjelden bor 200 mennesker under samme tak. Langhuset er delt på langs med et langt fellesrom ut mot elva og mindre rom til hver familie ut mot jungelen på baksiden.

Ibanene var en gang beryktede hodejegere. Denne makabre skikken var en del av deres sosiale og religiøse ritualer. Hvis en iban hugde av hodet til en fiende ble hans eget samfunn beriket for eksempel med fruktbarhet. Skikken ble forbudt på begynnelsen av 1900-tallet. Ibanenes tradisjon for å tilby forbipasserende husly er derimot bevart i beste velgående. Vår overnatting i langhuset er en enestående sjanse for å oppleve disse gjestfrie menneskenes dagligliv på nært hold her ute i regnskogen, der det moderne livet også holder på å snike seg inn.

Vi spiser selvfølgelig sammen med langhusets beboere i deres fellesrom, og resten av kvelden kan vi oppleve deres tradisjonelle danser og prøvesmake tuak, som er brennevin lagd på ris. Vi går sannsynligvis og legger oss sent, til lyden av messing-gonggonger og ibanenes sanger.

Dag 8
Ibanenes langhus – Batang Ai-innsjøen
Tradisjonelle tatoveringer

I dag begir vi oss enda lenger inn i iban-folkets område. Vi skal til Batang Ai, en kunstig innsjø skapt av en nærliggende demning, som er omringet av regnskog.

Vi sier farvel til våre verter i langhuset og drar med båt nedover Lemanak-elva til det stedet vi etterlot bussen. Heretter går turen til Batang Ai-sjøen. Ved bredden går vi ombord i båten som skal ta oss med til vårt hjem de neste to dagenem, Batang Ai Longhouse Resort.

Etter å ha overnattet i et tradisjonelt langhus i natt skal vi nå prøve luksusutgaven. Resortet vi skal bo på er nemlig oppført med inspirasjon fra iban-langhusene, men her er det en hel del mer komfort. Her er det svømmebasseng og alle de fasiliteter man kan forvente seg av et eksklusivt resort – og alt sammen ligger midt i regnskogen på innsjøens bredd.

Etter innsjekkingen er det tid til å hvile ut eller begynne på naturopplevelsene.

Dag 9
Tid på egen hånd i Batang Ai nasjonalpark
Ung oranguntang
Vi har hele dagen på egen hånd i de grønne omgivelsene. Batang Ai nasjonalpark, der orangutangene lever vilt, ligger på den andre siden av innsjøen. Reisen dit tar to timer med båt. Nasjonalparkens regnskog strekker seg hele veien til vårt resort på den andre siden av sjøen. Selv om vi ikke skal regne med å se orangutanger er det både gibbonaper, neshornfugler og mange andre eksotiske dyr her.
Dag 10
Batang Ai – Kuching. Tid på egen hånd
Vi spiser frokost, og så er det tid til å forlate luksustilværelsen i regnskogen. Etter lunsj på en restaurant fortsetter vi til Kuching. Her kan vi nyte byens gode, krydrede maten, spasere på strandpromenaden eller kanskje kjøpe noen siste småting før vi drar fra Borneo.
Dag 11
Fly Kuching – Singapore. Byrundtur
Singapores skyline

Etter frokost drar vi ut til flyplassen og setter oss til rette på flyet til Singapore. Vel fremme i den eksotiske og moderne storbyen gjør vi oss klar til en byrundtur.

Vi begynner i Singapores finansbydel der moderne skyskrapere og gamle bygninger fra kolonitiden står side om side og huser byens største firmaer og offisielle kontorer. Her ser vi blant annet cricketbanen Padang, som er omringet av betydningsfulle monumenter som rådhuset, høyesterettsbygningen og parlamentsbygningen. Den store gressplenen som Padang egentlig er ble reservert til å stå uten bygninger allerede da det moderne Singapores grunnlegger, sir Thomas Stamford Raffles, planla sin nye by i 1819. Det skulle være et bygningsfritt område i byen der innbyggerne kunne puste – og ikke minst spille cricket. Nå for tiden blir Padang minst like ofte brukt til fotballkamper og diverse opptog som til cricket. Den prestisjefylte Singapore Cricket Club, grunnlagt i 1852, har fremdeles klubbhuset sitt ved den historiske banen.

Vi fortsetter til et av Singapores andre veldig kjente symboler, Merlion-statuen. Den hvite statuen er en pussig kombinasjon av en fisk og en løve, og symbolet kommer av byens to gamle navn Singapura (”Løvebyen”) og Temasek (”Havbyen”). Stemningen i parken rundt, Merlion Park, er hyggelig, og utsikten over marinaen er fortreffelig.

Nå er det tid til å kikke litt på et av Singapores spennende etniske bydeler, nemlig Chinatown. Her ligger Thian Hock Keng-tempelet, et av byens eldste buddhistisk-taoistiske templer. Det vakre tempelet med de snirklede dekorasjonene i rødt og gull ble bygd til ære for Ma Cho Po, havets gudinne, av de første kinesiske immigrantene som var takknemlige over den vellykkede sjøreisen til deres nye hjem.

Etterpå sjekker vi inn på hotellet vårt og bruker resten av dagen på å slappe av.

Dag 12
Singapore og hjemreise

I dag kan du oppdage Singapore på egen hånd. Singapore er kjent for sin shopping og kosmopolitiske sjarme, og det hevdes at Singapore er verdens reneste by. Men under den rene overflaten skjuler det seg mye mer. I den muslimske bydelen kan man finne billig silke, saronger og rosenvann. I Chinatown får man et innblikk i Singapores historie blant templer og utsmykkede hus. Her finnes det fremdeles butikker som selger røkelse til tempelbesøk. Mer moderne shopping kan man få på Orchard Road, som med sine shoppingsentre og fine restauranter er turistene paradis.

Og hvorfor ikke avslutte dagen med et besøk på de engelske kolonistenes hotell, Raffles Hotel, der den berømte drinken Singapore Sling ble oppfunnet i den legendariske Long Bar?

Om kvelden drar vi ut til flyplassen og tar flyet hjem til Norge.

Dag 13
Ankomst
Vi lander i Norge etter noen fantastiske opplevelser i Sørøst-Asia.

Prisinformasjon

Tillegg for enkeltrom

kr 3 498,–*

* Enkeltrom er ikke mulig i Bako nasjonalpark

Prisen inkluderer

• Norsk/svensk reiseleder
• Fly Norge – Kuala Lumpur og Singapore – Norge
• Fly Kuala Lumpur – Kuching – Singapore
• Utflukter ifølge program
• Innkvartering på gode hoteller i delt dobbeltrom
• 1 natt i langhus hos iban-folket
• Frokost daglig
• Lunsj dag 5, 6 og 8–10
• Middag dag 5, 6 og
• Skatter og avgifter

Prisen inkluderer ikke
• Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6 % av reisens pris
• Reiseforsikring
• Eventuelle ekstra arrangementer
• Drikkevarer
• Øvrige måltider
• Eventuelle ekstra arrangementer
• Personlige fornødenheter
• Driks til lokale guider og sjåfører (ca. kr 500,–)
• Alt ikke nevnt under "Prisen inkluderer"

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. Det fremgår av avreisepapirene hvor gruppen møter reiselederen. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.
Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

Hos Albatros tilbyr vi ikke at man kan ha faste plasser i bussen, og det er derfor heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass innen reisens start. Ved ikke å tilby kjøp av bestemte plasser risikerer man ikke at tidspunktet man kjøper reisen på er avgjørende for hvilken plass i bussen man har adgang til. Derimot kan det i fellesskap med reiselederen avtales at man rokerer underveis, slik at alle på skift får sitte både foran og bak i bussen.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.
Rated 5 out of 5 by from Storbyjungel og ekte jungel Her var kontrastene enorme.,Fra millionbyen Kuala Lumpur til langhuset til iban-klanen ved elvebredden i Borneos jungel. Overnattinger som varierte mellom Hilton hotel i Kushin til madrasser på tregulv med myggtelt og utedo uten lys i mørk tropenatt med ildfluer i luften. Vår 'nære slektning' orangutangen Richi fikk vi også med. Han stilte villig opp for fotografering, Flotte turer på naturstier i jungelen var en del av opplegget. Det ble nesten en nedtur å komme tilbake til all "sivilisasjonen" i Singapore. Flott reiseguiding hele veien og veldig kunnskapsrike lokalguider. Dette var en fantastisk opplevelse
Date published: 2016-03-26
Rated 3 out of 5 by from Alt for store forskjeller i kvalitet , store mangler i forhåndsomtale Flyreise: Gjennomsnittlig for flyreiser på økonomiklasse, Quatar air kanskje mer sammenpresset enn andre selskaper jeg har reist med. Hoteller: Byhotellene i Kuala Lumpur, Kuching og Singapore var av god standard. I Bako nasjonalpark: Omtalt som enkel standard. Virkeligheten var et uhygienisk, gjennomskittent hull. Bygningene var både møkkete og manglet vedlikehold. Iakttok personale som "vasket" et utflyttet rom. Trådmopper som flyttet på skitt. På det rommet jeg delte med en annen person lå 8-10 tomme vannflasker fra tidligere beboere under en av sengene. Iban Langhus: Igjen underkommuniserte forhold fra Albatros` side. Opplevdes som svært lite sjarmerende, særlig siden det fulgte rett etter fiaskoen med Bako nasjonalpark. Kanskje litt urettferdig men jeg var lei av elendig standard og lav hygiene. Men turen med elvebåt til og fra var flott. Aiman Batang Ai resort & retreat: En absolutt opptur. Et deilig sted å slappe av og nyte naturen. Malaysia hadde absolutt sine gode sider. Det finnes andre severdigheter enn det vi fikk sett. Derom man lager reiser dit senere vil jeg foreslå følgende: Kutt ut overnatting i Bako nasjonalpark. Det er fullt mulig å ha dagsturer dit, det arrangeres allerede fra Kuching. Det samme gjelder Iban-folk og Langhus. Den tiden man sparer kan med fordel brukes til mer tid i Kuala Lumpur og i Singapore. Subsidiert flere/andre sightseeingturer fra Kuching. Og mat og drikke var for det meste riktig bra, med overdådighet på byhotellene frokostbord
Date published: 2017-11-12
Rated 5 out of 5 by from Fra storbyluksus til felles liv i langhus En reise med store variasjoner i opplevelser: storbyliv med skyskrapere, travle gater og pulserende liv, det langsomme livet et langhus inne i regnskogen sammen med de 37 familiene som bor der, noen dager med luksus og avslapping i regnskogen, og det enkle liv i nasjonalparken med dyr og planter på nært hold til alle døgnets timer. Her er noe for enhver smak, men man må ha en sporty innstilling og være i noenlunde god form. Og når man har en serviceminded, hyggelig og kunnskapsrik guide, ja, da kan det bare bli en opplevelse av de store!
Date published: 2016-02-17
Rated 5 out of 5 by from En spennende reise med flotte opplevelser Vi har hatt en flott reise. Vår reiseleder og de lokale guidene ga oss veldig god service. Vi hadde med fordel trengt litt mer informasjon om type klær, og hva vi burde ha med oss inn til nasjonalparken og til langhuset. Det var vanskelig å tørke klær og sko, slik at vi trengte mye skift, for det var varmt og klamt. Pga at dårlig kvalitet på innkvarteringen i Baku nasjonalpark, kunne kanskje denne med fordel ha vært på en natt.
Date published: 2016-11-02
Rated 4 out of 5 by from Spennende reise med store kontraster En spennede reise fyllt med opplevelser. Store kontraster melllom det enkle liv hos Ibanfolket og det yrende livet i storbyene. Det var deilig med flotte hotellene i byene. De lå greit til med mange retauranter og butikker like ved. Ville allikevel ikke vært opplevelsene og det enkle livet i Bako og hos Ibanfolket foruten. Vi fikk sett både orangutanger og neseaper. Dyktige lokalguider er viktig på slike turer, og vi var svært heldige i så måte. Vi ble dessuten tatt meget godt vare på av vår eksepsjonelle Albatros-guide. Gode sko, myggmiddel og en sekk for oppholdet i Bako og hos Ibanfolket er nødvendig. (Koffertene var det ikke plass til å ta med seg til disse stedene).Vi fikk imidlertid byttet ut noe av klærne på vei fra Bako til Ibanfolket, da vi brukte samme buss på hele turen på Borneo. Det var ikke nødvendig å pakke for alle disse dagene på vei ut i "bushen".
Date published: 2016-04-02
Rated 5 out of 5 by from Dette var min beste reiseopplevelse i livet. Jeg synes at denne reisen til Kuala Lumpur, Borneo og Singapore var veldig flott. Og jeg er veldig fornøyd med både reiselederen og lokale guider. Det gjorde reisen både spennende og lærerik. Det eneste jeg har å utsette litt på, er hotellet i Singapore. Dere kunne ha valgt et som ligger litt mer sentralt og nærmere severdighetene. Det lå et stykke unna der alt skjedde. Ellers var alt veldig bra.
Date published: 2016-03-23
Rated 5 out of 5 by from En fasntastisk opplevelse ! Alt var topp fra vi dro til vi var hjemme, bortsett fra forsinkelse, som ikke Albatros kan noe for !
Date published: 2016-02-18
Rated 4 out of 5 by from Store kontraster Spennende reise med store kontraster fra luksushoteller til slummen i jungelen. Fantastiske naturopplevelser og veldig gode lokale guider. Forventet høyere standard på Langhus og hytte i Baku nasjonalpark!
Date published: 2016-11-13
 • y_2019, m_2, d_15, h_19
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.11
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_1, tr_14
 • loc_no_NO, sid_MYRTR03, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende reiser

MYRTR03ANO