Chile og Påskeøya – en reise til verdens ende

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Eventyrreise med Påskeøya og en av verdens vakreste nasjonalparker, Torres del Paine i Sør-Chile

Maks 24 deltagere

Denne enestående Albatrosreisen til Chile og Påskeøya i Stillehavet når ut til de mest avsides og fascinerende stedene i verden. Vi skal bo og gå tur i en av verdens vakreste nasjonalparker, Torres del Paine, med den berømte Grey-breen og utallige storslåtte landskaper. Vi dykker ned i mystikken, legendene og den spennende historien på Påskeøya, som er en av de mest fjerntliggende øyene i verden. Her står de berømte steinansiktene som Thor Heyerdahl reiste til øya for å forske i – og for å løse gåten om hvordan innbyggerne på den bittelille øya hadde flyttet på de enorme skulpturene. Vi besøker også Chiles hovedstad, Santiago de Chile, og det er mulighet for å bli med på en utflukt til den sjarmerende havnebyen Valparaiso.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Ja

 • Valuta Chilensk peso

Dagsprogram
Dag 1 Avreise fra Oslo
Dag 2 Ankomst til Santiago de Chile. Byrundtur
Dag 3 Santiago de Chile. Dag til egne eventyr eller utflukt til Valparaiso (kjøpes ekstra)
Dag 4 Santiago de Chile – Punta Arenas – Torres del Paine nasjonalpark
Dag 5 Torres del Paine nasjonalpark (heldagsutflukt). Mulighet for utflukt til Grey-breen
Dag 6 Torres del Paine nasjonalpark – fottur i nasjonalparken – Punta Arenas
Dag 7 Punta Arenas – Santiago de Chile
Dag 8 Santiago de Chile – Påskeøya
Dag 9 Påskeøya. Moai-statuer og vulkaner
Dag 10 Påskeøya. Rano Kao-vulkanen, fuglemannskulten, steinlandsbyen Orongo
Dag 11 Påskeøya. Formiddag til fri disposisjon – Santiago de Chile
Dag 12 Hjemreise
Dag 13 Ankomst til Oslo

Hoteller

Våre hoteller

Her kan du se de hotellene som våre gjester på rundreisen oftest bor på. Vær vennligst oppmerksom på at hotellendringer kan forekomme. I så fall vil hotellet være av tilsvarende eller høyere standard.

Hotel del Paine

 • 44 rom
 • Restaurant
 • Bar
 • Gratis wifi i resepsjon og restaurant

Hotellet ligger vakkert til ved Serrano-floden i utkanten av Torres del Paine nasjonalpark. Hotellets restaurant tilbyr herlige lokale eller internasjonale retter, og mens du spiser har du en helt enestående utsikt til fjellene i nasjonalparken. Innredningen er rustikk, og det er brukt naturmaterialer fra lokalområdet. Det er gratis wi-fi på hotellet (fungerer kun i respesjonen og restauranten).

Du kan lese mer om hotellet her: http://www.hoteldelpaine.com 

Rom
Noen av rommene ligger i hovedbygningen mens andre ligger i mindre trehus spredt ut i området. Rommene er rustikt innredet i tre med en dobbeltseng eller to enkeltsenger, varmeovn og hårtørker. Det er safe til rådighed i resepsjonen og tv i fellesrommet i hovedbygningen.

De viste hotellene blir oftest brukt på denne reisen, men av og til må vi ta andre hoteller i bruk. I disse tilfelle vil hotellene være av samme standard.

Hotel Iorana (Påskeøya)

 • 52 rom
 • 2 km til Hanga Roa sentrum
 • Basseng
 • Wifi (Gratis - kun tilgængeligt i receptionen)

Hotellet ligger i grønne og rolige omgivelser ved havet (klippekyst). Det er et lite bassengområde ved siden av restauranten. Stemningen på hotellet er rolig og hyggelig, og her finner du det perfekte stedet til å slappe av etter dagens opplevelser. Nyt utsikten til havet med en drink fra baren eller prøv de lokale rettene i hotellets restaurant. Hvis du har lyst til å være aktiv kan man leie sykler i resepsjonen, så omgivelserne kan utforskes på egen hånd. Det er gratis wifi i resepsjonen. 

Les mer om hotellet her: http://www.ioranahotel.cl 

Rom
Enkelt innredede rom med en dobbeltseng eller to enkeltsenger – alle innredet med telefon, tv (lokale kanaler), aircondition, minibar, safe og hårtørker. Rommene har privat terrasse og de har room service.

De viste hotellene blir oftest brukt på denne reisen, men av og til må vi ta andre hoteller i bruk. I disse tilfelle vil hotellene være av samme standard.

Hotel Fundador

 • 147 rom
 • Sauna og treningsrom
 • Gratis wifi

Et moderne hotell med perfekt beliggenhet i Santiago de Chiles historiske sentrum. Nær det såkalte ”Paris-London-kvarteret” med sine elegante europeiske hus fra 1920-tallet. Her er det museer, barer, restauranter og butikker i gåavstand fra hotellet. Innredningen er utført av en prisvindende arkitekt – livlige farger, flott belysning og vevede stoffer fra Andesfjellene preger stemningen. På hotellet er det restaurant, bar, sauna, treningssenter og gratis wifi.

Les mer om hotellet her: http://www.fundador.cl/ 

Rom
Sjarmerende rom med en dobbeltseng eller to enkeltsenger. Alle rom har safe, TV, aircondition, minibar, hårtørker og gratis wifi.

De viste hotellene blir oftest brukt på denne reisen, men av og til må vi ta andre hoteller i bruk. I disse tilfelle vil hotellene være av samme standard.

Bilder

Klikk på bildene for å se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Bemerk: Da reiseprogrammets avvikling er avhengig av atskillige innenriksfly, kan det i noen tilfelle være nødvendig å endre rekkefølgen på programmet for å få plass på fly som går på korrekt tidspunkt – f.eks. vil vi på noen avganger besøke Påskeøya før Torres del Paine nasjonalpark. Alle programlagte besøk vil alltid bli gjennomført uansett hvilken rekkefølge turen avvikles i.
Dag 1
Avreise fra Oslo
Dag 2
Ankomst til Santiago de Chile. Byrundtur
Utsikt over Santiago

Etter ankomsten skal vi på en byrundtur i Santiago de Chile, som byr på mange spennende severdigheter. Santiago ligger i en bred dal (600 meter over havet), omgitt av de snødekte Andesfjellene og en kystlinje med middelhavsatmosfære. Det er Sør-Amerikas femte største by med 5 millioner innbyggere. Den ble grunnlagt i 1541, og har siden kolonitiden vært Chiles hovedstad. Byen har utviklet seg til en moderne metropol, der arkitektur fra forskjellige perioder gir den sitt spesielle særpreg. Der er mange grønne områder og parker, og fra de fleste steder i byen kan man se de imponerende Andesfjellene.

På rundturen vår besøker vi både den nye og den gamle bydelen inklusive presidentpalasset, katedralen og Plaza de Armas – byens hovedtorg. Vi besøker også byens lokale marked, ”Mercado Central”, der det selges masser av fersk fisk, frukt, grønnsaker og mye annet. Byrundturen avsluttes med en fantastisk utsikt over byen på San Cristobal-høydedraget.

Overnatting i Santiago de Chile på hotell med sentral beliggenhet.

Dag 3
Santiago de Chile. Dag til egne eventyr eller utflukt til Valparaiso (kjøpes ekstra)
Fargerike Valparaiso er en av Chiles eldste byer

Du har dagen fri til egne eventyr og kan dermed se nærmere på Santiago de Chile på egen hånd. Reiselederen hjelper gjerne til med forslag til aktiviteter og gode spisesteder.

Det er også mulig å bli med på en heldagsutflukt til chiles eldste havneby, Valparaiso. Utflukten må kjøpes ved bestilling av reisen, og du kan lese mer under utfluktsbeskrivelsen et annet sted i programmet.

Overnatting i Santiago de Chile på sentralt beliggende hotell.

Dag 4
Santiago de Chile – Punta Arenas – Torres del Paine nasjonalpark
Majestetiske Torrest del Paine

Denne morgenen flyr vi over Andesfjellene til Punta Arenas, som er den viktigste byen i Chiles sørligste region, ”Magallanes og Det antarktiske Chile”. Dette området er kjent for sine høye fjelltinder og fantastiske breer. Vi fortsetter videre i buss til Nasjonalparken Torres del Paine, der vi skal tilbringe de neste par dagene. Den har en enestående flora og fauna og er uten tvil blant de vakreste nasjonalparkene i verden. Parkens høyeste fjell er ”Cerro Paine Grande”, som måler 2884 meter, men de vakreste er de tre majestetiske fjelltindene ”Torres del Paine”, som ligger side om side og er parkens vartegn. Vi kommer frem sent på ettermiddagen og overnatter på hotell inne i nasjonalparken.

Dag 5
Torres del Paine nasjonalpark (heldagsutflukt). Mulighet for utflukt til Grey-breen
Grey-breen

”Paine” er et indiansk ord for ”blå”, og dagens utflukt i nasjonalparken viser hvorfor. Snøen på fjelltoppene, vannene og de store breene gir et blålig skjær og bidrar til å gjøre parken ekstra betagende. Vi kjører gjennom parken og vil dagen igjennom kunne nyte utsikten til fjellene. Av og til går vi av bussen og drar ut på kortere fotturer for å nå de beste utsiktspunktene. Et av høydepunktene i dag er den enorme Grey-breen, som er 6 kilometer bred og 30 meter høy. Breen starter i Andesfjellene og ender i Grey-sjøen, og den er en av de største breene utenfor polene. Klimaforandringer påvirker breen, og den blir litt mindre hvert år, men den er fremdeles et enestående syn.
Vi vandrer til et av utsiktspunktene ved Grey-sjøen, og foran oss ligger innsjøen, klippene og isbreen. Herfra er avstanden til breen atskillige kilometer, men hvis du vil helt innpå breen er det mulig å kjøpe en ekstrautflukt i båt på Grey-sjøen (se vennligst detaljer under utfluktsbeskrivelsen). Vi tilbringer hele dagen i nasjonalparken og har med oss matpakke, som vi spiser underveis.

Overnatting på hotell i Torres del Paine nasjonalpark.

Dag 6
Torres del Paine nasjonalpark – fottur i nasjonalparken – Punta Arenas
Den vakre Amarga-lagunen

I dag skal vi på fottur i Torres del Paine nasjonalpark. Vi kjører til parkinngangen ved Sarmiento-sjøen og starter turen derfra. Med et areal på 90 km2 er sjøen den nest største i parken og også i hele regionen. Den ligger flott til med de snøkledde fjelltoppene i bakgrunnen, og med litt hell møter vi grupper av guanacoer, som holder øye med oss. Guanacoen er nær beslektet med lamaen. Begge er i familie med kamelen, om enn noe mindre og uten pukler. Det er også gode sjanser for at vi møter den lokale ”strutsen” Ñandú – som også er for tung til å kunne fly. I luften svever forskjellige rovfugler, og somme tider ser man den mektige andeskondoren. Vi vandrer nordover til Amarga-lagunen, og her har vi den perfekte utsikten til ”Torres del Paine”-fjellene. Amarga betyder ”bitter”, og lagunen har fått det navnet fordi vannet der smaker bittert. Det skyldes det høye innholdet av salter, og man ser tydelig hvite avleiringer i vannkanten. I denne delen av parken ser vi også flotte klippemalerier utført av Chiles opprinnelige befolkning for over 5000 år siden.

Tidlig på ettermiddagen kjører vi til Punta Arenas, der vi overnatter.

Dag 7
Punta Arenas – Santiago de Chile
Tid på egen hånd før turen går til Santiago
Formiddagen er til egen disposisjon i Punta Arenas. Det er tid til en liten morgentur i byen. Byen har 130 000 innbyggere og ligger rett ut mot Magellan-stredet. Noen av byens mest interessante severdigheter befinner seg nær den store sentrale plassen, Plaza de Armas. Over middag går flyet til Santiago de Chile, der vi overnatter ved lufthavnen, så det er enkelt å reise videre til Påskeøya neste dag.
Dag 8
Santiago de Chile – Påskeøya
Velkommen til Påskeøya

Vi tar morgenflyet til Påskeøya. Turen over Stillehavet tar 5 ½ time. Påskeøya er det sørøstligste punktet i Den polynesiske trekanten, som er et geografisk område i Stillehavet med Hawaii, New Zealand og Påskeøya i hvert sitt hjørne, Tahiti i midten og Samoa i vest. Påskeøya er mest kjent for sine 887 monumentale statuer, også kalt ”moai”, som ble skapt av rapa nui-folket. I 1995 kom øya på UNESCOs liste over verdens kulturarv, og en stor del av øyas areal er beskyttet nasjonalparkområde (Rapa Nui nasjonalpark). Man mener at polynesierne etablerte seg på Påskeøya mellom år 500 og 1100, og de fikk skapt en velfungerende og arbeidsom kultur. Ikke desto mindre kom øya til å lide under det stigende folketallet; skoger ble felt og naturressursene ble brukt opp.  Da europeerne ankom i 1722, bodde det bare 2000–3000 innbyggere der, mot 15 000 da folketallet var på sitt høyeste. Deretter døde mange av europeiske sykdommer, og i 1860-årene ble mange brakt til Peru for å arbeide som slaver. Resultatet ble at det bare var 111 innbyggere tilbake i 1877. Påskeøya er en av de fjernest beliggende øyene i verden som er befolket, og i dag bor de omkring 6000 innbyggere på Påskeøya. Av dem er ca. 60 % etterkommere av den opprinnelige rapa nui-befolkningen.

Overnatting på Påskeøya.

Dag 9
Påskeøya. Moai-statuer og vulkaner
Den sloknede vulkanen Rano Raraku

I dag har vi fokus på øyas nordlige og sørøstlige side, og vi starter i Ahu Akahanga, der vi har vårt første møte med øyas store mystiske steinansikter. Det får en uvilkårlig til å stille seg selv de samme store spørsmålene som forskerne i årevis har stilt seg selv: Hvorfor laget man disse ansiktene? Hvordan fikk man transportert de flere tonn tunge steinene fra steinbruddet og videre ut til ”ståstedet” deres på øya? Hvem var menneskene bak? Hvor kom de fra? Vi dykker ned i de mange spennende spørsmålene og teoriene som knytter seg til øya og de mystiske statuene. De mange moai-statuene ble funnet liggende på jorden med ansiktet ned da arkeologer og forskere med Thor Heyerdahl i spissen for alvor søkte mot Påskeøya fra midten av 1950-årene. Ved første øyekast ser mange av moai-statuene like ut, men svært få har vist seg å være helt identiske, selv om de er laget ut fra samme prinsipp: et avlangt, rektangulært ansikt med en lang rett nese, en lav panne, dyptliggende øyne og en liten munn med smale lepper. Statuene er fra to til over 20 meter høye, men gjennomsnittshøyden er seks meter. En bredt akseptert teori omkring moai-statuene er at de symboliser avdøde høvdinger og guder. I Ahu Akahanga ser vi noen av de veltede moai-statuene, og man mener at de ble veltet i sin tid som kulminasjon på en lang konflikt mellom to grupper på øya: de såkalte langørene og kortørene. Mens langørene var etterkommere av kong Hotu Motua, som ifølge sagnet var den første som bosatte seg på øya sammen med sitt følge omkring år 500 e.Kr., ankom kortørene til øya noe senere. Ved Ahu Akahanga ser vi også restene av en tidlig bosettelse og gravstedet for kong Hotu Matua. Deretter kjører vi til Ahu Tongariki, øyas største ahu-plattform. Den restaurerte plattformen er 200 meter lang, har 15 opprettstående moai-statuer og er et imponerende syn. Vi fortsetter til den utslokte vulkanen Rano Raraku. Ved munningen av vulkankrateret ligger steinbruddet der de meterlange moai-statuene ble hogd ut direkte i lavasteinen og derfra trukket de mange kilometerne videre rundt på øya til sitt endelige ”ståsted”. Den dag i dag befinner det seg fremdeles nesten 400 uferdige moai-statuer ved steinbruddet. Flere av dem gått i stykker underveis i arbeidsprosessen med den forholdsvis porøse lavasteinen. Videre oppe på nordkysten av øya troner den ti meter høye moai-statuen Ahu Te Pito Te Kura over landskapet. Det er den høyeste moai-statuen som noensinne er flyttet fra steinbruddet ved Rano Raraku og reist på en ahu-plattform. Statuens lange navn er inspirert av en stein som selveste kong Hotu Motua ifølge sagnet hadde med seg da han kom til Påskeøya. Steinen blir kalt Te Pito Te Henua, som betyr ”Lysets navle” på polynesisk og symboliserer ”verdens navle”, som de polynesiske bosetterne kalte den nye øya si. På siste etappe av dagens utflukt fortsetter vi oppover langs kysten til Anakena-stranden, som ligger aller lengst nord på øya. Den vakre bukta med den kritthvite sanden og palmetrærne utgjør en perfekt eksotisk ramme for en hyggelig lunsj i det fri. Mens vi nyter pikniken vår, har vi utsikt mot det uendelige Stillehavet og en av øyas best restaurerte ahu-plattformer, Ahu Naunau, som er kjent for moai-statuenes karakteristiske røde hodeplagg, pukao. Ifølge sagnet var det nettopp her ved Anakena-stranden kong Hotu Motua gikk i land.

Overnatting på Påskeøya.

Dag 10
Påskeøya. Rano Kao-vulkanen, fuglemannskulten, steinlandsbyen Orongo
Steinlandsbyen Orongo

I dag skal vi på oppdagelsestur i Rapa Nui nasjonalpark på den sørlige delen av øya. Her ligger den utslokte vulkanen Rano Kao, med en dyp og mystisk kratersjø som har et tverrmål på 1600 meter og er det største av øyas vannmagasiner. Etter å ha nytt det fascinerende synet av vulkanen og de vakre omgivelsene besøker vi den seremonielle steinlandsbyen Orongo, som ligger på toppen av en 400 meter bratt fjellskrent – med vulkankrateret på den ene siden og havet på den andre. Herfra er det et storslått utsyn over hele Rapa Nui og de ubebodde småøyene Motu Nui, Motu Iti og Motu Kao Kao. Orongo var gjennom århundrer det seremonielle sentret for den såkalte fuglemannskulturen, der utvalgte heltemodige menn svømte over til småøyene i jakten på årets første terneegg. Den heldige som fant egget, ble utnevnt til ”makemake”, som ifølge mytologien var den høyeste gud og skaper av jord, sol, måne, stjerner og mennesker. Funnet av egget gav særstatus hele det etterfølgende året – inntil en ny makemake ble utnevnt. De siste seremoniene i fuglemannskulturen skal ha funnet sted i 1866–67. Et tydelig minne om stedets viktige seremonielle rolle er de mange helleristningene på klippene i og omkring Orongo med motiver fra fuglemannskulten. Vi vender deretter tilbake til Hanga Roa, der resten av ettermiddagen og kvelden er på egen hånd. Et besøk på byens antropologiske museum eller i den lokale kirken, som er kjent for sin fine treskurd, er opplagte ettermiddagsaktiviteter.

Overnatting på Påskeøya.

Dag 11
Påskeøya. Formiddag til fri disposisjon – Santiago de Chile
Farvel til Påskeøya
Formiddagen er til fri disposisjon før vi kjører til lufthavnen og flyr tilbake til Santiago de Chile, der vi ankommer om kvelden. Overnatting i Santiago de Chile på hotell med sentral beliggenhet.
Dag 12
Hjemreise
I dag er det hjemreise til Oslo.
Dag 13
Ankomst til Oslo

Sjarmerende Valparaiso

Valparaiso er Chiles eldste havneby og hovedsete for marinen og kongressen. I 2003 utstedte kongressen en lov som erklærte Valparaiso for å være Chiles kulturelle hovedstad. Byens mange bakker er dekket av hus i alle mulige flotte farger, og det gir byen et helt eget særpreg. Mens vi er her skal vi på byvandring i byens historiske sentrum, som står på UNESCOS liste over verdens kulturarv. Her finner man nydelig arkitektur fra det 19. århundre, sjarmerende torg og hyggelig stemning. Byen består av en nedre del og en øvre del, og de er forbundet av heiser. Vi tar naturligvis en tur opp i heisen til byens beste utsiktspunkt. På byrundturen drar vi også forbi parlamentsbygningen og Sotomayor-plassen, der heltene fra Stillehavskrigen hedres.

Pris kr 998,– per person.

Reiselederen deltar på denne utflukten.
Det er en heldagsutflukt (varighed ca. 8 timer) og lunsj er ikke inkludert.
Utflukten blir gjennomført ved minimum 5 deltagere og må kjøpes hjemmefra (senest to måneder før avreise).

Fargerike Valparaiso er en av Chiles eldste byer

Utflukt til Grey-breen

Opplev Grey-breen på helt nært hold på denne båtturen på Grey-sjøen. Det er bare fra innsjøen man kan komme så nært innpå isbreen, som har utløpet sitt på tre forskjellige steder. Båtturen varer omkring to timer, og skipet stopper ved alle tre utløp. Man kommer så nært at det er lett å se de blå nyansene i den 30 meter høye isen, og man kan ta fremragende bilder. Skipet har et innendørs område med komfortable sitteplasser og en liten bar der det blir solgt kalde og varme drikkevarer. Det er en drink (pisco sour) inkludert i prisen.

Pris: 1 198, pr. person

Utflukten bestilles ved kjøp av reisen og senest 90 dager før avreise.
Reiselederen deltar ikke på utflukten. Personalet på skipet er engelsktalende og gir god informasjon underveis.
Obs: Hvis værforholdene er veldig dårlige kan turen bli avlyst. 

Grey-breen, Torres del Paine

Prisinformasjon

Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Fly Oslo–Santiago de Chile t/r med mellomlanding
 • Fly Santiago de Chile–Punta Arenas t/r
 • Fly Santiago de Chile–Påskeøya t/r
 • Utflukter ifølge program
 • Innkvartering på gode hoteller i delt dobbeltrom
 • Frokost daglig
 • Lunsj (matpakke) dag 5 og 9
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforiskring ved sykdom, 6% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillegg for enkeltrom
 • Ekstra utflukter
 • Øvrige måltider (beregn ca. USD 25-40 pr. dag)
 • Driks til lokalguider og sjåfører (beregn ca. 120 USD pr. person i alt)
 • Personlige fornødenheter
 • Alt ikke nevnt under “Prisen inkluderer“

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Pass/visum

Passet skal være gyldig minst 6 måneder etter hjemreisedato. Det er praktisk å ta med en fotokopi av passets informasjonsside, slik at man ikke behøver å ta frem selve passet hver gang man skal bruke sitt passnummer, f.eks. ved registrering på hoteller.

Bagasje

Det er lurt å ha med en mindre ryggsekk eller veske til dagsturer/utflukter og reisedager der du oftest ikke ser bagasjen din igjen før om kvelden. Det er ikke nødvendig å ha med håndkle.

Fysisk form

Der er en del fotturer på denne rundreisen, så du må være god til bens og i alminnelig fysisk form for å kunne delta.

Pakkeliste

 • Mindre ryggsekk eller veske til utflukter
 • Vind- og vanntett jakke og bukser samt hansker til oppholdet i Torres del Paine nasjonalpark
 • Tursko eller lette turstøvler
 • Sommerklær og gode tursandaler til dagene i Santiago de Chile og på Påskeøya
 • Genser
 • Badetøy (håndkle ikke nødvendig)
 • Lommelykt
 • Myggspray
 • Solkrem, solhatt og/eller solbriller

Deltagerantall

Denne reisen krever et deltagerantall på minimum 15 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4–6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Mer om dine reisemål

Vil du vite mer om klima og vær, tidsforskjell og driks eller se om du trenger visum eller vaksinasjoner? Les mer her:
www.albatros.no/reisemaal/soer-amerika/chile
Hånden på hjertet

Bemerk: Da reiseprogrammets avvikling er avhengig av atskillige innenriksfly, kan det i noen tilfelle være nødvendig å endre rekkefølgen på programmet for å få plass på fly som går på korrekt tidspunkt – f.eks. vil vi på noen avganger besøke Påskeøya før Torres del Paine nasjonalpark. Alle programlagte besøk vil alltid bli gjennomført uansett hvilken rekkefølge turen avvikles i.

Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Rated 5 out of 5 by from Spennedne reise - store kontraster - fantastisk natur En reise for de reisevante som vil oppleve storslått natur, sterke kontraster og spennende Påskeøya. Med litt pågangsmot og egeninnsats kunne vi oppleve alt fra å svømme med havskilpadder ved Påskeøya i Stillehavet, fly over verdens nest høyeste fjell i Andesfjellene, til å leke med pingviner nær Antarktis/ Magellanstredet. En storslått tur for dem som liker vakker og kontrastfylt natur, spennende kultur og et variert og mangfoldig Sør Amerika. Reisen er intens. Det er mye reising, og vi oppholdt oss på fly/ flyplass/ buss 25 - 30 % av turens varighet. Det må man tross alt påregne når man drar på en "Reise til verdens ende." Takk til en fantastisk reiseleder som gjorde turen smidig, levende, og behagelig. Turen frister til gjentakelse og nye turer med Albatros - til andre og spennende reisemål.
Date published: 2017-12-26
Rated 5 out of 5 by from Fantastisk opplevelse til verdens ende Unik tur, spesielt Påskeøya var helt spesielt å få lov å oppleve. Mange hotellbytter og mange flytimer men det gikk faktisk helt greit. Reiselederen var helt topp, og de lokale guidene også! Og reisefølget til og med!!
Date published: 2017-12-30
Rated 4 out of 5 by from En reise med mange nye opplevelser Reisen var flott med mange nye inntrykk. Påskeøya en opplevelse. flott lokal guide og flotte tuerer rundt på øya. Steinfigurene var en egen opplevelse. Hvorfor ble de laget og av hvem? Punta Arenas var en flott.Torres del Paine var flott. Valparaiso en sjarmerende by. Utflukten til Grey breen var topp. Breen var et flott skue i solskinn. Men tider for måltider ble feil. Man spiser til ca samme tid hver dag og man går ikke fra frokost til middag uten et måltid imellom. Guiden var kunnskapsrik hadde et godt forståelig språk og var meget god og ha ved språkproblemer. Spansk.
Date published: 2019-02-02
Rated 5 out of 5 by from Innholdsrik reise med glimrende reiseleder Spennende reise med topp innhold. Reiselederen vår var kunnskapsrik og inkluderende. Tok godt vare på alle i reisefølget. Under oppholdet i Patagonia kjøpte vi billetter til en ekstra utflukt til en øy med pingviner. Først ble våre billetter gitt til andre (ikke Albatros sin skyld), på andre forsøk gikk båtens motor i stykker slik at reisetidspunktet ble avlyst. Vi skulle fly hjemover senere på dagen, så vi hadde ikke noe tid å gå på. En slik tur (ekstra) kan Albatros legge inn i programmet sitt for senere reiser! At denne utflukten ble avlyst førte til stor skuffelse!
Date published: 2017-12-04
Rated 4 out of 5 by from En meget spennende og interessant reise. Vi hadde Mette fra Bergen som reiseleder og hun var meget kompetent og snakket flytende spansk.Bra hoteller, passe tid på destinasjonene.Vinturen i Santiago var en skuffelse. Har før vært på en vintur som tok oss med til Valpareiso først, lunch undereis og besøk på en koselig vingård etterpå.Santa Rita er veldig stort og ganske komersielt. Guiden snakket rasende fort på spansk og ga ikke Mette tid til å oversette..
Date published: 2017-12-11
Rated 5 out of 5 by from Fantastiske Chile og Påskeøya Super tur med tettpakket program! Både Patagonia og Påskeøya svarte til forventningene. Svært imøtekommende, trygg og hyggelig reiseleder og god stemning i gruppa under hele reisen. Fin balanse mellom gruppeaktiviteter og egentid. Flinke lokale guider. November var værmessig et ypperlig tidspunkt for reise. Til fremtidige reiser anbefales det å utvide turen med en dag, så man kan se litt mer av Santiago eller eventuelt legge inn et besøk på vingård. Alt i alt en minnerik og veldig hyggelig tur! Solid opplegg:)
Date published: 2018-11-27
Rated 4 out of 5 by from En fin reise. Reisen var spennende. Det fine været gjorde nok inntrykket ekstra bra. Den valgfrie utflukten til vingården var det som trakk ned. I
Date published: 2017-12-11
Rated 5 out of 5 by from En interessant reise som anbefales Det ble mange timer i fly og buss. Men det var verd det. Det var stor forskjell på temperatur og innhold på destinasjonene. Det er derfor viktig med god omtale av krav til klær. Vi var utrolig heldige med været under hele turen. Så utfordingene ble ikke for store. Med det været det kan bli i Torres del Paine er det viktig med godt norsk fjellutstyr. Vi hadde verdens beste reiseleder! Guidene var også av ypperste klasse.
Date published: 2018-11-22
 • y_2020, m_2, d_17, h_16
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.5
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_18
 • loc_no_NO, sid_CLRTR03, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende reiser

CLRTR03ANO