Cinque Terre og Toscana

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Opplev vakre middelalderbyer i Toscana og ta båten gjennom det UNESCO-vernede Cinque Terre-området

De små byene i Cinque Terre ligger som perler på en snor langs kysten ut mot Liguriske hav. Her skal vi oppleve det vakre landskapet og de idylliske byene med nydelig utsikt og pittoresk beliggenhet mellom klippene. Vi tar båten mellom de små øyene i området og ser Cinque Terre fra sjøsiden – og i øyenhøyde når vi spaserer gjennom gatene. Vår base ligger ved Viareggio i naboregionen Toscana, og her skal vi besøke noen av Toscanas flotteste byer. Fra det skjeve tårn i Pisa til Lucca, San Gimignano og Volterra – her får vi sett Toscana og det klassiske landskapet med åsrygger, vinmarker og ranke bartrær. Det er også lagt inn dager på egen hånd, så du kan utforske Toscana i ditt eget tempo.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Nei

 • Valuta Euro

Dagsprogram
Dag 1 Oslo–Milano. Videre til Viareggio
Dag 2 Lerici og Portovenere. Med båttur og vinsmaking
Dag 3 Tid på egen hånd  
Dag 4 En dag i Toscana med Pisa, Volterra og San Gimignano
Dag 5 Tid på egen hånd
Dag 6 Cinque Terre. Fotturer og båttur
Dag 7 En formiddag i Lucca og tid på egen hånd
Dag 8 Hjemreise

Hoteller

Hotel King

 • 50 rom
 • 1,1 km til sentrum
 • 24/7 resepsjon
 • 1 restaurant
 • 1 bar
 • Heis
 • 1 utendørs svømmebasseng
 • Fri wifi på hotellets fellesområder
 • 300 m til nærmeste supermarked
 • 100 m til nærmeste bussholdeplass

Hotel King er et godt hotell som ligger nært stranden i Marina di Pietrasanta, som ligger midt mellom Forte di Marmi og Lido di Camaiore på den nordlige toscanske kysten like sør for Cinque Terre. Det er et hyggelig hotell med resepsjon, restaurant, bar, oppholdsrom og hage med basseng og solsenger. Der er 100 meter til stranden, og hotellet tilbyr strandservice (2 solsenger og 1 parasoll) med rabatt. På hotellet er det fri wifi i fellesområdene.

Bilder

Klikk på bildene for å se dem større

Avreisedatoer

Avreise Varighet Pris Avreiseflyplass Bemerk
11 798,–
Oslo
Hotel King
Klikk på en dato for å se riktig program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Oslo–Milano. Videre til Viareggio Kjørestrekning ca. 32,5 mil
Kanalbåter i Viareggio

Vi setter kursen mot Italia og lander på en av Milanos flyplasser. Herfra fortsetter vi i buss til Toscana og Viareggio, som skal være vår base i de kommende dagene.

Dag 2
Lerici og Portovenere. Med båttur og vinsmaking Kjørestrekning ca. 10 mil
Idylliske Vernazza i Cinque Terre

I dag skal vi besøke den sørligste delen av Cinque Terre-området. Vi begynner med å kjøre til Lerici, som er en nydelig by litt sør for Spezia og har en historie som går helt tilbake til etruskernes tid. Den etruskiske sivilisasjonen var mektig og rik og lå i det området som nå kalles Toscana. Etruskernes storhetstid var fra omtrent år 800 fvt. og fram til år 300, da de ble innlemmet i Romerriket.

Etter formiddagsbesøket i Lerici tar vi båten over bukta til Portovenere og videre rundt til de mindre øyene Tinetto, Tino og den litt større Palmaria. Etterpå drar vi tilbake til Portovenere igjen, og her skal vi få smaksprøver på noen av de lokale varene – blant annet oliven og et lite glass av den lokale vinen. Vi har litt tid på egen hånd om ettermiddagen før vi tar båten tilbake til Lerici og drar med buss hjem til hotellet vårt der middagen venter.

Dag 3
Tid på egen hånd  
Stranden ved Viareggio

I dag har vi tid på egen hånd, og et godt forslag er å bruke dagen til å utforske Viareggio. Sentrum av byen ligger ca. 6 km sør for Lido di Camaiore. Det er ikke en veldig stor by, men den har et spennende sentrum og en travel havn. Her ligger det vakre bygninger og gamle hoteller fra en svunnen tid på begynnelsen av 1900-tallet. Litt sør for Viareggio ligger museet Villa Puccini. Her bodde komponisten Giacomo Puccini, nært fødebyen sin Lucca, og det var her han komponerte operaene La Bohême og Madame Butterfly.

Dag 4
En dag i Toscana med Pisa, Volterra og San Gimignano Kjørestrekning ca. 28 mil
Det skjeve tårn i Pisa

I dag skal vi besøke noen av Toscanas flotteste byer, og vi begynner i Pisa, som er verdensberømt for sitt skjeve tårn.  Det frittstående tårnet er klokketårnet til byens domkirke, som også består av dåpskapellet San Giovanni. Alle bygningene ligger på Campo dei Miracoli, en herlig, grønn oase midt i byen. Byggestilen viser hvordan Pisa i sin storhetstid ble inspirert av datidens samhandel og ikke minst av den nordafrikanske og mauriske stilen som vi er vant til fra Sør-Spania. Tårnet ble bygd på ustabil grunn og begynte å helle allerede under byggingen. På nittitallet ble tårnet forankret med stålkabler og rettet opp slik at hellingen nå er den samme som den var for 300 år siden. Det er et imponerende syn, og det skal nevnes at både kirken og dåpskapellet absolutt også er verd et besøk.

Etter vårt relativt korte stopp i Pisa fortsetter vi inn i det toskanske landskapet. Her er veiene mindre og kjøreturen går ikke like fort. Til gjengjeld har vi flott utsyn over det vakre landskapet med lange rekker av de karakteristiske pinjetrærne. Her, nært kysten, blir det dyrket hvete, mais og solsikker. Toscanas vinmarker ligger lenger inn i landet. Volterra er en typisk italiensk festningsby som ligger på toppen av en høy ås og nærmest ser ut som om den vokser ut av åsryggen. Byen har i sin tid vært lett å forsvare og har aner tilbake til etruskerne, romerne og naturligvis til middelalderen, og den har en flott, stor bymur der man kan se ut over landskapet rundt.

Nå skal vi kjøre de snaue 10 kilometerne til San Gimignano, som er en av Italias best bevarte middelalderbyer – og her begynner vinmarkene å dukke opp. I middelalderen hadde San Gimignano omkring 70 tårn, og 15 av dem står fremdeles og minner om byens storhetstid. Her har vi tid til å spasere rundt i de smale gatene, titte på de flotte bygningene og hyggelige torgene og til å spise lunsj eller en god italiensk is.

Etter besøket i San Gimignano drar vi tilbake til hotellet og spiser en sen middag.

Dag 5
Tid på egen hånd
Stranden ved Viareggio

I dag har vi enda en dag på egen hånd. Det er lett å komme seg rundt i området med tog eller buss, og hvis været er bra nok kan man jo rett og slett ta en tur på stranden? Men husk at de fleste strendene i Italia er private og at man må betale for å ligge der. Til gjengjeld er det rent og pent, og stranden er innbydende!

Dag 6
Cinque Terre. Fotturer og båttur Kjørestrekning ca 19 mil
Stemningsfulle Cinque Terre

Denne dagen er satt av til å utforske noen av de fem landsbyene som utgjør Cinque Terre-området. Det UNESCO-beskyttede området er et av de vakreste i Italia, med små middelalderhus som ligger i bratte skråninger omgitt av olivenlunder, små strender mellom klippene og eldgamle stier som slynger seg gjennom det kuperte landskapet. Vi tar båten fra La Spezia til Manarolo, og her skal vi ut og spasere en halv times tid for å se byen. Etterpå tar vi båten videre til Vernazza, der vi tar en pause før vi fortsetter til Monterosso. Her har vi også litt tid før vi avslutter en aktiv dag med å ta båten hjem til La Spezia.

Vi spiser middag sammen på hotellet.

Dag 7
En formiddag i Lucca og tid på egen hånd
Stemningsfulle Lucca

I dag skal vi til Lucca, som er en liten perle av en by der den ligger innenfor vollene. Det lukkede, ovale torget Piazza dell’Anfiteatro er helt uovertruffent. Som navnet antyder har det vært et stort teater midt inne i byen, og det er fire hovedporter inn til torget der de gulmalte husene rundt utgjør kulissen. I tillegg har Lucca en lang rekke kafeer og restauranter, gode butikker og et par severdige kirker, så her er det lett å få et par timer til å gå.

Etter besøket i Lucca drar vi tilbake til hotellet, der vi har litt tid på egen hånd før vi spiser middag.

Dag 8
Hjemreise Kjørestrekning ca. 32,5 mil

Vi forlater Viareggio og kjører tilbake til flyplassen ved Milano, der flyet hjem venter.

Prisinformasjon

Reisens pris

Fra kr 11 798,– per person i delt dobbeltrom.
Se priser for alle avreisedatoer

Tillegg for enkeltrom
1 989,–
Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder       
 • Fly Oslo–Milano t/r
 • 7 netter på Hotel King i Marina di Pietrasanta
 • Halvpensjon på hotellet (frokost og middag)
 • Utflukter ifølge program        
 • Skatter og avgifter                    
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6% av reisens pris       
 • Reiseforsikring                           
 • Eventuelle ekstra arrangementer                   
 • Tillegg for enkeltrom               
 • Drikkevarer
 • Driks til lokalguider og sjåfører (beregn ca. 30 € per person)
 • Personlige fornødenheter    
 • Strandservice på de lokale strendene
 • Alt ikke nevnt under Prisen inkluderer         

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Ikke egnet for bevegelseshemmede

Turen er ikke egnet for bevegelseshemmede da terrenget er kupert, men det er ikke en anstrengende tur.

Bagasje

Det er lurt å ha med en mindre ryggsekk eller veske til dagsturer/utflukter og reisedage der du oftest ikke ser bagasjen din igjen før om kvelden. Det er ikke nødvendig å ha med håndkle.

Husk sko som er gode å gå i.

Deltagerantall

Vi gjør oppmerksom på at denne reisen krever et deltakerantall på minimum 20 personer. Såfremt dette antallet ikke nås, forbeholder vi oss retten til å annullere reisen senest 14 dager før avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Hvis du ønsker tilslutning med innenriksfly i Norge vil vi gjøre hva vi kan for å hjelpe deg med dette. I så fall bes du opplyse om det ved bestilling av reisen. I enkelte tilfeller må du selv administrere det, og vi anbefaler da at du sørger for å ha minst 2,5 time mellom flyskiftene.

Allmenn informasjon

En trygg reiseopplevelse

Vi vil at du skal føle deg trygg som en Albatros-reisende, fra du bestiller reisen til du kommer hjem med mange gode opplevelser - også i en verden med coronavirus. Derfor har vi iverksatt en rekke tiltak for å minimere smittefaren og samtidig gi deg alle reiseopplevelsene du drømmer om. Våre tiltak inkluderer:

 • Alle reiseledere er sertifisert i WHOs retningslinjer for smittebegrensning
 • Ekstra høye krav til våre samarbeidspartnere i forhold til rengjøring
 • Vi informerer alle reisedeltakerne våre om reiseforsikring og minimering av smitte

Les om alle tiltakene våre her

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Rated 4 out of 5 by from En flott tur med en fantastisk reiseleder. Reisen bød på mange flotte opplevelser. Reiseleder var unik med sin kunnskap og væremåte. Hun organiserte, hadde oversikt, og var tilstede for alle på en fortreffelig måte. En reiseleder jeg ikke glemmer! Min opplevelse var at det enkelte dager var litt for mange steder vi skulle innom i løpet av en dag. Noe bedre tid ved hvert stopp ville gjort turen enda bedre, spesielt dagen vi dro rundt i Cinque Terre. Reisen til og fra tok for lang tid, noe jeg ville gjort oppmerksom på om jeg skulle anbefalt turen til andre.
Date published: 2019-05-31
Rated 4 out of 5 by from Italia på sitt vakreste, bra hotell Hotellet hadde meget god service, rommene var bra, likeså middagsmaten og dessertene. Men det var ikke høy kvalitet over frokosten. Vi hadde flotte båtturer ved Cinque Terre. Dessuten håper jeg Albatros kan benytte seg av Norwegians flyrute til Pisa på kommende turer. Dermed hadde vi sluppet å stå opp på natta for å rekke Lufthansas fly, med bytte i Tyskland, og tre timers busstur fra Milano til Lido di Camaiore. Ved å flytte reisen fra mandag til tirsdag, kan dere fly med Norwegian, som flyr akkurat de dagene tur-retur
Date published: 2019-10-08
Rated 4 out of 5 by from En flott reise i et spennende område for opplevelser Reisen var bra, hotellet var greit men mat var under gjennomsnittet. 2 dager var det greit resten dårlig.
Date published: 2019-10-08
Rated 4 out of 5 by from Flotte historiske byer, men laber reiseledelse Reisen til Toscana og de byene vi besøkte var f. Hotellet vi bodde på i Viareggio var midt på treet når det gjelder romstandard, men middagene holdt god standard. Frokostene kan forbedres, for eksempel med større utvalg i pålegg og bacon. Flybytte begge veier, i Munchen på turen til Italia, var et minus på en såvidt moderat flystrekning som Gardermoen- Milano/ Malpensa. Slitsomt flybytte med kort tid mellom avgangene, særlig på hjemturen.
Date published: 2019-10-14
Rated 4 out of 5 by from En spennende tur med kjempeflink og kunnskapsrik reiseleder! Reisen var spennende og fin. Fine opplevelser sto for tur og alt var lagt til rette av reiselederen vår. En flink, sympatisk og utrolig kunnskapsrik dame! Enkelte dager var litt for mange steder vi skulle innom i løpet av kort tid. Det var også reisen til og fra som tok for lang tid siden 2 av reisens 8 dager gikk til risen!
Date published: 2019-06-03
Rated 4 out of 5 by from Interessante gamle byer Ut fra venners omtale av tidligere turer til området trodde vi at vi kunne gå fotturer mellom byene i Cinque Terre. Dette viste seg ikke å være mulig, byene ble bare besøkt med båt. Vi var skuffet over at dette ikke gikk frem av Albatros´beskrivelse, som vi hadde lest før vi bestilte turen.
Date published: 2019-06-08
Rated 4 out of 5 by from En reise til et populært område i Italia Reisen var lagt opp med mye tid på egenhånd alternerende med ganske fullpakkede dager på tur. Kunne vært organisert annerledes, med færre bybesøk og Evt lagt til en tur til Carrara, evt den dagen samtidig med Pisa(?). To byer i cinque terre er tilstrekkelig.
Date published: 2019-10-17
Rated 4 out of 5 by from Natur og arkitektur i skjønn forening Fikk et godt innblikk av arkitektur, natur, historie i Toscana. Vår reiseleder var veldig kunnskaps rik og kunne svare på alle spørsmål.
Date published: 2019-10-08
 • y_2020, m_7, d_8, h_15
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.10
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_2, tr_14
 • loc_no_NO, sid_ITRTR51, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende reiser

20ITRTR51CNO0510