Cruise i New Zealand med Sydney og Uluru

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Storby, natur og kultur! Herlig cruise på New Zealand med spennende rundreise i Australia

Kombiner to herlige reisemåter på den andre siden av jorden! Å se New Zealand fra sjøsiden er en flott måte å oppleve dette naturskjønne landet på. Vi har satt sammen en spennende Albatros-utfluktspakke som tar deg med til albatrosskolonier og geysirområder, på byrundturer og til utkikkspunkter. Som en del av selve reisen skal vi på utflukter i Sydney, en by man kan bruke lang tid på å utforske, og en tur inn i landet til det uforglemmelige solnedgangslyset og stjernehimmelen over Uluru, det røde fjellet i outbacken. Dette er reisen som har alt! Som prikken over ien er både drikkevarer og driks inkludert om bord på hyggelige Norwegian Jewel.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise, Cruise

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Ja

 • Vaksinasjon Ja

 • Valuta Australske dollar

Dagsprogram
Dag 1–2 Avreise fra Oslo
Dag 3 Ankomst til Sydney. Hyggelig spasertur med reiselederen og tid til avslapping
Dag 4 Sydney. Byrundtur inkl. båttur på havnen og Operahuset
Dag 5 Sydney–Ayers Rock (Kata Tjuta). Middag og solnedgang
Dag 6 Uluru ved soloppgang og aboriginenes kultur
Dag 7 Fly til Sydney og en kveld til egne opplevelser
Dag 8 Sydney. Utflukt til Blue Mountains og naturparken Featherdale
Dag 9 Sydney. Fri til egne eventyr
Dag 10 Innsjekking på skipet og avseiling
Dag 11–12 På havet mot New Zealand
Dag 13 Fiordland nasjonalpark med Milford Sound, Doubtful Sound og Dusky Sound, New Zealand
Dag 14 Dunedin. Mulighet til byrundtur og utflukt til albatross-koloni og Lanarch Castle
Dag 15 Akaroa. Mulighet for utflukt til Christchurch inkl. Det internasjonale Antarktissenteret
Dag 16 Picton. Tid til egne eventyr
Dag 17 Wellington. Mulighet for byrundtur inkl. Botanisk hage
Dag 18 Napier. En dag til egne opplevelser
Dag 19 Tauranga. Mulighet til utflukt til Rotorua med maorikultur og geysirer
Dag 20 Bay of Islands. En dag til egne opplevelser
Dag 21 Auckland. Mulighet til byrundtur med Auckland Museum, maori-dans, Bastion Point og Sky Tower
Dag 22–23 På havet mot Australia
Dag 24 Sydney og hjemreise
Dag 25 Ankomst til Oslo

Norwegian Jewel

Norwegian Jewel er et av rederiet Norwegian Cruise Lines fartøy med plass til mer enn 2400 passasjerer.

Norwegian Jewel er et av rederiet Norwegian Cruise Lines cruiseskip med god plass, stort utbud og spennende utflukter som kan kjøpes til ombord. Med plass til over 2400 gjester og med 15 dekk hører fartøyet til den større middelklassen blandt cruiseskip. Ombord finner du mer enn 10 forskjellige spisesteder (blandt annet finere restauranter mot et ekstra tillegg) samt klubber, barer, spa og et stort poolområde. Fartøyet gikk sitt første cruise i 2005 og ble totalrenovert i 2017. 

Klikk på bildene for å se dem større

Bilder

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1–2
Avreise fra Oslo

Vi flyr fra Oslo mot Sydney.

Dag 3
Ankomst til Sydney. Hyggelig spasertur med reiselederen og tid til avslapping
Sydney Harbour Bridge

Vi kommer fram til Sydney om morgenen og kjører i buss til hotellet vårt. Her spiser vi frokost med det samme før vi sjekker inn og har litt tid til å komme på plass. Resten av dagen blir brukt til å slappe av og gå en liten tur sammen med reiselederen.

Dag 4
Sydney. Byrundtur inkl. båttur på havnen og Operahuset
Operahuset i Sydney

Etter den avslappende dagen i går begir vi oss i dag ut på oppdagelse i Sydney. Vi starter med å oppleve byen fra sjøsiden på en spennende båttur i havnen. Mens vi cruiser gjennom havnen nyter vi en herlig lunsj om bord på båten. Etter maten går vi av ved operahuset, Sydneys vartegn, tegnet av den danske arkitekten Jørn Utzon. Med de karakteristiske hvite takbuene minner operahuset om et skip for fulle seil og symboliserer livet i Sydney, som i høy grad leves i og rundt den vakre naturlige havnen. Vi får en omvisning i den flotte bygningen som ble innvidd i 1973. Ikke langt fra operahuset ligger en annen av Australias berømte bygninger, nemlig den enorme stålbroen Sydney Harbour Bridge, som spenner mellom den sørlige og den nordlige delen av byen.
Etter omvisningen i Operahuset, som siden innvielsen i 1973 har vært ramme om noen av landets største musikk- og teaterbegivenheter, er det tid til en byrundtur. Nå skal vi blant annet innom byens finansområde, som har supermoderne høyhus rett ned til sjøen på sørsiden av Sydney Harbour Bridge.
Vi skal også på oppdagelse i hyggelige The Rocks, som er Sydneys eldste bydel. Da den første gruppen av engelske straffanger kom til Australia i 1788, var det i The Rocks de første husene ble bygd. Området, som ligger ved foten av Sydney Harbour Bridge, har derfor stor historisk betydning ikke bare for Sydney, men for hele Australia.
Australia har mer enn 10 000 strender, og en av de mest berømte av dem er Sydneys Bondi Beach, som vi også skal se på dagens rundtur. Her samles Sydney-boerne for å svømme, surfe, sole seg og – ikke minst – se på folk.
Etter en spennende dag full av inntrykk fra Sydney er resten av kvelden fri til egen disposisjon.

Dag 5
Sydney–Ayers Rock (Kata Tjuta). Middag og solnedgang
Mektige Uluru

Av alle Australias storslåtte naturopplevelser stikker en av dem seg ut som noe helt spesielt. Det er naturligvis Uluru, eller Ayers Rock, som den også er kjent som. Denne kjempemessige steinen ligger i hjertet av Australia i nasjonalparken Uluru-Kata Tjuta, som står på UNESCOs liste over verdens naturarv. Etter frokost kjører vi til flyplassen i Sydney og tar flyet til Ayers Rock lufthavn.
Om ettermiddagen drar vi ut til nasjonalparken Uluru-Kata Tjuta, som ligger på en høyslette cirka 600 meter over havet. Nasjonalparken eies av aboriginene, den australske urbefolkningen, og her ligger både Uluru og Kata Tjuta, bedre kjent som «The Olgas», der vi har vårt første stopp. Her nyter vi det imponerende synet av de 36 majestetiske, røde klippeformasjonene som troner midt i det flate landskapet. Kata Tjuta betyr «mange hoder», og både dette stedet og Uluru er hellige for aboriginene.
Fra Kata Tjuta fortsetter vi i omkring fire mil mot Uluru. Besøket vårt her er naturligvis timet etter at vi skal oppleve det storslåtte fargespillet som oppstår når solen går ned.  Når den enorme klippen blir nærmest selvlysende rød akkurat når solen forsvinner under horisonten blir man nesten nødt til å klype seg selv i armen for å forstå at det er virkelighet og ikke et drømmebilde.
Vi opplever solnedgangen fra den prisvinnende restauranten Sounds of Silence, som dekker opp til middag med australske delikatesser under åpen himmel her i den australske ødemarken. Herfra har vi første parkett til solnedgangen. Etter at mørket har senket seg over Uluru bryter den mest fantastiske stjernehimmel frem. Denne delen av Australia har nok en av verdens mørkeste og klareste stjernehimler, og det er en flott finale å nyte den i ro og mak etter middagen, uten gatelykter eller andre lyskilder som kan forstyrre bildet.

Dag 6
Uluru ved soloppgang og aboriginenes kultur
Ett av aboriginenes fantastiske veggmalerier

Vi står tidlig opp for å nyte synet når solens første stråler treffer Uluru. Morgenens fargespill er minst like intenst som det som utspiller seg om kvelden. Vi fortsetter til foten av den 348 meter høye klippen for å se nærmere på den. Her skal vi blant annet gå en tur der vi ser hulemalerier og rare steinformasjoner. Legg merke til at klippens tradisjonelle eiere, Unungu-stammen, på grunn av religiøse årsaker helst ikke vil at klippen bestiges. Vi besøker også det tilknyttede kultursentret, der det er mulig å kjøpe aboriginkunst og suvenirer.
Ettermiddagen og kvelden er på egen hånd.

Dag 7
Fly til Sydney og en kveld til egne opplevelser
Midt på formiddagen kjører vi til flyplassen og flyr tilbake til Sydney. Om kvelden er det mulig å gå på oppdagelse på egen hånd blant Sydneys mange restauranter. Kanskje har du lyst til å stikke innom Sydney Harbour Bridge og Operahuset for å se hvordan de ser ut i kveldslyset?
 
Dag 8
Sydney. Utflukt til Blue Mountains og naturparken Featherdale Ankomst kl 0800, avgang kl 1700
Koalabjørnen må være et av Australias søteste dyr

I dag skal vi til Blue Mountains, som ligger cirka 11 mil vest for Sydney. Fjellene av sandstein har fått sitt navn på grunn av de mange eukalyptustrærne med små oljedråper som gir et blått skjær over området når lyset brytes i dem. Fjellene er gjennomskåret av dype kløfter og enkelte fossefall, og områdets eksepsjonelle skjønnhet har gitt det en plass på UNESCOs liste over verdens naturarv.
På utflukten besøker vi også Featherdale Wildlife Park, et åtti dekar stort bushområde som er omgjort til dyrepark. Her finner du verdens største samling av australske dyrearter (mer enn 330 arter) som for eksempel kenguru, koala, vombat, emu og forskjellige krypdyr og fugler.

Dag 9
Sydney. Fri til egne eventyr
Sydneys botaniske hage

I dag kan du dra ut på egen hånd og oppleve mer av den populære storbyen. Kanskje skal dagen brukes på en av de mange strendene – Sydney har alt fra beskyttede viker til klippebukter med bølger som gjør enhver surfer lykkelig. Du kan også gå tilbake og utforske den gamle bydelen The Rocks, og kanskje ta den flotte turen over Harbour Bridge til fots? Alt etter hvor mange fotopauser det blir til tar turen omtrent 30 minutter. Hvis den estetiske sansen skal stimuleres kan du tilbringe noe av tiden blant australsk og internasjonal kunst på Sydneys Museum of Contemporary Art. Den nydelige botaniske hagen, Royal Botanic Gardens, som blant annet har utsikt til Operahuset og havnen, er også vel verdt et besøk. Når man blir sulten er det lett å finne et godt måltid blant byens mange restauranter, som representerer hele verdens spennende kjøkkener. Reiselederen hjelper gjerne til med ideer.

Dag 10
Innsjekking på skipet og avseiling Avseiling kl 1800

Sist på formiddagen er det tid til å si farvel til Sydney for en stund. Vi kjører til cruisehavnen og sjekker inn på skipet vårt. Heretter kan vi gå på oppdagelse om bord og finne oss til rette på skipet som skal være vårt hjem de neste mange dagene. Om kvelden nyter vi vår første middag sammen ombord.

Dag 11–12
På havet mot New Zealand

Mens kursen er satt mot New Zealand er det rike muligheter til å nyte dagene i ditt helt eget tempo og benytte deg av anledningen til å bli kjent med alle fasilitetene om bord på skipet. Det er helt opp til deg selv om du ønsker å delta i de mange aktivitetene som skipet arrangerer, om du vil tilbringe tiden med reiselederen vår eller bare slappe av på egen hånd.

Dag 13
Fiordland nasjonalpark med Milford Sound, Doubtful Sound og Dusky Sound, New Zealand Ingen landstigning
Flotte Dusky Sound

I dag skal vi på en flott seilas (uten landgang) med skipet vårt i New Zealands vakreste skjærgård, verdenskjente Fiordland National Park. Det er tid til å ta på seg allværsjakka og gå ut på dekk! Om det regner eller er overskyet er det nesten en del av opplevelsen. Fiordland National Park er et enormt område med forrevne klipper, dype fjorder, brede sund og innsjøer. Milford Sound og Doubtful Sound er de mest kjente fjordene. Granittklipper speiler seg i vannet, og av og til piskes vannet opp av fosser som tordner ned over klippene. Vi seiler i dette flotte området inntil sist på dagen, da vi setter kursen mot Dunedin.

Dag 14
Dunedin. Mulighet til byrundtur og utflukt til albatross-koloni og Lanarch Castle Ankomst kl 0900, avseiling kl 1900
Otago-halvøya ved Dunedin

Om morgenen legger vi til kai i Port Chalmers, Dunedins havn i det sørøstlige hjørnet av Sørøya. Bynavnet Dunedin er det gamle keltiske navnet for Edinburgh, og Dunedin er da også grunnlagt av skotter på midten av 1800-tallet. Da det ble gjort gullfunn i fjellområdene på Sørøya ble det utløst en sann gullfeber. Det ble starten på oppgangstidene for Dunedin, og i mange år var det New Zealands rikeste by. Landets første universitet ble grunnlagt i Dunedin. Senere ble havnen det økonomiske omdreiningspunktet for hvalfangst og transport, og byen er livlig den dag i dag med sine 12 000 innbyggere.
Har du kjøpt utfluktspakken kan du i dag bli med på en spennende utflukt i Dunedin og omegn. Vi starter med å kjøre til albatrosskolonien ved Taiaroa Heads, som er verdens eneste fastlandskoloni av kongealbatrosser. Det er adgang til kolonien fra Royal Albatross Centre, og her nyter vi synet av de majestetiske fuglene som kan få et vingefang på opptil tre meter. Kongealbatrossene er elegante glideflyvere og kan holde seg i luften i timevis med nesten ubevegelige vinger.
Heretter skal vi se New Zealands eneste borg, Larnach Castle, som troner på det høyeste punktet på halvøya. Borgen sto ferdig i 1871, og byggherren var den lokale kjøpmannen og politikeren William Larnach. Vi går på oppdagelse i borgens indre og tar en spasertur i den vakkert anlagte hagen, der vi nyter den fantastiske utsikten over hele halvøya, før vi drar tilbake til skipet.
(Dagens utflukt er ikke inkludert i reisens pris. En separat utfluktspakke kan kjøpes, se under Prisinformasjon.)

Dag 15
Akaroa. Mulighet for utflukt til Christchurch inkl. Det internasjonale Antarktissenteret Ankomst kl 0800, avseiling kl 1700
Utsikt over Christchurch

I dag legger vi til i Akaroa, og dagens Albatrostilbud er en utflukt til Christchurch – «den mest engelske byen utenfor England» – som ligger et hakk lenger sør på Sørøyas østkyst. Med 350 000 innbyggere er Christchurch Sørøyas største by.
Siden 1950-tallet har Christchurch vært sentrum for Operation Big Freeze, der amerikanske fly og skip bruker Christchurch som mellomstasjon i forbindelse med ekspedisjoner til Antarktis. Men byens tette bånd til Antarktis går lenger tilbake enn dette. Blant annet brukte den engelske oppdagelsesreisende Robert Falcon Scott og polarforskeren Ernest Shackleton havnen i Lyttelton i forbindelse med ekspedisjonene sine.
Vår utflukt i dag går til blant annet Det internasjonale Antarktissenteret og Botanisk Hage, og underveis stopper vi ved shopping-imperiet The Tannery, der det er mulig å nyte den flotte arkitekturen, en god kopp kaffe og lunsj på egen hånd (ikke inkludert).
(Dagens utflukt er ikke inkludert i reisens pris. En separat utfluktspakke kan kjøpes, se under Prisinformasjon.)

Dag 16
Picton. Tid til egne eventyr Ankomst kl 0800, avseiling kl 1700

I dag legger vi til i den pittoreske havnebyen Picton. Den er anlagt omkring den naturlig beskyttede havnen, som ligger vakkert til i le bak grønnkledde fjellsider. Det er her fergeforbindelsen til Nordøya går – båtturen gjennom James Cook-stredet tar cirka 3 timer og regnes for å være en av verdens flotteste seilruter. Picton ligger i Marlborough-regionen, som er et av landets største vinområder. Det er også et av de beste – og her i det kjølige klimaet er en av de viktigste druesortene den grønne sauvignon blanc, og denne newzealandske varianten anses av mange for å være blant de beste i verden.
 Du har dagen fri til å gå på oppdagelse i den lille, hyggelige byen. Her kan du nyte livet på en kafe ved strandpromenaden, der det også er restauranter og flere gallerier. Andre muligheter er å gå en liten tur i naturen som omgir byen eller å besøke noen av Pictons severdigheter, for eksempel EcoWorld Aquarium, som først og fremst er et rehabiliteringssenter for det lokale dyrelivet, men som også er åpent for besøkende. Her kan man oppleve forskjellige skilpadder, øgler og fisk samt en liten pingvinart som har et blålig skjær – derav det lokale navnet «liten blå pingvin». Reiselederen hjelper naturligvis til med gode forslag til hvordan man kan bruke dagen.

Dag 17
Wellington. Mulighet for byrundtur inkl. Botanisk hage

Vi er nå framme ved Wellington på sørspissen av Nordøya. Wellington har en lang og fargerik historie. Maoriene, New Zealands opprinnelige befolkning, kom hit fra Polynesia på 1300-tallet. Langs Wellingtons sørkyst har man funnet noen av landets eldste maori-bosetninger, som kan dateres ca 650 år tilbake i tiden. Byens opprinnelige navn på maori-språket var Te Whanga Nui a Tara, men da de første europeerne ankom med skipet med skipet Aurora 22. januar 1840 gikk det ikke lang tid før byen fikk nytt navn.
I 1865 ble Wellington utnevnt til landets hovedstad for å danne et diplomatisk midtpunkt mellom Nord- og Sørøya. Inklusive forstedene har byen rundt 600 000 innbyggere. Beliggenheten ut mot James Cook-stredet, som deler øyene, har gitt byen økenavnet ”Windy Wellington”, siden det ofte står en strid vind innover byen. Det har ikke avskrekket folk fra å søke seg dit, for byen ligger i grønne omgivelser mellom vakre bukter og fjellsider, der det ligger flotte villaer med en sjeldent fin utsikt over byen og James Cook-stredet.
Wellington er hovedsete for byens voksende filmindustri, og en del av filmtrilogien Ringenes herre er innspilt rundt byen.
På byrundturen starter vi i den botaniske hagen, der vi blant annet ser rosenhagen Lady Norwood Rose Garden, der det vokser mer enn 1200 forskjellige slags roser. Når vi har nytt synet av hagen og utsikten tar vi kabelbanen ned til byen, der vi skal se blant annet Old St. Paul’s Church, som er et av New Zealands beste eksempler på gotisk koloniarkitektur. Vi legger også veien forbi de storslåtte parlamentsbygningene, og hvis vi har nok tid besøker vi Te Papa, New Zealands nasjonalmuseum.
(Dagens utflukt er ikke inkludert i reisens pris. En separat utfluktspakke kan kjøpes, se under Prisinformasjon.)

Dag 18
Napier. En dag til egne opplevelser Ankomst kl 0800, avseiling kl 1500
Kysten ved Napier
Vi ankommer den rolige og hyggelige byen Napier. Napier ble ødelagt av et jordskjelv i 1931. Byen ble gjenoppbygd i den spesielle art deco-stilen som var populær på tjue- og tredvetallet. De rene linjene og neonfargene er kjennetegnende for byen. Samtidig kan de bryste seg av å ha det høyeste antallet soltimer i New Zealand – noe som har gjort stedet til et viktig vinområde.
Dagen er til fri disposisjon. Man kan velge å delta i en av de mange utfluktene skipet arrangerer (påmelding og betaling om bord), eller bruke dagen på egen hånd. Vår Albatros-reiseleder hjelper naturligvis gjerne til med forslag til hvordan man kan bruke dagen.
 
Dag 19
Tauranga. Mulighet til utflukt til Rotorua med maorikultur og geysirer Ankomst kl 0700, avseiling kl 1700
Kjøp utfluktspakken og bli med til Rotorua!
Skipet er nå framme i Bay of Plenty-området og Tauranga, som i dag har en av landets viktigste eksporthavner. Det er et travelt og energisk omdreiningspunkt som ligger ved Maunganui-fjellet, et av maorifolkets mest hellige steder.
Fra Tauranga kjører vi inn i landet på dagens utflukt. Vi skal til et av Nordøyas viktigste sentre for maorikulturen, nemlig byen Rotorua. Her bobler og syder det i undergrunnen med geysirer, kokende gjørme og svovelholdige kilder. Bay of Plenty-området har alltid spilt en stor rolle i maorienes historie, siden det var her de første maoriene slo seg ned. Stedet var også skueplass for mange av de krigene og slagene som fant sted mellom maoriene og de europeiske nybyggerne. Turen hit går gjennom et utrolig vakkert landskap med fjell og grønn urskog.
Litt nord for Rotorua får vi et lite innblikk i New Zealands viktigste yrke, sauehold, på jordbrukssenteret Agrodome. Her ser vi blant annet hvordan en sau blir klippet – en rutinert saueklipper kan gjøre det lynraskt.
Heretter fortsetter vi til det termiske området Te Puia, der vi blant annet skal se New Zealands høyeste geysir, som har utbrudd to til tre ganger i timen. Hvert utbrudd varer temmelig lenge, så man har god mulighet til å få med seg det hele. I tillegg til geysiren er der atskillige varme kilder, gjørmepøler, fargestrålende avleiringer og frodig grønt i Te Puia-området. Vi skal også lære mer om maorienes enestående kultur når vi blant annet ser en kopi av en tradisjonell maori-landsby og besøker det lokale instituttet der unge maorier lærer det tradisjonelle treskjærerhåndverket.
Etterpå skal vi en tur opp i høyden, når vi tar svevebanen Skyline Gondola opp til restauranten Skyline. Der venter det en herlig lunsjbuffet og eventyrlig utsikt.
(Dagens utflukt er ikke inkludert i reisens pris. En separat utfluktspakke kan kjøpes, se under Prisinformasjon.)
 
Dag 20
Bay of Islands. En dag til egne opplevelser Ankomst kl 0800, avseiling kl 1700
Vakre Bay of Islands
Bay of Islands er en sann magnet for feriegjester – både newzealendere og folk fra resten av verden. Her er det rike muligheter til å drive med vannsport, men stedet har også mye annet å by på.
Her i Bay of Islands vokser de enorme kauri-trærne. Dette er en av de eneste opprinnelige skogene som er igjen der man kan se disse gigantene, som kan bli over 3000 år gamle og er blant verdens største. Tidligere ble disse trærne brukt til skipsmaster, siden de unge stammene var lange og rette.
Øya er også kjent for et usedvanlig biologisk fenomen, nemlig lysormer. De selvlysende insektene opplyser hulen de bor i med litt blågrønne lys, men man må passe seg – insektene skrur av lysene sine hvis de blir forstyrret, og selv et nys kan være nok til å få dem til å gå i forsvar i mørket.
Dagen er til fri disposisjon. Man kan velge å delta i en av de mange utfluktene skipet arrangerer (påmelding og betaling om bord), eller bruke dagen på egen hånd. Vår Albatros-reiseleder hjelper naturligvis gjerne til med forslag til hvordan man kan bruke dagen.
 
Dag 21
Auckland. Mulighet til byrundtur med Auckland Museum, maori-dans, Bastion Point og Sky Tower Ankomst kl 0700, avseiling kl 1400
Utsikt over Auckland
Dagens utfluktstilbud er en byrundtur i Auckland der vi blant annet kommer innom havnefronten og noen av byens dyreste bydeler. Vi besøker Bastion Point, der det er fantastisk utsikt over byen og havnen, det populære strandområdet Mission Bay og den trendy shoppingbyen Parnell. Etterpå skal vi til Auckland Museum, der vi får en fin introduksjon til New Zealands enestående geografi, flora, fauna og historie. Her er det en dyrebar samling av objekter fra den omfattende maori- og stillehavskulturen. Vi får også et varmt, levende og underholdende glimt av maorikulturen når vi ser en presentasjon som kulminerer i den imponerende dansen haka.
Etter museet avsluttes turen ved byens vartegn, det 328 meter høye Sky Tower. Her kan man nyte den 360-graders panoramautsikten over byen, Hauraki-bukta og Manukau Harbour fra 52. etasje.
(Dagens utflukt er ikke inkludert i reisens pris. En separat utfluktspakke kan kjøpes, se under Prisinformasjon.)
 
Dag 22–23
På havet mot Australia
Etter våre mange opplevelser i New Zealand har vi nå god tid til å slappe av og nyte cruiseskipet vårt mens vi fordøyer opplevelsene. Og det er masse å ta seg til: Du kan slappe av, gå en tur på kasino, nyte maten og den gode servicen eller delta i noen av de mange aktivitetene som foregår ombord. Om kvelden kan du gå i teateret og se et av skipets imponerende show.
 
Dag 24
Sydney og hjemreise Ankomst kl 0700
Vi er framme i Sydney tidlig om morgenen, og det herlige cruiset vårt er over. Etter frokost på skipet går vi fra borde og kjører først inn til Sydney, der vi i ro og mak kan ta avskjed med byen og spise lunsj (ikke inkl.) før vi kjører til flyplassen og begynner på hjemreisen.
 
Dag 25
Ankomst til Oslo

Prisinformasjon

Oppgradering av lugar samt enkeltlugar

Delt utvendig dobbeltlugar, kategori OC: kr 4 298,– per person
Delt utvendig dobbeltlugar med balkong, kategori BC
: kr 8 198,– per person

Tillegg for enkeltlugar
Innvendig enkeltlugar, kategori IF: kr 31 798,–
Utvendig enkeltlugar, kategori OC: kr 40 298,–
Enkeltlugar med balkong, kategori BC: kr 48 198,–

Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Fly Oslo–Sydney t/r med mellomlanding i London og teknisk landing i Singapore
 • 2 innenriksflyvninger i Australia
 • Innkvartering på hotell i delt dobbeltrom i Australia dag 3–10
 • Utflukter i Australia dag 3–10
 • Frokost daglig i Australia
 • Informasjonsmøter og foredrag av reiselederen på cruiseskipet
 • 14 netters cruise med Norwegian Jewel i delt innvendig dobbeltlugar
 • Helpensjon på cruiseskipet
 • Premium All Inclusive drikkepakke på cruiseskipet (se beskrivelse)
 • Kaffe, te og isvann ombord (utvalgt Lavazza spesialkaffe til måltidene)
 • Wifi ombord på skipet (60 minutter per person)
 • Driks på cruiseskipet
 • Visum til Australia
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Utfluktspakke kr 6 998,– (må bestilles senest 45 dager før avreise)
 • Eventuelle ekstra utflukter og arrangementer 
 • Tillegg for enkeltrom/lugar
 • Tillegg for oppgradering av lugar
 • Eventuelle ekstra måltider
 • Øvrige drikkevarer
 • Driks til lokalguider og sjåfører (ca 20 AUD i alt, pluss 30 NZD hvis man har utfluktspakke)
 • Personlige fornødenheter
 • Alt ikke nevnt under "Prisen inkluderer"
NCL – Premium All Inclusive konsept
 • Drikkevarer (bredt utvalg av brennevin, øl på fat, flaskeøl, vin i glass, cocktails, juice og mineralvann)**
 • Spesialkaffe fra Lavazza i forbindelse med måltider (utvalgte typer)
 • Vannflaske daglig (1 per person per dag, levert i lugaren)
 • Driks inkludert (både for selve cruiset og de inkluderte tjenestene)

**For gjester under 21 år innbefatter pakken kun juice, mineralvann og vann.
 

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Hvordan er lugarene?

Det er forskjellige lugarkategorier – fra pene, romslige innvendige lugarer til praktfulle suiter med egen balkong. Felles for alle er at de naturligvis har eget bad og toalett og rimelig skaps- og sitteplass, enkeltsenger eller dobbeltseng. Dessuten er alle lugarer utstyrt med hårtørker. Ønsker du å bestille en suite ber vi deg om å rette henvendelse til Albatros Travel.

Lugarkategori IF
Innvendig lugar på dekk 4. Lugarene har to enkeltsenger eller en dobbeltseng. De har hårtørker, aircondition og naturligvis bad og toalett.

Lugarkategori OC
Utvendig lugar med vindu på dekk 5. Lugarene har to enkeltsenger eller en dobbeltseng. Det er hårtørker, aircondition og naturligvis bad og toalett på lugaren.

Lugarkategori BC
Utvendig lugar med egen balkong på dekk 8. Lugarene har stort gulv-til-tak-vindu og to enkeltsenger eller en dobbeltseng. Det er hårtørker, aircondition og naturligvis bad og toalett på lugaren.
 

Pakkeliste

 • Liten sekk eller veske til utflukter
 • Sommertøy
 • Genser/lett vindjakke
 • Regnjakke
 • Gode tursko og sportssandaler
 • Badetøy (håndkle ikke nødvendig)
 • Lommelykt
 • Myggspray
 • Solkrem med høy faktor, solhatt og solbriller

Der er håndklær på alle de stedene vi overnatter, men hvis du ønsker å bade i naturen underveis er det en god idé å ta med et eget håndkle. 

Deltagerantall

Denne reisen krever et deltagerantall på minimum 15 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4–6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Mer om dine reisemål

Her kan du finne ut mer om landene du skal reise til:
www.albatros.no/reisemaal/australia-og-stillehavet/australia
www.albatros.no/reisemaal/australia-og-stillehavet/new-zealand
Les blant annet om klima og vær, tidsforskjell, driks og se om du trenger visum eller vaksinasjoner.

Hånden på hjertet

Tidsangivelser i cruisenes dagsprogrammer

Tidsangivelsene i reisens program og de havneanløpene som er nevnt er med forbehold for endringer fra rederiets side. Vi opplever generelt meget få endringer i havneanløp, men enkelte små tidsendringer forekommer på nesten alle reiser der man er avhengig av vind- og værforhold. Det er fotest skipstrafikk eller værforhold som kan resultere i endringer. Vi velger allikevel å inkludere tidene i programmet, siden det gir et ganske godt bilde av hvor mye tid man kan regne med å ha i havn/land. Seilasen er selvfølgelig også en del av opplevelsen!

Om Norwegian Cruise Line

Norwegian Cruise Line høer til i den billigere enden av cruiserederiene på det skandinaviske markedet. Det er et 3-stjerners rederi, der komfort og service kan sammenlignes med et hotell i samme kategori. Har man tidligere reist med for eksempel Celebrity Cruises, kan man ikke forvente samme servicenivå og gastronomiske opplevelser hos Norwegian Cruise Line. Dette avspeiles også i prisen. Når det er sagt er opplevelsen ombord for de fleste et godt stykke over hverdagen hjemme.

Utflukter – Halvdag og heldag

Det er normal praksis å sondre mellom halv- og heldagsutflukter. Dette betyr ikke nødvendigvis at utfluktene varer hhv. en halv eller en hel dag. En halvdagsutflukt foregår vanligvis enten om formiddagen eller om ettermiddagen og vil ikke strekke sig over et måltid. Oftest er man hjemme igjen så det passer med frokost eller middag. Utfluktene varer typisk 2–4 timer. En heldagsutflukt må man forvente varer ca. 5–9 timer og strekker seg typisk inn over et hovedmåltid, som ikke nødvendigvis er inkludert. Dette vil være angitt i utfluktsbeskrivelsen.
Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. Det fremgår av avreisepapirene hvor gruppen møter reiselederen. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.
Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

Hos Albatros tilbyr vi ikke at man kan ha faste plasser i bussen, og det er derfor heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass innen reisens start. Ved ikke å tilby kjøp av bestemte plasser risikerer man ikke at tidspunktet man kjøper reisen på er avgjørende for hvilken plass i bussen man har adgang til. Derimot kan det i fellesskap med reiselederen avtales at man rokerer underveis, slik at alle på skift får sitte både foran og bak i bussen.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Lignende reiser

AUROC07ANO