Cuba gjennom tidene

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Vi drar på byvandring i Cubas kolonitidsbyer og ser nærmere på kubanernes tradisjoner og historie

Reisen begynner i Havanna, der vi drar på utflukt i gamle amerikanerbiler, spaserer rundt i den historiske bydeler og ser hvordan landets berømte sigarer blir rullet til perfeksjon på en «fábrica de tobacos». I det UNESCO-vernede Trinidad går vi et skritt tilbake i tiden, og i Cienfuegos besøker vi et av de eldste teatrene i den nye verden. Vi får også en titt inn i Hemingways Cuba på hans idylliske landsted La Vigía, og i den vakre, frodige Viñales-dalen nyter vi naturen og besøker en tobakkfarm. Sist på turen ser vi det berømte Tropicana-showet, der sang, dans og flotte kostymer med fjær og paljetter setter et fargerikt punktum for en opplevelsesrik rundreise. 

Reisen finnes også i en 15 dagers versjon med stranddager i Varadero.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Ja

 • Vaksinasjon Ja

 • Valuta EUR, CUC

Dagsprogram
Dag 1 Fly Oslo–Havanna
Dag 2 Havanna. Tobakkfabrikk, byvandring i den gamle bydelen og gamle amerikanerbiler
Dag 3 Havanna. Heldagsutflukt til Viñales – flott natur og besøk på tobakkfarm
Dag 4 Havanna–byrundtur i Cienfuegos–Trinidad
Dag 5 Trinidad. Byvandring og ettermiddag til egne eventyr
Dag 6 Trinidad–revolusjonsbyen Santa Clara–Varadero
Dag 7 Havanna. Hemingways Cuba og Habana Compas dansegruppe
Dag 8–9 Havanna. Dagene er fri til egne eventyr. Tropicanashow om kvelden på dag 9
Dag 10 Havanna. Hjemreise
Dag 11 Ankomst Oslo

Hoteller

Våre hoteller

Her kan du se de hotellene som våre gjester på rundreisen oftest bor på. Vær vennligst oppmerksom på at hotellendringer kan forekomme. I så fall vil hotellet være av tilsvarende eller høyere standard.

Hotel Telégrafo

 • 63 rom
 • 0 km til den gamle bydelen
 • Døgnåpen resepsjon
 • Restaurant
 • Bar
 • Heis
 • Wi-Fi (mot betaling i fellesområdene)

Dette sjarmerende hotellet ligger i hjertet av Havanna og har den best tenkelige plasseringen i Havana Vieja, den gamle bydelen. Hotellet ligger ved en av Havannas berømte gater, El Prado, som fører ned til den kjente havnepromenaden El Malecon og det sentrale torget hvor du finner den vakre, gamle teaterbygningen og El Capitolio. Det er få minutters gange til flere av Hemingways favorittbarer og Calle Obispo, gågaten i Havana Vieja.

Hotellet ble bygget i 1888 og ble kjent som Havannas mest moderne hotell etter en totalrenovering i 1914. Den dag i dag er hotellet flyttet inn i 2000-tallet med moderne fasiliteter og innredning som passer til den koloniale stemningen i bydelen. Flere steder, i gårdshagen og i andre etasje, har man restaurert noen av de gamle murene og hvelvingene og gitt dem nytt liv gjennom å la dem være en del av den moderniserte bygningen.

På hotellet finnes det en restaurant som serverer internasjonale retter og det er en bar i gårdshagen.

Det finnes Wi-Fi mot betaling i fellesområdene.

Rommene

Elegante rom med en eller to senger. Alle rom har minibar, safe, TV, telefon aircondition og hårtørrer.

De fleste rommene vender ut mot gaten og noen få rom vender mot "patioen", i gårdshagen (hvor baren ligger). Alle rom har vinduer i dobbelglass så man ikke sjeneres av støy utenfra.

Bed & breakfast på Cuba

Et bed & breakfast på Cuba er drevet av private kubanere som har fått tillatelse til å leie ut rom i den ellers strengt statlig drevne turistsektoren. Noen leier ut flere rom – andre bare et enkelt.
Du kommer til å bo på bed & breakfasts med sentral beliggenhet. Du må regne med at du må gå med bagasjen din opp til et par hundre meter fra bussen til stedet der du skal overnatte, siden gatene i sentrum kan være for smale til at bussen kan komme helt fram. Det er en god idé å ta med en lommelykt.
Frokosten spiser du på din bed & breakfast. Innholdet kan variere, men du blir alltid mett. Det vil oftest være frukt, brød og egg.
Noen steder bor familien også i huset, andre steder gjør den ikke – du vil  uansett ha privatliv. Hvis du må kommunikere med vertene dine må du regne med at de ikke snakker særlig godt engelsk. Med litt velvilje, fakter og eventuelt hjelp fra rejselederen pleier det å fungere fint. 

Rom
Rommene er enkle, men rene. De er innredet med dobbeltseng eller 2 mindre enkeltsenger samt aircondition eller ventilator. Der er privat badeværelse. Det kan være en god idé å ha såpe, shampoo og et lite håndkle med hjemmefra, siden det ikke er samme mengde til rådighet som på et hotell.

Brisas Trinidad del Mar

 • 241 rom
 • 12 km til Trinidad sentrum
 • Døgnåpen resepsjon
 • 2 restauranter
 • 3 barer
 • Svømmebasseng
 • Fitness og massasje (mot betaling)
 • Wifi (mot gebyr)
 • Tennisbane

Obs: Mot et tillegg kan du velge dette hotellet i stedet for privat bed&breakfast (se mer i programmet for reisen samt under Prisinformasjon).

Hotel Brisas er et mellomklassehotell som ligger ved en flott sandstrand ca. 20 minutter i bil fra Trinidad by. Hotellet har all inclusive-program, så du kan fritt benytte deg av hotellets restauranter og barer. Det har et bassengområde med liggestoler, parasoller og håndkleservice samt fitnessenter, tennisbane og massasje (mot betaling). Deponeringsboks finnes i resepsjonen, og det er wifi på hotellet (mot gebyr). 

Rom
Mindre rom (ca. 20 m2) med en dobbeltseng eller to enkeltsenger. Alle rom har aircondition og tv. 
Du kan lese mer om hotellet her: http://www.brisastrinidaddelmar.com/

Bilder

Klikk på bildene for å se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Fly Oslo–Havanna

Vi flyr til Havanna, som ble grunnlagt av spanierne i 1515. Byen ble flyttet to ganger før den fikk sin nåværende beliggenhet på Cubas nordkyst. I 1556 ble Havanna Cubas hovedstad, og den ble et nærmest obligatorisk stopp for europeere på vei til eller fra Latin-Amerika. De mange skipene fikk handelen til å blomstre, og i løpet av få år var Havanna blitt den største og viktigste byen på Cuba.

Som hovedstad for republikken Cuba er det nåværende Havanna hjemsted for de viktigste stats- og regjeringsinstitusjonene. Byens industri står for en stor prosentdel av nasjonaløkonomien, og havnen håndterer mer enn halvparten av landets import og eksport.

Overnatting i Havanna.

Dag 2
Havanna. Tobakkfabrikk, byvandring i den gamle bydelen og gamle amerikanerbiler
Cigarer håndrulles med stor ekspertise

Vi begynner dagen med å besøke en av byens tobakkfabrikker, og her får vi se hvordan de berømte kubanske sigarene blir laget (i de tre første ukene i januar er Cubas tobakkfabrikker stengt, så i den perioden – på et annet sted enn i fabrikken – vil en profesjonell tobakkruller vise oss sigarrullingens kunst).

Etterpå skal vi på byvandring her i det opprinnelige Havanna, som kom på UNESCOs verdensarvliste i 1982. Det er velfortjent at byen er tildelt den ærefulle tittelen "Heritage of Mankind", for Havannas gamle bydel er et av Latin-Amerikas best bevarte byområder, med et stort antall historisk viktige bygninger og monumenter fra 1500- til 1800-tallet. Når du går gjennom de smale, brolagte gatene, forbi tunge dører i massivt tre og balkonger med smijernsgelendere, føler du deg hensatt til fortiden.

Vi spaserer bortover Calle Obispo, som ser ut akkurat som for flere hundre år siden, helt fra brosteinsbelegget på gaten til hver eneste bjelke i husene. Målet vårt er Plaza de Armas, der vi finner det imponerende Palacio de los Capitanes Generales. Palasset stod ferdigbygd i 1791 og ble senere, og frem til 1898, offisiell residens for koloniens guvernører, som ble kalt nettopp "capitanes generales". Vi spaserer også over to av Havannas vakreste plasser, La Plaza Vieja og Plaza San Francisco, som begge er fullstendig restaurert og fine eksempler på spansk koloniarkitektur.

Deretter fortsetter vi til Katedralplassen. I 1748 begynte jesuittprester på konstruksjonen av den bygningen som senere skulle bli til Havannas katedral. Et godt stykke inn i 1800-tallet ble de jordiske restene av datidens fremtredende personligheter oppbevart her i katedralen. Selv de påståtte restene av Christoffer Columbus lå her, fra de ble overført fra øya Hispaniola, og inntil spanjolene tok dem med seg til Spania da koloniherredømmet opphørte. Plassen foran katedralen er omkranset av store, vakre paleer, som naturligvis også stammer fra kolonitiden, og få skritt derfra ligger den berømte baren La Bodeguita del Medio. Det var her Hemingway drakk sine mojitos sammen med andre prominente kunstnere, forfattere og politikere.
Etter en lunsj på en av Havannas restauranter blir vi hentet i gamle amerikanerbilder. Bilene har vært på Cuba siden revolusjonen i 1959 og har altså mer enn 50 år på baken, og noen av dem mer enn 60. Slik ankommer vi standsmessig til den nye bydelen, der vi kjører rundt og får et inntrykk av bylivet.

Overnatting i Havannas historiske bydel.

Dag 3
Havanna. Heldagsutflukt til Viñales – flott natur og besøk på tobakkfarm
En av tobakkfarmene i Viñales

Dagen står i naturens tegn. Vi kjører vestover mot Viñales, og etter en tid er vi omgitt av et frodig landskap der de karakteristiske tobakksmarkene dominerer. Mange steder ser vi de små, primitive tørkehusene, der tobakksbladene henger til tørk i tre måneder før de blir sendt til fabrikken. Før vi er framme i Viñales by besøker vi en lokal tobakkfarm, der vi får en omvisning.

Byen er liten og hyggelig med pastellfargede hus, og den ligger flott til i Viñales-dalen, som er omkranset av imponerende klippeformasjoner som er flere millioner år gamle. I mange av klippene er det huler, der Cubas opprinnelige befolkning gjemte seg for spanierne da de kom for å kolonisere Cuba. Vi spiser lunsj på en utendørs restaurant, og etterpå ser vi nærmere på området før vi kjører retur til Havanna.

Overnatting i Havannas historiske bydel.

Dag 4
Havanna–byrundtur i Cienfuegos–Trinidad
Palacio del Valle, Cienfuegos

Etter frokost forlater vi Havanna og kjører østover mot Cienfuegos, der vi skal på byrundtur. Denne byen, med rundt 150 000 innbyggere, regnes for en av landets vakreste med sin markante arkitektoniske stil og beliggenhet ved en stor bukt ut mot Karibiahavet. Byen fungerer som en av Cubas viktigste havnebyer og har gjennom årene tjent mye på produksjon av kunstgjødsel, mel, oljeraffinering, fiske og handel med sukker, frukt og tobakk. Cienfuegos er derfor en av landets mest velstående byer. 

Byrundturen vår tar oss forbi Cienfuegos' gamle bydel, som står på UNESCOs liste over verdens kulturarv, og det vakre Tomas Terry-teatret fra 1895, med dets elegante balkonger og takmalerier. Vi fortsetter videre langs kysten til Trinidad, en av Cubas største byer. Trinidads tradisjonelle arkitektur fra kolonitiden regnes blant den absolutt best bevarte, ikke bare på Cuba, men i hele Latin-Amerika. Husenes røde teglsteinstak står i fin kontrast til de blomsterrike, grønne hagene. Bak vinduslemmene gjemmer det seg fine møbler av flettverk og mahogni, sirlig veggutsmykning og gamle malerier, sammen med uthogde steinsøyler, filigransporselen, utskårne tredører og støpejernsporter. Denne overdådigheten gjør nærmest byen til et levende museum.

OBS: I Trinidad kan du velge mellom to overnattingsmuligheter. Inkludert i prisen er overnatting på privat bed&breakfast i Trinidads historiske sentrum. Det er mulighet til å kjøpe overnatting på det 3-stjerners all inclusive-hotellet Brisas Trinidad del Mar, som ligger på stranden ca. 20 minutter i bil fra Trinidad by. Du kan lese mer om de to overnattingsmulighetene i avsnittet «Hoteller». 

Dag 5
Trinidad. Byvandring og ettermiddag til egne eventyr
Convento de San Francisco i Trinidad

På 1800-tallet ble det bygd mer enn 50 sukkermøller i dalen rundt Trinidad, og det gjorde byen til en av Cubas rikeste. Restene av møllene finnes ennå i den frodige dalen, som ligger omgitt av grønne fjell. Trinidad og Valle de los Ingenios, Sukkermølledalen, er begge erklært for verdenskulturarv av UNESCO. 

Vi drar på byvandring i Trinidad, som ser ut slik den gjorde da spanieren Diego Velázquez grunnla den i 1514, selv om enkelte bygninger selvsagt er litt ramponert. Men arkitekturen er betagende. De store herskapsboligene og godsene som sukkerbaronene bygde under sukkerboomen på 1800-tallet, er fine eksempler på den spanske barokkstilen, som man også finner andre steder i Latin-Amerika. Mange av boligene er nå omdannet til museer eller gallerier. De besynderlig formede brolagte gatene heller mot midten for å drenere regnvannet. Vi nyter en felles lunsj, og heretter er ettermiddagen til fri disposisjon slik at du kan utforske byen videre på egen hånd.

Overnatting i Trinidad på valgte overnattingsmulighet.

Dag 6
Trinidad–revolusjonsbyen Santa Clara–Varadero
Che Guevara hylles i Santa Clara

Vi forlater Trinidad og kjører mot Havanna. Underveis gjør vi holdt i Santa Clara, som var en av de viktigste byene under revolusjonen. Her ser vi statuer som hyller Che Guevara, og et stort monument som også inneholder mausoleum og museum, er oppført til ære for "Che". I 1997 ble Che Guevaras jordiske levninger sammen med restene av 16 andre revolusjonære helter flyttet fra en hemmelig massegrav i Bolivia og stedt til hvile her i mausoleet. 

Sist på ettermiddagen er vi framme i Havanna.

Overnatting i Havannas historiske bydel.

Dag 7
Havanna. Hemingways Cuba og Habana Compas dansegruppe
Ved Hemingways hus på Cuba

I dag skal vi oppleve forfatteren Ernest Hemingways Cuba. Vi skal besøke landstedet La Vigia, som var Hemingways hjem i en årrekke. Huset er skjenket til den kubanske stat og står omtrent slik det gjorde da Hemingway forlot det. Regjeringen ønsker å bevare huset best mulig, så det er dessverre ikke mulig å komme inn. Derfor nøyer vi oss med å kikke inn gjennom vinduene. Man forstår hvorfor Hemingway elsket dette stedet, som ligger i idylliske omgivelser med tropiske blomster og skyggefulle trær. De mange hvitmalte hagestolene og det vakre, men forlatte svømmebassenget vitner om et liv med selskapelighet og livsnyteri fra en svunnen tid. Og overraskende nok for en macho-forfatter som Hemingway hadde han en utvilsom sans for innredning.
Etter lunsj skal vi besøke Habana Compás dansekompani, som er kjent for en helt enestående stilart som blander spansk dans med afrokubanske rytmer. De flinke danserne er internasjonalt kjente og har opptrådt i Europa atskillige ganger.

Overnatting i Havannas historiske bydel.

Dag 8–9
Havanna. Dagene er fri til egne eventyr. Tropicanashow om kvelden på dag 9
Det verdensberømte Tropicana-showet i Havanna

Dagene kan du bruke til å spasere rundt i byen på egne eventyr. Den gamle bydelen passer perfekt til hyggelige spaserturer med stopp på en hyggelig kafé eller en av Hemingways berømte barer. Reiselederen vil selvfølgelig hjelpe til med forslag til aktiviteter.

Om kvelden på dag 9 skal vi se det verdensberømte Tropicana Show, som ble etablert i 1939. Det er en storslått forestilling med dans og sang, fjær og vakre kostymer, som tar deg med på en reise gjennom Cubas historie. Legg merke til at det er påkrevd med pent antrekk (menn må ha lange bukser).

Overnatting i Havannas historiske bydel.

Dag 10
Havanna. Hjemreise

Den første delen av dagen er til fri disposisjon før vi kjører til flyplassen for å reise hjem.

Dag 11
Ankomst Oslo

Prisinformasjon

Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder    
 • Fly Oslo–Havanna t/r med mellomlanding
 • Utflukter ifølge program    
 • Innkvartering i delt dobbeltrom    
 • Innkvartering på privat bed&breakfast i Trinidad
 • Frokost alle dager
 • Lunsj alle dager unntatt dag 8–10
 • Europeiske skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6% av reisens pris    
 • Reiseforsikring    
 • Eventuelle ekstra arrangementer    
 • Tillegg for enkeltrom    
 • Tillegg for all inclusive hotell i Trinidad
 • Øvrige drikkevarer
 • Visum til Cuba kr 300,–
 • Driks (beregn ca. 35 euro i alt)
 • Alt ikke nevnt under Prisen inkluderer
Tillegg for opgradering til Hotel Brisas i Trinidad

598,-

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Pakkeliste

 • Liten ryggsekk eller veske til utflukter
 • Sommerklær
 • Genser eller lett jakke
 • Praktisk fottøy (gode joggesko og sportssandaler)
 • Solkrem, solhatt og/eller solbriller
 • Myggspray
 • Lommelykt 
 • Antibac

Valuta og kredittkort

Vi anbefaler at du tar med deg euro og ikke tar med amerikanske dollars, som veksles mot et meget høyt gebyr. Det kan være vanskelig å bruke kredittkort, så dette bør kun tas med som en nødløsning. Det er som oftest bare VISA som kan brukes, MasterCard godtas bare noen få steder. Kredittkort som er utstedt i USA kan ikke brukes på Cuba.

Forsikring

OBS: Ved innreise til Cuba er det påkrevd å ha en reiseforsikring som dekker omkostninger ved sykdomsbehandling på Cuba. Du kan bli bedt om å dokumentere dette for myndighetene i Havannas lufthavn. Har du ikke ekstraordinært tegnet en slik forsikring er det mulig å tegne en hos forsikringsselskaper i Havannas lufthavn.

Mer om Cuba

Her kan du lese mer om Cuba: www.albatros.no/reisemaal/karibia/cuba
Les blant annet om klima og vær, tidsforskjell, driks og visumregler.

Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. Det fremgår av avreisepapirene hvor gruppen møter reiselederen. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.
Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

Hos Albatros tilbyr vi ikke at man kan ha faste plasser i bussen, og det er derfor heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass innen reisens start. Ved ikke å tilby kjøp av bestemte plasser risikerer man ikke at tidspunktet man kjøper reisen på er avgjørende for hvilken plass i bussen man har adgang til. Derimot kan det i fellesskap med reiselederen avtales at man rokerer underveis, slik at alle på skift får sitte både foran og bak i bussen.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Lignende reiser

CURTR15BNO