Langtidsferie i Andalucía med Málaga, Mijas og Ronda

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Bytt ut det triste norske været med Costa del Sol og opplev Andalucías skjønnhet. Inklusive 3-stjerners hotell, halvpensjon og utflukter

Andalucía har Europarekord i solskinnstimer, så her får du fylt opp soldepotene! I tillegg møter du Andalucías spennende kultur og historie. Du opplever den flotte storbyen Málaga, byen Ronda i fjellene  og ”den hvite byen” Mijas, der man på godværsdager kan se helt over til Marokko. I tillegg har du muligheten til å oppleve maurernes imponerende Alhambrapalass i Granada, den vakre andalusiske hovedstaden Sevilla og den engelske kronkolonien Gibraltar – og det er rikelig tid til å utforske området på egen hånd.

I tillegg til spennende utflukter legger reiselederen til rette for fellesmåltider på stranden, foredrag, spillkvelder og bussturer. Du bor ved den hyggelige La Carihuela-stranden mellom Torremolinos og Benalmádena på et 3-stjerners hotell.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Langtidsferie

 • Reiseleder Skandinavisk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Nei

 • Valuta Euro

Dagsprogram
Dag 1 Norge – Málaga og La Carihuela
Dag 2 Velkomstmøte, orienteringsvandring og lett lunsj ved havet
Dag 3 Málaga. Byvandring, Museo Málaga og málaga-vin
Dag 4 Dag til egne eventyr
Dag 5 Ronda, byen med den spektakulære beliggenheten i fjellene
Dag 6–7 Tid på egen hånd
Dag 8 Den hvite byen Mijas
Dag 9–10 Tid til egne opplevelser
Dag 11 Dag på egen hånd eller utflukt til Gibraltar (ikke inkl.)
Dag 12–13 Dagene er fri til egne utflukter eller avslapning
Dag 14 Utflukt til de små byene Competá, Frigiliana og kystbyen Nerja (kjøpes separat)
Dag 15–16 Dagene er fri til opplevelser på egen hånd
Dag 17 Fridag eller utflukt til Sevilla (ikke inkl.)
Dag 18–20 Dager til egne opplevelser
Dag 21 Avskjedsmiddag
Dag 22 Málaga – Norge

Hoteller

Hotel Tropicana

Hotellet vårt ligger i det herlige strandområdet La Carihuela mellom de to kjente badebyene Torremolinos og Benalmádena. La Carihuela hører til den bedre delen av kyststrekningen. Her er der rolig sammenlignet med flere andre steder langs kysten, og allikevel er man nært til alt. Du kan lett dra til den mer livlige delen av Torremolinos eller ta toget til storbyen Málaga som venter med alt fra tapasbarer til markeder, kunstmuseer, herlige butikker og ikke minst den flotte havnepromenaden.

Hotellet er et typisk mellomklassehotel med bad, toalett og tv på værelset. Det ligger perfekt til like ved strandpromenaden og i rolige omgivelser. Nesten alle rom har balkong. Vi gjør oppmerksom på at alle baderom på våre hoteller er innredet med badekar.

Hotellet har 220V og vanlige stikkontakter. Det er hårtørker på rommet. I hotellets hage er det et lite, hyggelig basseng og utgang direkte til strandpromenaden og den herlige stranden.

Hotel Tropicana
Calle del Trópico, 6,
29620 Torremolinos, Málaga,
+34 952 38 66 00

www.tropicanatorremolinos.com 

Avreisedatoer

Klikk på "Bestill" for å se ledige rom
Avreise Varighet Pris Avreiseflyplass Bemerk
OBS Denne avgangen har et litt annerledes program. Klikk på datoen for å se det.
13 998,–
Oslo
Utsolgt
OBS Denne avgangen har et litt annerledes program. Klikk på datoen for å se det.
13 998,–
Oslo
Utsolgt
OBS Denne avgangen har et litt annerledes program. Klikk på datoen for å se det.
12 998,–
Oslo
Utsolgt
12 998,–
Oslo
Tropicana 3*
OBS Denne avgangen har et litt annerledes program. Klikk på datoen for å se det.
13 498,–
Oslo
Få plasser igjen, Amaragua 4*
OBS Denne avgangen har et litt annerledes program. Klikk på datoen for å se det.
12 998,–
Oslo
Amaragua 4*
OBS Denne avgangen har et litt annerledes program. Klikk på datoen for å se det.
14 998,–
Oslo
Amaragua 4*
OBS Denne avgangen har et litt annerledes program. Klikk på datoen for å se det.
12 998,–
Oslo
Amaragua 4*
OBS Denne avgangen har et litt annerledes program. Klikk på datoen for å se det.
12 998,–
Oslo
Amaragua 4*
OBS Denne avgangen har et litt annerledes program. Klikk på datoen for å se det.
13 998,–
Oslo
Få plasser igjen, Amaragua 4*
Klikk på en dato for å se riktig program
Klikk på "Bestill" for å se ledige rom

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Norge – Málaga og La Carihuela

Vi kommer fram til Málagas lufthavn. Her blir vi møtt av reiselederen vår og kjører buss til det hyggelige La Carihuela-området mellom Torremolinos og Benalmádena Costa, sør for Málaga. Området er blant de beste langs kysten og har en fantastisk bred strand med en deilig strandpromenade, hvor du finner mange små butikker og kafeer. Området er også kjent for de hyggelige strandrestaurantene, de såkalte chiringuitos, somserverer lunsj til svært gode priser.

Fra hotellet er det direkte adgang til strandpromenaden og stranden, og det er lett å finne vei i området. Promenaden fortsetter nordover til Torremolinos. Langs stranden ligger det en masse små restauranter, og La Carihuela hører til den bedre delen av kyststrekningen. Her er det rolig sammenlignet med flere andre steder langs kysten, og man er fremdeles nært det man trenger. Du kommer deg lett til den mer livlige delen av Torremolinos eller ta toget til storbyen Málaga som har alt fra tapasbarer til markede, kunstmuseer, herlige butikker og ikke minst den nydelige havnepromenaden. Spiller du golf kan reiselederne på hotellet eller hotellpersonalet hjelpe deg med booking av golfbaner. Et green fee koster omkring 50 €, men det er ofte spesialtilbud på 2 green fees og 1 golfkort for omkring 100 € på noen av områdets gode golfbaner. Avstanden til Málaga er 12 km og turen tar ca. 20 minutter i bil hver vei.

Heretter er det tid til å bli kjent med hotellets herlige restaurant der det er en stor buffetmiddag hver kveld. Ved sene flyankomster blir det servert en lett anretning.

Dag 2
Velkomstmøte, orienteringsvandring og lett lunsj ved havet

Vi starter dagen med et ltie velkomstmøte der våre reiseledere presenterer aktiviteter, utflukter og hotellets fasiliteter. Det er også mulig å mlde seg på ekstrautflukter og høre litt om hva som skjer i området. Etter velkomstmøtet går vi en liten tur i området så vi kan bli litt kjent med omgivelsene. Vi ser hvordan man finner buss og tog, de nærmeste handlemulighetene og ender på den herlige strandpromenaden. Formiddagen avsluttes med en lett liten velkomstlunsj ved havet.

Dag 3
Málaga. Byvandring, Museo Málaga og málaga-vin

Vi starter vårt andalusiske eventyr med å besøke regionens nest største by, Málaga. Byen har 567 000 innbyggere og utgjør sentrum av Costa del Sol. H.C. Andersen elsket Málaga, og det står i dag en statue av ham på hovedgaten. Etter sitt besøk i byen i 1862 skrev han: ”I ingen af Spaniens Byer har jeg følt mig så glad, så hyggeligt hjemme som i Málaga; Folkelivet, Naturen, det åbne Hav, hver især så rig og uundværlig for mig, fandt jeg her, og dertil det mig endnu vigtigere, jeg fandt elskværdige Mennesker”.

Denne sjøfartsbyen er en smeltedigel av forskjellige folkeslag. Fønikerne kom fra havet og grunnla Málaca, som de kalte byen. Herfra seilte man ut til hele Romerriket med fisk, silke, fikener, rosiner og mandler. Senere, under det arabiske herredømmet, ble Málaga forvandlet til en av de mest betydningsfulle byer i regionen. Og da spanierne fant Amerika ble Málaga sentrum for handelen mellom koloniene, og ble på den måten et av de viktigste handelssentre i Spania. Senere var det tekstil- og jernindustrien som holdt hjulene i gang, inntil slutten av det 19. århundre. Industrien opplevde nedgangstider og byen lå stille inntil turismen gjorde sitt inntog og igjen satte Costa del Sol på europakartet.

Vårt besøk i Málaga begynner med en liten spasertur gjennom den fascinerende storbyen. Vi ser den store markedshallen der flotte oppsatser med frisk frukt og grønnsaker lokker ved siden av fersk fisk fra Middelhavet og duftende krydder.

I den gamle tollbygningen besøker vi det interessante Museo Málaga, som etter 18 års ombygning og 40 millioner euro endelig kunne åpne i 2016. Med sine 15 000 kvadratmeter er museet det største statseide museet i Andalucía, og her kan vi med 15 000 kunstgjenstander bli med på en reise fra steinalderen til det 20. århundret. Vårt lille besøk gir kanskje smak på å komme igjen og utforske museet ytterligere i løpet av reisen.

Vi tar pause, og det er mulighet til å finne seg en herlig liten taverna der man kan spise en tapaslunsj før vi fortsetter videre gjennom de hyggelige gatene. Målet vårt er en av de små intime bodegaene, hvor vi nyter et glass av den lokale málagavinen. Her serverer man vinen direkte fra fat, og det er god stemning før lunsjtiden og siestaen setter inn – ja, faktisk det meste av dagen.

Heretter er det litt tid på egen hånd før vi kjører hjem til hotellet utpå ettermiddagen. Du kan besøke den vakre katedralen med det manglende tårnet, som kalles "La Manquita", den enarmede kvinnen, eller besøke det mauriske festningsverket Alcazaba på egen hånd. Det imponerende bygningsverket besto tidligere av over 100 tårn og moskeer. De små hyggelige patioene og vakre hageanleggene gjør at Alcazaba kalles Málagas Alhambra, noe man godt kan forstå!

Denne introduksjonen til Malaga gir helt sikkert mersmak, og mange vil sikkert dra tilbake til byen på egen hånd senere på turen.

Dag 4
Dag til egne eventyr

På de dagene hvor vi ikke har et fastlagt program vil reiselederne arrangere forskjellige aktiviteter for dem som ønsker det. Reiselederne holder foredrag og arrangerer ekstra utflukter til for eksempel den vakre byen Córdoba, Granada med eventyrlige Alhambra, vandring på den berømte kongestien El Caminito del Rey eller en tur ut på landet der vi spiser lunsj hos en av de lokale husmødrene.

Reiselederne står også for en introduksjon til det spanske språket, så du kan kaste deg ut i det spanske. Vil du gjerne spille bridge hjelper reiselederne deg også med å finne likesinnede. Kort sagt er reiselederne hele tiden til stede for å sikre at du får den best mulige opplevelse og har mulighet for å nyte andres selskap i det omfang du ønsker det.

Dag 5
Ronda, byen med den spektakulære beliggenheten i fjellene

Ronda befinner seg midt i et vilt klippemassiv og fjell-landskap bak kysten på 100 meter høye klippevegger som er delt i to halvdeler av den dype Tajo-kløften. Det er her man finner Spanias eldste tyrefekterarena, og det er også her at en liten håndverker, Pedro Romero, fant på å bruke det røde klede til tyrefektingen. Pedro oppfant den klassiske Ronda-stil og han drepte selv over 6000 tyrer i løpet av karrieren sin som tyrefekter. Tyrefekterarenaen er fra 1785 og dermed Spanias eldste. Den er ytterst sjarmerende med sine to etasjer, der blant andre Ernest Hemingway hadde sin egen loge. Du kan også besøke det lille tyrefektermuseet med kostymer, bilder med mere.

Puente Nuevo-broen er en annen severdighet i Ronda som forbinder de to bydelene. Det tok 42 år å bygge broen, som ligger på det høyeste og smaleste stedet i Tajo-kløften. Broen er bygget på 1700-tallet, og herfra har man en fantastisk utsikt utover juvet 90 meter lengre nede. Domkirken Santa María la Mayor er også et besøk verd. Kirken var opprinnelig en moské, og den gamle minareten er siden blitt ombygget til et klokketårn. Inne i kirken ser man at barokkalter og apsis er blitt bygget med domkirken i Málaga som forbilde.

Etterpå setter vi kurs mot hotellet vårt. (Avstand til Ronda er 100 km, kjøretid ca. 1 t. 45 min. hver vei)

Dag 6–7
Tid på egen hånd
Dag 8
Den hvite byen Mijas

I dag skal vi besøke en av de berømte "hvite byene" i Andalucía. Vi kjører langs kystveien til Fuengirola før vi setter kursen mot høydene og den lille, sjarmerende byen Mijas som ligger i Sierra de Mijas-fjellene med en herlig utsikt over kysten. På tross av at kysten ligger like ved har byen bevart mye av sin spanske atmosfære, og de hyggelige, små brosteinsgatene har vakre, hemmelige gårdhager, restauranter og glimrende steder der man kan få en kopp kaffe.

Du kan også ta en titt på det lille kapellet for Mijas' skytshelgen Virgen de la Peña (Klippejomfruen), som bor i en liten minikirke som er hugd inn i klippen. Byens kirke bærer spor fra den gamle minareten som i dag er en del av tårnet, og oppe fra bymuren kan man i klarvær se hele veien til Gibraltar og Marokko.

Dag 9–10
Tid til egne opplevelser
Dag 11
Dag på egen hånd eller utflukt til Gibraltar (ikke inkl.)
gibraltar

I dag kan bruke tiden på egen hånd eller bli med på turen til den siste koloni på det europeiske fastland, nemlig den skattefrie engelske kronkoloni, Gibraltar. Vi kjører langs kysten sørover til grensebyen La Linea. Her ligger den lille halvøya hvor englenderne i over 300 år har hatt makten. Gibraltars beliggenhet ved stredet mellom Europa og Afrika fikk stor betydning under 2. verdenskrig og tiden etterpå.

Å bevege seg rundt på Gibraltar er litt som å komme til England for en stund, selv om været uten tvil er noe bedre. Tollfrie butikker, puber og ”fish and chips”-butikker ligger side om side. Mange vil nok betegne området som svært turistpreget, men historisk sett har det helt klart verdt et besøk på en tur som denne. Det er en underlig følelse å stå på engelsk jord på et sted som geografisk sett burde være spansk.

Gibraltar er også et av Europas viktigste steder for trekkfugler, og flere myter om de gamle greske guder omhandler Gibraltar. Halvøyas varetegn, den store kalksteinsklippen The Rock, er ifølge legenden den ene av Herkules´ søyler – kommet frem da den foretaksomme greske helt kløvet et fjell i to. Oppe på klippen møter man de kjente Gibraltar-apene. Selv om klippeøya fremdeles i dag er et diskusjonsemne mellom Spania og Storbritannia, forblir Gibraltar britisk så lenge apene forblir på øya. Vi ser litt nærmere på denne særegne kolonien som ikke ligner noen andre, før vi drar hjem igjen. (Kjøreavstand til Gibraltar er 126 km., kjøretid 1.t. 45 min. hver vei.)

Utflukten er en del av utfluktspakken som må bestilles og betales hjemmefra senest 45 dager før avreise. Utflukten kan også bookes direkte på stedet hvis det er plasser nok.

Dag 12–13
Dagene er fri til egne utflukter eller avslapning
Dag 14
Utflukt til de små byene Competá, Frigiliana og kystbyen Nerja (kjøpes separat)

Ikke langt fra kysten ved Málaga ligger det flotte fjellområdet La Axarqía – kjent for «De hvite byene». Her lever man av jordbruk, og å bevege seg opp hit fra kysten er som å komme inn i en annen verden. Området har vært bebodd av romerne og ikke minst maurerne, som var her inntil for 400 år siden. Først kjører vi til den lille byen Frigiliana. Byen er i dag fredet som nasjonalt monument, og den mauriske bydelen er nennsomt restaurert. På turen vår gjennom det bakkete og grønne landskapet ser vi de typiske hvite gårdene. Her er det avokadotrær, vinmarker og olivenlunder. De mange små landsbyene i området har elementer av arabisk arkitektur, og man finner spor etter den mauriske fortiden.

Byen Cómpeta er kjent for sin produksjon av lys malagavin. Vi har tid til å gå en tur i den lille byen. På turen vår gjennom disse små fjellbyene kommer vi innpå den lokale hverdagen. Veien sperres av og til av en gjeter med en flokk geiter på vei til beite eller en bonde med et oksespann som skal jobbe på en åker i nærheten. En ting er sikkert: her får vi oppleve livet på landet i Andalucía.

Heretter kjører vi ned til den hyggelige kystbyen Nerja. På tross av de siste årenes vokseverk ved kysten har byen bare 15 000 innbyggere. Den har en fantastisk beliggenhet rett ned til Middelhavet for foten av fjellkjeden Sierra de Almijara.

Byen ble grunnlagt for over 3000 år siden, og det er funnet rester etter romersk bebyggelse her. Maurerne bygde den gamle bydelen som er preget av hvitkalkede hus, smale gater og frodige patioer. I sentrum av byen finner man Balcón de Europa, Europas balkong, som er en rund utsiktsterrasse bygd på en høy klippeavsats. Stedet var tidligere en festning som var en viktig forsvarspost i kampen mot sjørøverne. Vi går en liten tur i byen, og det blir også tid til å spise en lett lunsj.

(Utflukten er en del av utfluktspakken som må bestilles og betales hjemmefra senest 45 dager før avreise. Utflukten kan også bestilles separat på stedet, hvis det er ledige plasser.)

Dag 15–16
Dagene er fri til opplevelser på egen hånd
Dag 17
Fridag eller utflukt til Sevilla (ikke inkl.)
Vakre Sevilla

Vi kjører til Andalucías hovedstad, Sevilla, om morgenen. Byen er et lite paradis på jord, hvor små intime plasser med palmetrær og tusen farger blandes med livsglede og pasjon. Klokketårnet La Giralda symboliserer vakkert byens brokete historie og står i dag som et vakkert symbol på datidens toleranse; et klokketårn oppført i maurisk stil som en hyllest til kristendommen. Her har alle folkeslag vært; visigoter, romere og arabere – og alle har etterlatt seg spor.

Byen var på 1500-tallet den viktigste havnebyen i Spania, og det var her skipene fra ”Den Nye Verden”, la til med lasten full av gull og rikdommer. Alt ble innregistrert ved Torre del Oro, Det gylne tårn, langs bredden av Guadalquivirs, mens den kosmopolitiske byen ble befolket med handelsfolk, navigatører, kunstnere og poeter. Sevilla ble Spanias rikeste by, og i dag sies det populært, at ”Madrid er Spanias hovedstad, men Sevilla er verdens hovedstad”.

Det er her karakterer som Carmen, den mytiske Don José og de to romerske keiserne Trajan og Hadrian ble født. Her ble også den spanske kunstneren Velazquez født, som svært passende fikk tilnavnet ”El Sevillano”.

Vi starter med en panoramasightseeing i byen, og kommer forbi noen av byens store severdigheter: operaen, den flotte tyrefekterarenaen, området for verdensutstillingen, EXPO fra 1992 hvor Carmen satt og rullet sigarer.

Så går vi en tur i Sevillas historiske bydel. Vi besøker det legendariske jødekvarteret, Barrio Santa Cruz, som er kjent fra operaene Barberen i Sevilla og ikke minst Bizets fantastiske Carmen. I dag er det ingen jøder i området, alle ble utvist av Isabel la Católica i 1492. I dette pittoreske kvarteret finner vi et glimt av det ekte Spania med små hyggelige smug, herskapspalasser, gårdsplasser med duftende blomster og svalende fontener, hvitskurte gamle bygninger, tapasbarer og en bevegende stemning som henfører til en svunnet tid.

De som har lyst kan besøke byens berømte domkirke, som i tillegg til å være verdens tredje største kirke, er verdens største, gotiske kirke. Kirken er en makeløs bygning av voldsomme dimensjoner, som blant annet rommer 30 kapeller og et gravmæle for Christopher Columbus, som brukte Spania som base for sin berømte reise i 1492. Her kan vi også betrakte den enorme, gullbelagte altertavlen som er den mest imponerende av sitt slag i hele Spania. Lunsj på egen hånd.

Vi er tilbake i Torremolinos sent på ettermiddagen, men selv om kjøreturen kan virke lang, har det vært alle strabasene verd. (Kjøreavstand til Sevilla er 221 km, kjøretid 2 t. 45 min. hver vei).

Utflukten er en del av utfluktspakken som må bestilles og betales hjemmefra senest 45 dager før avreise. Utflukten kan også bookes direkte på stedet hvis det er plasser nok.

Dag 18–20
Dager til egne opplevelser
Dag 21
Avskjedsmiddag
Vi runder av opplevelsene med en hyggelig felles avskjedsmiddag.
Dag 22
Málaga – Norge

Etter frokost begir vi oss i løpet av dagen til lufthavnen i Málaga for hjemreise til Norge.

OBS. Av praktiske årsaker hender det at vi må endre på programmet slik at de beskrevne utflukter kan ligge på andre dager enn de nevnte. De endelige datoer for utfluktene blir meddelt ved ankomst.

Utfluktspakke – spar penger og bestill pakken hjemmefra

Utfluktspakken består av tre utflukter: Gibraltar, Nerja med Frigiliana og Sevilla. Utfluktspakken selges hjemmefra og koster kr 1 325,–. Den må bestilles og betales senest 45 dager før avreise. Det er også mulig å kjøpe utfluktene enkeltvis på stedet.

Utflukt til Gibraltar

I dag kan du bli med på turen til den siste koloni på det europeiske fastland, nemlig den skattefrie engelske kronkoloni, Gibraltar. Vi kjører langs kysten sørover til grensebyen La Linea. Her ligger den lille halvøya hvor englenderne i over 300 år har hatt makten. Gibraltars beliggenhet ved stredet mellom Europa og Afrika fikk stor betydning under 2. verdenskrig og tiden etterpå.

Å bevege seg rundt på Gibraltar er litt som å komme til England for en stund, selv om været uten tvil er noe bedre. Tollfrie butikker, puber og ”fish and chips”-butikker ligger side om side. Mange vil nok betegne området som svært turistpreget, men historisk sett har det helt klart verdt et besøk på en tur som denne. Det er en underlig følelse å stå på engelsk jord på et sted som geografisk sett burde være spansk.

Gibraltar er også et av Europas viktigste steder for trekkfugler, og flere myter om de gamle greske guder omhandler Gibraltar. Halvøyas vartegn, den store kalksteinsklippen The Rock, er ifølge legenden den ene av Herkules´ søyler – kommet frem da den foretaksomme greske helt kløvet et fjell i to. Oppe på klippen møter man de kjente Gibraltar-apene. Selv om klippeøya fremdeles i dag er et diskusjonsemne mellom Spania og Storbritannia, forblir Gibraltar britisk så lenge apene forblir på øya. Vi ser litt nærmere på denne særegne kolonien som ikke ligner noen andre, før vi drar hjem igjen. (Kjøreavstand til Gibraltar er 126 km, kjøretid 1.t. 45 min. hver vei.)

Utflukten kan med fordel kjøpes hjemmefra som en del av utfluktspakken og gjennomføres ved minimum 15 deltagere. Utfluktspakken må bestilles og betales hjemmefra senest 45 dager før avreise. Utflukten kan kjøpes på stedet for 45 €.

Utflukt til de små byene Competá, Frigiliana og kystbyen Nerja

Ikke langt fra kysten ved Málaga ligger det flotte fjellområdet La Axarqía – kjent for «De hvite byene». Her lever man av jordbruk, og å bevege seg opp hit fra kysten er som å komme inn i en annen verden. Området har vært bebodd av romerne og ikke minst maurerne, som var her inntil for 400 år siden. Først kjører vi til den lille byen Frigiliana. Byen er i dag fredet som nasjonalt monument, og den mauriske bydelen er nennsomt restaurert. På turen vår gjennom det bakkete og grønne landskapet ser vi de typiske hvite gårdene. Her er det avokadotrær, vinmarker og olivenlunder. De mange små landsbyene i området har elementer av arabisk arkitektur, og man finner spor etter den mauriske fortiden.

Byen Cómpeta er kjent for sin produksjon av lys malagavin. Vi har tid til å gå en tur i den lille byen. På turen vår gjennom disse små fjellbyene kommer vi innpå den lokale hverdagen. Veien sperres av og til av en gjeter med en flokk geiter på vei til beite eller en bonde med et oksespann som skal jobbe på en åker i nærheten. En ting er sikkert: her får vi oppleve livet på landet i Andalucía.

Heretter kjører vi ned til den hyggelige kystbyen Nerja. På tross av de siste årenes vokseverk ved kysten har byen bare 15 000 innbyggere. Den har en fantastisk beliggenhet rett ned til Middelhavet for foten av fjellkjeden Sierra de Almijara.

Byen ble grunnlagt for over 3000 år siden, og det er funnet rester etter romersk bebyggelse her. Maurerne bygde den gamle bydelen som er preget av hvitkalkede hus, smale gater og frodige patioer. I sentrum av byen finner man Balcón de Europa, Europas balkong, som er en rund utsiktsterrasse bygd på en høy klippeavsats. Stedet var tidligere en festning som var en viktig forsvarspost i kampen mot sjørøverne. Vi går en liten tur i byen, og det blir også tid til å spise en lett lunsj.

(Kjøreavstanden til Nerja er 92 km, kjøretid 1 t 15 min hver vei.)

Utflukten kan med fordel kjøpes hjemmefra som en del av utfluktspakken og gjennomføres ved minimum 15 deltagere. Utfluktspakken må bestilles og betales hjemmefra senest 45 dager før avreise. Utflukten kan kjøpes på stedet for 30 €.

Utflukt til Sevilla

Byrundtur, byvandring i den historiske bydelen og litt tid på egen hånd
Vi kjører til Andalucías hovedstad, Sevilla, om morgenen. Byen er et lite paradis på jord, hvor små intime plasser med palmetrær og tusen farger blandes med livsglede og pasjon. Klokketårnet La Giralda symboliserer vakkert byens brokete historie og står i dag som et vakkert symbol på datidens toleranse; et klokketårn oppført i maurisk stil som en hyllest til kristendommen. Her har alle folkeslag vært; visigoter, romere og arabere – og alle har etterlatt seg spor.

Byen var på 1500-tallet den viktigste havnebyen i Spania, og det var her skipene fra ”Den Nye Verden”, la til med lasten full av gull og rikdommer. Alt ble innregistrert ved Torre del Oro, Det gylne tårn, langs bredden av Guadalquivirs, mens den kosmopolitiske byen ble befolket med handelsfolk, navigatører, kunstnere og poeter. Sevilla ble Spanias rikeste by, og i dag sies det populært, at ”Madrid er Spanias hovedstad, men Sevilla er verdens hovedstad”.

Plaza de Espana i Sevilla

Det er her karakterer som Carmen, den mytiske Don José og de to romerske keiserne Trajan og Hadrian ble født. Her ble også den spanske kunstneren Velazquez født, som svært passende fikk tilnavnet ”El Sevillano”.

Vi starter med en panoramasightseeing i byen, og kommer forbi noen av byens store severdigheter: operaen, den flotte tyrefekterarenaen, området for verdensutstillingen, EXPO fra 1992 hvor Carmen satt og rullet sigarer.

Så går vi en tur i Sevillas historiske bydel. Vi besøker det legendariske jødekvarteret, Barrio Santa Cruz, som er kjent fra operaene Barberen i Sevilla og ikke minst Bizets fantastiske Carmen. I dag er det ingen jøder i området, alle ble utvist av Isabel la Católica i 1492. I dette pittoreske kvarteret finner vi et glimt av det ekte Spania med små hyggelige smug, herskapspalasser, gårdsplasser med duftende blomster og svalende fontener, hvitskurte gamle bygninger, tapasbarer og en bevegende stemning som henfører til en svunnet tid.

Typisk balkon i Sevillas gamle bydel

De som har lyst kan besøke byens berømte domkirke, som i tillegg til å være verdens tredje største kirke, er verdens største, gotiske kirke. Kirken er en makeløs bygning av voldsomme dimensjoner, som blant annet rommer 30 kapeller og et gravmæle for Christopher Columbus, som brukte Spania som base for sin berømte reise i 1492. Her kan vi også betrakte den enorme, gullbelagte altertavlen som er den mest imponerende av sitt slag i hele Spania. Lunsj på egen hånd.

Vi er tilbake i Torremolinos sent på ettermiddagen, men selv om kjøreturen kan virke lang, har det vært alle strabasene verd. (Kjøreavstand til Sevilla er 221 km, kjøretid 2 t. 45 min. hver vei).

Utflukten kan med fordel kjøpes hjemmefra som en del av utfluktspakken og gjennomføres ved minimum 15 deltagere. Utfluktspakken må bestilles og betales hjemmefra senest 45 dager før avreise. Utflukten kan kjøpes på stedet for 58 €.

Prisinformasjon

Reisens pris

Fra kr 12 998,– per person i delt dobbeltrom.
Se priser for alle avreisedatoer

Romkategorier

Kategori 19 og 20: Standardrom uten balkong. Rommet ligger på baksiden av hotellet og vender mot nabohusene. Denne romtypen er inkludert i reisens pris.

Kategori 1: Standardrom med balkong. Rommet vender med siden mot havet og har begrenset havutsikt. Tillegg kr 400,-

Kategori 2: Standardrom som vender mot hotellets basseng og hage, og som har herlig utsikt over havet. Det er mest sol på disse rommene. Tillegg kr 800,–

Kategori 3: Rommet vender direkte med forsiden mot havet og strandpromenaden. Meget begrenset antall. Tillegg kr 1 200,–

Kategori 4: Enkeltrom. Dette er et dobbeltrom som nøyaktig som kategori 1 vender mot havet og har begrenset havutsikt. Tillegg kr 3 750,–

Kategori 12: Enkeltrom. Dette er et lite dobbeltrom med en liten balkong som vender mot hagen og har havutsikt. Ettersom disse rommene er mindre og har mindre balkong er tillegget også mindre enn for kategori 4. Tillegg kr 2 950,–

Ekstrautflukter

Disse ekstrautfluktene bestilles og betales hjemmefra:

Utflukt til Nerja og Frigiliana kr 310,– pr. person
(bestilles og betales senest 45 dager før avreise)

Utflukt til Gibraltar kr 475,– pr. person
(bestilles og betales senest 45 dager før avreise)

Utflukt til Sevilla kr 640,–
(bestilles og betales senest 45 dager før avreise)

Spar kr 50,– ved å kjøpe de tre utfluktene samlet!
Pris kr 1 325,– (bestilles og betales senest 90 dager før avreise)

Ekstrautflukter som bookes på stedet:
Utflukt til Cordoba 62 euro per person
Utflukt til Granada 82 euro per person

Prisen inkluderer
 • Fly Oslo–Malága t/r
 • Skandinavisk reiseleder
 • Transport til og fra lufthavnen i Málaga
 • Utflukt til Málaga
 • Utflukt til Mijas
 • Utflukt til Ronda
 • Innkvartering på 3-stjerners hotell i delt dobbeltrom (tillegg for enkeltrom)
 • Halvpensjon på hotellet (frokost og middag)
 • Lett velkomstlunsj på dag 2
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6 % av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Tillegg for enkeltrom
 • Utflukt til Gibraltar
 • Utflukt til Granada og Alhambra
 • Utflukt til Sevilla
 • Tips til sjåfør og lokalguide (beregn €6) og evt. driks til hotellpersonalet 
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Alt ikke nevnt under "Prisen inkluderer"

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Været

Andalucìa er det stedet i Europa som har flest solskinnstimer. I november, januar og februar byr solkysten på hele 170 solskinnstimer – til sammenligning har Paris mellom 54-75 og Oslo 40-76. De gjennomsnittlige dagstemperatune ligger på 20 grader (november) svarende til Oslo i august, og 17-18 grader (januar-februar) svarende til Oslo i mai/juni. Det kan naturligvis regne i AndalucÌa, men regnet faller oftest som korte, kraftige byger. (kilde: dmi.dk).

Flytider

Når vi booker fly tar vi naturligvis alltid høyde for både flytider og priser. Samtidig er det ikke alltid mulig å få grupper på det som mange ser som de mest optimale flytidene, eller så synes vi at prisforskjellen er så stor at det ikke kan forsvares. Vi forsøker å presentere det beste produktet for våre kunder til den beste prisen. Hvis man måtte ønske andre flytider er det noen ganger mulig selv å booke fly. Da trekker vi vår flypris fra prisen for reisen. Det betyr at man selv skal booke flyet og selv ta seg fram til hotellet. En taxi fra flyplassen til våre hoteller ligger på omkring 20€.

Reiseleder

På reisen er det en eller flere reiseledere fra Albatros på stedet, fra Norge, Sverige og Danmark. I løpet av reisen kommer reiselederne til å stå for forskjellige fellesarrangementer, de holder foredrag og vil naturligvis lede utfluktene i programmet. Reiselederens rolle er likevel noe annerledes enn den er på en vanlig Albatros-rundreise. Det betyr at reiselederne bare er til stede noen av dagene og arrangerer ekstra utflukter, foredrag med mere. Reiselederne fungerer med andre ord reisedeltagernes kontaktpersoner på reisen hvis det skulle oppstå behov for hjelp, og de sikrer at oppholdet ditt blir best mulig, og at du får masse opplevelser med hjem i bagasjen. Arrangementer og utflukter guides av enten en norsk, dansk eller svensk reiseleder, avhengig av hvem vi mener er mest kvalifisert til å stå for utflukten. Dette gjør vi for at gjestene våre skal få en så bra opplevelse som mulig.

Utflukten til Granada med Alhambra

Alhambra er en av de mest ettertraktede severdighetene i Spania, og det kan være veldig vanskelig å få billetter til Alhambra. Det betyr at vi har valgt ikke å selge utflukten til Granada hjemmefra. Billettsalget til

Alhambra åpnes 90 dager før, og vi prøver å kjøpe inn et antall slik at vi kan tilby utflukten på stedet. Da vi må forutbetale billettene og de ikke kan refunderes er det først til mølla-prinsippet som gjelder, og vi kan ikke love at man kan få plass. Men vanligvis lykkes det å få med alle. Årsaken er at det er spesielt vanskelig å få billetter til blant annet Nazaride-palasset med løvegården (det blir på nåværende tidspunkt maksimalt sluppet inn 8 800 personer om dagen).

Internett

Vi gjør oppmerksom på at vi skandinaver er vant til raskt og trådløst internett. Slik er det ikke i Spania, der man ikke overalt får så rask nettforbindelse som hjemme. Det trådløse nettverket på hotellet fungerer vanligvis bra, spesielt i fellesområdene, men skal ikke forvente at man kan se tv eller film via det trådløse nettverket siden det ofte er mange som er tilkoblet.Hotellets nettverk blir løpende forbedret.

Deltakerantall

Denne reisen krever et deltakerantall på minimum 24 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4-6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Mer om Spania

Her kan du lese mer om Spania: www.albatros.no/reisemaal/europa/spania
Les blant annet om klima og vær, tidsforskjell, driks og visumregler.
Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. Det fremgår av avreisepapirene hvor gruppen møter reiselederen. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.
Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

Hos Albatros tilbyr vi ikke at man kan ha faste plasser i bussen, og det er derfor heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass innen reisens start. Ved ikke å tilby kjøp av bestemte plasser risikerer man ikke at tidspunktet man kjøper reisen på er avgjørende for hvilken plass i bussen man har adgang til. Derimot kan det i fellesskap med reiselederen avtales at man rokerer underveis, slik at alle på skift får sitte både foran og bak i bussen.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Lignende reiser

19ESVLT81BNO0511