USA på tvers – New York til San Francisco

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

”Hit the road” på denne ultimate USA-reisen fra østkyst til vestkyst

Drømmer du om å kjøre tvers over USA? Realiser drømmen med denne reisen! Her opplever du hele det store kontinentet – fra østkyst til vestkyst. Du reiser gjennom 18 stater, besøker seks nasjonalparker, og underveis får du både store byer og store opplevelser. Med historie i Washington og Philadelphia, storbylivets kontraster i New York City, Chicago og Los Angeles og særegne opplevelser i Buffalo Bills fotspor, glitrende Las Vegas og avslappede San Francisco er det vanskelig å tro det er plass til mer – men på veien venter Niagara Falls, nasjonalparker med geysirer og enorme innsjøer, høye fjelltopper og dype kløfter i Grand Canyon, ørkenlandskap og skogkledde fjellsider.  Transporten foregår i en komfortabel buss med aircondition, og vi har mye å se – on the road again!

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Ja

 • Vaksinasjon Nei

 • Valuta Amerikanske dollars

Dagsprogram 22 dager
Dag 1
Oslo – New York
Dag 2
New York
Dag 3
New York – Philadelphia – Washington
Dag 4
Washington
Dag 5
Washington – Niagara Falls
Dag 6
Niagara Falls – Port Huron – Lansing
Dag 7
Lansing – Chicago
Dag 8
Chicago – Sioux Falls
Dag 9
Sioux Falls – Badlands Nationalpark – Mount Rushmore – Rapid City
Dag 10
Rapid City – Black Hills – Cody
Dag 11
Cody – Yellowstone Nationalpark – Jackson
Dag 12
Jackson – Grand Teton Nationalpark – Salt Lake City. Sightseeing
Dag 13
Salt Lake City – Bryce Canyon Nationalpark
Dag 14
Bryce Canyon Nationalpark – Lake Powell – Grand Canyon Nationalpark
Dag 15
Grand Canyon Nationalpark – Las Vegas
Dag 16
Las Vegas. På egen hånd
Dag 17
Las Vegas – Mojaveørkenen – Los Angeles
Dag 18
Los Angeles – Fresno
Dag 19
Fresno – Yosemite Nationalpark – San Francisco
Dag 20
San Francisco
Dag 21
Avreise fra San Francisco
Dag 22
Ankomst til Norge

Bilder

Klikk på bildene for å se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Oslo – New York

Vi ankommer til New York og sjekker inn på hotellet vårt. Vi tar hull på byen med en kveldstur før sengen lokker.

Dag 2
New York
Central Park, New Yorks grønne lunge

Vi har hele dagen i New York, og vi begynner fra morgenen av med en byrundtur i buss. Vi skal blant annet se byens grønne lunge, Central Park, som strekker seg over 3,4 km2 og årlig har rundt 25 millioner besøkende som vil nyte en tur i det grønne sentrum i storbyen. Vi kjører bortover den mondene Fifth Avenue som går langs parken og har en overflod av lekre butikker. Vi besøker også St. Patricks Cathedral, en imponerende gotisk domkirke, som er sete for den katolske erkebiskop i New York. Overfor ligger Rockefeller Center, en av New Yorks klassiske skyskrapere, bygd i 1939 i art deco-stil. Vi fortsetter til Times Square, et mylder av lysreklamer og trafikk, og videre til de mer rolige kvarterene Greenwich Village og Soho, hvor mindre gater og små, eksklusive butikker og gallerier danner en hyggelig stemning. Vi besøker Chinatown, den kinesiske bydelen med eksotiske butikker og travle restauranter, og fortsetter ut i business-distriktet Wall Street og Battery Park ut til vannet på Manhattans sørspiss.

Etter lunsj skal vi se den berømte Frihetsgudinnen på nært hold. Båten tar oss ut til Liberty Island, der hun står, og tilbake til Manhatten (ingen ilandstigning). Den enorme statuen ble donert til USA av Frankrike i 1886, som tegn på landenes gjensidige vennskap. I nærheten av Frihetsgudinnen ligger Ellis Island, som var over 12 millioner europeiske immigranters første møte med ”Drømmelandet i vest".

Kvelden er til fri disposisjon. Du får utlevert en adgangsbillett til Empire State Building, som du slik kan oppleve hvis du har lyst; Her oppe fra får man en fantastisk utsikt over Manhattan. Den 102 etasjer høye bygningen sto ferdig i 1931, og lobbyen er et fint stykke art deco-arkitektur i blankpusset marmor. Hvis du vil på teater, er mulig for å kjøpe teaterbilletter til nedsatte priser på Times Square.

Dag 3
New York – Philadelphia – Washington
Liberty Bell, Philadelphia

Vi forlater New York for en kort kjøretur til Philadelphia. Byen er en av de eldste i USA og har vært en av de mest fremtredende i landets historie. Vi drar på oppdagelse i byens sentrum, som er omdannet til en historisk park, og stifter på den måte bekjentskap med både amerikansk historie og byen Philadelphia. Vi kjører blant annet forbi Liberty Bell Center, der den amerikanske uavhengighetserklæring ble underskrevet den 4. juli 1776. Vi kommer frem til Washington utpå ettermiddagen, og etter en tidlig middag på egen hånd venter det en ’Illuminated Monuments of Washington’-tur. Vi kjører med buss langs The Mall, en grønn esplanade flankert av store monumenter, som er vakkert opplyst i prosjektørlysets skjær om kvelden.

Dag 4
Washington
Washington

I dag skal vi se nærmere på Washington på en byrundtur, der vi blant annet besøker militærkirkegården Arlington og John F. Kennedys gravsted med den evige ild. Ikke langt derfra ligger Lincoln Memorial, et marmortempel som er båret av 36 marmorsøyler svarende til antallet av amerikanske stater på Lincolns tid. Ved Vietnam-muren kan man se de over 58 000 navnene på amerikanske soldater som mistet livet under Vietnam-krigen. Samtlige navn er risset inn i sort granitt. Vi fortsetter til Capitol Hill, en liten bakketop med Capitols hvite kuppel som rommer både den lovgivende og juridiske makt: Kongressen og Høyesterett. Vi ser Det Hvite Hus utefra, før vi fortsetter til nasjonalbiblioteket Library of Congress.

Foran Capitol Hill ligger The Mall og et vell av imponerende museer innenfor naturhistorie, historie og kunst under det store Smithsonian Institutes altfavnende vinger. Vi runder turen av med Air & Space Museum, der luftfartshistorien er samlet med alt fra Charles Lindberghs Spirit of St. Louis til Apollo 11’s kommandoenhet. Du kan heretter bli med bussen hjem til hotellet eller bli ved The Mall. Resten av dagen er til fri disposisjon.

Dag 5
Washington – Niagara Falls

Vi kjører nordover gjennom fjellkjeden Appalachene og staten Pennsylvania med retning mot Niagara Falls. Appalachene er en svært gammel fjellkjede, som ble dannet under et platesammenstøt for rundt 680 millioner år siden. Den gang var Nord-Amerika landfast med Afrika, og det er fascinerende å tenke på at Appalachene er en del av den samme fjellkjeden som Atlasfjellene i Marokko.

Vi kommer frem til hotellet vårt ved Niagara Falls tidlig om kvelden og resten av dagen til fri disposisjon.

Dag 6
Niagara Falls – Port Huron – Lansing
Niagara Falls

I dag står vi tidlig opp for å se storslåtte Niagara Falls. Niagara Falls er navnet på to byer, én i USA og én i Canada, og på tre enorme fossefall som adskiller de to byene. De tre fossene American Falls, Bridal Veil Falls og Horseshoe Falls er i all sin prakt ubeskrivelig vakre. Vi skal på en båttur med Maid of the Mist, som bringer oss helt tett på de enorme vannmassene (regntøy er tilgjengelig). 

Fossefallene ble dannet under siste istid da isen trakk seg tilbake, og vann fra de nylig dannede sjøene, The Great Lakes (deriblant Lake Michigan) pløyde seg vei gjennom skråningene i landskapet for å munne ut i Atlanterhavet. Fossefallene er ikke så høye, men svært brede, og rundt 168 000 kubikkmeter vann velter ut over kanten hvert minutt.

Vi ankommer til Lansing tidlig kveld, og etter å ha sjekket inn på hotellet er resten av dagen er til fri disposisjon.

Dag 7
Lansing – Chicago
Chicago

Vi kjører fra Lansing tidlig om morgenen, sør for lake Mitchigan til Chicago. Byen nevnes i disse dager mest i forbindelse med Barack Obama som har levd en stor del av sitt voksenliv her i byen. Men Chicago er også kjent for å ha bygd verdens første skyskraper, og byen har fremdeles USAs høyderekord med Willis Tower (tidligere Sears Tower) på 108 etasjer og 527 meter. Den store brannen i 1871 raserte Chicagos bysentrum og gjorde rundt 90 000 mennesker hjemløse, og i den etterfølgende gjenoppbygningen bygde man i høyden og brukte – klok av skade – stålkonstruksjoner istedenfor tre.

I dag bor det rundt 2,9 millioner mennesker, noe som gjør byen til USAs tredje største. Byen er ikke vakker i klassisk forstand, men har en rå sjarm med en stor musikkscene for blues, jazz og rock og massevis av spillesteder og restauranter. Her er selv hotdogene laget i en gourmetversjon!

Vi ankommer ’The Wind City’ utpå formiddagen, og siden vi har beveget oss inn i en ny tidssone får vi forært en ekstra time. Vi kjører ut på en byrundtur, der vi blant annet får se Navy Pier som er en cirka en kilometer lang mole ut i sjøen Lake Michigan. Molen ble anlagt i 1916, og her ligger det blant annet et stort pariserhjul, et teater, små hager, butikker og restauranter. Vi fortsetter til den mondene shoppinggaten Magnificent Mile og legger deretter veien til Lakeshore Drive som går langs Lake Michigan, og som vi får en nærmere titt på underveis. Vi stopper ved Grant Park og det store springvannet Buckingham Fountain fra 1927, som hver time har et 20 minutter langt ”show” med vann som blir sprøytet hele 46 meter opp i luften.

Vi kjører ned i Downtown som kalles ”The Loop” i Chicago. Resten av ettermiddagen er på egen hånd, men vi møtes igjen om kvelden for å kjøre til hotellet der vi sjekker inn.

Chicago er en storby med alt som hører med av parker, plasser og museer. Verd å besøke er blant annet Museum Campus, hvor du finner et planetarium, et akvarium og byens naturhistoriske museum med den største Tyrannosaurus rex som noensinne er funnet. Chicago har mange kvarterer med hvert sit særpreg, blant andet Andersonville, som engang var fylt med svenske immigranter, samt andre etniske kvarterer som Chinatown, Greektown, Little Italy og Pilsen, hvor befolkningen hovedsaklig er av mexicansk herkomst.

Man kan ikke si Chicago uten å nevne gangsterveldet byen hadde i første halvdel av det 20. århundret, hvor Al Capone og andre gangstertyper styrte byens underverden. Hvis du vil ta inn litt av forbudstidens gangsterromantikk, kan du ta deg en martini på Al Capones yndlings-jazzclubb, Green Mill. Her ligger smuglergangene under nattklubben fremdeles intakte og vitner om den gang de var fylt med ulovlig sprit.

Dag 8
Chicago – Sioux Falls

Vi foretar nå nok et solid rykk på kartet og kjører vestover mot Sioux Falls. Omtrent halveis på ruten krysser vi Missisippi-elva. Vi tar en lunsjpause underveis, før vi kommer fremt il Sioux Falls tidlig kveld og sjekker inn. Sioux Falls er South Dakotas største by med rundt 155.000 innbyggere. Byen er oppkalt etter fossefallene i elva Big Sioux River som ligger i nærheten og som ble dannet under siste istid for rundt 14.000 år siden. Før europeerne kom til stedet tiltrakk elva og fossefallene også forskjellige indianske stammer, og langs bredden har man funnet gravsteder og andre arkeologiske vitnesbyrd om indiansk tilstedeværelse.

Dag 9
Sioux Falls – Badlands Nationalpark – Mount Rushmore – Rapid City
Mount Rushmore

Vi drar nå vestpå mot Badlands Nationalpark i South Dakota.  På veien stopper vi i Al´s Oasis, hvor du finner en butikk der man kan kjøpe alle mulige slags western-suvenirer.  Her krysser vi enda en tidssone – og får forært enda en time!

Badlands Nationalpark byr på en nærmest overjordisk naturopplevelse. Som navnet antyder, er det en barsk natur vi møter her inne. Det var områdets indianere, som ga stedet navnet ”mako sica” (dårlig land), og de merkelige fjell-landskapene med dype klippesprekker er blitt sammenlignet med et hav som noen har helt alt vannet ut av. Og det er ikke helt feil – i forhistorisk tid var området dekket av hav, og det er rike forekomster av fossiler etter havdyr som levde for millioner år siden her i Badlands. Ikke alt er imidlertid knudrete fjelltopper – Badlands har også vidstrakte gressletter som allerede for tusenvis av år siden var jaktmarker for amerikanske indianere.

Vi fortsetter til et av USAs mest kjente nasjonalmonumenter, Mount Rushmore. Her er portretter av fire av USAs store presidenter – George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt og Abraham Lincoln –hugget ut i fjellsiden. Kunstnerisk leder var Gutzon Borglum, som var av dansk avstamning, og sammen med 400 arbeidere skar han portrettene ut i løpet av en periode på 14 år fra 1927-41. Opprinnelig skulle presidentene ha vært avbildet fra midjen og opp, men pengene viste seg å ikke strekke til, og man måtte revidere planen.

Vi overnatter i Rapid City som ble grunnlagt på slutten av 1800-tallet av minearbeidere som kom med gullfeberen, men ikke hadde hellet med seg. Resten av dagen er til fri disposisjon.

Dag 10
Rapid City – Black Hills – Cody
Buffalo Bill, Wyoming

Vi fortsetter vestpå gjennom Black Hills, et stort naturområde med skogkledde fjell, som lakota-indianerne ga navnet ”de sorte fjell” på grunn av den mørke fargen skogene ga fjellkjeden på avstand. Etter et litt lengre strekk på motorveien kommer vi til Bighorn Nationalskov på 3200 meters høyde.

Vi kjører gjennom midten av den 48 kilometer brede nåleskogen, som er hjem for bjørner, elger og hjorter, og vi stopper underveis så de som ønsker kan ta bilder av den vakre utsikten. Målet for dagen i dag er den lille byen Cody, hvor vi skal overnatte. Byen er oppkaldt etter William Frederick Cody, bedre kjent som Buffalo Bill, som var med å grunnlegge byen. Denne eldste delen av det nåværende Cody finnes fremdeles som Old Trail Town-museet, et lite bevart stykke av ’Ville Vesten’. Vi kommer frem tidlig om kvelden, og etter å ha sjekket inn på hotellet vårt er resten av kvelden til fri disposisjon.

Dag 11
Cody – Yellowstone Nationalpark – Jackson
Geysir i Yellowstone Nasjonalpark

I dag skal vi se Yellowstone Nationalpark, verdens første nasjonalpark. Parken ble opprettet i 1872, og de rundt 9000 km2 domineres av en kraterbunn i 2000-2500 meters høyde. Det er fremdeles geologisk aktivitet i området som ligger over et 'hot spot', og det gir seg utslag i verdens største konsentrasjon av varme kilder og geysirer. Den mest berømte geysir er Old Faithful – som vi fikk et glimt av i går – som sprøyter 30-40 meter opp i luften hvert 30. til 120. minutt. Man antar at Old Faithful har vært aktiv i 200-300 år. Et annet fantastisk fenomen forårsaket av den termiske aktivitet er Mammoth Hot Springs, som er et landskap skapt av den avleirede kalken fra de varme kildene. Vi tar også et stopp her, så vi kan gå litt rundt i landskapet, før vi kjører videre forbi Yellowstone-kløften og fossefallet her, som vi nyter utsikten over ved Artist´s Pointe.

Parken er gjennomskåret av Yellowstone River og den store Yellowstone Lake. Ved bredden av Yellowstone Lake vokser en av de to planteartene som kun finnes her i Yellowstone: sand-verbena (Abronia ammophila). Den andre av disse ekstremt sjeldne plantene er en art av hvenegress (Agrostis rossie) som finnes ved de varme kildene. Fire femtedeler av nasjonalparken er dekket av nåleskog, men en tredjedel av trærne forsvant under en stor skogbrann i 1988, så en del av skogen er av yngre dato. Det er imidlertid garanti for flotte naturopplevelser, og med litt hell får vi også sett noen av de mere enn 300 fugleartene og rundt 60 arter pattedyr som lever her i parken. 

Vi kjører til byen Jackson for å overnatte.

Dag 12
Jackson – Grand Teton Nationalpark – Salt Lake City. Sightseeing
Grand Teton nasjonalpark

Grand Teton Nationalpark ligger bare rundt 75 kilometer fra Yellowstone Nationalpark, så mange av dyrene beveger seg mellom de to nasjonalparkene. Det skal vi også!

Grand Teton Nationalpark ligger i staten Wyoming er oppkalt etter Grand Teton-fjellet på 4197 meter, som er det høyeste av fjellene i nasjonalparken. Dypt under Grand Tetons topper ligger den vidstrakte dalen Jackson Hole. Her ligger også byen Jackson og Jackson Lake, som er en av USAs største fjellsjøer. Den er rundt 25 kilometer lang, 11 kilometer bred og 130 meter dyp. Vannet er iskaldt selv om sommeren, og om vinteren kan sjøen fryse til med et nesten to meter tykt islag.

Sjøen har en del ørret-arter og laks, og det er både havørn, kongeørn og fiskeørn i området. På landjorden lever blant annet brun og sort bjørn, ulv, puma, hjort og bison. Vi tar en stopp ved sjøen og stopper også ved Grand Teton-fjellkjeden så de som ønsker kan få tatt bilder av utsikten. Neste stopp på reisen vår er Utahs – og mormonenes – hovedstad, Salt Lake City ved Rocky Mountains, som vi kommer frem til tidlig om kvelden. Vi tar da en times sightseeing.

Salt Lake City har navn etter den store saltsjøen nordvest for byen, Great Salt Lake. Mormonkirken, også kalt Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige, har hovedsetet sitt her i byen, og det enorme Salt Lake Temple fra 1894 ligger midt i byens sentrum på det 40 000 m2 store torget Temple Square. Selve kirken er lukket for turistbesøk, men vi besøker Temple Square, før vi fortsetter rundturen vår i byen.

Salt Lake City ble grunnlagt i 1847 av mormonkirkens store historiske personlighet Brigham Young, som var kirkens 2. profet (president). Byen har i dag knapt 190 000 innbyggere – rundt halvparten mormonere – men hvis man tar med opplandet tikker innbyggerantallet opp på cirka 1,6 millioner.

Vi kjører forbi staten Utahs regjeringsbygning, State Capitol med den flotte kuppelen, og legger deretter veien forbi to av Brigham Youngs residenser, Beehive House fra 1854 og det tilstøtende Lions House fra 1856, der en del av hans mange koner og barn bodde. Flerkoneri var tillatt for mormonkirken, og det anslås at Brigham Young i sitt 76 år lange liv hadde rundt 55 koner. Noen av dem bodde han imidlertid aldri sammen med, og de 56 barna sine fikk han da også ”kun” med 16 av konene sine.

Vi kjører også forbi kongress-senteret Salt Palace og konserthuset Philharmonic Hall, før vi først på kvelden sjekker inn på hotellet vårt. Resten av kvelden er til fri disposisjon.

Dag 13
Salt Lake City – Bryce Canyon Nationalpark
Bryce Canyon Nasjonalpark

Vi drar videre sørpå og rekker frem i tide til å kunne nyte den fantastiske utsikten utover Bryce Canyon Nationalpark. Bryce er ikke så kjent som Grand Canyon, men er ikke desto mindre en like markant og overveldende opplevelse.

Navnet Bryce stammer fra en skotsk mormon som forsøkte å leve i dette tørre og ugjestfrie, men naturskjønne området. Her finner man verdens merkeligste fjellformasjoner med noen utrolige former og flammende farger, som om morgenen spiller i sollyset og ved solnedgang nærmest brenner. I årevis har mennesker (med litt hell) prøvd å beskrive landskapet, og de har sammenlignet de merkelige klippeformasjonene med tårn, spir, katedraler, gobeliner og eventyrslott.

De lokale paitute-indianerne kalte det rett og slett ”Stedet hvor røde fjell står oppreist som mennesker i en gryteformet slukt”. De knastørre omgivelsene vitner ikke direkte om at hele vidunderet faktisk er skapt av vann. Vi stopper ved flere utsiktspunkter underveis og får slik det fulle utbytte av det merkverdig vakre landskapet. Utpå ettermiddagen sjekker vi inn på hotellet vårt ikke langt derfra, og resten av kvelden er til fri disposisjon.

Dag 14
Bryce Canyon Nationalpark – Lake Powell – Grand Canyon Nationalpark
Lake Powell, Arizona

I dag kjører vi inn i Arizona og en ny tidssone og får enda en time forært. Første stopp er Lake Powell – den kunstige sjøen bak Glen Canyon-demningen på Colorado River. Vi stopper ved elva og ser det imponerende demningsverket.

Deretter er turen kommet til det store naturfenomenet Grand Canyon. Grand Canyon er verdens største kløft med helt ufattelige dimensjoner: dybde: 1,5 kilometer, bredde: 7-30 kilometer, lengde: 3-400 kilometer. På gode dager rekker sikten på stedet over 300 kilometer.

Vi tilbringer ettermiddagen i Grand Canyon Nationalpark, der de mange utsiktspunktene ved South Rim byr på svært varierte utsikter over det imponerende landskapet. Utsiktspunktene ligger på den flate toppen, som opprinnelig har vært en elveslette inntil Colorado River begynte å grave seg ned gjennom de bløte klippeformasjonene og danne det utrolige nettverk av slukter og elvedaler som i dag utgjør et av verdens mest fantastiske syn. Her er det mulig å kjøpe en helikoptertur over kløften for dem som er interessert (ikke inkludert i reisens pris). Først på kvelden forlater vi Grand Canyon og kjører til hotellet. Kvelden er til fri disposisjon.

Dag 15
Grand Canyon Nationalpark – Las Vegas
Grand Canyon

Vi krysser statsgrensen til Nevada for å oppleve en av turens store kontraster til den fredfylte naturen: Las Vegas. På veien kjører vi forbi Seligman, en liten by ved den legendariske Route 66, der tiden synes å ha stått stille siden 1960-tallet. Seligman ble anlagt på 1880-tallet som et stopp på jernbanestrekningen mot vest. Da hovedveien Route 66 ble laget på 1920-tallet, tok byen også imot reisende på hjul som kunne få fylt bensin på bilen, mat i magen på en av de mange kafeene, og en seng på et av byens moteller. Mange av de gamle skiltene ses fremdeles i gatebildet, og du kan kjøpe en liten Route 66-suvenir med på veien i byens gavebutikker.

Om ettermiddagen ankommer vi til ”Crazy City USA” (1,9 millioner innbyggere) med glitter og neon overalt, og vi bruker et par dager her i hedonismens hovedstad. Om kvelden kjører vi en rundtur nedover hovedgaten The Strip, før hotellrommet kaller.

Dag 16
Las Vegas. På egen hånd
Nevada, Las Vegas

Las Vegas, populært kalt 'syndens bule', ble på 30-tallet oppført av mafiaen midt i ørkenen i den liberalt innstilte delstaten Nevada, der de ekstremt tørre jordene ikke ga så mange andre inntektsmuligheter enn kasinoer og barer. Uansett eventuelle fordommer, kan man nesten ikke unngå å la seg imponere og begeistre over surrealismen byen utstråler. De store kasinoene er oppført rundt forskjellige temaer - fra middelalderen og det gamle Roma til sjørøvere og sirkus. På Luxor er man hensatt til det gamle Egypt, og ved Treasure Island befinner man seg plutselig midt i kampen mellom pirater og englendere. To krigsskip i naturlig størrelse, eksplosjoner, kuler og krutt, og ikke minst stuntmenn i overflod, utgjør rammen rundt et vaskeekte sjøslag midt i ørkenen.

Las Vegas gjør seg best i de mørke timene med alt glitteret sitt. Om dagen kan man utforske de utrolige kasinoenes indre med både fossefall, eksotiske hager, gondoler og pariserhjul. Det er også mulighet for å få avløp for handletrangen i byens lagersalg og outlets, der du kan kjøpe merkevarer til sterkt reduserte priser.

Dag 17
Las Vegas – Mojaveørkenen – Los Angeles
Mojave-ørkenen, California

Vi forlater Las Vegas og fortsetter reisen vår gjennom Mojaveørkenen, som dekker rundt 35.000 km2 og inkluderer fire stater; vi nøyer oss imidlertid med å kjøre i to av dem.

Ørkenen er oppkalt etter mojaveindianerne, som har reservater i området. På tross av tørken (her faller det sjeldent mere end 250 millimeter regn om året), sies det å vokse et sted mellom 1700 og 2000 plantearter her. Den mest kjente, som nærmest er blitt ørkenens signaturplante, er joshuatreet (Yucca brevifolia).

Det lgger flere naturreservater i Mojaveørkenen, og her lever det et vell av firfirsler og slanger, blant annet boa og klapperslange. Mojaveørkenen kan også skryte av å ha rekord: Her ligger Nord-Amerikas varmeste område med det betegnende navnet Death Valley. I Dødens Dal er det målt temperaturer på opp til 56,7 grader celsius.

Først på ettermiddagen kommer vi til Los Angeles og kjører straks på en sightseeingtur. Vi drar gjennom downtown og tager blant annet en tur nedover Hollywood Boulevard, der filmstjerner har satt deres håndavtrykk på Hollywood Walk of Fame siden 1958. Vi får også se den klassiske kinoen Graumann’s Chinese Theatre fra 1927 og Kodak Theatre, der oscarutdelingen finner sted hvert år. Vi legger også veien forbi rike Beverly Hills med den dyre shoppinggaten Rodeo Drive.

Vi sjekker inn på hotellet vårt sist på ettermiddagen, og heretter kan den som ønsker kaste seg ut i L.A.s godt utstyrte restaurant- og natteliv. Føler du deg lokket av ekte Los Angeles-strandkultur, er Venice Beach et must. Her opplever man den mest eksentriske delen av lokalbefolkningen utøve sport, gjøgling og mere eller mindre rare fritidssysler. Los Angeles har en flott, moderne og sikker metro som til og med er ganske billig. Alle stasjoner er bevoktet, og alt foregår i ro og orden.

Dag 18
Los Angeles – Fresno

Vi har formiddagen på egen hånd i Los Angeles, før forlater underholdningsbyen og kører mot Fresno først på ettermiddagen. Vi ankommer tidlig kveld og sjekker inn på hotellet vårt. Resten av kvelden er til fri disposisjon.

Fresno er en by med rundt en halv million innbyggere som begyndte sitt live på slutten av 1800-tallet som en stasjon i Southern Pacific Railroads jernbanenettet. Her er det en avdeling af Metropolitan-museene, Fresno Metropolitan Museum of Art and Science, og et kunstmuseum.

Dag 19
Fresno – Yosemite Nationalpark – San Francisco
Yosemite Nasjonalpark

Dagens rute går gjennom Central Valley, bedre kjent som USAs spiskammer. På grunn av klimaet dyrker man grønnsaker året rundt her, og frukten ender blant den beste og mest velsmakende i butikkenes kjøledisker.

Senere kjører vi inn i det kuperte landskapet som på slutten av forrige århundre var sentrum for den berømte gullfeberen, som blant annet sikret California posisjon som den mest folkerike staten i unionen.

Vi har kurs mot Yosemite Nationalpark som er berømt for sin dramatiske natur. Sentralt i parken er en smal dal omgitt av dramatiske fjell og flotte fossefall. Dyrelivet i parken består av både pumaer og elger og frekke vaskebjørner - som ikke holder seg for gode til å stjele litt godsaker eller andre spennende ting hvis anledningen byr seg.

Dagens endemål er San Francisco ved Stillehavskysten, som vi kommer frem til sist på ettermiddagen. Vi drar på en kort spasertur om kvelden gjennom de spennende og sjarmerende kvarterene i sentrum og avslutter med en god middag.

Dag 20
San Francisco
Ferge over San Francisco Bay

Selv om San Francisco er en typisk amerikansk storby som er full av kontraster, der staselige bygninger og butikker ligger side om side med forfalne og fattige kvarterer. Likevel har byen klart å bevare en liten bys hyggelige atmosfære. Åpne sporvogner sleper seg opp gjennom de bratte gatene med palmer, lave bygninger og forbausende lite trafikk. I dag skal vi på byrundtur etter frokost for å få et grundig inntrykk av San Francisco.

Vi skal blant annet se Golden Gate Bridge, downtown og forskjellige kvarterer i byen, som Little Italy, og byens store Chinatown, som er som en lokal filial av Kinas mektige havneby Shanghai. Men i kontrast til den moderne kinesiske morsbyen, har man her bevart den gamle kinesiske atmosfæren med et mylder av små spesialforretninger og restauranter mellom et hav av kulørte skilt med kinesiske skrifttegn.

Halvveis mellom Chinatown og San Franciscos oransjerøde varemerke, den 2.730 meter lange Golden Gate Bridge, ligger Fisherman's Wharf. Den hyggelige havnefronten trekker turister fra alle verdenshjørner, gjøglere og tusenkunstnere. Det er også her båtene til den beryktede fengselsøya Alcatraz legger ut.

Vi skal på en havnerundfart, der vi blant annet tar en båttur rundt Alcatraz – vel og merke uten å stige i land – og kjører også under Golden Gate Bridge.

Resten av ettermiddagen er avsatt til at du kan gå på oppdagelse i San Franciscos gater på egen hånd.

Dag 21
Avreise fra San Francisco

Vi sjekker ut av hotellet vårt og drar til lufthavnen.

Dag 22
Ankomst til Norge

Prisinformasjon

Tillegg for enkeltrom
kr 10 998,–
Prisen inkluderer
• Norsk/svensk reiseleder
• Fly Oslo - New York og San Francisco - Oslo med British Airways
• Utflukter og entréer ifølge program
• Innkvartering i delt dobbeltrom
• Frokost daglig
• Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
• Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6 % av reisens pris.
• Reiseforsikring
• Gebyr for innreiseregistrering til USA (ESTA, ca. 14 USD).
• Tips 100-125,- USD pr. pers.
• Eventuelle ekstra arrangementer.
• Tillegg for enkeltrom
• Oljetillegg kr. 167,-
• Alt ikke nevnt under “Prisen inkluderer“.

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

På ekspedisjonsreiser med Albatros Expeditions bliver du møtt av en engelsktalende ekspedisjonsguide på destinasjonen og det vil også være engelsktalende ekspedisjonsteam som leder utfluktene og holder informasjonsmøtene som inngår på reisen. Vi gjør oppmerksom på at det ikke kan forventes en norsk reiseleder om bord.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Rated 5 out of 5 by from En fantastisk tur med masse spennende opplevelser Drømmen om å krysse USA på tvers ble innfridd! En reise full av opplevelser i en fin ny komfortabel buss, med en fantastisk hyggelig og flink sjåfør.
Date published: 2019-11-06
Rated 5 out of 5 by from En flott og opplevelsesrik reise En flott og opplevelsesrik reise, flink, kunnskapsrik og behagelig guide
Date published: 2019-10-28
Rated 4 out of 5 by from En flott, spennende og fascinerende tur! Reisen var et minne for livet! Inntrykkene var mange og til tider overveldende.Det vil ta lang tid før alt er sortert og faller på plass. Guiden var kunnskapsrik og hyggelig! Men det er flere ting som definitivt kan forbedres: De fleste frokostene var under en hver kritikk, nesten pinlige. Ta med knekkebrød og smøreost i kofferten! For de fleste av oss var dette et førstegangsbesøk.Vi fikk ofte for kort tid på stedene vi besøkte, og det kunne føles heseblesende og hektisk. Det var f. eks ikke tid til å beundre "Liberty Bell", Philadelphias perle. Det var ikke tid til å ta utstillingen i Empire State Building i nærmere øyesyn. Det var svært kort tid ved Niagarafossene. (Det står riktignok i programmet at vi kan nyte formiddagen ved fossen ledsaget av en kopp kaffe. Glem det!) Programmet frister også med konsert-/ teaterbilletter i NY. Glem det også! Det hadde faktisk vært ønskelig om man hadde fått en hel dag ekstra i NY til egen disposisjon.Tror de fleste hadde satt pris på det. Tiden i Gettysburg var for kort. Vi hadde spart tid dersom lunchene hadde vært samordnet og koordinerte. Gruppen var trolig i største laget. Når 35 personer skal ut av bussen, tar dette tid. Reiselederen MÅ vente på alle. Guidingen MÅ foregå foran en samlet gruppe. Dette skjedde ikke bestandig.Vi hadde alltid følelsen av at vi hadde hastverk. Men: Reisen på tvers av USA var innholdsrik, lærerik og imponerende! En utrolig opplevelse!
Date published: 2019-10-28
Rated 5 out of 5 by from En herlig reise med god reiseleder og god sjåfør. Vi så fantastisk mye av USA.
Date published: 2019-10-28
Rated 4 out of 5 by from En interessant tur med mange inntrykk En reise som fullt ut svarte til forventningene.Reiseleder var kunnskapsrik og engasjerende.Buss og buss-sjåfør holdt høy standard.Innkvarteringen var av varierende standard og frokosten var, med noen få unntak, dårlig. Personer med f.eks. glutenallergi eller diabetes bør vurdere om de skal delta på denne turen, for det finnes så og si ikke tilbud til disse, med mindre de har med egen mat.
Date published: 2019-10-27
Rated 4 out of 5 by from En fantastisk bussreise utenom det vanlige En innholdsrik reise med nye og gode opplevelser hver dag. Vi sitter igjen med mange gode inntrykk. Reiselederen var kunnskapsrik og delte av sin kunnskap om alle de 18 statene vi var innom med litt for mye detaljer etter vår smak. Vi synes vi fikk litt for liten tid ute av bussen på flere av stoppestedene og reiselederen gikk litt for raskt og begynte ofte å gi informasjon før hele gruppa var samlet. Gruppa var for stor etter vår mening. 35 burde vært 25. Vi hadde kommet fortere på og av bussen dersom bussen hadde hatt to dører. Frokosten var svært enkel og skuffende med unntak av noen få hoteller. Vi var helt avhengig av å ha med medbrakt mat, frukt etc da det ofte ble sen lunsj. Men alt i alt en spennende reise.
Date published: 2019-10-25
Rated 5 out of 5 by from Flott tur med en kunnskapsrik guide. Bra opplegg. Reisen inneholdt mange kjente og spennende steder.
Date published: 2019-10-25
Rated 5 out of 5 by from Bra USA tur. Det var en fantastig og lærerikt tur,takket en fantastig reiseleder og god busssofør,USA var større en ein hadde trutt.
Date published: 2019-10-25
 • y_2023, m_9, d_25, h_4
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.35
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_3, tr_35
 • loc_no_NO, sid_USRTR04, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende reiser