Den store rundreisen i Georgia

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Få det beste av Kaukasus med storslått natur, rike kulturopplevelser og gastronomi i verdensklasse

”En gjest er en gave fra Gud” er et gammelt ordtak i Georgia, og georgierne er virkelig flinke til å ta seg av gjestene sine. Overalt møter du georgiere som ivrig forteller hvor fantastisk Georgia er, for de er ikke bare fantastiske verter, de er også utrolig stolte av det lille landet sitt. Med et helt unikt språk og et eget alfabet, en dramatisk og spennende historie samt et kjøkken som er blant de beste i verden, har georgierne også mye å være stolte av. 

På denne reisen har vi samlet det beste fra hele landet. Vi starter i landets vakre hovedstad Tbilisi som oser av liv og aktivitet. Vi besøker Georgias kjente vinregion, Kakheti hvor vi skal smake på de gode varene og spise mat hos en lokal familie. Vi drar også innom oldtidsbyene Uplistsikhe og Stalins fødeby Gori, samt det religiøse hovedsetet Mtskheta før vi begir oss mot fjellet og den overveldende naturen i området rundt Kazbegi. Her skal vi se Georgias vartegn, den lille Treenighetskirken som ligger så vakkert omgitt av snøkledde kaukasiske fjelltopper. 

Vi fortsetter vestover mot landet nest største by Kutaisi som byr på minner fra tiden under Sovjetunionen, en helt ny og ubrukt parlamentsbygning, samt noen av de mest imponerende dryppsteinshulene i verden. Vi avslutter ved Svartehavet og den gamle havnebyen Batumi som byr på palmer, eksklusive butikker, samt en hyggelig havnepromenade på 6 km, som hver kveld omdannes til et stort forlystelsesområde. 

Underveis bor vi på små, gode privateide hoteller, opplever det beste av det georgiske kjøkken og transporteres rundt i moderne busser.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Ja

 • Valuta Lari

Dagsprogram 9 dager
Dag 1
Oslo – Tbilisi
Dag 2
Tbilisi. Ankomst og byrundtur inklusive den gamle bydelen, Metekhi-kirken, Narikhala-fortet og Frihetsplassen
Dag 3
Tbilisi – Signaghi – Sagaredjo – Tbilisi. Fjellbyen Signaghi, lokal lunsj og vinsmakning
Dag 4
Tbilisi – Mtskheta – Gudauri. Matmarked, Svetitskhoveli-katedralen og kaukasusfjellene
Dag 5
Gudauri – Kazbegi – Gudauri. Imponerende natur, Treenighetskirken og lett vandring
Dag 6
Gudauri - Gori – Uplistsikhe – Kutaisi. Stalin-museet og oldtidsbyen Uplistsikhe
Dag 7
Kutaisi–Tskaltubo–Prometheus–Batumi. Sanatoriene ved Tskaltubo og hulene ved Prometheus
Dag 8
Batumi. Byrundtur, tid på egen hånd og avskjedsmiddag
Dag 9
Batumi – Oslo. Hjemreise

Bilder

Avreisedatoer

Avreise Varighet Pris Avreiseflyplass Bemerk
16 998,–
Oslo
Få plasser igjen
16 998,–
Oslo
Få plasser igjen
Klikk på en dato for å se riktig program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Oslo – Tbilisi

Vi flyr til Georgias hovedstad, Tbilisi, hvor vi ankommer neste dag. Mellomlanding i Riga. 

Dag 2
Tbilisi. Ankomst og byrundtur inklusive den gamle bydelen, Metekhi-kirken, Narikhala-fortet og Frihetsplassen
Vi besøger den gamle bydel i Tbilisi

Ved ankomst til Tbilisi kjører vi til hotellet vårt, der det blir mulig å slappe av og sove ytterligere et par timer før dagens program starter.

Tbilisi er en gammel by, med en historie som når helt tilbake til 300-tallet fvt. Byen er imidlertid flere ganger gjennom historien blitt nærmest jevnet med jorden av angripende invasjonsstyrker, senest i 1795, da Persias Aga Mohammed Khan brente byen ned til grunnen.

Første stopp er en tur i den gamle bydelen, som med sine svingende gater og skjeve balkonger har en atmosfære av tidligere tiders Kaukasia. Vi stopper ved Metekhi-kirken, som er oppført i slutten av 1200-tallet og gjenoppbygd utallige ganger siden da. Allerede på 400-tallet lå det en kirke her som var bygd av kong Vakhtang Gorgasali (etter sagnet var han Tbilisis grunnlegger). Her finner man et gravsted for den kvinnelige martyren St. Shushanik, som ble torturert til døde av sin mann i 544 fordi hun nektet å oppgi sin tro. 

Vi går nå opp til et av byens gamle badehus, som er bygd direkte over en av de varme kildene som strømmer opp fra undergrunnen mange steder i Tbilisi. ’Tbili’ betyr da også ’varm’, og vannet holder en temperatur på 38–40 grader. På tross av lukten fra det svovelholdige vannet er badehusene fremdeles populære, og mange drar dit for å lindre hudlidelser og gikt, få en massasje eller bare en hyggestund. Vi tar turen opp til toppen av Sololaki-høydedraget, der Narikala-fortet troner som tatt ut av en ridderroman. Det er byens eldste fort, med røtter tilbake til 200-tallet, men som alt annet i Tbilisi er det ødelagt og gjenoppbygd flere ganger. Utsikten her ovenfra er likevel helt intakt, og gir et godt overblikk over den gamle bydelen.

Vi avrunder turen med en spasertur opp til Frihetsplassen, byens hovedtorg. Derfra går Rustaveli-strøket, den absolutte hovedgaten i Tbilisi, der parlamentet og flere store museer har adresse. Vi spiser middag på en lokal restaurant med typiske georgiske retter før vi kan få en tiltrengt nattesøvn etter en lang og innholdsrik dag.

Dag 3
Tbilisi – Signaghi – Sagaredjo – Tbilisi. Fjellbyen Signaghi, lokal lunsj og vinsmakning

I dag drar vi til Kakheti-regionen øst for hovedstaden. Det er blitt laget vin i Georgia de siste 7000 årene, og spesielt i Kakheti-regionen preger vinmarkene landskapet. Den tradisjonelle metoden er å la druesaften gjære i leirkrukker (qveri) som er nedsenket i jorden, men i de senere årene har både druesorter og produksjonsmetoder fra Europa vunnet innpass – uten å utkonkurrere de gamle.

Vi kjører mot en av områdets vakreste byer: den lille Signaghi, som ligger på en åstopp med utsikt over Alazani-dalen og Kaukasus i det fjerne. Her er smale, bratte brolagte gater og pastellfargede hus fra 1700- og 1800-tallet med utskårne trebalkonger. Den gamle bymuren fra 1700-tallet er fremdeles intakt, og man kan gå en liten tur på den.

Etter vi har sett litt nærmere på denne veldig interessante byen fortsetter vi mot landsbyen Sagaredjo hvor vi stopper hos en lokal bonde. Her spiser vi en god solid georgisk lunsj og får et inntrykk av livet på landet og hører om georgiske tradisjoner. 

Avslutningsvis skal vi naturligvis også smake på det som Kakheti er så berømt for, vinen! Vi besøker en vingård i området og smaker på de lokale dråpene og får vite mer om den georgiske vintradisjonen. 

Sist på ettermiddagen drar vi tilbake til hovedstaden hvor vi ankommer ved middagstid.

Dag 4
Tbilisi – Mtskheta – Gudauri. Matmarked, Svetitskhoveli-katedralen og kaukasusfjellene

Etter frokost er det dags å ta avskjed med Tbilisi og på vei ut av byen skal vi innom Georgias største matvaremarked, Desertir marked. Som navnet indikerer har markedet ikke alltid vært sentrum for handel med matvarer men var et sted hvor de soldatene som deserterte under tsartiden solgte deres eiendeler for å kunne klare seg. I dag selges alt fra gummistøvler til epler, barberutstyr og georgiske krydder – gjerne fra bagasjerommet på en rusten Lada – og prisene kan godt prute på. 

Vi fortsetter mot byen Mtskheta. 

Kristendommen ble statsreligion i Georgia i år 317, 14 år etter Armenia. Kirkene i området rundt byen Mtskheta hører til de eldste og viktigste i hele Georgia, og UNESCO har anerkjent kirkenes betydning med en plass på verdensarvlisten. Det gjelder for eksempel Jvari-klostret, som ligger oppe på en åstopp med vakker utsikt over byen og elva Mtkvari, som slynger seg nedenfor. Det lille klostret ble bygd tidlig på 600-tallet på et hellig sted, der enten St. Nino (en kvinnelig evangelist) eller kong Mirian, som hun omvendte til kristendommen, satte et stort trekors. Bygningen er strengt symmetrisk, og utlagt i en korsform med ekstra rom mellom «armene», så hele grunnplanen blir åttekantet. 

Inne i Mtskheta by finner vi Svetitskhoveli-katedralen, som er den nest største kirken i hele Georgia, og en av de viktigste. Erkebiskopen av Mtskheta og Tbilisi har sitt sete her, og selveste Jesu kjortel sies å være begravet under kirken. Den opprinnelige trekirken fra 300-tallet ble etter ca. hundre år erstattet av en steinkirke. Man kan ennå se restene av den i den nåværende konstruksjonen, som er fra 1000-tallet. Katedralen har vært enorm for sin tid, og den er utsmykket med utskjæringer både ute og inne. 

Det blir tid til å gå rundt på egen hånd i de trivelige gatene rundt kirkene før vi fortsetter videre mot skisportsområdet Gudauri som har en fantastisk beliggenhet med utsikt til de imponerende Kaukasusfjellene. Vi overnatter midt i denne vakre naturen og spiser middag på hotellet. 

Dag 5
Gudauri – Kazbegi – Gudauri. Imponerende natur, Treenighetskirken og lett vandring

I dag fortsetter vi kjøreturen opp i Kaukasus-fjellene på den såkalte georgiske militærhovedvei, som ble anlagt i det vanskelige fjellterrenget på 1800-tallet, da Georgia ble okkupert av Russland. Til tross for veiens litt usjarmerende navn er kjøreturen en vakker naturopplevelse, der vi kjører oppover gjennom de storslåtte fjellandskapene.

Første stopp er fjellbyen Stepansminda (tidligere kalt Kazbegi), der vi har går en liten tur og nyter den imponerende utsikten mot Kazbegifjellet. Den hellige treenighetskirken eller Tsminda Sameba, som den også kalles ligger helt isolert på en fjelltopp i det mektige, øde Kaukasuslandskapet, og den fantastiske beliggenheten har gjort kirken til et nasjonalsymbol for Georgia.

Vi spiser lunsj i Kazbek hos lokalbefolkningen med hjemmelagde spesialiteter og den lokale vodkaen chacha.

Mange kunsthåndverkere holder til enten i eller rundt Kazbegi og etter lunsjen vår besøker vi en lokal kunstner som har spesialisert seg på filtprodukter som hun stolt viser oss. 

Vi avslutter dagen med å dra innom den frodige Sno-dalen hvor det er mulig å ta seg en liten vandretur i de vakre omgivelsene. Alternativt kan man slå seg ned et fint sted og bare nyte utsikten til de storslåtte kaukasiske fjellene.

Vi er tilbake i Gudauri sist på ettermiddagen og avslutter en lang og inneholdsrik dag med en god middag på hotellet. 

Dag 6
Gudauri - Gori – Uplistsikhe – Kutaisi. Stalin-museet og oldtidsbyen Uplistsikhe

Det er nå dags å ta avskjed med fjellene og i dag drar vi mot lavlandet, til Josef Stalins fødeby, Gori. 

Overdekket av en paviljong i gresk-romersk stil ligger det beskjedne huset der Stalin – den gang Ioseb Besarionis dze Jugashvili – tilbrakte sine første fire leveår. Museet ligger ved siden av, og da det ble bygd i 1957, var det som en hyllest til den nylig avdøde lederen av USSR. Etter Georgias selvstendighet er skjønnmaleriet imidlertid blitt nyansert en smule, og utstillingen berører nå også utrenskningene og den politiske forfølgelsen, Gulag og pakten med Hitler i 1939. Dette er et viktig kapittel i verdenshistorien sett gjennom en nøkkelpersons livshistorie.  

Fra Stalin og Gori fortsetter vi til den nærliggende oldtidsbyen Uplistsikhe, som er hugget direkte ut av klippen. Fra 500-tallet fvt. til 100-tallet var byen et førkristent religiøst sentrum der solgudinnen ble dyrket. Etter den arabiske invasjonen i området i 645 ble Uplistsikhe residens for de kristne kongene, som overtok de hedenske templene og omgjorde dem til kirker. Her fikk byen sin storhetstid og huset på ett tidspunkt hele 20 000 mennesker. Det vi ser i dag, er imidlertid mindre enn halvparten av den opprinnelige byen. Den ble nemlig grundig ødelagt av mongolene i 1240, og nå står bare restene av den innerste bykjernen tilbake. Vi kan likevel fremdeles beundre det arbeidet som er nedlagt i utformingen av grotte-rommene for over 2500 år siden. 

Vi fortsetter mot Georgias tredje største by, Kutaisi, dit vi ankommer sent på ettermiddagen. Vi innlosjerer oss på vårt hyggelige gjestehus, der matmor har den varme middagsmaten parat.

Dag 7
Kutaisi–Tskaltubo–Prometheus–Batumi. Sanatoriene ved Tskaltubo og hulene ved Prometheus
Batumi

Det har blitt dags å dra fra Kutaisi og etter enda en god og næringsrik frokost setter vi kursen mot et veldig spesielt område like utenfor Kutaisi. På veien kjører vi forbi det georgiske parlamentet som ble flyttet til byen i 2012 på ordre fra den daværende president Saakashvili i et forsøk på å spre makten i landet. 

Om litt er vi omgitt av nedslitte bygninger som tidligere var Georgias største sanatorium. Da Tskaltubo var på sitt største på midten av 1960-tallet kom det over 100 000 besøkende hit hvert år, som overnattet på de mange hotellene og herbergene. Mange fikk også behandlinger med det helbredende vannet som Tskaltubo var så kjent for. Etter den russiske invasjonen av Abkhasia i 1992-93 ble en del av bygningene brukt som midlertidige boliger for flyktninger men i dag er livet sakte med sikkert på vei tilbake. Nye hotell popper opp og blander seg med de gamle kurbadene som i et visst omfang har blitt restaurert. 

Vi fortsetter heretter mot de imponerende hulene ved den lille landsbyen Kumistavi. Hulesystemene ble først oppdaget i 1984 og fikk navnet Prometheus etter et georgisk sagn. Hulene er de største i Georgia og de mest besøkte. På den 1,5 kilometer lange vandretur gjennom de vakre hulene ser vi stalakitter, stalagmitter, vann og saler som kan ta pusten fra selv den mest erfarne huleentusiast. 

Etter en tur under jorden setter vi kursen mot kysten og byen Batumi. Batumi som er en tidligere gresk handelsstasjon, ligger ved Svartehavskysten og kan pryde seg med et subtropisk klima som de seneste mange tiår har tiltrukket mange turister til området. I kjølvannet har det kommet moderne hoteller, casinoer og andre former for underholdning. Byen har fremdeles et hyggelig gammelt sentrum, en industrihavn som man har prøvd å pynte opp. Batumi Boulevard som ble grunnlagt i 1884 strekker seg 6 km langs kysten og byr på et stort utvalg av utendørsrestauranter, barer og kaféer. Det er her livet leves og byens sjel for alvor folder seg ut. 

Vi sjekker inn på hotellet vårt og resten av kvelden er til egne opplevelser.

Dag 8
Batumi. Byrundtur, tid på egen hånd og avskjedsmiddag

Vi starter morgenen med en liten rundtur i Batumi. Vi spaserer langs havnepromenaden og innom byens vartegn, The Alphabet Tower, som er en hyllest til det georgiske skriftspråket. Vi går selvfølgelig også til noen av byens mange vakre plasser og ned den imponerende strandpromenaden som med sine nesten 7 kilometer hører til blant de lengste i verden. 

Resten av dagen er avsatt til opplevelser på egen hånd. Rundt i byen er det mange spennende butikker og fredlige parker. I utkanten av byen finner man dessuten landets vakreste botaniske hage. Hagen ble opprettet i 1912 av den russiske botanist Andrej Krasnov og har en kjempefin beliggenhet i det kuperte landskapet nord for sentrum. 

Er man mer interessert i historie og kultur har Batumi også mye bra å by på. Kanskje et besøk på det lille Nobel-museet som forteller historien om Nobel-brødrenes oljeeventyr i området. Byens nyåpnede etnografiske museum kan også varmt anbefales. Museet er privateid og museet består utelukkende av ting som eieren Kemal og hans familie selv har samlet – ja selv mannekengdukkene er replikaer av avdøde familiemedlemmer, venner og bekjente.

Om kvelden møtes vi til en felles avskjedsmiddag på en lokal restaurant.

Dag 9
Batumi – Oslo. Hjemreise

Vi tar avskjed med vakre Georgia. Med kufferten full av gode minner reiser vi tidlig om morgenen til flyplassen i Batumi og flyr hjemover til Norge. 

Prisinformasjon

Reisens pris

Fra kr 16 998,– per person i delt dobbeltrom.
Se priser for alle avreisedatoer

Tillegg for enkeltrom
3 698,–
Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Fly Oslo – Tbilisi og Batumi – Oslo med mellomlanding
 • Utflukter ifølge program
 • Innkvartering på gode 3- og 4-stjerners hotell i delt dobbeltrom
 • Frokost daglig (dag 2 – 8)
 • Lunsj dag 2, 3 og 5
 • Middag dag 2, 4-6 og 8
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 7% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillegg for enkeltrom
 • Driks til lokalguider og sjåfører (beregn ca. 40 USD)
 • Personlige fornødenheter
 • Alt ikke nevnt under Prisen inkluderer

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Bagasje

Det er lurt å ha med en mindre ryggsekk eller veske til dagsturer/utflukter og reisedager der du oftest ikke ser bagasjen din igjen før om kvelden. Det er ikke nødvendig å ha med håndkle.

Deltagerantall

Denne reisen krever et deltagerantall på minimum 15 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4–6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Innkvartering

Vi bor på hoteller med alminnelige fasiliteter. Hotellene er valgt ut fra beliggenhet og hyggelig stemning. Vi benytter  oss av gode lokale 3–4-stjerners hoteller, som er sjarmerende på tross av en enkel standard. Både servicenivå og standard kan være litt annerledes enn det man er vant til i vår del av Europa. Uansett standard er det alltid eget bad og toalett på hotellene. Den endelige hotellisten vil bli sendt sammen med avreisebrevet 7 dager før avreise.

Reisens krav til bevegelighet

Siden en stor del av utfluktene på denne reisen vil foregå til fots, forventes det at reisedeltagerne er mobile, selvhjulpne og kan ferdes uten hjelp.

Besøk i orthodokse kirker

I ortodokse kirker er det sedvane at kvinner dekker håret med et skaut. Det kan derfor være en god idé å ha med et slikt på utfluktene. Menn bør derimot ikke ha noe på hodet i kirkene.

Mer om Georgien

Her kan du lese mer om Georgia: www.albatros-travel.no/reisemaal/europa/georgia

Les blant annet om klima og vær, tidsforskjell, driks og visumregler

Ortodoks påske

Den ortodokse påsken er noen av de største helligdagene i denne delen av verden. Feiringene kan påvirke enkelte punkter i reiseprogrammet men vi prøver naturligvis å gjennomføre alt som planlagt. Skulle det ikke bli mulig vil vi informere om mindre endringer i programmet i forbindelse med avreisebrevet som dere mottar senest 14 dager før avreise.

Hånden på hjertet

Flyreisen

Vi flyr med Air Baltic som har nattfly til Tbilisi og Batumi. vi har selvfølgelig inkludert hotell på både ankomst og avreisedagen så belastningen blir så begrenset som mulig. 

Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

På ekspedisjonsreiser med Albatros Expeditions bliver du møtt av en engelsktalende ekspedisjonsguide på destinasjonen og det vil også være engelsktalende ekspedisjonsteam som leder utfluktene og holder informasjonsmøtene som inngår på reisen. Vi gjør oppmerksom på at det ikke kan forventes en norsk reiseleder om bord.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Rated 3 out of 5 by from Interessant land Et flott og interessant land, men dessverre altfor liten tid i Tbilisi. Kaukasus er imponerende. Oppholdet på hotellet der oppe, Gudauri Inn i "ingensmannsland", var langt under pari. Å besøke tempelet for Stalin i Gori, er smakløst. Bør strykes fra programmet. Skulle derimot gjerne opplevd mer kultur, ikke minst georgiansk musikk og sang. Den georgianske guiden var svært bra, imøtekommende, kunnskapsrik og hjelpsom. Bussjåføren var suveren. Sikker og behagelig kjøring. Programmet vårt stemte ikke med opplysningene vi hadde fått. Reiselederne hadde fått et annet program.
Date published: 2024-05-09
Rated 4 out of 5 by from En fin reise som svarte til forventningene Reisen var veldig fin, mest takket være den fantastiske lokale guiden, Lukas! Han var flinkt til å informere om landet, folket, det vi fikk se og oppleve. Han tok vare på alle og var i forkant før problemer oppsto. Det var et fint samarbeid mellom Albatros sin guide, Dennis, og Lukas. Den lokale sjåføren var hyggelig og kjørte prikkfritt!
Date published: 2024-05-08
Rated 5 out of 5 by from Flott land og gode guider gjorde reisen spennende Et land jeg visste lite om vet jeg nå ganske mye om, takket være flott turopplegg og guider med mye kunnskap.
Date published: 2024-05-07
Rated 5 out of 5 by from Studietur i et interessant land i en mørk tid Veldig bra opplegg. Den lokale guiden, Luka, var ekstraordinært hjelpsom, hyggelig og morsom. Vår svenske reiseleder helt utmerket. Trafikken i Georgia er krevende. Sjåføren meget profesjonell. Litt i overkant mange deltakere (26). Sympatisk pris. Avslutningsmiddagen var helt topp. Med gratis øl, vin og chacha.
Date published: 2024-05-06
Rated 4 out of 5 by from Super reise med god reiseleder og en herlig guide. Det var utrolig mye fin læring. Kunnskapsrik guide og reiseleder. Veldig hyggelig gruppe.
Date published: 2023-10-22
Rated 3 out of 5 by from den store kirke reisen i Georgia for mange kirke besøk....3 kirker om dagen er for mye
Date published: 2023-10-20
Rated 3 out of 5 by from Fin reise, men ikke helt opp til forventninger i forhold til beskrivelse Fin rundtur med mye å se. Men dessverre var det ikke helt samsvar mellom reisens beskrivelse og min opplevelse
Date published: 2023-10-19
Rated 5 out of 5 by from Opplevelsesrik tur som kan anbefalast! Fantastisk dyktige reiseledere!
Date published: 2023-10-19
 • y_2024, m_7, d_19, h_7
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.42
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_1, tr_16
 • loc_no_NO, sid_GERTR09, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende reiser