Det beste av Baskerland

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Gastronomi og gode viner i San Sebastián, Bilbao og Rioja

Bli med og utforsk Spanias gourmetregion, der kultur og arkitektur blomstrer! Med utgangspunkt i et 4-stjerners hotell i hovedstaden Vitoria gir vi oss ut på utflukter til Baskerlands vakre kyststrekning og spennende byer – deriblant San Sebastián, kjent for sine fantastiske matopplevelser, det populære Bilbao med Guggenheim-museet og Guernica, kjent fra Picassos dramatiske maleri.

Vi drar på vingårdsbesøk i Rioja-området og forlater ikke Baskerland uten å ha smakt på de regionale spesialitetene som pintxos – den baskiske varianten av tapas – og deres trofaste ledsager, hvitvinen Txacoli.
 

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise, Vin & gastronomi

 • Reiseleder Skandinavisk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Nei

 • Valuta Euro

Dagsprogram
Dag 1 Fly Oslo–Bilbao. Videre til Vitoria
Dag 2 Utflukt til Bilbao med pintxos, Guernica og San Sebastián
Dag 3 Utflukt til vinområdet Rioja med besøk på vingården Vivanca og middelalderbyen Laguardia
Dag 4 Vitoria med besøk i Txacoli-vinområdet med vingårdsbesøk
Dag 5 Videre til Bilbao og hjemreise

Bilder

Klikk på bildene for å se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Fly Oslo–Bilbao. Videre til Vitoria Ca 73 km
På besøk i Vitoria
Etter ankomsten til Baskerland kjører vi til hovedstaden Vitoria. Denne lille provinsen, en av Spanias minste, har sitt eget språk, som dessuten er et av Europas eldste. I mange år var regionen preget av store opprør for selvstendighet under den bevæpnede gruppen ETA, med en innflytelse som strakte seg inn i Frankrike. I dag er det rolig – ETA har lagt ned våpnene og inngått våpenhvile og fred med Spania. Baskerland har reist seg som en føniksfugl av asken og nådd nye høyder. Provinsen har kommet seg igjennom den spanske krisen: Bilbao har gått fra å være en grå havne- og industriby til å bli en godt besøkt kulturby, og San Sebastián er et veldig dyrt badested med en mengde Michelin-restauranter, kjent for sin filmfestival og de store vingårdene i Rioja-området – noe som vitner om en velstående region.

Også i Vitoria lever man godt. Det er en veldig hyggelig by med gode forretninger, restauranter og vakre palasser. Vi spiser middag sammen på en restaurant i Vitoria.
Dag 2
Utflukt til Bilbao med pintxos, Guernica og San Sebastián Ca. 290 km
Vakker utsikt over San Sebastián

Når vi har kommet frem til Bilbao, blir det god tid til å se den vakre og spennende byen, som ikke er større enn at utflukten kan foregå til fots. Den tidligere industribyen er i dag en moderne og attraktiv by der nytt og gammelt forener seg i en herlig blanding. Bilbaos seneste landemerke er Guggenheim-museet ved elva Río Nervión, også kalt Río de Bilbao, og den arkitektonisk spennende lufthavnen Aeropuerto de Sondica. Den sjarmerende gamle bydelen ligger øst for den nye, og er kjent for sine sju små gater fra 1400-tallet, og for Plaza Nueva, som er omgitt av en mengde restauranter som serverer pintxos, Baskerlands versjon av tapas.
Vi spiser lunsj på noen av restaurantene i selskap med hvitvinen Txakoli, som passer aldeles utmerket til denne typen mat.  Pintxos er velsmakende småretter som ofte blir servert på brød eller toast med en tannpirker i. Det er et absolutt must å prøve disse lekkerbiskenene i det minste et par ganger under reisen, og det får vi rike muligheter til å gjøre.

Vi fortsetter med et besøk i byen Guernica, som er symbol for den baskiske selvstendigheten og ble udødeliggjort i Picassos maleri med samme navn. Bildet skildrer de tyske flyenes bombing (på oppdrag av general Franco) av byens sivile under de spanske borgerkrigen. Det gamle eiketreet i byen, der de lokale lederne samlet seg for å fatte viktige beslutninger, overlevde og er i dag Baskerlands symbol for selvstendighet.
Vi forlater Guernica og kjører ut mot havet, langs den vakre kyststrekningen San Sebastián, med landemerket Monte Urgull, som deler byen og stranden i to vakre viker. Vi har tid å utforske San Sebastián på egen hånd. Blant annet kan du bestige Monte Urgull, som ligger på 120 meters høyde. Senere på dagen samles vi for å gå gjennom den gamle bydelen og se byens øvrige attraksjoner. Her har vi alle muligheter å smake på byens berømte pintxos. San Sebastián er i dag kjent for sin filmfestival, som går av stabelen i september, for de vakre strendene og for naturen rundt byen, og ikke minst for sitt temmelig høye prisnivå. Byen kommer på andreplassen for flest michelinstjerner per innbygger (bare overgått av Kyoto i Japan): Her er ikke mindre enn 17 stjerner fordelt på 3 trestjerners, 1 tostjerners og 6 enstjernes restauranter. Det er veldig imponerende for en by med bare 250 000 innbyggere.  Byen har vært et kjent badested helt fra slutten av 1800-tallet, ikke minst på grunn av kongefamiliens besøk, og har i dag fremdeles en aura av velstand og stolthet over seg.

Vi vender tilbake til Vitoria, der du om kvelden kan utforske det baskiske kjøkkenet på egen hånd.
 

Dag 3
Utflukt til vinområdet Rioja med besøk på vingården Vivanca og middelalderbyen Laguardia Ca 130 km
På besøk i Laguardia
Dagen står i vinens tegn. Vi forlater Bilbao, passerer fjellkjeden Sierra Tolono og kjører inn i La Rioja.  Den sørlige regionen er kjent for vindistriktene sine, og vi skal besøke en av Baskerlands vingårder, Vivanco, som driver en veldig moderne vinproduksjon. Vindistriktet Rioja krysser grensen mellom de to provinsene Baskerland og La Rioja ved den lange elva Ebro, som er den nest lengste på den spanske halvøya og ikke munner ut i Middelhavet før et godt stykke sør for Barcelona. Ebro bidrar med vann og gode betingelser for den store vinproduksjonen og de fruktbare markene.
 
Vi fortsetter til middelalderbyen Laguardia, en fantastisk godt bevart og sjarmerende festningsby. Lunsjen inntas på egen hånd, og man kan å gå rundt og kikke på de historiske delene av Laguardia eller handle i byens mange små spesialforretninger.

Laguardia er en av de mest kjente vinbyene i Spania, og der er en mengde små vinkjellere som kan besøkes og vin som kan smakes. I området rundt Laguardia er det noen helt fantastiske vingårder som vitner om hvor velstående området er, blant annet Marqués de Riscal. Husk å se og høre klokkespillet fra det store uret på Plaza Mayor kl. 12, 14 og 17.
 
Sent på ettermiddagen drar vi tilbake til Vitoria.  Middag på egen hånd.
Dag 4
Vitoria med besøk i Txacoli-vinområdet med vingårdsbesøk Ca 115 km
Herlige pintxos

I dag konsentrerer vi oss om Baskerlands hovedstad Vitoria, men kjører først ut til et vinområde nord for Vitoria der man produserer den lokale og velsmakende hvitvinen Txakoli, som passer veldig godt til pintxos. Vi besøker vingården Astobiza. Her blir det arrangert en omvisning på vinmarkene og orientering om produksjonen med etterfølgende vinsmaking med ost. Etter dette uformelle og interessante besøket fortsetter vi til en lokal restaurant for å nyte et godt baskisk måltid.
 
Etter lunsj drar vi tilbake til Vitoria. Provinshovedstaden Vitoria er ganske spennende, ikke minst den gamle bydelen og citadellet. Vi skal blant annet besøke domkirken Santa Maria, som har vært under renovering en lengre tid, og vi har mulighet til å se hvordan den første kirken utviklet seg fra å være en del av bymuren til å blir katedral. Det er fra disse utgravningene forfatteren Ken Follett har hentet sin inspirasjon og sitt bakgrunnsmateriale til romanene "Vinter over verden" og "I all evighet".  Derfor har man latt oppføre en mindre statue av Ken Follett foran kirken. Alle får anledning til å bruke tid på egen hånd før vi drar tilbake til hotellet.

Vi spiser middag sammen på en lokal restaurant.

Dag 5
Videre til Bilbao og hjemreise Ca 75 km
Jeff Koons hund utenfor Guggenheim-museet

Før dagens hjemreise drar vi etter frokosten til Bilbao. Her skal vi se nærmere på den gamle bydelen eller besøke det verdensberømte Guggenheim-museet, som ble tegnet av Frank Gehry. Husfasadens mange titanplater skifter farge etter lys og tid på dagen, noe som gjør selve museet til et fascinerende kunstverk. Foran bygningen finner vi Jeff Koons verk "Puppy", en enorm hund som er skapt av blomster. Inne i museet går vi på oppdagelsestur blant samlingene av moderne kunst og nåtidskunst, blant annet Richard Serras verk "Serpiente". Kunstverket består av en imponerende samling enorme stålplater, en referanse til store stålvalseverk og skipsverft, som en gang var Bilbaos store pulsåre og nav.

Alternativt blir det tid til litt shopping og et besøk ute i byen før vi setter kursen mot lufthavnen for å fly hjem igjen – fulle av inntrykk.

Prisinformasjon

Prisen inkluderer
 • Skandinavisk reiseleder
 • Fly Oslo–Bilbao t/r med mellomlanding
 • 4 netter på 4-stjerners hotell i Vitoria i delt dobbeltrom
 • Utflukter og entreer ifølge program
 • Frokost daglig
 • Lunsj med pintxos og vin dag 2
 • Middag dag 1 og 4 på lokale restauranter
 • 1 vinsmaking med ost og lunsj dag 4
 • 1 vinsmaking dag 3
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Tillegg for enkeltrom
 • Entree og besøk i Guggenheim-museet ca 18 euro
 • Driks til lokalguider og sjåfører (beregn ca. 35 euro per person)
 • Øvrige måltider og drikkevarer
 • Personlige fornødenheter
 • Alt ikke nevnt under “Prisen inkluderer”

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Hotell

Under hele besøket bor vi på et herlig 4-stjerners hotell i hovedstaden Vitoria, cirka 2 kilometer fra sentrum.

Bagasje

Det kan være lurt å ha med en mindre ryggsekk eller veske til dagsturer/utflukter og reisedage der du ofte ikke ser bagasjen din igjen før om kvelden. Det er ikke nødvendig å ha med håndkle.

Hva skal jeg pakke?

Om høsten og våren kan det være litt kjølig om morgenen og kvelden, og regnskurer kan forekomme. Ta gjerne med en genser og en lett jakke. Ta dessuten gjerne med praktiske sko som er behagelige å gå i. Når det dreier seg om påkledning om kvelden når man skal på restaurant, behøver man ikke tenke på å kle seg spesielt formelt i Spania. 

Deltagerantall

Denne reisen krever et deltagerantall på minimum 15 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4-6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Mer om Spania

Her kan du lese mer om Spania: www.albatros-travel.no/reisemaal/europa/spania
Les blant annet om klima og vær, tidsforskjell, driks og visumregler.
Allmenn informasjon

En trygg reiseopplevelse

Vi vil at du skal føle deg trygg som en Albatros-reisende, fra du bestiller reisen til du kommer hjem med mange gode opplevelser - også i en verden med coronavirus. Derfor har vi iverksatt en rekke tiltak for å minimere smittefaren og samtidig gi deg alle reiseopplevelsene du drømmer om. Våre tiltak inkluderer:

 • Alle reiseledere er sertifisert i WHOs retningslinjer for smittebegrensning
 • Ekstra høye krav til våre samarbeidspartnere i forhold til rengjøring
 • Vi informerer alle reisedeltakerne våre om reiseforsikring og minimering av smitte

Les om alle tiltakene våre her

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Rated 5 out of 5 by from Interessant og travel tur For å ta det negative først: avreise kl 6 om morgenen og over 3 timers ventetid i Frankfurt var i overkant slitsomt. Ellers var dette en utmerket tur. Veldig interessant å bli kjent med en «ny» del av Spania. Noe visste man fra før - hadde sett fram til Guggenheim-museet, for eksempel, og til å spise pintxos. Men fikk også sett og opplevd mye uventet. Reiseleder Maite, svensk men med helspansk bakgrunn, bidro svært positivt til turens kvalitet, både med kunnskap og væremåte. Gruppen var stort sett veldig trivelig, og etter første dag fikk vi ganske fint vær også - selv om det var ganske kjølig.
Date published: 2019-04-30
Rated 5 out of 5 by from Flott reise - med masse innhold - fra en spennende del av Spania Vi var rimelig godt forberedt på reisen. Vi regner oss som rimelig erfarne reisedeltakere. Masse plusser: variert og spennende innhold: historie, natur og kultur ( ikke minst vinkultur). En særdeles godt forberedt og dyktig guide. Hun kan Baskerland fra «innsiden», og formidler og svarer på alle spørsmål. Hun er meget flink med mennesker. Hun må sies å være et funn for en slik reise! Minuser: flybytte på vei opp og ned gjør reisen lang ( største minus). Noen mente nok at hotellet burde ligget noe mer sentralt i Vitoria. Ikke den største saken for oss. Turen anbefales på det sterkeste!!
Date published: 2019-05-13
Rated 4 out of 5 by from En smak av Baskerland Baskerne har fascinert oss. Vi var i Baskerland (San Sebastian) første gang i 1976, og senere Bilbao med pilgrimsvandring gjorde at vi ønsket å se mer av området. Turen var på 5 dager, men mye tid gikk med til reise med mellomlandinger. 3 timer i Frankfurt og 2,5 time i München var ikke vårt ønske. Ved bestilling ønsket vi opplyst navn på hotellet i Vitoria. Vi måtte spørre to ganger før Albatros kunne opplyse navnet. Vitoria er en by med mange parker og grøntområder, men vi ble plassert i et industriområde i utkanten av byen. Programmet var tett. Takket være vår utmerkede guide svensktalende guide med baskiske røtter ble turen en suksess.Utmerket mat - spesielt pintoxs lunch i Bilbao og gode viner i hyggelig selskap.
Date published: 2019-05-16
Rated 4 out of 5 by from Det beste av Baskerland Dette var virkelig det beste av Baskerland. Mange opplevelser på kort tid med god mat og drikke. Vår reiseleder var meget kunnskapsrik og en god tolk. Hotellet kunne hatt litt bedre rengjøringspersonale. Brukte de samme glassene under hele oppholdet. Turen passer nok best for folk med full rørlighet i alle ledd da det ble en del gåing. Blir fort mye venting hvis ikke alle holder nogen lunde samme tempo. Alt i alt en meget hyggelig tur med hyggelig reisefølge. Turens høydepunkt var nok lunsjvandringen i gamlebyen i Bilbao.
Date published: 2019-05-09
Rated 5 out of 5 by from Detbeste av barkerland Enfantastisk reise,medmange godeopplevelser på kort tid. Bra hotell ,med gode senger ,bra rom,og ok frokost. Kjempe flink og hyggelig guid. Alt helt topp.
Date published: 2019-04-30
Rated 4 out of 5 by from Oppdag et annet Spania! Baskerland byr på en interessant historie og fremstår i dag som en svært moderne og godt utbygget region. Besøket til Guggenheim-museet er verdt turen i seg selv, men med vingårdsbesøk i Rioja, og besøk til vakre San Sebastian, kan det ikke bli bedre! Fortsatt er det mye å se i Baskerland som vi ikke rakk på de 5 dagene turen varte. Jeg tror turen godt kunne forlenges med et par dager. Da ville vi hatt bedre tid til å utforske stedene vi besøkte på egenhånd.
Date published: 2019-10-08
Rated 4 out of 5 by from En interessant tur Hyggelig selskap og hyggelig reiseleder. Men vi hadde foretrukket å bo i Bilbao i stedenfor Vitoria. Det var liten grunn til å gå ut om kvelden der vi bodde. I tillegg var reisetidspunktene fra Gardermoen ugunstig for alle som ikke bor i Oslo-området . For oss andre betydde det en ekstra overnatting før og etter reisen. Området var flott og besøkene interessante
Date published: 2019-05-01
Rated 4 out of 5 by from Fin tur til Baskerland Turen var som beskrevet. Tett program. Litt for mange timer "fritid". Kunne gjerne vært fylt med litt mer organisert program. Spesielt gjelder dette dag 3 i Laguardia, som har en meget interessant kirke å by på, som trenger ca 1 times visitt. Den første fellesmiddagen var dårlig. Skift restaurant. Kompetent, hyggelig og konstruktiv reiseleder.
Date published: 2019-10-02
 • y_2021, m_6, d_13, h_18
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.17
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_18
 • loc_no_NO, sid_ESRTR12, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende reiser

ESRTR12ANO