Det beste av Sør-Afrika

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Enestående vakre Garden Route og Panoramaruten, safari i Kruger nasjonalpark samt kultur og vingårder i Cape Town

På denne reisen får du virkelig det beste av Sør-Afrika! På Panoramaruten opplever vi storslått landskap og fantastiske utsikter. I den enorme Krugerparken begir vi oss ut på safari blant elefanter, løver, leoparder og neshorn og griller under åpen himmel. Vi kjører langs den frodige og usigelig vakre Garden Route, drar på båttur på laguner, utforsker Tsitsikamma nasjonalparks urskog med det imponerende fuglelivet, vandrer i dryppsteinshuler og nyter Sør-Afrikas fantastiske natur på vei til Cape Town. Her venter en utflukt til Kapp det gode håp og en båttur til lekne seler og pingviner. Vi har lagt inn ekstra tid i Cape Town så du kan nyte byens fantastiske shopping og restaurantliv.
Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise, Safari

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Ja

 • Valuta Sørafrikanske rand

Dagsprogram
Dag 1 Oslo–Johannesburg
Dag 2 Ankomst til Johannesburg. Buss til Graskop
Dag 3 Panoramaruten. Storslått utsikt ved God’s Window og enestående klippelandskap i Blyde River Canyon
Dag 4 Safari i Kruger nasjonalpark. Grillmiddag under åpen himmel
Dag 5 Safari i Krugerparken
Dag 6 Krugerparken. Med buss til Zebra Lodge
Dag 7 Zebra Country Lodge–Port Elizabeth–Tsitsikamma nasjonalpark–Plettenberg Bay
Dag 8 Knysnalagunen
Dag 9 Knysna. Heldagsutflukt langs Garden Route, Oudtshoorn
Dag 10 Oudtshoorn–Cape Town. Vingårdsbesøk med vinsmaking
Dag 11 Cape Town. Tid på egen hånd
Dag 12 Cape Town. Utflukt til Kapphalvøya og avskjedsmiddag
Dag 13 Hjemreise
Dag 14 Ankomst til Oslo

Bilder

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Oslo–Johannesburg

Vi flyr fra Oslo med kurs mot eventyrlige Sør-Afrika.

Dag 2
Ankomst til Johannesburg. Buss til Graskop

Vi kommer til Johannesburg om morgenen og har en relativt lang dag foran oss. Etter hvert som vi kommer lengre vekk fra Johannesburg, blir landskapet enda vakrere og naturen enda mer storslått.

Vi kjører gjennom Sør-Afrikas berømte ørret-områder til Dullstroom og videre gjennom Long Tom Pass. Turen tar mellom 5 og 7 timer, litt avhengig av stoppene underveis.

Når vi er vel framme ved hotellet vårt kan vi koble av litt, og kanskje har vi tid til å ta en svalende dukkert i bassenget. Vi spiser velkomstmiddag sammen der vi kan prate litt om de kommende dagene.

Dag 3
Panoramaruten. Storslått utsikt ved God’s Window og enestående klippelandskap i Blyde River Canyon
Blyde River Canyon

Fra hotellet fortsetter vi mot det østlige Mpumalanga. Vi kjører på de flotte veiene som bukter seg langs Panorama-ruten, med det fjellrike området som byr på den ene storslåtte naturopplevelsen etter den andre. Ved God’s Window opplever man en av verdens vakreste utsiktsplasser (hvis været er bra nok) og Bourke’s Luck Potholes – et enestående klippelandskap der voldsomme elvehvirvler har boret dype, sylinderformede hull i de glatte klippene. Til slutt stanser vi ved Blyde River Canyon, som tåler sammenligning med Grand Canyon, selv om skalaen er mindre. Det er mye vakkert i området, og hvis vi rekker å se mer gjør vi det gjerne. Programmet styres også litt av værforholdene og av hvor mye deltakerne har lyst til å vandre rundt i de vakre omgivelsene.

I disse fjellene er det ofte en tett morgentåke som letter utpå dagen, og det forsøker vi å ta høyde for når dagsruten blir fastlagt på stedet.

Dag 4
Safari i Kruger nasjonalpark. Grillmiddag under åpen himmel
I dag kan vi se sjiraffer i Kruger nasjonalpark

Kruger er Sør-Afrikas største nasjonalpark og er dessuten en av verdens fremste fristeder for utrydningstruede planter og dyr. Kruger er en enorm nasjonalpark med et totalareal på omkring 20 000 kvadratkilometer. Vi kjører den forholdsvis korte strekningen til Krugerparken, og man kjenner tydelig forskjell når vi beveger oss gjennom ulike klimasoner fra høylandets kjøligere og tørre luft til lavlandets varme, mer fuktige luft. Umiddelbart etter at porten inn til nasjonalparken er passert er vi på safari.

Vi skal ut på safarier i åpne kjøretøyer mens vi er her, og vi bor midt inne i parken, noe som gir en fantastisk opplevelse av å være midt i selve bushen. Parken omfatter en hel rekke forskjellige savannetyper med så stor variasjon at man godt kan tilbringe mange dager her uten å komme til å kjede seg. Her finner du fint anlagte veier og safarispor som gjør det mulig å kjøre ganske nær vannhull og til observasjonsposter der det ofte er god utsikt til viltet. Og vilt er det nok av her: Det er mulig å se opptil 132 forskjellige arter pattedyr, 438 fuglearter, 104 krypdyr og hele 1771 plantearter – av dem er 357 tre- og buskarter.

Kruger er anlagt slik at de besøkende bare har adgang til en begrenset del av parken via safarisporene, mens store områder er forbeholdt viltet. I årenes løp har imidlertid viltet vennet seg til biler og besøkende, og derfor kan man ofte se elefanter, sjiraffer og forskjellige antiloper gresse helt inntil parkerte biler. Det er heller ikke uvanlig at en løveflokk eller et par geparder hindrer kjøretøyene i å komme fram.

Det enorme området gir viltet ideelle livsbetingelser, men turismen setter også her sitt preg på hverdagen. Løvene har spesialisert seg på å jage sjiraffer ut på de asfalterte veiene, der de harde hovene deres glir og dyrene faller i gapet på rovdyrene. Rundt halvparten av løvenes mat består derfor av sjiraffkjøtt, mot nesten ingenting i den ville naturen.

Med litt flaks får vi kanskje sett ”The Big Five” (elefant, neshorn, bøffel, løve og leopard). De lever her alle sammen, men mengden varierer. Vanligvis vokser gresset høyt i mai–juni, men deretter forvandler tørken gradvis det meste av Kruger-området til et tørt, gult og avsvidd landskap. Det gjør det til gjengjeld lettere å finne dyrene.

Dagen blir brukt på safari i reservatet og vi tar lunsjen med oss fra hotellet. Det venter storslåtte naturopplevelser, og det gyser nok litt i de fleste når man sitter bare noen få meter fra elefant, nesehorn eller kanskje en løve i et helt åpent kjøretøy.

Om ettermiddagen kan du koble av på hotellet, kanskje fordøye dagens safariopplevelser og få en avkjølende dukkert i bassenget eller en kopp kaffe i restauranten. Om kvelden møtes vi til en ”boma braai”, en middag under åpen himmel – en stemningsfull avslutning på dagen.

Dag 5
Safari i Krugerparken
Kanskje støter vi på en av disse i dag?

Vi fortsetter der vi slapp i går og drar ut på safari igjen. Nå forsøker vi å komme rundt i de områdene vi ikke fikk med oss den første dagen. Men parkmyndighetene har innført mange restriksjoner for å beskytte dyrene, så vi kan ikke med nøyaktighet garantere hvor safarien fører oss. Husk at det kan være kjølig i de tidlige morgentimene, så det kan være lurt å ha med en ekstra genser.

Igjen venter det en spennende dag med morgensafari. Ettermiddagen er på egen hånd.

Dag 6
Krugerparken. Med buss til Zebra Lodge
Vi begir oss til Albatros Travels egen camp, Zebra Country Lodge, som ligger i nærheten av Pretoria. Vi stopper og spiser lunsj på veien dit og kommer fram i løpet av ettermiddagen. Resten av dagen kan vi slappe av på egen hånd før vi treffes igjen om kvelden for å spise middag.
Dag 7
Zebra Country Lodge–Port Elizabeth–Tsitsikamma nasjonalpark–Plettenberg Bay
Den barske kyststrekningen i Tsitsikamma nasjonalpark

Fra Zebra Country Lodge drar vi tilbake til Johannesburg. Herfra flyr vi til Port Elizabeth og videre til Tsitsikamma nasjonalpark. Nasjonalparken er kjent for et rikt fugleliv, sjeldne endemiske planter og trær, og en vakker, men også barsk kyststrekning. Etter en kort fottur der vi passerer den berømte hengebroen over Storms River Mouth, fortsetter vi gjennom Natures Valley til Plettenberg Bay.

Vi befinner oss på den berømte Garden Route med praktfulle, karakteristiske kystlandskaper.

Dag 8
Knysnalagunen

I Knysna tar vi båten over lagunene ut til The Heads, de to sandsteinsformasjonene som markerer innseilingen til Knysna-lagunen. Vi får tid til å rusle rundt i den hyggelige lille kystbyen, der det ligger mange gode restauranter langs hovedgaten.

Vi sjekker inn på hotellet vårt og har tid på egen hånd i Knysna.

Dag 9
Knysna. Heldagsutflukt langs Garden Route, Oudtshoorn
Garden Route

Hele dagen er avsatt til ”innlandet” og det vi eventuelt ikke fikk med oss dagen før. Dagens utflukt går gjennom vakre naturscenerier med slukter og pass, grønne fjell og viadukter. Vi opplever noen av de tradisjonelle severdighetene på Garden Route, nemlig de verdensberømte drypsteinshulene Cango Caves og en strutsefarm i ”strutsebyen” Oudtshoorn.

Oudtshoorn er kjent som Sør-Afrikas strutsehovedstad. Mange av farmene ble opprettet på 1800-tallet, på en tid hvor en strutsefjær i hatten var siste skrik blant damene i det bedre borgerskap. Nå oppdretter man de store fuglene mest for kjøttets og det kostbare strutselærets skyld.

De dramatiske dryppsteinsgrottene Cango Caves er et nettverk av underjordiske kamre og passasjer som har blitt skap som utløpere av fjellkjeden Swartberg. Noen av dryppsteinsformasjonene tror man er 150 000 år gamle. Hulemalerier og steinredskap som har blitt funnet her viser at stedet var bebodd allerede for 15 000 år siden.

Vi overnatter i Oudtshoorn.

Dag 10
Oudtshoorn–Cape Town. Vingårdsbesøk med vinsmaking
Her blir Sør-Afrikas berømte vin dyrket
Vi kjører langs hovedveien mot Cape Town. På veien kommer vi til å stoppe på forskjellige vingårder og prøvesmake vin. Vi spiser lunsj på en av vingårdene og nyter noen av Sør-Afrikas mest berømte eksportprodukter.
Dag 11
Cape Town. Tid på egen hånd
Utsikt fra Table Mountain

Dagen er satt av til egne aktiviteter. Vi kan anbefale en tur opp til det berømte Taffelfjellet, som er byens varemerke. Det er fint å starte dagen her, da fjellet oftest ligger klart om morgenen.

Du kan også dra til Robben Island, der Nelson Mandela satt fengslet i mange år. Det vil bli guidet på engelsk, men historien er veldig interessant og blir fortalt av folk med tilknytning til øya.

Robben Island er et tidligere fengsel og ligger vanskelig tilgjengelig på en øy i havet utenfor Cape Town. Transporten ut dit blir ofte avlyst grunnet værforhold, motorstopp eller streiker i området, og vi kan derfor ikke garantere at et besøk på øya vil være mulig. Vi skaffer billetter til de som måtte ønske å se Robben Island og anbefaler et besøk på det varmeste.

Dag 12
Cape Town. Utflukt til Kapphalvøya og avskjedsmiddag
Store kolonier av sørafrikanske pelsseler holder til på Duiker Island

Dagen byr på en utflukt til Kapphalvøya. Vi kjører gjennom pittoreske småbyer på smale, høytliggende klippeveier med det brusende havet under oss.

Ved Hout Bay skal vi ut på en liten båttur gjennom den kraftige brenningen til Duiker Island, der tusener av sørafrikanske pelsseler holder til. Vi kommer på helt nært hold av kolonien og kan se hvordan de ligger på klippene eller leker i vannet rundt båten.

Senere kjører vi over utsiktspunktet Chapman’s Peak til Simons Town, der vi skal besøke en pingvinkoloni. Etter ytterligere en kort kjøretur når vi frem til Cape og the Good Hope Nature Reserve på ikke mindre enn 7680 hektar. Med de vakre kystlandskapene er reservatet også hjemsted for antilopearter som eland, bontebok, springbok og gnu, i tillegg til strutser og bavianer.

Vi går den lille turen ut til spissen av halvøya – Cape Point – og nyter den storslåtte utsikten utover de to store verdenshavene: Atlanterhavet og Indiske hav. Underveis spiser vi lunsj på en lokal restaurant.

Vi spiser avskjedsmiddag sammen i Cape Town.

Dag 13
Hjemreise
Victoria and Alfred Waterfront kan også besøkes en siste gang i dag.
Om formiddagen har du tid til å utforske Cape Town på egen hånd som avslutning på en fantastisk reise. Vi drar til flyplassen om ettermiddagen.
Dag 14
Ankomst til Oslo

Prisinformasjon

Tillegg for enkeltrom
3 998,–
Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Fly Oslo–Johannesburg–Port Elizabeth–Cape Town–Oslo
 • 11 netter på hotell og lodger i delt dobbeltrom*
 • Frokost daglig, lunsj/matpakke dag 4, 5, 10 og 12, middag dag 2, 4, 6, 9 og 12
 • Transport ifølge program
 • Utflukter og entréer ifølge program
 • Skatter og avgifter

* Det er dessverre ikke mulig å stille inn ekstraseng på på de dobbeltrommene som blir brukt på denne reisen

Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Drikkevarer
 • Øvrige måltider
 • Driks (beregn ca. 750 kr per person)
 • Personlige fornødenheter
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Alt ikke nevnt under ”Prisen inkluderer”

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Barn under 18 år

Vi informerer om at de sørafrikanske myndighetene pr. 1. juni 2015 krever at man som reisende med barn til Sør-Afrika har med seg barnets fødselsattest. Fødselsattesten skal være på engelsk, og den skal være påført et apostillestempel.

Du skal bestille fødselsattesten på Folkeregisterets nettsider. Når du har logget på Altinn og valgt «bestill attester/utskrifter» skal du velge en flerspråklig fødselsattest. Du får fødselsattesten tilsendt din folkeregisteradresse. Det kan ta tid å få en flerspråklig attest, så vi råder deg til å gjøre dette snarest mulig. Viktig: Når du har mottatt attesten skal den påføres et såkalt apostillestempel for å være gyldig i utlandet. Dette stempelet får du hos fylkesmannen der du bor.

Formålet med kravet om fødselsattest er å bekjempe menneskehandel der barn er involvert. Bemerk at kravet gjelder både inn- og utreise såvel som transit i Sør-Afrika. Har man ikke med seg barnets fødselsattest blir man nektet innreise i Sør-Afrika og man vil bli avvist av flyselskapet ved innsjekkingen.

OBS! Hvis bare den ene av barnets foreldre er med på reisen kreves det ytterligere dokumentasjon. Reisende med barn som ikke er deres biologiske barn skal også ha med seg særskilt dokumentasjon for dette. Disse dokumentene skal også være på engelsk og påført apostillestempel. For nærmere informasjon om hvilke dokumenter du må ha med deg skal du kontakte den sørafrikanske ambassaden i Oslo.

Bagasje

Det kan være lurt å ha med en mindre ryggsekk eller veske til dagsturer/utflukter og reisedage der du ofte ikke ser bagasjen din igjen før om kvelden. Det er ikke nødvendig å ha med håndkle.

Deltakerantall

Denne reisen krever et deltakerantall på minimum 16 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4-6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Mer om Sør-Afrika

Her kan du lese mer om Sør-Afrika: www.albatros-travel.no/reisemaal/afrika/soer-afrika
Les blant annet om klima og vær, tidsforskjell, driks og visumregler.

Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. Det fremgår av avreisepapirene hvor gruppen møter reiselederen. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.
Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

Hos Albatros tilbyr vi ikke at man kan ha faste plasser i bussen, og det er derfor heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass innen reisens start. Ved ikke å tilby kjøp av bestemte plasser risikerer man ikke at tidspunktet man kjøper reisen på er avgjørende for hvilken plass i bussen man har adgang til. Derimot kan det i fellesskap med reiselederen avtales at man rokerer underveis, slik at alle på skift får sitte både foran og bak i bussen.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Forleng reisen

Storbyferie i Cape Town

Type Reiseforlengelse
Varighet 5 dager
Pris Fra 4 498,–
5 dagers kultur, shopping, gastronomi og flott natur i Cape Town

Vakker, kulturell og full av liv. Så enkelt kan Cape Town beskrives. Med Atlanterhavet som nabo, det 1000 meter høye Taffelberget midt i og den naturskjønne Kapphalvøya like ved kan Cape Town slå de fleste storbyer i en skjønnhetskonkurrense. I tillegg er det historiske severdigheter, fortreffelig shopping, herlig mat, god vin og fantasrtiske strender.

Bilder
Klikk på bildene for å se dem større
Hotell

Du kan velge mellom to hoteller:

Southern Sun Cape Sun
Hotel Cape Sun ligger i hjertet av Cape Town, og det er lett å komme seg til byens mange severdigheter herfra. Hotellet har 368 rom, alle med private baderom, aircondition og gratis wifi (500 MB om dagen). Når du ikke besøker Cape Towns mange attraksjoner kan du ta en dukkert i det innendørs bassenget, trene i fitnessenteret eller bestille en behandling i spabadet. Hotellet har sin egen restaurant og bar.

Les mer på www.tsogosun.com/southern-sun-cape-sun 

Pris
kr 4 498,– pr. person i delt dobbeltrom på Southern Sun Cape Sun

Tillegg for enkeltrom
kr 2 500,–

The Cullinan
Hotellet ligger en kort spasertur fra inngangen til Waterfront, som er sentrum for Cape Towns turisme. Det fem-stjerners hotellet tilbyr profesjonell service og luksuriøse omgivelser i et område rikt på kulturarv. Hotellet har naturligvis de fasiliteter man kan forvente av et Tsogo Sun-hotell, inkl. restaurant, bar og utendørs basseng.

Les mer på www.tsogosun.com/the-cullinan  

Pris per person
kr 6 998,– pr. person i delt dobbeltrom

Tilleg for enkeltrom
kr 5 000,–

Utflukter
I Cape Town kan du delta i en rekke utflukter. Se beskrivelser og priser her: Utflukter i Cape Town

Prisen inkluderer
 • Transport til og fra hotellet ved ankomst og avreise
 • 4 netter på hotell i delt dobbeltrom
 • Frokost daglig
Bestilling

Reiseforlengelsen må bestilles i forbindelse med bestilling av selve reisen eller aller senest 75 dage før avreise. Vi anbefaler at du bestiller forlengelsen din i så god tid som mulig, da vi ikke kan garantere ledige plasser på hotell og fly på alle avreisedatoer. Bemerk at prisen på forlengelsen kan variere på bakgrund av tilbud og etterspørsel.

Opphold ved Victoriafallene

Type Reiseforlengelse
Varighet 5 dager
Pris Fra 10 998,–
5 dagers avslapning og enestående opplevelser ved verdens vakreste fossefall

Tenk deg et fossefall med en høyde på 100 meter... en bredde på to kilometer... og tett regnskog hele veien rundt... Velkommen til Victoriafallene!

Det er intet mindre enn et minne for livet å oppleve de voldsomme vannmassene, og et opphold ved Victoriafallene er den perfekte avslutningå på Afrika-eventyret ditt. På bantuspråk kalles fossene 'mosi-oa-tunya' (’røyken som tordner’), og det er nettopp det Victoriafallene ligner – noe midt mellom en enorm røyksky og et tordenbrak.

Bilder
Klikk på bildene for å se dem større
Hotell

Du kan velge mellom to hoteller:

The Kingdom at Victoria Falls
Skjønt 4-stjerners resort med tre swimmingpooler, tre restauranter, fire barer, spa, kasino og barneområde. Resortet ligger inne i Victoria Falls nasjonalpark i gåavstand fra selve fossefallet.

Les mere på www.africansunhotels.com/stay-with-us/victoria-falls/the-kingdom-at-victoria-falls/

Pris
kr 10 998,– per person i delt dobbeltrom på The Kingdom at Victoria Falls

Tillegg for enkeltrom
kr 3 498,–

Victoria Falls Hotel
Vidunderlig 5-stjerners hotell som oser av atmosfære og kolonihistorie. Her finner du alle tenkelige fasiliteter, inkl. flere gourmetrestauranter i toppklasse. Fossefallene ligger i 10 minutters gåavstand fra hotellet og kan både ses og høres fra hotellets område.

Les mere på www.africansunhotels.com/stay-with-us/victoria-falls/the-victoria-falls-hotel/

Tillegg for oppgradering av hotell
kr 2 000,– per person i delt dobbeltrom på Victoria Falls Hotel

Tillegg for enkeltrom
kr 5 998,–

Prisen inkluderer
 • Fly Cape Town – Victoria Falls t/r
 • Transport mellom lufthavn og hotell
 • 3 netter på hotell ved Victoria Falls i delt dobbeltrom (inkl. frokost)
 • 1 natt på hotell i Cape Town i delt dobbeltrom
 • Båttur i solnedgangen på Zambezi-elva
 • Spasertur rundt fossefallene
Bestilling

Reiseforlengelsen må bestilles i forbindelse med bestilling av selve reisen eller aller senest 75 dager før avreise. Vi anbefaler at du bestiller forlengelsen din i så god tid som mulig, da vi ikke kan garantere ledige plasser på hotell og fly på alle avreisedatoer. Bemerk at prisen på forlengelsen kan variere.

Avslapping på Mauritius

Type Reiseforlengelse
Varighet 7 dager
Pris Fra 11 498,–
Palmestrender, avslapping og nydelig mat midt i Indiske hav

Nyt 5 dager ved bassengkanten eller på stranden i det tropiske paradiset. For de mer aktive er det mange muligheter til å utforske øya eller dra på utflukter.

Dag 1 Overnatting i Johannesburg eller Cape Town
Dag 2 Johannesburg/Cape Town – Mauritius, transfer til hotellet
Dag 3–6 Herlige stranddager på Mauritius
Dag 7 Fly Mauritius–Johannesburg (om morgenen). Hotellrom til rådighet i Johannesburg. Fly Johannesburg–Norge (om kvelden).

Bilder
Klikk på bildene for å se dem større
Hotell

På denne forlengelsen kan du velge mellom 3 hoteller:

Casuarina Hotel
Det 3-stjerners hotellet ligger på den nordvestlige kysten av øya med utsikt over lagunen ved den verdensberømte kritthvite sandstranden Trou aux Biches. Det er 5 km til den livlige byen Grand Bay og 18 km til hovedstaden Port Louis. Halvpensjon er inkludert i oppholdet.
Les mer på
www.hotel-casuarina.com 

Pris
kr 11 498,– per person i delt dobbeltrom på Hotel Casuarina

Tillegg for enkeltrom
kr 3 398,– på Hotel Casuarina

Le Meridien Ile Maurice
4-stjerners Le Meridien ligger helt perfekt omgitt av en tropisk hage. Hotellet har et stort bassengområde og direkte adgang til stranden. Helpensjon er inkludert i oppholdet.

Tillegg for oppgradering av hotell
kr 1 698,– per person i delt deluxe-dobbeltrom på Le Meridien

Tillegg for enkeltrom
kr 6 798,– i deluxe-enkeltrom på Le Meridien

Barnepris: Rabatt kr 2 100,– i standardrom og kr 2 800,– i delux-rom. Gjelder for maks. 2 barn mellom 5 og 11 år i følge med 2 voksne. Kontakt oss hvis dere ønsker å reise med barn.

Sofitel Mauritius l’Imperial Resort & Spa
Dette 5-stjerners luksushotellet ligger på vestkysten, og her blir du skjemt bort for alle pengene. Det er flere restauranter og spa på hotelle, som ligger ned til stranden omgitt av en stor tropisk hage. Halvpensjon er inkludert i oppholdet.
Les mer på
http://www.sofitel.com/gb/hotel-1144-sofitel-mauritius-l-imperial-resort-spa/index.shtml 

Tillegg for oppgradering av hotell
kr 3 398,– per person i delt dobbeltrom på Sofitel Mauritius l’Imperial Resort & Spa

Tillegg for enkeltrom
kr 6 798,– på Sofitel Mauritius l’Imperial Resort & Spa

Prisen inkluderer
 • Fly Johannesburg/Cape Town–Mauritius t/r
 • Transport mellom flyplass og hotell
 • 1 overnatting på hotell i Johannesburg eller Cape Town
 • Hotellrom til rådighet i Johannesburg på hjemreisedagen
 • 5 netter på hotell på Mauritius
Bestilling

Reiseforlengelsen må bestilles i forbindelse med bestilling av selve reisen eller aller senest 75 dager før avreise. Vi anbefaler at du bestiller forlengelsen din i så god tid som mulig, da vi ikke kan garantere ledige plasser på hotell og fly på alle avreisedatoer. Bemerk at prisen på forlengelsen kan variere.

Rated 5 out of 5 by from Drømmereisen.. En opplevelsesrik, lærerik og spennende rundreise i dette fantastiske landet. Alt fra dyreliv i Kruger nasjonalpark til storbyliv i Cape Town, og den vakre naturen fra høydeplatået og frodig natur i nord og fjell og hav i sør. En ekstra stjerne "i boken" til vår fabelaktige reiseleder ; dyktig, kunnskapsrik , vennlig og oppmerksom. Hennes væremåte bidro til at turen ble ekstra hyggelig..en ekstra takk til Lizzie. En takk også til vår hyggelige lokale guide.
Date published: 2018-02-16
Rated 5 out of 5 by from Flott tur, men litt mye busskjøring Reisen var spennende og reiselederen fantastisk kunnskapsrik.
Date published: 2018-02-18
Rated 4 out of 5 by from En spennende reise. I infomasjonsbrosjyren sto det antatt et beløp som kunne oppfattes som en engangsum.I begynnelse av turen ble det krevet tips til diverse personer som førte til mye irritasjon blant deltagerne. Det første bostedet vi kom til sto ikke til forventningen. På hjemreise dagen kom minibussen altfor sent (vi hadde forlenget reisen)
Date published: 2018-02-21
Rated 5 out of 5 by from En fantastisk reise med mange opplevelser Vår reiseleder "Sten" var utmerket !!! Han var svært kunnskapsrik, velorientert , serviceinnstilt og behagelig. Hans store kunnskaper om vin kom også godt til nytte. Forlengelsen med 4 dager i Cape Town satte prikken over i en for en fantastisk tur.. Definnitivt et minne for livet.. Tusen takk !!
Date published: 2018-03-03
Rated 5 out of 5 by from En fin reise med meget variert og spennende innhold. Flotte og varierte naturopplevelser, kombinert med kulturelt, sosialt og historisk innhold. Ikke minst takket være en meget engasjert og kunnskapsrik reiseleder.
Date published: 2018-10-24
Rated 5 out of 5 by from Sør-Afrika Reisen var bra og reiselederen vår var veldig hyggelig, kunnskapsrik og hadde 'hjerte' for Sør-Afrika og dets innbyggere!!! Hun var alltid blid og hjelpsom!!!
Date published: 2018-02-23
Rated 4 out of 5 by from En god reise med mange fine inntrykk Vår reiseleder var dyktig og hadde god oversikt over gruppen og steder som vi kom til.Vi fikk se mye fin natur med spennende dyr som midpunkt.
Date published: 2018-02-18
Rated 5 out of 5 by from Fin tur og gode reiseledere Reisen var en god introduksjon til Syd Afrika med usedvanlig god reiseleder.
Date published: 2018-02-25
 • y_2019, m_2, d_21, h_24
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.11
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_13
 • loc_no_NO, sid_ZARTR36, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende reiser

ZARTR36FNO