Det beste av Thailand

individual-tour
Individuell reise med engelsktalende guide

Nyt Thailand i ditt eget tempo. En minirundreise med Bangkok og elva Kwai som omdreiningspunkt etterfulgt av en avslappende strandferie tett ved Hua Hin

Thailand har i mange år tiltrukket skandinaviske gjester – og vi forstår godt hvorfor. Frodig natur med jungel, rismarker og fossefall blandet med strender med vaiende palmer utgjør perfekte omgivelser for en minneverdig ferie. Legg så til det lekre thailandske kjøkkenet og den gjestfrie og smilende befolkningen. På denne reisen får du 3 netter i det pulserende Bangkok med god tid til å utforske byen. Herfra besøker du det historisk interessante området rundt elva Kwai, der en togreise langs ’Dødens Jernbane’ venter. Du har tid til å nyte de naturskjønne omgivelsene i eget tempo før du blir kjørt sørpå til Kuiburi, tett ved Hua Hin. Her blir du innkvartert på et deilig feriested i rolige omgivelser – helt nede ved stranden. Det er opp til deg om du vil bruke tiden på avslapning på stranden eller ved svømmebassenget, eller om du ønsker å utforske mer av Smilets land.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Individuel reise

 • Reiseleder Engelsktalende guide

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Ja

 • Valuta Thailandsk baht

Dagsprogram
Dag 1 Oslo–Bangkok
Dag 2 Ankomst Bangkok
Dag 3 Bangkok. Tid på egen hånd eller båttur på Chao Phraya-elva og Grand Palace (kjøpes ekstra)
Dag 4 Bangkok. Tid på egen hånd eller ekstrautflukter: sykkeltur eller utflukt til Ayutthaya
Dag 5 Bangkok – Kanchanaburi. Togmarked, broen over elva Kwai og krigskirkegården
Dag 6 Kwai. Tid på egen hånd eller utflukt til Erawan nasjonalpark (kjøpes ekstra)
Dag 7 Kanchanaburi–Kuiburi via Det flytende markedet
Dag 8–11 Kuiburi. Badeferie og avslapping
Dag 12 Kuiburi–Bangkok og hjemreise
Dag 13 Ankomst til Oslo

Hoteller

Kuiburi Hotel & Resort

 • Aircondition
 • TV
 • Gratis leie av sykler
 • Swimmingpool

Kuiburi er et godt turistklassehotell som ligger i rolige og naturskjønne omgivelser i den lille byen Kuiburi ca. 45 minutters kjøretur sør for Hua Hin. De rolige omgivelsene gjør at man har den herlige stranden Kuiburi-Bonok Beach stort sett for seg selv. Hotellets store swimmingpool ligger helt ned til stranden i grønne omgivelser. Det er gratis å leie sykler på hotellet.

Der hører både en bar og restaurant til hotellet, som også kan tilby et bredt utvalg av behandlinger og massasje i spa-området. Vi bor i Deluxe rooms, som er pene og rene og har det man kan forvente av et turistklassehotell: aircondition, tv, minibar osv. Dessuten har alle rom egen balkong eller terrasse.

https://www.kuiburihotelresort.com/en/ 

Furama Silom Hotel – Bangkok

Sentrale Furama Silom Hotel tilbyr hyggelige rom med tekjøkken og utsikt over byen. Hotellet har en takterrasse med basseng og  en stor frokostmeny.

Hotellets rom har moderne innredning med elegante gulv til tak-vinduer og hyggelig belysning. Rommene har også kabel-tv og safe. Silom Furama Hotel kan tilby et fullt utstyrt treningssenter og dampbad. Man kan også slappe av i saunaen.

Sky Garden Rooftop Restaurant har et utvalg av vestlige og asiatiske retter samt en fantastisk utsikt over byens skyline.

http://www.furama.com/silom/

Mida Resort – Kanchananaburi

Herlig boutique resort bsom ligger i tropiske omgivelser direkte ned til elva, cirka 30 minutters kjøretur fra den berømte broen over Kwai. Moderne innredede rom i elegant stil. I hotellets fredelige hage er et basseng med liggestoler. Hotellets restaurant har både lokale og internasjonale retter.

http://www.midaresortkanchanaburi.com/ 

Bilder

Klikk på bildene for å se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Oslo–Bangkok
Avreise fra Oslo mot Bangkok.
Dag 2
Ankomst Bangkok
Ved ankomst til Englenes by, som Bangkok også blir kalt, blir dere kjørt direkte til hotellet, der du får mulighet til å hvile deg litt etter flyturen.
Dag 3
Bangkok. Tid på egen hånd eller båttur på Chao Phraya-elva og Grand Palace (kjøpes ekstra)
Med båt gjennom byen

Du har to dager til å oppleve denne fascinerende byen. Du kan enten utforske den på egen hånd eller kjøpe noen av de populære utfluktene.

I dag kan du kjøpe en utflukt på Chrao Phraya-elva og de omkringliggende klongene (kanalene), etterfulgt av et besøk på Grand Palace.

Om morgenen spaserer dere ned til Skytrain-stasjonen og kjører derfra til Chao Phraya-elva, som deler Bangkok i to. Her stiger dere på en tradisjonell ’long tail boat’ og tar en tur langs elva. Det er hyggelig å se hverdagen utspille seg på bredden, og ved å ta båt kan dere nyte byen uten å sitte fast i trafikken. Underveis passerer dere blant annet Wat Arun, Morgengryets Tempel, med en prakt som best kan nytes fra elva. Det porselensbelagte templet er ganske betagende, og takket være den imponerende høyden på 79 meter kan dere nyte synet allerede fra lang avstand.

I land igjen besøker dere det overdådige Grand Palace, som ble påbegynt i 1782, Bangkoks første år som hovedstad. Dette enorme, fargestrålende komplekset med forgylte stupaer, prangende bygninger, templer og tallrike kolossale gudestatuer er trolig Thailands mest berømte turistattraksjon – og ikke uten grunn. Grand Palace tjente tidligere som residens for landets konger og er et av de beste eksemplene på det gamle thaihoffets prangende arkitektur. Palasset består av over 100 forskjellige bygninger, blant annet kroningssalen og mottakelsessalen. Men mest imponerende er uten tvil Wat Phra Kaew-templet, som inneholder Thailands helligste buddhafigur – den lille jadebuddhaen. Denne lille statuen blir vist stor ærbødighet fra de troendes side, og hele templet bærer tydelig preg av at buddhismen er en særdeles viktig del av thaienes hverdag.

Herfra går turen tilbake til hotellet.

Dag 4
Bangkok. Tid på egen hånd eller ekstrautflukter: sykkeltur eller utflukt til Ayutthaya
Den gamle hovedstaden i Siam, Ayutthaya

Enda en dag til å gå på oppdagelsestur i Bangkoks mylder. I dag er det mulig å kjøpe en av følgende to utflukter:

A)
En spennende sykkeltur rundt i Bangkoks ’grønne område’. På sykkelturen opplever dere grønne og fredfylte områder av millionbyen som man har vanskelig for å forestille seg eksisterer så tett innpå byens trafikk og kaos. Dere har med dere en lokal sykkelguide som viser dere rundt i et område av byen som sjelden blir besøkt av turister. Dere tar det rolig og har naturligvis drikkepauser underveis – det er en tur som alle kan være med på. Husk en hatt eller lue til sykkelturen og naturligvis solkrem (lunsj inkludert).

B)
Tidlig om morgenen er det avgang fra hotellet. Dere kjører nordover til Ayutthaya, som var hovedstad i Siam i perioden fra 1350 til 1767. Den gangen var Ayutthaya en av Asias største og mest storslåtte byer med et blomstrende handels- og kulturliv.

De mange palassene og templene i den en gang så storslåtte hovedstaden står i dag tilbake som en flokk fine ruiner. Dere drar rundt til fots og ser blant annet ruinene av det gamle kongepalasset, som var forbildet ved byggingen av Grand Palace i Bangkok, som dere så i går. Her mellom levningene av de historiske bygningene får man en god fornemmelse av hvilken prakt og skjønnhet som omgav de få europeiske besøkende som den gangen kom i audiens hos den thailandske kongefamilien. Turen rundt i Ayutthaya tar oss også forbi templene Wat Phra Si Sanphet og Wihaan Mongkhon Bophit med en av Thailands største buddhafigurer, en sittende bronsebuddha.

Etter å ha sett byen og templene stiger dere om bord på The Grand Pearl Cruise Liner, en elveferge som vil bringe oss langs Chao Praya-elva tilbake til Bangkok. Dere får servert kaffe og te og spiser en herlig lunsj om bord mens dere nyter utsikten og livet langs elva, som etter hvert blir mer og mer hektisk jo tettere dere kommer på Bangkok. Fremme i Bangkok blir dere kjørt tilbake til hotellet (lunsj inkludert).

Dag 5
Bangkok – Kanchanaburi. Togmarked, broen over elva Kwai og krigskirkegården
I tog over Kwai

Etter frokosten forlater dere Bangkok og kjører sørover til provinsen Samut Songkhram, som ligger i elvedeltaet Maeklong. Her skal dere besøke et helt unikt marked som er plassert langs en jernbane. Når toget nærmer seg, er varene vekk i en fart, og så snart toget har passert, er varene tilbake på plass igjen. Deretter fortsetter dere mot Kanchanaburi ved elva Kwai. Dere ser nærmere på den berømte broen som ble udødeliggjort i Pierre Boulles roman ”Broen over Kwai” og den senere filmatiseringen. Den opprinnelige broen ble bombet av de allierte i 1945 og stod ikke på samme sted som den nåværende. Broen dere ser, står som et minnesmerke for de grusomhetene som fant sted her.

Vi besøker også byens krigskirkegård, der falne soldater fra andre verdenskrig ligger begravet. Ved siden av ligger et museum, som dere også besøker.

Vi spiser lunsj sammen på en lokal restaurant, og etterpå stiger dere om bord på toget som kjører på ”Dødens Jernbane”. Oppføringen av ”Dødens Jernbane” under andre verdenskrig kostet 16 000 mennesker livet – derav det makabre navnet. Togturen går langs Kwai-elva, og dere kommer blant annet over en lang tre-viadukt.

Dag 6
Kwai. Tid på egen hånd eller utflukt til Erawan nasjonalpark (kjøpes ekstra)
Vakker foss i Erawan nasjonalpark

Hele området omkring elva Kwai byr på et vell av både historiske og naturskjønne opplevelser. Du kan dra ut på egen hånd eller døse ved hotellets svømmebasseng.

Du kan også kjøpe denne utflukten, som både byr på en vakker foss, det historiske Hellfire Pass og naturligvis en båttur nedover elva Kwai:

Litt utenfor Kanchanaburi ligger Erawan nasjonalpark, som er et populært utfluktsmål for både lokalbefolkning og turister. Nasjonalparkens hovedattraksjon er fossen med hele sju nivåer, og mange mener at nasjonalparkens navn stammer fra fossens øverste nivå, som skulle ligne den trehodede elefantguden Erawan fra hinduisk mytologi. Du får mulighet til å bedømme likheten selv når dere besøker fossen, som er omgitt av frodig regnskog og ville orkideer. Hvis du vil nyte utsikten fra toppen av fossen, er der en sti du kan følge opp til sjette nivå. Men for å komme helt opp til det sjuende og øverste nivået er du nødt til å kravle det siste stykket oppover klippen.

Deretter besøker dere det nærliggende og legendariske Hellfire Pass, der asiatiske og allierte krigsfanger som oppførte Dødens Jernbane, under fryktelige forhold ble tvunget til å føre jernbanen tvers igjennom en nesten ufremkommelig klippe for å forbinde Thailand med Burma. Det tok bare seks uker å skape gjennomskjæringen gjennom den massive klippen, men til gjengjeld måtte arbeiderne slite 18 timer i døgnet, og flere hundre av dem mistet livet. Arbeidet foregikk fortrinnsvis om natten ved det svake lyset fra brennende fakler – derav fikk gjennomskjæringen sitt navn. Dere besøker også det tilhørende museet, som illustrerer områdets historie med bilder, kart og modeller.

Derfra går turen videre nedover elva på en bambus-tømmerflåte. Dere nyter stillheten og den vakre naturen mens dere langsomt lar oss flyte med strømmen nedover elva. Med fast grunn under føttene igjen blir dere kjørt det siste stykket til hotellet vårt.

Dag 7
Kanchanaburi–Kuiburi via Det flytende markedet
I longtail-båt på det flytende markedet

Etter frokosten setter dere kursen mot kystbyen Kuiburi sør for Hua Hin. På veien dit kjører dere til ”det flytende markedet” og bytter ut bussen med de såkalte longtail-båtene mens dere ser hvordan all slags frukter, avlinger og andre varer blir transportert med båt. Hvorfor ikke ordne kjøp og salg fra båten også, nå når varene er lesset om bord?

Vi bytter igjen ut båten med buss og setter kursen mot kysten ved Thailandbukta. Særlig den siste strekningen sør for Hua Hin går gjennom et vakkert landskap med kalksteinsklipper i all verdens former strødd ut over det ellers flate landskapet. Dere tar et par fotostopp underveis – og kanskje ser dere noen av de flokkene av makak-aper som holder til i området omkring klippene.

I løpet av ettermiddagen når dere hotellet, Kuiburi Hotel & Resort, som ligger i rolige omgivelser ca. 75 km sør for Hua Hin helt nede ved stranden. Alle rom har egen balkong eller terrasse. Les mer om hotellet et annet sted i programmet.

Dag 8–11
Kuiburi. Badeferie og avslapping
Tid til badeferie og egne eventyr

De neste 4 dagene bestemmer du selv hva du vil bruke tiden til. Stranden eller svømmebassenget er et opplagt sted å tilbringe dagen, men vil du heller utforske mer av Thailand og den vakre naturen i området, er der gode muligheter for det.

Under oppholdet arrangeres det 3 utflukter som du kan kjøpe ekstra.

Dag 9
Sam Roi Yod nasjonalpark (kjøpes ekstra)

På denne heldagsturen skal dere oppleve en av Thailands mest spektakulære nasjonalparker, Sam Roi Yod. Tross sin beliggenhet bare 60 km sør for Hua Hin er parken forholdsvis ukjent, og det kan virkelig undre. Her i Thailands eldste kystnære nasjonalpark opplever dere imponerende naturscenerier som virkelig tar pusten fra en. Området består av en gigantisk ferskvannsmarsk omkranset av klippeformasjoner av kalkstein. En gangbro i tre gir oss mulighet til å ta en fin tur gjennom marskområdet, som også er kjent for sitt rike dyre- og fugleliv. Dere besøker også et par storslåtte dryppsteinshuler, blant andre Phraya Nakhon med sin ikoniske “kongelige paviljong.”

På vei til parken stopper dere ved en ananasplantasje og smaker på den friske frukten.

Dag 10
Elefantsafari i Kuiburi nasjonalpark (kjøpes ekstra)

Bli med på en ettermiddagstur til Kui Buri nasjonalpark, som er kjent for å være det beste stedet i Thailand å se ville elefanter og den store gauren, den største nålevende bøffelarten, som kan veie over et tonn. Her er også mulighet til å se sambarhjort, villsvin og naturligvis et rikt fugleliv. Området ble gjort til nasjonalpark i 1999.

Safariturer i nasjonalparken er kun tillatt i tidsrommet mellom 14.30 og 18.00, og etter en registrering ved parkens hovedkvarter kjører dere sammen med en ranger i åpne biler inn i parken. Dere kjører langsomt langs grusstier og i det åpne gresslandet på leting etter elefanter og andre av parkens større og mindre dyr. Dere stopper ved et par utkikkspunkter der dere kanskje er så heldige å få øye på dyrene. Underveis vil rangeren fortelle om nasjonalparkens historie og ikke minst om de dyrene som lever her.

(Siden dere er ute blant ville dyr, kan vi ikke vite eller garantere hvilke dyr dere støter på, men sjansen til å se elefanter er riktig god.)

Dag 11
Øya Koh Talu med mulighet for snorkling (kjøpes ekstra)

Hvis man vil oppleve en riktig bounty-øy med herlig strand og mulighet for snorkling ved fargerike korallrev, skal man bli med på denne utflukten.

Vi starter tidlig fra Kuiburi og kjører til den stille fiskerlandsbyen Bang Saphan Noi cirka en times kjøring sør for Kuiburi. Derfra fortsetter turen med båt til paradisøya Koh Talu. Dere tilbringer dagen på en av de lekre kritthvite sandstrendene, og der er rike muligheter til å utforske den fargerike verdenen under havflaten. Vakre korallrev og fargestrålende fisker byr velkommen. Lunsjen nyter dere på øya. Utpå ettermiddagen returnerer dere til Kuiburi og feriestedet vårt.

Dag 12
Kuiburi–Bangkok og hjemreise
Formiddagen er til fri disposisjon. Etter lunsjtid kjører dere i buss mot Bangkok og tar fatt på hjemreisen.
Dag 13
Ankomst til Oslo

Prisinformasjon

Prisen inkluderer
 • Fly Oslo–Bangkok t/r
 • Utflukter ifølge program med engelsktalende lokalguide
 • Alle lokale transporter med buss ifølge program*
 • Innkvartering på gode hoteller i delt dobbeltrom: 3 netter på FuramaXcutive Sathorn i Bangkok, 2 netter på Mida Resort i Kanchanaburi, 5 netter på Kui Buri Resort & Hotel i Kui Buri
 • Frokost daglig
 • Lunsj dag 5 og 7
 • Driks til lokalguider og sjåfører
 • Skatter og avgifter

*Utfluktene samt transfers gjennomføres sammen med andre reisende

Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Tillegg for enkeltrom
 • Personlige fornødenheter
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Alt ikke nevnt under "Prisen inkluderer"

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Om individuelle reiser

På individuelle reiser tilbyr Albatros en rekke utflukter du kan velge å kjøpe ekstra. De går til spennende severdigheter som vi varmt kan anbefale. Du kan også la være å kjøpe utfluktene – det gir mer tid til egne eventyr og til å nyte reisen i eget tempo. På noen reiser er det utflukter inkludert i prisen. Felles for alle transfers og utflukter er at de blir gjennomført med en engelsktalende lokalguide som er spesialist på reisemålet. Til forskjell fra våre gruppereiser er det ingen Albatros-reiseleder med på turen, og den engelsktalende lokalguiden er ikke nødvendigvis den samme fra utflukt til utflukt. Transfers og utflukter gjennomføres sammen med andre reisende. Vi har faste avganger og et bestemt antall plasser for å holde prisen nede.

Deltagerantall

Denne reisen gjennomføres uansett antall påmeldte.

Gode tips til pakkelisten

Det er lurt å ha med en mindre ryggsekk eller veske til dagsturer/utflukter og reisedager der du oftest ikke ser bagasjen din igjen før om kvelden, for eksempel i forbindelse med togreisen. Det er ikke nødvendig å ha med håndkle.

Barnerabatt

Hvis to fullt betalende voksne reiser sammen med et barn under 12 år får barnet kr 1000 i rabatt. Reiser dere med 2 barn får begge barn kr 1000 i rabatt. Det ene barnet får en ekstraseng, mens det andre barnet må sove i foreldrenes seng.

Mer om Thailand

Her kan du få vite mer om Thailand: www.albatros.no/reisemaal/asia/thailand
Les blant annet om klima og vær, tidsforskjell, driks og se om du trenger visum eller vaksinasjoner.

Her er vår artikkel med gode tips til hva man kan gjøre i Bangkok: One night in Bangkok

Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. Det fremgår av avreisepapirene hvor gruppen møter reiselederen. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.
Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

Hos Albatros tilbyr vi ikke at man kan ha faste plasser i bussen, og det er derfor heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass innen reisens start. Ved ikke å tilby kjøp av bestemte plasser risikerer man ikke at tidspunktet man kjøper reisen på er avgjørende for hvilken plass i bussen man har adgang til. Derimot kan det i fellesskap med reiselederen avtales at man rokerer underveis, slik at alle på skift får sitte både foran og bak i bussen.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.
Rated 4 out of 5 by from En opplevelsestur. En innholdsrik tur på alle måter. Jeg har bare positivt å si, bortsett fra at det ikke ble noe strandliv.Det var så rart, fordi vi så sjøen men den ville ikke komme opp til stranden. Hotelldirektøren hadde aldri opplevd noe lignende.
Date published: 2018-06-14
Rated 1 out of 5 by from En overraskende dårlig reise Det var mange skuffelser. Lite som stemte med beskrivelsen av reisen
Date published: 2018-04-23
Rated 2 out of 5 by from Thailand Skuffende tur
Date published: 2018-04-23
 • y_2019, m_1, d_17, h_24
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.9
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_3
 • loc_no_NO, sid_THIRT01, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende reiser

THIRT01ANO