Det beste av Vietnam

individual-tour
Individuell reise med engelsktalende guide

Opplev de fire fantastiske byene Hanoi, hoi An, Hué og Ho Chi Minh City. Inkl. Mekongdeltaet og minicruise i Halongbukta

På denne reisen ser du det aller beste av Vietnam. Et minicruise på Halongbukta er en naturopplevelse av de sjeldne, mellom de tre tusen grønnkledde klippene i den UNESCO-vernede bukta. I tillegg kommer ikke mindre enn fire interessante og veldig forskjellige vietnamesiske byer: Pulserende Hanoi med de mange historiske monumentene, sjarmerende og UNESCO-vernede Hoi An, den gamle keiserhovedstaden Hué med en overdådighet av palasser, templer og keisermausoleer – og som kontrast til alt dette er moderne Ho Chi Minh City, som også er utgangspunktet for en dagsutflukt til Mekongdeltaet.
Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Individuel reise

 • Reiseleder Engelsktalende guide

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Ja

 • Valuta Vietnamesisk dong

Dagsprogram
Dag 1 Avreise fra Oslo
Dag 2 Ankomst til Hanoi
Dag 3 Hanoi. Byrundtur med Ho Chi Minhs mausoleum og En-søyle-pagoden
Dag 4 Tid på egen hånd til å utforske Hanoi
Dag 5 Hanoi–Halongbukta. Minicruise
Dag 6 Halongbukta–Hanoi. Fly til Hué
Dag 7 Hué på egen hånd eller båttur på Duftenes elv, citadellet i Hué og Khai Dins mausoleum (kjøpes ekstra)
Dag 8 Hué–Hoi An via Hai Van-passet
Dag 9–10 Hoi An på egen hånd. Mulighet for kombinert sykkel- og båttur eller kokkeskole (kjøpes ekstra)
Dag 11 Hoi An. Fly til Ho Chi Minh City
Dag 12 Ho Chi Minh City på egen hand eller mulighet til utflukt til Cu Chi-tunnelene og byrundtur (kjøpes ekstra)
Dag 13 Ho Chi Minh City. Dagsutflukt til Mekongdeltaet
Dag 14 Ho Chi Minh City. Hjemreise
Dag 15 Ankomst til Oslo

Hoteller

Moonlight Hotel Hué

 • Aircondition
 • Wifi
 • Hårføner
 • Kaffe- og tefasiliteter
 • TV
 • Safe

Moonlight Hotel er et godt turistklassehotell med en perfekt beliggenhet i Hué sentrum; det ligger helt nede ved elven og tett på byens mange restauranter og kaféer. Rommen er store og har de nødvendige fasilitetene. Frokosten spises på hotellets øverste etasje med fin utsikt ut over byen. Det er også en bar på takterassen, her man kan nyte en drink mens solen går ned. Hotellet har et mindre basseng.

http://www.moonlighthue.com/

Mon Regency Hotel Hanoi

 • Aircondition
 • TV
 • Wifi
 • Safe
 • Kaffe- og tefasiliteter

Mon Regency Hotel har en utmerket beliggenhet like ved Hanois gamle bydel. Herfra kan man enkelt gå på opplevelse i denne livlige delen av byen – som de fleste synes er det mest interessante området i Hanoi. Alle rommene er store og har alle nødvendige fasiliteter, som aircondition, wifi mm. 

https://www.monregencyhotel.com/ 

Hoi An Thanh Binh Riverside Hotel

 • Wellness/Spa senter
 • Treningssenter
 • Utendørs svømmebasseng
 • Safe
 • Gratis wifi
 • Aircondition

Thanh Binh Riverside Hoi An ligger 200 meter fra Hoi Ans gamle sjarmerende sentrum og helt nede vede elvebredden. Hotellet kan friste med et innbydende utendørs svømmebasseng med solterrasse, solsenger og parasoller hvis man har lyst til å slappe av. Dersom man foretrekker stranden, ligger den kun 5 km unna. Hotellets restaurant byr både på vietnamesiske spesialiteter og internasjonale retter.

Fine, store rom med alle de nødvendige fasilitetene, inkl. aircondition og wifi. Alle rommene har en privat balkong.

Alt i alt et deilig hotell i fine omgivelser – like ved Hoi Ans gamle bydel.

http://thanhbinhriversidehotel.com/

Asian Ruby Hotel

 • Aircondition
 • Gratis wifi
 • Kaffe- og tefasiliteter
 • TV
 • Safe
 • Hårføner

Asian Ruby Hotel er et sentralt beliggende turistklassehotell i Ho Chi Minh Citys distrikt 1 – mindre enn 10 minutters gange fra byens berømte postkontor og katedral.

http://www.asianrubyhotel.com/

Avreisedatoer

Avreise Varighet Pris Avreiseflyplass Bemerk
16 498,–
Oslo
Utsolgt
16 998,–
Oslo
Utsolgt
Klikk på en dato for å se riktig program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Avreise fra Oslo
Fra Oslo flyr vi mot Vietnam, der vi ankommer neste dag.
Dag 2
Ankomst til Hanoi
Ved ankomsten til Hanois lufthavn blir du hentet og kjørt til hotellet i Hanoi.
Dag 3
Hanoi. Byrundtur med Ho Chi Minhs mausoleum og En-søyle-pagoden
Ho Chi Minhs mausoleum

Etter frokosten får du en liten introduksjon til Vietnams hovedstad Hanoi. Turen starter ved Ho Chi Minhs imponerende mausoleum, der den store landsfaderens jordiske rester siden hans død i 1969 er blitt oppbevart i en glassarkofag. Du blir i Ho Chi Minhs verden og går over til huset hans, som ligger bak mausoleet. Det lille huset er bygd på søyler med tradisjonelle vietnamesiske landsbyhus som forbilde. Huset, som står akkurat slik Ho Chi Minh etterlot det, er idyllisk plassert i en velfrisert hage direkte ned mot et stort vann fullt av fisk.

Ikke langt unna ligger en av byens mest berømte pagoder, En-søyle-pagoden, ble bygd av keiser Ly Thai Tong i 1049 til ære for den barmhjertige gudinnen som hadde vist seg for ham og lovet ham en sønn og dermed en arvtaker. Pagoden er av tre og bygd på en enkelt steinsøyle. Den skal symbolisere en lotusblomst som stiger opp av Sorgens Hav.

Heretter blir du kjørt retur til hotellet. Det er mulig å bli satt av ved Hoan Kiem-sjøen, som ligger som en fredfull oase midt i Hanoi. På en liten øy i den nordlige delen av innsjøen ligger det turkisfargede Ngoc Son-templet (Jadefjell-templet), som ble grunnlagt i 1700. Man kommer over til øya ved å krysse den rødmalte trebroen Huc.

I forlengelse av innsjøen ligger Hanois gamle bydel, og derfor kan man spasere videre rundt i byens små gater.

Dag 4
Tid på egen hånd til å utforske Hanoi
Gå på oppdagelse i pulserende Hanoi

Legg for eksempel veien forbi Litteraturtemplet – landets kanskje best bevarte eksempel på tradisjonell arkitektur. Templet ble bygd i år 1070 til ære for den kinesiske filosofen Kungfutse og ble i 1076 omdannet til Vietnams første universitet, så mandarinenes sønner hadde et sted å utdanne seg.

Et annet forslag er å se det berømte vanndukketeatret, som er helt unikt for Vietnam, og vanndukketeaterforestillingene kan best oppleves i Hanoi.

Dag 5
Hanoi–Halongbukta. Minicruise
Den UNESCO-fredede Halongbukten

I dag blir bylivet byttet ut med guddommelig vakker natur når turen går fra Hanoi til den UNESCO-fredede Halongbukta. Reisen foregår med buss forbi rismarker, elver og landbruksområder før bussen er framme ved den berømte bukta, som er et av naturens ubestridte vidundere. 3000 kalksteinsfjell i all verdens former er strødd ut over det stille, blågrønne vannet, og det er en fantastisk opplevelse å farte rundt mellom de særpregede grønnkledde klippene.

Du går om bord i en tradisjonell vietnamesisk djunke, som skal være hjemmet ditt det neste døgnet på cruise i bukta. Her er det bare å lene seg tilbake og nyte den fantastiske utsikten i ro og mak mens man blir godt bortskjemt av besetningen. Lugarene har eget bad/toalett.

Dag 6
Halongbukta–Hanoi. Fly til Hué
Den makeløse Halongbukten byr på noe av den vakreste naturen i verden

Når du våkner denne morgenen og kikker ut av vinduet, vil du kanskje fortsatt tro at du drømmer, for sceneriet utenfor hører inn under noe av den vakreste naturen i verden. Mens du nyter frokosten går båten stille tilbake mot fastlandet.

Herfra går turen mot Hanois lufthavn, der du tar flyet til Hué. På vei til flyplassen blir det en pause i en typisk vietnamesisk landsby, der dere blir invitert inn hos en lokal familie. Her blir det mulig å høre litt om dagliglivet i dagens Vietnam, og det blir budt på klassisk, vietnamesisk grønn te og lokale snacks. Etter denne hyggelige pausen fortsetter turen mot flyplassen og flyreisen til Hué.

Ved ankomsten til Hué blir det innkvartering på hotellet.

Dag 7
Hué på egen hånd eller båttur på Duftenes elv, citadellet i Hué og Khai Dins mausoleum (kjøpes ekstra)
Historiske Hué

Dere har en hel dag på egen hånd til å oppleve Hué, som historisk sett er Vietnams mest interessante by. Byen ble grunnlagt i år 300 f.Kr. og var keiserhovedstad i årene 1802–1945.

Hopp for eksempel på en sykkeltaxi til citadellet, byens gamle festning. Keiser Gia Long påbegynte i 1804 det store citadellet, som er omgitt av en vanngrav og en ti kilometer lang mur. Opprinnelig var muren bygd av jord, men i begynnelsen av 1900-tallet arbeidet titusener av menn i flere år på å dekke murene med et tykt lag murstein. Mange av byens severdigheter – inklusive keiserens veldige kompleks av palasser og mottakelsessaler – og en stor del av befolkningen holder til innenfor de to meter tykke murene. Dessverre ble mange av bygningene i citadellet ødelagt under Tet-offensiven, et av Vietnamkrigens blodigste oppgjør.

Du kan også velge å kjøpe en ekstra utflukt, der vi starter dagen med en spennende båttur på Duftenes elv (Song Huong), som renner gjennom Hué. Vi går ut til Thien Mu-pagoden, som er blitt et slags uoffisielt symbol på den gamle keiserbyen. Den 21 meter høye pagoden ligger fint til på en høyde med utsikt over elva. Pagoden ble bygd i 1844 av keiser Thieu Tri, men den er bare den siste av en lang rekke pagoder; den første ble grunnlagt allerede i 1601. I bygningene ved siden av pagoden kan man blant mye annet se den kjempestore klokken Dai Hong Chung, som ble støpt i 1710. Den veier mer enn to tonn, og man skal kunne høre klangen av den på ti kilometers avstand.

Om ettermiddagen går turen til Tu Ducs mausoleum. Keiser Tu Duc styrte landet fra 1848 til 1883 og levde virkelig i keiserlig luksus. Hans mausoleum bærer klart preg av hans storhet, og det ble konstruert slik at han kunne bruke det både før og etter sin død. Her ser vi også Hoa Khim-tempelet, som han brukte som palass når han var på et av sine lengre besøk ved mausoleet, og båtplassen, hvor han la til når han hadde vært på jakt på Tinh Kiem-øya. “Åndealléen” som fører til gravsteinspaviljongen, er flankert av en æresgarde med elefanter, hester, tjenere og militærmandariner, som alle er lavere end 153 centimeter. Det var nemlig keiserens høyde!

I den murte paviljongen ligger keiserens gigantiske gravstein, som er den største i Vietnam. Den veier 20 tonn, og det tok fire år å transportere gravsteinen de 500 kilometerne fra området rundt Than Hoa til mausoleet. Men faktisk er keiser Tu Duc ikke gravlagt her i mausoleet. Ingen vet hvor han og alle hans rikdommer gjemmer seg, for man hugget hodet av alle de 200 menneskene som hadde vært involvert i begravelsen for å unngå gravrøveri.

Khai Dinhs mausoleum er til gjengjeld et vitnesbyrd om det vietnamesiske keiserdømmets undergang da landet ble kolonisert av franskmennene. Keiser Khai Dinh regjerte i perioden 1916–1925, og det enorme betongmausoleet hans ble bygd i 1920–1931. Mausoleet er utsmykket med en blanding av vietnamesisk og europeisk kultur. Det er kjempestort og strekker seg mot himmelen med flere bygninger og gårder i forskjellige etasjer. Er det tid nok går turen også innom det fargerike markedet Dong Ba, der de lokale handler med grønnsaker, frukt, fisk med mere. Et besøk på markedet er en god mulighet til å bli litt kjent med de vennlige og smilende vietnameserne.

Utflukten er ikke inkludert i reisens pris men kan kjøpes ekstra.

Dag 8
Hué–Hoi An via Hai Van-passet
Hoi An er en sjarmerende gammel handelshavn

Etter frokost blir dere hentet på hotellet og setter kursen mot Hoi An. Underveis går turen gjennom det vakre Hai Van-passet.

Byen Hoi An var tidligere kjent som en travel handelshavn og er Vietnams kanskje mest sjarmerende og best bevarte by. På 1700-tallet kom det særlig handelsskip fra Nederland, Portugal, Kina og Japan og handlet med silke, papir, porselen, te, sukker, pepper, kinesisk medisin, elfenben og lakkvarer. Havnebyens strategiske beliggenhet litt oppe ved en mindre elv skulle imidlertid vise seg å bli den driftige byens endelikt. Etter hvert som handelsskipene ble større, ble vanndybden i elva for lav, og ved midten av 1800-tallet flyttet handelen mot nord, der en stor naturlig bukt var som skapt til en ny havneby. Det er byen vi i dag kjenner som Da Nang, som med snaut en million innbyggere er Vietnams femte største by.

Hoi An ble glemt og fortsatte som et lite fiskerleie inntil turismen kom til Vietnam i starten av 1990-årene og de første turistene fikk øynene opp for denne glemte perlen. Mange bygninger i den gamle bydelen – kinesiske, franske og vietnamesiske – er i dag fredet og fremstår som små arkitektoniske perler som på nesten mystisk vis har overlevd de mange krigene og urolighetene. Hoi An kom på UNESCOs liste over verdens kulturarv i 1999. Til tross for mange besøkende har byen klart å bevare sin helt unike og idylliske stemning. Det er likevel ikke bare selve den gamle bydelen som er verd et besøk, men også hele området rundt elvedeltaet. Man skal ikke langt ut fra byen før man er i landlige omgivelser med rismarker og små bysamfunn.

Dag 9–10
Hoi An på egen hånd. Mulighet for kombinert sykkel- og båttur eller kokkeskole (kjøpes ekstra)
Opplev Hoi An på egen hånd

Hoi An er et opplagt sted å tilbringe noen avslappede dager – byen og området har alt. I den fredede gamle bydelen er det et vell av fremragende restauranter og kafeer samt butikker, gallerier og små museer. Om kvelden er byen opplyst av fargestrålende lanterner som skaper en nydelig stemning.

Det er mulig å dra på sykkelturer i området – det er mange gode sykkelstier og ruter som fører til rismarker og små landsbyer. Dere kan slappe av i hotellets herlige hage eller dra på tur til den nærliggende stranden. Byen har også et stort utvalg i massasje og annen wellness.

Dere må ikke gå glipp av en tur gjennom den gamle bydelen og en titt på noen av de vakre historiske husene. Spaser over Den japanske broen, som japanerne bygde i 1593 for å forbinde den japanske bydelen på den ene siden av elva med den kinesiske på den andre siden. Japanerne bygde broen riktig solid, for de fryktet jordskjelv, som de kjente hjemmefra. Broen ble overdekket for å beskytte mot sol og vind og dekorert med de vakreste japanske ornamenter.

På dag 9 er det mulig å kjøpe en halvdagsutflukt med en kombinert sykkel- og båttur inkl. lunsj. På utflukten besøker vi landsbyen Tra Que, som ligger cirka fem kilometer fra Hoi An. Dere sykler ut til landsbyen og ser hvordan de planter, dyrker og høster de grønnsakene og krydderurtene som er så karakteristiske for det vietnamesiske kjøkkenet. Elva og områdets fruktbare jord har betydd at landsbyens innbyggere gjennom de siste 500 årene har kunnet dyrke grønnsaker og krydderurter av høy kvalitet. Ved å bruke en bestemt alge som finnes i området, unngår bøndene også å måtte bruke kjemikalier og kunstgjødsel.

Sykkelturen fortsetter langs De Vong-elva til et lite fiskerleie. Derfra går turen med båt ut i deltaet. Her lærer dere de lokale fiskernes metode med å kaste garn og får selv mulighet til å prøve denne spesielle fangstmetoden. Dere fortsetter til landsbyen Cam Thanh, som er kjent for sine vann-kokosnøtter som blir brukt til tak på husene. Her i området fanger lokalbefolkningen også krabber, og dere får mulighet til selv å lære teknikken. Utflukten blir avrundet med lunsj før dere sykler tilbake til hotellet.

På dag 10 er det mulig å delta i en vietnamesisk kokkeskole (kjøpes ekstra). Dere begynner med å besøke det lokale markedet, der dere kjøper friske grønnsaker, fisk, kjøtt og ikke minst krydderurter, som er hele hemmeligheten bak det vietnamesiske kjøkkenet. Med posene fulle av varer drar dere til kokkeskolen, der dere lærer å tilberede noen av de klassiske vietnamesiske rettene. Formiddagen avsluttes med å nyte de fint tillagede rettene!

Dag 11
Hoi An. Fly til Ho Chi Minh City
Ho Chi Minh City

Fra Hoi An blir dere kjørt den korte veien til flyplassen i Danang, der flyet mot Ho Chi Minh City venter. Ho Chi Minh City i det sørlige Vietnam er markant annerledes enn hovedstaden Hanoi nordpå. Her er gatebildet dominert av store, moderne bygninger, fargerike reklameskilt, nye biler og bokstavelig talt millioner av motorsykler. Lokalbefolkningen er også litt mer vant til utlendinger og mange snakker engelsk.

Ved ankomsten vil dere bli kjørt til hotellet.

Dag 12
Ho Chi Minh City på egen hand eller mulighet til utflukt til Cu Chi-tunnelene og byrundtur (kjøpes ekstra)
Opplev Cu Chi-tunnelene

Dere har en hel dag til å se noen av Ho Chi Minh citys mange severdigheter. Dra for eksempel til Gjenforeningspalasset, som tidligere var kjent som Presidentpalasset eller Uavhengighetspalasset. Palasset er en klassisk konstruksjon bygd i 1960-årene, da den sørvietnamesiske presidenten Ngo Dinh Diem bestemte seg for å skifte den gamle, franske guvernørboligen ut med dette storslåtte palasset. Vi får virkelig følelsen av svunne tiders storhet og rikdom når vi vandrer gjennom de store salene som står akkurat slik de ble etterlatt i 1975.

Du kan også kjøpe en utflukt til de berømte Cu Chi-tunnelene samt en byrundtur i Ho Chi Minh city. Cu Chi-tunnelene ble bygd av Vietcong i perioden 1940-60, i første omgang for å hjelpe den lille landsbyhæren mot helikoptre og annen moderne krigføring, men da Vietnamkrigen var på sitt mest intense strakte tunnelene seg hele veien fra Ho Chi Minh City til den kambodsjanske grensen. Bare i Cu Chi-distriktet er det over 250 kilometer underjordiske tunneler.

Heretter skal dere på en byrundtur der dere blant annet skal se Gjenforeningspalasset og Notre Dame-katedralen. Katedralen ble bygd i årene 1877–1883 og har to 40 meter høye tårn med jernspir som kan ses på lang avstand. Dere ser kirken utenfra og nyter samtidig utsikten til det berømte posthuset, som ligger overfor kirken. Begge bygningene er fra kolonitiden. Dere besøker også krigsmuseet, som viser Vietnams lange vei til selvstendighet. Museet forteller om frihetskrigen mot Frankrike og den amerikanske krigen, som Vietnamkrigen kalles her. Utstillingene er som historien en barsk opplevelse, men absolutt interessante og relevante for å forstå Vietnams historie.

Dag 13
Ho Chi Minh City. Dagsutflukt til Mekongdeltaet
Seiltur på den mektige Mekongelven

I dag går turen til det spennende Mekong-deltaet, et av verdens mest frodige områder. Den mektige Mekong-elva, som har sitt utspring i det sørlige Kina, strekker seg nesten 5000 kilometer gjennom fem land før den munner ut og forgrener seg i deltaet. Dette unike området blir også kalt Vietnams spiskammers, og man høster ris tre–fire ganger om året.

Tidlig om morgenen blir dere kjørt til Vinh Long, der dere skifter ut bussen med en båt og tar en tur på Mekong gjennom de mange kanalene. Dere går i land og besøker frukthager og ser også hvordan lokalbefolkningen bearbeider avgrøden. Dere skal blant annet se fremstilling av kokoskarameller, rispopcorn og hjemmebrent brennevin.

Her er det en svært idyllisk stemning, og det er en fornøyelse å vandre rundt i de frodige omgivelsene, hilse på innbyggerne og smake på de mange eksotiske fruktene. Dere spiser lunsj på øya før dere blir rodd i mindre båter på smale kanaler.

Utpå ettermiddagen flyter dere innom det flytende markedet i Cai Be, der det blir handlet med frukt og grønt fra båtene. Heretter går turen tilbake til Ho Chi Minh City.

Dag 14
Ho Chi Minh City. Hjemreise
Dere har litt mer tid til å gå på oppdagelse I Ho Chi Minh Citys pulserende omgivelser eller få shoppet noen siste ting før turen går til flyplassen og videre hjemover.
Dag 15
Ankomst til Oslo

Utfluktspakke

 • Byrundtur i Hue kr 448,–
 • Kokkeskole i Hoi An kr 448,–
 • Seil- og sykkeltur i Hoi An kr 448,–
 • Cu Chi tunnellene og byrundtur kr 398,–

Utfluktspakke kr 1542,– : kjøp alle 4 utflukter og spar kr 200,

Prisinformasjon

Tillegg for enkeltrom
3 998,–
Prisen inkluderer
 • Fly Oslo – Hanoi og Ho Chi Minh City – Oslo med mellomlanding
 • 2 innenriksflyvninger
 • Utflukter, transfers* og entréer ifølge program med engelsktalende lokalguide.
 • Innkvartering i delt dobbeltrom
 • Frokost daglig
 • Lunsj dag 5, 6 og 13
 • Middag dag 5
 • Skatter og avgifter

*Utflukter samt transfers gjennomføres sammen med andre reisende.

Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Driks til lokalguider og sjåfører ca. 40 USD per person
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Personlige fornødenheter
 • Tillegg for enkeltrom
 • Alt ikke nevnt under "Prisen inkluderer"
Barnerabatt

Hvis to voksne som betaler full pris reiser sammen med et barn under 8 år, får barnet 1000 kroner i rabatt og må dele seng med foreldrene.

Reiser dere med to barn er det bare ett av barna som får rabatt og må dele seng med foreldrene. Det andre barnet får en ekstraseng og får ingen rabatt.

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Om individuelle reiser

På individuelle reiser tilbyr Albatros en rekke utflukter du kan velge å kjøpe ekstra. De går til spennende severdigheter som vi varmt kan anbefale. Du kan også la være å kjøpe utfluktene – det gir mer tid til egne eventyr og til å nyte reisen i eget tempo. På noen reiser er det utflukter inkludert i prisen. Felles for alle transfers og utflukter er at de blir gjennomført med en engelsktalende lokalguide som er spesialist på reisemålet. Til forskjell fra våre gruppereiser er det ingen Albatros-reiseleder med på turen, og den engelsktalende lokalguiden er ikke nødvendigvis den samme fra utflukt til utflukt. Transfers og utflukter gjennomføres sammen med andre reisende. Vi har faste avganger og et bestemt antall plasser for å holde prisen nede.

Bagasje

Det kan være lurt å ha med en mindre ryggsekk eller veske til dagsturer/utflukter og reisedager der du ofte ikke ser bagasjen din igjen før om kvelden. Det er ikke nødvendig å ha med håndkle.

Deltagerantall

Denne reisen gjennomføres uansett antall påmeldte.

Vietnamesisk nyttår

I årets første måneder feires vietnamesisk nyttår, "Tet Nguyen Dan". For vietnameserne er nyttåret en nasjonal helligdag og en av årets største begivenheter.

Feiringen av nyttåret er preget av en helt spesiell og forventningsfull stemning; gatene er flott pyntet med tusenvis av blomster og det henger kinsesiske lanterne overalt. Du kan glede deg til å oppleve denne helt spesielle folkefesten som strekker seg over flere dager.Samtidig må vi gjøre oppmerksom på at mange butikker vil være stengt i de dagene nyttåret blir feiret. Det vil fremdeles være nødvendig å kjøpe de mest nødvendige tingene og å gå på restauranter.

Det vil forekomme endringer i programmet som følge av nyttårsfeiringen. Det flytende markedet i Mekong vil være stengt over nyttår, men som utgangspunkt vil vi følge programmet som det er.

Nyttåret faller på følgende datoer:

 • 4. februar – 8. februar 2019
 • 24. januar – 28. januar 2020
 • 11. februar – 15. februar 2021

Visum

Der kreves ikke visum på denne reisen, ettersom oppholdet i Vietnam ikke overstiger 15 dager. En kopi av passet må likevel sendes til Albatros Travel. (Dette gjelder norske pass, kontakt Albatros Travel hvis du har ytterligere spørsmål).

Mere om Vietnam

Her kan du lese mer om Vietnam: www.albatros.no/reisemaal/asia/vietnam

Les blant annet om klima og vær, tidsforskjell, driks og visumregler.

 

Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. Det fremgår av avreisepapirene hvor gruppen møter reiselederen. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.
Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

Hos Albatros tilbyr vi ikke at man kan ha faste plasser i bussen, og det er derfor heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass innen reisens start. Ved ikke å tilby kjøp av bestemte plasser risikerer man ikke at tidspunktet man kjøper reisen på er avgjørende for hvilken plass i bussen man har adgang til. Derimot kan det i fellesskap med reiselederen avtales at man rokerer underveis, slik at alle på skift får sitte både foran og bak i bussen.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.
Rated 5 out of 5 by from Spennende reise med flott opplegg Perfekt opplegg med dyktige reiseledere som guidet oss og fulgte oss på svært spennende utflukter. Passe mye egentid, mye å lære om kultur, historie, geografi.
Date published: 2018-05-28
Rated 5 out of 5 by from En fantastisk reise full av inntrykk og opplevelser Veldig variert opplegg med masse kultur, historie og matopplevelser.Det ble til og med en dag på stranda, herlig
Date published: 2019-03-06
 • y_2019, m_3, d_24, h_24
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.11
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_2
 • loc_no_NO, sid_VNIRT01, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende reiser

19VNIRT01BNO0204