Det siste dynastiet

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Beijing og Xi’ans storslåtte monumenter, kommunismens arnested i Yan’an og modernitetens Shanghai

Da det kinesiske kommunistpartiet tok makten i 1949, overtok de et samfunn som var formet av årtuseners dynastihistorie. På denne spesialreisen kombinerer vi Kinas aller største attraksjoner fra keisertiden med kommunistiske monumenter og forsøker å forstå sammenhengskraften mellom de to samfunnsformene.  

I Beijing ser vi bl.a. levninger fra keisertiden når vi besøker Den kinesiske mur og går på oppdagelsestur i Den forbudte by. Vi kikker også forbi den imponerende Folkets store hall, som ble oppført på 10-årsdagen for den kommunistiske maktovertagelsen, går under jorden i den underjordiske byen, som skulle beskytte befolkningen i tilfelle av atomangrep, og ikke minst hilser vi på den store lederen Mao Zedong i hans mausoleum midt på Den himmelske freds plass. 

I Xi’an opplever vi 2000 års kinesisk historie med de tusener av terrakottastatuer som fulgte Kinas første keiser i graven, før vi følger i fotsporene på kommunistpartiets store gamle ledere og besøker byen Yan’an i den isolerte Shaanxi-provinsen. Byen, som i nesten 15 år var hovedsete for Kinas kommunistiske parti, gir oss et helt unikt innblikk i livet langt borte fra landets store maktsentre. Vi besøker de sagnomspunne hulene hvor Mao Zedong og 10.000 andre kommunister oppholdt seg etter å ha overlevd Den lange marsjen i 1934 – 35, blir invitert inn til en lokal bonde, og opplever Huangelva (Guleelva) og de berømte fossene ved Hukou. 

Vi avslutter vår reise i det pulserende Shanghai, som lokker med fantastiske innkjøpsmuligheter og momentale moderne bygningsverker. 

Transporten foregår overveiende med tog, som fortsatt er den menige kineserens foretrukne transportmiddel.
I tillegg til dagenes inkluderte utfluktsprogram har du mulighet til å kjøpe en spennende kulturpakke, som gir deg tre kveldsforestillinger med henholdsvis Pekingopera, Tang-teater og akrobatikk, inklusive middag alle tre dager.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Ja

 • Vaksinasjon Ja

 • Valuta Yuan

Dagsprogram
Dag 1 Avreise fra Oslo
Dag 2 Oslo - Beijing Ankomst til Beijing og Himmelens tempel
Dag 3 Beijing. Den himmelske freds plass, Folkets store hall, Den forbudte by og mulighet for Pekingopera med middag
Dag 4 Beijing – Xi’an. Den kinesiske mur, Trommetårnet, Beijings hutonger og nattog til Xi’an
Dag 5 Ankomst til Xi’an. Terrakottahæren, Den store villgåspagoden og mulighet for Tang-teater med middag
Dag 6 Xi’an – Hukou – Yan’an. Huangelva og Hukou-fossen
Dag 7 Yan’an. De kommunistiske hulebyene, Det store revolusjonsmuseet og besøk i lokal landsby
Dag 8 Yan’an – Xi’an - Shanghai. Den gamle bymuren, byens muslimske kvarter og nattog til Shanghai
Dag 9 Ankomst til Shanghai. Jin Mao-bygningen og Nasjonalkongressen
Dag 10 Shanghai. Yuyuan-basaren, båttur på Huangpuelva, Nanjing Lu og mulighet for akrobatikk-show med middag
Dag 11 Shanghai. Tid på egen hånd og avskjedsmiddag
Dag 12 Shanghai—Oslo

Bilder

Klikk på bildene for å se dem større

Avreisedatoer

Avreise Varighet Pris Avreiseflyplass Bemerk
28 998,–
Oslo
Klikk på en dato for å se riktig program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Avreise fra Oslo

Vi flyr fra Oslo til Kinas hovedstad, Beijing.

Dag 2
Oslo - Beijing Ankomst til Beijing og Himmelens tempel Ca. 40km

Beijing betyr ”den nordlige hovedstaden”, og i over 500 år har byen vært det politiske maktsentrum i det enorme kinesiske riket. Med 24 kilometer bymurer og vollgraver hadde den kvadratisk anlagte byen allerede på 1400-tallet enorme dimensjoner. Innenfor bymurene lå Keiserbyen, og inne i den lå kjernen, maktsentret Den forbudte by. Med unntagelse av bymuren er det der alt sammen ennå. 

Vi lander i Beijing tidlig om morgenen og tar straks fatt på vårt spennende utfluktsprogram ved å besøke Himmelens tempel, som er det best bevarte av de mange templene og offerstedene som tidligere lå rundt det gamle Beijing. På en terrasse av hvit marmor hever det sirkelrunde templet sitt blå-glasserte tegltak mot Beijings himmel – et unikt eksempel på Kinas tradisjonelle arkitektur. I templet finnes mange av de forfedretavlene, røkelseskarene og musikkinstrumentene som ble brukt når keiseren kom for å be om en god høst. Ved kommunistpartiets overtagelse av makten i 1949 ble templet gjort til en offentlig park, som i dag er et yndet utfluktsmål for lokalbefolkningen.

Etter et spennende besøk spiser vi en lett lunsj før vi kjører til det sentralt beliggende hotellet vårt, hvor det blir tid til å slappe av litt før vi om kvelden møtes for å gå ut og spise.

Lunsj og middag inkludert.

Dag 3
Beijing. Den himmelske freds plass, Folkets store hall, Den forbudte by og mulighet for Pekingopera med middag Ca. 20km

Vi begynner midt i Beijing på Den himmelske freds plass, hvor vi opplever hvordan keisermaktens gamle symboler blir gjenbrukt av den moderne kommunismen. De mange bygningene på og omkring plassen, gamle så vel som nye, utstråler sitt eget utvetydige budskap om uinnskrenket makt. Vi skal også inn og hilse på Kinas kommunistiske landsfader, Mao Zedong, som ligger balsamert til skue i sin glasskiste i et stort mausoleum midt på plassen. Vi er ikke de eneste besøkende; fra hele Kina strømmer folk stadig til for å få et glimt av ”den store befrier”. Besøket er derfor også avhengig av menneskemengdene.

Ved Den himmelske freds plass finner vi også Folkets store hall, kinesernes parlament. Det tok kineserne  kun 10 måneder å oppføre den enorme bygningen, som samlet dekker et areal større enn alle bygningene i Den forbudte by. Den kjempemessige parlamentssalen kan romme 10.000 mennesker – på én gang. Fra Den himmelske freds plass fortsetter vi mot nord til det enorme keiserpalasset, Den forbudte by. Der palassets dyprøde murer en gang var byens høyeste, ligger de nå nærmest i skyggen av det voksende antallet hoteller og finanssentre. Inne bak de tykke murene omgav Kinas skiftende keisere seg med hele sitt hoff av eunukker, konkubiner og tjenestejenter, og beskyttet av keiserens livgarde hadde det store palasset nærmest karakter av en liten by. Selv om Den forbudte by i dag bare blir overvåket av billettkontrollører, er det fortsatt ikke helt lett å komme inn, siden der er mange besøkende fra hele Kina, og trengselen er stor. 

Tilbake på hotellet blir det om kvelden mulighet til å se og ikke minst høre Pekingopera. Den må endelig ikke forveksles med alminnelig opera! Pekingopera er nemlig en besynderlig blanding av sang, dans, mimikk, tale og akrobatikk. Egentlig er den gamle kinesiske betegnelsen za-ju – blandet teater – ganske dekkende. I dag kaller man det på kinesisk rett og slett jing-ju – hovedstadens teater. Med keisernes velvilje utviklet Pekingoperaen seg ved hoffet på 1700- og 1800-tallet. Til gjengjeld ble operaen og dens skuespillere utsatt for forfølgelse under kulturrevolusjonen. Først nå er den igjen i ferd med å bli populær. Likevel lever de nye stjernene fremdeles ydmykt i små leiligheter. For selv om det ligger hard trening bak en karriere som tradisjonell kinesisk skuespiller, er det ikke noe man blir rik av. (Pekingopera og middag er ikke inkludert i reisens pris, men er en del av kulturpakken, som kan kjøpes separat. Se under Prisinformasjon.)

Lunsj inkludert.

Dag 4
Beijing – Xi’an. Den kinesiske mur, Trommetårnet, Beijings hutonger og nattog til Xi’an Ca. 120km

Vi forlater Beijing tidlig om morgenen og begir oss mot nord. Det er uten tvil en ganske særlig drøm som går i oppfyllelse når vi skal se Den kinesiske mur. Kinas første keiser, Qin Shi Huangdi, forbandt og videreutbygde for over 2000 år siden Den kinesiske mur ut fra allerede eksisterende mursystemer. Muren har naturligvis endret utseende gjennom tidene. Opprinnelig var den bare en jordvoll, men den ble etter hvert bygd om til en riktig befestet mur med skyteskår og vakttårn. Muren skulle tjene som vern mot de ville nomadestammene som holdt til nord for Kina, men den kom likevel aldri til å spille noen større militær rolle. På andre områder var den imidlertid ganske brukbar. Et system av røksignaler gjorde det mulig raskt å sende beskjeder og advarsler fra vakttårn til vakttårn. Der de viktige karavaneveiene krysset muren, fungerte den også som kontrollpost. Det blir sagt at muren er det eneste byggverket man kan se fra månen. Mytene er mange, og enten man velger å tro på dem eller ikke, er muren en uforglemmelig opplevelse. Det blir god tid til å klatre opp i noen av vakttårnene og oppleve historiens vingesus før vi atter vender tilbake til Beijing. 

Deretter går turen til Trommetårnet, hvor vi har en god utsikt over hutongenes tak. Tårnet er fra 1420, og trommeslagene hjalp tidligere byens borgere med å holde styr på tiden. Her finnes likeledes verdens største tromme, som har en diameter på 285 centimeter, veier 625 kilo, og ble laget til en trommekonkurranse i 1996.

Vi begir oss bortover de små, trange gatene i Beijing for å besøke de berømte hutongene, som er tradisjonelle boligkvarterer bygd den gang da man fremdeles overholdt regelen om ikke å bygge høyere enn keiserpalassets murer. Både her og i parkene kommer man tett innpå den enkelte kinesers hverdag.

Tidlig på kvelden kjører vi til Beijing togstasjon, hvor den neste store opplevelsen venter. Vi skal nemlig med nattog mot vår neste destinasjon: den gamle keiserbyen Xi’an. Reisen foregår i førsteklasses sovevogn – på norsk ”myk seng”. Vi garanterer for en annerledes og spennende opplevelse.

Lunsj og middag inkludert

Dag 5
Ankomst til Xi’an. Terrakottahæren, Den store villgåspagoden og mulighet for Tang-teater med middag Ca. 40km

Svært tidlig om morgenen begynner de skrattende høyttalerne i toget å utbasunere nyheter, anekdoter og musikk i en uendelighet. Det fortsetter til vi når Xi’an i den sentrale Shaanxi-provinsen. Her har den kinesiske kulturen hatt sin opprinnelse. Under Kinas første keiser, Qin Shi Huangdi (221 f. Kr.), var området for første gang midtpunkt i det enorme kinesiske riket. Og under det blomstrende Tang-dynastiet (618—907) ble byen igjen hovedstad og dertil en av verdens største. Med mer enn 2000 års historie er byen derfor fylt med spennende minnesmerker.

Fra stasjonen i Xi’an kjører vi direkte til den berømte terrakottahæren. En bonde gjorde i 1974 tilfeldig det sensasjonelle funnet da han var i ferd med å grave en dyp brønn under sommertørken. Plutselig begynte mannshøye leirsoldater å dukke opp av jorden. Siden har arkeologene funnet tusener av figurer – og de graver fremdeles! De mange figurene utgjør en hel hær av fotfolk, bueskyttere, offiserer og generaler. Det var en hær som ble skapt og gravd ned for å ledsage og beskytte Kinas første keiser, Qin Shi Huangdi, i dødsriket.
Vi fortsetter nå til Den store villgås-pagoden, som ble oppført i 652 og opprinnelig huset en stor samling buddhistiske skrifter. Vi går en tur i den hyggelige parken og kommer helt tett innpå de lokale innbyggerne, som ofte møtes her.

Om kvelden er der enda en gang mulighet til å delta i en kulturell kveldsforestilling i det lokale teatret. Her fører dyktige musikere og yndefulle dansere arven videre fra tiden under Tang-dynastiet, da dansene ble fremført ved hoffet. (Tang-teater og middag er ikke inkludert i reisens pris, men er en del av kulturpakken, som kan kjøpes separat. Se under Prisinformasjon.)

Lunsj inkludert

Dag 6
Xi’an – Hukou – Yan’an. Huangelva og Hukou-fossen Ca. 500km

Det er blitt tid til å forlate Xi’an og begi oss utenfor allfarvei. I vår egen buss kjører vi rett nordøstover og befinner oss snart ute i det kinesiske kjernelandet. Her er utviklingen ikke fullt med i så høy grad som i byene, og vi får et godt innblikk i forskjellene mellom landsbygd og by i dette kjempelandet.

Vårt første stopp er det imponerende Hukou-vannfallet. Dit kommer vi ved lunsjtid. Vi spiser en lokal lunsj i nærheten av fossen før vi ser nærmere på dette spennende naturfenomenet. Med et fall på over 20 meter og en bredde på opp til 50 meter er vannfallet ikke bare Kinas nest største, men også det absolutt mest spektakulære i Huangelva. Her, hvor elva møter Hukou-fjellkjeden, presses Kinas utemmelige elv gjennom en veldig smal korridor, som også danner grensen mellom de to provinsene Shanxi og Shaanxi. 

Vi går en tur langs de frådende vannmengdene før vi fortsetter vår ferd mot Yan’an. Vi er fremme tidlig på kvelden. Etter å ha innlosjert oss på hotellet vårt, inntar vi en god, solid middag, og etter en lang dag virker hotellsengene sikkert enda mer tillokkende enn vanlig. 

Lunsj og middag inkludert

Dag 7
Yan’an. De kommunistiske hulebyene, Det store revolusjonsmuseet og besøk i lokal landsby Ca. 50 km

Yan’ans historie strekker seg flere århundrer tilbake i tiden, men først med ankomsten av de kinesiske kommunistene i 1930-årene kom byen på verdenskartet. Kommunistene, som var blitt fortrengt fra sitt hovedkvarter i den sørøstlige delen av landet, gjorde i 1937 byen til sitt hovedsete etter å ha kjempet seg tvers igjennom landet. De evinnelige kampene, dårlig utstyr og umenneskelige forhold kostet opp mot 70.000 kommunister livet, og den lange marsjen er den dag i dag en av grunnpilarene i partiets fortelling om kommunistenes maktovertagelse.

Vi starter vår utflukt med et besøk ved revolusjonsområdene Zaoyuan og Yangjialing litt utenfor byen. Zaoyuan var stedet hvor Mao Zedong oppholdt seg etter han var blitt valgt til partiformann i 1943. Opprinnelig var bebyggelsen begrenset til jordhuler gravd direkte inn i fjellsidene, men i dag er det gjort litt mer ut av forholdene. I det hele tatt er det morsomt å se de mange kinesiske turistene som flokker seg her. ”Rød turisme” har vokst voldsomt de siste par årene i Kina – godt hjulpet på vei av kommunistpartiet, som fortsatt i høy grad legitimerer seg gjennom sin historie. 

Vi returnerer til byen for å spise en god lunsj før vi fortsetter til byens mest berømte bygning: Yan’an Revolutionary Memorial Hall, tidligere også kalt Det store revolusjonsmuseet. Oppført som det absolutt første i sitt slag åpnet museet allerede i 1951 dørene for rettskafne borgere. Her ble historien om den kommunistiske maktovertagelsen fortalt med særdeles store og rosenrøde bokstaver. Ikke mye har endret seg de siste 70 årene, og det blir rike muligheter til å oppleve hvordan objektiv historiefremstilling fortsatt har relativt trange kår i Kina den dag i dag.

Om ettermiddagen kjører vi atter ut av byen og besøker en av de mange mindre landsbyene. Provinsen Shaanxi hører til blant de absolutt fattigste i den kinesiske folkerepublikken, og selv om levekårene også her er blitt markant bedre de mange siste tiårene, er turen en reise tilbake i tiden.

Vi returnerer til Yan’an sent på ettermiddagen og avslutter en annerledes og spennende dag med et besøk på en av byens beste restauranter. 

Lunsj og middag inkludert

Dag 8
Yan’an – Xi’an - Shanghai. Den gamle bymuren, byens muslimske kvarter og nattog til Shanghai Ca. 300km

Det er blitt tid til å forlate Yan’an, og etter en god frokost kjører vi tilbake til Xi’an, hvor vi ennå har et par høydepunkter til gode. 

Vi starter med å besøke byens imponerende bymur. Den 12 meter høye og 14 km lange bymuren ble oppført under Ming-dynastiet omkring 1370 som vern mot mongolene. Fra bymuren nyter vi utsikten mot både den gamle og nye bydelen med gamle hustak og små gårdsplasser, moderne skyskrapere og bilfylte gater.

Vi fortsetter herfra til byens muslimske område, som særlig er kjent for sine mange gatekjøkkener. Over glødende trekull tilbereder man her krabbe- og lammespyd. Her får man også ferske sesamsnacks, og i de små tehusene kan du prøvesmake teen før du kjøper den. Ved gaten Baiyuanimen er det en overdekket basar med alt fra terrakottakrigere i miniatyr til vesker og jadesmykker.

Sent på ettermiddagen begir vi oss mot Xi’ans sentralbanestasjon, hvor vårt nattog til Shanghai står parat til å frakte oss trygt og sikkert tvers over det kinesiske kontinentet. Vi reiser som lokalbefolkningen, siden vi selv har med middag og nyter den i vår sovevogn.

Lunsj og middag (matpakke) inkludert

Dag 9
Ankomst til Shanghai. Jin Mao-bygningen og Nasjonalkongressen Ca. 40km

Vi ankommer til Shanghai tidlig neste morgen og kaster oss straks over dagens program. Shanghai er med sine nesten 20 millioner innbyggere en av Kinas største og tettest befolkede byer. Inntil 1949 var byen styrt av vesterlendinger og japanere. Deretter tok kinesiske kommunister makten, og de mange utlendingene ble kastet ut i likhet med byens rike kinesere. I dagens Shanghai finner vi Kinas største varehus og mest moderne industrier. Dette nye finans- og handelssentret har på under 20 år vokst til en millionby med intensjoner om å nå Hongkongs nivå. 

Turens første utflukt går til bydelen Pudong, som for få år siden ble omdannet til en spesiell økonomisk sone. Det vitner de mange skyskraperne om. Vi skal opp på 88. etasje i Jin Mao-bygningen, en av verdens høyeste. Den storslåtte utsikten fra bygningen viser at ordet metropol er absolutt dekkende for Shanghai.

Vi avslutter vår første dag i Shanghai med et besøk ved den bygningen hvor kommunistpartiet avholdt sin første nasjonalkongress. Året var 1921, og her hundre år senere er bygningens utstilling en lang hyllest til det kinesiske kommunistpartiet. Vi blir vist rundt i de beskjedne lokalene hvor de 13 deltagerne til nasjonalkongressen på vegne av partiets 57 medlemmer (!) utformet grunnlaget for det som senere skulle bli Folkerepublikken Kina. Av de 13 deltagerne var det kun to overlevende ved utropelsen av Folkerepublikken i 1949. Den ene var naturligvis Mao Zedong.

Sent på ettermiddagen begir vi oss til det deilige hotellet vårt, og etter å ha slappet av litt etter en lang og innholdsrik dag spiser vi middag på en lokal restaurant.

Lunsj og middag inkludert

Dag 10
Shanghai. Yuyuan-basaren, båttur på Huangpuelva, Nanjing Lu og mulighet for akrobatikk-show med middag Ca. 30km

Etter frokost på hotellet besøker vi Yuyuan-basaren. Her er det mulig å kjøpe et hav av kinesiske produkter fra kunst og suvenirer til eksotisk tilberedte retter. Bak basaren ligger det gamle kinesiske kvarteret med smale handels- og boliggater, som i disse år blir fjernet. Det er absolutt siste sjanse hvis man vil se dette stykket Shanghai-historie.

Shanghai betyr direkte oversatt "ved havet", og det er derfor nærliggende å se byen fra sjøsiden. Shanghai ligger strategisk til der elva Yangzi munner ut i Øst-Kina-havet. Dette gjør Shanghai til en av de viktigste og største havnebyene i verden. Vi tar en tur på Huangpuelva og i Shanghais havneområde.
Etter lunsj begir vi oss mot Shanghais største handlegate, Nanjing Lu. Her er det rike muligheter til å kjøpe noen av de mange spennende tingene som Shanghai har å by på.

Ved kveldstid er det mulig å delta i det absolutt siste punktet på vårt flotte Shanghai-program: akrobatikk i verdensklasse. Byens akrobatikktrupp er verdensberømt for akrobatenes smidighet, og kanskje er noen av truppens klassiske numre på kveldens program. (Akrobatikkshow og middag er ikke inkludert i reisens pris, men er en del av kulturpakken, som kan kjøpes separat. Se under Prisinformasjon.)

Lunsj inkludert

Dag 11
Shanghai. Tid på egen hånd og avskjedsmiddag

Det står deg fritt å bruke denne dagen i Kinas største by akkurat som du har lyst til. Dra eventuelt til et av de mange kinesiske markedene. Her kan man forsyne seg med klær, sko, klokker, cd-er og mye annet. Husk at det er på sin plass å prute om prisen, så det er bare å ha tålmodighet. Kineserne er særdeles dyktige og driftige forretningskvinner og -menn! 

Er man mer interessert i kunst, kultur og historie, har Shanghai naturligvis også mye å lokke med. Nærliggende er det å besøke Shanghai Museum, som rommer en av Kinas mest imponerende samlinger av historiske og kulturelle perler, men her er også masser av mindre kunstutstillinger og andre spennende kulturtilbud.

Om kvelden møtes vi på hotellet og går ut og spiser en siste middag sammen på en nærliggende lokal restaurant. 

Middag inkludert

Dag 12
Shanghai—Oslo

Tidlig om morgenen kjører vi for siste gang gjennom Shanghais gater til lufthavnen, hvor flyet vårt venter.

Kulturpakke med tre kveldsforestillinger

Dag 3: Middag og Pekingopera
Dag 5: Middag og Tang teater i Xian
Dag 10: Middag og akrobatikk i Shanghai

Pris: 1 498,- per person

Pekingopera

Prisinformasjon

Reisens pris

Fra kr 28 998,– per person i delt dobbeltrom.
Se priser for alle avreisedatoer

Tillegg for enkeltrom
3 998,–
Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk rejseleder
 • Fly Oslo – Beijing og Shanghai – Oslo
 • Utflukter ifølge program
 • Indkvartering i delt dobbeltrom
 • To netter på nattoget Beijing – Xian og Xian - Shanghai i 4 personers-kupé på soft sleeper (beste klasse)
 • Frokost daglig
 • Lunsj dagligt (unntatt dag 11).
 • Middag daglig (unntatt dag 3, 5 og 10) 
 • Et glass øl/vann til inkluderte måltider
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6 % av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Kulturpakke med 3 kveldsforestillinger og middag
 • Tillegg for enkeltrom
 • Øvrige drikkevarer
 • Gruppevisum til Kina kr. 960,-
 • Tips til lokalguider og sjåfører (beregn ca USD 50 pr. person) 
 • Personlige fornødenheter
 • Alt ikke nevnt under “Prisen inkluderer“

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Bagasje

Det er lurt å ha med en mindre ryggsekk eller veske til dagsturer/utflukter og reisedager der du ofte ikke ser bagasjen din igjen før om kvelden. Det er ikke nødvendig å ha med håndkle.

Merk vennligst

Severdigheter stenger noen ganger ved offisielle besøk eller kongresser. I disse tilfeller vi vi prøve å finne et passende alternativ.

Togreiser og overnatting ombord

Vi bruker det velutviklede kinesiske jernbanenettet og tar nattoget mellom Beijing og Shanghai, samt mellom Xian og Shanghai – totalt nesten 2 500 kilometer. 
Vi reiser i 4-personers soft sleeper (beste klasse) med felles toalett på gangen.

Allmenn informasjon

En trygg reiseopplevelse

Vi vil at du skal føle deg trygg som en Albatros-reisende, fra du bestiller reisen til du kommer hjem med mange gode opplevelser - også i en verden med coronavirus. Derfor har vi iverksatt en rekke tiltak for å minimere smittefaren og samtidig gi deg alle reiseopplevelsene du drømmer om. Våre tiltak inkluderer:

 • Alle reiseledere er sertifisert i WHOs retningslinjer for smittebegrensning
 • Ekstra høye krav til våre samarbeidspartnere i forhold til rengjøring
 • Vi informerer alle reisedeltakerne våre om reiseforsikring og minimering av smitte

Les om alle tiltakene våre her

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Lignende reiser