Det store Namibia-eventyret med Victoriafallene

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Namibias røde ørken, Okavangodeltaet i Botswana, spennende safarier og de mektige Victoriafallene

Max 20 deltagare

Når varmeflimmeret glitrer i horisonten samles dyrene for å slukke tørsten ved vannhullene rundt den mektige saltsletten i Etosha nasjonalpark. En gruppe flamingoer tar av i flokk og farger himmelen rosa. Bli med på en reise til det autentiske Afrika som byr på safariopplevelser for feinschmeckere. Vi vandrer gjennom Namibias okrafargede sanddyner og hviler ut på vår behagelige lodge etter storslagne opplevelser i ørkenen. Vi kikker opp på verdens høyeste sanddyner og imponerende raviner og møter den fargerike lokalbefolkningen. I Botswana begir vi oss ut på safari i Chobe nasjonalpark og utforsker Okavangodeltaet.
Vår fantastiske reise begynner med 2 dager ved de vakre Victoriafallene.

På denne reisen benytter Albatros Travel seg av spesielle busser med firhjulstrekk, som er laget for at man skal komme seg frem på de afrikanske landeveiene. Vi har valgt å benytte nettopp disse på grunn av det tøffe terrenget og fordi veiene ikke alltid er i den beste stand. Dette er virkelig et ekte afrikansk eventyr der vi ferdes utenom turistene. For at vi skal få de ekstraordinære opplevelsene kjører vi iblant litt lenger. Bussene har bedre plass enn vanlige safaribusser, men de har dessverre ikke helt de samme bekvemmeligheter.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise, Safari

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Ja

 • Vaksinasjon Ja

 • Valuta NAD, USD, BWP

Dagsprogram
Dag 1–2 Fly Oslo – Victoria Falls. Velkomstmiddag
Dag 3 Victoriafallene. Tid på egen hånd og avskjedsmiddag
Dag 4 Victoriafallene – Kasane, Botswana
Dag 5 Chobe nasjonalpark. Morgensafari og tid på egen hånd. Elvecruise i solnedgangen på Chobeelven.
Dag 6 Kasane – Kwando
Dag 7 Kwando – Okavangodeltaet, Botswana
Dag 8 Okavangodeltaet. Seiltur med mokoro
Dag 9 Okavangodeltaet – Rundu, Namibia
Dag 10 Rundu – Tsumeb. Kalahariørkenen og Sanfolket.
Dag 11 Tsumeb -Etosha nasjonalpark
Dag 12 Etosha nasjonalpark. Safariopplevelser.
Dag 13 Etosha Nasjonalpark – Damaraland. Besøk hos Himbafolket.
Dag 14 Damaraland – Swakopmund
Dag 15 Swakopmund. Båttur i Walvis Bay og tid på egen hånd.
Dag 16 Swakopmund – Namib-Naukluft nasjonalpark
Dag 17 Namib-Naukluft nasjonalpark. Sossusvlei, Dune 45 og Sesriemravinen.
Dag 18 Namib-Naukluft nasjonalpark -Windhoek. Byrundtur og avskjedsmiddag.
Dag 19 Avreise fra Windhoek.
Dag 20 Hjemkomst

Bilder

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1–2
Fly Oslo – Victoria Falls. Velkomstmiddag

Vi flyr fra Oslo på ettermiddagen og ankommer Victoria Falls i Zimbabwe neste dag. 
Fra flyplassen kjører vi til hotellet der vi får mulighet til å slappe av etter reisen. Det finnes også muligheter for å titte i byen som har flere spennende butikker å by på. Senere på kvelden spiser vi en velkomstmiddag sammen.

Dag 3
Victoriafallene. Tid på egen hånd og avskjedsmiddag

Dagen er satt av til aktiviteter på egen hånd, eventuelt en aktivtet sammen med reiselederen etter avtale. Det finnes mange spennnede muligheter, som for eksempel rafting på elven, helikoptertur over Victoriafallene eller et besøk til byen Livingstone i nabolandet Zambia, for å se fossen fra den andre siden (aktivteter og utflukter er ikke inkludert i prisen). Et annet alternativ er å dra til fossen for å slappe av i de fantastiske omgivelsene og se seg rundt. Det finnes mange vakre fossefall i verden, men dette er muligens fossen med den vakreste beliggenheten og dermed en severdighet i verdensklasse. Victoriafallene er dobbelt så høye og halvparten som brede som Niagara falls, og er omgitt av en tett regnskog som lager en fantastisk ramme for de billedskjønne omgivelsene. 
*Ved reiser til Zambia kreves det at man har et vaksinekort for gulfebervaksine.

Dag 4
Victoriafallene – Kasane, Botswana

Fra Victorifallene kjører vi videre mot Kasane og Chobe nasjonalpark i Botswana, der vi de neste dagene skal bo på en herlig lodge ved Chobe-elvens bredder. Lodgen ligger i Botswanas nørdøstlige hjørne og grenser til Chobe nasjonalpark, som er landets nest største og mest dyrerike nasjonalpark. Området er samlingspunktet for de mektige elvene Zambezi, Xhobe og Linyanti, og avgrenser de fire landene Zambia, Zimbabwe, Namibia og Botswana. Elvesystemets vann bidrar til frodig vegetasjon og er omgitt av savanne, skog, ørken og myr. Chobe nasjonalpark ligger mellom Victoriafallene og Okavangodeltaet, og dekker et område på 10 566 km², denne nasjonalparken byr på det sørlige Afrikas villeste dyreliv. Chobe nasjonalpark er ikke inngjerdet, og er spesielt kjent for sine enorme elfantflokker som beveger seg langs elvene på jakt etter mat. Og mat finnes det mye av, som vi kan se på elefantene som er de største i Afrika. Her hersker The Big Five – løve, elefant, bøffel, leopard og neshorn, selv om sistnevnte er sjelden. Dessuten finner man de fleste av Afrikas antiloper, sjiraffer, sebraer, geoparder og over 350 ulike fuglearter i nasjonalparken.

Dag 5
Chobe nasjonalpark. Morgensafari og tid på egen hånd. Elvecruise i solnedgangen på Chobeelven.

Vi starter dagen med en tidlig morgensafari som begynner ved soloppgang rundt klokken seks, og slutter ved nitiden, avhengig av hvor mange dyr vi ser. Før vi reiser ut, kan man få en kopp kaffe eller te for å starte dagen. Det finnes ikke mye som kan måle seg med de krydrede morgenduftene og spesielle gløden over bushen under en morgensafari. 
Vi reiser med en profesjonell guide som kjenner godt til området og forteller om det vi ser og hører langs veien. Safarienes innhold avhenger selvsagt av de lokale forhold. Iblant er man heldig og ser store mengder vilt konsentrert på et sted, og andre ganger må man holde både øyne og ører vidåpne for å se noe. Man kan dessuten tolke dyrenes atferd, hvis en flokk impalaer fryser til eller retter oppmerksomheten mot et kratt, er det mest sannsynlig et rovdyr som ligger på lur, mens våre menneskelige sinn og instikter ikke klarer å fange opp dette. Vi avslutter dagen med et elvecruise i solnedgangen på Chobe-elven, der vi ser solens siste stråler fargelegge himmelen i fantastiske farger. 

Dag 6
Kasane – Kwando

Vi krysser grensen og kjører inn i Namibia, der vi ankommer vår lodge, ved bredden av Kwandoelven. Det er et frodig område vi befinner oss i og ettermiddagen kan nytes på dekk med utsikt over elven eller kanskje ved bassenget for litt velfortjent avslapning. Hvis du har lyst til å bli med på en safari, kan reiselederen være behjelpelig med å bestille dette.

Dag 7
Kwando – Okavangodeltaet, Botswana

Vi når den smale, frodige odden Caprivi, som stikker ut fra Namibia og grenser til Angola, Zambia og Botswana. Herifra krysser vi grensen til Botswana og kjører videre mot vår lodge. 

Okavango er ett av naturens mange underverker. Et gigantisk elvedelta som har sitt utgangspunkt i Angolas fjell, vokser seg stort og mektig for til slutt å synke ned i Kalahariørkenens sandhav. I motsetning til andre elver synker Okavango langsomt ned i dypet og etterlater horder av frodige øyer og elvebredder med ordentlig sandstrender. Det grønne elveparadiset med omkringliggende skog og savanne er som skapt for et rikt og frodig dyreliv. Mange ulike biotoper som tørr savanne, buskteppe, sumpmark, skog og ørken på et begrenset område betyr selvsagt at det er et stort antall ulike dyrearter. Her finner man for eksempel over 160 ulike pattedyrarter som er karakteristiske for Afrika. Mangfoldet av fugler er sannsynligvis blant de største i verden, særlig under regnperioden fra desember til mars.

Dag 8
Okavangodeltaet. Seiltur med mokoro

I dag skal vi på safari i en «moroko» en kano som stakes frem og glider lydløst gjennom vannet uten støyende motorlyd. Her har man gode muligheter til å se flodhest, krokodille og antilope som springer mellom deltaets øyer, og et rikt fugleliv der man blant annet kan se stork, hegre og de fargerike isfuglene. Alt etter hva vannstanden tillater, vil vi også gå på en vandresafari på de små øyene.

Dag 9
Okavangodeltaet – Rundu, Namibia

Vi forlater deltaet med båt og vender tilbake til bussen, som tar oss tilbake til Namibia. Vi fortsetter vestover langs grensen til Angola mot Rundu. Byen ligger ved Kavangoelven, der vann er områdets livgivende kilde. Elven utgjør en naturlig grense mellom Namibia og Angola, der den svinger ned mot Okavangodeltaet i Botswana. Takket være elven og hovedveien har Rundu blitt områdets hovedstad. Når vi har sjekket inn på lodgen har du resten av dagen til fri disposisjon. Hvis man ikke ønsker å slappe av, kan man bestille en båttur på elven.

Dag 10
Rundu – Tsumeb. Kalahariørkenen og Sanfolket.

Vi reiser på hovedvei B8, den såkalte Golden Highway, mot Tsumeb. 
I dag skal vi besøke Sanfolket, en av verdens eldste kulturer som lever ved Kalahariørkenen. Sanfolkets tradisjonelle levemåte er under sterkt press fra den moderne verden, og deres territorier har under historiens gang blitt innlemmet i ulike koloni- og statsmakter. Det finnes flere organisasjoner som forsøker å hjelpe urbefolkningen og det er nettopp dette arbeidet vi skal lære mer om i dag, nemlig Africa Bushman Project. 
Dette prosjektet har gitt et San-samfunn muligheten til å bli selvforsynt og uavhengig av statlig støtte, ved at har flyttet inn i et område  ved Kalahari. Her kan man besøke Sanfolket og få et innblikk i deres tradisjonelle tilværelse. Sanfolket bruker sine sterke jaktegenskaper og guider blant annet turister på ulike safariturer. Deres morsmål er Khoisan, en språkgruppe som omfatter ca. 25 språk. Et gjennomgående kjennetgn på disse språkene er klikklyden. 

Dag 11
Tsumeb -Etosha nasjonalpark
Zebraene er flokkdyr

Vi fortsetter vår reise mot verdensberømte Etosha nasjonalpark, der midtpunktet består av en spektakulær saltslette der falske speil og varmeflimmer er en del av hverdagen. Langs kanten av denne enorme saltgryten finnes det også livgivende kilder som danner vannhull, der dyrene samles rundt i store flokker. En dramatisk forestilling i ekte afrikansk ånd. Saltsletten tørket ut for flere tusen år siden, men under regnperioden oversvømmes den og blir et gjestfritt område for et stort antall flamingoer og pelikaner. Her kan man også oppleve mange av de klassiske, afrikanske dyreartene som løve, elefant, neshorn, leopard og sjiraff. Vi overnatter i en leir inne i nasjonalparken og sover med den storslagne naturen og de ville dyrene som naboer.

Dag 12
Etosha nasjonalpark. Safariopplevelser.

Vi utnytter dagen til å kjøre ut på en spennende safari i den vakre nasjonalparken som kan by på et rikt dyreliv, som består av ca. 20 000 km². Her finnes det over 340 fuglearter, 110 reptilarter, 16 skilpaddearter og en fiskeart, samt 114 ulike slags pattedyr. Utover elefant, løve og neshorn, finnes det også sebra, sjakal, gepard, svarthodet impala og mange andre flotte dyr.

Dag 13
Etosha Nasjonalpark – Damaraland. Besøk hos Himbafolket.

I dag kjører vi mot Damaraland. Langs veien har vi et spenende stopp, der vi besøker opprinnelsesstedet for Himbafolket. Denne gruppen er halvnomader som livnærer seg med kyr og geiter. De er lett gjenkjennelige på grunn av kvinnenes skjønnhetsritualer. Hver dag smører de seg inn i en rødaktig blanding, bestående av fett, aske og okra for å beskytte seg mot solen. Dette er også en viktig del av Himbafolkets skjønnhetsideal. Utover den rødaktige blandingen bærer kvinnene kun et lendeklede av geiteskinn og fargesprakende smykker som representerer hvor de befinner seg i stammens hierarki. Kvinnene tar seg av barna, melking av dyr og andre oppgaver, og mannen tar seg av de ulike politiske oppdrag som forekommer i de små byene. Under vårt besøk vil våre verter gi oss et gjestfritt innblikk i sin tradisjonelle levemåte, og vi lærer om deres tro, deres forhold til naturen og ulike ritualer. 

Dag 14
Damaraland – Swakopmund

Etter frokost kjører vi mot Namibias tredje største by, Swakopmund, som ligger ved kysten og som vil være vår base de neste dagene. Swakopmund ble grunnlagt i 1892 under områdets tid som tysk koloni. Byens arkitektur er tydelig preget av tysk innflytelse, særlig den gamle bykjernen som har mange bygninger i bayersk stil. Byen er omkranset av Namibiaørkenen på tre sider, og ligger ute ved det kjølige Atlanterhavet. Det er ikke ofte det regner, men den kalde Benguela-strømmen forsyner området med fukt gjennom tåke som bygges opp på havet og siden blåser opp til 140 km inn over land. Både plante- og dyrelivet har tilpasset seg dette spesielle fenomenet og tåken er den primære vannkilden. Etter vi har sjekket inn på hotellet kan vi benytte resten av dagen til en oppdagelsesferd på egen hånd, i den idylliske kystbyen.

Dag 15
Swakopmund. Båttur i Walvis Bay og tid på egen hånd.

Etter en tidlig frokost begir vi oss ut på en båttur i Walvis Bay. Pelikanene og fiskemåkene flyr lavt over båten og viser frem sine fantastiske ferdigheter der de snapper opp fisk fra vannet eller fra din utstrakte hånd. Vi fortsetter videre til Pelican Point, som huser en stor selkoloni, der vi skal nyte ferske østers og champagne. Etter dette fortsetter vi båtturen videre gjennom Walvis Bay Harbour. Vi passererer store fartøy og kraner, og opplever dyphavshavnen på nært hold. På ettermiddagen får man tid på egen hånd. Den som ønsker kan dra på stranden, men det kalde Atlanterhavet byr nok ikke på behaglige badetemperaturer. Det vil også være mulig å melde seg på utflukter gjennom hotellet. Reiselederen er behjelpelig med å arrangere utfluktene og kan også foreslå andre aktiviteter. Swakopmund er også kjent for ekstremsport, og den eventyrlystne har mange spennende muligheter til å hoppe i fallskjerm eller surfing på sanddynene i ørkenen utenfor byen. De som ønsker å ta det med ro kan ta en tur i byen på shopping, her finner man flotte lokale håndverk som masker, figurer og tepper. Man kan også besøke et av byens mange museum, for eksempel Swakopmund Museum som forteller byens egen historie eller Kristall Galerie, som utstiller de vakreste edelstener, havedelstener og krystaller. Der kan du se verdens største kvartskrystall som veier over 14 tonn og en anslått alder på 250 millioner år. En spasertur rundt i byen er også å anbefale, da kan man se nærmere på den tyske arkitekturen, blant annet det gamle fengselsbygget Alte Gefängis, som kan forveksles med en jernbanestasjon eller et kursted

Dag 16
Swakopmund – Namib-Naukluft nasjonalpark

Vi tar avskjed med Swakopmund og setter kursen sørover, hvor scenarioet igjen endrer seg. Underveis gjør vi et stopp ved Steinbukkens vendekrets ved breddegrad 23,5 grader sør for ekvator.
Vi ankommer vår lodge som ligger ved grensen av Namibørkenen. Det er i dette imponerende ørkenlandskapet vi skal runde av vår reise de neste dagene, med enda flere imponerende naturopplevelser.

Vi går en tur i området rundt lodgen og nyter den afrikanske solnedgangen.

Dag 17
Namib-Naukluft nasjonalpark. Sossusvlei, Dune 45 og Sesriemravinen.

Vi tilbringer dagen i den fantastisk vakre Namib-Naukluft nasjonalparken som er Afrikas tredje største nasjonalpark. Den består av Naufluftfjellene og er en del av Namibørkenen, som anses å være verdens eldste. Selv om ørkenen er ufruktbar og tørr finnes det et stort antall dyrearter som orm, gekko, insekt, hyene, sjakal, struts, springbok og oryxantilope. Plante og dyrelivet i ørkenen opprettholdes av sporadiske regnbyger og tåke fra Atlanterhavet, som blåser inn over ørkenen. Den sterke vinden bidrar også til dannelsen av de enorme sanddynene på opp mot 340 meter, som dominerer ørkenen. Jernet i sanden ruster med tiden og kan avsløre hvor gammel en sanddyne er. Vi kjører til Sossuvlei, saltgryten der uttørkede vannhull og saltdannelser omringes av okrafargede sanddyner og gamle trær med sine krokete og forvitrede greiner. Vi fortsetter videre til den berømte Dune 45, som er en av Namibias mest fotograferte sanddyner. Med sine 170 meter byr den på en fantastisk utsikt over landskapet, for den som har pust nok til å komme til toppen. Etter vi har tømt skoene for sand kjører vi videre mot Sesriem og ravinen. Den ble dannet da Tsauchabelven skar gjennom fjellene og er ca. 1 km lang, opptil 30 km dyp og på noen steder kun 2 meter bred. Navnet Sesrim er afrikaans og betyr seks belter, og forklares med at det var nettopp seks belter de bandt sammen når nybyggerne eller andre forbipasserende ville heise opp vann fra ravinen. Vi fortsetter til vår lodge der vi tilbringer natten og hviler ut etter en dag flere storslagne ørkenopplevelser.

Dag 18
Namib-Naukluft nasjonalpark -Windhoek. Byrundtur og avskjedsmiddag.

Vi forlater den vakre naturen og reiser videre til Namibias hovedstad, Windhoek, hvor vi skal ut på en liten byrundtur. Etter enda en flott dag spiser vi avskjedsmiddag sammen og nyter vår siste kveld i den afrikanske natten.

Dag 19
Avreise fra Windhoek.

Vår reise er ved å ta slutt. Koffertene skal pakkes og etter en siste frokost kjører vi til Windhoek flyplass for å begynne hjemreisen. Middag og frokost serveres på flyet.

Dag 20
Hjemkomst

Prisinformasjon

Priset inkluderar
 • Norsk / svensk reiseleder 
 • Fly Oslo – Johannesburg – Victoria Falls og Windhoek – Oslo med mellomlandinger
 • Safarier, utflukter og transport ifølge program 
 • Overnatting på lodger i delt dobbeltrom
 • Frokost daglig, lunch dag 8-10, middag dag 2, 7-9, og 16 - 18
 • Skatter og avgifter
Priset inkluderar inte
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom 6% av reisens pris 
 • Gouda reiseforsikring 
 • Eventuelle ekstra arrangementer 
 • Tillegg for enkeltrom 
 • Visum til Zimbabwe 
 • Øvrige måltider. Reiseledern arrangerer gjerne felles måltider for de som ønsker dette. Det er rimelig å spise i sørlige Afrika (ca 50% av norske priser) 
 • Drikkevarer 
 • Driks til lokalguider og sjåfører (ca 600 kroner per person)
 • Vaksinasjonskort for gulfeber  (på eventuelle utflukter til Zambia)
 • Alt som ikke er nevnt under ”Prisen inkluderer”

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Information om resan

Deltagerantall

Reisen gjennomføres ved ett deltagerantall på minst 12 personer.  Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4–6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Barn under 18 år

Myndighetene i Botswana krever at dersom du reiser med barn under 18 år til/fra Botswana, må du medbringe barnets originale fødsels-/dåpsattest. Attesten skal være oversatt til engelsk og kan fås hos Folkeregisteret (Altinn). Attesten skal være stemplet med det et apostillestempel som kan fås av Fylkesmannen. Mer info om dette kan du lese her: http://www.skatteetaten.no/no/Person/Folkeregister/Utlevering-av-opplysninger/Attester/Fodselsattest/  Formålet med dette er å bekjempe menneskehandel hvor barn er involvert.

Vær oppmerksom på at kravet om å medbringe barnets fødsels-/dåpsattest gjelder både ved inn- og utreise samt ved transitt i Botswana. Dersom du ikke har attesten med vil du nektes innreise til Botswana.

Det er også viktig å være oppmerksom på at dersom du reiser alene med dine barn, så kreves det ytterligere dokumentasjon. Dersom du reiser med barn som ikke er dine biologiske barn må du medbringe spesiell dokumentasjon på dette. Denne skal også være på engelsk og påført et apostillestempel. Kontakt Folkeregistret for mer informasjon om dette.

Bagage

Det er lurt å ha med en mindre ryggsekk eller veske til dagsturer/utflukter og reisedager der du ofte ikke ser bagasjen din igjen før om kvelden. Det er ikke nødvendig å ha med håndkle. Vennligst pakk din bagasje i myke kofferter (soft case) istedenfor harde (hard case), ettersom disse er mer praktisk å transportere i bussen vu benytter på reisen.

Hvis du reiser til eller fra Johannesburg lufthavn er det kommet nye regler for bagasje pr. 25. mars 2019. 

Det er kun tillat å sjekke inn vanlige kofferter, dvs en helt vanlig koffert med minst 1 flat side. Runde eller uregelmessige former for vesker/bagger er ikke tillatt. Bagasjen kan heller ikke ha lange stropper. Skulle du ha en lang stropp eller en annerledes bag er det mulig å få den tapet sammen i Johannesburg mot gebyr. Reglene er til for å unngå blokkeringer på bagasjebåndet og lange ventetider som følge av dette. De lange stroppene er den største årsaken til at bagasjebåndet bryter sammen. Har du en lang stropp på kofferten din bør du derfor ta den av før du sjekker inn i Johannesburg eller tape den til kofferten. 
Sportsvogner, golfbagger og annen stor bagasje har unntak fra regelen, siden de blir håndtert som «odd size baggage».

Av hensyn til transporten på selve rundreisen ønsker vi å gjøre oppmerksom på at bussen er innrettet med særskilte bagasjerom med målene 35 cm x 35 cm x 80 cm (dybde), bør deres bagasje ikke overstige disse målene.

Den innsjekkede bagasje kan veie maksimalt 23 kg. Vennligst se flyselskapets hjemmeside for mål og vekt for håndbagasje.

For å overholde både bussens særskilte bagasjerom og bagasjereglene på Johannesburg flyplass anbefaler vi at du medbringer en myk koffert eller bag, med minst en flat side innenfor de nevnte mål.

Vaksinasjonskort for gulfeber

Hvis du under oppholdet i Victoria Falls ønsker å besøke Zambia skal du være oppmerksom på at det er krav om vaksinasjonskort for gulfeber. Kontakt din egen lege eller vaksinekontor, hvis du ikke har dette.

Mer om dine reisemål

Vil du vite mer om klima og vær, tidsforskjell, tips og se om du trenger visum, finner du mer informasjon nedenfor:

Botswana
https://www.albatros.no/reisemaal/afrika/botswana

Sør-Afrika
https://www.albatros.no/reisemaal/afrika/soer-afrika

Zimbabwe
https://www.albatros.no/reisemaal/afrika/zimbabwe

Namibia
https://www.albatros.no/reisemaal/afrika/namibia

Hånden på hjertet

Om infrastrukturen i Namibia

Mange av veiene i Namibia er grusveier. Derfor må man regne med transport som foregår på grusveier. Dette kan oppleves som mindre komfortabelt enn det å ferdes på asfalterte veier. 

På denne reisen benytter Albatros Travel seg av spesielle busser med firhjulstrekk, som er laget for at man skal komme seg frem på de afrikanske landeveiene. Vi har valgt å benytte nettopp disse på grunn av det tøffe terrenget og fordi veiene ikke alltid er i den beste stand. Dette er virkelig et ekte afrikansk eventyr der vi ferdes utenom turistene. For at vi skal få de ekstraordinære opplevelsene kjører vi iblant litt lenger. Bussene har bedre plass enn vanlige safaribusser, men de har dessverre ikke helt de samme bekvemmeligheter.

Allmenn informasjon

En trygg reiseopplevelse

Vi vil at du skal føle deg trygg som en Albatros-reisende, fra du bestiller reisen til du kommer hjem med mange gode opplevelser - også i en verden med coronavirus. Derfor har vi iverksatt en rekke tiltak for å minimere smittefaren og samtidig gi deg alle reiseopplevelsene du drømmer om. Våre tiltak inkluderer:

 • Alle reiseledere er sertifisert i WHOs retningslinjer for smittebegrensning
 • Ekstra høye krav til våre samarbeidspartnere i forhold til rengjøring
 • Vi informerer alle reisedeltakerne våre om reiseforsikring og minimering av smitte

Les om alle tiltakene våre her

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Lignende reiser

NARTR01BNO