Det ukjente Georgia

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Opplev landets tusenårige klostre, flotte natur og den sjarmerende hovedstaden Tbilisi

Georgia kan by på helt fantastiske natur- og kulturopplevelser i tillegg til mat- og vintradisjoner uten like. På denne spesialreisen har vi kombinert landets beste utfluktsmål med en avstikker til provinsen Imerti, som har fantastisk natur i form av imponerende kløfter, gigantiske fjellmassiver og storslåtte skogområder. Her, langt unna masseturismen, kommer vi helt innpå den særegne georgiske gjestfriheten.

Vi starter i landets vakre hovedstad Tbilisi, som summer av energi og foretaksomhet. Vi besøker Stalins fødeby, Gori, og det religiøse hovedsetet i Mtskheta før vi begir oss mot fjellene og den imponerende naturen i området rundt Kutaisi.

Vi skal naturligvis også innom Georgias kjente vinregion, Kakheti, der vi skal smake på de gode varene og spise privat hos en lokal familie. Underveis bor vi på små, gode privateide hoteller og blir transportert rundt i moderne busser.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise

 • Reiseleder Norsk/Svensk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Ja

 • Valuta Lari

Dagsprogram
Dag 1 Oslo –Tbilisi 
Dag 2 Tbilisi. Ankomst og byrundtur inklusive den gamle bydelen, Metekhi-kirken, Narikhala-fortet og Frihetsplassen
Dag 3 Tbilisi–Mtskheta–Tbilisi.  Jvari-klostret, Svetitskhoveli-katedralen og vinsmaking
Dag 4 Tbilisi–Gori–Uplistsikhe–Kutaisi. Stalin-museet og oldtidsbyen Uplistsikhe 
Dag 5 Kutaisi–Okatse–Kutaisi. Utflukt til fjellene og byrundtur i Kutaisi. 
Dag 6 Kutaisi–Prometheus–Shrosha–Tbilisi. Hulene ved Prometeus og besøk ved lokal keramikkprodusent 
Dag 7 Tbilisi–Signaghi–Tsinandali–Tbilisi. Fjellbyen Signaghi, lokal lunsj og vingården Tsinandali 
Dag 8 Tbilisi. Tid på egen hånd og avskjedsmiddag 
Dag 9 Tbilisi–Oslo

Bilder

Klikk på bildene for å se dem større

Avreisedatoer

Avreise Varighet Pris Avreiseflyplass Bemerk
12 998,–
Oslo
12 998,–
Oslo
Klikk på en dato for å se riktig program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Oslo –Tbilisi 

Vi flyr mot Georgias hovedstad, Tbilisi, og kommer dit dagen etter. Mellomlanding i Riga.

Dag 2
Tbilisi. Ankomst og byrundtur inklusive den gamle bydelen, Metekhi-kirken, Narikhala-fortet og Frihetsplassen
Gamlebyen i Tbilisi

Ved ankomst til Tbilisi kjører vi til hotellet vårt, der det blir mulig å slappe av og sove ytterligere et par timer før dagens program starter.

Tbilisi er en gammel by, med en historie som når helt tilbake til 300-tallet fvt. Byen er imidlertid flere ganger gjennom historien blitt nærmest jevnet med jorden av angripende invasjonsstyrker, senest i 1795, da Persias Aga Mohammed Khan brente byen ned til grunnen.

Første stopp er en tur i den gamle bydelen, som med sine svingende gater og skjeve balkonger har en atmosfære av tidligere tiders Kaukasia. Vi stopper ved Metekhi-kirken, som er oppført i slutten av 1200-tallet og gjenoppbygd utallige ganger siden da. Allerede på 400-tallet lå det en kirke her som var bygd av kong Vakhtang Gorgasali (etter sagnet var han Tbilisis grunnlegger). Her finner man et gravsted for den kvinnelige martyren St. Shushanik, som ble torturert til døde av sin mann i 544 fordi hun nektet å oppgi sin tro. 

Vi går nå opp til et av byens gamle badehus, som er bygd direkte over en av de varme kildene som strømmer opp fra undergrunnen mange steder i Tbilisi. ’Tbili’ betyr da også ’varm’, og vannet holder en temperatur på 38–40 grader. På tross av lukten fra det svovelholdige vannet er badehusene fremdeles populære, og mange drar dit for å lindre hudlidelser og gikt, få en massasje eller bare en hyggestund. Vi tar turen opp til toppen av Sololaki-høydedraget, der Narikala-fortet troner som tatt ut av en ridderroman. Det er byens eldste fort, med røtter tilbake til 200-tallet, men som alt annet i Tbilisi er det ødelagt og gjenoppbygd flere ganger. Utsikten her ovenfra er likevel helt intakt, og gir et godt overblikk over den gamle bydelen.

Turen går nå videre til byens største synagoge, til Sioni-katedralen og til byens eldste bevarte kirke, Anchiskhati, som ble bygd på 500-tallet. Vi avrunder turen med en spasertur opp til Frihetsplassen, byens hovedtorg. Derfra går Rustaveli-strøket, den absolutte hovedgaten i Tbilisi, der parlamentet og flere store museer har adresse. Vi spiser middag på en lokal restaurant med typiske georgiske retter før vi kan få en tiltrengt nattesøvn etter en lang og innholdsrik dag.

Dag 3
Tbilisi–Mtskheta–Tbilisi.  Jvari-klostret, Svetitskhoveli-katedralen og vinsmaking

Kristendommen ble statsreligion i Georgia i år 317, 14 år etter Armenia. Kirkene i området rundt byen Mtskheta hører til de eldste og viktigste i hele Georgia, og UNESCO har anerkjent kirkenes betydning med en plass på verdensarvlisten. Det gjelder for eksempel Jvari-klostret, som ligger oppe på en åstopp med vakker utsikt over byen og elva Mtkvari, som slynger seg nedenfor. Det lille klostret ble bygd tidlig på 600-tallet på et hellig sted, der enten St. Nino (en kvinnelig evangelist) eller kong Mirian, som hun omvendte til kristendommen, satte et stort trekors. Bygningen er strengt symmetrisk, og utlagt i en korsform med ekstra rom mellom «armene», så hele grunnplanen blir åttekantet. 

Inne i Mtskheta by finner vi Svetitskhoveli-katedralen, som er den nest største kirken i hele Georgia, og en av de viktigste. Erkebiskopen av Mtskheta og Tbilisi har sitt sete her, og selveste Jesu kjortel sies å være begravet under kirken. Den opprinnelige trekirken fra 300-tallet ble etter ca. hundre år erstattet av en steinkirke. Man kan ennå se restene av den i den nåværende konstruksjonen, som er fra 1000-tallet. Katedralen har vært enorm for sin tid, og den er utsmykket med utskjæringer både ute og inne. 

På tilbakeveien til Tbilisi gjør vi stopp ved en lokal vinprodusent, der vi spiser lunsj og smaker på de lokale druene. Vi returnerer til Tbilisi sent på ettermiddagen, og resten av dagen er avsatt til opplevelser på egen hånd.

Dag 4
Tbilisi–Gori–Uplistsikhe–Kutaisi. Stalin-museet og oldtidsbyen Uplistsikhe 

Det er blitt tid til å ta avskjed med den georgiske hovedstaden, og vi begir oss mot Josef Stalins fødeby, Gori. Overdekket av en paviljong i gresk-romersk stil ligger det beskjedne huset der Stalin – den gang Ioseb Besarionis dze Jugashvili – tilbrakte sine første fire leveår. Museet ligger ved siden av, og da det ble bygd i 1957, var det som en hyllest til den nylig avdøde lederen av USSR. Etter Georgias selvstendighet er skjønnmaleriet imidlertid blitt nyansert en smule, og utstillingen berører nå også utrenskningene og den politiske forfølgelsen, Gulag og pakten med Hitler i 1939. Dette er et viktig kapittel i verdenshistorien sett gjennom en nøkkelpersons livshistorie.  

Fra Stalin og Gori fortsetter vi til den nærliggende oldtidsbyen Uplistsikhe, som er hugget direkte ut av klippen. Fra 500-tallet fvt. til 100-tallet var byen et førkristent religiøst sentrum der solgudinnen ble dyrket. Etter den arabiske invasjonen i området i 645 ble Uplistsikhe residens for de kristne kongene, som overtok de hedenske templene og omgjorde dem til kirker. Her fikk byen sin storhetstid og huset på ett tidspunkt hele 20 000 mennesker. Det vi ser i dag, er imidlertid mindre enn halvparten av den opprinnelige byen. Den ble nemlig grundig ødelagt av mongolene i 1240, og nå står bare restene av den innerste bykjernen tilbake. Vi kan likevel fremdeles beundre det arbeidet som er nedlagt i utformingen av grotte-rommene for over 2500 år siden. 

Vi fortsetter mot Georgias tredje største by, Kutaisi, dit vi ankommer sent på ettermiddagen. Vi innlosjerer oss på vårt hyggelige gjestehus, der matmor har den varme middagsmaten parat.

Dag 5
Kutaisi–Okatse–Kutaisi. Utflukt til fjellene og byrundtur i Kutaisi. 

Fjellene nord for Kutaisi har noen av Georgias vakreste naturområder, som vi skal besøke i dag. Vi kjører til den imponerende kløften ved Okatse. I 2014 ble et imponerende prosjekt ferdigstilt her. Det betyr at man i dag kan gå på en 700 meter lang gangbro langs den ene siden av kløften. Utsikten er uovertruffen, men dessverre også svært avhengig av været. Vi drar derfor til kløften ved Martvili hvis været svikter oss denne dagen. Martvili-kløften ligger ikke så høyt og i et mer tilgjengelig område. Vi tar en liten båttur på den nærliggende elva, der vi har fritt utsyn mot den imponerende naturen.

Vi spiser lunsj på en lokal restaurant i de vakre omgivelsene før vi begir oss tilbake til Kutaisi. På veien kjører vi forbi det georgiske parlamentet, som ble flyttet til byen i 2012 på ordre av daværende president Saakashvili i et forsøk på å spre makten i landet. 

Tilbake i Kutaisi kjører vi til det gamle bysentret, der vi går en liten tur. Kutaisi var hovedstad i oldtidslandet Kolkhis og tidligere en av landets viktigste byer. I dag kjemper den med arbeidsløshet og manglende investeringer, men i det gamle bysentret er der fortsatt tegn på fortidens storhet. Vi krysser over elva Rioni på byens eneste gangbro, og hvis byens gamle kabelbane er åpen, tar vi en tur opp til byens vartegn, Bakrati-kirken. 

Dag 6
Kutaisi–Prometheus–Shrosha–Tbilisi. Hulene ved Prometeus og besøk ved lokal keramikkprodusent 

Det er blitt tid til å forlate Kutaisi, og etter enda en god og nærende frokost begir vi oss mot de imponerende hulene ved den lille landsbyen Kumistavi. Hulesystemene ble først oppdaget i 1984 og fikk navnet Prometeus, etter et georgisk sagn. Hulene er Georgias største og best besøkte, og på den halvannen kilometer lange vandringen gjennom de vakre hulene ser vi stalaktitter, stalagmitter, sjøer og saler som kan ta pusten fra selv den mest erfarne huleentusiast.

Etter en velfortjent lunsj fortsetter vi østover mot hovedstaden Tbilisi. Underveis stanser vi ved den lille landsbyen Shrosha, som har spesialisert seg på keramikkproduksjon. Vi besøker en lokal familie og får en innføring i det fine håndverket.

Vi fortsetter nå mot hovedstaden og kommer til Tbilisi sent på ettermiddagen, da vi innlosjerer oss på hotellet vårt. Kvelden er til fri avbenyttelse.

Dag 7
Tbilisi–Signaghi–Tsinandali–Tbilisi. Fjellbyen Signaghi, lokal lunsj og vingården Tsinandali 
Det vakre Tsinandali-palasset

I dag drar vi til Kakheti-regionen øst for hovedstaden. Det er blitt laget vin i Georgia de siste 7000 årene, og spesielt i Kakheti-regionen preger vinmarkene landskapet. Den tradisjonelle metoden er å la druesaften gjære i leirkrukker (qveri) som er nedsenket i jorden, men i de senere årene har både druesorter og produksjonsmetoder fra Europa vunnet innpass – uten å utkonkurrere de gamle.

Vi kjører mot en av områdets vakreste byer: den lille Signaghi, som ligger på en åstopp med utsikt over Alazani-dalen og Kaukasus i det fjerne. Her er smale, bratte brolagte gater og pastellfargede hus fra 1700- og 1800-tallet med utskårne trebalkonger. Den gamle bymuren fra 1700-tallet er fremdeles intakt, og man kan gå en liten tur på den.

Vi besøker en tradisjonell familie i området, ser deres produksjon og hvordan de lager vin, spiser en god lunsj, lærer om georgisk brød bakt i underjordiske ovner, og ser hvordan den søte churchkhela lages av grapefruktjuice.

På tilbakeveien mot Tbilisi besøker vi en av de fineste vingårdene i Kakheti, Tsinandali Wine Estate. Omgitt av den engelskinspirerte parken ligger det vakre hovedhuset, oppført av prins Alexander Chachavadze på 1800-tallet. Prins Alexander var født i St. Petersburg i 1786 og er en av de mest respekterte personene i nyere georgisk historie. Han bidrog dessuten til at opplysningstidens ideer også nådde Georgia. Chachavadze-familien selv led en sørgelig skjebne da opprørere fra Dagestan i 1854 angrep Tsinandali og bortførte husets 23 kvinner og barn. Opprørerne krevde en stor løsesum, og Alexanders sønn, David, måtte låne av den russiske tsaren for å få frigitt de mange kvinnene og barna. Det var et lån med så høye renter at familien aldri kom seg over det.

Vi er tilbake i hovedstaden sent på ettermiddagen, og kvelden er til fri avbenyttelse.

Dag 8
Tbilisi. Tid på egen hånd og avskjedsmiddag 
Tbilisi

Dagen er avsatt til opplevelser på egen hånd i den georgiske hovedstaden, og mulighetene er mange. Har du lyst til et museumsbesøk eller to, kan du for eksempel dra til Nasjonalmuseet, som ble grundig restaurert for noen få år siden. Oldsakssamlingen der er veldig interessant. Ikke langt derfra ligger Nasjonalgalleriet, som utstiller det beste innenfor georgisk kunst – blant annet en del malerier av Niko Pirosmani.

Hvis været er bra nok til utendørsaktiviteter, kan du besøke byens botaniske hage i de tidligere kongelige hagene, eller gå enda en oppdagelsestur i den gamle bydelen. Vil du besøke et av byens bad, kommer du i godt selskap – store personligheter som Pusjkin og Alexandre Dumas har også gjort det, og Pusjkin omtalte det etter sigende som det beste badet han noensinne hadde fått. Man kan også bare gå rundt i byen, som hverken mangler kafeer eller spisesteder. Og på et eller annet tidspunkt bør man smake den fremste georgiske nasjonalretten, khachapuri – en slags ostekake som finnes i mange varianter. Ikke kalorilett, men god som hurtigmat på veien.

Om kvelden samles vi alle igjen for å si farvel til dette herlige landet og dets utsøkte kjøkken, som også denne kvelden vil gi oss noen deilige opplevelser.

Dag 9
Tbilisi–Oslo

Vi lander i Norge tidlig på formiddagen.

Prisinformasjon

Reisens pris

Fra kr 12 998,– per person i delt dobbeltrom.
Se priser for alle avreisedatoer

Tillegg for enkeltrom
1 898,–
Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Fly Oslo–Tbilisi t/r med mellomlanding i Riga
 • Utflukter ifølge program
 • Innkvartering på gode hoteller/gjestehus i delt dobbeltrom
 • Halvpensjon (lunsj dag 2–7 og middag dag 2, 4, 5 og 8)
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillegg for enkeltrom
 • Driks til lokalguider og sjåfører (beregn ca. 50 USD)
 • Personlige fornødenheter
 • Alt ikke nevnt under Prisen inkluderer

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Bagasje

Det er lurt å ha med en mindre ryggsekk eller veske til dagsturer/utflukter og reisedager der du oftest ikke ser bagasjen din igjen før om kvelden. Det er ikke nødvendig å ha med håndkle.

Deltagerantall

Denne reisen krever et deltagerantall på minimum 15 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4–6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Innkvartering

Vi bor på hoteller med alminnelige fasiliteter. Hotellene er valgt ut fra beliggenhet og hyggelig stemning. Vi benytter  oss av gode lokale 3–4-stjerners hoteller, som er sjarmerende på tross av en enkel standard. Både servicenivå og standard kan være litt annerledes enn det man er vant til i vår del av Europa. Uansett standard er det alltid eget bad og toalett på hotellene. Den endelige hotellisten vil bli sendt sammen med avreisebrevet 7 dager før avreise.

Ikke egnet for deg som går dårlig

Da en stor del av utfluktene på denne reisen vil foregå til fots, forventes det at reisedeltagerne er mobile, selvhjulpne og kan ferdes uten assistanse.

Besøk i ortodokse kirker

I ortodokse kirker er det skikken at kvinner dekker håret med et sjal. Det kan derfor være en god idé å ta med seg et sjal på utfluktene. Menn, derimot, bør ikke bære hodeplagg i kirkene.

Mer om Georgia

Her kan du lese mer om Georgia: www.albatros-travel.no/reisemaal/europa/georgia
Les blant annet om klima og vær, tidsforskjell, driks og visumregler

Hånden på hjertet

Flyreisen

Vi flyr med selskapet Air Baltic, som har nattfly til Tblisi akkurat som alle andre europeiske flyselskaper. Vi har naturligvis inkludert hotell på både ankomst og avreisedag, slik at bryderiet ved nattflyet bliver så begrenset som mulig.

Allmenn informasjon

En trygg reiseopplevelse

Vi vil at du skal føle deg trygg som en Albatros-reisende, fra du bestiller reisen til du kommer hjem med mange gode opplevelser - også i en verden med coronavirus. Derfor har vi iverksatt en rekke tiltak for å minimere smittefaren og samtidig gi deg alle reiseopplevelsene du drømmer om. Våre tiltak inkluderer:

 • Alle reiseledere er sertifisert i WHOs retningslinjer for smittebegrensning
 • Ekstra høye krav til våre samarbeidspartnere i forhold til rengjøring
 • Vi informerer alle reisedeltakerne våre om reiseforsikring og minimering av smitte

Les om alle tiltakene våre her

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Lignende reiser

22GERTR09BNO1105