Donaus hjerte

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Førsteklasses elvecruise til Wien, Bratislava og Budapest

Ingen elv i Europa representerer så mange forskjellige kulturer som Donau. Fra dens utspring sør i Tyskland renner elven mot øst gjennom hele 10 land før den munner ut i Svartehavet. Vi skal besøke de imponerende og vakre metropolene Wien, Bratislava og Budapest på vår reise med skipet MS Viktoria. Reisen gir oss det ene høydepunktet etter det andre – helt inn i hjertet på de gamle kulturhovedstadene og gjennom makeløst elvelandskap. Her blir det både tid til avslapping og opplevelser! Helpensjon ombord er inkludert i prisen.
Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Cruise, Elvecruise

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Nei

 • Valuta Euro, ungarske forint

Dagsprogram
Dag 1 Oslo–München, Tyskland. Med buss til Passau og innsjekking på skipet
Dag 2 Wien, Østerrike. Udflugt med byrundtur med Hofburg-palasset, katedralen og Ringstrasse. Mulighet for klassisk konsert
Dag 3 Esztergom og Budapest, Ungarn. Besøk i den imponerende domkirken i Esztergom. Mulighet for ”Budapest by Night”
Dag 4 Mohács, Ungarn. Mulighet for utflukt til kulturbyen Pecs ved foten av Mecsekfjellene (ikke inkludert)
Dag 5 Budapest. Byrundtur med byens imponerende arkitektur. Mulighet for utflukt til pusztaen med hesteshow
Dag 6 Bratislava, Slovakia. Mulighet til byvandring i den gamle bydelen
Dag 7 UNESCO-dalen Wachau, Østrerrike. Besøk i idylliske Dürnstein og vinsmaking av Wachau-vin.
Dag 8 Ankomst til Passau, transport til München og hjemreise

M/S Viktoria

Nyt det avslappede livet om bord på det romslige skipet – i den behagelige loungebaren, over en god middag i restauranten, på det store soldekket eller i din egen lugar.
Det romslige fartøyet er 126,7 meter langt og 11,4 meter bredt. Det kombinerer moderne komfort med en hyggelig atmosfære. Passasjerene kan nyte utsikten i loungebaren eller slappe av på soldekkets liggestoler. Alle måltider spiser vi i skipets restaurant, der det varieres mellom buffet og servering ved bordene av den vennlige kelnerstaben.
Klikk på bildene for å se dem større

Bilder

Klikk på bildene for å se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Oslo–München, Tyskland. Med buss til Passau og innsjekking på skipet Avseiling kl 17:00
Skipet vårt, MS Viktoria
Etter ankomst til München lufthavn blir vi hentet i buss og kjører til byen Passau ved Donaus bredd. Her ligger skipet som skal være vårt hjem de neste 8 dagene – MS Viktoria. Vi går om bord og har tid til å se oss rundt på skipet før vi møtes til vår første hyggelige middag i skipets restaurant.
Dag 2
Wien, Østerrike. Udflugt med byrundtur med Hofburg-palasset, katedralen og Ringstrasse. Mulighet for klassisk konsert Ankomst kl. 13.00, avseiling kl. 23.00
Wien

Etter lunsj er vi framme i Østerrikes keiserlige hovedstad Wien, nærmere bestemt i forstaden Nussdorf. Fra 1500-tallet var Nussdorf den viktigste havnen i Wien-regionen. Varer ble fraktet opp og ned langs Donau, og ettersom de andre båtrutene til Wien var smale og vanskelig å ta seg frem gjennom, var det her båtene la til. Det gjør de fremdeles i dag, og det er også i Nussdorf skipet vårt legger til.

Wiens sentrum har imponerende habsburgske palasser og grønne parker. Her går tradisjon og fornyelse hånd i hånd: Man spiller Strauss-valser selv når 20-åringer går på ball, og de tidligere keiserlige stallene har gjenoppstått som det overraskende og svært levende museumskvarteret.

Dagens Albatros-utflukt går til Wiens gamle bydel, som ligger vakkert omkranset av Ringstrasse-bulevarden med de mange praktbygningene. Inne bak Ringstrasse ligger den imponerende gotiske katedralen Stephansdom og den elegante Graben – en av hovedgatene i Wien. Fra Michaelerplatz, der arkeologene har funnet ruiner helt tilbake til romertiden gjennom Hofburgkomplekset til Heidenplatz, der det er rytterstatuer av Østerrikes to store helter: prins Eugen og erkehertug Karl. I Hofburg finner vi også den berømte Spanske rideskole, der man fremdeles holder på med ridekunst som går 400 år tilbake.

(Dagens utflukt er ikke inkludert i reisens pris. Du kan kjøpe Albatros-utfluktspakken ekstra; se mer senere i programmet.)

Om kvelden er det mulighet for å oppleve klassisk konsert med vidunderlige stykker av Mozart eller Strauss.

(Den klassiske konserten er ikke inkludert i reisens pris. Utflukten arrangeres av rederiet og bestilles og betales ombord. Hvis det er deltagere nok vil reiselederen også bli med.)

Dag 3
Esztergom og Budapest, Ungarn. Besøk i den imponerende domkirken i Esztergom. Mulighet for ”Budapest by Night” Ankomst til Esztergom kl. 12.00, avseiling kl. 16:30. Ankomst til Budapest kl. 20.30, avseiling kl. 00.00
UNESCO-fredede Budapest

I dag ankommer skipet til Esztergom nord i Ungarn på grensen til Slovakia. Her blir vi møtt av et imponerende syn når Ungarns største kirke, domkirken i Esztergom, tårner seg opp over oss med sin irrgrønne kuppel. Det er ikke rart at den er blitt byens karakteristiske vartegn.

Den høyden i Esztergom som domkirken ligger på har alltid spilt en viktig rolle i den ungarske nasjonens historie. Den unike beliggenheten skyldes nemlig ikke bare at her er utrolig vakkert mellom åsene og Donaukneet, men også at det var lett å besøke stedet.

Historiske kilder forteller om sju kirker på høyden i middelalderen, men i dag er det bare en. Den overgår til gjengjeld alle tidligere kirker på stedet i både størrelse og utforming. Det er ganske enkelt vanskelig å unngå å bli imponert når man står foran den katolske kirkens høyborg i Ungarn, for domkirken i Esztergom er et mesterverk i klassisistisk stil.

Dagens Albatros-utflukt går til domkirken som ligger ca. en kilometers gang fra skipet. Kirken som ble bygget med inspirasjon fra Peterskirken i Roma ble bygget ferdig i 1869.

Om kvelden ankommer skipet til et av Donau-elvas største høydepunkter – den UNESCO-fredede hovedstaden Budapest.

Ca. år 1000 ble kristendommen innført av kongen av Ungarn, Stephan 1. I 1526 inntok tyrkerne handelsbyene Buda og Pest. I den etterfølgende perioden tillot den tyrkiske Sultan Süleyman 1. at mange kirker ble omdannet til moskéer, det ble oppført gedigne badehus i tyrkisk hamamstil og forsvarsverkene ble modernisert. Budapests arkitektur bærer den dag i dag preg av perioden hvor den arkitektoniske inspirasjonen ble hentet fra Orienten.

Budapet er egentlig en sammenslåing av byene Buda og Pest, men den moderne hovedstaden består egentlig av hele tre byer: Buda, Pest og Óbuda (som betyr "Gamle Buda”). De tre ble forent til én by i 1872. Her startet byens guldalder som kulminerte da Europas første underjordiske jernbane (dagens metrosystem) blev åpnet.

Ved slutten av andre verdenskrig, fra den 13. Februar 1945 kontrollerte sovjetiske tropper hele Budapest. Ungarn fikk riktignok sosialistisk styre, men det var under sovjetisk kontroll. Ca 10 år senere forenes først studentene og senere mange ungarer i demonstrasjoner mot styret. Høsten 1956 kulminerte situasjonen og Oppstanden i Ungarn var et faktum. Mellom 25.000 og 50.000 ungarer og ca 7.000 sovjetiske soldater ble drept før den organiserte motstanden tok slutt.

 Den 16. Juni 1989 ble bildene og minnene fra 1956 vekket til live igjen da hundretusenvis av ungarer gikk ut i gatene for å hylle den tidligere premierminister Imre Nagyder som hadde blitt vanæret og henrettet 31 år tidligere. Disse demonstrasjonene medførte nye politiske forandringer og førte til at Jernteppet ble løftet ved den østerrisk-ungarske grense. Tusenvis av østtyskere benyttet seg av muligheten og flyktet denne veien ut av DDR. Starten på Sovjetunionen og Jernteppets fall var et faktum.

Om kvelden er det mulighet for å bli med på utflukten ”Budapest by Night” hvor den majestetiske byen er opplyst av tusenvis av gatelamper og ser ut som den er dyppet i gull.

(”Budapest by Night” er ikke inkludert i reisens pris. Utflukten bestilles og betales ombord. Hvis det er nok deltagere vil reiselederen bli med)

Dag 4
Mohács, Ungarn. Mulighet for utflukt til kulturbyen Pecs ved foten av Mecsekfjellene (ikke inkludert) Ankomst kl. 10.00, avseiling kl. 17.30
Mohacs

I dag legger vi til i byen Mohács. Hele to ganger har byen vært kulisse for avgjørende begivenheter i ungarsk og europeisk historie. I 1526 ble det ungarsk nederlag til osmanene (tyrkerne) ved Mohács hvilket førte til at Østerrike under habsburgerne og fyrstedømmet Transilvania, dengang det osmanske rike,  delte Ungarn mellom seg. I 1687 sto de samme partnene overfor hverandre på ny ved Mohács. Denne gangen led osmanene et knusende nederlag til det habsburgske imperiet.

Mohács er i dag en liten by med kun 18.000 innbyggere. I 1910 var innbyggertallet 56.000, men etter andre verdenskrig mistet byen sin strategiske betydning. Allikevel er byen fremdeles en av de viktigste byene langs den ungarske delen av Donau.

Dagens utfluktstilbud ombord (kjøpes ekstra) er en tur på landet til byen Pécs. Byen var Europeisk kulturhovedstad i 2010 og er en av Ungarns mest betydningfulle kultur-, kunst- og universitetsbyer. Den UNESCO-fredede gamle bydelen består av vakre bygninger fra både tidlig kristen og tyrkisk tid og vitner om Ungarns turbulente fortid med skiftende herredømmer. Byen er også kjent for Zsolnay-fabrikken som gjennom flere hundre år har produsert fin porselen og keramikk. Vi besøker også byens imponerende katedral med fire tårn og vakre utsmykning. (Dagens utflukt er ikke inkludert i reisens pris. Utflukten bestilles og betales ombord. Hvis det er nok deltagere vil reiselederen bli med)

Dag 5
Budapest. Byrundtur med byens imponerende arkitektur. Mulighet for utflukt til pusztaen med hesteshow Ankomst kl 9:00, afseiling kl 21:00
Budapest

I dag ligger vi til kai ved et av de absolutte høydepunktene ved Donau, den UNESCO-fredede hovedstaden Budapest.

På dagens Albatros-utflukt tar reiselederen oss med på en tur til fots rundt i byen. Budapest har gjennom århundrer vært kjent for kurbadene sine. Romerne var de første til å oppdage de 118 naturlige kildene som daglig sender ut mer enn 70 millioner liter varmt terapeutisk vann fra undergrunnen, og siden har kildene tiltrukket mange reisende.

Den ungarske hovedstaden har likevel annet og mer å by på, noe vi opplever på rundturen vår i den sjarmerende todelte byen. Buda og Pest ligger på hver sin side av Donau og er forbundet av åtte broer. I Buda ligger de to markerte høydene i den gamle bydelen – Borghøyden med Budaslottet, og Gellértfjellet med citadellet.

(Dagens utflukt er ikke inkludert i reisens pris. Du kan kjøpe Albatros-utfluktspakken ekstra; se mer senere i programmet.)

Om ettermiddagen har du mulighet for å bli med på en tur ut på den ungarske steppen, Pusztaen. I århundrer har ungarene og hestene deres vært legendariske. Erobringen av steppeområdene for 1000 år siden foregikk på hesteryggen og siden den gang har ungarene holdt tradisjonene og talentene på hesteryggen ved like. I dag kan du oppleve talenter og tradisjoner på nært hold når vi drar ut på Pusztaen. Her skal vi blant annet oppleve et hesteshow og få se hvordan én mann kan styre fem hester på en gang.

(Utflukten til Pusztaen er ikke inkluderet i reisens pris. Utflukten bestilles og betales ombord. Hvis det er nok deltagere kommer reiselederen til å bli med. )

Dag 6
Bratislava, Slovakia. Mulighet til byvandring i den gamle bydelen Ankomst kl 13:45, avseiling kl 18:30
Slovakias hovedstad Bratislava

Ikke bare er Bratislava den største byen i Slovakia, den er også hovedstad i det unge landet, som i sin nåværende form først ble opprettet i 1993 etter Sovjetunionens fall.

Slovakia deler grense med Ungarn i sør og med Østerrike i vest, og Bratislava brer seg som en vifte på begge bredder av den mektige Donau for foten av de lave Karpatene. Her, der fjell og elv møtes, kan man se hvordan vinmarkene pryder skråningene. Her er en lang rekke vakre monumenter i den gamle bydelen, som har overlevd både et østerriksk-ungarsk herredømme og et sosialistisk styre, og det kan vi nyte godt av i dag.

På grunn av sin beliggenhet på grensen mellom en mild og en varm klimasone rangerer Bratislava blant de solrikeste stedene i Slovakia, med 1976 solskinnstimer i årlig gjennomsnitt. Derfor er det gode sjanser til å få et solrikt opphold i byen, som ikke er så godt besøkt som Praha og Budapest, men som har like mye å by på. Gamlebyen og slottet er noen av høydepunktene i Bratislava. Gamlebyen er fylt av museer (f.eks. bymuseet, som har et uhyggelig torturkammer). Slottet, som ligger høyt hevet over bredden av Donau, var en av Romerrikets forposter fra det første til det femte århundret. Det er verdt hele turen å dra opp til slottet for å nyte utsikten, og på slottet finner vi også Slovakias historiske museum.

På dagens Albatros-utflukt drar vi ut på en guidet tur til fots gjennom den gamle bydelen, Staré Mesto, der vi skal oppleve de vakre barokk- og rokokkokirkene som står side om side med storslåtte paleer. Vi kommer blant annet forbi den gotiske domkirken St. Martin, som fra 1563 til 1830 var kroningskirke for den ungarske kongen. Skulpturer og gatekunst er fremtredende i gatebildet, og folkelivet utspiller seg rundt handels- og restaurantgaten St. Mikaelsgate og den tilhørende St. Mikaelsporten, som er den eneste bevarte porten i det gamle festningsverket fra middelalderen. På toppen av den 51 meter høye tårnbygningen som omkranser porten, er det en statue av St. Mikael. Tårnet huser i dag et våpenmuseum.

Vi avslutter turen ved broen Novy Most. Her er det et UFO-lignende observasjonsdekk 95 meter oppe i luften, der man kan nyte utsikten over byen og elva. Ti meter under observasjonsdekket finner vi restauranten i UFO-en, der det er mulig å kjøpe forfriskninger (entré til UFO-tårnet er ikke inkludert i reisens pris).

 (Dagens utflukt er ikke inkludert i reisens pris. Du kan kjøpe Albatros-utfluktspakken ekstra; se mer senere i programmet.)

Dag 7
UNESCO-dalen Wachau, Østrerrike. Besøk i idylliske Dürnstein og vinsmaking av Wachau-vin. Ankomst kl. 8.30, avseiling kl. 12.30
Dürnstein

I dag legger vi til i den UNESCO-fredede Wachaudal som er et billedskjønt østerrisk landskap. Dagens utflukt går til den lille hyggelige middelalderbyen Dürnstein som ligger i hjertet av den UNESCO-fredede naturen i regionen. Vi skal på en guidet tur i den historiske byen – langs en bymur og gjennom byporten til Pranger-plassen hvor  vi nyter utsikten til ruinene av borgen Kuenringer. Det var her den engelske konge Richard Løvehjerte 1192-93 har vært fange. Dette er en hyggelig og stemningsfull liten by.

Selv om det er tidlig på dagen er det fristende å smake på et glass lokal vin, for Wachau er Østerrikets mest kjente vinområde og her kan du blant annet nyte et glass kjølig Riesling hvis du har valgt å kjøpe utflukten med byrundtur og vinsmaking.

(Dagens utflukt er ikke inkludert i reisens pris. Du kan kjøpe Albatros-utfluktspakken ekstra; se mer senere i programmet.)

Dag 8
Ankomst til Passau, transport til München og hjemreise Ankomst kl 08:00
Etter frokost om bord sjekker vi ut fra skipet og kjører til flyplassen i München, der flyet hjem mot Norge venter.

Prisinformasjon

Tillegg for lugaroppgradering

Les mer om lugartypene under Opplysninger om reisen.

 • Tillegg for utvendig standard-lugar på Middle dekk fra kr 1 998,– per person
 • Tillegg for utvendig standard-lugar på Upper dekk fra kr 3 998,– per person
Tillegg for enkeltlugar
 • Tillegg for utvendig standard enkeltlugar på Main dekk fra kr 8 998,–
 • Tillegg for utvendig standard enkeltlugar på Middle dekk fra kr 12 698,–
 • Tillegg for utvendig standard enkeltlugar på Upper dekk fra kr 16 998,–
Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Fly Oslo–München t/r
 • 7 netters cruise på MS Viktoria i delt dobbeltlugar med koøye på Main-dekk
 • Transport ifølge program
 • Helpensjon på skipet fra middag dag 1 til frokost dag 8
 • Kaffe og te til måltidene på skipet
 • Daglig rengjøring på lugaren
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Utfluktspakke og eventuelle ekstra utflukter og arrangementer
 • Tillegg for enkeltlugar
 • Tillegg for oppgradering av lugar
 • Eventuelle måltider på land
 • Øvrige drikkevarer
 • Driks til lokalguider og sjåfører (beregn 10 euro pr. person ved kjøp av utfluktspakken)
 • Driks til personalet på skipet (vi anbefaler 5–7 euro pr. person pr. dag)
 • Personlige fornødenheter
 • Alt ikke nevnt under "Prisen inkluderer”
Opplev mer!
Utfluktspakke kr 1 298,– pr. person

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Hvordan er lugarne?

Fra de lyse og romslige lugarene på 16 m2 har du god utsikt til elven og omgivelsene. Lugaerene er utstyrt med to enkeltsenger i form av en dobbeltseng, bad med toalett og dusj, telefon, hårføner, safe, varme/aircondition og tv med internasjonale kanaler.

Lugar på Main-dekk (kat. C)

Utvendig lugar med kuøye på Main-dekk (nederste passasjerdekk). 2 enkeltsenger i form av en dobbeltseng. Ca. 16m2.

Lugar med fransk balkong på Middle-dekk (kat. B)

Utvendig lugar med fransk balkong på Middle-dekk (midterste passasjerdekk). 2 enkeltsenger i form av en dobbeltseng. Ca. 16 m2.

Lugar med fransk balkong på Upper-dekk (kat. A)

Utvendig lugar med fransk balkong på Upper-dekk (øverste passasjerdekk). 2 enkeltsenger i form av en dobbeltseng. Ca. 16 m2.

 

Bagasje

Det er lurt å ha med en mindre ryggsekk eller veske til dagsturer/utflukter og reisedager der du oftest ikke ser bagasjen din igjen før om kvelden. Det er ikke nødvendig å ha med håndkle.

Spesielle helseforhold

I henhold til rederiets regler er du pliktig å informere Albatros Travel om evt. sykdom eller kronisk sykdom, handikap, graviditet eller andre forhold som kan ha betydning for ditt velbefinnende eller din helsetilstand mens du er på cruise.

Hvem kan delta?

For å delta på dette elvecruiset er det et krav at du er mobil, selvhjulpen og kan ferdes uten hjelp til fots i byer og på stier i parker. Personer under 18 år må reise i følge med og bo sammen med personer over 18 år.

Ikke egnet for deg som går dårlig

Utfluktene våre og rundturene i byene foregår til fots, og vi går ofte fra skipet til byenes sentrum. Da mange av byenes gamle bydeler er fredede og har smale brosteinsgater, er det ikke mulig å kjøre i buss. Vi opplever også stemningen på en helt annen måte når vi går. Vi bruker også offentlig transport som trikk og metro. Som deltager på turen må du derfor regne med å gå 6 kilometer om dagen i rolig tempo på byturene, som varer mellom 1,5 og 2,5 timer. Du må altså være mobil, selvhjulpen og kunne ferdes uten hjelp.

Vi gjør også oppmerksom på at reisen ikke egner seg for personer som går dårlig, siden man kan risikere å skulle gå fra båt til båt for å komme i land og tilbake på skipet igjen. Det er et sikkerhetskrav fra rederiet at alle passasjerer må kunne gå fra et skip til et annet uten hjelp fra besetning eller medpassasjerer.

Det er ikke tillatt å ta med rullestol/rullator på skipet. Dette er også på grunn av sikkerheten, siden det må være fri passasje i gangarealene mv.

Kaiplass

Når elvecruiseskipene legger til blir skipene flere steder fortøyd langskips utenpå hverandre. Det betyr at man kan oppleve å se inn  is siden på et annet skip i stedet for å ha utsikt til landskapet eller en by, når skipet ligger til ka, og at man må gå gjennom andre båter for å komme i land – eller at andre passasjerer går gjennom skipet.

Vi vil prøve så vidt mulig å få kaiplass i sentrum av de byene vi besøker. Det er dessverre ikke alltid mulig, og selv om en kaiplass er booket og bekreftet forbeholder havnen seg alltid retten til å flytte skipet vårt inntil bare noen få timer før ankomst. Det betyr at vi bestiller busstransport i forbindelse med de utfluktene som er beskrevet i programmet i de tilfellene når kaiplassen er langt utenfor sentrum og utenfor gåavstand. Deltar man ikke i det planlagte programmet eller ønsker man å legge inn egne programpunkter er transport til og fra skipet for egen regning.

Utflukter – halvdag og heldag

Det er normal praksis å sondre mellom halv- og heldagsutflukter. Dette betyr ikke nødvendigvis at utfluktene varer hhv. en halv eller en hel dag. En halvdagsutflukt foregår vanligvis enten om formiddagen eller om ettermiddagen og vil ikke strekke sig over et måltid. Oftest er man hjemme igjen så det passer med frokost eller middag. Utfluktene varer typisk 2–4 timer. En heldagsutflukt må man forvente varer ca. 5–9 timer og strekker seg typisk inn over et hovedmåltid, som ikke nødvendigvis er inkludert. Dette vil være angitt i utfluktsbeskrivelsen.

Mer om dine reisemål

Vil du vite litt mer om klima og vær, tidsforskjell, driks og visumregler? Se mer informasjon under.

Østerrike: www.albatros.no/reisemaal/europa/oesterrike

Ungarn: www.albatros.no/reisemaal/europa/ungarn

Se alle våre elvecruisereiser 

Se også artikkelen vår om østerriksk vin: Aldri mer kjølevæske eller få mer inspirasjon til din reise med artikkelen Luksusliv på Donau

Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. Det fremgår av avreisepapirene hvor gruppen møter reiselederen. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.
Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

Hos Albatros tilbyr vi ikke at man kan ha faste plasser i bussen, og det er derfor heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass innen reisens start. Ved ikke å tilby kjøp av bestemte plasser risikerer man ikke at tidspunktet man kjøper reisen på er avgjørende for hvilken plass i bussen man har adgang til. Derimot kan det i fellesskap med reiselederen avtales at man rokerer underveis, slik at alle på skift får sitte både foran og bak i bussen.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.
Rated 5 out of 5 by from En flott tur med fine opplevelser Vi hadde fått masse informasjon på forhånd, og var spente på reisen. Det var en kjempefin tur med mange inntrykk. Vi hadde en fantastisk reiseleder, Yves, som hele tiden oversatte for oss både på båten og på utfluktene. All informasjon fra båten om steder vi seilte forbi etc. kom på tysk. Yves var uvurderlig for vår opplevelse under veis. Det bør tenkes på at all informasjon på båten også bør komme på engelsk. Mange nordmenn som ikke forstår tysk. Både lugarene og maten var helt topp. Hele besetningen om bord var alltid veldig blide og imøtekommende. I tillegg var vi kjempeheldige med været.
Date published: 2018-05-01
Rated 5 out of 5 by from Flott å reise til flere land med hotellet "på ryggen"! Dette var en svært behagelig reisemåte, samtidig som vi fikk fine og interessante opplevelser på utfluktene. Spesielt fint å få historiske bakgrunnsopplysninger om stedene vi besøkte, og det var ikke for stressende lagt opp. Livet på båten var svært behagelig, fine lugarer, nydelig mat, og et mannskap som virkelig la seg i selen for at vi skulle ha det bra! Ekstra pluss for behagelig dempet klassisk musikk i spisesalen, og frisk ABBA da vi fikk servert champagne på dekk. Utseilingen fra Budapest var magisk!
Date published: 2016-09-27
Rated 4 out of 5 by from Elvecruise på Donau Veldig fin elvecruise, ypperlige guadier, men ble ofte blandet med svensker, da hadde jeg store språkproblemer. Utfluktene var bra i byene men ikke på de små stedene. Skipet var bra, men savnet svømmebasseng, frokosten og lunsjen var veldig bra, mens selve hovedmåltidet (middagen) var ikke tilfredstillende. Fint mannskap.
Date published: 2016-07-07
Rated 4 out of 5 by from Reise til et flott område av Europa Donau er en sentral ferdselsåre i Weuropa, og Donaus bredder var utrolig vakre.Så nydelig å flyte langs Donaus bredder og se dem gjennom stoore vinduer eller fra soldekket- hele tiden! Store, praktfulle byer- som Budapest og Wien (men til Wien fikk vi alt for liten tid), og mindre, vakre byer, og nydelige gamlebyer- som Bratislava, eller Durnstein. Veldig hyggelig mannskap, men nesten for mye mat. For høye priser på alle slags drikkevarer (vannet kostet feks tre ganger så mye i baren som i byen) Vår norske reiseleder var storartet.
Date published: 2018-05-08
Rated 5 out of 5 by from Forventninger Reisen svarte 100 prosent til forventningene mine. Meget dyktig reiseleder og passe stor gruppe til at vi fikk pratet med alle. Variert og interessant utfluktsprogram. Ingen dager var like. Nydelig mat ombord og meget hyggelig betjening.Betjeningen la seg skikkelig i selen,også når det kom til underholdning av gjestene.
Date published: 2016-09-27
Rated 4 out of 5 by from Vi hadde en fin tur i fint vær! Vi hadde en spennende ferie, men jeg syntes reiselederen vår kunne vært ennå bedre i å fortelle om nåtid og fortid om de stedene vi var når muligheten var der. Generelt hadde vi problemer med lederen på båten. De kom med mye informasjon over høyttalerne som ikke ble oversatt til engelsk eller norsk. Det var også flere utflukter som kun foregikk på tysk. Når jeg ikke kan tysk, ble det rimelig frustrerene. Den norske eller den svenske reiselederen kunne ha vært med på disse turene. De sa de ikke kunne guide fra tysk!!!!
Date published: 2018-09-12
Rated 5 out of 5 by from Veldig bra tur, Veldig interessant tur. Reiselederene var veldig flinke og serviceminded. Alt ombord i båten var fra. Utmerket mat og severing, Turen kan anbefales og var i henhold til forventningene,
Date published: 2017-08-12
Rated 5 out of 5 by from En flott reise med med mange fine opplevelser Spennende reise med en reiseleder som var kunnskapsrik, morsom og hjelpsom.
Date published: 2017-08-18
 • y_2019, m_3, d_22, h_20
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.11
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_51
 • loc_no_NO, sid_DECRI09, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende reiser

DECRI09ANO