Drømmecruise fra Miami til Karibia

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Flott karibisk cruise med «Serenade of the Seas» med helpensjon og driks om bord inkludert

På dette deilige Albatros-cruiset har du mulighet til å utsette den kommende vinteren og ta et par dager med gnistrende solnedganger i tropiske temperaturer. Vi drar ut med cruiseskipet «Serenade of the Seas», og før vi drar til sjøs, koser vi oss på et lekkert hotell ved Miami Beach i Florida. Derfra går kursen mot Det karibiske hav, der destinasjonen er den spansk-amerikanske øya Puerto Rico. Deretter venter Saint Kitts, der vi følger i sporene etter den engelske kolonihistorien. I St. Lucia venter paradisstrendene, eventyret fortsetter på krydderøya Grenada, på øya der rommen ble oppfunnet, nemlig Barbados, og til sist besøker vi naturskjønne Antigua.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Cruise

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Ja

 • Vaksinasjon Ja

 • Valuta Amerikanske dollars

Dagsprogram
Dag 1 Oslo–Miami, USA
Dag 2 Miami og avgang om ettermiddagen
Dag 3–4 Et par avslappende dager på havet mot Karibia
Dag 5 Ponce på Puerto Rico. Mulighet for spasertur i den gamle bydelen sammen med reiselederen
Dag 6 Basseterre, St. Kitts. Mulighet for øyrundtur til gamle sukkerrørsplantasjer, festninger og skjønne badestrender
Dag 7 Castries, St. Lucia. På eventyr i Karibias paradis-øy
Dag 8 St. George’s, Grenada. Mulighet for øyrundtur inkl. Grand Etang nasjonalpark, krydderplantasje, foss og strand
Dag 9 Bridgetown, Barbados. Øya der rommen ble oppfunnet. Mulighet for utflukt til Barbados’ forrevne østkyst og besøk på romdestilleri
Dag 10 St. Johns, Antigua. Sukkerrørs- og ananasplantasjer. Mulighet for øyrundtur med Nelson’s Dockyard, utsiktspunktet Shirley Heights og Turner’s Beach
Dag 11–12 Dag 11–12 God tid på havet til avslapping og fornøyelser
Dag 13 Miami og hjemreise
Dag 14 Ankomst til Oslo

Serenade of the Seas

Med plass til over 2500 passasjerer er Serenade of the Seas en del av Radiance-klassen hos rederiet Royal Caribbean. Skipet er utstyrt med store glassvinduer som gir en fantastisk utsikt og mye lys, perfekt supplert av elegant interiør og flotte møbler. Om bord kan du nyte en moderne samling av kunstverker og skulpturer. Om bord på de 13 dekkene finnes alt du kan ønske deg av et moderne cruiseskip. Her er det svømmebassenger og spabad, stort utendørs filmlerret, klatrevegg, minigolfbane samt flere forskjellige restauranter og kafeer.

Klikk på bildene for å se dem større

Bilder

Klikk på bildene for å se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Oslo–Miami, USA
Fra Gardermoen flyr vi til Miami i solskinnsstaten Florida. Vi blir hentet på flyplassen og kjører med buss til hotellet, som ligger i Miami Beach-området – rett ved stranden!
Dag 2
Miami og avgang om ettermiddagen Avgang kl 1530
Miamis skyline

Dagen er til fri disposisjon. Reiselederen vil selvfølgelig være behjelpelig og komme med forslag til hva du kan gjøre denne dagen. Med basseng på det lekre hotellet og stranden bare 200 meter unna er det fristende bare å nyte formiddagen med avslapping, bading og soling. Men er det stemning for det, vil reiselederen ta dere med på en tur i nærområdets spennende art deco-bydel.

Etter litt tid på egen hånd begir vi oss mot havna i Ft. Lauderdale, der det flotte cruiseskipet Serenade of the Seas ligger til kai. Sist på ettermiddagen kan vi nyte utseilingen fra Florida når vi stevner ut i Atlanterhavet med kurs mot Det karibiske hav.

Dag 3–4
Et par avslappende dager på havet mot Karibia

To dager til sjøs er perfekt for å oppleve livet på et cruiseskip. Selve oppholdet om bord er nemlig en stor del av reisen, for her kan du nyte den behagelige, avslappede rytmen og i fred og ro fordøye alle inntrykkene fra reisen.

Du kan slappe av ved bassenget, ta en tur på treningssenteret eller benytte deg av de mange andre aktivitetsmulighetene om bord. Du kan også nyte utsikten, slappe av med en bok i en liggestol på dekk eller delta i noen av de mange underholdningsarrangementene. Det er også en opplevelse å veksle mellom de mange temarestaurantene på skipet og senere se den internasjonale kabareten og kanskje avslutte kvelden på nattklubben.

Dag 5
Ponce på Puerto Rico. Mulighet for spasertur i den gamle bydelen sammen med reiselederen Ankomst kl 0800, avgang kl 1700
Ponce, Puerto Rico

Puerto Rico er som så mange andre land i Karibia en hybrid av utenlandske påvirkninger. Her dreier det seg særlig om spansk og amerikansk kultur. Storslåtte palasser fra kolonitiden deler fortauskant med glitrende shoppingsentre, og man hører like ofte spanske gloser som amerikanske – men kanskje enda oftere bastardspråket "spanglish". Livet under vannet ser ut til å etterligne folkeblandingen på landjorden. Tallrike fiskearter, den ene mer fargerik enn den andre, lever fredelig og fordragelig side om side mellom korallene.

Puerto Rico er den østligste og minste av De store Antiller og består av hovedøya Puerto Rico, og en mengde mindre øyer og skjær. Puerto Rico er en såkalt fristat underlagt USA, men med egen regjering med en guvernør i spissen. De puertoricanske innbyggerne har amerikansk statsborgerskap, men har ikke innflytelse på valget av USAs president eller på andre politiske beslutninger i USA. Puerto Ricos nest største by Ponce er bedre kjent som ”La Perla del Sur” – eller Sydens perle. I dag vil reiselederen tilby en liten spasertur rundt i den koselige gamle bydelen i Ponce, etterfulgt av litt tid på egen hånd (transport til/fra skipet er ikke inkludert). Den stemningsfulle gamle bydelen er full av 300 års kolonihistorie og kjennetegnes av smale brosteinsbelagte gater (Reina Isabel-gaten), fargestrålende hus med vakre balkonger, små koselige torg (Plaza Las Delicias) og en katedral. Etter byrundturen er det mulighet for å fortsette på egen hånd og spise middag eller ta seg en kopp kaffe på et av torgene i byen eller ved havnefronten mens du nyter folkelivet og den karibiske stemningen.

Dag 6
Basseterre, St. Kitts. Mulighet for øyrundtur til gamle sukkerrørsplantasjer, festninger og skjønne badestrender Ankomst kl 0800, avgang kl 1700
Basseterre på St. Kitts

Saint Kitts er en av Karibias mindre kjente øyer, og det kan vi bare glede oss over, for dette er en liten uoppdaget perle! Store deler av øya er fullstendig uberørt, og overalt møter vi en hyggelig og tilbakelent stemning. Saint Kitts’ offisielle navn er Saint Christopher – navngitt av Columbus, som kom hit på sin andre reise til den nye verden i 1493 – og sammen med naboøya Saint Nevis har øya utgjort republikken ”Saint Kitts and Nevis” siden 1983, da de brøt med mer enn 200 års engelsk herredømme. Saint Kitts og Nevis er den klassiske karibiske historien om europeisk kolonisering, afrikanske slaver og sukkerrørsplantasjer. Sukkeret gikk direkte til London, der det tilfredsstilte engelskmennenes hang til søtsaker. Saint Kitts og Nevis er den eldste engelske kolonien i Karibia – og selv om franskmennene i en lengre årrekke også gjerne ville ha den frodige jorden på øyene, vant engelskmennene det endelig slaget og makten over øyene. I Saint Kitts’ hovedby, Basseterre, der vi legger til, fornemmer man tydelig både den franske og den engelske fortiden. Og er du historisk interessert, skal du selvsagt besøke det godt bevarte engelske festningsverket Brimstone Hill Fort, som ligger knapt en halv times kjøring fra Basseterre oppe på vestkysten. Her er det levninger fra ikke færre enn ni festninger, og det taler sitt tydelige språk om de maktkampene som utspilte seg i Karibia, der det var riktig mange penger å hente for de europeiske kolonimaktene – med England, Spania og Frankrike som de viktigste aktørene. Brimstone Hill Fort er den best bevarte og mest imponerende av Saint Kitts’ mange festninger og står på UNESCOs liste over verdens kulturarv. En tur rundt på øya er i det hele tatt en reise rundt i øyas dramatiske historie. Langs kysten med de mange festningene og spredt rundt i landskapet finner man ruiner av nedlagte sukkerrørsplantasjer og herskapsvillaer fra øyas storhetstid som sukkereksportør. De siste sukkerplantasjene vred først nøkkelen rundt i 2005. Man må selvsagt også besøke en av øyas mange vakre strender og få seg en karibisk dukkert, men bare ut mot Det karibiske hav – Atlanterhavssiden er for voldsom. Tett ved Basseterre ligger Frigate Bay, der bademulighetene går hånd i hånd med golf, kasinoer og shopping.

Dagens utfluktstilbud er en rundtur i buss på øya. Underveis går vi på oppdagelsestur i historien og opplever verdenskulturarven.

(Dagens utflukt er ikke inkludert i reisens pris. En spesiell utfluktspakke kan kjøpes, se under priser bakerst i programmet).

Dag 7
Castries, St. Lucia. På eventyr i Karibias paradis-øy Ankomst kl 0800, avgang kl 1700
Castries, St. Lucia

I dag legger skipet til på en av de vakreste og mest frodige av de karibiske øyene, nemlig St. Lucia. Langs kysten finner man lange, hvite sandstrender, små hemmelige bukter og hyggelige fiskerlandsbyer, og midt inne på øya ligger det uberørt jungel, frodige bananplantasjer og de majestetiske Piton-fjellene, som er blitt øyas kjennemerke.

Som på mange av de andre karibiske øyene er det også på St. Lucia en aktiv vulkan. Den ligger på den sørlige delen av øya ved byen Soufrier. Her kan man oppleve boblende, sydende mudder og en umiskjennelig svovellukt som taler sitt eget tydelige språk om den vulkanske aktiviteten. Der er varme kilder der det er mulig å ta en dukkert, og de mange mineralene i vannet skal ha en positiv effekt på huden.

Bananeksport er fremdeles den største inntektskilden for St. Lucia, der turismen ennå ikke har fått overta. Først franskmennene – og siden engelskmennene – har vært koloniherrer på øya, som i 1967 fikk sin uavhengighet. I dag er St. Lucia, i likhet med de mange andre tidligere engelske koloniene, medlem av Samveldet.

St. Lucia byr på saftiggrønne bananplantasjer, en malerisk vestkyst med de hyggelige fiskerlandsbyene Anse La Raye og Canaries og de karakteristiske spisse Piton-fjellene. Her er også en botanisk hage og farmer der der blant annet dyrkes kakao, kaffe, kokosnøtter, bananer og en rekke andre tropiske matplanter.

Du kan gå på oppdagelsestur i byen Castries, som er kjent for sitt sprudlende bymarked, der duftende krydder og fargerike frukter og grønnsaker ligger på utstilling i markedsbodene.

En tur gjennom byen bør også gå forbi torget Derek Walcott Square, oppkalt etter øyas berømte forfatter Derek Walcott (f. 1930), som i 1982 fikk Nobelprisen i litteratur. Det var verket ”Omeros”, Walcotts karibiske utgave av Homers ”Iliaden”, som utløste nobelpriskomiteens roser. På torvet kneiser et 500 år gammelt ”regntre” (Albizia saman) og symboliserer øyas store frodighet, og ved siden av torget ligger byens katedral, som er Karibias største kirke.

Dag 8
St. George’s, Grenada. Mulighet for øyrundtur inkl. Grand Etang nasjonalpark, krydderplantasje, foss og strand Ankomst kl 0800, avgang kl 1700
Herlige kryddere på Grenada

Grenada, som vi besøker i dag, er Karibias mest duftende øy og blir kalt ”Krydderøya”. Nelliker, kanel, ingefær og muskatnøtt er bare noen av de mange kryddervekstene som dyrkes på øya, og duften av dem ligger som en aromatisk dyne over den naturskjønne øya. Ikke minst muskatnøtter er viktige for Grenadas økonomi, og øyas forholdsvis lille størrelse til tross er Grenada verdens nest største produsent av muskatnøtter, bare overgått av Indonesia. Produksjonen ble imidlertid ganske hardt rammet da Grenada for noen år siden ble rasert av orkanen Ivan, som også ødela 80 prosent av alle bygningene på øya.

Vi legger til i hovedstaden St. George's, og kjører derfra i minibuss opp gjennom regnskogen med høye bambusstammer og enorme bregner. Vårt første stopp er i nasjonalparken Grand Etang, der vi ser sjøen som er dannet i et utslukt vulkankrater. I solskinn er den smaragdgrønn og fantastisk vakker. Deretter fortsetter vi til den vakre Annandale-fossen og går en tur i de frodige omgivelsene med regnskog og frukttrær, bananplanter og høye mahognitrær.

Intet stopp på Grenada er komplett uten at man ser øyas vell av krydderbusker og -trær, så vi stopper ved en krydderplantasje. Her skjærer vi bl.a. barken av kaneltreet og får en guidet omvisning der vi lærer om alle krydderproduktene på øya.

Vi avslutter dagen på en av Karibias beste strender: Grand Anse, der den kritthvite stranden møter det flotteste asurblå havet. En lekker strandrestaurant selger ananasburgere på takterrassen med Karibia, stranden og cruiseskipet som kulisse. Man får det ikke bedre!

(Dagens utflukt inngår i en spesiell utfluktspakke og er ikke inkludert i reisens pris. Se mer senere i programmet).

Dag 9
Bridgetown, Barbados. Øya der rommen ble oppfunnet. Mulighet for utflukt til Barbados’ forrevne østkyst og besøk på romdestilleri Ankomst kl 0700, avgang kl 1600
Rom fra Barbados er verd å smake på

Vi kommer i dag til Bridgetown på Barbados, som både er berømt for de billedskjønne hvite sandstrendene og for sin liflige rom. Midt på øya skjærer de lange alleene seg inn mellom de vaiende sukkerrørene, og rundt om i landsbyene ser vi gamle anglikanske landsbykirker og små typiske kulørte og til tider falleferdige trehus.

Øyas innbyggertall er på cirka 260 000. Dessuten lever Barbados Green Monkey her. Det er apen som ble brakt hit fra Vest-Afrika for cirka 300 år siden. Den har blant annet bidratt til å redde mange menneskeliv gjennom produksjon av poliovaksine. I dag er det mange tusen aper på øya, men de blir nå ansett som skadedyr fordi de spiser avlingene. Man skal likevel være heldig for å få øye på dem – de gjemmer seg som regel godt.

I motsetning til flertallet av de karibiske øyene var Barbados underlagt den samme kolonimakten, nemlig den britiske, under hele kolonitiden – unntatt i de aller første årene. Barbados er den av de karibiske øyene som ligger lengst ute mot Atlanterhavet, og det var da også først i 1536 øya ble oppdaget av et portugisisk skip på vei til Brasil. Da besetningen gikk i land, fikk de se Ficus citrofolia, fikentrær med lange, skjeggaktige luftrøtter som hang ned fra tretoppene. Derav har øya fått sitt navn, Barbados – de skjeggete.

Barbados er ikke en vulkanøy, som mange av de øvrige karibiske øyene, men derimot et resultat av jordskorpens bevegelser og hevet havbunn. Undergrunnen er av kalkstein, og derfor fant man tidlig store ferskvannsreservoarer. Det kom både øyas befolkning, sukkerproduksjonen og naboøyene til gode. Barbados var det første stedet der man begynte å produsere rom. Barbadosrom er i dag et ikon blant brennevinselskere, og rundt om på øya ligger det romdestillerier der man kan studere produksjonen av rommen, høre om dens historie og naturligvis smake på varene.

Dagens utfluktstilbud bringer oss til Barbados forrevne østkyst, der man merker hvordan det mektige Atlanterhavet gjennom millioner av år har hamret mot klippene. Vi skal naturligvis også prøvesmake den lokale rommen når vi legger veien forbi et destilleri.

(Dagens utflukt inngår i en spesiell utfluktspakke og er ikke inkludert i reisens pris. Se mer senere i programmet).

Dag 10
St. Johns, Antigua. Sukkerrørs- og ananasplantasjer. Mulighet for øyrundtur med Nelson’s Dockyard, utsiktspunktet Shirley Heights og Turner’s Beach Ankomst kl 0900, avgang kl 1700
Fantastiske Turner's Beach på Antigua

Vi legger i dag til i Antiguas hovedstad, St. John’s. Øyas europeiske oppdager, Christofer Columbus, kom hit på sitt andre Karibia-tokt i 1493 og oppkalte øya etter Santa Maria la Antigua, Sevillas skytshelgen. I 1632 kom en gruppe engelskmenn fra naboøya St. Kitts og klarte å etablere bosetninger. Det ble startskuddet til sukkerproduksjonen, som deretter nærmest eksploderte, med over 150 sukkermøller.

Senere fremstod øya som en viktig inngang til de karibiske koloniene og ble derfor ofte kalt ”Porten til Karibia”. I hovedstaden St. John’s kan man oppleve flotte restaurerte historiske bygninger, ikke minst St. John’s Cathedral, med tårn som dominerer byens himmelrand. Bolighusene er malt i særdeles friske farger, og byen er et glimrende sted hvis man vil nyte et spennende måltid og gjøre et funn i de billige forretningene.

Dagens Albatros-utflukt er en tur til en av de mest populære havnene på Antigua, English Harbour på sørspissen av øya, som på 1600- og 1700-tallet var base for det engelske sjøforsvaret i Karibia. Lord Horatio Nelson skal etter sigende ha besøkt den flere ganger. Det er et imponerende byggverk, og havnen var perfekt for den britiske flåten. Bukta ligger i le for orkaner, og det eneste innløpet til havnen er en smal åpning mellom to landtanger, som selvfølgelig var sterkt bevoktet på den tiden.

Også det historiske verftsområdet Nelson’s Dockyard fra 1745, som ligger tett ved English Harbour, er i dag fint restaurert og et populært utfluktsmål. Området med det gamle skipsverftet og flåtehavnen har helt opp til våre dager bevart sin funksjon – nå som havn og samlingssted for store private lystyachter.

Fra utsiktspunktet Shirley Heights er det en fremragende utsikt over havneområdet, og her kan du få et riktig godt inntrykk av hvorfor English Harbour var en så ettertraktet naturhavn.

Etter at vi har dykket ned i historien, er det tid til å dykke ned i bølgen den blå. Vi kjører tvers over øyas frodige midtdel til Turner’s Beach, som er et prakteksempel på de fantastiske sandstrendene Antigua kan by på. Turner’s Beach er bare én av de 365 strendene på øya – én for hver av dagene i året – og her er både restaurant og fasiliteter. Etter et par timers avslapning på stranden kjører vi tilbake til skipet.

(Dagens utflukt inngår i en spesiell utfluktspakke og er ikke inkludert i reisens pris. Se mer senere i programmet).

Dag 11–12
Dag 11–12 God tid på havet til avslapping og fornøyelser

Vi nyter noen deilige dager på skipet øremerket luksus og avslapping mens vi glir gjennom Atlanterhavet tilbake mot Miami. Mulighetene og aktivitetene er mange om bord, og du kan innrette dagene akkurat slik det passer deg. Om kvelden er det et opplagt valg å ta en tur i teatret og kanskje nyte en god drink til levende musikk.
 

Dag 13
Miami og hjemreise Ankomst kl 0700

Morgenfugler kan oppleve innseilingen til Floridas kyst når vi legger til i Ft. Lauderdale. Selve utsjekkingen er forholdsvis avslappet, og etter landgang kjører vi til flyplassen i Miami, der hjemturen skal begynne etter ferien i tropene.

Blir det tid til det, kjører vi forbi et outlet/shoppingsenter og kan gjøre noen innkjøp før hjemreisen. Det blir mulig å kjøpe lunsj ved samme anledning.

Avslutningsvis er det tid til å sette kursen mot lufthavnen, der flyet hjem mot Norge venter.

Dag 14
Ankomst til Oslo

Vi kommer til Oslo med bagasjen full av gode minner om eksotiske Karibia.

Utfluktspakke

Kun for Albatros Travels gjester har vi utarbeidet en utfluktspakke som ledes av vår egen reiseleder. Pakken må kjøpes hjemmefra senest 45 dager innen avreise.

Utfluktspakken inneholder

 • St. Kitts. Halvdagsutflukt med øyrundtur til gamle sukkerrørsplantasjer, festninger og herlige badestrender.
 • Grenada. Halvdagsutflukt med øyrundtur inkl. Grand Etang nasjonalpark, krydderplantasje, fossefall og strand.
 • Antigua. Halvdagsutflukt til Nelson’s Dockyard, utsiktspunktet Shirley Heights og Turner’s Beach.
 • Barbados. Halvdagsutflukt med øytur og besøk på romdestilleri.

Pris kr 2 198,– pr. person

Herlige kryddere på Grenada

Prisinformasjon

Tillegg for enkeltlugar

Tillegg for innvendig enkeltlugar (kat. 4V) kr 10 998,–

Tillegg for oppgradering av lugar

Dobbeltlugar
Tillegg for utvendig lugar kat. 8N kr 1 598,– per person
Tillegg for balkonglugar kat. 2D kr 6 498,– per person

Enkeltlugar
Tillegg for utvendig enkeltlugar kat. 8N kr 13 998,–
Tillegg for enkeltlugar med balkong kat. 2D kr 23 998,–

Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Fly Oslo–Miami t/r med mellomlanding
 • Transport ifølge program
 • 1 natt på hotellet Marseilles Miami Beach i delt dobbeltrom (med frokost)
 • 11 netters cruise med Serenade of the Seas i delt innvendig dobbeltlugar kat. 4V
 • Helpensjon ombord på skipet
 • Kaffe, te og isvann på skipet
 • Driks på skipet (kr 1408,– pr. person)
 • Skatter og avgifter (havneskatter verdi kr 892,–)
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Utfluktspakke kr 2 198,–
 • Tillegg for enkeltrom/enkeltlugar
 • Tillegg for oppgradering av lugar
 • Eventuelle måltider på land
 • Drikkevarer
 • Driks til sjåfører og lokalguider (beregn ca. USD 20,– per person)
 • Personlige fornødenheter
 • Gebyr for innreiseregistrering til USA (ESTA, ca. 14 USD)
 • Alt ikke nevnt under "Prisen inkluderer"

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Før avreise

Pass

Passet må være gyldig i minst 6 måneder før hjemreisedato. Barn – uansett alder – må ha eget pass. Det er ikke nok at de står i foreldrenes pass. Send en kopi av passet ditt til Albatros Travel senest 14 dager etter at du har bestilt reisen. Legg merke til at navnet på flybilletten må stemme 100% overens med navnet ditt slik det står i passet. Konsekvensen ved at det ikke er likt kan i verste fall medføre at du blir nektet innreise i USA og må fly hjem for egen regning.

I USA og Canada er det ikke visumplikt for norske statsborgere ved opphold på opptil 90 dager, men før avreise må du fylle ut en elektronisk søknad om innreisetillatelse, som kalles ESTA i USA og eTA i Canada.

ESTA – innreisetillatelse til USA

Senest 72 timer før avreise må du søke om innreisetillatelse til USA.

Det gjør du ved å klikke her: https://esta.cbp.dhs.gov

Her får du en midlertidig innreisetillatelse og et nummer som du skal printe ut eller skrive ned og ha med på hele reisen. Flyplassmyndighetene i Norge eller USA kan kreve å få se det. ESTA-tillatelsen koster et mindre beløp, ca. 14 dollar, som du betaler med kredittkort. Innreisetillatelsen er gyldig i to år eller til passet ditt går ut dersom dette skjer innen to år.

Hvis du reiser sammen med barn som ikke er dine egne, eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, må du ha en særskilt tillatelse i tillegg til ESTA-tillatelsen.

Les mer om søknaden om innreisetillatelse og om å reise til USA med barn her: www.albatros-travel.no/praktisk/innreise-i-usa-esta

Ekstra rengjøring på hotell og busser

Ekstra rengjøring på hotell og busser

Albatros prioriterer våre gjesters trivsel og sikkerhet på reisen høyt og er i tett kontakt med våre samarbeidspartnere i USA. Dette for å sikre at rengjøring av busser og hoteller lever opp til de gjeldende regler og standarder. Bussene vi benytter blir daglig desinfisert av sjåførene og hotellene har laget ekstra strenge regler for rengjøring som løpende blir kontrollert av våre samarbeidspartnere. Innsjekk vil foregå kontaktløst og rommene vil bli ekstra rengjort og desinfisert. Det sikres at ingen andre får adgang til rommet etter rengjøringen før en gjest sjekker inn. Det blir tilgang til håndsprit flere steder på hotellet.

Elektronisk utstyr i håndbagasjen

Sikkerhetskrav ved flyreiser til USA

De amerikanske myndighetene har skjerpet sikkerhetskravene ved flyreiser til USA. Alt elektronisk utstyr som tas med i håndbagasjen på flyet (mobiltelefoner, nettbrett, bærbare datamaskiner etc), skal kunne skrus på i sikkerhetskontrollen. Det betyr at du må sørge for at batteriet på utstyret er fulladet når du kommer til flyplassen.

Hvis utstyret ikke kan bli slått på er det ikke lov til å ta det med ombord på flyet, men det må legges igjen i sikkerhetskontrollen. Den nye regelen skyldes at myndighetene er redde for at de elektroniske apparatene kan brukes i forbindelse med terrorhandlinger.

Opplysninger om reisen

Hvordan er lugarene?

Det er forskjellige lugarkategorier – fra pene, romslige innvendige lugarer til praktfulle suiter med egen balkong. Felles for alle er at de selvfølgelig har eget bad og toalett, rimelig med skap- og sitteplass samt enkeltsenger eller dobbeltseng. Dessuten er alle lugarene utstyrt med kjøleskap og hårføner. Hvis du ønsker å bestille en suite, må du rette en henvendelse til Albatros Travel.

Innvendig lugar
Lugarkategori 4V, dekk 7. Innvendig lugar med to enkeltsenger.

Utvendig lugar
Lugarkategori 8N, dekk 3. Utvendig lugar med vindu og to enkeltsenger.

Balkonglugar
Lugarkategori 2D, dekk 7. Utvendig lugar med egen privat balkong. Lugarene har stort gulv-til-tak-vindu og to enkeltsenger eller en dobbeltseng.
 

 

Bagasje

Det kan være lurt å ha med en mindre ryggsekk eller veske til dagsturer/utflukter og reisedager der du ofte ikke ser bagasjen din igjen før om kvelden. Det er ikke nødvendig å ha med håndkle.

Hvis du vil låse kofferten din bør du bruke en såkalt TSA-lås. The Transportation Security Administration er de som kontrollerer bagasjen på fly til og fra samt via USA, og de har en ”hovednøkkel” som kan åpne TSA-låser. Har du låst kofferten din med en annen lås forbeholder de seg retten til å bryte opp låsen – dette gjelder også en lås som er innbygget i kofferten. TSA-låser kan kjøpes de fleste steder de selger kofferter og lignende.

Deltakerantall

Denne reisen krever et deltakerantall på minimum 15 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4–6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Tilslutning med innenriksfly

Hvis du ønsker tilslutning med innenriksfly i Norge vil vi gjøre hva vi kan for å hjelpe deg med dette. I så fall ber vi om at du opplyser dette når du bestiller reisen. I enkelte tilfeller må du selv administrere det, og vi anbefaler da at du sørger for å ha minst 2,5 timer mellom flyskiftene.

Wifi på busser i USA/Karibia

Man kan ikke regne med at det er wifi på turistbussene i USA eller på de karibiske øyene, for det er fremdeles en relativt sjelden service.

Wifi på skipet

Man kan nå regne med at de fleste skip tilbyr en form for wifi. De mer moderne skipene kan forventes å tilby wifi som har forbindelse helt inn til lugarene, mens de litt eldre skipene typisk kun har stabilt wifi omkring fellesområder. Internettforbindelsen ordnes med en satellittforbindelse via den store ”hvite kuppelen” man kan se på nyere skip.

Prisen for wifi varierer typisk i forhold til hvor stor pakke man kjøper. Et eksempel er Royal Caribbeans VOOM internet on-board, som koster fra 140 USD for en 7 dagers pakke (for surfeadgang, uten streaming). Vi henviser til Rederiene, der man får vite mer, eller man kan vente til man kommer om bord, da de endelige løsningene og prisene blir presentert. Mange rederier avregner nå i forbruk per Mb og ikke i tid, som var standarden før. Det sondres ofte mellom en ”surf”-pakke, der man kan sjekke e-post m.m., og en dyrere og raskere ”stream”-pakke, der man kan streame film/TV.

Helt generelt skal man ikke forvente at internett via satellitt blir like stabilt og raskt som det kabelsystemet man er vant til hjemmefra. Prisene blir bedre og bedre, men det er fremdeles en relativt dyr fornøyelse. Der mange skip trafikkerer, er teknologien mer utviklet og dermed stabil (Middelhavet og Karibia er gode eksempler). Husk også at man de fleste steder i havn pleier å kunne finne gratis wifi i nærheten. Alternativt kan man benytte unnskyldningen for å være offline og nyte ferien.

Om reisemålene

Her kan du lese mer om reisemålene:
www.albatros-travel.no/reisemaal/nord-amerika/usa
www.albatros.no/reisemaal/karibia
Les blant annet om klima og vær, tidsforskjell, driks og visumregler.

Allmenn informasjon

En trygg reiseopplevelse

Vi vil at du skal føle deg trygg som en Albatros-reisende, fra du bestiller reisen til du kommer hjem med mange gode opplevelser - også i en verden med coronavirus. Derfor har vi iverksatt en rekke tiltak for å minimere smittefaren og samtidig gi deg alle reiseopplevelsene du drømmer om. Våre tiltak inkluderer:

 • Alle reiseledere er sertifisert i WHOs retningslinjer for smittebegrensning
 • Ekstra høye krav til våre samarbeidspartnere i forhold til rengjøring
 • Vi informerer alle reisedeltakerne våre om reiseforsikring og minimering av smitte

Les om alle tiltakene våre her

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Rated 5 out of 5 by from Et drømmecruice! En opplevelsesrik tur. Serenade og the Seas var en drøm. God mat og eksepsjonell hyggelig betjening. Alt var lagt godt til rette.
Date published: 2019-12-02
Rated 5 out of 5 by from En opplevelsesrik, godt gjennomført og svært hyggelig opplevelse Reiselederen vår, Aase Kristiansen, gjorde en glimrende jobb. Løste på en helprofesjonelle måte to utfordringer opplegget vårt kom ut for. Hun var blid, omsorgsfull og hyggelig å omgåes. Opplegget sto til forventningene, kun med en miss fra Albatros side på Barbados, der utflukten vi hadde booket for ikke var ordnet fra Albatros side.
Date published: 2019-12-02
Rated 4 out of 5 by from Flott tur og en hyggelig gruppe å reise med En flott reise med mange spennende reisemål, og en passe stor cruisebåt med god mat og hyggelig personell. Reiselederen var tilgjengelig og bidro også sosialt inn i gruppen.
Date published: 2019-12-03
Rated 4 out of 5 by from En flott og innholdsrik tur Dyktig reiseleder som også tok initiativ til felles opplegg de dagene vi ikke hadde betalt for i forkant.Passelig stor gruppe.
Date published: 2019-12-05
Rated 4 out of 5 by from Et avbrekk fra det vinterlige Norge Avslappende reise, prektig båt med ypperlig service og god mat. Flere fine utflukter med bademuligheter.
Date published: 2020-02-25
Rated 5 out of 5 by from Flott tur, vakre øyer Fin tur til 6 forskjellige vakre karibiske øyer! Hyggelig reisefølge og veldig bra reiseleder!
Date published: 2020-02-23
Rated 5 out of 5 by from Herlige Karibia En fin tur på en fin båt i herlig sol. Kan det bli bedre?
Date published: 2020-02-23
Rated 4 out of 5 by from Avslappende reise Fin båt , super service ombord. Gode show
Date published: 2019-12-10
 • y_2020, m_7, d_11, h_15
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.10
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_9
 • loc_no_NO, sid_USCOC18, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende reiser

USCOC18ANO