Drømmecruise fra Vancouver til Los Angeles

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Sensommercruise med flott natur, helpensjon om bord og mulighet til spennende vinutflukter

Vancouver–Astoria–San Francisco–Santa Barbara–San Diego–Los Angeles

Bli med Albatros på cruise langs det naturskjønne vinområdet i California. Vi starter turen med to overnattinger i kystbyen Vancouver med den flotte beliggenheten – her får du både storby og natur. I tillegg til å nyte byen får vi oppleve den canadiske vinregionen Fraser Valley med besøk på en vingård, hvor vi selvfølgelig skal smake på vinen de lager. Etterpå går vi om bord på cruiseskipet Grand Princess og setter kursen mot vinområdet i California. Du kan kjøpe en utfluktspakke som tar deg med på utflukter til vingårder i blant annet Napa Valley, lære om californisk vin i Astoria, på vingårdbesøk i Santa Barbara, der vi også skal ha en koselig  piknik, og til San Diego, der vi får oppleve naturen. Vi avslutter reisen i Los Angeles med storbyopplevelser som Beverly Hills og Hollywood. Vår base er det behagelige cruiseskipet Grand Princess, med helpensjon og driks om bord inkludert i prisen.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise, Cruise, Vin & gastronomi

 • Reiseleder Norsk

 • Visum Ja

 • Vaksinasjon Nei

 • Valuta Amerikansk dollar, canadisk dollar

Dagsprogram
Dag 1 Oslo–Vancouver i Canada. Innsjekking på hotellet
Dag 2 Vancouver i Canada. Besøk på vingård med vinsmaking og Fort Langley National Historic Site
Dag 3 Vancouver i Canada. Byrundtur og ombordstigning
Dag 4 Astoria i Oregon i USA. Mulighet for utflukt til vingård med vinsmaking
Dag 5 På havet mot San Francisco
Dag 6 San Francisco i USA. Mulighet for utflukt til Napa Valley og vinsmaking
Dag 7 På havet mot Santa Barbara
Dag 8 Santa Barbara i USA. Mulighet for utflukt til vingård med vinsmaking og lett lunsj
Dag 9 San Diego i USA. Mulighet for utflukt til Balboa Park, La Jolla og USS Midway
Dag 10 Los Angeles i USA. Byrundtur og hjemreise
Dag 11 Ankomst til Oslo

Grand Princess

Grand Princess er et luksuriøst reisemål i seg selv.

Nyt utsikten fra en av de mange luksuslugarene med balkong. Skjem bort deg selv med en varm steinmassasjen i berømte Lotus Spa, spis utsøkte retter og gjør cruiset ditt til en uforglemmelig opplevelse. Skipet er moderne og ble nyrenovert i mars 2019.

Klikk på bildene for å se dem større

Bilder

Avreisedatoer

Avreise Varighet Pris Avreiseflyplass Bemerk
25 998,–
Oslo
Klikk på en dato for å se riktig program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Oslo–Vancouver i Canada. Innsjekking på hotellet

Etter at vi har landet i Vancouver og fått bagasjen, blir vi kjørt til hotellet. Her kan vi slappe av etter reisen og lade opp til morgendagens opplevelser.

Dag 2
Vancouver i Canada. Besøk på vingård med vinsmaking og Fort Langley National Historic Site

Akkurat som San Francisco ligger Vancouver i et kupert terreng. Sammen med alle broene gir dette en flott utsikt over havet, små bukter og selve byen. Vancouver forener storby og natur, og få andre canadiske byer kan by på like mange severdigheter og attraksjoner. Det er gode shoppingmuligheter i byen, og her finner du alt fra kjøpesentre, designerbutikker, bruktbutikker og vintagebutikker til markeder og butikker med friluftsutstyr.

Dagen byr på en utflukt til den viktigste landbruksregionen i Britisk Columbia, Fraser Valley. Her finner vi vingårder, fruktplantasjer og kornåkre som står i sterk kontrast til det vakre fjellandskapet dekket av snø og skoger så langt øyet kan se.

I dag skal vi besøke en vingård i Fraser Valley. All vinen produseres på gården, og druene er 100 % fra Britisk Columbia. Vi får lære om vinen og produksjonen, og vi får selvfølgelig også smake både på hvite, røde og musserende viner. I tillegg blir det servert en skinketallerken som vi kan nyte i de vakre omgivelsene.
På veien tilbake til hotellet tar vi en svipptur tilbake til 1800-tallet, til stedet som sies å være Britisk Columbias fødested, Fort Langley. Palisadene står høyt og omkranser fortet mens tåken stiger opp fra Langley-elven som bruser i bakgrunnen. Her får vi høre historier om Hudsons Bay Company som minglet med gullgraverne fra California, og mange andre historier om de første bosetterne i Canada. Det er mye å se og lære før vi drar tilbake til hotellet, hvor du har kvelden på egen hånd.

Dag 3
Vancouver i Canada. Byrundtur og ombordstigning Avgang kl. 16:30

Etter frokost drar vi på byrundtur og får se blant annet Stanley Park, som dekker omtrent halvdelen av sentrum og er Nord-Amerikas, og en av verdens, største byparker. I tillegg til nesten 10 kilometer kystlinje, et par fine badestrender, lekeplasser, ekorn og vaskebjørner huser Stanley Park også det enorme, prisbelønte Vancouver Aquarium (kan besøkes på egen hånd). I utkanten av Stanley Park ligger dessuten English Bay og West End, med flotte viktorianske hus på rekke og rad. Vi ser også Nord-Amerikas nest største Chinatown – et fargerikt samlingspunkt for byens store kinesiske befolkning – og Gastown, som er spekket med brosteinsbelagte gater, gasslamper og koselige spisesteder. 

Vi sjekker inn på skipet etter byrundturen og spiser en god lunsj om bord. Utseilingen fra Vancouver er helt spesiell. Du kan nyte utsikten fra soldekket før vi spiser vår første middag om bord på det nye, flytende hjemmet vårt.

Dag 4
Astoria i Oregon i USA. Mulighet for utflukt til vingård med vinsmaking Ankomst kl. 12:00, avgang kl. 21:00

Det var i Astoria at ekspedisjonen til de amerikanske oppdagelsesreisende Lewis og Clark nådde den amerikanske stillehavskysten 12. november 1806 på den første og største trans-amerikanske ekspedisjonen i nyere tid. Blant annet denne begivenheten er avbildet på monumentet Astoria Column, som tårner høyt over bredden på Columbia-elven. På en klar dag har man herfra utsikt til Stillehavet og den forræderske elvemunningen hvor mangt et skip har gått på grunn og kantret takket være de lumske sandbankene og den kraftige strømmen. 


Astoria ble grunnlagt i 1811 og er dermed USAs eldste bebyggelse vest for fjellkjeden Rocky Mountains. Her finner vi vel bevarte bygninger og historiske attraksjoner i skjønn forening med fantastiske utsiktspunkter og uspolert natur. I tidligere tider, før elektronisk navigasjonsutstyr ble oppfunnet, gikk mange skip på grunn her i det lumske farvannet utenfor munningen av Columbia-elven. Astoria fikk derfor det lite attraktive tilnavnet "Stillehavets kirkegård". Mer enn 200 skip grunnstøtte her.

Mange nordiske utvandrere slo seg ned i dette området og er seg svært bevisst om sine nordiske aner. Blant annet arrangeres det hvert år i juni en stor nordisk sankthansfest her.

Har du kjøpt utfluktspakken, får du i dag bli med på nok en vinsmaking. Etter lunsj ombord blir vi hentet i buss, og turen går til Willamette Valley. Her skal vi tilbringe et par timer på en koselig familieeid vingård som spesialiserer seg på Pinot Noir, men også mange andre lekre viner. Vi får smake på forskjellige viner og lære om californisk vin og vinproduksjon, før vi igjen drar tilbake til skipet. 

(Dagens utflukt er ikke inkludert i prisen på reisen, men du kan kjøpe en spesiell utfluktspakke. Les mer lenger ned i programmet.) 

Hvis du ikke har kjøpt utfluktspakken, er det mulighet for å bli med på en av utfluktene som arrangeres av personalet på skipet, eller gå på oppdagelse i Astoria by på egen hånd.

Dag 5
På havet mot San Francisco

I dag er det en rekke aktiviteter om bord – både arrangert av reiselederen vår og av personalet på skipet. Du bestemmer selv, og du står alltid fritt til å gå på dekket på egen hånd og slikke sol eller slappe av til god musikk i en av de mange salongene og barene om du heller ønsker det. Det er mye å velge i, så du kommer garantert ikke til å kjede deg.

Dag 6
San Francisco i USA. Mulighet for utflukt til Napa Valley og vinsmaking Ankomst kl. 07:00, avgang kl. 22:00

Selv om San Francisco er en typisk amerikansk storby full av kontraster hvor storslåtte bygninger og forretninger ligger side om side med forfalne og fattige kvarterer, har byen klart å beholde en koselig småbystemning. Åpne trikker sleper seg opp langs de bratte gatene i byen, omgitt av palmer, lave bygninger og forbausende lite trafikk. Plutselig er man inne i den store Chinatown, som er som en lokal filial av Kinas mektige havneby Shanghai. Men til forskjell fra den moderne kinesiske moderbyen, har de her bevart den gamle kinesiske atmosfæren med et mylder av små spesialbutikker og restauranter mellom et hav av fargerike skilt med kinesiske skrifttegn. 

Den berømte brygga Fisherman’s Wharf er i mange år blitt kåret som San Franciscos største severdighet. Her er det et yrende folkeliv, gjøglere og gateartister av alle slag, små butikker med all verdens skrap og dyre motevarer, rare, små museer, kafeer og restauranter – og ofte også en flokk bjeffende sjøløver. 

Dagens Albatros-utflukt går til den verdensberømte Napa Valley, som ligger nord fra San Francisco og huser over 400 vingårder. Vi får nyte synet av det flotte landskapet fylt med vinmarker så langt øyet kan se, og ikke minst lære om den utrolige historien og smake de utsøkte vinene. 

(Dagens utflukt er ikke inkludert i prisen på reisen, men du kan kjøpe en spesiell utfluktspakke. Les mer lenger ned i programmet.) 

Dag 7
På havet mot Santa Barbara

Vi har begynt å føle oss godt hjemme om bord og møtes kanskje til en felles lunsj eller en tur i bassenget, eller vi går sammen til underholdningsarrangementet om kvelden. Det er mange muligheter om bord, så det gjelder å få det meste og beste ut av det.

Dag 8
Santa Barbara i USA. Mulighet for utflukt til vingård med vinsmaking og lett lunsj Ankomst kl. 07:00, avgang kl. 18:00

I dag kommer vi frem til den eksotiske badebyen Santa Barbara, som er preget av spansk kultur og arkitektur. De har klart å bevare det gamle kolonipreget, selv om byen på alle måter er svært fasjonabel. Santa Barbara har fått kallenavnet Den amerikanske riviera, og de flotte strendene med de majestetiske fjellene som bakteppe forklarer hvorfor. 

Santa Barbara er porten til Californias vinområde, bl.a. den vakre Santa Ynez Valley, med flotte utsiktspunkter og vin i verdensklasse. På de mange skjenkestedene i byen er det rike muligheter for å smake de lokale dråpene. Her i regionen produseres alt fra Pinot Noir, Sangiovese, Syrah, Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Zinfandel, Malbec og Cabernet Franc, så vi tør å love at det er noe for enhver smak. Ute i vannet ligger brygga Stearns Wharf, som er et lite motstykke til Fisherman’s Wharf i San Francisco.

Har du kjøpt utfluktspakken, får du i dag utforske nettopp vinene fra California. Vi skal nemlig besøke en vingård i det flotte landskapet i Santa Ynez Valley. Etter en rundtur på vingården får vi naturligvis smake på de lokale druene. Vi har en liten piknik (inkludert) i området før vi kjører tilbake mot skipet. 

(Dagens utflukt er ikke inkludert i prisen på reisen, men du kan kjøpe en spesiell utfluktspakke. Les mer lenger ned i programmet.) 
 

Dag 9
San Diego i USA. Mulighet for utflukt til Balboa Park, La Jolla og USS Midway Ankomst kl. 08:00, avgang kl. 18:00

De lokale kaller det "solskinnsskatt": viljen til å ha en gjennomsnittlig litt lavere inntekt enn om man bodde i San Francisco eller Los Angeles. Det er det man betaler for å bo i en by som kaller seg USAs fineste by og som faktisk er landets nest mest populære by å bo i, bare forbigått av New York. Her finner vi forskjellige typer topografi med kløfter og platåer, og hver bydel har sin helt egen stil, f.eks. Gaslamp Quarter og East Village, som summer av storby, mens det hippe Uptown, Hillcrest og North Park byr på mote og kultur. San Diego er i stor grad preget av naboen Mexico i sør, og bare ca. 30 km unna ligger verdens travleste grenseovergang. Språk, mat og kultur flyr frem og tilbake over den korte avstanden. 

San Diego, USAs åttende største by, krummer seg fredelig langs bredden av San Diego-bukten. Den er en av landets eldste byer og ble først besøkt av europeere på midten av 1500-tallet. Mellom palmene kan vi fremdeles se de flotte, gamle spanske misjonene, og i den gamle bydelen blander viktoriansk arkitektur og middelhavsarkitektur seg med hverandre. 

På dagens Albatros-utflukt får vi oppleve litt av den gamle byen. Vi skal blant annet besøke den helt utrolige Balboa Park, hvor du får litt tid til å se parken på egen hånd. Her er det masse å oppleve, både når det gjelder museer, flott natur og andre severdigheter. Etterpå blir vi kjørt ut til den flotte stranden La Jolla før vi ender ved

USS Midway, som er en kjempeopplevelse du kan se på egen hånd. Du kan også velge å bli satt av ved Gaslamp-kvarteret eller ved skipet.
USS Midway ble bygget på bare 17 måneder, noe som kan virke ubegripelig når man står på kaia og ser nedover langsiden av det 296 meter lange fartøyet. Det ble bygget under annen verdenskrig, men rakk aldri å bli satt inn, da det sto ferdig 10. september 1945 – en uke etter at krigen var slutt. Hangarskipet tjente derfor i stedet som en del av atlanterhavsflåten, i Vietnamkrigen og Golfkrigen før det i 1992 ble pensjonert og brakt til kai i San Diego, hvor det i dag er gjort om til museum. 

(Dagens utflukt er ikke inkludert i prisen på reisen, men du kan kjøpe en spesiell utfluktspakke. Les mer lenger ned i programmet.) 
 

Dag 10
Los Angeles i USA. Byrundtur og hjemreise Ankomst kl. 6:15

Det er nå på tide å ta farvel med cruiseskipet. Selve utsjekkingen foregår forholdsvis avslappet, og etter landgang går vi om bord i bussen hvor vi skal få en smakebit av Los Angeles.

Los Angeles er USAs nest største by med 15 millioner innbyggere og et enormt areal som gjør den vanskelig å få overblikk over. L.A., som byen kalles i dagligtale, er verdens førende underholdningssentrum, spesielt når det gjelder film, TV og musikk, men den henger også godt med når det dreier seg om fornøyelsesparker, kunst og kultur. Los Angeles er byen der den amerikanske drømmen leves ut. Noen få ender i millionvillaene i Bel Air og Malibu, mens mange andre må forlate byen uten at drømmen er gått i oppfyllelse.

På byrundturen besøker vi blant annet Beverly Hills med den berømte og fasjonable handlegaten Rodeo Drive. Vi skal også oppleve en god porsjon stjernestøv i Hollywood før vi setter kurs mot den internasjonale flyplassen i storbyen. Nå er det på tide å vende nesen hjemover mot nordiske himmelstrøk.

Dag 11
Ankomst til Oslo

Vi har landet etter en fantastisk reise med kofferten full av gode minner og kanskje en flaske god vin.

Utfluktspakke

Vi har utarbeidet en utfluktspakke ledet av vår norske reiseleder, kun for Albatros Travels gjester. Pakken må kjøpes hjemmefra senest 45 dager før avreise.

Inkludert i utfluktspakken

 • Astoria i Oregon – heldagsutflukt til vingård med vinsmaking
 • San Francisco – heldagsutflukt til Napa Valley med vinsmaking
 • Santa Barbara – heldagsutflukt til Santa Ynez Valley med vinsmaking inkl. lett lunsj
 • San Diego – heldagsutflukt til Balboa Park, La Jolla og USS Midway (inngang på egen hånd)

 

Pris: kr 4998,– per person

Prisinformasjon

Reisens pris

Fra kr 25 998,– per person i delt dobbeltrom.
Se priser for alle avreisedatoer

Tillegg for enkeltlugar
 • Tillegg for innvendg enkeltlugar kat. ID–IF: kr 9 598,–
Tillegg for oppgradering av lugar

Les mer om lugartypene under Opplysninger om reisen

Dobbeltlugar
Tillegg for utvendig dobbeltlugar med vindu kat. OC–OF: kr 1 998,– per person
Tillegg for utvendig dobbeltlugar med balkong kat. BD–BF: kr 3 198,– per person

Enkeltlugar
Tillegg for utvendig enkeltlugar med vindu kat. OC–OF: kr 13 698,–
Tillegg for utvendig enkeltlugar med balkong kat. BD–BF: kr 15 898,–

Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Fly Oslo–Vancouver og Los Angeles–Oslo med mellomlanding
 • Transport ifølge program
 • Informasjonsmøter og foredrag ved reiselederen på cruiseskipet
 • Utflukt til Fraser Valley med vinsmaking og besøk ved Fort Langley National Historic Site
 • Byrundtur i Vancouver
 • Byrundtur i Los Angeles
 • 1 natt på turistklassehotell i Vancouver i delt dobbeltrom med frokost.
 • ​8 netter cruise med Grand Princess i delt innvendig dobbeltlugar (kat. ID–IF)
 • Driks på cruiseskipet (verdi kr 786,– per person)
 • Helpensjon på skipet
 • Havneskatter
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Utfluktspakke kr 3998,– per person
 • Eventuelle ekstra utflukter og arrangementer
 • Tillegg for enkeltrom/lugar
 • Tillegg for oppgradering av lugar
 • Drikkevarer
 • Driks til lokalguider og sjåfører i land og på utflukter (beregn ca. 10 USD i alt, ved utfluktspakke 20 USD i alt)
 • Personlige fornødenheter
 • Gebyr for innreiseregistrering til USA (ESTA, ca. 14 USD)
 • Gebyr for innreiseregistrering til Canada (eTA, ca. 7 CAD)
 • Alt ikke nevnt under Prisen inkluderer

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Hvordan er lugarene?

Det er forskjellige lugarkategorier – fra pene, romslige innvendige lugarer til praktfulle suiter med egen balkong. Felles for alle er at de selvfølgelig har eget bad og toalett, rimelig med skap- og sitteplass samt enkeltsenger eller dobbeltseng. Dessuten er alle lugarene utstyrt med kjøleskap og hårføner. Hvis du ønsker å bestille en større suite, må du rette en henvendelse til Albatros Travel.

Balkonglugar

Lugarkategori BD–BF. Utvendig lugar med egen privat balkong. Lugarene har stort gulv-til-tak-vindu og to enkeltsenger eller en dobbeltseng. Ca. 19 m2 (inklusive ca. 3 m2 balkong).

Utvendig lugar

Lugarkategori OC–OF. Utvendig lugar med vindu og to enkeltsenger eller en dobbeltseng. Ca. 13,5 m2.

Innvendig lugar

Lugarkategori ID–IF. Innvendig lugar med to enkeltsenger eller en dobbeltseng. Ca. 14,5 m2.

Utflukter – halvdag og heldag

Det er normal praksis å sondre mellom halv- og heldagsutflukter. Dette betyr ikke nødvendigvis at utfluktene varer hhv. en halv eller en hel dag. En halvdagsutflukt foregår vanligvis enten om formiddagen eller om ettermiddagen og vil ikke strekke sig over et måltid. Oftest er man hjemme igjen så det passer med frokost eller middag. Utfluktene varer typisk 2–4 timer. En heldagsutflukt må man forvente varer ca. 5–9 timer og strekker seg typisk inn over et hovedmåltid, som ikke nødvendigvis er inkludert. Dette vil være angitt i utfluktsbeskrivelsen.

Ankomst- og avgangstider

Tidsangivelsene i reisens program og de havneanløpene som er nevnt er med forbehold for endringer fra rederiets side. Vi opplever generelt meget få endringer i havneanløp, men enkelte små tidsendringer forekommer på nesten alle reiser der man er avhengig av vind- og værforhold. Vi velger allikevel å inkludere tidene i programmet, siden det gir et ganske godt bilde av hvor mye tid man kan regne med å ha i havn/land

Wi-Fi og internett på hotellene i USA

Mange av våre hoteller har gratis wi-fi eller internett via kabel på rommene som en del av deres service til kundene.

Forbindelsen og kvaliteten kan allikevel være svingende. Noen hoteller tilbyr gratis wi-fi på rommene, mens andre tilbyr gratis internett på fellesområdene (spør om dette når du sjekker inn på hotellet eller spør reiselederen). Noen ganger lønner det seg å bruke nettet i fellesområdene, der signalet er sterkere, enn å kjempe med et svakt signal på rommet. Signalets styrke avhenger ofte av hvor rommet ditt ligger i forhold til nærmeste wifi-sender.

Enkelte hoteller tar gebyr for bruk af wi-fi eller internett via kabel på rommet. Oftest er kvaliteten her bedre.
En helt annen mulighet er å bruke gratis wi-fi hos kjeder som Starbucks osv. I større byer er de som oftest å finne innen kort avstand.

Frokost på hotell i USA

Den amerikanske frokostkulturen er forholdsvis enkel sammenlignet med den skandinaviske. Frokosten på de fleste standardhotellene i USA er den såkalte «continental breakfast», som typisk innebærer kaffe/te, juice og ristet brød med smør og syltetøy. Det er ikke uvanlig at man på hoteller i USA bare har pappservise til frokosten siden mange bruker den som en «to go»-løsning på farten.

Bagasje

Det kan være lurt å ha med en mindre ryggsekk eller veske til dagsturer/utflukter og reisedager der du ofte ikke ser bagasjen din igjen før om kvelden. Det er ikke nødvendig å ha med håndkle.

Hvis du vil låse kofferten din bør du bruke en såkalt TSA-lås. The Transportation Security Administration er de som kontrollerer bagasjen på fly til og fra samt via USA, og de har en ”hovednøkkel” som kan åpne TSA-låser. Har du låst kofferten din med en annen lås forbeholder de seg retten til å bryte opp låsen – dette gjelder også en lås som er innbygget i kofferten. TSA-låser kan kjøpes de fleste steder de selger kofferter og lignende.

Ekstra rengjøring på hotell og busser

Ekstra rengjøring på hotell og busser

Albatros prioriterer våre gjesters trivsel og sikkerhet på reisen høyt og er i tett kontakt med våre samarbeidspartnere i USA. Dette for å sikre at rengjøring av busser og hoteller lever opp til de gjeldende regler og standarder. Bussene vi benytter blir daglig desinfisert av sjåførene og hotellene har laget ekstra strenge regler for rengjøring som løpende blir kontrollert av våre samarbeidspartnere. Innsjekk vil foregå kontaktløst og rommene vil bli ekstra rengjort og desinfisert. Det sikres at ingen andre får adgang til rommet etter rengjøringen før en gjest sjekker inn. Det blir tilgang til håndsprit flere steder på hotellet.

Før avreise

Pass

Passet må være gyldig i minst 6 måneder før hjemreisedato. Barn – uansett alder – må ha eget pass. Det er ikke nok at de står i foreldrenes pass. Send en kopi av passet ditt til Albatros Travel senest 14 dager etter at du har bestilt reisen. Legg merke til at navnet på flybilletten må stemme 100% overens med navnet ditt slik det står i passet. Konsekvensen ved at det ikke er likt kan i verste fall medføre at du blir nektet innreise i USA og må fly hjem for egen regning.
I USA og Canada er det ikke visumplikt for norske statsborgere ved opphold på opptil 90 dager, men før avreise må du fylle ut en elektronisk søknad om innreisetillatelse, som kalles ESTA i USA og eTA i Canada.

ESTA – innreisetillatelse til USA

Senest 72 timer før avreise må du søke om innreisetillatelse til USA.
Det gjør du ved å klikke her: https://esta.cbp.dhs.gov
Her får du en midlertidig innreisetillatelse og et nummer som du skal printe ut eller skrive ned og ha med på hele reisen. Flyplassmyndighetene i Norge eller USA kan kreve å få se det.
ESTA-tillatelsen koster et mindre beløp, ca. 14 dollar, som du betaler med kredittkort. Innreisetillatelsen er gyldig i to år eller til passet ditt går ut dersom dette skjer innen to år.
Hvis du reiser sammen med barn som ikke er dine egne, eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, må du ha en særskilt tillatelse i tillegg til ESTA-tillatelsen.

Les mer om søknaden om innreisetillatelse og om å reise til USA med barn her: www.albatros-travel.no/praktisk/innreise-i-usa-esta

eTA – innreisetillatelse til Canada

Ankommer du med fly til Canada må du søke om innreisetillatelse senest 72 timer før avreise. Det gjør du på https://onlineservices-servicesenligne.cic.gc.ca/eta/welcome 

Her får du en forhåndsgodkjennelse til innreise og et nummer som du må printe ut eller skrive ned og ta med deg på reisen, siden lufthavnsmyndigheter i Norge og Canada kan kreve å se det. Det koster et mindre beløp, 7 CAD, som du betaler på nettsiden med kredittkort. Godkjennelsen gjelder i 5 år eller til passet ditt går ut, hvis det går ut før de 5 årene er gått.

Reiser du sammen med barn som ikke er dine egne, eller hvis du og barna dine ikke har samme etternavn, må du ha en spesialtillatelse i tillegg til eTA-tilllatelsen. Se mer på http://www.cic.gc.ca/english/visit/minors.asp

 

Elektronisk utstyr i håndbagasjen

Sikkerhetskrav ved flyreiser til USA

De amerikanske myndighetene har skjerpet sikkerhetskravene ved flyreiser til USA. Alt elektronisk utstyr som tas med i håndbagasjen på flyet (mobiltelefoner, nettbrett, bærbare datamaskiner etc), skal kunne skrus på i sikkerhetskontrollen. Det betyr at du må sørge for at batteriet på utstyret er fulladet når du kommer til flyplassen.
Hvis utstyret ikke kan bli slått på er det ikke lov til å ta det med ombord på flyet, men det må legges igjen i sikkerhetskontrollen. Den nye regelen skyldes at myndighetene er redde for at de elektroniske apparatene kan brukes i forbindelse med terrorhandlinger.

Deltagerantall

Denne reisen krever et deltagerantall på minimum 15 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4–6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Driks

Den amerikanske drikskulturen kan oppleves som et irritasjonsmoment spesielt av oss skandinaver. For at du som reisende skal ha minst mulig bry vil reiselederen oftest tilby å påta seg å samle inn driks for hele gruppen fordelt på de planlagte programpunktene. Du kan lese mer om driks og Albatros Travels holdning her: www.albatros.no/praktisk/er-driks-inkludert-i-reisens-pris

Allmenn informasjon

En trygg reiseopplevelse

Vi vil at du skal føle deg trygg som en Albatros-reisende, fra du bestiller reisen til du kommer hjem med mange gode opplevelser - også i en verden med coronavirus. Derfor har vi iverksatt en rekke tiltak for å minimere smittefaren og samtidig gi deg alle reiseopplevelsene du drømmer om. Våre tiltak inkluderer:

 • Alle reiseledere er sertifisert i WHOs retningslinjer for smittebegrensning
 • Ekstra høye krav til våre samarbeidspartnere i forhold til rengjøring
 • Vi informerer alle reisedeltakerne våre om reiseforsikring og minimering av smitte

Les om alle tiltakene våre her

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Lignende reiser

20CAROC04ANO1510