Drømmetokt gjennom Suezkanalen

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Fra Dubai til Oman og gjennom Suezkanalen til Egypt, Israel, Hellas og Italia. Luksusreise fra Orienten til Europa

Vi drar med båt gjennom Persiabukta, over Rødehavet og gjennom Middelhavet på denne storslåtte odysseen gjennom Suezkanalen, som med sin utvidelse høsten 2015 nå i enda høyere grad har vist seg å være en av verdens mektigste sjøveier.

Dra ut på et eventyrlig cruise, der noen av verdens mest imponerende byggverker fra nyere tid møtes med arabiske oaser, bibelhistoriske steder i Israel, sivilisasjonens vugge i Hellas og overdådig italiensk renessanse. Kjøp også utfluktspakken, og kom enda tettere inn på en verden av moderne vidundere og årtusenlang historie.

 • Type Rundreise, Cruise

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Nei

 • Valuta Egyptiske pund

Dagsprogram
Dag 1 Oslo–Dubai. Innlosjering på hotell
Dag 2 Byrundtur med Burj Khalifa, Palmen, Souk Madinat og avreise
Dag 3–4 På havet mot Oman
Dag 5 Salalah, Oman. Mulighet for besøk i stormoské, på museet og i souken
Dag 6–9 På havet mot Suezkanalen
Dag 10 Gjennom Suezkanalen kl 0100–1500 og Port Said, Egypt
Dag 11 Jerusalem (Ashdod), Israel. Mulighet for utflukt til Jerusalems gamle og nye bydel
Dag 12 Haifa, Israel. Mulighet for utflukt til Nasaret og Genesaretsjøen
Dag 13 På havet mot Santorini
Dag 14 Santorini, Hellas. Mulighet for utflukt til Oia, det arkeologiske museet og vingårdsbesøk
Dag 15 Athen (Pireus), Hellas. Mulighet for byrundtur med Akropolis og Det nasjonale arkeologiske museet
Dag 16–17 På havet mot Venezia
Dag 18 Venezia, Italia. Markusplassen, Sukkenes bro og hjemreise

Splendour of the Seas

Med plass til over 2000 passasjerer er Splendour of the Seas et av rederiet Royal Caribbeans mellomstore skip.

Om bord på de 11 dekkene finnes alt du kan ønske deg av et moderne cruiseskip. Du kan nyte godt av 2 bassenger, en ny bar komplett med 60-tallsstemning og retrodrinker, trådløst internett overalt om bord, klatrevegg, 18-hullers minigolfbane samt flere forskjellige restauranter og kafeer.

Klikk på bildene for å se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Oslo–Dubai. Innlosjering på hotell
Vi letter fra Oslo og flyr mot emiratet Dubai i sørøst. Etter ankomsten blir vi hentet i buss og kjører til hotellet vårt, der vi hviler ut og gjør oss klar til opplevelsene som venter oss neste morgen.
Dag 2
Byrundtur med Burj Khalifa, Palmen, Souk Madinat og avreise Avgang kl 1800
"Palmen" i Dubai

Vi starter dagens kulturelle program med en rundtur i Dubai. Rundturen slutter ved cruisehavnen, der skipet vårt venter.

For den som er her for første gang er Dubai et sted der man virkelig sperrer øynene opp. Blant de største og mest kjente hypermoderne prosjektene kan nevnes "The World", som består av mer enn 300 kunstige øyer som til sammen er utformet som et verdenskart. Eller den 321 meter høye gigant-skyskraperen Burj al-Arab, formet som et kjempeseil. Bygningen er et hotell som er klassifisert som intet mindre enn verdens beste. Det har for øvrig bare suiter. Den minste er på "bare" 170 m2 – den største går vel også an, med en størrelse på 780 m2. Også Palm Island-prosjektet er noe for seg selv, med sine tre kunstige øyriker som strekker seg ut i Persiabukta som enorme palmer, den ene større enn den andre, og angivelig synlige fra verdensrommet.

I dag skal vi se både det nye Dubai i kvarteret Jumeirah med bl.a. verdens høyeste bygning, Burj Khalifa (823 meter) og Burj al-Arab. Vi skal videre ut til "Palmen" og fortsetter til Dubais "Venezia", Souk Madinat, som er et eksklusivt marked. Her blir det tid til å shoppe litt og mulighet til å kjøpe en forfriskning.

Etter byrundturen kjører vi til skipet, der det vil være mulig å spise lunsj når vi kommer om bord.

Senere kan vi nyte utseilingen når vi legger kursen mot Hormuzstredet og Oman.

Dag 3–4
På havet mot Oman

Et par dager på havet er den helt riktige måten å begynne et cruise på, og du kan bruke dagen i ditt eget tempo: slappe av ved svømmebassenget, ta en liten tur i mosjonssentret og utnytte de tallrike aktivitetsmulighetene om bord.

Kvelden står naturligvis i gastronomiens tegn, og etterpå kan du sette punktum for en herlig dag med en tur i teatret eller over en godnattdrink mens du hører livemusikk.

Nettopp på en odyssé som vår vil du oppleve hvordan dagene duver av sted på bølgen den blå, og vi lover at du ikke kommer til å kjede deg.

Underveis sørger reiselederen vår for å holde gruppen sammen, men du velger naturligvis selv om du ønsker å delta i de aktivitetene og foredragene som reiselederen arrangerer.

Dag 5
Salalah, Oman. Mulighet for besøk i stormoské, på museet og i souken Ankomst kl 0800, avgang kl 2000

Salalah i den sørlige delen av sultanatet Oman kan skryte av tittelen "Arabias parfymehovedstad". Og det står lysende klart hvorfor når man passerer de duftende lundene med røkelsestrær eller går en tur gjennom det tradisjonelle markedet, souken, der lokale kjøpmenn tilbyr røkelse, fargerike stoffer og lekre krydder.

Hvis du vil ha en bit av det virkelige Arabia, finner du det her. Salalah, som for øvrig er Omans nest største by, er prydet med grønne bulevarder opplyst av sirlig ornamenterte filigranlamper, og langs gatene står det elegante og lave bygninger som er utformet i tradisjonell islamsk stil med altaner og buede vinduer.

Dagens Albatros-utflukt byr på et besøk i stormoskeen i Salalah. For å komme inn i moskeer i den arabiske verden er det spesielle regler for påkledningen. Kvinner må være kledd i lang bukse/langt skjørt som dekker anklene helt. Videre skal de ha langermet bluse/genser som dekker håndleddene, og et skaut som dekker hår og hode bortsett fra ansiktet. Klærne kan ikke være stramme (f.eks. leggings, stramme jeans eller stramme T-skjorter). Dessuten kan kvinner ikke ha lue eller hatt.

For menn gjelder at de må ha på en jakke som dekker skuldrene og overarmene. Buksa skal rekke ned under knærne. For alle gjelder at det ikke er tillatt å ha gjennomsiktige klær, og tatoveringer skal være dekket. Sko skal tas av. Hvis man ikke følger disse reglene, kan man bli nektet adgang.

Deretter dykker vi ned i Salalahs historie og opplever både det lokale museet og tar en tur gjennom den lokale souken fulgt av duften av myrra og røkelse.

(Dagens utflukt er ikke inkludert i reisens pris. Du kan kjøpe en spesiell utfluktspakke, se mer senere i programmet.)

Dag 6–9
På havet mot Suezkanalen
Nå har vi noen dager til å nyte de herlige omgivelsene på skipet. Hvis du har lyst, kan du nyte en gourmetmiddag i en av spesialrestaurantene om bord (mot ekstra betaling), eller gå en tur i teatret, kinoen eller på diskotek. Kanskje skal det trenes litt i mosjonssentret eller powershoppes i taxfree-arkaden? Her er det noe for enhver smak.
Dag 10
Gjennom Suezkanalen kl 0100–1500 og Port Said, Egypt Ankomst kl 1700, avgang kl 2100

Suezkanalen er den kunstige vannveien som forbinder Port Said ved Middelhavet med Suez ved Rødehavet. Kanalen skiller det afrikanske kontinentet fra Asia, og den er med sine 169 km den korteste sjøveien mellom Europa og landene ved Indiahavet og det vestlige Stillehavet. Derfor er kanalen også en av verdens mest trafikkerte.

Under den egyptiske presidenten al-Sisi begynte man i 2014 å grave en ny kanal langs den gamle. Det var imidlertid bare et kortere stykke på 72 km, men den nye kanalen har gjort det mulig å forkorte passeringstiden fra 20 til 11 timer. Den nye kanalen, som det bare tok ett år å grave, er Egypts stolthet!

Når skipet nærmer seg den egyptiske havnebyen Port Said, nærmer vi oss også et av de mest spektakulære syn i verden: skip etter skip som venter på å passere gjennom kanalen, og skip etter skip som går ut på Middelhavet etter å ha passert den fra Rødehavet.

Man kan heller ikke unngå å bli imponert av Port Saids overveldende antall av kontorbygninger, tårnhøye forretningskomplekser og boligeiendommer, som opprinnelig ble oppført som leir for de mennene som arbeidet på Suezkanalen.

Mot slutten av 1800-tallet ble Port Said en stor havn, og alle sjøfartsnasjoner med respekt for seg selv har et konsulat her. Port Said er den dag i dag en viktig mellomstasjon for de store skipene som passerer gjennom kanalen, men den viktorianske arkitekturen i byens sentrum forteller også om en rik kolonifortid.

Dag 11
Jerusalem (Ashdod), Israel. Mulighet for utflukt til Jerusalems gamle og nye bydel Ankomst kl 0800, avgang kl 2000

I dag legger skipet til i Jerusalems havneby, Ashdod. Derfra er det rundt en times kjøring inn til regionens absolutt mest severdige by, Jerusalem. Derfor har vi i dag valgt å tilby en Albatros-utflukt til nettopp Jerusalem. Etter at vi har forlatt skipet og har nådd frem til metropolen, begynner vi med å kjøre til Oljeberget i Øst-Jerusalem. Derfra kan vi se utover hele den gamle bydelen, som er delt i fire kvarterer: det jødiske, det muslimske, det armenske og det kristne. Oljeberget er i hovedsaklig en jødisk gravplass som stammer fra Bibelens tid og fortsatt brukes i dag.

Vi kjører nedover fjellet til den gamle bydelen, og for foten av Oljeberget besøker vi Getsemane hage, der Judas ga Jesus det berømte kysset. Deretter kommer vi inn i gamlebyen gjennom Løveporten, og vi merker at den intense stemningen øker. Vi kommer inn i det jødiske kvarteret gjennom Møkkaporten, som skal ha fått sitt navn fordi det var gjennom den Jerusalems søppel ble transportert bort i byens tidlige periode.

Porten ligger bare en kort spasertur fra Klagemuren, som er jødedommens helligste sted.

Vi fortsetter gjennom det muslimske kvarteret og beundrer mamelukk-arkitekturen, som stammer fra 1300-tallet. Vi skal også se den imponerende Damaskusporten, som utgjør hovedinngangen til den gamle bydelen i Jerusalem. Etter å ha sett Damaskusporten skal vi gå på Via Dolorosa, der Jesus ifølge tradisjonen slepte korset sitt for rundt 2000 år siden. Veien begynner i det muslimske kvarteret, går forbi "De ti stasjonene på korsets vei" og ender i det kristne kvarteret ved Gravkirken. Kirken er bygd på Golgata – det stedet der Jesus ifølge overleveringen ble korsfestet og begravet – og den har derfor vært et viktig valfartssted for kristne siden 300-tallet.

Vi legger veien forbi Vest-Jerusalem, som har et moderne europeisk preg. Her skal vi se parlamentsbygningen, Knesset. Det har aldri lyktes for et enkelt parti å få absolutt flertall i Knesset, og Israels regjering har derfor bestått av koalisjoner siden staten ble etablert i 1948.

Underveis på dagens utflukt har vi valgt å legge inn en lokal lunsj.

(Dagens utflukt er ikke inkludert i reisens pris. En spesiell utfluktspakke kan kjøpes, se mer senere i programmet.)

Dag 12
Haifa, Israel. Mulighet for utflukt til Nasaret og Genesaretsjøen Ankomst kl 0800, avgang kl 1700

Haifa, Israels tredje største by, har i årenes løp krøpet lenger og lenger oppover Karmelberget fra sin opprinnelige posisjon ved kysten av Middelhavet. I tillegg til å være en moderne industriby er Haifa også sentrum for bahai-troen.

Dagens utfluktstilbud er et besøk i bl.a. Nasaret og ved Genesaretsjøen. Vi starter derfor dagen med å kjøre nordover til det nordlige Israel, som er fylt med stedsnavn som vekker minner fra kristendomsundervisningen: Nasaret, Genesaretsjøen og Kana, der det en gang ble holdt et bryllup med en berømt gjest.

Vi begynner i Nasaret, byen der Jesus vokste opp. På den tiden var den en uanselig landsby. I dag er den en hektisk by med rundt 60 000 innbyggere – og pussig nok har denne kristendommens vugge flere arabiske innbyggere enn noen annen by i Israel. Vi ser den imponerende Bebudelseskirken, Midtøstens største kirke. Den ble bygd i 1968 på det stedet der erkeengelen Gabriel fortalte jomfru Maria om den forestående nedkomsten. Området rundt Nasaret og Genesaretsjøen vrimler av steder der Jesus skal ha utført mirakler, og vi drar nå ut på en slags mirakelrundtur for å se de mest berømte stedene. Veien fra Nasaret til Genesaretsjøen fører oss gjennom landsbyen Kana, der et bryllup hos en fattig familie plutselig ble litt festligere da Jesus gjorde vann til vin.

Vi fortsetter til Genesaretsjøen, der Jesus gikk på vannet, besøker Tabgha, der han fikk fem brød og to fisker til å strekke til for 5000 sultne troende, og vi ender i Kapernaum. Her bodde Jesus en tid, og her skal han ha utrettet flere mirakler enn noe annet sted. Vi ser ruinene av en synagoge fra 100-tallet som angivelig er bygd i samme stil som den opprinnelige, der Jesus underviste. Byen huser også restene av St. Peters hus og ruinene av en gammel kirke som er bygd på det stedet der Jesus bodde. Vi avslutter på en ås med utsikt over Genesaretsjøen, der Jesus holdt Bergprekenen. På det stedet ligger Saligprisningenes kirke i dag. Vi spiser lunsj underveis før vi etter en begivenhetsrik utflukt atter vender tilbake til skipet.

(Dagens utflukt er ikke inkludert i reisens pris. En spesiell utfluktspakke kan kjøpes, se mer senere i programmet.)

Dag 13
På havet mot Santorini

En dag til sjøs er den helt riktige måten å oppleve livet på et cruiseskip på, for selve oppholdet på skipet er en stor del av reisen, der du kan nyte den avslappende rytmen og i fred og ro fordøye de mange inntrykkene fra reisen.

Du kan slappe av ved svømmebassenget, ta en tur i mosjonssentret eller benytte deg av de mange andre aktivitetsmulighetene om bord. Eller du kan nyte utsikten, lene deg tilbake med en bok i en liggestol på dekket eller delta i noen av de mange underholdningsarrangementene.

Det er også en opplevelse å sirkle rundt mellom skipets mange temarestauranter og senere se den internasjonale kabareen og kanskje avslutte i nattklubben.

Dag 14
Santorini, Hellas. Mulighet for utflukt til Oia, det arkeologiske museet og vingårdsbesøk Ankomst kl 0800, avgang kl 1800

Santorini er hovedøya i øygruppen Kykladene, cirka 200 kilometer sørøst for det greske fastlandet. Den herlige øya som også er kjent under sitt offisielle navn Thira, er et yndet turistmål.

Dagens Albatros-utflukt går til det arkeologiske museet, der man kan få et godt innblikk i tidligere tiders storhet og se noen av de imponerende funnene som er gjort på øya. Vi skal også besøke den idylliske landsbyen Oia, som kryper oppover de bratte klippene på det nordlige Santorini. Den er innbegrepet av en gresk landsby, med smale, buktende gater, sjarmerende hvite hus og små kirker med de typiske blå kuplene.

Oia er spekket med små hyggelige butikker, taverner og kafeer og har gjennom årene tiltrukket kunstnere fra nær og fjern. Det har blant annet resultert i et vell av kunstgallerier og en umiskjennelig kreativ stemning. Vi går en tur i de hyggelige gatene, og vi har god tid til å kikke inn i de små butikkene og kanskje gjøre et suvenir-kupp eller to.

Vi skal også besøke en av Santorinis vingårder, der vi smaker på noen av øyas beste viner. Santorinis fuktige vulkanjord og solrike klima er perfekt for druedyrking. Tre fjerdedeler av druene er av arten asyrtiko, som ofte blir beskrevet som den beste hvitvinsdruen i Hellas. Santorini-vinene er berømt for sin høye kvalitet, og det blir produsert både rødvin, hvitvin og dessertvin på de mange små vingårdene.

(Dagens utflukt er ikke inkludert i reisens pris. En spesiell utfluktspakke kan kjøpes, se under priser bakerst i programmet.)

Dag 15
Athen (Pireus), Hellas. Mulighet for byrundtur med Akropolis og Det nasjonale arkeologiske museet Ankomst kl 0600, avgang kl 2000

Skipet legger til i havnebyen Pireus, som i dag har smeltet sammen med millionbyen Athen.

Høyt over byens hektiske liv, på Akropolisklippen, står de vakre hvite marmortemplene og vitner om den gangen da Athen viste verden veien til demokratiet. I tillegg til å romme fascinerende gudefortellinger med Zeus og Pallas Athene i hovedrollene var det her store filosofer som Sokrates og hans elev Platon vandret rundt noen århundrer før vår tidsregning begynte.

Dagens Albatros-utflukt går naturligvis til Akropolis og Parthenontemplet, men vi skal også se nærmere på den greske hovedstaden. Derfor besøker vi også Det nasjonale arkeologiske museet med de mange skattene fra oldtiden, Syntagmaplassen og det hyggelige kvarteret Plaka. Plaka er som en liten by i byen, og her danner løvverket på gamle trær baldakiner over de smale steinbelagte gatene. Området er kjent for sin mat, sine butikker og kafeer. Det er i Plaka vi tar et avbrekk fra opplevelsene våre og spiser en hyggelig lokal lunsj. Det vil også være tid på egen hånd før den siste delen av det arrangerte programmet og turen tilbake til cruiseskipet.

(Dagens utflukt er ikke inkludert i reisens pris. En spesiell utfluktspakke kan kjøpes, se mer senere i programmet.)

Dag 16–17
På havet mot Venezia
I de neste dagene kan du kaste deg over de mange underholdningstilbudene som finnes om bord. Du kan starte med å høre klassisk musikk til ettermiddagsteen, lytte til pianisten som spiller evergreens mens du nyter en drink før middagen, eller du kan se kveldens store forestilling i teatersalen der skipets storband spiller. Det gjelder bare å få med seg det beste av de mange underholdningstilbudene før vi kommer til broenes Venezia.
Dag 18
Venezia, Italia. Markusplassen, Sukkenes bro og hjemreise Ankomst kl 0615
Canal Grande i Venezia

Vi forlater i dag cruiseskipet vårt og tar fatt på det vidunderlige Venezia, verdens kanskje mest romantiske kanalby. Vi drar ut på en byrundtur til fots der vi konsentrerer oss om området rundt Markusplassen – Venezias hjerte. Napoleon kalte plassen "Europas fineste dagligstue", og ja – det er morsommere å sitte og sippe espresso på en av plassens kafeer fra 1700-tallet enn i noen annen dagligstue.

Østsiden av Markusplassen er dominert av Markuskirken, som er en storslått sammenblanding av arkitektoniske stilarter, fra bysantinsk over romansk til renessansestil. Den overdådige utsmykningen med de fem klokkeformede kuplene leder tankene mot det gamle bysantinske riket, og kirken er da også inspirert av den nå ødelagte Apostelkirken i det tidligere Konstantinopel (nå Istanbul).

Ved siden av kirken ligger det strålende Dogepalasset, med en hvit og rød fasade som speiler seg i Markusbassengets blinkende vannflate. Dogepalasset er forbundet med statsfengslet av den berømte Ponte dei Suspiri – Sukkenes bro. Den overdekkede broen, som ble bygd på 1600-tallet, har sitt navn fra de dype sukkene som fangene skal ha utstøtt når de ble ført fra fengslet til forhørslokalene i Dogepalasset. I det "fluktsikre" fengslet på den andre siden av broen satt hele Europas førsteelsker, Giacomo Casanova, fengslet til han i 1757 kom seg ut ved å kravle gjennom taket i cellen.

Etter byrundturen vår drar vi mot lufthavnen og går om bord i flyet som skal ta oss med hjem.

 

Utfluktspakke

Kun for Albatros Travels gjester har vi utarbeidet en utfluktspakke ledet av vår Albatros-reiseleder. Pakken må kjøpes hjemmefra senest 45 dager før avreise.

 • Halvdagstur med Stormoské, oaser og souk i Salalah
 • Heldagstur til Jerusalem med den gamle og den nye bydelen. Lunsj inkludert
 • Heldagstur fra Haifa til Nasaret og Genesaretsjøen. Lunsj inkludert
 • Halvdagstur på Santorini med Oia, det arkeologiske museet og vingårdsbesøk
 • Heldagstur til Athen med byrundtur til Akropolis og Det nasjonale arkeologiske museet. Lunsj inkludert

Pris 4 598,– per person

Haifa

Prisinformasjon

Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Fly Oslo–Dubai og Venezia–Oslo
 • 1 overnatting på hotell i Dubai med frokost
 • Byrundtur i Dubai
 • 17 dagers cruise med Splendour of the Seas i delt innvendig dobbeltlugar
 • Transport ifølge program
 • Helpensjon på cruiseskipet
 • Driks på cruiseskipet (verdi 1 400 kr)
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Måltider i Dubai utenom frokost dag 2
 • Eventuelle utflukter og arrangement på cruiset
 • Tillegg for enkeltlugar
 • Tillegg for oppgradering av lugar
 • Utfluktspakke
 • Eventuelle ekstra utflukter
 • Eventuelle ekstra måltider
 • Øvrige drikkevarer
 • Driks til lokalguider og sjåfører (ca 5 USD/person. Gjester med utfluktspakke bør regne med ca 15 USD/person)
 • Personlige fornødenheter
 • Alt som ikke er nevnt under "Prisen inkluderer"
Oppgrader lugaren din!

Tillegg for oppgradering til utvendig dobbeltlugar
Pris per person kr 3 498,–

Tillegg for innvendig enkeltlugar
Pris kr 6 898,–

Tillegg for utvendig enkeltlugar
Pris kr 13 998,–

Ønsker du lugar med egen balkong?
Kontakt Albatros om du kunne tenke deg en lugar med egen balkong, så sender vi en forespørsel for deg.

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Hvordan er lugarene?

Innvendig lugar

Kategori L, dekk 6. Lugarene har to enkeltsenger eller dobbeltseng. Der er hårtørker, minibar (mot betaling), klimaanlegg og naturligvis bad og toalett.

Utvendig lugar med vindu

Kategori F, dekk 2. Lugarene har to enkeltsenger eller dobbeltseng. Der er hårtørker, minibar (mot betaling), klimaanlegg og naturligvis bad og toalett.

Balkonglugar

På forespørsel. Lugarene har stort gulv-til-tak-vindu og to enkeltsenger eller dobbeltseng. Der er hårtørker, minibar (mot betaling), klimaanlegg og naturligvis bad og toalett.

Deltagerantall

Denne reisen krever et deltagerantall på minimum 15 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4–6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Tilslutning med innenriksfly

Hvis du trenger tilslutning med innenriksfly i Norge skal du selv sørge for dette. Vi anbefaler at du har minst 2,5 time mellom flyskiftene.

Pass

Passet kan ikke være visert til/stemplet i Israel.

Passet må være gyldig minst 6 måneder fra hjemreisedato. Barn – uansett alder – skal ha eget pass. Det er ikke nok at de står i foreldrenes pass. Send en kopi av passet ditt til Albatros Travel senest 14 dager etter reservasjon. Vær klar over at navnet på flybilletten skal stemme 100 % med det navnet som står i passet. Gjør det ikke det kan knsekvensen i verste fall være at du blir nektet innreise og må fly hjem for egen regning.

I De forente arabiske emirater og Oman er det visumplikt for nordmenn og EU-borgere for opphold i inntil 30 dager. Visum er gratis og gis ved innreise.

Mer om Midt-Østen

Her kan du lese mer om å reise til Midt-Østen:

http://www.albatros-travel.no/reisemaal/midt-oesten

Allmenn informasjon

En trygg reiseopplevelse

Vi vil at du skal føle deg trygg som en Albatros-reisende, fra du bestiller reisen til du kommer hjem med mange gode opplevelser - også i en verden med coronavirus. Derfor har vi iverksatt en rekke tiltak for å minimere smittefaren og samtidig gi deg alle reiseopplevelsene du drømmer om. Våre tiltak inkluderer:

 • Alle reiseledere er sertifisert i WHOs retningslinjer for smittebegrensning
 • Ekstra høye krav til våre samarbeidspartnere i forhold til rengjøring
 • Vi informerer alle reisedeltakerne våre om reiseforsikring og minimering av smitte

Les om alle tiltakene våre her

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Lignende reiser

AECOC02ANO