Egypt - Nilen, Aswan, Luxor og Kairo

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Opplev det beste av Egypt på et fire-dagers cruise og besøk noen av de egyptiske hovedstedene - Luxor, Aswan og Kairo.

På denne turen til Egypt vil du oppleve både de egyptiske høydepunktene i arkeologien, den egyptiske livsåren - Nilen og den relativt moderne demningen ved Aswan. Turen starter i Luxor, fortsetter i et fredelig tempo på Nilen til Aswan før vi avslutter uken med noen dager i Kairo.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Ja

 • Vaksinasjon Ja

 • Valuta EGP

Dagsprogram
Dag 1 Fly til Kairo og Luxor
Dag 2 Luxor. Kongenes dal og Dronning Hatsjepsuts dødetempel
Dag 3 Luxor - Edfu. Karnak-templet og Luxor-templet
Dag 4 Edfu – Kom Ombo – Aswan. Templerne Edfu og Kom Ombo
Dag 5 Aswan. Demningen, Isistemplet og den botaniske hage
Dag 6 Aswan – Kairo. Sakkara pyramidene og Giza pyramidene
Dag 7 Kairo. Det koptiske Kairo, citadellet og basaren
Dag 8 Fly hjem fra Kairo

Bilder

Klikk på bildene for å se dem større

Avreisedatoer

Avreise Varighet Pris Avreiseflyplass Bemerk
24 798,–
Oslo
Klikk på en dato for å se riktig program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Fly til Kairo og Luxor

Vi flyr til Kairo via København, hvor vi lander tidlig på kvelden. Vi møter en representant fra vår lokale partner som sørger for at vi kommer gjennom passkontrollen og ordner visumene våre, og tar oss deretter fra utenriks til innenriks. Det er ikke mye ventetid, men den kan brukes til å spise en sandwich eller lignende før vi fortsetter til Luxor. I Luxor kjører vi til hotellet vårt, hvor vi overnatter.

Dag 2
Luxor. Kongenes dal og Dronning Hatsjepsuts dødetempel

Etter en god natts søvn og en god frokost forlater vi hotellet.

Området omkring Luxor er et av de viktigste arkeologiske områdene i verden. Kort og godt kan man si at Luxor-området spiller samme rolle i egyptisk kultur som Athen gjør i gresk kultur og Roma i romersk kultur. Luxor, som ligger på Nilens østbredd, er i dag en liten provinsby, men en gang het byen Niut og var den religiøse hovedstaden i Det nye riket, Egypts glansperiode, 1550–1070 f.v.t.

Tidlig om morgenen kjører vi over til Nilens vestbredd, der Kongenes dal med 65 graver fra ovennevnte periode ligger. Vi kjører gjennom det oppdyrkede området til ørkenranden og når på en svingete vei inn til Kongenes dal. I motsetning til tidligere epokers pyramidegraver er det her tale om klippegraver. Selv om de var skjult, er alle på nær én blitt plyndret. Tutankhamons lille grav er det eneste unntaket. Scenene på veggen viser kongens begravelsestog og kongen foran forskjellige guder. De andre kongenes graver strekker seg opp mot hundre meter inn i fjellet og er dekorert med solguden Ras ferd på underverdenens elv. Vi besøker tre graver i Kongenes dal. Besøk i Tutankhamons grav er ikke inkludert i reisens pris og skjer mot ekstrabetaling.

Tett ved inngangen til Kongenes dal ligger Deir el-Bahari-komplekset, der dronning Hatsjepsuts imposante gravtempel er fokuspunktet. Dronning Hatsjepsuts vei til makten gikk imot alle konvensjoner i datidens Egypt. Hun var førstehustru og dronning til Tuthmosis 2., som døde omkring 1480 f.v.t. Etter kongens død ble hans lille sønn Tuthmosis, som kongen hadde fått med en haremspike, konge i navnet, men hans energiske tante Hatsjepsut grep etter noen år makten. For å rettferdiggjøre sin maktovertakelse hevdet hun at guden Amon-Re ved et orakel hadde forkynt at hun skulle være konge. Hun kledde seg som konge og bar endatil falskt skjegg (symbol på kongeverdighet), og det egyptiske folket lot til å akseptere denne hittil uhørte fremferden. Hatsjepsut ble ved makten i femten år, og under hennes regjeringstid (1473–1458 f.v.t.) blomstret den egyptiske økonomien. Hun utvidet handelsforbindelser, og hun bygde praktfulle templer og restaurerte mange andre. Langt om lenge ble hennes nevø en voksen mann, og han fikk sin rettmessige tittel som farao. Denne nevøen ble den største av alle faraoer, Tuthmosis 3., senere også kalt ”Det gamle Egypts Napoleon’’. Da han kom til makten, fikk han Hatsjepsuts navn fjernet fra tempelveggene, noe som tyder på at han ikke var synderlig glad i sin tante. Men det faktum at hun var i stand til å holde denne listige og karismatiske ynglingens ambisjoner i sjakk i så lang tid, gir et fingerpek om hennes karakter.

Vi vil også besøke Deir el-Medina, en by i det gamle Egypt der kongedømmets beste håndverkere bodde. Håndverkerne var utenfor loven og var under direkte kontroll av den daværende farao. Tilgang til byen deres var strengt forbudt for uautoriserte personer og beskyttet av tre kontrollposter. Håndverkernes arbeidet besto blant annet i å forberede de hellige gravene i Kongenes dal.

Nå er det tid for lunsj, så vi kommer tilbake til Luxor og blir på skipet, som er vårt hjem de neste 4 dagene. Vi spiser lunsj ombord, koser oss med en avslappende ettermiddag på skipet før vi spiser middag

Dag 3
Luxor - Edfu. Karnak-templet og Luxor-templet

Etter frokost skal vi se nærmere på Karnak-templet, som er verdens største tempelkompleks. Arkeologer har arbeidet her i mer enn 150 år, og de har gjort en fantastisk innsats med å gjenoppbygge de mange nedraste ruinene, men det er ennå arbeid mange år fremover. Templets bygningshistorie strekker seg over 2000 år og omfatter et areal på cirka 500 x 500 meter; det hele er omkranset av en mektig mur. I oldtiden kom man med båt til templet; kaianlegget er blitt gravd frem av franske arkeologer. Blant de mange spennende detaljene i templet må nevnes den store søylehallen med 20 meter høye søyler, Hatsjepsuts kapeller, de to store obeliskene i den sentrale delen av templet, og endelig det såkalte ’’botaniske kammer’’ med relieffer av de dyrene og plantene som Tuthmosis 3. tok med hjem fra sine mange felttog i Syria.

Sent på ettermiddagen besøker vi Luxor-templet, som er bygd av Tutankhamons bestefar, Amenhotep 3., cirka 1380 f.v.t. og bare utvidet ganske lite under Ramses 2. – han tilføyde bare en forgård, så templets opprinnelige plan trer tydelig frem. Templet er svært harmonisk og vakkert; det fortelles at da Napoleons soldater på sin marsj fikk syn på det, stoppet de som på telling og klappet! Templets mest spennende relieffer er en nesten hundre meter lang frise som viser Tutankhamon feire den årlige Opet-festen, da Amon-Re fra Karnak besøker Luxor-templet. Templet brukes den dag i dag; i forgården ligger det en moské, og derfra går det fremdeles en årlig prosesjon rundt templet, akkurat som i oldtiden.

Etter å ha besøkt templet, får vi en god lunsj og det blir avslappende tur på Nilen. Underveis vil vi være i ro ved Esna en stund. Her er det en demning med lås, så vi venter til det er vår tur å komme gjennom. Vi fortsetter videre mot Edfu, som vi ankommer tidlig på kvelden. Her spiser vi middag og overnatter.

Dag 4
Edfu – Kom Ombo – Aswan. Templerne Edfu og Kom Ombo

Etter frokosten besøker vi Horus-templet i Edfu, det best bevarte av alle Egypts templer. Templet, som er grunnlagt av Ptolemaios 3. i 237 f.v.t., er bygd til falkeguden Horus. På templets forside er der to kjempestore symmetriske relieffer som viser kongen idet han hogger ned en mengde fiender foran Horus. Relieffene og de mange hieroglyfinnskriftene i templet er særdeles godt bevart, og gjennom dem har det vært mulig å få et enestående innblikk i gammelegyptisk religion og tempelkult. Den nok mest interessante relieffserien i templet viser hvordan Horus kjemper mot sin erkefiende Seth, som har antatt skikkelse av en flodhest. I oldtiden ble denne dramatiske kampen oppført utenfor templet som et ritual. 

Etter besøket i templet får vi en deilig avslappende tur på Nilen. Tid til lunsj før vi stopper ved Kom Ombo-templet. Templet, som er bygd i perioden 180–47 f.v.t., da de ptolemeiske kongene regjerte i Egypt (den første var Alexander den stores general Ptolemaios), ligger vakkert til ut mot Nilen. Kom Ombo-templet er ganske enestående, siden det er bygd til to guder, krokodilleguden Sobek og falkeguden Haroeris (Horus). Relieffene er i klassisk egyptisk stil og viser kongen som ofrer foran gudene. Tempelprestene var i oldtiden kjent for sine evner til å helbrede sykdommer og tyde drømmer. Folk kom langveisfra for å bli helbredet. Innerst i templet viser et relieff datidens legeinstrumenter. Sobeks hellige dyr var krokodillen, og i templet hadde prestene en krokodillefarm. De døde krokodillene ble balsamert, og det er mulig å se flere av disse mumiene.
Etter besøket fortsetter vi sørover og tilbringer natten i Aswan. Noen kvelder blir det underholdning på skipet.

Dag 5
Aswan. Demningen, Isistemplet og den botaniske hage

Vi starter etter morgenbuffeen med å besøke den store Aswan-demningen, som ble bygd i årene 1960–71, og som i dag demmer opp vannet fra Nilen til den kolossale Nassersjøen, som er oppkalt etter Egypts president Nasser. Nasser, som i samarbeid med Sovjetunionen startet dette enorme byggeprosjektet, ville sikre Egypt tilstrekkelig med vann, så man kunne dyrke to til tre avlinger årlig. Dessuten fikk man elektrisitet fra de enorme turbinene i demningen som kunne dekke hele Egypts behov. Den store demningen er 6 km sør for den første demningen, som ble oppført omkring 1900, da britene var i Egypt. Den var altfor liten, og derfor bygde man en ny.

Denne store demningen, som er 111 m høy, har dannet Nassersjøen, som strekker seg over 500 km ned i Sudan. Utsikten fra toppen av demningen er veldig fascinerende.

Så besøker vi det skjønne Isistemplet, som ligger akkurat midt i Nilen. Opprinnelig lå templet på øya Filai, men det ble i 1970-årene flyttet til den nærliggende øya, der det lå bedre beskyttet mot Nilens vann. Den store morgudinnen Isis ble dyrket i templet, som ble lukket så sent som på 400-tallet e.v.t. Den siste hieroglyfinnskriften, fra 394, finnes på tempelmuren.

Lunsj ombord på skipet, og på ettermiddagen en avslappende liten båttur til den botaniske hagen.

Middag på skipet og nubisk kveld.

Dag 6
Aswan – Kairo. Sakkara pyramidene og Giza pyramidene

Etter frokost tidlig avreise til flyplassen, hvorfra vi flyr til Kairo, Afrikas største by med ca. 20 millioner innbyggere. I dag besøker vi Egypts ubetingede landemerke: Pyramidene i Giza.

Vi reiser ut for å besøke Sakkara, der vi finner verdens første steinmonument, trinnpyramiden til ære for Zoser fra 2.650 fvt. Hele området er et større gravområde med flere mindre pyramider rundt Zoser-pyramiden. Det er et stort område, og selv om de er noe innfanget, er de et viktig vitne til starten av pyramidene og hva som skulle komme. Vi besøker også graven under Unas-pyramiden. Unas-pyramiden er veldig slitt og vises ikke mye, men i gravene under den ser vi de første blåmalte hieroglyfene og dermed de første skrevne og fargede tekstene i gravene.

Vi spiser lunsj i området før vi fortsetter til Giza, hvor vi tilbringer ettermiddagen.

De tre majestetiske pyramidene fortsetter å imponere, både med sin størrelse og det mesterlige ingeniørarbeidet bak. Pyramidene har lenge stått på UNESCOs liste over verdensarv, og Kheops-pyramiden fra ca. 2550 f.Kr. er det eneste av de eldste underverkene fra antikken som forblir intakt. Selvfølgelig ser vi også den store og mytiske sfinksen som ligger rundt og vokter pyramidene.

Vi kjører til hotellet vårt hvor vi overnatter. Middag på egenhånd.

Dag 7
Kairo. Det koptiske Kairo, citadellet og basaren

Vi spiser frokost i Kairo, og deretter drar vi til det koptiske Kairo, der vi besøker den såkalte ”Hengende kirken”, som er bygd opp mot et gammelt romersk festningstårn. Kirken er helt fra 300-tallet; den ble ødelagt i den tidlige middelalderen, men ble siden gjenoppbygd. I kirken er det over hundre ikoner. Vi ser også Det koptiske museet og den jødiske synagogen. Deretter citadellet og basaren Khan el-Khalili. I dag har du tid til å gå på oppdagelsestur i basaren selv og eventuelt få fikset noen siste innkjøp. 

Vi møtes igjen til lunsj, før vi går på oppdagelsesferd i (det nåværende) Det Egyptiske Museum*, som huser verdens fornemste samling av egyptiske oldsaker fra tre tusen års faraonisk historie. Et av høydepunktene er naturligvis Tutankhamons gravutstyr, som ble funnet i Kongenes dal i 1922. Vi ser blant annet den berømte gullmasken, som er laget av ikke mindre enn 10,2 kg gull. Forestiller masken den unge kongens ansiktstrekk? Det mente man tidligere. I dag mener en del forskere at gullmasken er overtatt fra en tidligere farao. Denne skulle være ingen ringere enn Nefertiti, som opptrådte som farao i slutten av Akhnatons regjeringstid. Teorien er imidlertid mye omdiskutert. (Mumierommet ikke inkludert.) 

* Det er stor tvil om hva vi kan se da det nye egyptiske museet på Giza forventes å åpne en gang i 2021, men når det blir flyttet permanent er uklart på dette tidspunktet!

Vi returnerer til vårt hotell og overnatter.

Dag 8
Fly hjem fra Kairo

Etter frokost kjører vi til flyplassen og drar hjem etter en uke, som var full av fantastiske opplevelser.

Prisinformasjon

Reisens pris

Fra kr 24 798,– per person i delt dobbeltrom.
Se priser for alle avreisedatoer

Tillegg for enkeltrom

2 998,–

Prisen inkluderer
 • Norsk/svensktalende reiseleder
 • Fly Oslo - København t/r
 • Fly København – Kairo t/r
 • Innenrigsfly Kairo - Luxor
 • Innenrigsfly Aswan - Kairo
 • Utflukter og transport ifølge program 
 • 4 netter på skipet M/S Tamr Henna i delt dobbeltlugar 4*
 • Helpensjon på cruisedelen
 • 2 netter på hotell med frokost i Kairo på 4* Cairo Pyramids
 • 1 natt på hotell med frokost i Luxor på 4* St. George Hotel
 • 2 Lunsj dag 6 og 7 og 1 middag dag 7 
 • Visum, fås ved ankomst 
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillegg for enkeltrom
 • Entre til Det nye museum, hvis åpent, ca. 37 USD, eller
 • Entre til mumierommet i det gamle egyptiske museum, hvis åpent, ca. 16 USD
 • Entre til Pyramidene, ca. 30 USD (Sakkara pyramidene, og den store Giza  pyramide innvendig)
 • Entre til Kongenes graver, ca. 18 USD for 3 graver inkl. Tutankhamons
 • Middag dag 1 
 • Drikkevarer
 • Driks på skipet: beregn 10 dollar per person per natt (4 netter totalt)
 • Driks til lokalguider og sjåfører, beregn ca. 20 dollars
 • Personlige fornødenheter
 • Alt ikke nevnt under ”Prisen inkluderer”

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Deltakerantall

Denne turen krever et minimum antall deltakere på 15. Hvis ikke dette nummeret nås, forbeholder vi oss retten til å avbestille reisen - dette vil vanligvis gjøres senest 4-6 uker før planlagt avreisedato. I medhold av pakkereiseloven § 20. 1 og par. Som turoperatør er vi ikke ansvarlig for skader for tap som en kunde måtte måtte påføres som følge av kanselleringen. Vi er bare forpliktet til å tilbakebetale prisen for turen.

Ikke egnet for folk som er dårlig til bens

Siden en stor del av utfluktene på denne reisen vil foregå til fots, forventes det at reisedeltakerne er mobile, selvhjulpne og kan ferdes uten hjelp.

Bagasje

Det er lurt å ha med en mindre ryggsekk eller veske til dagsturer/utflukter og reisedager der du oftest ikke ser bagasjen din igjen før om kvelden. Det er ikke nødvendig å ha med håndkle.

Mer om Egypt

Her kan du lese mer om klima og vær, tidsforskjell og driks eller se om du trenger visum eller vaksinasjoner:
www.albatros.no/reisemaal/afrika/egypt

Allmenn informasjon

En trygg reiseopplevelse

Vi vil at du skal føle deg trygg som en Albatros-reisende, fra du bestiller reisen til du kommer hjem med mange gode opplevelser - også i en verden med coronavirus. Derfor har vi iverksatt en rekke tiltak for å minimere smittefaren og samtidig gi deg alle reiseopplevelsene du drømmer om. Våre tiltak inkluderer:

 • Alle reiseledere er sertifisert i WHOs retningslinjer for smittebegrensning
 • Ekstra høye krav til våre samarbeidspartnere i forhold til rengjøring
 • Vi informerer alle reisedeltakerne våre om reiseforsikring og minimering av smitte

Les om alle tiltakene våre her

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Lignende reiser

21EGRTR02ANO2602