Ekspedisjonscruise Island rundt

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Bli med Albatros til lavaøyas ville og utilgjengelige landskap! Dra på Islandsomseiling med det komfortable skipet Ocean Atlantic

Opplev Island i høysesongen når naturen er på sitt beste med lange, lyse netter og myldrende fugleliv. Vi har egentlig ikke lyst til å gå og legge oss, for hvert øyeblikk endrer landskapet seg, og vi skal jo holde utkikk etter hval! Vi ser hele Islands forunderlige kyst fra lavalandskap til isbreer, og hver dag gir nye opplevelser både på fastlandet og på de mange øyene med uforglemmelige nasjonalparker og hyggelige byer. Noen steder går vi i land med zodiac-gummibåter for å utforske utilgjengelige områder nærmere, og vi skal stå på Polarsirkelen, gå rundt i den svarte lavasanden og kjenne et snev av sagahistorie.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Cruise

 • Reiseleder Skandinavisk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Nei

 • Valuta ISK

Dagsprogram
Dag 1 Oslo–Keflavik. Den gylne sirkel med fossefallet Gullfoss, Geysir og nasjonalparken Þingvellir, ombordstigning
Dag 2 Vestmannaøyene med Surtsey og Heimaey
Dag 3 Djúpivogur og mulighet til utflukt til Vatnajökull-breen med superjeep eller buss (kjøpes ekstra)
Dag 4 Seydisfjordur. Byrundtur og mulighet for vandretur i Skalanes naturområde
Dag 5 Polarsirkelen på Grímsey
Dag 6 Akureyri og mulighet til utflukt til Mývatn naturreservat (kjøpes ekstra)
Dag 7 Vestfjordenes og dramatisk fjordlandskap ved Vigur
Dag 8 Látrabjarg og Snæfellsnes
Dag 9 Reykjavik og hjemreise

Ocean Atlantic

Ocean Atlantic ble nyrenovert i 2017 og er det perfekte ekspedisjonsskip til farvannet ved Antarktis og i Arktis. Med en isklassifisering 1B, som muliggjør bryting av opptil 50 cm nyis, manøvreringsdyktighet, kraftige maskiner og stabilisatorer hører den til blant de sterkeste skipene som opererer i polare områder. Skipet er blitt nyrenovert i 2016–17, og med en lengde på 140 meter og bredde på 21 meter er der rikelig med plass på de mange dekkene, med flere foredragssaler, bar og observasjonsplattformer. Restauranten serverer 4-stjerners internasjonalt kjøkken, og der er naturligvis full forpleining underveis. De brede vinduene på Erickson Dekk gir mulighet til å nyte de smale isfylte fjordene med bratte fjellvegger og brefronter som speiler seg i vannflaten. Skipet har plass til godt 198 passasjerer, alle innkvartert i utvendige lugarer med eget bad og toalett. Alle landstigninger foregår samlet fra skipets 20 Zodiac-gummiflåter.

Bilder

Avreisedatoer

Avreise Varighet Pris Avreiseflyplass Bemerk
32 998,–
Oslo
Klikk på en dato for å se riktig program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Oslo–Keflavik. Den gylne sirkel med fossefallet Gullfoss, Geysir og nasjonalparken Þingvellir, ombordstigning

Vi flyr fra Oslo mot Island og lander på Keflavik. Herfra er det transport mot Reykjavik og havnen, der skipet vårt, Ocean Atlantic, venter. Etter ombordstigningen blir vi vist til lugarene våre, og før vi nyter den første middagen om bord kommer besetningen på skipet til å gjennomgå en obligatorisk redningsøvelse. Ekspedisjonsteamet vårt vil fortelle om skipets rutiner og ruten skipet skal gå de kommende dagene. 

Tidlig på kvelden forlater skipet havnen i Reykjavik, og kapteinen setter kursen om Islands sørkyst.

Dag 2
Vestmannaøyene med Surtsey og Heimaey

Øygruppen Vestmannaøyene var på alle avisforsider i januar 1973, da et vulkanutbrudd herjet øya Heimaey. Samtlige 5000 innbyggere ble evakuert, men de fleste har nå vendt tilbake, og i dag er innbyggertallet cirka 4000. Vestmannaøyene ligger bare 14 kilometer utenfor sørvestkysten av Island og består av 15 grønne småøyer og rundt 30 klipperev. 

Når man nærmer seg med båt, kan man i klart vær på lang avstand se den bratte og takkete profilen på øyene. Man forstår godt at en islandsk dikter har sammenlignet dem med safirene i en sølvring. Her er det ganske enkelt eventyrlig vakkert! Fuglelivet på disse kanter er enestående og teller blant annet sjøpapegøyer, stormsvaler og ikke minst "havets dronning", sula.

Vi starter dagen med å passere nært en av verdens nyeste øyer, Surtsey. Den reiste seg fra havet i 1963 og kom i 2008 på UNESCOs liste over verdens naturarv. Øya er lukket for offentligheten; bare forskere har adgang.

Om formiddagen går vi i land på Heimaey, den eneste bebodde øya i øygruppen. Der ser vi blant annet en rekke av de nyutgravde husene fra utbruddet i 1973.
Etter en spennende dag på Heimaey setter vi kursen mot Islands sørøstlige hjørne ved kanten av Vatnajökull nasjonalpark.

Dag 3
Djúpivogur og mulighet til utflukt til Vatnajökull-breen med superjeep eller buss (kjøpes ekstra)
Vatnajökull

Om natten har vi gått langs Islands sørlige kyststrekning, som domineres av Vatnajökull, Islands største isbre. Om morgenen kommer vi til den koselige lille havnebyen Djúpivogur, som ligger godt beskyttet fra havet men allikevel lett tilgjengelig. Havnen er en av Islands eldste, og folk fra Djúpivogur bevarer med stolthet noen av de gamle husene rundt den. Byen tiltrekker mange kreative mennesker, og de mange galleriene er absolutt verdt et besøk – ikke minst Eggin i Gleðivík, som er en permanent utstilling av 34 egg i overstørrelse hugd ut i granitt. Kultursenteret ligger i et vakkert, rødt trehus, Langabúð, som er byens eldste, og på motsatt side av havnen ligger det idylliske, gamle Hotel Framtid.

I dag er det mulig å dra på en ekskursjon fra Djúpivogur med superjeep eller buss til Vatnajökull. 

På denne utflukten kjører vi i kraftige såkalte superjeeps, det moderne Islands arbeidshester.  På turen skal vi helt innpå Islands største isbre. Turen går via byen Höfn (uttales Høpn). Her tar vi en kort pause før ruten går mot en av Vatnajökulls utløpere, Hoffell-breen og lagunen foran den. Her er det mulighet til å gå langs moreneryggene og se hvordan brearmen bukter seg ned fra jøkelen bak. På tilbakeveien strekker vi beina igjen i Höfn, før vi drar tilbake til skipet. 

Det er mulighet til å booke utflukten med buss.

(Denne utflukten er ikke inkludert i prisen for reisen. Les mer under prisinformasjon).

Om ettermiddagen fortsetter toktet, og vi kommer til Østfjordens dramatiske kystlinje med det vakre, kontrastrike landskapet med grønne og frodige daler, storslåtte fjell og fjorder og små fiskerlandsbyer. Området er det tynnest befolkede på Island, og fiske er fremdeles det viktigste yrket. Vi passerer Mjóifjördur, som betyr "den smale fjorden". Den er flankert av høye fjell med bratte klippesider og er kjent for sine tallrike fosser. 

Dag 4
Seydisfjordur. Byrundtur og mulighet for vandretur i Skalanes naturområde

De morgenfriske kan nyte vår seilas inn den flotte 17 kilometer dype fjorden Seydisfjordur. 
 
I bunnen av denne finner vi den lille fiskerbyen som deler navn med fjorden. Den lille byen kalles også for ”en stor familie”, da de 700 innbyggerne kjenner alle. Opprinnelig ble byen grunnlagt som sildfangerby av driftige norske fiskere i 1870. Den dype havnen tillater fergen som går fra Færøyene å legge til og i tillegg gi plass til industri og fiskeri. 

Utfluktsmuligheten er i dag en vandretur i det nærliggende Skalanes området. Turen starter med en kjøretur gjennom Seydisfjordur. Det vakre naturreservatet Skalanes ligger langs fjordens sørlige kyst. Det blir en fin guidet vandretur gjennom den vindblåste islandske natur. Her håper vi at vi får øye på fugler, reinsdyr og andet dyreliv. Våre guider forteller oss om området underveis på dagens utflukt. 
 
Vi avslutter turen med en kopp kaffe og kjører så i retur til Seydisfjordur.  

Dag 5
Polarsirkelen på Grímsey

I løpet av dagen drar vi lenger nordover mot øya Grimsey og når i dag det nordligste punktet på reisen. Grimsey ligger rundt 40 km fra fastlandet og er den eneste delen av Island som betegnes som arktisk område. Polarsirkelen krysser øya på 66°33' N, og vi har derfor mulighet til å stå direkte på linjen. 

Den lille klippeøya er bebodd av godt og vel 100 innbyggere som har sitt hjem ved havnen, øyas eneste by. De gode fiskebankene i havet rundt gjør at økonomien blomstrer, havnen er utbygd, der er en liten lufthavn med daglige flygninger til fastlandet og en god skole for barna på øya. Grimsey har vært bebodd helt siden Island ble bosatt, og den nevnes i sagaene som et viktig spiskammer som var rikt på fisk og fugl. 

Havfuglene overstiger langt antallet innbyggere på Grimsey, og skrikene deres kan høres 24 timer i døgnet gjennom den lyse, arktiske sommeren. Bortimot 36 forskjellige arter hekker på øya og har reirene sine i klippene. En av Islands største ternekolonier holder til her, og det sies at landingsbanen må ryddes for terner før flyene kan lande.

Vi går i land med zodiac-båtene tidlig på kvelden for å oppleve det lokale livet og utforske øyas fuglefjell.

Dag 6
Akureyri og mulighet til utflukt til Mývatn naturreservat (kjøpes ekstra)

I løpet av natten og de tidlige morgentimene har vi gått inn gjennom en av Islands lengste fjorder, Eyjafjördur. Vi har nådd frem til byen Akureyri, som ligger vakkert til i bunnen av fjorden med snøkledde fjelltopper i bakgrunnen. Klimaet er unikt for disse breddegradene – byen har nemlig langt flere solskinnstimer og høyere temperaturer enn resten av Island, og den isfrie havnen har stor betydning for byen. Akureyri er Nord-Islands sentrum for handel og kultur og Islands nest største by. Med det spirende utdanningsmiljøet, de mange kulturelle begivenhetene og den store fiskeindustrien vokser Akureyri jevnt, og stadig flere turister legger veien forbi nordkystens solskinnsby. 

Det er god tid til å spasere rundt i den livlige byen med de koselige kafeene, gode restaurantene og frodige hagene, samt til å nyte utsikten oppe fra byens imponerende kirke. Det er dessuten mulighet til å delta på en ca. 5 timer lang utflukt til naturreservatet ved Mývatn, der vi blant annet opplever Islands livlige geotermiske aktivitet for fullt i form av bisarre lavalandskaper, varme kilder og stinkende svovelhull!

På vei til Mývatn stanser vi ved den imponerende fossen Goðafoss, som med sine 12 meter i høyden og 30 meter i bredden er en av Islands vakreste fosser.

Midt i Mývatn ligger den 37 kvadratkilometer store Mývatn-sjøen – omgitt av lavasletter, fjell og vulkaner. I innsjøen er det mer enn femti små lavaøyer og -holmer – de fleste av dem såkalte pseudokratere, det vil si at de ligner vulkankratere uten å være det. Innsjøens gjennomsnittsdybde er bare 2,5 meter, og sollyset kan derfor nå helt ned til bunnen. Kombinert med at størstedelen av innsjøens vann kommer fra underjordiske mineralholdige kilder, gir dette gode levekår for blant annet fisk og fugl. Og Mývatn-sjøen er da også et sant paradis for fugleelskere!

(Denne utflukten er ikke inkludert i prisen for reisen – les mer under Prisinformasjon.)

Utpå kvelden er vi tilbake i Akureyri igjen og går om bord på Ocean Atlantic. Heretter stevner vi mot nord ut av Eyjafjördur.

Dag 7
Vestfjordenes og dramatisk fjordlandskap ved Vigur

Vestfjordene byr på den ene uforglemmelige opplevelsen etter den andre. Vi starter morgenen med å gå langs kysten av Hornstrandir, den nordligste delen av Vestfjordene. Herfra er det bare 300 km til den grønlandske østkysten. Fra 1975 ble området omgjort til naturreservat og har i dag noen av de strengeste regler for å verne den særegne og sårbare naturen. Langs kysten er det gode muligheter til å se hval og sel, og fjellsidene mot havet gir gjenlyd av det rike fuglelivet. Vi går inn i Hornvik-bukta, som betegnes som et av de vakreste stedene på Island, for å se to av de største fuglefjellene i Europa, der millioner av sjøfugler hekker. 

Tidlig på ettermiddagen kommer vi til Isafjardardjúp, regionens lengste fjord, og tar en fottur på øya Vigur ved munningen av Hestfjördur for å nyte utsikten til de bratte fjellene og se ternenes forunderlige flygeferdigheter. En lokal guide blir med oss på turen, der det også blir tid til å få en kopp  kaffe eller te og litt munngodt på den lokale kafeen.

Om kvelden tar vi avskjed med Isafjardardjúp og går videre mot Vestfjordenes sørlige del.

Dag 8
Látrabjarg og Snæfellsnes

I løpet av dagen runder vi Islands vestligste punkt. Kysten her er vill, utemmelig og betagende som resten av Vestfjordene. Látrabjarg, som strekker seg 12 km langs kysten fra Islands vestligste punkt, utgjør den sørvestligste delen av Vestfjordene og er et imponerende fjellmassiv som med sine opp mot 450 meter loddrette fjellsider byr på et rikt fugleliv. Lundefugler, lomvier, havhester og krykkjer hekker her fra tidlig i juni måned. Vi ser fuglefjellene fra landsiden og fortsetter deretter til Snæfellsne.

Vi seiler langs den 100 km lange halvøya Snæfellsnes, som med sin dramatiske klippekyst, sine størknede lavaelver, svartsandstrender og vulkanske topper er et bilde av Island i miniformat. Vi runder neset på halvøya og kan nyte utsikten til den nesten 1500 meter høye snødekte vulkanen Snæfellsjökull, som var sentrum i Jules Vernes bok "Reisen til jordens indre". Vulkanen med den nesten perfekte kjegleformen og det omkringliggende området ble i 2001 til Snæfellsjökull nasjonalpark.

Dag 9
Reykjavik og hjemreise

I løpet av natten har vi nådd frem til Reykjavik. Etter frokost på skipet kjører vi til lufthavnen og sier farvel – og kanskje på gjensyn – til skipet vårt og den vakre lavaøya.

Utflukt med superjeep fra Djúpivogur til Vatnajökull

På denne utflukten kjører vi i kraftige såkalte superjeeps, det moderne Islands arbeidshester. På turen skal vi helt innpå Islands største isbre. Turen går via byen Höfn (uttales Høpn). Her tar vi en kort pause før ruten går mot en av Vatnajökulls utløpere, Hoffell-breen og lagunen foran den. Her er det mulighet til å gå langs moreneryggene og se hvordan brearmen bukter seg ned fra jøkelen bak. På tilbakeveien strekker vi beina igjen i Höfn, før vi drar tilbake til skipet. Utflukten varer ca. 4 timer.

Pris kr 3 398,– per person

Med buss fra Djúpivogur til Vatnajökull

Det er mulig å bli med på den samme utflukten i buss i stedet for superjeeps.

Pris kr 1298,– per person

Utflukt fra Akureyri til Mývatn

Vi kjører fra Akureyri til naturreservatet ved Mývatn, der vi blant annet opplever Islands livlige geotermiske aktivitet for fullt i form av bisarre lavalandskaper, varme kilder og stinkende svovelhull! På vei til Mývatn stanser vi ved den imponerende fossen Goðafoss, som med sine 12 meter i høyden og 30 meter i bredden er en av Islands vakreste fosser. Midt i Mývatn ligger den 37 kvadratkilometer store Mývatn-sjøen – omgitt av lavasletter, fjell og vulkaner. I innsjøen er det mer enn femti små lavaøyer og -holmer – de fleste av dem såkalte pseudokratere, det vil si at de ligner vulkankratere uten å være det. Innsjøens gjennomsnittsdybde er bare 2,5 meter, og sollyset kan derfor nå helt ned til bunnen. Kombinert med at størstedelen av innsjøens vann kommer fra underjordiske mineralholdige kilder, gir dette gode levekår for blant annet fisk og fugl. Og Mývatn-sjøen er da også et sant paradis for fugleelskere.  Utpå kvelden er vi tilbake i Akureyri igjen. Utflukten varer ca. 5 timer.

Pris kr 848,– per person

Utflukt fra Seydisfjordur til Skalanes naturreservat

Denne halvdagsutfluken er en vandretur i det nærliggende Skalanes-området. Turen starter med en kjøretur gjennom Seydisfjordur. Det vakre naturreservatet Skalanes ligger langs den sørlige kysten av fjorden. Det blir en nydelig guidet tur gjennom den vindblåste islandske råe naturen. Her håper vi å få øye på fugler, reinsdyr samt annet vilt. Guidene våre forteller oss om området underveis på dagens utflukt.

Vi avslutter turen med en kopp kaffe og kjører deretter tilbake til Seydisfjordur.

Pris: kr. 1 498 pr person.

Prisinformasjon

Reisens pris

Fra kr 32 998,– per person i delt dobbeltrom.
Se priser for alle avreisedatoer

Tillegg for enkeltlugar
 • Tillegg for Kat. G kr 8 498,– pr person
 • Tillegg for Kat. D  kr 13 498,– pr person
Tillegg for oppgradering av lugar
 • Pris for Kat. C kr 3 198,– pr person
 • Pris for Kat. B kr 19 998,– pr person
 • Pris for Kat. A kr 24 998,– pr person
3-personerslugarer
 • Tillegg for Kat. B kr 6 498,– pr person
Prisen inkluderer
 • Fly Oslo–Keflavík t/r
 • Transport mellom flyplassen og havnen
 • Skandinavisktalende og engelsktalende ekspedisjonsteam
 • 9 dagers / 8 nætters cruise med aktiviteter og utflukter ifølge program
 • Innkvartering i delt dobbeltlugar kat. D
 • Helpensjon på hele cruiset
 • Kaffe og te samt ettermiddagssnacks om bord på skipet
 • Informasjonsmøter og foredrag ved ekspedisjonsteamet
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Tillegg for enkeltlugar
 • Eventuelle måltider i land
 • Drikkevarer utenom kaffe og te samt juice ol. til frokosten
 • Driks til skipspersonale, lokalguider og sjåfører (beregn ca. 14 USD per dag)
 • Personlige fornødenheter
 • Ekstra utflukter (kjøpes til ved bestilling av reisen)
 • Alt ikke nevnt under Prisen inkluderer

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Om lugarene

Ocean Atlantic er innredet med åtte lugarkategorier, alle med eget bad og toalett.

Premium Suite 35 m2
Disse er 2-roms suiter med dobbeltseng (eller to enkeltsenger), sofagruppe, bord og stol samt stort vindu og romslig bad. Utvendig Suite
Beliggende på Marco Polo dekk 5.

Kat. A: Panorama Window Suite 19–24 m2 
Utvendig suite. Dobbeltseng eller to enkeltsenger, sitteområde, romslig bad og stort vindu.
Beliggende på Marco Polo dekk 5.

Kat. B: Panorama Window Cabin 20–23 m2
Dobbeltseng eller to enkeltsenger, sitteområde, romslig bad og vindu med begrenset utsyn. Mulighet til å re opp en ekstra seng.
Beliggende på Hudson dekk 7 og Magellan dekk 8.

Kat. C: Standard Cabin Window 12–13 m2
Utvendig lugar. Dobbeltseng eller to enkeltsenger, bad og vindu.
Beliggende på Marco Polo dekk 5.

Kat. D: Standard Cabin Window 11–12 m2
Utvendig lugar. Dobbeltseng eller to enkeltsenger, lysventil og bad.
Beliggende på Columbus dekk 4.

Kat. G: Standard Cabin
Utvendig enkeltlugar, enkeltseng og bad.
Beliggende på Columbus dekk 4.

Ikke egnet for gangbesværede

Skipet er dessverre ikke innredet til den som ikke kan gå uten hjelp. Dette er primært et sikkerhetshensyn, siden rederiet krever at alle må kunne gå fra en båt til en annen uten hjelp fra besetning eller medpassasjerer. 
Av sikkerhetsmessige årsaker kan rullestoler og gangstativer/rullator heller ikke tas med på skipet. Det må være fri passasje på gangarealer ol

Deltagerantall

Denne reisen krever et deltagerantall på minimum 50 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4–6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Hvem kan delta?

For å delta på denne cruisereisen er det et krav at du er mobil, selvhjulpen og kan ferdes uten hjelp i kupert terreng. Personer under 18 år må reise i følge med og bo sammen med personer over 18 år.

Ikke egnet for gangbesværede

Skipet er dessverre ikke innredet til den som ikke kan gå uten hjelp. Dette er primært et sikkerhetshensyn, siden rederiet krever at alle må kunne gå fra en båt til en annen uten hjelp fra besetning eller medpassasjerer. 

Av sikkerhetsmessige årsaker kan rullestoler og gangstativer/rullator heller ikke tas med på skipet. Det må være fri passasje på gangarealer ol.

Spesielle helseforhold

I henhold til rederiets regler er du pliktig å informere Albatros Travel om evt. sykdom eller kronisk sykdom, handikap, graviditet eller andre forhold som kan ha betydning for ditt velbefinnende eller din helsetilstand mens du er på cruise.

Vind- og værforhold

Vær, vind og strømforhold med videre kan medføre at det forekommer justeringer og/eller endringer i program og seilrute.

Pass og passopplysninger til Albatros Travel

Reglene for innreise og opphold er annerledes på Svalbard enn i fastlands-Norge. Det skal foretas passkontroll av alle som reiser mellom Svalbard og det norske fastlandet siden Svalbard står utenfor Schengen-avtalen. Man trenger ikke visum for å reise til Svalbard.

Dessuten krever rederiet at alle gjester har opplyst passdetaljer (passnummer og -utløpsdag, fødselsdato og fødested). Vi ber derfor om at en kopi av passet blir innsendt til Albatros umiddelbart etter en eventuell reisebestilling. I forbindelse med innsjekkingen på skipet blir passet eller et annet gyldig identifikasjonsdokument med bilde levert; det blir oppbevart inntil cruiset er slutt.

Ekspedisjonscruise-konseptet

Gjennom flere år har Albatros utviklet en cruiseform som er spesielt egnet til polare forhold, der hardt vær i kombinasjon med en begrenset infrastruktur og en utilgjengelig ødemark krever reiser av mer ekspedisjonslignende karakter. En ideell reiseform hvis du er på jakt etter enestående opplevelser. Det er en eksklusiv naturreise som skiller seg en del fra tradisjonelle cruise. Et relativt lite antall deltakere betyr at reisen får karakter som gruppereise, da alle kan delta i landganger, ekskursjoner, foredrag og turer med zodiac-båtene samtidig.

Reisen er forholdsvis komfortabel og uten obligatoriske strabaser eller særlige krav til deltakerne. Det forutsettes imidlertid at man er frisk og rørig og har lyst til å oppleve naturen på naturens egne premisser. Du bør være oppmerksom på at reisen skiller seg fra vanlige turistreiser, da vi ikke har samme muligheter for å planlegge turen i detalj. Mange elementer er uforutsigbare, og ruten bestemmes i stor grad av vær, vind, is og strømforhold. Rutebeskrivelsen bør ses som det ideelle målet, men det vil garantert bli endringer selv om vi skulle oppleve flere uker med høytrykk og fantastisk solskinn.

Ekspedisjonslederen legger i samråd med kapteinen på skipet ruten og dagsprogrammet underveis. Dermed sikrer de størst mulig utbytte av reisen på bakgrunn av de aktuelle forholdene. Hvis vi for eksempel plutselig kommer forbi en flokk med hvaler, kan dagsprogrammet bli endret på stedet.

En viktig del av reisen er kryssing og landgang i de medbrakte gummibåtene (zodiac) som skal transportere oss inn på øde kyststrekninger, inntil isbreer og på natursafarier. Båten kjører så tett på severdigheter, breer og fuglefjell som mulig, og deretter går vi om bord i gummibåtene for å gå i land eller kjøre rundt. Det er forholdsvis enkelt for alle med full førlighet, men kan være et problem for folk med funksjonsnedsettelse. Turen kan også være en ganske kald og våt fornøyelse. Alle står fritt til å bli værende om bord på skipet. Når vi bruker ordet ekspedisjon, mener vi det helt bokstavelig. Reisene er ekspedisjoner, og det betyr at vi ikke kan forutsi alle detaljene for den gjeldende reisen. Dagsprogrammet som beskrives over, er en skisse eller ønsketenkning som garantert vil bli endret.

Reisen er underlagt Albatros’ generelle reisevilkår, som deltagerne forutsettes å ha kjennskap til.

Tips til pakkelisten

En skipsreise ved Islandskysten krever forholdsvis stor variasjon i påkledningen. På land kan man vente temperaturer opp til 12 grader i skyggen, men på havet er det praktisk å ha med varme og vanntette klær, lue og votter. Ta med klær som kan kombineres, for eksempel langermet ulltrøye innerst, genser eller fleecetrøye som mellomlag og vann- og vindtett jakke ytterst. På bena bør du ha tettvevd fritidsbukse, sammen med en vannavvisende og vindtett overtrekksbukse. Et par kraftige, sklisikre tursko er ideelle om bord og glimrende til turer i byene og til bruk i flyet hjemover. 

På dette toktet går skipet eksklusivt for Albatros Expeditions, og det er derfor ikke en pålagt «dress code» om bord. Praktiske reiseklær er det eneste du trenger, også på de festlige kveldene vi naturligvis arrangerer.
Det er absolutt en god idé å ta med kikkert. Det er ikke nødvendig å ha med håndkle. 

Bagasje

Det er lurt å ha med en mindre ryggsekk eller veske til dagsturer/utflukter og reisedager der du oftest ikke ser bagasjen din igjen før om kvelden. Det kan også være lurt å ta med solkrem, siden vi oppholder oss mye ute og man får mer sol når man er på sjøen. Det er ikke nødvendig å ha med håndkle. 

Det er absolutt en god idé å ta med kikkert, man går glipp av mye uten.

Sjøsykemiddel

Man kan komme ut for store dønninger, selv om vi forventer å gå mye innaskjærs. Sjøsykeplaster (Scopoderm eller lignende) virker helt eller delvis for de fleste. Sjøsykepiller er et alternativ. Vær oppmerksom på at sjøsykemidler kan virke sløvende.

Sjøgang om bord

På reisen kommer vi ut på åpent hav, og det er ikke til å unngå at skipet ruller i sjøen. Ha derfor alltid «en hånd på skipet» og hold deg fast i gelendre og håndtak i korridorene.

Reiseledere og internasjonale gjester om bord

Vi gjør oppmerksom på at det i tillegg til nordiske gjester også er internasjonale gjester med på toktet. Derfor består vårt ekspedisjonsteam av skandinavisktalende og engelsktalende ekspedisjonsguider, som jobber på tvers med alle gjestene. Foredrag og informasjonsmøter vil som utgangspunkt være på engelsk. Når vi går i land som grupper vil det, når det er mulig, bli tatt hensyn til nasjonalitet og språk.

Skipets besetning

I tillegg til Albatros’ ekspedisjonsteam er det to besetningsgrupper om bord som jobber sammen for å gjøre reisen din til en spesiell opplevelse. Skipets kaptein, styrmenn og matroser har ansvaret for driften og styringen av skipet og for utendørsarealene. Hotellsjefen og hotellstaben er ansvarlige for lugarene, suitene og maten, og de vil gjøre sitt ytterste for å imøtekomme dine behov om bord og sørge for et behagelig opphold. Begge besetningsgrupper er engelsktalende.

Allmenn informasjon

En trygg reiseopplevelse

Vi vil at du skal føle deg trygg som en Albatros-reisende, fra du bestiller reisen til du kommer hjem med mange gode opplevelser - også i en verden med coronavirus. Derfor har vi iverksatt en rekke tiltak for å minimere smittefaren og samtidig gi deg alle reiseopplevelsene du drømmer om. Våre tiltak inkluderer:

 • Alle reiseledere er sertifisert i WHOs retningslinjer for smittebegrensning
 • Ekstra høye krav til våre samarbeidspartnere i forhold til rengjøring
 • Vi informerer alle reisedeltakerne våre om reiseforsikring og minimering av smitte

Les om alle tiltakene våre her

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Lignende reiser

21ISCSC02DNO0406