Ekspedisjonscruise til Nord-Atlanterens øyer med Island

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Bli med på øyhopping fra Skottland til Island om bord på Albatros’ eget skip. Underveis besøker vi de frodiggrønne Orknøyene, Færøyene og Vestmannaøyene

Om bord på Albatros’ eget ekspedisjonsskip, Ocean Atlantic, drar vi på «øyhopping» fra Skottland og gjennom Nord-Atlanteren til Island. Underveis er det gode sjanser for å oppleve hvaler og migrerende fugler. Reisen vår begynner på den skotske østkysten i havnebyen Aberdeen, der vi går om bord på Ocean Atlantic, som skal være vårt hjem de neste seks dagene. Vårt første stopp er Kirkwall, den hyggelige hovedstaden i øygruppa Orknøyene. Vi fortsetter til Færøyene, der vi legger til kai i Tórshavn. På Heimaey skal vi høre om o g se sporene fra de dramatiske dagene i 1973, da det lille samfunnet var på randen av utslettelse under et voldsomt vulkanutbrudd.

Etter cruiset blir vi i Reykjavík for å oppleve Islands hovedstad og det fantastiske vulkanlandskapet rundt byen.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Cruise, Albatros active

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Nei

 • Valuta GBP, ISK

Dagsprogram
Dag 1 Oslo–Aberdeen. Ombordstigning på skipet
Dag 2 Orknøyene med historiske Kirkwall. Mulighet til å besøke Skara Brae og besøk på whiskydestilleri (kjøpes ekstra)
Dag 3 Tórshavn, Færøyene. Mulighet til utflukt til Kirkjubøur (kjøpes ekstra)
Dag 4 På havet mot Island
Dag 5 Vestmannaøyene med Surtsey og Heimaey
Dag 6 Ankomst til Reykjavík. Besøk i Den blå lagune (kjøpes ekstra)
Dag 7 Reykjavík. Mulighet til utflukten «Den gylne sirkel»
Dag 8 Hjemreise

Ocean Atlantic

Ocean Atlantic ble nyrenovert i 2017 og er det perfekte ekspedisjonsskip til farvannet ved Antarktis og i Arktis. Med en isklassifisering 1B, som muliggjør bryting av opptil 50 cm nyis, manøvreringsdyktighet, kraftige maskiner og stabilisatorer hører den til blant de sterkeste skipene som opererer i polare områder. Skipet er blitt nyrenovert i 2016–17, og med en lengde på 140 meter og bredde på 21 meter er der rikelig med plass på de mange dekkene, med flere foredragssaler, bar og observasjonsplattformer. Restauranten serverer 4-stjerners internasjonalt kjøkken, og der er naturligvis full forpleining underveis. De brede vinduene på Erickson Dekk gir mulighet til å nyte de smale isfylte fjordene med bratte fjellvegger og brefronter som speiler seg i vannflaten. Skipet har plass til godt 198 passasjerer, alle innkvartert i utvendige lugarer med eget bad og toalett. Alle landstigninger foregår samlet fra skipets 20 Zodiac-gummiflåter.

Bilder

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Oslo–Aberdeen. Ombordstigning på skipet

Reisen vår begynner i Aberdeen, som ligger nordøst i Skottland. Her ligger Ocean Atlantic til kai i Dee River. Ombordstigningen er om ettermiddagen, og vi får tildelt lugarene våre. Etter den obligatoriske sikkerhetsgjennomgangen går vi ut gjennom munningen av Dee mot Nordsjøen.

Dag 2
Orknøyene med historiske Kirkwall. Mulighet til å besøke Skara Brae og besøk på whiskydestilleri (kjøpes ekstra)
Den imponerende St. Magnus-katedralen i Kirkwall

I løpet av natten har skipet gått ut i Nordsjøen langs østkysten av Skottland og har kommet fram til øygruppen Orknøyene. De sørligste øyene ligger bare snaue 10 sjømil nord for det skotske fastlandet. Vi legger til ved hovedøya Mainland, der øyenes hovedsete, Kirkwall, ligger. Orkney er norrønt for «seløyene», og i likhet med de andre øyene i Nord-Atlanteren har Orknøyene en rik vikinghistorie. Men historien går enda lengre tilbake, til en av de eldste europeiske sivilisasjonene. Skara Brae, Nord-Europas Pompeii, lå gjemt i nesten 5000 år før en stor storm avslørte den eldgamle boplassen. De 10 ettroms boligene er klare til å flytte inn i, fullt møblerte og med full sanitet – alt utført i stein. Stedet står på UNESCOs liste over verdens kulturarv sammen med flere andre forhistoriske kulturminner på Orknøyene. 

Etter ankomsten til Kirkwall er det mulighet til å dra på en kort utflukt med buss til oldtidsboplassen Skara Brae. Tilbake i Kirkwall besøker vi et av områdets mange kjente whiskydestillerier. Vi får en eksklusiv tur rundt på ett av destilleriene og får mulighet til å få en smaksprøve på de gylne dråpene. 

(Utflukten på Orknøyene er en del av utfluktspakken og er ikke inkludert i prisen for reisen. Les mer under Prisinformasjon.)

For den som har lyst til å bli igjen i Kirkwall vil det bli tilbudt en kort byrundtur til fots, der det blant annet er mulighet til å besøke den imponerende Sankt Magnus-katedralen samt de maleriske ruinene av Bishop’s og Earl’s Place. 
Om ettermiddagen fortsetter skipet vi videre nordover til Tórshavn på Færøyene.

Dag 3
Tórshavn, Færøyene. Mulighet til utflukt til Kirkjubøur (kjøpes ekstra)

Etter lunsj er vi framme i Tórshavn, en av verdens minste hovedsteder. Herfra styres det lille riket Færøyene, som består av 18 spredte øyer. Sentrum i Tórshavn er det sjarmerende, gresskledde parlamentet på Tinganes, og byen nærmer seg å være en travel, moderne by med butikker, kafeer og hele tre lyskryss!
Etter landgangen kan du delta i en valgfri utflukt med buss der vi ser litt bakover i historien. Vi kjører ut av hovedstaden og over fjellene mot sør. Siden klimaet på Færøyene alltid er veldig skiftende, er det ikke usannsynlig at vi kommer til å kjøre gjennom skydekket og møte litt tåke på veien. Men hvis man venter et øyeblikk, er det helle rikke usannsynlig at det klarner opp igjen. Vi kommer fram til Kirkjubøur, det viktigste historiske stedet på øyene. 

Kirkjubøur var bispesetet på Færøyene i middelalderen, og var også det ubestridte kulturelle sentrum. Vi besøker ruinene av den imponerende Magnuskatedralen, som kanskje aldri sto ferdig, og Sankt Olavskirken, den eneste gjenværende middelalderkirken på Færøyene. Når vi er tilbake igjen i «Havn», som Tórshavn ofte blir kalt, kan du ta en avslappende spasertur gjennom den gamle festningen ved havnen. Utflukten til Kirkjubøur er en del av utfluktpakken og er ikke inkludert i prisen for reisen. Les mer under Prisinformasjon.)
Hvis du ønsker å bli i Tórshavn vil det bli arrangert en kort byrundtur til fots, og etterpå er det tid til å oppleve den hyggelige byen på egen hånd.

Dag 4
På havet mot Island

Hør et foredrag fra vårt erfarne ekspedisjonsteam, se en film om arktisk natur – eller gå ut på dekk for å få et glimt av havfuglene som følger skipet, og kanskje hval hvis du er heldig?

Dag 5
Vestmannaøyene med Surtsey og Heimaey

Øygruppen Vestmannaøyene var på hele verdens avisforsider i januar 1973, da et voldsomt vulkanutbrudd fra vulkanen Eldfell gikk ut over øya Heimaey. Samtlige 5000 innbyggere ble evakuert, men de fleste har kommet tilbake til øya, og nå bor det 4000 mennesker der. Vestmannaøyene ligger bare 14 kilometer utenfor Islands sørvestkyst og består av 15 grønne småøyer, skjær og klipper. 

Når man kommer med båt kan man i klart vær se øyenes bratte og takkete profil på lang avstand. De reiser seg flott fra havet, og man forstår godt at en islandsk dikter har sammenlignet dem med safirene i en sølvring. Her er det rett og utrolig vakkert! Fuglelivet her er også helt enestående og teller blant annet lundefugl, stormsvaler og ikke minst «havets dronning», sulen. 

Om morgenen går vi i land på Heimaey, den eneste bebodde øya i øygruppen, der vi blant annet kan se de nylig utgravde husene fra vulkanutbruddet i 1973. Vi slutter dagen med å passere nært forbi en av verdens nyeste øyer, Surtsey. Øya reiste seg fra havet i 1963 og kom på UNESCOs liste over verdens naturarv i 2008. Øya er stengt for offentligheten, og det blir bare gitt adgang til forskere.

Dag 6
Ankomst til Reykjavík. Besøk i Den blå lagune (kjøpes ekstra)

I løpet av natten har kapteinen ført skipet mot Reykjavík, der vi er framme om morgenen. Etter frokost om bord er det tid til å forlate Ocean Atlantic og besetningen om bord før turen går fra havnen inn til byen. På kaia blir vi tatt imot av vår islandske samarbeidspartner som vil ta oss med på de kommende utfluktene, siden ekspedisjonsteamet skal reise videre med skipet. Vi starter med en rundtur i byen og spiser lunsj før vi blir innkvartert på hotellet vårt, der vi skal bli i to netter.

Om ettermiddagen er det mulig å bli med på en utflukt til Reykjanes og den berømte Blå lagune. Her kan du få et helsebringende bad i det lyseblå og 37–39 grader varme vannet. Fargen skyldes oppslemmet kiselgjørme og en spesiell blågrønn alge som blant annet er kjent for å ha en helende effekt på psoriasis (Husk badedrakt og eget håndkle (håndkle kan også leies på stedet).

Utflukten til Den blå lagune er ikke inkludert i reisens pris. Se mer under Prisinformasjon.

Hvis du ønsker å bli i Reykjavík er resten av dagen på egen hånd. Reykjavík kan by på et spennende utvalg gallerier og motebutikker, og her er det et stort utvalg av de tradisjonsrike islandske strikkegenserne. Når kaffetørsten og sulten melder seg er det ikke langt til nærmeste kafé eller prisvinnende restaurant. I løpet av det siste årtiet har Island markert seg på det gastronomiske verdenskartet med et nytenkende og moderne kjøkken basert på friske nordiske råvarer.

Dag 7
Reykjavík. Mulighet til utflukten «Den gylne sirkel»

I dag skal vi oppleve den enestående og dramatiske islandske naturen på den klassiske ruten ”Den gylne sirkel”. Vi starter med nasjonalparken Þingvellir, som dannet ramme om verdens eldste parlament, datert helt tilbake til år 930. Her finner vi også Islands største vann, Þingvallavatn, som sammen med dalen og sletten er utlagt til nasjonalpark og står på UNESCOs liste over verdens naturarv.

Deretter kjører vi til Geysir, som har gitt navn til resten av verdens geysirer. Geysir kom første gang i utbrudd på 1300-tallet, men den 60 meter høye vannsøylen stoppet på 1900-tallet. Like i nærheten finner man Strokkur-geysiren, som cirka hvert 8. minutt spyr vannmassene sine mer enn 20 meter opp i luften.
Utflukten avslutter med den 32 meter høye fossen Gullfoss, som faller i to trinn på henholdsvis 10 og 21 meter ned gjennom en dyp kløft.

Dag 8
Hjemreise

Etter frokosten blir vi hentet på hotellet og kjørt til flyplassen, der vi tar flyet hjem til Oslo.

Utfluktspakke

Vi har satt sammen en utfluktspakke med utflukter på Orknøyene og Færøyene. 
Følgende utflukter er inkludert i pakken:

 • Orknøyene: Utflukt til oldtidsboplassen Skara Brae og besøk på et whiskydestilleri
 • Færøyene: Utflukt til vakre Kirkjubøur med besøk i den imponerende Magnuskatedralen og Sankt Olavskirken

Pakken må bestilles og betales hjemmefra, og utfluktene ledes av vårt eget ekspedisjonsteam samt lokale engelsktalende guider.

Pris: 2 098,- kr per person

Den imponerende St. Magnus-katedralen i Kirkwall

Utflukt til Den blå lagune

Et besøk i den berømte Blå lagune er kanskje den mest berømte utflukten på Island. Her kan du få et helsebringende bad i det lyseblå og 37–39 grader varme vannet. Fargen skyldes oppslemmet kiselgjørme og en spesiell blågrønn alge som blant annet er kjent for å ha en helende effekt på psoriasis (Husk badedrakt og eget håndkle (håndkle kan også leies på stedet)).
Utflukten inkluderer entré og busstransport fra hotellet og tilbake igjen. Det er ingen guide på denne utflukten.

Pris kr 1 298,–

Prisinformasjon

Tillegg for enkeltlugar
 • Enkeltlugar kategori G: 6 998,- kr
 • Enkeltlugar kategori  D: 9 748,- kr
Tillegg for enkeltrom på Island

kr 2 898,-

Tillegg for oppgradering av lugar
 • Delt dobbeltlugar kategori A: tillegg per person kr 15 498,– 
 • Delt dobbeltlugar kategori B: tillegg per person kr  12 498,– 
 • Delt dobbeltlugar kategori C: tillegg per person kr 1 998,– 
 • Premium Suite: tillegg per person kr 17 498,–

3-sengslugar:

 • Kategori B: tillegg per person kr 4 998,–

Prisen inkluderer
 • Skandinavisktalende reiseleder og engelsktalende ekspedisjonsteam
 • Fly Oslo–Aberdeen og Keflavík–Oslo
 • 6 dagers/5 netters cruise med Ocean Atlantic i delt utvendig dobbeltlugar med koøye og bad/toalett (kat. D)
 • 2 overnattinger i delt dobbeltrom på hotell i Reykjavík inkl. frokost
 • Utflukten «Den gylne sirkel» på Island med lokalguide
 • Transport og utflukter ifølge program
 • Informasjonsmøter og foredrag ved ekspedisjonsteamet
 • Helpensjon på skipet
 • Kaffe og te på skipet
 • Lunsj på dag 6 og middag på dag 7
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Tillegg for enkeltlugar
 • Øvrige måltider
 • Eventuelle ekstra utflukter og arrangementer
 • Utfluktspakke samt utflukt på Island
 • Drikkevarer utenom kaffe og te (samt juice ol. til frokosten) på skipet
 • Driks til skipspersonalet, lokalguider ol. (beregn ca. 14 USD om dagen per reisedeltager)
 • Personlige fornødenheter
 • Alt ikke nevnt under Prisen inkluderer

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Deltagerantall

Denne reisen krever et deltagerantall på minimum 15 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4–6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Været i Nord-Atlanteren

Reisen foregår sent på våren, og vi kan forvente temperaturer på 15 grader i Skottland og på Island. Samtidig kan været være meget skiftende. Det ene øyeblikket kan det være strålende sol, og det neste øyeblikket er det krappe bølger og regn i luften.

Brexit

Med valget i England i desember 2019 er Storbritannias utmelding av EU, det såkalte Brexit, en realitet. Dette kan få betydning for innreise til England og Skottland. Hvilke konsekvenser dette måtte medføre vet vi ikke enda, men så snart det endrer seg informerer vi naturligvis allerede bookede kunder direkte, samt oppdaterer nettsidene våre.

Ekspedisjonscruisekonseptet

Albatros har gjennom flere år utviklet en cruiseform som er særlig egnet til polare forhold. Is i kombinasjon med en begrenset infrastruktur og en utilgjengelig ødemark gjør at reisene må bli av mer ekspedisjonslignende karakter – ideelt hvis man er på jakt etter den unike reiseopplevelsen. Dette er en eksklusiv naturreise, som skiller seg ut fra tradisjonelle cruisereiser. De relativt få deltakerne betyr at reisen føles mer som en gruppereise der alle kan delta i landstigninger, besøk på forskningsstasjoner, ekskursjoner, foredrag og hvalsafari samtidig.
Reisen er forholdsvis komfortabel og uten obligatoriske strabaser eller spesielle krav til deltakerne. Men det forutsettes at man er frisk og førlig og har lyst til å oppleve naturen på naturens egne premisser. Man bør være oppmerksom på at reisen skiller seg ut fra vanlige turistreiser i og med at vi ikke har samme muligheter til å planlegge reisen i detalj. Mange elementer er uforutsigelige, og ruten bestemmes i vid utstrekning av vind, vær, is og strømforhold. Rutebeskrivelsen bør ses som det ideelle målet, men den vil med sikkerhet bli endret, selv om vi skulle oppleve flere uker med høytrykk og strålende solskinn.

Ekspedisjonslederen legger i samråd med skipets kaptein opp rute og dagsprogram underveis, og vil derved sikre det størst mulige utbytte av reisen på bakgrunn av de aktuelle forholdene. Går man eksempelvis plutselig rett gjennom en flokk hvaler, kan dagsprogrammet meget vel bli endret på stedet.

En viktig del av reisen er cruise og landstigninger i de medbrakte gummibåtene av zodiactypen, som skal transportere oss inn på øde kyststrekninger, langs brefronter og på hvalsafari. Skipet er forsynt med en utvendig senketrapp (leider), og derfra kommer vi om bord i gummibåtene, som er forsynt med en kraftig motor. Skipet går så tett som mulig innpå severdigheter, breer og fuglefjell, og deretter stiger vi om bord i gummibåtene for å gå i land eller krysse rundt mellom hvaler, seler, isfjell eller fugleøyer. Det er forholdsvis lett for alle med full førlighet, men kan være et problem for handicappede. Og så kan det for øvrig også være en ganske kald og våt fornøyelse. Det står enhver fritt å bli om bord på skipet, som er utstyrt med et lite bibliotek. Når vi bruker ordet ekspedisjon, skal det tas helt bokstavelig. Reisene er ekspedisjoner, og det betyr at vi ikke kan forutsi den pågjeldende reisens forløp i alle detaljer. Den ovenstående dag-til-dag-beskrivelsen er en grov skisse eller ønsketenkning, som med stor sikkerhet vil bli endret.

Hvem kan delta?

For å delta på denne cruisereisen er det et krav at du er mobil, selvhjulpen og kan ferdes uten hjelp i kupert terreng. Personer under 18 år må reise i følge med og bo sammen med personer over 18 år.

Ikke egnet for den som har vondt for å gå

Skipet er dessverre ikke innredet til den som ikke kan gå uten hjelp. Dette er primært et sikkerhetshensyn, siden rederiet krever at alle må kunne gå fra en båt til en annen uten hjelp fra besetning eller medpassasjerer. 
Av sikkerhetsmessige årsaker kan rullestoler og gangstativer/rullator heller ikke tas med på skipet. Det må være fri passasje på gangarealer ol.

Spesielle helseforhold

I henhold til rederiets regler er du pliktig å informere Albatros Travel om evt. sykdom eller kronisk sykdom, handikap, graviditet eller andre forhold som kan ha betydning for ditt velbefinnende eller din helsetilstand mens du er på cruise.

Pass og passopplysninger til Albatros Travel

På grunn av de skjerpede sikkerhetsreglene ved flyreiser krever flyselskapet å få se passet ditt. Dessuten krever rederiet at alle gjester har opplyst passdetaljer (passnummer og utløpsdato samt fødselsdato og fødested). Vi anmoder derfor om at man sender inn en passkopi til Albatros med en gang man har bestilt reisen. I forbindelse med innsjekkingen på skipet skal man levere inn pass eller annen gyldig bilde-ID som blir oppbevart inntil cruiset er slutt.

Tilslutning med innenriksfly

Det er dessverre ikke mulig å bestille tilslutning med innenriksfly.

Gode tips til pakkelisten

En skipsreise i Nord-Atlanteren om våren innebærer at man må ha med seg varme klær, gjerne i lag. I Skottland kan temperaturen godt komme opp på 15 grader, og på Island må vi forvente temperaturer ned til 10 grader, selv om solen kan skinne hele tiden. Det er en god idé å ta med seg varme og vanntette klær, samt lue og hansker.

På dette toktet går Ocean Atlantic eksklusivt for Albatros Expeditions, og det er derfor ikke noen «dress code» om bord. Praktiske reiseklær er derfor det eneste man må ha med seg, også når det gjelder «festlige kvelder» som blir holdt om bord.

Det er en veldig god idé å ta med kikkert. Håndkle er det ikke nødvendig å pakke.

Sjøsykemiddel

Man kan komme ut for store dønninger, selv om vi forventer å gå mye innaskjærs. Sjøsykeplaster (Scopoderm eller lignende) virker helt eller delvis for de fleste. Sjøsykepiller er et alternativ. Vær oppmerksom på at sjøsykemidler kan virke sløvende.

Sjøgang om bord

På reisen kommer vi ut på åpent hav, og det er ikke til å unngå at skipet ruller i sjøen. Ha derfor alltid «en hånd på skipet» og hold deg fast i gelendre og håndtak i korridorene.

Språket om bord

Gjestene og Albatros-reiselederne på toktet er fra både Skandinavia og land utenfor Skandinavia. Informasjonen om bord vil derfor bli gitt på engelsk. Informasjonsmøter og foredrag vil i tillegg bli gitt på et skandinavisk språk.

Allmenn informasjon

En trygg reiseopplevelse

Vi vil at du skal føle deg trygg som en Albatros-reisende, fra du bestiller reisen til du kommer hjem med mange gode opplevelser - også i en verden med coronavirus. Derfor har vi iverksatt en rekke tiltak for å minimere smittefaren og samtidig gi deg alle reiseopplevelsene du drømmer om. Våre tiltak inkluderer:

 • Alle reiseledere er sertifisert i WHOs retningslinjer for smittebegrensning
 • Ekstra høye krav til våre samarbeidspartnere i forhold til rengjøring
 • Vi informerer alle reisedeltakerne våre om reiseforsikring og minimering av smitte

Les om alle tiltakene våre her

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Lignende reiser

GBCSC03BNO