Elefantenes kongerike og Victoria Falls

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Opplev Viktoriafallene og Botswanas imponerende dyr og natur

Her har du sjansen til å oppleve Botswanas mangefasetterte flora og fauna! Fra vår lodge ved nasjonalparken ved den mektige elva Chobe drar vi ut på båt- og jeepsafarier i den storslåtte naturen. Her hersker de mange elefantene over savannen og lever side om side med løver, bøfler og leoparder. Og etter hver spennende safaridag venter den forfriskende lodgen, der du kan ta en dukkert i svømmebassenget, få en kald drink i baren og nyte den lekre maten på lodgens restaurant. Reisen begynner med de mektige Viktoriafallene, og vi skal også besøke en landsby i nabolandet Namibia.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise, Safari

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Ja

 • Vaksinasjon Ja

 • Valuta Zimbabwisk dollar, botswansk pula, amerikansk dollar

Dagsprogram 10 dager
Dag 1
Avreise fra Oslo
Dag 2
Viktoriafallene og videre til Botswana
Dag 3
Jeep- og båtsafari
Dag 4
Tid på egen hånd
Dag 5
Chobe nasjonalpark. Utflukt til landsby i Namibia
Dag 6
Chobe nasjonalpark. Morgen- og ettermiddagssafari
Dag 7
Chobe nasjonalpark. Morgenbåttur og avslapping
Dag 8
Morgensafari, ettermiddag på egen hånd og avskjedsmiddag
Dag 9
Hjemreise
Dag 10
Ankomst

Hoteller

Chobe Safari Lodge

Chobe Safari Lodge ligger vakkert til ved bredden av Chobe-elva. Fra lodgen har vi utsikt over elva, og beliggenheten er helt perfekt når man skal ut og utforske området. Her er det naturligvis et herlig basseng, en restaurant og to barer – så her er det gode muligheter for å koble av når du ikke er på safari. Lodgen består av 76 rom med eget bad. Alla rommene har enten en balkong eller terrasse med stoler. Rommene har enten dobbeltseng eller to enkeltsenger, et par stoler, safe og aircondition.

Du kan lese mer om lodgen her: www.chobesafarilodge.com

Bilder

Klikk på bildene for å se dem større

Avreisedatoer

Avreise Varighet Pris Avreiseflyplass Bemerk
47 998,–
Oslo
Klikk på en dato for å se riktig program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Avreise fra Oslo

Vi reiser fra Oslo om ettermiddagen til Viktoriafallene. Det blir servert middag og frokost om bord på den utenomeuropeiske flystrekningen.

Dag 2
Viktoriafallene og videre til Botswana
Det er god grunn til at Viktoriafallene er verdensberømte

Vi lander på flyplassen Viktoriafallene, hvor du umiddelbart kjenner på det "ekte" Afrika.

Hvis været tillater det, kommer vi til å kunne se "røyken som tordner" fra luften. Navnet henspiller på den enorme vannskyen som dannes av den vannsøylen som spruter opptil 500 meter opp i luften ved fossen. Vi blir møtt av sjåføren vår ute ved lufthavnen, og før vi drar til lodgen, skal vi naturligvis ut på en tur ved de berømte Viktoriafallene. De har gitt navn til både byen og lufthavnen og er et av verdens sju naturunderverker. De regnes som et av verdens vakreste fossefall. Den mektige Zambezi utvider seg i over 1700 meters bredde, og med over 545 millioner liter vann per minutt kaster elva seg 107 meter ned i det trange passet. Vannmassenes kraft er enorm, og vi kan umulig få nok av dette fantastiske synet. Når vi går i behagelig tempo mellom de ulike utsiktspunktene, kommer vi nesten alltid til å befinne oss i den vanndampen som fossen sender ut over oss. Det er en god idé å ta på seg en lett regnjakke og bruke en plastpose eller noe annet som vanntett beskyttelse for kameraer. Reisen fra Viktoriafallene til vår destinasjon Chobe Safari Lodge tar cirka to timer, og underveis gjør vi oss også ferdige med grenseformalitetene. På noen øyeblikk har vi kjørt gjennom den lille byen Victoria Falls.

Vi drar gjennom det vakre og omvekslende landskapet med mopanetrær og fargerikt landsbyliv, og vi ser kanskje også en gjeng bavianer som sitter midt på veien. Vi krysser grensen til Botswana ved grensestasjonen i Kasungula og kjører en time langs elva Chobe før vi kommer frem til lodgen. Etter å ha innlosjert oss møtes vi for å spise en velsmakende middag, og deretter får vi grundig informasjon fra reiselederen om de kommende dagenes program. Det blir en spennende natt i de nye omgivelsene med alle lydene fra bushen. Vi kan kanskje få høre de skrattende lydene fra hyenene, en galagos skrik eller flodhestenes tilfredse grynt når de beiter i det friske gresset. Vi kommer til å stå opp tidlig for å dra på safari.

Dag 3
Jeep- og båtsafari
Afrikas kjempe

I dag skal vi ut på vår første ordentlige safaritur. Den tidlige morgensafarien begynner ved soloppgang rundt klokken seks om morgenen og varer frem til ni, avhengig av hvor mye vilt vi ser.  Før vi drar av sted, er det fint å ta seg en kopp kaffe eller to for å kvikne til. Det er ikke mye som kan måle seg med opplevelsen av å kjenne de sterke og krydrede duftene i luften og se den spesielle gløden som ligger over bushen i de tidlige morgentimene. Som sjåfør har vi en profesjonell guide som har veldig god lokalkjennskap til området og kommer til å fortelle oss hva vi ser og hører på safarien. Safariens innhold kommer naturligvis til å bli styrt av de lokale forholdene som hersker for anledningen. Iblant kan man være heldig og finne store mengder vilt konsentrert på samme sted; andre ganger kommer vi til å lete mer langs elvebreddene og aktivere alle våre sanser. En annen metode er å tolke dyrenes atferd – hvis en flokk impalaer plutselig stivner til og fokuserer sin oppmerksomhet på buskene, er det trolig at de allerede har oppdaget et rovdyr som ligger og lurer, mens våre egne sanser ikke ville ha oppdaget faren som nærmet seg. Kloke av erfaring vet vi at før denne safarien er over, kommer vi til å ha sett en stor del av Afrikas berømte og velkjente dyrearter. Det er ingen garanti for hva vi får se eller når vi ser det, og det er nettopp det som bidrar til å gjøre en safari til en spennende og annerledes opplevelse. Men et par fakta som er sikre, er at Chobe nasjonalpark har den største konsentrasjonen av ville dyr i det sørlige Afrika, med mer enn 110 000 elefanter – og at det venter en stor og velfortjent frokost ved lodgen vår når vi kommer tilbake dit. Man bør være oppmerksom på at det kan være en kald fornøyelse å dra på safari i åpne kjøretøyer, spesielt i de tidlige morgentimene og etter mørkets frembrudd. Der er pledd og ponchos i safarikjøretøyene, men en kraftig vindtett jakke eller fleece kan man få god bruk for. På dager da solen står høyt på himmelen, er det en helt annen sak. Safarier er mest behagelige i de kjølige morgenene og de sene ettermiddagene, og det er også på disse tidene vi kommer til å se flest dyr. I de varme ettermiddagstimene hviler de seg i skyggen. Vi kopierer dette avkoblingsmønstret: De varme timene midt på dagen kan vi fritt tilbringe på egen hånd, og da kan vi bade i det kjølige bassenget, besøke lodgens spa (der vi blant annet kan få olje- eller hot stone massasje), utforske fuglelivet fra terrassen og spise en god lunsj.

Ved tretiden, når solen har sunket fra sitt stekende midtpunkt og luften begynner å bli kjøligere, er det tid til å ta en båtsafari på elva. Det er en veldig spesiell opplevelse å se viltet fra vannsiden, der tempoet oftest er roligere og vi kan komme veldig nær innpå dyrene. Elva har masser av uvanlig fugleliv, med den majestetiske elveørnen, brun kjerrhauk, bladhøns som går langs elvebreddene på sine lange ben, isfugler som værer i luften før de dykker etter den neste utsøkte fisken, hegrer, storker, ibis og skarv. Vi kommer til å gå nært forbi, men utenfor rekkevidde av krokodiller og flodhester. Mellom det tette papyrussivet kan vi se den sky Sitatunga-antilopen hvis vi er heldige, mens Lechwe-antiloper, vannbukker, store elefantflokker og bøfler ofte er å se langs elva.  Avhengig av hva vi møter underveis, kommer vi til å være tilbake ved lodgen i passende tid til en Sundowner-drink, som skal nytes mens den spennende afrikanske solnedgangen slipper nattehimmelen til. På grunn av Kalahariørkenens røde støvpartikler i luften er solnedgangen i Botswana ofte mer intense og vakrere enn noe annet sted i verden, og stjernehimmelen er i Afrikas uutforskede mørke gnistrende klar.

Dag 4
Tid på egen hånd
Herlige Chobe Bush Lodge
Denne dagen har ingen fastlagte aktiviteter, og du kan derfor bestemme ditt eget program. På lodgen er det mulig å bestille forskjellige aktiviteter, blant annet fugleobservasjon, kanoturer og helikopterturer over Viktoriafallene. Et annet alternativ er å sove lenge, koble av og ta seg tid til å nyte stemningen på lodgen. Hvis du har spesielle ønsker om aktiviteter er det bare å si fra til reiselederen, som gjerne hjelper til med å ordne med det som er nødvendig.
Dag 5
Chobe nasjonalpark. Utflukt til landsby i Namibia
Den vakre elva

Vi kommer også til å besøke en afrikansk landsby – og samtidig ta en utenlandsreise. Det kommer av at vi krysser elva og besøker en nærliggende landsby i Namibia. Menneskene i denne delen av landet lever fremdeles ganske tradisjonelt, og det er nettopp det vi skal oppleve i dag. Lodgen har et nært samarbeid med landsbyene i området, og vi får en grundig introduksjon til både kulturen og flere av de urgamle skikkene og tradisjonene. Her finner vi en livsstil som på mange måter er parallell med vår egen kultur slik den var for mange hundre år siden. Man lever med og av naturen, familiene er store og avhengige av hverandre, og det er svært hardt arbeid som kreves når man skal kunne forsørge både seg selv og familien.

Ettermiddagen kan du tilbringe på egen hånd. Noen vil kanskje koble av ved svømmebassenget, og de som ikke vil gjøre det, har mulighet til å leie en båt med båtfører og dra ut på en fisketur.

Dag 6
Chobe nasjonalpark. Morgen- og ettermiddagssafari
Helt innpå de store dyrene

Morgenen begynner med en tidlig morgensafari. Vi blir vekket ved daggry og tar en stimulerende kopp kaffe før vi treffes klokken 06.00 for å dra ut og lete etter de ville dyrene. Det er litt kjølig i luften når vi tar oss ned til vannhullene og elva for å se dyrene slokke tørsten. Det meste ånder av fred og stillhet nå da nattens rovdyr har jaktet ferdig og all uro er over. Vi kommer tilbake til en velfortjent frokost som står klar og venter på oss.

Forhåpentligvis får vi noen fantastiske dyreopplevelser med oss på ettermiddagssafari før vi vender tilbake til lodgen vår ved solnedgang. Ofte varer ettermiddagssafarier noe lenger enn de vi tar om morgenen, men vi får tid til både å ta en herlig dusj og nyte en god drink under den stjerneklare himmelen. Vi ser det eksotiske synet av ildfluenes dans til insektenes sang før det er tid for middag.

Dag 7
Chobe nasjonalpark. Morgenbåttur og avslapping
Man kan ta en fisketur på elva

Vi våkner og står opp like før soloppgang, og ved daggry er vi klare til en båttur i Chobe nasjonalpark. Ved denne tiden på året er klimaet varmt og fuktig, men det er en god idé å ta med seg en varm genser og en vindtett jakke. Man kan avkjøle seg med en dukkert i bassenget før vi inntar en lettere lunsj.

Ettermiddagen kan vi tilbringe på egen hånd.

Dag 8
Morgensafari, ettermiddag på egen hånd og avskjedsmiddag
Det er også mulighet for å møte geparder
Ettermiddagen kan tilbringes på egen hånd. Noen har kanskje lyst til å koble av ved poolen, og de som ikke vil gjøre det, har mulighet til å leie en båt med båtfører og dra på fisketur. Vi spiser vår avskjedsmiddag sammen og nyter vår siste kveld på lodgen.
Dag 9
Hjemreise

Dessverre begynner det å bli tid til å si farvel til Botswana og lodgen vår. Koffertene skal pakkes, og etter en siste herlig frokost kjører vi igjen på den afrikanske landeveien til Victoria Falls lufthavn for å ta flyet hjem. 

Dag 10
Ankomst

Prisinformasjon

Reisens pris

Fra kr 47 998,– per person i delt dobbeltrom.
Se priser for alle avreisedatoer

Tillegg for enkeltrom
8 998,–
Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Fly Oslo – Viktoriafallene t/r
 • Innkvartering i delt dobbeltrom
 • Frokost daglig, lunsj dag 3–8, middag 2–8
 • Samtlige safariavgifter og nasjonale parkavgifter i fire dager
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6 % av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Driks til lokalguider og sjåfører, beregn ca 90 USD per person
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Personlige fornødenheter
 • Drikkevarer
 • Ekstra utflukter
 • Dobbelt innreisevisum til Zimbabwe á 50 USD (betales ved ankomst, med forbehold for endringer)
 • Alt som ikke er nevnt under "Prisen inkluderer"

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Hånden på hjertet
Dette er ikke en strabasiøs reise, men vi forventer at deltakerne er aktive mennesker som liker å komme ut i naturen. Det er en forholdsvis kort reise, men vi får et godt inntrykk av de spennendende landenes store severdigheter til en enestående pris.
Opplysninger om reisen

Klima

Vinteren i Botwana er motsatt av vår vinter her hjemme og ligger i månedene juni-august, hvor det ofte kan være kalde netter. Dette kan også være tilfelle i mai og september, mens det i perioden oktober-mars som regel er forholdsvis varmt også i nattetimene, uten at det på noen måte er trykkende. En typisk vinterdag kan sammenliknes med en god norsk vårdag med sol og temperaturer som kan snike seg over 20 grader, mens nettene ofte bringer frost på utsatte steder. Resten av året vil det for det meste være ganske behagelige temperaturer og nordpå kan temperaturen ofte snike seg over 30 grader. Regnbyger forekommer året rundt, som oftest nordpå i de varme månedene og sørpå i de kalde månedene. Generelt er været i Botswana mildt og behagelig året rundt. Ekstreme værforhold er sjeldne, men kan forekomme (spesielt i de senere årene).

Bagasje

Det er lurt å ha med en mindre ryggsekk eller veske til dagsturer/utflukter og reisedager der du ofte ikke ser bagasjen din igjen før om kvelden. Det er ikke nødvendig å ha med håndkle.

Deltakerantall

Denne reisen krever et deltakerantall på minimum 15 personer. Hvis dette antall ikke nås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4-6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Barn under 18 år

Myndighetene i Botswana krever at dersom du reiser med barn under 18 år til/fra Botswana, må du medbringe barnets originale fødsels-/dåpsattest. Attesten skal være oversatt til engelsk og kan fås hos Folkeregisteret (Altinn). Attesten skal være stemplet med det et apostillestempel som kan fås av Fylkesmannen. Mer info om dette kan du lese her: http://www.skatteetaten.no/no/Person/Folkeregister/Utlevering-av-opplysninger/Attester/Fodselsattest/ Formålet med dette er å bekjempe menneskehandel hvor barn er involvert.

Vær oppmerksom på at kravet om å medbringe barnets fødsels-/dåpsattest gjelder både ved inn- og utreise samt ved transit i Botswana. Dersom du ikke har attesten med vil du nektes innreise til Botswana.

Det er også viktig å være oppmerksom på at dersom du reiser alene med dine barn, så kreves det ytterligere dokumentasjon. Dersom du reiser med barn som ikke er dine biologiske barn må du medbringe spesiell dokumentasjon på dette. Denne skal også være på engelsk og påført et apostillestempel. Kontakt Folkeregistret for mer informasjon om dette.

Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

På ekspedisjonsreiser med Albatros Expeditions bliver du møtt av en engelsktalende ekspedisjonsguide på destinasjonen og det vil også være engelsktalende ekspedisjonsteam som leder utfluktene og holder informasjonsmøtene som inngår på reisen. Vi gjør oppmerksom på at det ikke kan forventes en norsk reiseleder om bord.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Forleng reisen

Storbyferie i Cape Town

Type Reiseforlengelse
Varighet 5 dager
Pris Fra 9 998,–
5 dagers kultur, shopping, gastronomi og flott natur i Cape Town

Vakker, kulturell og full av liv. Så enkelt kan Cape Town beskrives. Med Atlanterhavet som nabo, det 1000 meter høye Taffelberget midt i og den naturskjønne Kapphalvøya like ved kan Cape Town slå de fleste storbyer i en skjønnhetskonkurrense. I tillegg er det historiske severdigheter, fortreffelig shopping, herlig mat, god vin og fantasrtiske strender.

Bilder
Klikk på bildene for å se dem større
Hotell

Du kan velge mellom to hoteller:

Southern Sun Cape Sun
Hotel Cape Sun ligger i hjertet av Cape Town, og det er lett å komme seg til byens mange severdigheter herfra. Hotellet har 368 rom, alle med private baderom, aircondition og gratis wifi (500 MB om dagen). Når du ikke besøker Cape Towns mange attraksjoner kan du ta en dukkert i det innendørs bassenget, trene i fitnessenteret eller bestille en behandling i spabadet. Hotellet har sin egen restaurant og bar.

Les mer på https://www.southernsun.com/southern-sun-cape-sun

Pris i 2024
kr 8 998,– pr. person i delt dobbeltrom på Southern Sun Cape Sun
kr 14 998,– per person i enkeltrom på Southern Sun Cape Sun

Pris i 2025
kr 9 998,– pr. person i delt dobbeltrom på Southern Sun Cape Sun
kr 14 998,– per person i enkeltrom på Southern Sun Cape Sun

The Cullinan
Hotellet ligger en kort spasertur fra inngangen til Waterfront, som er sentrum for Cape Towns turisme. Det fem-stjerners hotellet tilbyr profesjonell service og luksuriøse omgivelser i et område rikt på kulturarv. Hotellet har naturligvis de fasiliteter man kan forvente av et Tsogo Sun-hotell, inkl. restaurant, bar og utendørs basseng.

Les mer på https://www.southernsun.com/the-cullinan

Pris med oppgradering av hotell i 2024
kr 10 498,– per person i delt dobbeltrom på The Cullinan
kr 17 498,– per person i enkeltrom på The Cullinan

Pris med oppgradering av hotell i 2025
kr 11 498,– per person i delt dobbeltrom på The Cullinan
kr 17 998,– per person i enkeltrom på The Cullinan

Utflukter

 

I Cape Town kan du delta i en rekke utflukter. Se beskrivelser og priser her: Utflukter i Cape Town

 

Prisen inkluderer
 • Transport til og fra hotellet ved ankomst og avreise
 • Fly til Cape Town t/r
 • 4 netter på hotell i delt dobbeltrom
 • Frokost daglig
Bestilling

Bestilling av reiseforlengelsen må skje i sammenheng med bestillingen av selve reisen eller senest 75 dager før avreise. Vi anbefaler at du bestiller forlengelsen så tidlig som mulig, ettersom vi ikke kan garantere tilgjengelighet på hotell og fly for alle avreisedatoer. Vær oppmerksom på at prisen for forlengelsen kan variere avhengig av tilbud og etterspørsel.

Reiseforlengelsen er på egenhånd uten en reiseleder fra Albatros, og det er derfor ikke et minimum antall deltakere som kreves for at forlengelsen skal gjennomføres.

Avslapping på Mauritius

Type Reiseforlengelse
Varighet 6 dager
Pris Fra 19 998,–
Palmestrender, avslapping og nydelig mat midt i Indiske hav

Bestilling av reiseforlengelsen må skje i sammenheng med bestillingen av selve reisen eller senest 75 dager før avreise. Vi anbefaler at du bestiller forlengelsen så tidlig som mulig, ettersom vi ikke kan garantere tilgjengelighet på hotell og fly for alle avreisedatoer. Vær oppmerksom på at prisen for forlengelsen kan variere avhengig av tilbud og etterspørsel.

Reiseforlengelsen er på egenhånd uten en reiseleder fra Albatros, og det er derfor ikke et minimum antall deltakere som kreves for at forlengelsen skal gjennomføres.

Bilder
Klikk på bildene for å se dem større
Hotell

På denne forlengelsen kan du velge mellom 3 hoteller:

Casuarina Hotel
Det 3-stjerners hotellet ligger på den nordvestlige kysten av øya med utsikt over lagunen ved den verdensberømte kritthvite sandstranden Trou aux Biches. Det er 5 km til den livlige byen Grand Bay og 18 km til hovedstaden Port Louis. Halvpensjon er inkludert i oppholdet.
Les mer på
www.hotel-casuarina.com

Pris i 2024
kr 16 998,– per person i delt dobbeltrom på Hotel Casuarina
kr 23 996,– per person i enkeltrom på Hotel Casuarina

Pris i 2025
kr 19 998,– per person i delt dobbeltrom på Hotel Casuarina
kr 26 496,– per person i enkeltrom på Hotel Casuarina

Sofitel Mauritius l’Imperial Resort & Spa
Dette 5-stjerners luksushotellet ligger på vestkysten, og her blir du skjemt bort for alle pengene. Det er flere restauranter og spa på hotelle, som ligger ned til stranden omgitt av en stor tropisk hage. Halvpensjon er inkludert i oppholdet.
Les mer på
https://sofitel.accorhotels.com/gb/hotel-1144-sofitel-mauritius-l-imperial-resort-spa/index.shtml

Tillegg for oppgradering av hotell i 2024
kr 3 500,– per person i delt dobbeltrom på Sofitel Mauritius l’Imperial Resort & Spa
kr 9 998,– i enkeltrom på Sofitel Mauritius l’Imperial Resort & Spa

Tillegg for oppgradering av hotell i 2025
kr 6 000,– per person i delt dobbeltrom på Sofitel Mauritius l’Imperial Resort & Spa
kr 13 998,– i enkeltrom på Sofitel Mauritius l’Imperial Resort & Spa

Prisen inkluderer
 • Fly Johannesburg/Cape Town–Mauritius t/r
 • Transport mellom flyplass og hotell
 • 1 overnatting på hotell i Johannesburg eller Cape Town
 • Hotellrom til rådighet i Johannesburg på hjemreisedagen
 • 5 netter på hotell på Mauritius
Bestilling

Reiseforlengelsen må bestilles i forbindelse med bestilling av selve reisen eller aller senest 75 dager før avreise. Vi anbefaler at du bestiller forlengelsen din i så god tid som mulig, da vi ikke kan garantere ledige plasser på hotell og fly på alle avreisedatoer. Bemerk at prisen på forlengelsen kan variere.

Rated 5 out of 5 by from En flott reise i vakker og spennende natur Victoria Falls var en opplevelse. Chobe nasjonalpark var et godt sted å bo og utforske. Båtturene på Chobeelven ga muligheter for å oppleve dyr og natur på en «annerledes» måte
Date published: 2024-03-21
Rated 4 out of 5 by from Flott tur! Særdeles kunnskapsrik og dyktig reiseleder
Date published: 2019-03-17
Rated 5 out of 5 by from En 50 år gammel drøm ble oppfylt! Etter å ha drømt om Botswana i 50 år, fikk jeg sjansen i år. Og jeg ble ikke skuffet! En stor opplevelse med innlagt besøk i Zimbabwe for å se Victoria-fallene og en tur til Namibia for å se daglig, landsens liv der. I tillegg til hovedmålet: Safariturer til lands og til vann i Chobe nasjonalpark, et området med utallige elefanter og andre store og små Afrikanske dyr. En flott opplevelse med en reiseleder med store kunnskaper om landet, folket og dyrene. I tillegg var det muligheter til å foreta seg ting på egen hånd. Jeg hadde to private turer med ferga over Zambezi-elva til Zambia, en del av min gamle fantasi. Jeg besøkte Hot Springs og markedet i Kasane, og fikk god kontakt med mange mennesker både i Kasane og Zambia. Og som en ekstra rosin i pølsa: president Eric Masisi hadde lunsj ved bordet vårt en av dagene!
Date published: 2019-03-10
Rated 4 out of 5 by from Kom tett innpå dyrene, flinke lokale guider Maria var en super guide, alltid blid og hjelpsom.
Date published: 2018-03-21
Rated 5 out of 5 by from En flott tur Bortsett fra starten, som var nokså slitsom med kansellerte og forsinkete fly og tap av to dager, var det en flott og minnerik tur. Opplevelsene var mange og både boforhold, mat og service var upåklagelig. Guiden Per var førsteklasses, kunnskapsrik og hjelpsom på alle måter. Fortsettelsen i Cape Town var også flott. Dette er en tur jeg gjerne anbefaler.
Date published: 2018-03-16
Rated 5 out of 5 by from Fantastisk reise med dyreopplevelser på nært hold Reisen startet med Victoria Falls, der vi fikk god tid til å se og oppleve dusjen fra den mektige fossen. Kjøreturen til Chobe var behagelig. Lodgen var hyggelig, ren, med gode senger og god mat. Vi spiste alt på buffeten uten skepsis, og holdt oss friske hele turen. Morgen- og kveldssafariene bød på spektakulære dyreopplevelser. Vi kom tett på dyrene, og så løver, masse elefanter, flodhester, sjiraffer, bavianer og mye annet. Vi tok en tur på egen hånd til et reptilsenter som også tar seg av skadede dyr. Dette var fint og lærerikt. Lodgen ligger i landsbyen Kasane, der man kan ta seg en rusletur. Her er det små boder med suvernirer, supermarked, minibank mm. Dette kunne gjerne vært opplyst om i reiseinformasjonen. Guiden fra Albatross var kunnskapsrik og hyggelig, og de lokale rangere og guider var også flinke til å fortelle om dyr og det vi så på utfluktene. Botswana opplevdes som et vennlig og trygt land.
Date published: 2018-03-15
Rated 4 out of 5 by from En magisk opplevelse Vi hadde en fantastisk flink reiseleder. Han gjorde reisen til en flott opplevelse.
Date published: 2018-03-15
Rated 5 out of 5 by from Kjempereise,.som flyinteressert var det stas og få fly med Airbus 380. Mange spennende safarier, særlig de med båt var spennende. Turen til Namibia ga oss innblikk i hvordan folk lever utenfor turistplassene, bra. Veldig god reiseleder som fikk oss til å slappe av samtidig som hun var veldig kunnskapsrik.
Date published: 2018-03-15
 • y_2024, m_6, d_17, h_7
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.42
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_9
 • loc_no_NO, sid_ZWRTR08, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende reiser