Elvecruise fra St. Petersburg til Moskva

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Cruise på de russiske elvene med besøk i fine middelalderbyer og kom helt innpå det ekte Russland underveis

Bli med til Moskva og St. Petersburg på cruise langs tsarens vannveier. I "Piter" glimter røde, grønne og blå fasader i disen fra Neva-elva. Eremitasjen lokker i mintgrønt, hvitt og gull og i vinterpalasset har eneherskere etterlatt skattene sine i slaer og gemakker: Her er det tre millioner kunstverk! Fra St. Petersburg stevner vi ut på Ladoga-sjøen, og trær og landsbyer glir forbi. Vi kaster anker i det historiske Russland og ser ikoner, håndverk og vakre kirker. Vel framme i kulturmetropolen Moskva, med Vasilij-katedralens eventyrlige kupler og Kremls røde murer. Slik skal Russland oppleves!

 

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Elvecruise

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Ja

 • Vaksinasjon Ja

 • Valuta Russiske rubler

Dagsprogram
Dag 1 Oslo – St. Petersburg. Innsjekking på skipet
Dag 2 St. Petersburg. Byrundtur inkl. Peter-Paul-festningen
Dag 3 St. Petersburg. Vinterpalasset/Eremitasjemuseet og avgang
Dag 4 Kunsthåndverkerlandsbyen Mandrogi
Dag 5 Kizji. Museumøya
Dag 6 Goritsy. Utflukt til Kirillov med besøk på et fritidshjem og i et russisk hjem
Dag 7 Uglitsj. Byvandring. Blodskirken og Kreml
Dag 8 Moskva. Byrundtur med bl.a. Den røde plass og Novodjevitsjij-klostret
Dag 9 Moskva. På oppdagelse i Kreml
Dag 10 Hjemreise

MS Rakhmaninov

Velkommen om bord på et komfortabelt og hyggelig elvecruiseskip
På cruiset reiser vi med det anerkjente russiske rederiet Orthodox Cruise Company. Flåten består av motorskip som er bygd spesielt til elveseilas. MS Rachmaninovs 108 lugarer og størrelsen på skipet sikrer en hyggelig reiseopplevelse og god service om bord. Her er det fem dekk der man finner en restaurant, en panoramasalong, bar og lugarer. Du kan nyte utsikten fra soldekket og få innblikk i russisk kultur gjennom skipets underholdningstilbud.
Klikk på bildene for å se dem større

Bilder

Klikk på bildene for å se dem større

Avreisedatoer

Klikk på "Bestill" for å se ledige rom
Avreise Varighet Pris Avreiseflyplass Bemerk
OBS Denne avgangen har et litt annerledes program. Klikk på datoen for å se det.
13 998,–
Oslo
Få plasser igjen
OBS Denne avgangen har et litt annerledes program. Klikk på datoen for å se det.
13 998,–
Oslo
Utsolgt
OBS Denne avgangen har et litt annerledes program. Klikk på datoen for å se det.
14 998,–
Oslo
Utsolgt
OBS Denne avgangen har et litt annerledes program. Klikk på datoen for å se det.
15 998,–
Oslo
Utsolgt
OBS Denne avgangen har et litt annerledes program. Klikk på datoen for å se det.
14 998,–
Oslo
Få plasser igjen
OBS Denne avgangen har et litt annerledes program. Klikk på datoen for å se det.
15 998,–
Oslo
OBS Denne avgangen har et litt annerledes program. Klikk på datoen for å se det.
13 998,–
Oslo
Utsolgt
12 998,–
Oslo
Klikk på en dato for å se riktig program
Klikk på "Bestill" for å se ledige rom

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Oslo – St. Petersburg. Innsjekking på skipet

Vi flyr fra Oslo til St. Petersburg. Ved ankomsten kjører vi direkte til skipet vårt og sjekker inn.

St. Petersburg ble grunnlagt i 1703 av Peter den store som Russlands vindu mot vest. I dag er St. Petersburg Russlands nest største by med snaut fem millioner innbyggere. Under kommunismen het byen Leningrad, men da Sovjetunionen brøt sammen i 1991, tok byen tilbake sitt opprinnelige navn. Den blir også kalt Nordens Venezia på grunn av de mange kanalene som gjennomskjærer den. Kanalene bidrar sammen med de brede bulevardene til å gi byen et luftig preg. Og St. Petersburg er et overflødighetshorn av kulturrikdommer og severdigheter fra tsartiden.

Overalt i Piter, som den heter i dagligtalen, ser vi gule, grønne, røde og blå pastellfargede fasader, forgylte spir og kupler, praktfulle palasser, kirker og broer, som er så karakteristiske for denne kontrastenes storby, som har overlevd kriger og kommunisme. Hovedgaten Nevskij Prospekt med de mange imponerende bygningene, Blodskirken, Isaak-katedralen, Smolnij-klostret, panserkrysseren "Aurora" og Peter-Paul-festningen, der St. Petersburg ble grunnlagt, er bare noen av de mange severdighetene.

Dag 2
St. Petersburg. Byrundtur inkl. Peter-Paul-festningen
Forgylte St. Petersburg

I dag ser vi noen av byens aller største severdigheter. På turen vil vi kunne nyte utsikten til en rekke av de praktfulle paleene og palassene som var hjem for både tsarfamilien og adelsfamiliene, og vi kan se hvordan nytt og gammelt i St. Petersburg forener seg i en vakker blanding av flotte barokkbygninger og dyre moteforretninger. Etter en rekke kortere stopp ved blant annet den praktfullt utsmykkede Oppstandelseskirken besøker vi Peter-Paulus-festningen med tilhørende kirke, der keiserinne Maria Fjodorovna, alias prinsesse Dagmar, nå ligger begravet. Den sekskantede festningen er bygd i 1703 og er dermed byens eldste byggverk. Den er anlagt av Peter den store selv som forsvarsverk mot svensk invasjon, men svenskene holdt seg borte, og festningen ble aldri brukt til det den var tiltenkt. Derimot fungerte den helt frem til februarrevolusjonen i 1917 som fengsel for politiske fanger. Kjente personer som forfatteren Dostojevskij, den revolusjonære Trotskij og anarkisten Mikhail Bakunin var alle fengslet her. Rent bortsett fra sin imponerende størrelse, spennende historie og vakre beliggenhet inneholder det mektige byggverket på bredden av elva Neva en mengde severdigheter – først og fremst Peter-Paul-katedralen med det sylspisse, 122 meter høye spiret som Peter den store fikk oppført som gravkirke for seg selv og sine etterkommere på den russiske tronen. Her skal vi naturligvis se graven til keiserinne Maria Fjodorovna, alias prinsesse Dagmar av Danmark, og det mye omdiskuterte sidekapellet, som er innredet til minne om den siste tsaren, Nikolaj II, og familien hans.

Den lille landstripen mellom festningsmuren og elva er nå et populært tilholdssted for folk som soler seg. De hardføre russerne behøver hverken særlig mye sol eller særlig mye plass til dette – for man soler seg jo stående!

Dag 3
St. Petersburg. Vinterpalasset/Eremitasjemuseet og avgang
Det imponerende Eremitasjemuseet

I dag skal vi besøke et av reisens absolutte høydepunkter og byens aller største stolthet: det overdådige hvite, mintgrønne og gylne Eremitasjemuseet. Dette innholdsrike museet består av ikke mindre enn fem bygninger, deriblant det berømte Vinterpalasset, der skiftende tsarer og tsarinaer har holdt hoff. Samlingene gir en nesten komplett oversikt over vesteuropeisk kunsthistorie, men man må nok innstille seg på å velge bort deler av historien, for her er det utstilt mer enn tre millioner kunstverker.

Vinterpalasset med de 1786 dørene og 1945 vinduene ble bygd i 1754, og interiøret er senere endret noen ganger i samsvar med den regjerende familiens smak. Katarina den store gav de 1057 rommene den største overhalingen på slutten av 1700-tallet. Det var også denne keiserinnen som for alvor startet de kunstsamlingene som i dag pryder palasset. Blant de representerte kunstnerne er da Vinci, Rembrandt, Rubens, Monet, Picasso og flere andre av verdens helt store malere og billedhoggere.

Publikum har adgang til de fleste av rommene i palasset, deriblant Militærgalleriet, med en samling portretter av den russiske hærens militære ledere under Napoleons invasjon av Russland. I den 800 kvadratmeter store tronsalen står keisertronen, og her får man en fornemmelse av den overdådigheten som skulle inngyte respekt hos de tilreisende undersåttene. Paviljongsalen med det ekstravagante uret i orientalske omgivelser er et minnesmerke for Katarina den stores militære seier over tyrkerne. Malakittsalen, Den gylne salen og Den hvite salen, som alle var en del av de private keiserlige gemakkene, viser tydelig hvilke kolossale rikdommer hoffet og adelen satt på. Det var dette som bidrog til å utløse den russiske revolusjonen.

Plassen foran Vinterpalasset er den sentrale plassen i St. Petersburg. Den er omgitt av Generalstabsbygningen, som tidligere var hovedkvarter for den russiske hæren, og midt på plassen står Aleksander-søylen, som er et minne om Aleksander Is seier over Napoleon i 1812. Plassen har vært skueplass for store historiske begivenheter, for eksempel demonstrasjonene på den blodige søndagen, som ble startskuddet til den første russiske revolusjonen i 1905. Deretter inntok plassen igjen en sentral rolle i 1917, da bolsjevikene stormet den, inntok palasset og arresterte regjeringen. I dag er plassen fredelig med suvenirboder, utendørskafeer og hestetrukne vogner.

Sent på ettermiddagen stevner vi ut på elve-eventyret vårt. En vannvei mellom Moskva og St. Petersburg var en russisk drøm helt siden Peter den store grunnla den nye, strålende hovedstaden sin. Men først i 1960-årene, da Den Volga-baltiske kanalen ble anlagt, kunne tsarens ønsker bli virkeliggjort. Det kan vi nå nyte godt av på dette avslappende cruiset med kurs mot Moskva. Båtturen går ikke bare på Den Volga-baltiske kanalen, som russiske herskere har arbeidet med å anlegge helt siden Peter den stores tid, men også på Europas lengste elv, Volga, på elvene Svir og Neva, og gjennom de to største innsjøene i Europa, Onega og Ladoga.

Vi bruker et velrenommert russisk cruiseselskap som ikke tar med flere passasjerer på skipene sine enn at besetningen har god tid til å gjøre oppholdet vårt ytterst komfortabelt. Båtturen er i seg selv en stor del av nytelsen. Fra skipets restaurant eller utendørs dekk kan vi nyte livet mens skoger, landsbyer og elvedaler langsomt glir forbi.

Dag 4
Kunsthåndverkerlandsbyen Mandrogi
Sjarmerende Mandrogi

I løpet av natten passerer vi Ladogasjøen, Nord-Europas største ferskvannssjø, og legger til i den lille landsbyen Mandrogi ved elva Svir. Dette besøket er et lite avbrekk fra de store severdighetene og praktfulle byggverkene vi har sett i St. Petersburg. Mandrogi er en liten hyggelig by som har tiltrukket kunsthåndverkere fra hele Russland, og her får man kjøpt et stort utvalg av kunsthåndverk og suvenirer.Etter besøket i Mandrogi kan resten av dagen brukes til avslapning om bord, der man kan benytte seg av skipets mange tilbud. Landskapet flyter forbi, og vi får ro til å fordøye de mange inntrykkene fra dagene før, eventuelt med et glass champagne i baren eller med en god bok på dekket.

Dag 5
Kizji. Museumøya
Kristi Forklarelseskirke på Kizji

I løpet av natten krysser vi den mektige innsjøen Onega. Det ligger mer enn 1600 øyer i denne 10 000 kvadratkilometer store sjøen, og vi legger til ved en som er helt spesiell, nemlig Kizji. På 1100-tallet kom en liten flokk bosettere til den ubebodde øya og bygde opp et lite samfunn, med et vell av hus og kirker bygd utelukkende av tømmer. De opprinnelige kirkene er dessverre alle gått tapt, men andre bygninger er kommet til senere. Kizji har vært et valfartssted for pilegrimer siden de første bosetternes tid, og den bør fortsatt være det for alle som er interessert i særpreget arkitektur – og alle andre, for den saks skyld.Særlig Forklarelseskirken fra 1714 er en helt spesiell opplevelse. Ospesponene på taket reflekterer solstrålene i fantastiske fargenyanser, og taket er konstruert så sinnrikt at dekorasjonene og hele 23 kupler holder hver eneste regndråpe vekk fra de skrøpelige treveggene. Hele kirken er naturligvis oppført uten bruk av en eneste spiker. Ved siden av denne perlen står Forbønnskirken med sine ni korsprydede kupler, og innenfor venter en fin samling av ikoner fra 1500–1700-tallet. Disse to kirkene har sammen med det åttekantede klokketårnet mellom dem skaffet Kizji en plass på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Man bør ikke gå glipp av en spasertur rundt til resten av øyas gamle kirker, kapeller, vindmøller og boliger. De gamle bygningenes perfekte harmoni med naturen på den smale grønne øya er nok til å gjøre rundturen til en helt spesiell og vakker opplevelse.De gamle trebygningene og øya i sin helhet skal etter sigende ha en helbredende virkning. Dessuten gir en dag på dette levende friluftsmuseet et godt innblikk i livet i Russland for mange hundre år siden.

Dag 6
Goritsy. Utflukt til Kirillov med besøk på et fritidshjem og i et russisk hjem
Flott hus i Goritsy

Skipet vårt legger i dag til ved Goritsy, som ligger vakkert til ved bredden av elva Sjeksna, en av Volgas sideelver. På dagens utflukt drar vi litt inn i landet til den lille byen Kirillov med det kjempemessige Kiril-Beloserskij-klostret (St. Kyril av Kvitsjøens kloster), som i sin tid var det største klostret i det nordlige Russland.

I dag skal vi litt vekk fra fortiden og inn i nåtiden, når vi får se litt av hverdagslivet i Russland. Vi skal besøke både et fritidshjem og et privat hjem, og begge steder opplever vi russisk gjestfrihet.

Etter beøkene vender vi tilbake til Goritsy, og hvis vi har tid kan du spasere en tur langs Sjeksnas bredd, der det er gode muligheter for å kjøpe suvenirer. Her står bodene tett, og det blir tilbudt alt fra de tradisjonelle matrosjkadukkene over broderi til hjemmelagd syltetøy og pelsluer.

Dag 7
Uglitsj. Byvandring. Blodskirken og Kreml
Vi besøker Dimitrij Blodskirke

Vi legger i dag til ved enda en by i Den gylne ringen, den maleriske provinsbyen Uglitsj, som ble grunnlagt i middelalderen, men fikk en vanskelig start. På grunn av sin status som grenseby for storfyrstedømmet Moskva ble Uglitsj gjentatte ganger brent ned av både litauere og tatarer, som hadde et godt øye til den nærliggende storbyen. Men Uglitsj fikk snart mer medgang da storfyrstene i Moskva yndet å gi herredømmet over den lille grensebyen til brødre og andre familiemedlemmer. På 1500-tallet hadde Uglitsj en blomstringsperiode, og mange av byens bygninger stammer fra denne tiden.

På spaserturen til byens Kreml-festning ser vi Dmitrij Blodskirke. Navnet henviser til Ivan den grusommes sønn, Dmitrij, som døde her. Han spiller den ulykksalige hovedrollen i den mest berømte hendelsen i byens historie. Siden Dmitrij var Ivan den grusommes eneste sønn og dermed den siste slektningen i Rurik-dynastiet, som hadde styrt Russland siden 800-tallet, falt mistanken straks på tsarens rådgiver og landets egentlige hersker, Boris Godunov. Senere undersøkelser fastslo at Dmitrijs død skyldtes en uheldig kombinasjon av epilepsianfall og lek med kniv. Men innbyggerne i Uglitsj er visst aldri blitt helt overbevist om den forklaringen.

Hundre år etter Dmitrijs død fikk tsarene i Romanov-dynastiet den ideen å helgenkåre Dmitrij og gjøre Uglitsj til et mål for pilegrimsreiser. Derfor ble det oppført en kirke til ære for ham på stedet der gutten døde. Den dramatiske historien står i sterk kontrast til kirkens eventyraktige utseende, med de rød-hvite murene og himmelblå kuplene med gylne stjerner. Hvis vi på veien rundt i Uglitsj støter på byens røde våpenskjold, vil vi igjen bli minnet om den grusomme historien om Dmitrij, for den myrdede gutten er avbildet på det – komplett med krone, glorie og den fatale kniven.

Inne i byens Kreml ligger den imponerende Forklarelseskatedralen (Preobrazjenskij sobor) med de fem mørkegrønne kuplene hvilende vakkert på den hvite og gule bygningen. Inne kan vi nyte en sann velsignelse av fresker og de ikonene som er så typiske for den russisk-ortodokse kirken, og som vi på denne måten vil lære å kjenne så godt.

I Uglitsj kan vi også se tradisjonell treskurd og de en gang så berømte Tsjajka-urene, selv om tiden nå synes å være gått litt i stå for urproduksjonen.

Dag 8
Moskva. Byrundtur med bl.a. Den røde plass og Novodjevitsjij-klostret
Den karakteristiske Vasilijkatedralen ved Den røde plass

I dag kommer vi til Moskva, den store og mektige hovedstaden i Russland, og drar på oppdagelsestur her i landets største by, som har rundt ti millioner innbyggere. Byen ble grunnlagt i 1147 av Jurij Dolgorukij (Jurij Langarm) og var hovedstad frem til 1712 og igjen fra 1918. Vi starter med å besøke Novodjevitsjij-klostret (Nyjomfruklostret). Det ble grunnlagt i 1524 som et minnesmerke over befrielsen av Smolensk, som hadde vært på polske hender. Arkitekturen er kraftig inspirert av bl.a. Kreml, og klostret ble oppført som en del av det halvsirkelformede forsvaret rundt byen. UNESCO tok i 2004 opp klostret på sin liste over verdens kulturarv. Vi går en liten tur på klosterkirkegården, som siden grunnleggelsen har vært et ettertraktet begravelsessted for Moskvas finere selskap. Går man en tur rundt på kirkegården, vil man kunne finne gravsteiner med navn på berømtheter som forfatterne Anton Tsjekhov og Nikolaj Gogol, Raisa Maksimovna Gorbatsjova, som var gift med Mikhail Gorbatsjov, og Boris Jeltsin. Deretter legger vi veien forbi Den røde plass, der tsaren og kirken i sin tid kunngjorde sine beslutninger, og der Sovjetunionens propagandabannere ble båret med stolthet under de store paradene. Den ene siden av plassen er den røde Kreml-muren, i bakgrunnen står landets mest kjente vartegn, Vasilij-katedralen med de sukkertøyfargede kuplene, og i nærheten ligger et av byens finere stormagasiner, GUM, der det blir anledning til å snuse litt på det moderne Russland.

Dag 9
Moskva. På oppdagelse i Kreml
I dag skal vi utforske Kreml

I Russland heter det at alle veier fører til Kreml, og det gjør også vår vei i dag. Vi går altså inn på Kreml-området, som siden byen ble grunnlagt har vært både dens religiøse og verdslige hovedsete. Kreml er Moskvas absolutte sentrum – både i fysisk og overført betydning. Gjennom tidene har fyrster, tsarer, sovjetledere og nå den russiske presidenten holdt til i den befestede bydelen. Storparten av bygningene innenfor den 2,25 kilometer lange muren er palasser, kirker og katedraler, men de religiøse bygningene ble i sovjettiden omdannet til museer. Det store området er fylt med interessant arkitektur og kunst, og den begivenhetsrike historien titter frem fra alle kroker. Herfra utøvde Ivan den grusomme og Stalin terror mot sin egen befolkning, og herfra regjerte Khrusjtsjov, Brezjnev og Gorbatsjov under den kalde krigen. Vi går på oppdagelsestur i områdets spennende historie og besøker en av Kremls katedraler.

Etter en spennende formiddag i historiens tegn er resten av dagen øremerket for egne eventyr.

Dag 10
Hjemreise
Etter frokost er det tid til å si farvel til skipet og besetningen. Vi blir hentet i buss og kjører til lufthavnen, der flyet hjem til Norge venter.

Prisinformasjon

Reisens pris

Fra kr 12 998,– per person i delt dobbeltrom.
Se priser for alle avreisedatoer

Tillegg for oppgradering av lugar
 • Tillegg for standardlugar på Upper-dekk kr 2 198,– per person
 • Tillegg for juniorsuite på Upper-dekk kr 6 498,– per person
 • Tillegg for juniorsuite på Boat-dekk kr 7 498,– per person
Tillegg for enkeltlugar
 • Tillegg for standard-enkeltlugar på Main-dekk kr 3 298,–
 • Tillegg for standard-enkeltlugar på Upper-dekk kr 4 898,–
 • Tillegg for enkelt juniorsuite på Boat-dekk kr 10 998,–
Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Fly Oslo–St. Petersburg (med mellomlanding) og Moskva–Oslo
 • Utflukter og entréer ifølge program
 • Transport fra lufthavn til skip i St. Petersburg og fra skip til lufthavn i Moskva
 • 9 netters cruise på MS Rakhmaninov i delt dobbeltlugar på Main-dekk
 • Helpensjon om bord fra middag dag 1 til frokost dag 11
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillegg for enkeltlugar eller oppgradering av lugar
 • Visum til Russland
 • Driks til lokalguider og sjåfører (regn med ca. 20 euro pr. deltaker)
 • Driks til personalet på cruiseskipet (regn med ca. 80 euro pr. deltaker)
 • Personlige fornødenheter
 • Alt ikke nevnt under Prisen inkluderer

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Om MS Rachmaninov

Generelt er lugarer på elvecruiseskip i Russland små og enkelt innredede.

Alle lugarer har et stort vindu, eget bad/toalett, aircondition samt to enkeltsenger og 220 V stikkontakter (europeisk). Juniorsuitene har i tillegg et lite sitteområde. Standardlugar er inklidert i reisens pris, men det er mulig å bestille høyere kategori mot et tillegg.

Utvendig standardlugar på Main-dekk og Upper-dekk
Lugar på ca. 9 m2 med to senger og et stort vindu.

Juniorsuite på Boat- eller Upper-dekk
Juniorsuitene om bord er en del større enn standardlugarene, ca. 19 m2. Lugarene har to store vinduer.

Forbehold for endringer

Endringer i fartplanen kan forekomme, og de nevnte utfluktene kan bli gjennomført i en annen rekkefølge enn beskrevet. Alle aktivitetene som er beskrevet i programmet vil likevel bli gjennomført. I tilfelle av endringer informerer reiselederen om dette i Russland.

Besøk i russiske kirker

I russiskortodokse kirker er det skikken at kvinner tildekker håret med et sjal. Det kan derfor være en god idé å ta med seg et sjal på udflugterne i land. Menn derimot bør ikke bære hodeplagg i kirkene.

Visum til Russland

Det er påkrevd med visum ved innreise i Russland. Det koster NOK 615,– per person at få vanlig turistvisum til Russland (4–10 arbeidsdager). Ekspressvisum koster NOK 1080,– pr. person (1–3 arbeidsdager). Les mer om prosedyren her: www.albatros.no/reisemaal/europa/russland/visum

Vi gjør oppmerksom på at Albatros Travel ikke kan holdes ansvarlig for manglende visum.

Bagasje

Det er lurt å ha med en mindre ryggsekk eller veske til dagsturer/utflukter og reisedager der du ofte ikke ser bagasjen din igjen før om kvelden. Det er ikke nødvendig å ha med håndkle.

Deltagerantall

Denne reisen krever et deltagerantall på minimum 15 personer. Hvis dette antall ikke nås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4–6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Tilslutning med innenriksfly

Hvis du ønsker tilslutning med innenriksfly i Norge, vil vi gjøre alt vi kan for å hjelpe deg med dette. I så fall ber vi deg vennligst opplyse det ved bestilling av reisen. Vi tar forbehold for at avganger kan være utsolgt og innenrikstilslutningen kan derfor ikke garanteres.

Mer om Russland

Her kan du lese mer om Russland: www.albatros.no/reisemaal/europa/russland
Les blant annet om klima og vær, tidsforskjell, driks og visumregler.

Se også vår artikkel De 10 beste cruise-reisemålene

Praktiske opplysninger

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. Det fremgår av avreisepapirene hvor gruppen møter reiselederen. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.

Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.

USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.

Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

Hos Albatros tilbyr vi ikke at man kan ha faste plasser i bussen, og det er derfor heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass innen reisens start. Ved ikke å tilby kjøp av bestemte plasser risikerer man ikke at tidspunktet man kjøper reisen på er avgjørende for hvilken plass i bussen man har adgang til. Derimot kan det i fellesskap med reiselederen avtales at man rokerer underveis, slik at alle på skift får sitte både foran og bak i bussen.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.

Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.

Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Rated 4 out of 5 by from Vann, Gull og grønne skoger Oppholdet i Moskva var kort og hektisk. Turen på Kreml var veldig interessant. Byvandringen over den Røde plass ble ødelagt av tribuner for et arrangement som skulle avholdes noen dager senere. Ekstra kveldsutflukt til Seiersplassen og Røde plass med U-bahn var god. Cruise-turen fram til Petersburg var opplevelsesrik. Veksling mellom besøk til byer/severdigheter og langsom fart på kanaler/elver/sjøer var en ideell kombinasjon. Oppholdet i St. Petersburg flott. Vi fikk sett det meste, og særlig med de ekstra utfluktene til Peterhof park, Katarina-pallasset og balletten Svanesjøen. Skipet var ordinært, men nyoppusset og med behagelig atmosfære ombord. meget hyggelig og hjelpsom besetning.
Date published: 2016-08-30
Rated 4 out of 5 by from Flott kulturreise gjennom historien Veldig bra informasjon om reisen på nettsiden. Vær forberedt på variert vær, ta med regntøy også i sommertiden. Flyreisen er lang via Moskva den ene veien, og vi fikk ikke hjelp av Albatros til å bestille tilslutningsfly i Norge. Turen har et rikholdig program og gir et godt innblikk i russisk historie. Fine utflukter, både de innlagte, og de vi bestilte ekstra. Vi hadde en fantastisk guide som var meget kunnskapsrik og presenterte stoffet på en fin og grundig måte. Både den norske og den russiske guiden organiserte gjennomføringen på en flott måte. God standard på båten med god service både i restauranten og på lugaren. Maten var god og variert.
Date published: 2017-06-12
Rated 5 out of 5 by from Vår beste ferie på mange år, Russland ga mersmak! Elvecruise Moskva - St. Petersburg er en stor opplevelse, som anbefales på det varmeste. Spennende program, behagelig båt (med oppgradert lugar), flinke og utrolig kunnskapsrike reiseledere, topp bevertning og hyggelige medreisende. Russland var en positiv overraskelse, vi fikk lyst til å se mer av landet, kanskje et cruise sydover fra Moskva? En liten kommentar til maten, som var meget god: To varme, fireretters måltider er i meste laget, kanskje lunch bør være litt lettere? Med de trafikkproblemene vi støter på i Moskva og St. Petersburg, bør det gis mer tid til ekskursjonene. Nå ble det litt for stressende å rekke gjennom alt vi skulle se. Dessuten bør det gjøres litt lettere å kjøpe Euro, og unngå omveien om Moskva på hjemreisen.
Date published: 2016-05-30
Rated 4 out of 5 by from Flott tur med masse inntrykk og opplevelser. Det som bidro mest til at reisen var vellykket, var guiden. Daniella kan utrolig mye om Russland, og hun har en fantastisk fortellerevne. Vi fikk høre utrolig mye om Russlands historie, ispedd anekdoter og rykter som gjorde stoffet levende. Skipet var også bra, bortsett fra køyene: de var smale og korte. Hjemreisen ødela mye, omveien via Moskva var ikke bare tidkrevende, den medførte også flere sikkerhetssjekker med mye køståing.
Date published: 2017-06-25
Rated 3 out of 5 by from Flott cruise - kaotiske storbyer Selve båtturen på kanaler/elver/sjøer var meget bra. Båten var enkel, men det var vi forberedt på. Maten på båten var meget god. Sitter igjen med en god opplevelse etter selve båtturen. Negativt var oppholdene i Moskva og St. Petersburg. Byene var flotte og de hadde mye å vise fram, men trafikken og menneskemengdene på severdigheten ødela mye av opplevelsen. To turer fra båten til sentrum hver dag tok til sammen 4-6 timer i buss! I Vinterpalasset ble opplevelsen av et fantastisk sted ødelagt av at alle rom var overfylt av mennesker. Den virkelig positive opplevelsen i Moskva var Metroen. Fantastisk!!
Date published: 2017-06-22
Rated 5 out of 5 by from Vakkert, interessant og lærerikt Svært interessant å få sjå og oppleve så mykje på 11 dagar. Reiseleiaren var effektiv, kunnskapsrik og snakka svært tydeleg, ingen problem å få med seg det som blei sagt. Anja, som vel var skipet sin representant, og allokert til vår gruppe, var også svært flink, morsom og effektiv og i tillegg ein person å bli glad i. Det kunne til tider bli nesten for mykje av det gode, dersom ein skulle vere med på alle arrangement, både ombord og i land. Alle måltid ombord var delikat anretta og smakte godt. Ei reise å anbefale!
Date published: 2016-09-19
Rated 5 out of 5 by from En reise i tid og god mulighet til ettertanke og forståelse av det russike Det er ofte liten tid til forberedelse før turen selv om det var et ønske. På denne turen gikk det helt fint å komme sånn litt orientert. Vi hadde en fantastisk reisieleder. Daniella, var helt spesiell. Hun gav oss en innlevelse og forståelse av russisk kunst og kultur, som jeg satte stor pris på. Reisen gav meg mye og en god forståelse av andre kulturer enn vår egen. Vi fikk kunnskap om St. Petersburg sin sterke historie, vakre bygninger og kulturskatter, Vi opplevde vakre landskapet langs elvene, grønne skoger, store innsjøer, små bosteder langs reiseruten. Kulturopplevelser i tettsteder og byer langs vannveiene vi fulgte og vi fikk store musikkkvelder ombord på skipet. Daniellas forteller stunder ombord ga oss kunnskap om tzarenes liv og dagens Russland. Julia kultur gjennomgang på sitt sjarmerende engelsk var et annet bidrag til ny kunnskap. Moskva var en opplevelse med sitt mangfold. Vi fikk ballettforestilling i St.Petersburg og dansekonsertforestilling i Moskva i verdensklasse. Jeg er veldig glad for at jeg gjorde denne reisen.
Date published: 2017-06-23
Rated 4 out of 5 by from Russland, by og land Takker for en herlig elvetur fra Moskva til St Petersburg. Meget behagelig måte å reise på med båten som fast base. Pulserende folkeliv og imponerende byggverk i storbyene, og spennende glimt "bak fasaden" langs elvebrededen og på stoppene underveis. Imponerende sluser og fantastisk natur, der båten tok seg fram både på trange passasjer og over Europas største innsjøer. Kunnskapsrike og engasjerte guider gav turen en ekstra dimensjon, og fikk oss til å lære mer om dette enorme landets historie, natur og kultur.
Date published: 2017-08-14
 • y_2018, m_2, d_16, h_5
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.7
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_75
 • loc_no_NO, sid_RUCRI02, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Anmeldelse av reisen

Her kan du se anmeldelser fra andre som har vært på turen. Vi håper du kan lese dere meninger, gode råd, ris og ros og få en forestilling om hva som venter deg på reisen – så du kan velge den helt riktige reisen for deg. Anmeldelsene blir samlet inn av et eksternt firma, som er din garanti for anmeldelsenes gyldighet. Les mer her

Legg merke til at flyselskap, flyrute, hoteller, reiseleder og/eller reisens rute kan variere fra gang til gang, og dermed kan en reise som er anmeldt her være litt annerledes en den reisen du kan kjøpe nå.

Du har også mulighet for å stille spørsmål som omhandler selve reisen eller lese andres spørsmål. Bemerk at andre gjesters evalueringer kommer etter avsnittet med spørsmål og svar.

Lignende reiser

18RUCRI02NNO2609