Elvecruise på Rhinen – Premium

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

På elvecruise gjennom UNESCO-fredet kulturlandskap til hyggelige middelalderbyer

Reis på Europas vannveier fra Köln til Alpene og følg Rhinen gjennom tre land. Underveis besøker vi Strasbourg med den enestående middelalderbykjernen og Köln med Kölner Dom, som mirakuløst overlevde Andre verdenskrig. Vi flyter gjennom Rhindalen der fjellandskapet med vinmarker i terrasser og pittoreske borgruiner glir forbi. Her passerer vi den sagnomsuste Loreleiklippen og stopper i Mainz midt i Tysklands største vindistrikt, Koblenz, og i Breisach med den imponerende St. Stephansmünster-kirken.

I tillegg til vårt eget program tilbyr skipet ekstrautflukter i de byene vi anløper, og siden vi ligger ved kai de fleste netter kan vi også oppleve byene om kvelden. Premium All Inclusive-konsept om bord er inkludert i prisen.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise, Cruise

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Nei

 • Valuta Euro

Dagsprogram
Dag 1 Oslo–Frankfurt, Tyskland. Buss til Köln, byvandring og innsjekking på skipet
Dag 2 Mainz, Tyskland. Mulighet for byvandring til fots med Mainzer Dom og det moderne rådhuset
Dag 3 Kehl, Tyskland/Strasbourg, Frankrig. Mulighet for byrundtur til fots samt mulighet for ekstrautflukter
Dag 4 Kehl, Tyskland/Strasbourg, Frankrike. Tid på egen hånd
Dag 5 Basel, Sveits. Frivillig byvandring
Dag 6 Breisach, Tyskland. Kort rundtur til fots i den lille byen og mulighet for ekstra utflukter
Dag 7 Koblenz, Tyskland. Panoramaseilas i Rhindalen med Lorelei-passasjen og spasertur i byen med de mange tårnene
Dag 8 Köln, Tyskland. Frankfurt og hjemreise til Oslo

A-Rosa Aqua/Silva/Flora

A-Rosa Flora er et komfortabelt og moderne cruiseskip med plass til 186 passasjerer fordelt på tre dekk.

Nyt det avslappede livet om bord – i den behagelige loungebaren, over en god middag i restauranten, på det store soldekket eller i lugaren din. Skipet har også en et spa med sauna, et basseng og et treningsrom.

Klikk på bildene for å se dem større

Bilder

Klikk på bildene for å se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Oslo–Frankfurt, Tyskland. Buss til Köln, byvandring og innsjekking på skipet Innsjekking fra kl 15:00, avseiling kl 18.00
Köln ved Rhinen

Vel framme i Frankfurt kjører vi direkte til Köln.

Skipet ligger allerede til kai i den gamle romerske byen Köln. Mens besetningen gjør skipet klart til vår ankomst, bruker vi formiddagen til å gå på oppdagelse i byen. Köln skal ha vært en av de største byene utenfor Roma og het Colonia Claudia Ara Agrippinensium. Den romerske historien er tydelig overalt i bybildet. Selv i parkeringskjellere støter man ofte på romerske bygningsrester.

Vi starter i den gamle bydelen, Altstadt, som ligger ned til Rhinen. Kölns Altstadt er ikke så imponerende som i mange andre tyske byer, men det er riktig hyggelig å gå en tur i de kronglete gatene. Der er et lite stemningsfullt torg, Alter Markt, og en del historiske bygninger, som likevel ikke er de opprinnelige, men gjenoppført etter andre verdenskrig, da Köln nesten ble jevnet med jorden. Det sies at da de siste bombetoktene var over kom beboerne opp fra tilfluktsrommene. De så seg rundt og begynte å diskutere om de skulle gjenoppbygge byen eller flytte til et annet sted. Men da de så at Kölnerdomen på mirakuløst vis fremdeles sto der, bestemte de seg for å bli – og bare derfor.

Vi skal naturligvis også se den imponerende domkirken, som er et ypperlig eksempel på gotisk arkitektur og for øvrig er den største gotiske kirken i Nord-Europa. Kölner Dom står på UNESCOs liste over verdens kulturarv og er en av de mest besøkte severdighetene i Tyskland.

Etter byrundturen er det mulig å gå på oppdagelsestur alene i Köln og kanskje nyte et glass eller to av det lokale ølet Kölsch, som smaker som pils og serveres i høye, slanke glass. Lunsj på egen hånd.

Vi mødes for at gå om bord i samlet flokk når skipet åpner for innsjekking.

Om kvelden begynner turen mot Mainz.

(Dagens utflukt til fots i Köln er avhengig av flytider og ankomster, men hvis vi ikke når hele eller deler av turen ved ankomsten, så prøver vi å nå det siste på avreisedagen når vi er retur i Köln.)

Dag 2
Mainz, Tyskland. Mulighet for byvandring til fots med Mainzer Dom og det moderne rådhuset Ankomst kl 11:00, avseiling kl 19:00
Katedralen i Mainz

Om formiddagen er vi framme i den tidligere romerske provinsen Mainz, som nå er hovedstad i den tyske delstaten Rheinland-Pfalz. Byen ble grunnlagt som en militærpost av romerne i slutten av det første århundret e.Kr. Senere ble den provinshovedstad i Germania Superior. Romernes tilstedeværelse i området kan man se tydelig den dag i dag, selv på turen oppover langs Rhindalen. Det var nemlig romerne som lærte lokalbefolkningen å dyrke vin på de solrike skråningene som området er så kjent for. Mainz ligger midt i Rheinhessen, Tysklands største vindistrikt.

I dag kan du bli med på en spasertur i den restaurerte gamle bydelen med de fine bindingsverkshusene. Her finner vi også den tusen år gamle katedralen Mainzer Dom, som hadde stor betydning på 1100- og 1200-tallet, da den var scene for ikke færre enn sju kongekroninger. Mainz var i mange århundrer også et viktig sentrum for kultur og fremgang. Det var blant annet her Johann Gutenberg oppfant boktrykkerkunsten og gjorde det mulig å masseprodusere bøker – etter datidens skala naturligvis.

Men vi skal også oppleve den moderne byen. Mainz ble stygt ødelagt under andre verdenskrig, og etter krigen startet den største byggeboomen i byens historie. Arkitekten bak byens moderne rådhus er den kjente dansken Arne Jacobsen. Etter byrundturen kan du for eksempel besøke en av byens mange tradisjonelle vinbarer, som også serverer lokale delikatesser som "Spundekäs", en krydret fløteost, som passende kan ledsages av et glass lokal vin.

I Mainz tilbyr skipet både en byrundtur til fots og en sykkeltur i området. Disse utfluktene bookes og betales direkte om bord, og hvis det er nok påmeldte deltar Albatros-reiselederen.

Dag 3
Kehl, Tyskland/Strasbourg, Frankrig. Mulighet for byrundtur til fots samt mulighet for ekstrautflukter Ankomst kl 13:00
Vakre hus i Strasbourg

I dag anløper vi den velholdte middelalderbyen Strasbourg, like ved den tyske grensen. Strasbourg er regionhovedstad i Alsace-provinsen og en viktig kultur- og handelsby fylt med museer, vakker arkitektur og en UNESCO-fredet gammel bydel på den vakre øya Grande Île.

På tross av et hav av stridigheter gjennom historien, da byen skiftevis har vært på tyske og franske hender, funger Strasbourg i dag som brobygger mellom de to nabolandene. Spesielt Strasbourg universitet har skapt forståelse mellom områdets protestanter og katolikker. På universitetet, som er det nest største i Frankrike, har blant andre den tyske dikteren Goethe studert og tilbrakt sine ungdomsår. Byen er også kjent som hjemsted for Europaparlamentet, Europarådet og Den europeiske menneskerettighetsdomstolen.

De som har lyst til å bli med reiselederen på en frivillig byvandring tar trikken eller toget inn til byen, der vi ser nærmere på den gamle bydelen (ta med litt små euro til billettene, ca. 5€ per person). Her går vi en tur gjennom de smale gatene i det pittoreske kvarteret La Petite France, der det ligger vakre bindingsverkshus side om side. Spaserturen fører oss også forbi den veldige gotiske katedralen fra 1439, som ligger vakkert til på en av byens sentrale plasser, like ved elva og det vakre Palais Rohan – palasset som ble bygd til byens biskop i begynnelsen av 1700-tallet.

Etterpå blir det mulig å besøke katedralen med det karakteristiske ene tvillingtårnet på egen hånd, eller kanskje nyte en kopp kaffe eller et glass kjølig hvitvin på en av byens mange kafeer mens du studerer gatelivet (katedralen stenger rundt klokken 17, så husk å besøke den i tide).

Vi drar tilbake til skipet for å spise middag. For dem som ønsker å bli i byen og spise middag på egen hånd er det også en mulighet.

Om kvelden er det mulig å se mer av Strasbourg på egen hånd. Skipet forlater først byen tidlig på ettermiddagen følgende dag.

Skipet tilbyr utflukter med byvandringer og sykkelturer, bussutflukt til Colmar og Schwartzwald, som ligger i nærheten. Disse utfluktene bookes og betales direkte om bord, og hvis der er nok påmeldte deltar Albatros-reiselederen.

(Skipet ligger enten til kai på den franske siden i Strasbourg eller på den tyske siden i Kehl. Fra kaia i Strasbourg vil man ta trikken inn til sentrum, fra kaia i Kehl vil man ta toget inn mot sentrum. Reiselederen informerer nærmere på selve turen.)

Dag 4
Kehl, Tyskland/Strasbourg, Frankrike. Tid på egen hånd Avseiling kl 14:00
Fasade i gamlebyen i Strasbourg

Om formiddagen drar de som vil med reiselederen tilbake inn til Strasbourg for å bruke litt mer tid på egen hånd i den flotte byen.

Etter lunsj ombord setter skipet kurs mod Basel i Sveits.

Dag 5
Basel, Sveits. Frivillig byvandring Ankomst kl 09:00, avseiling kl 19:30
Utsikt over Basel med den karakteristiske katedralen

Vel framme i Basel arrangerer reiselederen en frivillig byvandring for de som har lyst. Byen ligger ved bredden av Rhinen, nettopp der den franske, tyske og sveitsiske grensen møtes. Basel er det nærmeste Sveits er på å ha en havneby. Herfra kan skip av en rimelig størrelse komme opp til Nederland og Nordsjøen via Rhinen.

Historisk sett har Basel hatt en viktig rolle som internasjonalt møtested. Alt fra fredstraktater til internasjonale handelsavtaler er inngått her. I dag er Basel også en viktig kulturby, med en lang rekke museer, teatre og det eldste universitetet i Sveits. Basel kunstmuseum gjenåpner i april 2016 og har en av verdens eldste samlinger.

Vi drar på oppdagelse til fots, og det gir oss god tid til å nyte stemningen og den herlige utsikten langs Rhinen. Fra den sentrale markedsplassen begir vi oss inn i den gamle bydelen og kommer til torget Münsterplatz ved Basler Münster, der vi finner byens vakre middelalderkatedral. Legg merke til de fargerike taksteinene i nydelig mønster som kirken er så kjent for. Med den sentrale beliggenheten ved elva har katedralen vært hjemsted for en rekke store begivenheter i Basels historie. Vi får også se en mer moderne del av byen når vi går gjennom Freie Strasse, en av Basels store shoppinggater.

Typisk ligger skipet til kai litt utenfor Basel. Det tar omtrent 40 minutter å gå fra skipet og inn til sentrum av Basel. Om kvelden legger vi fra kai og glir stille nedover Rhinen mot Breisach.

Skipet tilbyr i dag utflukter med bytur i buss og til fots, sykkeltur i tre lands-grenseområdet eller bussutflukt til Lucern. Disse utfluktene bookes og betales direkte om bord, og hvis det er nok påmeldte deltar Albatros-reiselederen.

Dag 6
Breisach, Tyskland. Kort rundtur til fots i den lille byen og mulighet for ekstra utflukter Ankomst kl 07:30, avgang kl 13:00
Stefanskatedralen i Breisach

Breisach ligger ved Rhinens øvre del, Oberrhein, som her danner den tysk-franske grensen. Sammen med reiselederen drar vi på en liten rundtur i denne perlen av en by.

Breisach er en lille vinavlerby med en del vinkjellere i den gamle bydelen. Området var bebodd allerede i bronsealderen, men det var først i middelalderen det ble til en viktig festningsby. Beliggende på en ås med utsikt over byen ligger St. Stefan-katedralen, som stammer helt tilbake fra 1300-tallet. Katedralen ble dessverre totalskadet i 1945, men er siden blitt restaurert.

Skipet tilbyr i dag utflukter med bytur i buss og til fots til Freiburg eller bussutflukt til Colmar. Disse utfluktene bookes og betales direkte om bord, og hvis det er nok påmeldte deltar Albatros-reiselederen.

Dag 7
Koblenz, Tyskland. Panoramaseilas i Rhindalen med Lorelei-passasjen og spasertur i byen med de mange tårnene Panoramaseilas morgen og formiddag. Ankomst Koblenz kl 16:00, avseiling kl 22:00
Koblenz ligger hyggelig til

Om morgenen er vi på vei videre mot Koblenz, og det kan anbefales å sitte på soldekket og nyte utsikten. I de følgende timene kommer vi til Lorelei-passasjen, det absolutt mest sagnomsuste stedet langs Rhinen. En nesten loddrett klippe av skifer reiser seg 132 meter i været, og sagnet forteller at det her bor en mytisk sirene som med sine sanger lokker sjømennene i døden i den forræderiske strømmen i elva. Det er også Rhinens smaleste sted mellom Sveits og Nordsjøen, og det er nok den vanskelige passasjen som har avfødt sagnet.

Om ettermiddagen er vi framme i en av Tysklands eldste byer, Koblenz, som har en historie som går mer enn 2000 år tilbake i tiden. Koblenz ligger flott til like ved Deutsches Eck, der Rhinen og Mosel løper sammen og fortsetter nordover som Rhinen. Byen ligger mellom fire høydedrag der det meste er skog og eng, og Rhinen har alltid vært en viktig del av området.

Som en del av Albatrosprogrammet går reiselederen en tur i byen når vi kommer fram, som man kan bli med på hvis man har lyst. Her nyter vi utsikten til de to elvene. Koblenz ble dessverre ble stygt ødelagt under andre verdenskrig, men er i dag gjenoppbygd.

Sist på kvelden fortsetter vi mot Köln.

Skipet tilbyr i dag utflukter med kabelbane til Ehrenbreitstein slott over Koblenz eller byrundtur til fots. Disse utfluktene bookes og betales direkte om bord, og hvis det er nok påmeldte deltar Albatros-reiselederen.

Dag 8
Köln, Tyskland. Frankfurt og hjemreise til Oslo Ankomst kl 06:00
Kölnerdom
Etter en siste frokost om bord på skipet sier vi takk for denne gang til besetningen og kjører til flyplassen der flyet hjem venter.

Prisinformasjon

Tillegg for enkeltlugar
Tillegg for enkeltlugar på dekk 1 kat. A fra kr 4 498,–
Tillegg for enkeltlugar på dekk 2 kat. C fra kr 7 998,–
Tillegg for enkeltlugar på dekk 3 kat. D fra kr 9 498 ,–
Tillegg for oppgradering av lugar
Tillegg for utvendig lugar på dekk 1 kat. A kr 1 998,–
Tillegg for utvendig lugar på dekk 2 kat. C fra kr 4 998,–
Tillegg for utvendig lugar på dekk 3 kat. D fra kr 5 998,–
Barnerabatt

Barn 2–15 år som deler lugar med 1 voksen som betaler full pris: pris fra kr 4 798,–

OBS: Det er ingen ekstraseng til barnet. Se lugarplan for enkeltseng/dobbeltseng. Det er mulig å få sammenhengende lugarer men det skal forespørres rederiet i god tid, der er kun enkelte mulige per kategori.

Kontakt oss hvis dere ønsker å reise med barn eller som familie.

Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Fly Oslo–Frankfurt t/r (mulig mellomlanding)
 • Spasertur i Köln ved ankomst
 • Informasjonsmøter, frivillige spaserturer og mindre foredrag ved reiselederen
 • 8 dagers cruise med A-Rosa SILVA/AQUA/FLORA i delt dobbeltlugar med koøye på dekk 1 (kat. S)
 • Premium All Inclusive på skipet (helpensjon, snacks og drikkevarer ad libitum)
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Eventuelle ekstra utflukter og arrangementer
 • Tillegg for enkeltlugar
 • Eventuelle måltider og drikkevarer på land
 • Driks til lokalguider og sjåfører (beregn 2–3 euro pr. person i alt)
 • Driks til personalet på skipet (vi anbefaler 5–7 euro pr. person pr. dag)
 • Personlige fornødenheter
 • Alt ikke nevnt under "Prisen inkluderer”

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Hvordan er lugarene?

Fra de lyse og romslige lugarene på 14,5 m2 har du god utsikt til elva og omgivelsene. Lugarene er utstyrte med to enkeltsenger/dobbeltseng, bad med toalett og dusj, telefon, hårtørker, varme/aircondition, safe og tv med internasjonale kanaler.

Lugar på dekk 1 (kat. S)
Utvendig lugar med koøye på dekk 1. To enkeltsenger. 14,5 m2.

Lugar på dekk 1 (kat. A)
Utvendig lugar med vindu på dekk 1. To enkeltsenger/en dobbeltseng. 14,5 m2.

Balkonglugar på dekk 2 (kat. C)
Utvendig lugar med fransk balkong på dekk 2. To enkeltsenger/en dobbeltseng. 14,5 m2.

Balkonglugar på dekk 3 (kat. D)
Utvendig lugar med fransk balkong på dekk 3. To enkeltsenger/en dobbeltseng. 14,5 m2.

Bagasje

Det er lurt å ha med en mindre ryggsekk eller veske til dagsturer/utflukter og reisedager der du oftest ikke ser bagasjen din igjen før om kvelden. Det er ikke nødvendig å ha med håndkle.

Spesielle helseforhold

I henhold til rederiets regler er du pliktig å informere Albatros Travel om evt. sykdom eller kronisk sykdom, handikap, graviditet eller andre forhold som kan ha betydning for ditt velbefinnende eller din helsetilstand mens du er på cruise.

Ikke egnet for deg som går dårlig

Vi gjør også oppmerksom på at reisen ikke egner seg for personer som går dårlig, siden man kan risikere å skulle gå fra båt til båt for å komme i land og tilbake på skipet igjen. Dette skyldes at skipene i noen havner fortøyes langskips utenpå hverandre i en rekke når man legger til.

Det er ikke tillatt å ta med rullestol/rullator på skipet. Dette er på grunn av sikkerheten, siden det må være fri passasje i gangarealene mv.

Deltagerantall

Denne reisen krever et deltagerantall på minimum 15 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4–6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Allmenn informasjon

En trygg reiseopplevelse

Vi vil at du skal føle deg trygg som en Albatros-reisende, fra du bestiller reisen til du kommer hjem med mange gode opplevelser - også i en verden med coronavirus. Derfor har vi iverksatt en rekke tiltak for å minimere smittefaren og samtidig gi deg alle reiseopplevelsene du drømmer om. Våre tiltak inkluderer:

 • Alle reiseledere er sertifisert i WHOs retningslinjer for smittebegrensning
 • Ekstra høye krav til våre samarbeidspartnere i forhold til rengjøring
 • Vi informerer alle reisedeltakerne våre om reiseforsikring og minimering av smitte

Les om alle tiltakene våre her

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Rated 4 out of 5 by from EN INNHOLDRIK REISE MED EN FIN BÅT Selve reisen bar fint lagt opp, båt moderne og tiltalende, variert og god mat, mange fine guidinger.
Date published: 2018-04-22
Rated 4 out of 5 by from Fin form for ferie! Flott tur med mange fine inntrykk!
Date published: 2018-04-29
Rated 4 out of 5 by from Fin tur Fin båt, bra lugar,hyggelig betjening og god mat. Reiseruten var bra og fin utsikt fra soldekk. Guding i land var ikke mye å skryte av.
Date published: 2018-04-24
Rated 1 out of 5 by from Dette var helt elendig. Vi fikk ikke det cruiset vi hadde bestilt og betat Vi gikk nordover Rhinen istedenfor sørover. Et veldig kjedelig cruise uten opplevelser. Ikke imponerende reiseleder
Date published: 2018-10-01
 • y_2021, m_5, d_10, h_17
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.15
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_4
 • loc_no_NO, sid_DECRI06, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende reiser

DECRI06ANO