Et karibisk eventyr

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Cruise til paradisstrender, palmesus og enestående kulturhistorie i vakre Karibia

Miami–Key West–Belize–Cozumel–Grand Cayman–Miami

Vi seiler med det flotte skipet Celebrity Apex på dette karibiske eventyret til en rekke bounty-destinasjoner. Før vi kaster loss mot paradisstrender og palmesus skal vi bo på hotell i Miami beach-området og oppleve noen av de ting som Miami er så kjent for. Om bord på skipet setter vi kursen mot Det karibiske hav og Den mexicanske golf hvor vi blir møtt av postkortlignende sandstrender, calypsomusikk, svaiende palmer og spennende historie. Reisen har hele 4 landganger så dette blir en tropeodyssé. Classic drikkepakke, wifi og driks om bord er inkludert i reisens pris, og reisen ledes av en av våre aller mest rutinerte og populære reiseleder.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Cruise

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Ja

 • Vaksinasjon Ja

 • Valuta Amerikanske dollar

Dagsprogram 10 dager
Dag 1
Oslo–Miami, USA. Innsjekking på hotell ved Miami Beach
Dag 2
Miami Beach–Ft. Lauderdale og ombordstigning
Dag 3
Key West, Florida
Dag 4
På havet mot Belize
Dag 5
Belize City. Mulighet for å besøke mayaruinene ved Altun Ha
Dag 6
Cozumel, Mexico. En herlig dag på stranden
Dag 7
Georgetown, Grand Cayman
Dag 8
På havet mot Florida
Dag 9
Ft. Lauderdale–Miami og hjemreise
Dag 10
Ankomst til Oslo

Celebrity Apex

Om bord på dette skipet er du sikret en luksuriøs ferie med alle de fasilitetene du måtte ønske deg.

Celebrity Apex er et av rederiet Celebrity Cruises store skip i Edge-klassen med plass til nesten 3 400 passasjerer. Skipet byr på mange herlige opplevelser så her kommer du ikke til å kjede deg. Hva med en forfriskende dukkert i poolen, en avslappende spa-behandling eller en tur på treningsrommet? Du kan også nyte en lekker middag fra en av skipets restauranter, oppleve et show på teateret eller nyte noe kaldt i glasset mens du drømmer deg bort i de vakre omgivelsene. Les mer om skipet og andre praktiske opplystninger på www.albatros.no/reisetyper/skip/celebrity-apix

Klikk på bildene for å se dem større

Avreisedatoer

Avreise Varighet Pris Avreiseflyplass Bemerk
31 998,–
Oslo
Klikk på en dato for å se riktig program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Oslo–Miami, USA. Innsjekking på hotell ved Miami Beach

Vi flyr fra Oslo til solskinnsstaten Florida. Vi blir hentet på flyplassen og kjørt til hotellet vårt som ligger i Miami Beach-området.

Dag 2
Miami Beach–Ft. Lauderdale og ombordstigning Avgang kl. 15:30

I dag kjører vi på en rundtur i Miami, blant annet til South Beach-kvarteret, som er selve kjennemerket på Miami. Området var en ekte tropisk lekeplass for arkitekter i art deco-epoken på 20- og 30-tallet. De pastellfargede bygningene står side om side med utsikt mot Atlanterhavet og de hvite sandstrendene. Den mest berømte gaten er promenaden Ocean Drive, hvor det alltid er liv. Vi nyter atmosfæren i Floridas største by og setter kursen mot havnen i Ft. Lauderdale hvor skipet vårt, Celebrity ligger til kais. Det er avgang midt på ettermiddagen.

Reiselederen sørger selvfølgelig for å samle gruppen og hjelpe med praktiske spørsmål. Reiselederen forteller også om de mange mulighetene om bord – og vi kan love deg én ting; du kommer ikke til å kjede deg på dette fantastiske skipet. Om kvelden nyter vi vår første middag på skipet.

Dag 3
Key West, Florida Ankomst kl. 07:00, avgang kl. 16:00
Stemningsfulle kanaler i Key West

Det var i dette ville og fargerike Key West at Ernest Hemingway bosatte seg. Den dag i dag er Key West hjemsted for dristige kunstnere som malere, forfattere og poeter.
I Key West er det ekte tropeidyll som du ikke finner maken til noe annet sted i USA. Den sjarmerende gamle byen med kokospalmer byr på en avslappet livsstil med restauranter, barer og unike butikker.
Ønsker du ikke å gå rundt på egen hånd kan du være med på en av utfluktene som skipet arrangerer f.eks. besøke Hemingways hus eller bli med på en båttur med en båt med glassbunn. Skipets utflukter bestilles og betales om bord. Reiselederen hjelper naturligvis med påmelding.

Dag 4
På havet mot Belize Ankomst kl 08:00, avgang kl 18:00

Det er herlig med en dag på havet i starten av cruisereisen. Mens vi beveger oss mot Det karibiske hav kan du nyte livet om bord. Her er det muligheter for avslapping på soldekket mens du nyter utsikten, du kan lese en god bok, benytte deg av skipets mange forskjellige underholdningstilbud, spisesteder og lounger hvor du kan kose deg med noe kaldt eller varmt å drikke. Om bord finner du også et fint bibliotek (som også har brettspill), et teater, et kasino, treningsrom og en spa-avdeling. (Spa-behandlinger bestilles og betales direkte på skipet). Reiselederen informerer løpende om alle mulighetene på skipet og står for en rekke felles sosiale sammenkomster og informasjonsmøter for Albatros-gruppen.

Dag 5
Belize City. Mulighet for å besøke mayaruinene ved Altun Ha Ankost kl. 07:00, avgang kl.16:00
Mayaruinene Altun Ha

Vi ankommer Belize City, den tidligere britiske kolonihovedstad hvor nesten to tredjedeler av landets innbyggere bor. Byen som er delt av Halouver-elva er landets viktigste havneby. Mentaliteten i byen er en litt pussig blanding av britisk organisatorisk sans og avslappet karibisk stemning. Spansk er hovedspråket i nabolandene Guatemala og Mexico men i Belize er hovedspråket engelsk. Her snakkes det selvfølgelig også spansk og ikke minst syngende kreolsk. En relativt stor del av befolkningen i Belize tilhører det karibiske Garifuna-folket som stammer fra Honduras. 

Belize byr på storslått natur og spennende kulturopplevelser. Den midterste delen av Belize er lavland og ligger på den flate Yocatan-halvøya. Mot kysten og rundt elvene er det hovedsaklig mangrove. Mangroveskogen er et viktig økosystem for utallige fugle- og dyrearter. Lenger inne i landet er det regnskog, sørover reiser fjellene seg majestetisk og elvene bruser både over og under jorden.

Belize er et gammelt mayaområde og her er det spennende kulturelle og arkeologiske severdigheter fra mayasivilisasjonen. De helt store mayabyene finner man enten sørover i Guatemala eller nordover i Mexico. Det største jade-kunstverk i hele mayaområdet ble funnet i Belize i 1968. Det dreier seg om en vakker maske av solguden Kinich Ahau i en dyp-grønn jadestein på hele 4,5 kilo. Funnet vitner om at området har hatt en viktig seremoniell betydning. Masken befinner seg nå i en bankboks i Belize City. 

I dag er det mulig å melde deg på skipets utflukt til mayaruinene ved Altun Ha («Klippestein-vann» på maya-språk) hvor man kan se den berømte Kinich Ahau – den vakre store utskjæringen i jadestein av solguden. Det er forresten bilde av Kinich Ahau på alle pengesedlene i Belize. 

(Dagens utflukt er ikke inkludert i reisens pris. Utflukten bestilles og betales om bord. Reiselederen hjelper selvfølgelig med påmeldingen og deltar selv, hvis det er nok påmeldte)

Dag 6
Cozumel, Mexico. En herlig dag på stranden Ankomst kl. 07:00, avgang kl. 16:00

Kun 16 kilometer fra det mexicanske fastlandet ligger den herlige karibiske øya Cozumel. Den 47 kilometer lange og 15 kilometer brede øya har oppstått ved at havbunnen har hevet seg 15 meter opp over havets overflate. 

Øya Cozumel var bebodd av mayaene helt tilbake til år 300. De kalte øya Ah-Cuzamil-Petin, svalens sted og bygde blant annet et stort kompleks til ære for fruktbarhetsgudinnen Ix Chel i San Gervasio. Spaniolene kom hit i 1518. Deres ankomst førte med seg smittsomme sykdommer som blant annet kopper, som etter hvert endte med å utrydde befolkningen. 

På midten av 1800-tallet var øya primært hjemsted for karibiske pirater og navn som Henry Morgan og Jean Lafitte klinger sikkert kjent i manges ører. Øya fikk en stor oppsving da tyggegummi-industrien kom på starten av 1900-tallet. Mayaene hadde allerede tygd på den klissete massen fra zapote-treet lenge før denne (u)vanen ble et verdensfenomen. Størstedelen av øya er vill og ikke dyrket. Sumpen, krattet og den lave kystregnskogen gjemmer på et enestående dyreliv bestående av blant annet papegøyer, hegrer, store øgler og nesebjørner. 
De fleste turistene på Cozumel kommer nok allikevel til øya for å bade, snorkle og slappe av på de kilometerlange sandstrendene. Strendene går nesten hele veien rundt øya og er beskyttet av et ytre korallrev med fargerike fisk. 

Dagen kan brukes på en av skipets utflukter eller utforske Cozumel på egen hånd. Reiselederen arrangerer en stranddag for de som har lyst. Beregn ca. USD 30,- til transport og en forfriskning underveis.

Dag 7
Georgetown, Grand Cayman Ankomst kl. 10:00, avgang kl. 17:00
Georgetown, Grand Cayman

Den lille øya Grand Cayman er kanskje mest kjent for sin bankvirksomhet, men er faktisk også en ekte luksusferieøy. Grand Cayman er en del av øygruppa Cayman Islands som består av tre paradisøyer. Christofer Columbus ga øya navnet «Las Tortugas», skilpaddene, siden havet rundt var fullt av dem. På senere sjøkart har øygruppa navnet Caimanau, karibindianernes ord for krokodille. Det er ganske misvisende, for her er det ingen krokodiller – navnet henviser i stedet til de små leguanene som lever på øyene.

I tillegg til shopping og fantastiske restauranter er de største severdighetene på øyene havskilpadder, rokker, byen Hell og stranden Seven Mile Beach, som lokalbefolkningen i all beskjedenhet kaller for verdens beste.

Dag 8
På havet mot Florida Ankomst kl 08:00, avgang kl 18:00
Skål!

Vi har hele dagen til å nyte livet om bord på skipet. Du kan slappe av i spabadet, ta en tur i mosjonssentret eller utnytte skipets tallrike aktivitetsmuligheter og underholdningsprogrammer. De fleste vil også finne glede ved å sirkle rundt mellom skipets mange temarestauranter (disse er ikke inkludert i reisens pris, men kan besøkes mot betaling av en kuvertpris) og senere nyte den internasjonale kabareten og kanskje avslutte i nattklubben. Reiselederen informerer løpende om alle mulighetene og holder sammen selskapet, men det står naturligvis enhver fritt å få nettopp det ut av reisen som man selv ønsker.

Dag 9
Ft. Lauderdale–Miami og hjemreise Ankomst kl. 07:00

Tidlig om morgenen når vårt herlige skip tilbake til Floridas kyst og vi legger til i Ft. Lauderdale. Det er på tide å ta avskjed med skipets personale som har tatt seg så godt av oss de siste mange dagene. Vi setter kursen mot flyplassen i Miami hvor flyet hjem til Norge venter på oss.

Dag 10
Ankomst til Oslo

Vi lander på Gardermoen med bagasjen full av fantastiske minner om eventyrlige karibia.

Prisinformasjon

Reisens pris

Fra kr 31 998,– per person i delt dobbeltrom.
Se priser for alle avreisedatoer

Tillegg for enkeltlugar

Tillegg for innvendig enkeltlugar kat. 11: kr. 16.398,–

Tillegg for oppgradering av lugar

Enkeltlugar
Tillegg for utvendig enkeltlugar med vindu kat. 08: 22 598,–
Tillegg for utvendig enkeltlugar med balkong kat. E3: 44 298,–

Dobbeltlugar
Tillegg for utvendig dobbeltlugar med vindu kat. 08: 2 998,– pr. person
Tillegg for utvendig dobbeltlugar med balkong kat. E3: 13 798,– pr. person

Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Fly Oslo – Miami t/r med mellomlanding
 • Transport ifølge program
 • 1 natt på turistklassehotell i Miami på delt dobbeltrom (med frokost)
 • Byrundtur i Miami (på dag 2)
 • Informasjonsmøter og foredrag ved reiselederen om bord.
 • 7 netters cruise med Celebrity Apis i delt innvendig dobbeltlugar kat. 11
 • Helpensjon på cruiseskipet
 • Classic drikkepakke på cruiseskipet
 • Driks på cruiseskipet (verdi ca. USD 110,-) 
 • Wifi på cruiseskipet
 • Skatter og avgifter (inkl. havneskatter verdi  1 001,–)
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 7% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillegg for enkeltrom
 • Eventuelle måltider på land
 • Drikkevarer på land og drikkevarer som ikke er inkludert i Classic drikkepakke på skipet
 • Driks til sjåfører og lokalguider (beregn ca. USD 10,– per person)
 • Personlige fornødenheter
 • Gebyr for innreiseregistrering til USA (ESTA, ca. 21 USD)
 • Alt ikke nevnt under "Prisen inkluderer"

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Hvordan er lugarene

Det er forskjellige kategorier av lugarer – fra romslige innvendige lugarer til gedigne suiter med egen balkong. Felles for alle er at de selvfølgelig har eget bad og toalett og grei skap- og sitteplass, enkeltseng eller dobbeltseng. I tillegg er alle lugarene utstyrt med kjøleskap og hårtøtter. Ønsker du å bestille en suite skal du henvende deg til Albatros Travel. 

Innvendig lugar
Lugarkategori 11, dekk 7. Innvendig lugar med to enkeltsenger

Utvendig lugar
Lugarkategori 08, dekk 3. Utvendig lugar med vindu og to enkeltsenger

Balkonglugar
Lugarkategori E3, dekk 6. Utvendig lugar med egen privat balong. Lugarene har stort vindu fra gulv til tak og to enkeltsenger eller dobbeltseng.

Drikkepakke på cruisereisen

En Classic drikkepakke er inkludert under hele cruisereisen. Pakken koster normalt USD 69,– pr. person pr. døgn og inkluderer utvalgte øl, vin (pr. glass), cocktails, husets sprit og ikke-alkoholholdig drikke – ad libitum. Se detaljert liste over drikkevarene her: https://www.celebritycruises.com/things-to-do-onboard/onboard-packages/beverage-packages/compare-packages 

Drikkepakken gjelder for person 1 og 2 på lugaren og kun for reisende over 21 år.

Utflukter – halvdag og heldag

Det er normal praksis å sondre mellom halv- og heldagsutflukter. Dette betyr ikke nødvendigvis at utfluktene varer hhv. en halv eller en hel dag. En halvdagsutflukt foregår vanligvis enten om formiddagen eller om ettermiddagen og vil ikke strekke seg over et måltid. Oftest er man hjemme igjen så det passer med frokost eller middag.

Utfluktene varer typisk 2–4 timer. En heldagsutflukt må man forvente varer ca. 5–9 timer og strekker seg typisk inn over et hovedmåltid, som ikke nødvendigvis er inkludert. Dette vil være angitt i utfluktbeskrivelsen.

Ankomst- og avgangstider

Tidsangivelsene i reisens program og de havneanløpene som er nevnt er med forbehold for endringer fra rederiets side. Vi opplever generelt meget få endringer i havneanløp, men enkelte små tidsendringer forekommer på nesten alle reiser der man er avhengig av vind- og værforhold. Vi velger allikevel å inkludere tidene i programmet, siden det gir et ganske godt bilde av hvor mye tid man kan regne med å ha i havn/land.

Wi-fi og internett på hotellene i USA

Mange av våre hoteller har gratis wi-fi eller internett via kabel på rommene som en del av deres service til kundene.

Forbindelsen og kvaliteten kan allikevel være svingende. Noen hoteller tilbyr gratis wi-fi på rommene, mens andre tilbyr gratis internett på fellesområdene (spør om dette når du sjekker inn på hotellet eller spør reiselederen). Noen ganger lønner det seg å bruke nettet i fellesområdene, der signalet er sterkere, enn å kjempe med et svakt signal på rommet. Signalets styrke avhenger ofte av hvor rommet ditt ligger i forhold til nærmeste wifi-sender.

Enkelte hoteller tar gebyr for bruk af wi-fi eller internett via kabel på rommet. Oftest er kvaliteten her bedre.
En helt annen mulighet er å benytte sig av gratis wi-fi hos kjeder som Starbucks osv. I større byer er de som oftest å finne innen kort avstand.

Wi-Fi på busser i USA og på utflukter

Man kan ikke regne med at det er wi-fi på turistbussene, da det fremdeles er en relativt sjelden service mange steder.

Bagasje

Det kan være lurt å ha med en mindre ryggsekk eller veske til dagsturer/utflukter og reisedager der du ofte ikke ser bagasjen din igjen før om kvelden. Det er ikke nødvendig å ha med håndkle.

Hvis du vil låse kofferten din bør du bruke en såkalt TSA-lås. The Transportation Security Administration er de som kontrollerer bagasjen på fly til og fra samt via USA, og de har en ”hovednøkkel” som kan åpne TSA-låser. Har du låst kofferten din med en annen lås forbeholder de seg retten til å bryte opp låsen – dette gjelder også en lås som er innbygget i kofferten. TSA-låser kan kjøpes de fleste steder de selger kofferter og lignende.

 

Deltagerantall

Denne reisen krever et minimumsantall på 15 personer. Hvis dette antallet ikke nås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – typisk vil dette skje senest 4-6 uker før planlagt reisedato. I henhold til loven om pakkereiser, er vi som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til refundere reisens pris.

Før avreise

Pass

Passet må være gyldig i minst 6 måneder før hjemreisedato. Barn – uansett alder – må ha eget pass. Det er ikke nok at de står i foreldrenes pass. Send en kopi av passet ditt til Albatros Travel senest 14 dager etter at du har bestilt reisen. Legg merke til at navnet på flybilletten må stemme 100% overens med navnet ditt slik det står i passet. Konsekvensen ved at det ikke er likt kan i verste fall medføre at du blir nektet innreise i USA og må fly hjem for egen regning.

I USA og Canada er det ikke visumplikt for norske statsborgere ved opphold på opptil 90 dager, men før avreise må du fylle ut en elektronisk søknad om innreisetillatelse, som kalles ESTA i USA og eTA i Canada.

ESTA – innreisetillatelse til USA

Senest 72 timer før avreise må du søke om innreisetillatelse til USA.
Det gjør du ved å klikke her: https://esta.cbp.dhs.gov

Her får du en midlertidig innreisetillatelse og et nummer som du skal printe ut eller skrive ned og ha med på hele reisen. Flyplassmyndighetene i Norge eller USA kan kreve å få se det.

ESTA-tillatelsen koster et mindre beløp, som du betaler med kredittkort. Innreisetillatelsen er gyldig i to år eller til passet ditt går ut dersom dette skjer innen to år.

Hvis du reiser sammen med barn som ikke er dine egne, eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, må du ha en særskilt tillatelse i tillegg til ESTA-tillatelsen.

Les mer om søknaden om innreisetillatelse og om å reise til USA med barn her: www.albatros-travel.no/praktisk/innreise-i-usa-esta

Krav om visum hvis du har vært i Irak, Iran, Syria eller Sudan

Hvis du som norsk statsborger har vært på reise eller oppholdt deg i Irak, Iran, Syria eller Sudan etter 1. mars 2011 kan du ikke lenger reise inn i USA på en ESTA-godkjennelse. Framover må du ha visum utstedt av den amerikanske ambassaden i Oslo. Det samme gjelder norske statsborgere som har dobbelt statsborgerskap i enten Irak, Iran, Syria eller Sudan.

Les mer om reglene på den amerikanske ambassadens nettsider. Her kan du også sjekke statusen for din ESTA-godkjennelse.
https://norway.usembassy.gov/esta.html

Elektronisk utstyr i håndbagasjen

Sikkerhetskrav ved flyreiser til USA

De amerikanske myndighetene har skjerpet sikkerhetskravene ved flyreiser til USA. Alt elektronisk utstyr som tas med i håndbagasjen på flyet (mobiltelefoner, nettbrett, bærbare datamaskiner etc), skal kunne skrus på i sikkerhetskontrollen. Det betyr at du må sørge for at batteriet på utstyret er fulladet når du kommer til flyplassen.

Hvis utstyret ikke kan bli slått på er det ikke lov til å ta det med ombord på flyet, men det må legges igjen i sikkerhetskontrollen. Den nye regelen skyldes at myndighetene er redde for at de elektroniske apparatene kan brukes i forbindelse med terrorhandlinger.

Hånden på hjertet

Karibisk mentalitet

På engelsk har man et uttrykk som heter «Caribbean mentality» som i grunnen dekker over de befolkningens avslappede syn på livet og dagligdagen. Som europeer bør man derfor være klar over at tingene skjer i et annet tempo enn vi er vant til hjemme. Det kan for eksempel oppleves på restauranter hvor man, selv på 4- og 5-stjerners hotell må smøre seg med en viss tålmodighet. Den til tider langsomme service er mer et tegn på lokal mentalitet og kultur enn likegyldighet.

Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

På ekspedisjonsreiser med Albatros Expeditions bliver du møtt av en engelsktalende ekspedisjonsguide på destinasjonen og det vil også være engelsktalende ekspedisjonsteam som leder utfluktene og holder informasjonsmøtene som inngår på reisen. Vi gjør oppmerksom på at det ikke kan forventes en norsk reiseleder om bord.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Lignende reiser