Eventyrcruise til verdens ende

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Fra tangobyen Buenos Aires til Valparaíso i Chile via Ildlandet på Sør-Amerikas sørspiss

Bli med Albatros til ”verdens ende” og opplev den enestående naturen og dyrelivet i Patagonia med det sagnomspunne Ildlandet og Chiles fantastiske skjærgård. Reisen byr også på spennende storbyopplevelser i hele 3 søramerikanske hovedsteder: argentinske Buenos Aires med tango, møre biffer og liflig rødvin, Montevideo i Uruguay med de vakre parkene, herskapshusene og strendene og Santiago i Chile, som ligger vakkert til mellom Andesfjellene og frodige vinmarker. Vi reiser i den sørlige halvkulens høysommer og blir møtt av en forbløffende frodighet overalt. Blant turens høydepunkter nevner vi i fleng Kapp Horn, Beaglestredet og Magellanstredet.
Helpensjon om bord på cruiset. Oppgrader til utvendig eller høyere lugarkategori og få med drikkepakke (kampanje fra Celebrity Cruises, les mer under praktisk informasjon).
 
Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Cruise

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Ja

 • Valuta Argentinsk peso, chilensk peso

Dagsprogram
Dag 1 Avreise fra Oslo
Dag 2 Ankomst til Buenos Aires, Argentina. Byrundtur med lunsj og mulighet for tangoshow
Dag 3 Buenos Aires, Argentina. Byrundtur og ombordstigning
Dag 4 Buenos Aires, Argentina. Tid på egen hånd og avgang
Dag 5 Montevideo, Uruguay. Mulighet for byrundtur til fots
Dag 6 Punta del Este, Uruguay. Spasertur i lokalområdet med reiselederen
Dag 7 På havet
Dag 8 Puerto Madryn, Argentina. Mulighet for utflukt til pingvinkolonien Punta Tombo
Dag 9 På Atlanterhavet
Dag 10 Kapp Horn
Dag 11 Ushuaia, Argentina. Mulighet for utflukt til Tierra del Fuego nasjonalpark
Dag 12 Punta Arenas, Chile. Mulighet for byrundtur og utflukt til tradisjonell ranch med barbecuelunsj
Dag 13 Magellanstredet
Dag 14 Gjennom Chiles skjærgård
Dag 15 Puerto Montt, Chile. Mulighet for utflukt til Vicente Perez Rozales nasjonalpark
Dag 16 På havet
Dag 17 San Antonio, Valparaíso og Santiago, Chile. Byrundturer og innsjekking på hotell
Dag 18 Santiago, Chile og hjemreise
Dag 19 Ankomst Oslo

Celebrity Eclipse

Om bord på dette skipet er du sikret en luksuriøs ferie med alle de fasilitetene du kan ønske deg.
Celebrity Eclipse er et av de nyeste skipene i Solstice-klassen og er elegant innredet med omtanke for de små detaljene. Skipet er et av rederiet Celebrity Cruises store skip med plass til 2850 passasjerer, og her kan man virkelig nyte livet ombord. Hvad med en forfriskende dukkert i bassenget, en avslappende behandling i spaen eller en tur i fitnessenteret? Du kan også nyte en herlig middag på en av skibets restauranter, oppleve et show eller nippe til en god drink mens du nyter utsikten fra skipets komfortable panoramalounge.

Avreisedatoer

Avreise Varighet Pris Avreiseflyplass Bemerk
47 998,–
Oslo
Klikk på en dato for å se riktig program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Avreise fra Oslo
Vi flyr fra Oslo og setter kursen mot Sør-Amerika og Buenos Aires.
 
Dag 2
Ankomst til Buenos Aires, Argentina. Byrundtur med lunsj og mulighet for tangoshow
Fargerike Buenos Aires
Om morgenen lander vi i Buenos Aires’ lufthavn. Her blir vi hentet i buss og drar direkte ut på en orienterende byrundtur gjennom den elegante og historiske byen med de brede bulevardene, praktfulle paleene og elegante forretningsstrøkene, som har gitt byen tilnavnet Sør-Amerikas Paris.
Vi tar en tur til den nordlige delen av byen og starter med bydelen Palermo – byens grønne pustehull – her nyter vi de vakre, storslåtte parkanleggene og minnesmerkene som gir oss innblikk i landets brokete historie. Vi fortsetter til Recoleta, som er et av byens mest fasjonable boligområder, med elegante, franskinspirerte hus. Det er også i Recoleta vi finner den pompøse kirkegården med gravsteder for alle byens fornemme familier, inklusive Evita Peron, som ligger begravet på et familiegravsted under navnet Duarte. Videre er La Recoleta også hjemsted for de svært rike argentinerne, som normalt forlater herskapsboligene sine i sommerheten. Om vinteren kan man se fine damer slentre frem og tilbake i byens fornemme strøk iført pels og med kunstferdige frisyrer, ofte på vei til tesalonger for å møte venner.
Det blir også tid til en deilig lunsj på en av Buenos Aires’ verdenskjente restauranter, de såkalte steakhouses, der vi kan nyte en førsteklasses biff. Deretter drar vi til hotellet vårt og sjekker inn.
Vi spiser en lett velkomstmiddag på hotellet om kvelden.
 
Dag 3
Buenos Aires, Argentina. Byrundtur og ombordstigning Avgang kl 1800
I kveld kan vi se et tangoshow!
Denne morgenen skal vi nyte litt mer av Buenos Aires. Byrundturen varer omtrent tre timer, og i dag skal vi se på det historiske Buenos Aires. Vi besøker La Boca, en av byens eldste områder, som på 1800-tallet ble hjemsted for tusenvis av italienske og spanske immigranter som søkte lykken i den argentinske hovedstaden. Gaten Caminito er kjent for sine fargestrålende hus, og det er også her i arbeiderbydelen La Boca at sportsklubben Boca Juniors holder til. Selv om en lang rekke markante argentinske fotballspillere har spilt for klubben er det mer enn noen nasjonalhelten Diego Maradona som har gjort klubben kjent verden over.
I sentrum går ruten vår blant annet forbi Colón-teateret, byens vakre operahus. Det er verdensberømt for sin akustikk, som sies å være noe nær perfekt. Colón-teateret ligger på verdens bredeste gate, Avenida 9 de Julion, som har syv filer i hver retning. Det er en helt spesiell opplevelse å besøke det store torget Plaza de Mayo, der man virkelig føler historiens vingesus. For enden av torget troner presidentpalasset, som ikke uten grunn kalles Casa Rosada, «Det rosa huset». Det var fra balkongen her i presidentpalasset at Eva Perón holdt tale til folket. Og det var også på Plaza de Mayo at «Las Madres de Plaza de Mayo» – en gruppe mødre til forsvunne barn og unge under den argentinske militærjuntaen – i årene 1977–2006 fast møttes en gang i uken og demonstrerte for å få fram sannheten om deres forsvunne kjære.
Vi ser også kongresspalasset, som huser Argentinas parlament, og som er oppført med Capitol Building i Washington DC som forbilde.
Et av de mest berømte områdene i Buenos Aires skal vi også oppleve, nemlig tangobydelen San Telmo. Hjertet i bydelen er det lille torget Plaza Dorrego, og i de hyggelige brolagte gatene ligger det gallerier, spisesteder og små spesialbutikker side om side.
Vi avrunder dagens tur ved Puerto Madero, byens gamle havn, der alle de gamle pakkhusene er blitt totalrenovert og omgjort til spisesteder og butikker. I Puerto Madero sjekker vi inn på cruiseskipet som skal være hjemmet vårt de neste 15 dagene. Skipet har alt hva hjertet kan begjære av flotte fasiliteter, utsøkt service og gastronomi av beste kaliber.
Har du kjøpt utfluktspakken møtes vi igjen om kvelden, da vi skal til et superflott tangoshow. Kan man forestille seg mer perfekte rammer for en kveld i tangoens tegn enn nettopp her i tangoens hjemby? Dansen – med sin raffinerte blanding av nostalgi, drama, eleganse og sensualitet – har sitt utspring i immigrantmiljøet i San Telmo-bydelen på slutten av 1800-tallet. Selv om tangoen i begynnelsen ble betraktet som alt annet enn stueren, gikk det ikke lenge før også det pene borgerskapet hadde tatt til seg dansen.
(Kveldens utflukt er ikke inkludert i reisens pris. En spesiell utfluktspakke kan kjøpes, se mer senere i programmet).
 
Dag 4
Buenos Aires, Argentina. Tid på egen hånd og avgang Avgang kl 1845
Celebrity Eclipse
Dagen i dag er øremerket til egne eventyr, og du kan bruke den til å oppleve noen av de stedene i Buenos Aires du ennå ikke har sett. Reiselederen vil naturligvis stå til disposisjon med råd og veiledning. Du kan for eksempel besøke den store tangosangeren Carlos Gardels grav, som er valfartssted for tangoentusiaster fra hele verden. Eller kanskje du bare har lyst til å slentre rundt i byen? Porteñoene, som innbyggerne i Buenos Aires blir kalt, er hyppige gjester på byens mange kafeer, så hvorfor ikke gjøre som lokalbefolkningen og nyte en kopp kaffe av beste kvalitet mens du suger inn byens stemning? Kanskje etterfulgt av et besøk på et av byens mange museer eller i noen av de hyggelige shoppinggatene? Gågaten Calle Florida eller den flere kilometer lange forretningsgaten Santa Fe er bare noen av de mange mulighetene, og det er også opplagt å se litt mer på den hyggelige bydelen San Telmo.
Tidlig på kvelden stevner skipet ut fra Buenos Aires – byen som har dannet ramme om begynnelsen på den fantastiske reisen vår.
 
Dag 5
Montevideo, Uruguay. Mulighet for byrundtur til fots
Uruguays sjarmerende hovedstad Montevideo
Vi har nå gått over til den andre siden av Río de la Plata og har vår første landgang i Montevideo, som er Uruguays hovedstad og landets økonomiske, kulturelle og politiske sentrum. Knapt halvdelen av landets cirka 3,3 millioner innbyggere bor her.
Montevideo er en travel og hyggelig by med flotte parker og herskapshus og et stort tilbud av kulturelle attraksjoner. Den gamle bydelen er sjarmerende, men den moderne rommer også spennende arkitektur, selv om den økonomiske stagnasjonen i Sør-Amerika har satt sitt tydelige preg på graden av vedlikehold av mange bygninger.
Grunnleggelsen av byen var et resultat av kolonitidens maktkamper mellom Spania og Portugal. Spanierne lot nemlig byen bli oppført som motsvar på portugisernes maktbase i Colonia, cirka 10 mil mot øst. Denne maktkampen mellom de to kolonimaktene førte siden til Uruguays uavhengighet.
Vi tar en utflukt til noen av byens største severdigheter til fots, og om ettermiddagen er det også litt tid på egen hånd til å gå videre ut på oppdagelsestur i Montevideo. Det ligger et markedsområde med hyggelige små spisesteder tett ved cruisehavnen, og biffene de serverer her pleier absolutt ikke å stå tilbake for de argentinske!
(Dagens utflukt er ikke inkludert i reisens pris. En spesiell utfluktspakke kan kjøpes, se mer senere i programmet).
 
Dag 6
Punta del Este, Uruguay. Spasertur i lokalområdet med reiselederen Ankomst kl 0700, avreise kl 1800
Fiskebåter i Punta del Este
Uruguays eksklusive strandby Punta del Este blir også kalt Sør-Amerikas Monaco, og det forstår man til fulle! Her er uendelige hvite strender, vakre mennesker, livlig natteliv, kasinoer og masser av luksusyachter. Strendene er byens attraksjon nummer én, og mange argentinere tar turen fra Argentina over Río de la Plata for å holde ferie. Det meste av Punta del Este ligger på en halvøy, så her har du mulighet til å bade langs to kyster – den rolige, mansa, inn mot Río de la Plata og den mer blåsende, brava, ut mot Atlanterhavet, med noen gode surfesteder.
Av kjente strender har vi for eksempel Bikini Beach, der kjendisene og fotomodellene går, og Finger-stranden (Playa de los dedos) med en stor skulptur av fingre som stikker opp av sanden. Selve byen er en blanding av koloniarkitektur og moderne bygninger. Mange av innbyggerne har europeisk opprinnelse, og det avspeiler seg i byens stemning, som er mer europeisk enn normalt for Sør-Amerika. Ta en spasertur på havnepromenaden, eller gå på Avenida Roosevelt med gode shoppingmuligheter. Du kan også legge veien forbi kunsthåndverksmarkedet, der du finner forskjellige varer laget i Uruguay, blant annet klær og smykker. I den andre enden av shoppingskalaen har vi Calle 20, der alle de store motedesignerne har sine forretninger.
For dem som vil arrangerer reiselederen en spasertur i lokalområdet.
 
Dag 7
På havet
Vi nyter en deilig avslappende dag på skipet med god tid til å nyte cruiselivet. Start eksempelvis dagen med morgengymnastikk i treningssentret, og sett av formiddagen til luksusbehandling i skjønnhetssalongen etterfulgt av en tur i jacuzzien eller svømmebassenget. Skipet har også et deilig bibliotek, der det er ro til å lese en god bok over en kopp te; du kan også slappe av i en liggestol eller ta en tur på dekket. Med andre ord er det tid til for alvor å lære å kjenne skipet. Om kvelden står en deilig middag i skipets hovedrestaurant på programmet, og deretter kan du gå en tur i teatret og la deg underholde av et av de store internasjonale showene.
 
Dag 8
Puerto Madryn, Argentina. Mulighet for utflukt til pingvinkolonien Punta Tombo Ankomst kl 0700, avreise kl 1730
Punta Tombo er magellanpingvinenes hjem
Puerto Madryn er Chubut-provinsens naturlige inngangsport til vidunderlige Patagonia og en av de raskest voksende byene i området. Puerto Madryn ligger godt beskyttet av Golfo Nuevo-bukta, og langs den vakre strandpromenaden Almirante Brown Boulevard ligger husene med en fantastisk utsikt over Atlanterhavet og Golfo Nuevo, som fremstår som et naturens amfiteater. Farvannet utenfor Madryn og Valdéshalvøya er veldig frodig og fiskerikt og tiltrekker derfor en lang rekke havpattedyr og fugler. Den mest spektakulære er nordkaper-hvalen, som får unger her i de tidlige sommermånedene.
Ved kysten ligger et naturhistorisk museum med en variert og informativ utstilling om regionens spennende dyreliv.
Dagens Albatrostilbud er en utflukt til pingvinkolonien Punta Tombo, som er Sør-Amerikas største ynglested på fastlandet for pingviner – mer enn en halv million magellanpingviner har sitt hjemsted her. Magellanpingvinene er oppkalt etter den portugisiske oppdagelsesreisende Ferdinand Magellan (cirka 1480–1521), som også har gitt Magellanstredet navn.
I Punta Tombo opplever vi på nærmeste hold de store hordene av pingviner som går i fast rutefart mellom redene sine, som er gravd dypt ned i sanden, og havet, der de dykker etter mat til ungene. Det er ganske enkelt imponerende å observere de mange flittige pingvinene i landskapet. Pingvinene er fredet og må ikke forstyrres. Derfor må man unngå høyrøstet tale og voldsomme bevegelser. Området tiltrekker også en lang rekke andre fugler, blant andre blåøyd skarv, magellanskarv og kjempestormfugl.
På dagens utflukt er det inkludert lunsj i form av en medbrakt matpakke.
(Dagens utflukt er ikke inkludert i reisens pris. En spesiell utfluktspakke kan kjøpes, se mer senere i programmet).
 
Dag 9
På Atlanterhavet
Vi drar nå en god strekning sørover med kurs mot Falklandsøyene. Bruk dagen på å slappe av, nyte den friske atlanterhavsluften og gå på oppdagelsestur på skipet, der foredrag, danseundervisning og vinsmaking bare er noen av de mange fristende tilbudene.
 
Dag 10
Kapp Horn
Kapp Horn, Chile
Vi befinner oss nå i det stormfulle Drakestredet, som skiller Sør-Amerika og Antarktishalvøya, og runder det sagnomspunne Kapp Horn, som ligger i den chilenske delen av Patagonia.  Blant sjøfarende finnes der ganske enkelt ikke et mer mytisk sted i verden, og den grå odden på den lille øya Cabo de Hornos behøver neppe den store presentasjonen. I seilskipenes tid fryktet sjøfolkene særlig dette farvannet. Isolasjonen og sårbarheten var ikke til å ta feil av når 20 meter høye bølger presset dem rundt "hornet". Derimot uttrykte Sir Francis Charles Chichester skuffelse da han under sin soloseilas i skipet ”Gypsy Moth” overraskende møtte både et engelsk inspeksjonsskip og et lavtgående fly: ”... jeg forbannet dem; hvis det var et sted jeg forventet å være alene, så var det ved Kapp Horn ...”
I Drakestredet møtes det kalde vannet fra Antarktis med det varme atlanterhavsvannet. Havet er utrolig næringsrikt, og i farvannet er det mulig å se forskjellige typer av hvaler, for eksempel spekkhogger, sørkaper og delfin. Her er mange forskjellige fuglearter, blant annet forskjellige albatrosser: vandrealbatross, kongealbatross, svartbrynet albatross, sotfarget albatross og kjempestormfugl, stormsvale og andre sjøfugler. Drakestredet var tidligere den forjettede porten mellom det kjente og det ukjente; den uoverstigelige barrieren der man møtte de første isfjellene. Det er et av verdens mest urolige farvann, med hyppige stormer og høye bølger. Fra dekket kan vi nyte den friske vinden, havfuglene og kanskje hvalgrupper dagen igjennom.
Det beste stedet å iaktta de store sjøfuglene er bakerst, der fuglene følger skipets akterstevn og utnytter vindforskjellene.
 
Dag 11
Ushuaia, Argentina. Mulighet for utflukt til Tierra del Fuego nasjonalpark Ankomst kl 0700, avgang kl 1600
Beaglekanalen
I løpet av natten har vi gått fra Atlanterhavet inn i det smale Beaglestredet, som skjærer seg gjennom det sagnomspunne Ildlandet på Sør-Amerikas aller sørligste spiss.
Beaglestredet er oppkalt etter det skipet Darwin foretok sin epokegjørende jordomseiling på, og stredet er på denne årstiden usedvanlig vakkert. Solen glimter i de sju enorme isbreene som velter ut i havet sammen med kaskader av smeltevann. Det vakre islandskapet blir brutt av de forunderlige, forvridde sørbøkene, som har tilpasset seg klimaet her i det sørlige Patagonia. På veien ut av Beaglestredet passerer vi sannsynligvis tett på flere skjær som fungerer som hvileplasser for kolonier av sjøløver og seler.
Vi legger til i Ushuaia, verdens sørligste by, som ligger ved bredden av Beaglestredet og med vakre snødekte fjelltopper som et dramatisk bakteppe. Utfluktspakken inkluderer i dag en utflukt til Tierra del Fuego nasjonalpark – Ildlandets nasjonalpark – som ligger cirka 11 kilometer vest for Ushuaia. Nasjonalparken ligger ut mot Beaglestredet og byr på store skoger av sørbøk, vakre vann og fjell. Av parkens samlede areal på 63 000 hektar er cirka 2000 hektar åpent for offentligheten, mens resten er totalt fredet. Det er et rikt fugleliv i området, der man blant annet kan være heldig og se andeskondorer, albatrosser og skarver. På utflukten opplever vi den imponerende og forblåste naturen på nærmeste hold. Sørg for å ha et par gode tursko, for vi tar også en fottur ved vannet Roca. Vi ser dessuten verdens sørligste jernbanelinje, som ble anlagt av fanger fra Ushuaia i begynnelsen av 1900-tallet. Mellom 1884 og 1947 ble en rekke av Argentinas farligste kriminelle og politiske fanger sendt i fengsel i Ushuaia, og militærfengslet ble flyttet hit i 1911. 
(Dagens utflukt er ikke inkludert i reisens pris. En spesiell utfluktspakke kan kjøpes, se mer senere i programmet).
 
Dag 12
Punta Arenas, Chile. Mulighet for byrundtur og utflukt til tradisjonell ranch med barbecuelunsj Ankomst kl 0900, avreise kl 1830
Punta Arenas i Chile
Vi befinner oss nå i chilensk farvann og kommer tidlig om morgenen frem til Punta Arenas. 
På dagens Albatrosutflukt starter vi med å utforske byens severdigheter på en byrundtur, som blant annet fører oss forbi det store torget Plaza de Armas, byens kirkegård med de imponerende gravstedene, og vi får den flotte utsikten over byen og Magellanstredet fra utsiktspunktet Cerro la Cruz.
Vi besøker også Maggiorino Borgatella-museet, som ble grunnlagt av misjonærer, og som rommer en glimrende utstilling om Patagonias innfødte folk og deres historie og om områdets natur. Vi får også et spennende innblikk i livet på en tradisjonell patagonsk ranch (på spansk: estancia) når vi besøker Estancia Penitente. Ranchen ble grunnlagt i 1891 av nybyggeren Alexander Morrison, og stedet drives fremdeles i dag av hans etterkommere. I den vakre hovedbygningen merker man suset fra en svunnen tid – ikke mye i innredningen har endret seg siden stedet ble anlagt. Utenfor får vi en liten demonstrasjon av saueklippingens kunst.
Deretter blir vi invitert med til bords og nyter en tradisjonell barbecue-lunsj med grillet kjøtt og tilbehør. Godt mette av lekker mat og inntrykk fra Patagonias store vidder vender vi tilbake til skipet. 
(Dagens utflukt er ikke inkludert i reisens pris. En spesiell utfluktspakke kan kjøpes, se mer senere i programmet).
 
Dag 13
Magellanstredet
Vi går i dag gjennom Magellanstredet, som er oppkalt etter den portugisiske kapteinen Ferdinand Magellan, som i likhet med flere andre sjøfolk på den tiden mente at man kunne nå Indonesia lettere ved å seile mot vest. Den portugisiske kongen ville ikke høre på hans tanker om snarveien, så Magellan gikk over på spaniernes side. I 1519 forlot han Sevilla med en flåte på fem skip og 270 mann for å finne en gjennomseiling mot vest gjennom det søramerikanske kontinentet. Ideen hans var holdbar, selv om han hadde feilvurdert jordens størrelse. Han fant stredet gjennom Ildlandet, nå Magellanstredet, og fortsatte ut i det ukjente Stillehavet.
 
Dag 14
Gjennom Chiles skjærgård
Isfjell i dramatiske Patagonia
Dette er nok turens naturmessige høydepunkt. Hele dagen krysser vi nordover gjennom fjorder og kanaler i det chilenske Patagonia. Vi går tett inntil breer og tempererte urskoger og holder utkikk etter det rike dyre- og fuglelivet. Området kan sammenlignes med Alaskas Inside Passage og New Zealands eller Norges vestkyst, men kyststrekningen i Patagonia er mye mer utilgjengelig; fra landsiden er kysten fullstendig umulig å nå.
 
Dag 15
Puerto Montt, Chile. Mulighet for utflukt til Vicente Perez Rozales nasjonalpark Ankomst kl 0800, avreise kl 1700
Puerto Montt ble grunnlagt av tyske nybyggere på begynnelsen av 1800-tallet
En av Chiles viktigste byer er Puerto Montt, som ble grunnlagt av tyske nybyggere ved midten av 1800-tallet. Husene i byen har da også et mellomeuropeisk, fargerikt preg i form av høye takkonstruksjoner og ornamenterte balkonger. Byen ligger i Patagonias berømte innsjødistrikt, som er spekket med hundrevis av store dypblå sjøer, urgamle skoger og brusende smeltevannselver og fosser.
På dagens Albatros-utflukt kjører vi fra havnen i Puerto Montt gjennom de vakre vulkanlandskapene til Vicente Perez Rosales nasjonalpark, der vi blant annet ser den imponerende Petrohue-fossen med Osorno-vulkanen i bakgrunnen og nyter en båttur på den smaragdblå innsjøen Lago Todos Los Santos. Den korte båtturen kan by på fugleliv og forhåpentligvis et foto eller to av vulkanen med en flott panoramisk bakgrunn.
Vi kjører langs den sørlige kysten og håper på at værforholdene gir oss flotte utsikter underveis. Vi tar et kort stopp i Los Riscos for å se kontinentets kjente pakkdyr, lamaen. 
Tilbake i Puerto Montt er det litt tid til å gå på oppdagelsestur på egen hånd. Blant annet er det gode muligheter til å kikke nærmere på den lokale kunsthåndverkstradisjonen, med treskurd og tekstiler. 
(Dagens utflukt er ikke inkludert i reisens pris. En spesiell utfluktspakke kan kjøpes, se mer senere i programmet.)
 
Dag 16
På havet
Oppdag livet ombord
Vi går nå rett nordover, med Chiles kyst på styrbord side og det åpne Stillehavet på babord. Og hvorfor ikke gripe anledningen, når du er langt vekk fra hjemlige plikter, og simpelthen bevilge deg litt luksus? Skipets spa-avdeling har en rekke behandlinger som kan få deg til å føle deg som født på ny – hva med en massasje med havtang eller mudderbehandling med urtedamp? (Behandlingene bestilles og betales om bord på skipet.) Trenger du å få pulsen opp, kan du legge veien forbi skipets mosjonssenter. Det er mange muligheter – og en hel dag til å utforske dem.
 
Dag 17
San Antonio, Valparaíso og Santiago, Chile. Byrundturer og innsjekking på hotell Ankomst kl 0500
Fargerike Valparaiso er en av Chiles eldste byer
Etter frokost om bord er det tid til å forlate det deilige skipet vårt i industrihavnen San Antonio, der bussen vår venter.
Neste stopp er Valparaíso, som er en av Chiles eldste byer. Byen ligger i en bukt på en rekke høydedrag og er kjent for sine gamle kabelbaner – hvorav 15 ennå er funksjonsdyktige – som fører fra havnen opp til de gamle UNESCO-fredede boligkvarterene. Her bodde kolonitidens tyske og engelske handelsmenn i de fargerike husene som lyser opp i bybildet.
Byen fortjener et nærmere besøk, og derfor tar vi en rundtur i Valparaíso. Vi kikker nærmere på det UNESCO-vernede historiske bysentret med sin fine arkitektur, parlamentet og Plaza Sotomayor.
Deretter setter vi kursen mot Santiago, Chiles hovedstad, som ligger i en bred dal (600 meter over havet) mellom vinmarker og de snødekte Andesfjellene. Santiago er Sør-Amerikas femte største by med cirka fem millioner innbyggere. Byens kjente severdigheter er blant annet den sentrale plassen, Plaza de Armas, den vakre San Francisco-kirken med et lite museum om kunst fra kolonitiden, operahuset (Teatro Municipal), San Cristóbal-fjellet og Santa Lucía-åsen med et parkområde der byen ble grunnlagt i 1541 av spanieren Pedro de Valdivia.
En del av dagens byrundtur kan foregå til fots. Deretter er det tid til å sjekke inn på hotellet.
 
Dag 18
Santiago, Chile og hjemreise
I dag er det tid til å forlate det søramerikanske kontinentet.
Vi blir hentet i buss på hotellet, og så er det avgang mot lufthavnen.
Obs. Vi har en teknisk mellomlanding i Buenos Aires på vei mot vår destinasjon i Europa. Se mer under praktiske opplysninger.
 
Dag 19
Ankomst Oslo

Utfluktspakke

Kun for Albatros Travels gjester har vi utarbeidet en utfluktspakke ledet av vår egen reiseleder. Utfluktspakken må kjøpes hjemmefra senest 45 dager innen avreise.

Utfluktspakken inkluderer:
Buenos Aires: Tangoshow
Montevideo: Halvdagsbyrundtur til fots
Puerto Madryn: Heldagsutflutt til pingvinkolonien Punta Tombo, inkl. medbragt lunsj
Ushuaia: Halvdagsutflukt til Tierra del Fuego nasjonalpark
Punta Arenas: Byrundtur og utflukt til Estancia Penitente inkl. barbecuelunsj
Puerto Montt: Heldagsutflukt til Vicente Perez Rosales nasjonalpark, inkl. lunsj

Pris kr 6 998,– pr. person

Prisinformasjon

Reisens pris

Fra kr 47 998,– per person i delt dobbeltrom.
Se priser for alle avreisedatoer

Prisen inkluderer
 • Svensk/norsk reiseleder
 • Fly Oslo–Buenos Aires og Santiago–Oslo med mellomlanding (på hjemreisen er det en teknisk mellomlanding i Buenos Aires)
 • Byrundturer i buss og til fots i Buenos Aires, Valparaiso og i Santiago de Chile
 • Argentinsk lunsj med møre biffer dag 2
 • Lett velkomstmiddag på hotellet i Buenos Aires dag 2
 • Informasjonsmøter og foredrag ved reiselederen.
 • 1 natt på sentralt hotell i Buenos Aires med frokost
 • 1 natt på sentralt hotell i Santiago de Chile med frokost
 • 14 netters cruise med Celebrity Eclipse i delt innvendig dobbeltlugar
 • Helpensjon på cruiseskipet
 • Kaffe, te og isvann på cruiseskipet
 • Driks på skipet (verdi 1 262,– pr. person)
 • Havneskatter og avgifter (verdi kr 2 040,– pr. person)
 • Øvrige skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Evt. måltider på land og middager i Buenos Aires og Santiago de Chile
 • Utfluktspakke (kr 6 998,–)
 • Eventuelle ekstra utflukter eller arrangementer
 • Tillegg for enkeltlugar, utvendig lugar eller balkonglugar
 • Drikkevarer
 • Driks til lokale sjåfører og guider (ca. 15 USD pr. person. Gjester med utfluktspakke bør beregne ca. USD 60 pr. person)
 • Alt ikke nevnt under "Prisen inkluderer"
Tillegg for enkeltlugar

Tillegg for innvendig enkeltlugar kat. 09 kr 23 998,–
Tillegg for utvendig enkeltlugar kat. 08 kr 30 998,–
Tillegg for enkeltlugar med balkong kat. 2B kr 44 998,–

Tillegg for oppgradering av lugar
Tillegg for utvendig lugar kat. 08 kr 4 998,– pr. person
Tillegg for lugar med balkong kat. 2B kr 11 998,– pr. person

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Informasjon om reisen

Drikkevarepakke på cruiset

Hvis du oppgraderer til en utvendig lugar eller høyere lugarkategori, får du en Classic drikkevarepakke under hele cruiset. Pakken har en verdi av ca. kr 365,– pr. person pr. døgn og inkluderer utvalgte ikke-alkoholiske drikker, øl, vin (pr. glass), cocktails og husets brennevin – alt ad libitum. Se detaljert liste over drikkevarer her: https://www.celebritycruises.com/int/things-to-do-onboard/onboard-packages/beverage-packages
Drikkevarepakken gjelder kun for 1. og 2. person i lugaren og kun for gjester over 21 år.
 

Hvordan er lugarene?

Det er forskjellige lugarkategorier – fra pene, romslige innvendige lugarer til praktfulle suiter med egen balkong. Felles for alle er at de naturligvis har eget bad og toalett og rimelig skap- og sitteplass, enkeltsenger eller dobbeltseng. Dessuten er alle lugarer utstyrt med kjøleskap og hårføner. Ønsker du å bestille en suite, bes du henvende deg til Albatros Travel.

Lugarkategori 09
Innvendig lugar på dekk 9. Lugarene har to enkeltsenger eller en dobbeltseng. Der er hårføner, klimaanlegg og naturligvis bad og toalett.

Lugarkategori 08
Utvendig lugar med vindu på dekk 3. Lugarene har to enkeltsenger eller en dobbeltseng. Der er hårføner, klimaanlegg og naturligvis bad og toalett.

Lugarkategori 2B
Utvendig lugar med egen balkong på dekk 6. Lugarene har stort gulv-til-tak-vindu og to enkeltsenger eller en dobbeltseng. Der er hårføner, klimaanlegg og naturligvis bad og toalett.

Utflukter – Halvdag og heldag

Det er normal praksis å sondre mellom halv- og heldagsutflukter. Dette betyr ikke nødvendigvis at utfluktene varer en halv eller en hel dag. En halvdagsutflukt foregår vanligvis enten om formiddagen eller om ettermiddagen og vil ikke strekke seg over et måltid. Derfor vil man oftest være hjemme slik at det passer med lunsj eller middag. Utfluktene varer typisk 2–4 timer. En heldagsutflukt må man forvente varer ca. 5–9 timer, og den strekker seg typisk inn over et hovedmåltid, som imidlertid ikke alltid behøver å være inkludert. Dette vil være angitt i utfluktbeskrivelsen.
 

Tidsangivelser i cruisenes dagsprogrammer

Tidsangivelsene i reisens program og de havneanløp som er nevnt, er med forbehold for endringer fra rederienes side. Vi opplever generelt svært få endringer i havneanløp, men enkelte små tidsendringer forekommer på nesten alle reiser der man er i vindens og værets makt. Vi velger likevel å inkludere tidene i programmet, siden det gir et ganske godt bilde av hvor mye tid man må regne med i havn/land på reisens stopp. Det er naturligvis en del av opplevelsen ved å delta på et cruise!
 

Hva skal man pakke?

Husk at luft er et utmerket isolasjonsmateriale når den lukkes inne mellom flere lag tøy. Man har bedre sjanse til å holde varmen med flere tynne lag klær enn med ett eller to lag tykke klær. Dette gjør det også lettere å justere påkledningen etter skiftningene i været – og som nevnt tidligere skifter det mye og plutselig. Reisende som dyrker vintersport kan bruke sportsklærne sine, men husk at man her er langt mindre aktiv enn når man beveger seg, og derfor vil man ha behov for en bedre isolering.
I Ushuaia og sørligere på Tierra del Fuego/Ildlandet ligger temperaturene typisk mellom 10 og 20 grader. Også her kan det blåse en (meget) frisk vind. I Buenos Aires er det til gjengjeld svært varmt, med en middeltemperatur på 25–35 grader.
På et cruise med Celebrity Cruise Line har du frihet til å kle deg som du vil. Det er ikke nødvendig å sjekke i det daglige cruiseprogrammet, slik det oftest er på andre cruise, hvilken påkledning som anbefales til kveldens arrangement. Pen og uformell påkledning er alt som kreves. For ikke å utelukke seg selv fra deltagelse i spesielle arrangementer anbefaler vi likevel at garderoben omfatter dress eller smoking og lang kjole, siden det i løpet av cruiset blir avholdt et par spesielle arrangementer i utvalgte salonger og restauranter. Jeans, shorts, T-skjorter og badetøy blir ikke akseptert i restaurantene etter kl 17:30.
Lett bomullstøy er uunnværlig i varme himmelstrøk, men en genser eller tynn jakke kan likevel være god å ha med, ikke minst fordi det ofte er kjøligere innendørs på grunn av klimaanlegget. Komfortable sko anbefales til turene på land, og glem ikke å ta med løpesko og treningstøy hvis du planlegger å benytte deg av sportsfasilitetene om bord. Vaskeriet om bord ordner mot betaling vask og rens fra dag til dag. Husk badetøy og solkrem med høy faktor. Den tropiske solen er mye sterkere enn vi nordboere er vant til.
 

Solbriller og solkrem

På klodens helt sørlige del er UV-strålene betydelig sterkere enn hva vi er vant til. Solbriller av god kvalitet med UV-beskyttelse er en nødvendighet. Bruker du briller, bør du snakke med optikeren din – og ta med et ekstra par briller i reserve! Husk en kraftig solkrem.

Kikkert

Veldig nødvendig hvis man gjerne vil se fugler og dyreliv. Helst en av god kvalitet, gjerne med 8–10 gangers forstørrelse og en frontlinsediameter på minst 30 mm. En god kikkert kan neppe kjøpes for noe særlig under en tusenlapp.
 

Kamera

Større kameraer bør legges i en vanntett ryggsekk. Skuldervesker er besværlige å dra rundt på, og man må regne med skumsprøyt. Ta med rikelig med reservebatterier og film. Liten ryggsekk, helst med vanntett overflate, til personlige ting under fotturene. Tingene kan også legges i en plastpose i ryggsekken.

Bøker

Forvent ikke å finne engelskspråklige bøker i særlig stort omfang i Argentina og Chile. Om bord på skipet er der ganske riktig et lite bibliotek, men ikke noe særlig salg av bøker. Det beste er å ta med relevant litteratur hjemmefra.

Tidsforskjell

Santiago de Chile, Buenos Aires og Ushuaia er 4 timer etter norsk tid.
 

Teknisk mellomlanding

Vi vil gjøre oppmerksom på at det på flyreisen hjem er en teknisk mellomlanding som ikke nødvendigvis fremgår av reiseplanen. Under en teknisk mellomlanding forlater man ikke flyet, men avventer bare at flyet blir gjort klart til videre flyging. Mellomlandingen vil være av kortere varighet, og endrer ikke ved det opplyste ankomsttidspunkt til destinasjonen.
 
Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. Det fremgår av avreisepapirene hvor gruppen møter reiselederen. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.
Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

Hos Albatros tilbyr vi ikke at man kan ha faste plasser i bussen, og det er derfor heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass innen reisens start. Ved ikke å tilby kjøp av bestemte plasser risikerer man ikke at tidspunktet man kjøper reisen på er avgjørende for hvilken plass i bussen man har adgang til. Derimot kan det i fellesskap med reiselederen avtales at man rokerer underveis, slik at alle på skift får sitte både foran og bak i bussen.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Lignende reiser

19ARCOC01ANO0803