Eventyrlige Kroatia

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Enestående opplevelser i Istrias pittoreske middelalderbyer og imponerende natur

Istria har alt og mer til! Halvøya i den nordlige delen av Kroatia lokker med innbydende kyststrekninger, historiske perler, og ikke minst mat- og vinopplevelser i en klasse for seg. På denne turen bor vi i den hyggelige middelalderbyen Vrsar, som ligger vakkert til med utsikt over Adriaterbukta. Herlige Hotel Pineta danner rammen om reisen, og det blir tid til både å slappe av på hotellet og til å besøke områdets største attraksjoner. Vi skal ta en båttur på den imponerende Limski-kanalen, som skjærer seg inn i landskapet sør for Vrsar. Vi reiser tilbake i tiden når vi går på oppdagelsestur i de vakre kystbyene Rovinj og Poreč,  der den venetianske påvirkningen er størst. Vi skal smake på lufttørket skinke, gode oster og viner, og vi skal lære om områdets triveligste jakt – trøffeljakt. For de eventyrlystne er det dessuten mulighet til å kjøpe en heldagsutflukt til Slovenias vakre natur, der vi ikke bare besøker landets største hulesystem, Postojna, men også tar en lett fottur i de vakre slovenske fjellene.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Nei

 • Valuta Kuna

Dagsprogram
Dag 1 Oslo–Venezia–Trieste–Vrsar. Byrundtur i Trieste og ankomst til Vrsar
Dag 2 Vrsar. Byvandring inklusive St. Martin-kirken og lokal lunsj
Dag 3 Utflukt til Limski-kanalen. Båttur med lunsj til sjøs og byrundtur i Rovinj
Dag 4 Utflukt til middelalderbyene Motovun og Grožnjan med trøffeljakt, lunsj og vingårdsbesøk
Dag 5 Tid på egen hånd eller ekstrautflukt til Slovenia. Postojna-grottene, lett fottur og lokal middag
Dag 6 Utflukt til Poreč med byvandring, ost og olivenproduksjon
Dag 7 Tid på egen hånd eller utflukt til Pula med amfiteater og tid til shopping
Dag 8 Vrsar–Venezia–Oslo. Hjemreise

Hoteller

Hotel Pineta, Vrsar

 • 95 rom
 • 500 meter til sentrum av Vrsar
 • Døgnåpen resepsjon
 • Restaurant og pianobar
 • Heis
 • Oppvarmet innendørsbasseng
 • Wifi på rommet
 • Spa- og fitnessfasiliteter
 • 500 meter til nærmeste supermarked
 • 500 meter til nærmeste bussholdeplass

På en liten åstopp med utsikt over Adriaterhavet og den lille hyggelige middelalderbyen Vrsar ligger det flott anlagte Hotel Pineta.

Det dreier seg om et godt mellomklasse-hotell med riktig gode fasiliteter, godt kjøkken, flott beliggenhet og makeløs utsikt over bukta. Der er svømmebasseng, solterrasse med servering og et skjønt innendørs spa-område med svømmebasseng, sauna, dampbad og flere massasjerom.

Bilder

Klikk på bildene for å se dem større

Avreisedatoer

Avreise Varighet Pris Avreiseflyplass Bemerk
10 998,–
Oslo
Klikk på en dato for å se riktig program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Oslo–Venezia–Trieste–Vrsar. Byrundtur i Trieste og ankomst til Vrsar Ca. 260 km

Vi flyr fra Oslo om morgenen. Ved ankomst til Venezia kjører vi direkte mot Trieste.

Trieste, som først ble endegyldig italiensk i 1954, ligger klemt inne mellom Slovenia og Kroatia ut mot det nordligste hjørnet av Adriaterhavet. På grunn av beliggenheten har byen alltid vært et møtested for mange forskjellige nasjonaliteter. I mange år hørte Trieste til det habsburgske riket og hadde sin storhetstid i forrige århundre, da byen fungerte som havn for Wien. Arven fra det østerriksk-ungarske riket er tydelig i gatebildet, med dets mange fine palasser og brede bulevarder. 

Vi skal naturligvis se byens største severdigheter: Piazza Unità d’Italia, som er byens hovedtorg, katedralen Basilica cattedrale di San Giusto Martire, som er et av byens vartegn og som stammer fra 1300-tallet samt fyrtårnet Faro della Vittoria, som med sine 68 meter er et av verdens høyeste og har våket over Trieste-bukta siden 1927. 

Etter noen spennende opplevelser fortsetter vi mot den kroatiske grensen, og etter å ha gått gjennom passkontrollen kommer vi frem til det deilige hotellet vårt i Vrsar om kvelden.

Hotel Pineta ligger vakkert plassert med utsikt over byen, Vrsar og den nærliggende rivieraen. Med sine 95 rom, innendørs svømmebasseng, spa og treningssenter, samt ikke minst en deilig restaurant, danner hotellet den ideelle rammen om den neste ukens ferie i Istria. 

Etter at vi er blitt innlosjert på rommene våre spiser vi en velfortjent middag på hotellets restaurant. 

Dag 2
Vrsar. Byvandring inklusive St. Martin-kirken og lokal lunsj

Etter en god natts søvn er vi klar til å kaste oss over dagens eventyr.

Byen Vrsar har en lang og spennende historie bak seg. Med sin strategiske plassering i forhold til Romerriket var hele Istria allerede tidlig i historien i kontakt med de romerske naboene. Det vekslet mellom krig og samhandel, og Vrsar kom under romersk innflytelse allerede fra 100-tallet f.Kr. Med Romerrikets forfall overtok slaviske stammer kortvarig kontrollen over byen fra omkring 400-tallet e.Kr. Disse fikk imidlertid aldri en skikkelig maktbase i området; i stedet var det bystatene i Venezia og Ravenna som gjorde sin makt gjeldende. Kirken var en naturlig annen maktfaktor, og byens mange vakre kirker er tydelig inspirert av italiensk byggestil.
Byen har gjennom tidene tiltrukket mange kjendiser, med den italienske førsteelskeren Giacomo Casanova som kransekakefigur. Casanova sies å ha tilbrakt mang en sommer i byen, som i forveien var berømt for sine vakre kvinner.

Vi starter byrundturen vår med å gå fra hotellet til den gamle bydelen. Vi passerer den lille hyggelige havnen, der fiskerne klargjør garnene sine, og der det er fin utsikt utover bukta og de mange småøyene. De smale gatene i gamlebyen fører alle opp til byens vartegn, den vakre St. Martin-kirken, som ble oppført så sent som i starten av 1800-tallet.

Det er en del butikker og kafeer i den gamle bydelen, og resten av dagen blir det mulig å lære den hyggelige byen bedre å kjenne, hvis man da ikke foretrekker å slappe av på hotellets vakre terrasse over en god kopp kaffe eller ta en titt på byens imponerende skulpturpark, som ligger litt utenfor byen.
Om kvelden samles vi atter og inntar middag i hotellets restaurant.

Dag 3
Utflukt til Limski-kanalen. Båttur med lunsj til sjøs og byrundtur i Rovinj Ca. 80 km

I dag skal vi ut med båt på Adriaterhavets klare vann når vi besøker den vakre Limski-kanalen. Kanalen skjærer seg 10 kilometer inn på tvers av Istria-halvøya, noen steder omgitt av bratte klippesider, andre steder med flatt terreng. Her er det ideelle betingelser for østers og blåskjell, som de kroatiske restaurantene serverer som delikatesser. Vi får en hyggelig og flott båttur på fjorden mens vi nyter en herlig lunsj om bord.

Tilbake på landjorden igjen skal vi utforske en av Istrias vakreste og mest romantiske kystbyer – Rovinj, som venetianerne kalte Rovigno. Middelalderbyen ligger som en tange ut i havet, og fører tankene hen på kanalbyen Venezia. Husene er bygd helt ned til havet, og i de trange gatene har mange kunsthåndverkere slått seg ned. Rovinj er blitt tilholdssted for kunstnere fra hele Kroatia, og på husmurene i den fargerike gaten Ulica Grisia henger det utstilte malerier og kunsthåndverk. Gaten er nærmest som et utendørs galleri. 

Vi drar tilbake til hotellet vårt sent på ettermiddagen.

Dag 4
Utflukt til middelalderbyene Motovun og Grožnjan med trøffeljakt, lunsj og vingårdsbesøk Ca. 150 km

I dag besøker vi Motovun, en liten middelalderby som ligger idyllisk til på en åstopp med utsikt over skogen, som gjemmer på skjulte skatter: trøfler. Der under trekronene mellom eikerøttene og mulden ligger de delikate soppene og venter på å bli oppdaget, så de kan bli til stjerneingrediensen i for eksempel en risotto.

Vi fortsetter videre mot Grožnjan, der det blir tid til å gjøre seg kjent med den lille hyggelige byen. Der er nydelig utsikt mot skogen på den ene siden og havet på den andre. Grožnjan er et kulturelt sentrum for hele Kroatia, og om sommeren strømmer kunstnere, skuespillere, musikere og fredsaktivister til for å spille konserter, arrangere workshops og oppføre forestillinger. 

Dagens siste stopp før vi begir oss tilbake til Vrsar blir delikat, for vi skal på vinsmaking på en lokal vingård. I Kroatia er det blitt laget vin siden de gamle grekernes tid, og størstedelen av vinen som produseres i dag, er hvitvin – som kroatene liker å drikke blandet med mineralvann, kalt gemišt.

Dag 5
Tid på egen hånd eller ekstrautflukt til Slovenia. Postojna-grottene, lett fottur og lokal middag Ca. 280 km

Dagen er avsatt til opplevelser på egen hånd, hvis man da ikke har lyst til å delta i dagens ekstrautflukt til nabolandet Slovenias mest imponerende turistmål, Postojna-grottene. Grottene ligger i den sørvestlige delen av Slovenia i en stor nasjonalpark. Parken fyller 4130 dekar og strekker seg nesten helt ut til den italienske grensen. Postojna-grottene er med sine vidtstrakte underjordiske huler og kløfter blant de mest imponerende og mest besøkte blant Slovenias flere tusen grotter.  Postojna-grottene danner et nettverk av huler, avgrunnsdype hull, naturlige broer og ikke minst et vell av stalaktitter, stalagmitter og andre geologiske fenomener. Dette er det grottesystemet i verden der vanlige mennesker kan komme lengst inn i jordens indre. 

Vi spiser lunsj på en lokal restaurant i området og avslutter dagen med en utsøkt middagsopplevelse ved den slovenske kysten, der vi går en liten tur langs den vakre kyststrekningen før vi spiser på områdets beste restaurant.

(Utflukten er ikke inkludert i reisens pris og må bestilles separat)

Dag 6
Utflukt til Poreč med byvandring, ost og olivenproduksjon Ca. 60km

I dag skal vi besøke den vakre kystbyen Poreč, som blant annet har en imponerende basilika som står på UNESCOs verdensarvliste. Kirken ble bygd på 500-tallet og er det eneste komplette kulturminnet fra den tidlige kristne perioden. Bygningen har vakre bysantinske mosaikker som pryder vegger og gulv, og er et verdifullt eksempel på den bysantinske kulturen som preget Europa mellom antikken og middelalderen. 

Den gamle bydelen i Poreč kan fremvise rester av bygninger fra så langt tilbake som romertiden, og etter rundturen har du tid på egen hånd til å utforske de historiske sporene.
Om ettermiddagen tar vi en titt på en av de mange gårdene i området som er åpne for turister. Her går vi på oppdagelsestur i stedets store olivenlunder og hilser på dyrene som danner utgangspunkt for de mange fine ostene som produseres. Vi skal naturligvis smake på varene før vi returnerer til hotellet vårt sent på ettermiddagen.

Dag 7
Tid på egen hånd eller utflukt til Pula med amfiteater og tid til shopping Ca. 120 km

Dagen er avsatt til opplevelser på egen hånd, med mindre man har lyst til å delta i dagens ekstrautflukt til Pula. Her skal vi blant annet besøke et av de mest imponerende amfiteatrene i verden. Etter en spennende byvandring er det tid til å utforske byen på egen hånd, og ikke minst få gjort unna de siste innkjøpene. Vi returnerer til hotellet vårt sent på ettermiddagen, der vi spiser en god avskjedsmiddag sammen.

(Utflukten er ikke inkludert i reisens pris og må bestilles separat)

Dag 8
Vrsar–Venezia–Oslo. Hjemreise Ca. 260 km

Tidlig om morgenen sjekker vi ut av hotellet vårt og begir oss mot Venezia, der flyet hjem venter.

Utfluktpakke til Slovenia (dag 5) og Pula (dag 7)

På turens to fridager er det mulig å delta på to spennende utflukter. 
På dag 5 tilbyr vi en heldagsutflukt til nabolandet Slovenia inkludert lunsj og middag. Her skal vi oppleve landets største hulesystem, Postojna-grottene, nyte de vakre fjellområdene og stifte bekjentskap med det slovenske kjøkkenet.  

Turen inn og ut av grotten foregår med tog, som tilbakelegger de 3,7 kilometerne på litt over et kvarter. Etter en tur i grottene, lunsj og en kort fottur i de fjellrike områdene av Slovenia fortsetter vi turen i Slovenia med å kjøre ned til kysten, der det blir mulig å nyte solnedgangen før vi spiser en utsøkt middag med utsikt over havet.

På dag 7 besøker vi Istrias største by, Pula, som med sine ca. 60 000 innbyggere byr på riktig gode shopping-muligheter. Dessuten har byen et av de mest imponerende amfiteatrene i verden. Den ovale arenaen ble bygd for over 2000 år siden, rundt samme tid som Colosseum i Roma, og i likhet med Colosseums underholdningsprogram ble det også holdt gladiatorkamper i Pula. Det anslås at arenaen hadde plass til cirka 20 000 tilskuere. I middelalderen ble det arrangert ridderturneringer og markeder, og arenaen brukes fremdeles til operaforestillinger, filmfestivaler og ridekonkurranser. 

Etter en interessant byvandring blir det mulig å gjøre de siste innkjøpene i Pulas mange spennende butikker.
Utfluktene gjennomføres ved minimum 15 påmeldte og må bestilles minst 60 dager før avreise.

Pris per person kr 1 498,–

Postojna-grottene

Prisinformasjon

Reisens pris

Fra kr 10 998,– per person i delt dobbeltrom.
Se priser for alle avreisedatoer

Tillegg for enkeltrom

1 498,-

Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Fly Oslo–Venezia t/r
 • Transport og entreer ifølge program
 • 7 netter i delt dobbeltrom på Hotel Pineta, Vrsar
 • Halvpensjon (frokost dag 2–8, lunsj dag 1 og 2–4, middag dag 1–4, 6 og 7)
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Ekstrautflukt til Slovenia og Pula (dag 5 og 7)
 • Tillegg for enkeltrom
 • Drikkevarer
 • Personlige fornødenheter
 • Alt ikke nevnt under "Prisen inkluderer"

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Utflukt til Postojna-grottene

Temperaturen i grottene ligger konstant på 8 grader Celcius, så husk en varm genser og gjerne en lue og et par vanter. I tilfelle av at man skulle ha glemt varme klær denne dagen, kan man leie en parka ved grottene for ca. € 8.

Fottur i Slovenia

Alle i normal fysisk form kan delta, men man må være forberedt på at de forskjellige naturstiene er anlagt i et til tider sterkt kupert terreng. Det kan være glatt og sølete. Et par gode tursko med sklisikker såle kan anbefales til turen.

Deltagerantall

Denne reisen krever et deltagerantall på minimum 15 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4–6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Allmenn informasjon

En trygg reiseopplevelse

Vi vil at du skal føle deg trygg som en Albatros-reisende, fra du bestiller reisen til du kommer hjem med mange gode opplevelser - også i en verden med coronavirus. Derfor har vi iverksatt en rekke tiltak for å minimere smittefaren og samtidig gi deg alle reiseopplevelsene du drømmer om. Våre tiltak inkluderer:

 • Alle reiseledere er sertifisert i WHOs retningslinjer for smittebegrensning
 • Ekstra høye krav til våre samarbeidspartnere i forhold til rengjøring
 • Vi informerer alle reisedeltakerne våre om reiseforsikring og minimering av smitte

Les om alle tiltakene våre her

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Lignende reiser